E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
A fost modificat de:
Legea 82 1992 modificat si completat de Legea 96 2020
Legea 82 1992 modificat de OUG 91 2020
Legea 82 1992 modificat de Legea 153 2017
Legea 82 1992 modificat si completat de OUG 43 2015
Legea 82 1992 modificat de OUG 71 2011
Legea 82 1992 modificat de Legea 329 2009
Legea 82 1992 modificat de OUG 48 2009
Legea 82 1992 completat de OUG 48 2009
Legea 82 1992 modificat de Legea 206 1997
Articolul 2 din actul Legea 82 1992 modificat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Articolul 4 din actul Legea 82 1992 modificat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Articolul 5 din actul Legea 82 1992 modificat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Articolul 7 din actul Legea 82 1992 modificat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Articolul 8 din actul Legea 82 1992 modificat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Articolul 9 din actul Legea 82 1992 modificat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Articolul 11 din actul Legea 82 1992 abrogat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Legea 82 1992 republicat de Legea 82 1992
Legea 82 1992 promulgat de Decretul 164 1992
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 82 din 21 iulie 1992

privind rezervele materiale nationale

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 182 din 30 iulie 1992


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Rezervele materiale nationale se constituie in scopul de a interveni operativ pentru protectia populatiei, economiei si apararea tarii, in situatii exceptionale determinate de calamitati naturale, epidemii, epizootii, accidente industriale sau nucleare, fenomene sociale sau economice, conjuncturi externe si in caz de razboi.
    Art. 2
    Administrarea rezervelor materiale nationale se asigura de catre Administratia Nationala a Rezervelor Materiale, ca organ de specialitate al administratiei publice centrale in subordinea Guvernului, avind personalitate juridica.
    Administratia Nationala a Rezervelor Materiale este condusa de un secretar de stat.
    Pastrarea pe timp indelungat a produselor se realizeaza in unitatile teritoriale subordonate, care au personalitate juridica, cit si in spatiile unor agenti economici, in functie de natura produselor.
    Art. 3
    Nomenclatorul produselor, nivelurile maxime si cele intangibile ale stocurilor, precum si termenele de pastrare indelungata a acestora se aproba de catre Guvern, la propunerea Administratiei Nationale a Rezervelor Materiale.
    Produsele la care se stabilesc stocuri intangibile, precum si nivelurile acestor stocuri se propun cu avizul ministrului apararii nationale.

    CAP. 2
    Acumularea si scoaterea produselor din rezervele materiale nationale

    Art. 4
    Acumularea produselor ca rezerve materiale nationale se realizeaza pe baza unui program anual aprobat de Guvern.
    Produsele ajunse la limita termenului de pastrare se improspateaza pe baza programului anual stabilit de Administratia Nationala a Rezervelor Materiale.
    Art. 5
    Produsele pot fi scoase din rezervele materiale nationale in urmatoarele situatii:
    a) in conditiile prevazute la art. 1, cu titlu de imprumut pe termen scurt sau cu caracter definitiv, cu aprobarea primului-ministru;
    b) din stocurile intangibile, cu avizul ministrului apararii nationale si cu aprobarea primului-ministru;
    c) in vederea improspatarii si pentru valorificarea celor devenite disponibile, cu aprobarea Administratiei Nationale a Rezervelor Materiale.
    Pentru produsele scoase cu titlu de imprumut, agentii economici beneficiari depun o garantie, in lei sau in valuta, al carei cuantum sa asigure reintregirea stocurilor.
    Depasirea termenului de restituire stabilit atrage dupa sine plata unor penalitati de 1% din valoarea produsului prevazuta in contractul de imprumut, pentru fiecare zi de intirziere, pentru primele 20 de zile, si de 1,5% pentru fiecare zi de depasire de la 21 pina la 30 de zile, dupa care se retine garantia produsului.
    Pentru produsele scoase din rezervele materiale nationale, Administratia Nationala a Rezervelor Materiale poate percepe o cota de adaos negociabila de pina la 8% din valoarea acestora, in scopul recuperarii cheltuielilor de administrare aferente.
    Art. 6
    Administratia Nationala a Rezervelor Materiale desfasoara activitati cu caracter comercial de vinzare-cumparare la intern si de import-export pentru acumularea si improspatarea stocurilor, precum si pentru valorificarea produselor care se scot din nomenclator sau depasesc nivelul maxim al stocurilor si a celor ce devin disponibile ca urmare a actualizarii periodice a structurii sortimentale, preturile fiind stabilite prin negociere sau licitatie.
    Cu aprobarea Guvernului, Administratia Nationala a Rezervelor Materiale poate acumula si unele stocuri de conjunctura din productia interna sau din import, in scopul valorificarii ulterioare, in conditii avantajoase, in tara sau la export.

    CAP. 3
    Finantarea rezervelor materiale nationale

    Art. 7
    Finantarea cheltuielilor necesare acumularii de produse in rezervele materiale nationale, administrarii acestora, precum si pentru dezvoltarea activitatii se asigura integral din bugetul de stat.
    Art. 8
    Sumele provenite din garantiile pentru imprumuturile nerestituite, din realizarea programului de improspatare si din activitati cu caracter comercial ramin la dispozitia Administratiei Nationale a Rezervelor Materiale, urmind a fi folosite pentru reintregirea stocurilor si pentru crearea unor stocuri de conjunctura.
    In situatiile cind scoaterea la improspatare a unor produse nu se poate realiza datorita conjuncturii de piata, pentru evitarea deprecierii, cu aprobarea primului-ministru, acestea pot fi valorificate la preturi reduse fata de cele practicate pe piata.
    Influentele valorice determinate de preturile produselor la iesire si intrare in cadrul programului de improspatare vor fi acoperite din sumele incasate conform art. 5 alin. 4 si art. 6, iar diferentele se regularizeaza anual, per sold, cu bugetul de stat.
    In situatiile prevazute la art. 1, cind datorita consecintelor asupra populatiei sinistrate apar nevoi sociale deosebite, Guvernul poate aproba scoaterea unor cantitati de produse, in mod gratuit, urmind ca fondurile necesare reintregirii stocurilor sa fie finantate de la bugetul de stat.

    CAP. 4
    Sanctiuni

    Art. 9
    Diminuarea, sub orice forma, fara aprobare legala, a cantitatilor de produse ale rezervelor materiale nationale incredintate spre pastrare unor agenti economici, daca fapta nu este comisa in astfel de conditii incit, potrivit legii penale, sa fie considerata infractiune, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50.000 la 200.000 lei.
    Sanctiunea poate fi aplicata si persoanelor juridice.
    Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii se fac de catre imputernicitii Administratiei Nationale a Rezervelor Materiale, precum si de alte organe de control financiar anume imputernicite in acest scop.
    Contraventiei prevazute la alin. 1 ii sint aplicabile dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu exceptia celor prevazute in art. 25 - 27 referitoare la plata a jumatate din minimul amenzii.
    Art. 10
    In cazurile prevazute la art. 9, agentii economici sint obligati sa reintregeasca, in termen de 30 de zile de la constatarea contraventiei, cantitatile de produse ale rezervelor materiale nationale.
    Neindeplinirea obligatiei prevazute in alineatul precedent constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.

    CAP. 5
    Dispozitii finale

    Art. 11
    Prevederile prezentei legi se aplica in mod corespunzator si produselor agricole vegetale constituite in rezerve materiale nationale, care se pastreaza in spatiile unitatilor apartinind Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, asupra carora Administratia Nationala a Rezervelor Materiale are drept de control.
    Art. 12
    Infiintarea de unitati teritoriale, precum si amplasarea acestora se aproba de catre Guvern, la propunerea Administratiei Nationale a Rezervelor Materiale, cu avizul Ministerului Apararii Nationale.
    Art. 13
    Litigiile patrimoniale in care figureaza ca parte Administratia Nationala a Rezervelor Materiale ori o unitate din subordinea acesteia se judeca in prima instanta de Tribunalul municipiului Bucuresti.
    Art. 14
    Organizarea, functionarea si administrarea rezervelor materiale nationale in conditiile prezentei legi se stabilesc prin hotariri cu caracter militar ale Guvernului.
    Art. 15
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Decretul nr. 357/1979 privind regimul rezervelor de stat de produse industriale si agricole vegetale, nepublicat, precum si orice alte dispozitii contrare.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 7 iulie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                  p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                               IONEL ROMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 7 iulie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                          PRESEDINTELE SENATUI
                     academician ALEXANDRU BIRLADEANUSmartCity5

COMENTARII la Legea 82/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 82 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 90 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Rectificare - 2010
    caroline18@champlin.com password : caroline7793h3 kgorczany@windler.info password : kgorczany7237 okuneva.daniela@vonrueden.com password : 27934madisyn gaylord.madisyn@dietrich.org password : lordsky2882 ldickens@hickle.biz password : chickenengland7263 grady.lura@schaefer.com password : gradymiura27 burnice.abernathy@hirthe.org password : burnicenikki11 marcia13@bartoletti.org password : marcianolucky67 dooley.benedict@sauer.com password : dooleychick6599 hpfannerstill@reichel.com password : playboyrich98 all paypal accounts are free with the money above all still active, if you can't log in, the password might have been changed by other visitors, to get the latest paypal hack updates please bookmark this website Tags leaked paypal, leaked paypal 2020, leaked paypal accounts Contact Kelvin Ericksson(blankatmmaster5555@gmail.com) WhatsApp +3197005033695
ANONIM a comentat Hotărârea 1 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Ordin 384 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Ordin 384 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Bună ziua tuturor, vă rog, numele meu este Victoria. doresc repede să folosesc acest mediu pentru a tăia o mărturie despre cum Dumnezeu m-a îndreptat către un împrumutat real care mi-a transformat viața din iarbă în grație, de la săracă la o femeie bogată care se poate lăuda acum cu o viață sănătoasă și bogată fără stres sau dificultăți financiare. După atâtea luni de încercări de a obține un împrumut pe internet, am fost înșelat cu suma de 2.700 de dolari. Am devenit atât de disperată în a obține un împrumut de la un împrumutător legitim, care nu va adăuga la durerile mele, apoi am decis să contactez un prieten a mea care a primit recent un împrumut online, am discutat despre această problemă și, până la concluzia noastră, mi-a spus despre un bărbat numit domnul Elijah, care este CEO al instituțiilor de credit de împrumut. împrumutul a fost aprobat cu ușurință fără stres și s-au făcut toate pregătirile referitoare la transferul împrumutului și în mai puțin de trei (3) zile împrumutul a fost depus în contul meu bancar, am crezut că este o glumă până când am primit un apel de la banca mea că Contul meu a fost creditat cu 70.000,00 dolari. Am devenit atât de fericit că, în cele din urmă, Dumnezeu mi-a răspuns rugăciunile îndreptându-mă către un împrumutător de împrumut adevărat, care a fost capabil să îmi satisfacă dorințele inimii. mulțumiri mari domnului Elijah pentru că mi-a făcut viața rezonabilă, așa că sfătuiesc pe toți cei interesați să primească un împrumut să-l contacteze cu amabilitate prin e-mail (loancreditinstitutions00@gmail.com) sau +393510483991 așa am reușit să-mi obțin împrumutul, așa că am putut să-mi achit facturile. Așadar, mulțumesc, pentru că ați petrecut timp pentru a citi despre povestea mea de succes și mă rog ca Dumnezeu să-și facă voia în viața voastră
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Decretul 118 1994
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor și a garanțiilor necorespunzătoare este întotdeauna o preocupare pentru clienți atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT COMPANY. El a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT COMPANY a fost acreditată de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la o rată a dobânzii de 3%. Am avut privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Emiterea creditului nu ar trebui să împiedice creditul necesar. Serviciile noastre includ: - * Împrumuturi pentru investitori * Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri * Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără verificare de securitate socială și credit, garanție 100%. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vă vom realiza visul. MIDLAND CREDIT COMPANY SPUNE DA când băncile sale spun NU. În cele din urmă, finanțăm companii de credit mici, intermediari, instituții financiare mici, deoarece avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii despre obținerea împrumutului: Vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME E-mail al companiei: midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei este midlandcreditonline.com Motto: Investiții de generații.
ANONIM a comentat Decizia 263 2020
    Sunt atât de încântat ... Am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am obținut un împrumut. Am încercat un alt serviciu, dar nu am putut obține niciodată un împrumut din acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente și la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după ce m-am întâlnit cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 de euro, acum afacerea mea merge bine și vreau să știți astăzi acest lucru cu toții, deoarece acestea sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi în toată lumea. Luați legătura cu ei și nu pierdeți timpul cu acei creditori contactați cu amabilitate acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1322 2020
    Sunt atât de încântat ... Am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am obținut un împrumut. Am încercat un alt serviciu, dar nu am putut obține niciodată un împrumut din acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente și la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după ce m-am întâlnit cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 de euro, acum afacerea mea merge bine și vreau să știți astăzi acest lucru cu toții, deoarece acestea sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi în toată lumea. Luați legătura cu ei și nu pierdeți timpul cu acei creditori contactați cu amabilitate acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 82/1992
Legea 96 2020
OUG 91 2020
Legea 153 2017
OUG 43 2015
OUG 71 2011
pentru modificarea unor acte normative în vederea eliminării prevederilor referitoare la acordarea de stimulente pentru personalul din sectorul bugetar
Legea 329 2009
privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International
OUG 48 2009
privind modificarea si completarea art. 5 din Legea nr. 82/1992 privind rezervele de stat
Legea 206 1997
privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1997 pentru modificarea si completarea Legii nr. 82/1992 privind rezervele materiale nationale
OUG 28 1997
pentru modificarea si completarea Legii nr. 82/1992 privind rezervele materiale nationale
Legea 82 1992
privind rezervele de stat
Decretul 164 1992
pentru promulgarea Legii privind rezervele materiale nationale
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu