E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
A fost modificat de:
Legea 82 1992 modificat si completat de Legea 96 2020
Legea 82 1992 modificat de OUG 91 2020
Legea 82 1992 modificat de Legea 153 2017
Legea 82 1992 modificat si completat de OUG 43 2015
Legea 82 1992 modificat de OUG 71 2011
Legea 82 1992 modificat de Legea 329 2009
Legea 82 1992 modificat de OUG 48 2009
Legea 82 1992 completat de OUG 48 2009
Legea 82 1992 modificat de Legea 206 1997
Articolul 2 din actul Legea 82 1992 modificat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Articolul 4 din actul Legea 82 1992 modificat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Articolul 5 din actul Legea 82 1992 modificat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Articolul 7 din actul Legea 82 1992 modificat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Articolul 8 din actul Legea 82 1992 modificat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Articolul 9 din actul Legea 82 1992 modificat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Articolul 11 din actul Legea 82 1992 abrogat de articolul 1 din actul OUG 28 1997
Legea 82 1992 republicat de Legea 82 1992
Legea 82 1992 promulgat de Decretul 164 1992
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 82 din 21 iulie 1992

privind rezervele materiale nationale

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 182 din 30 iulie 1992


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Rezervele materiale nationale se constituie in scopul de a interveni operativ pentru protectia populatiei, economiei si apararea tarii, in situatii exceptionale determinate de calamitati naturale, epidemii, epizootii, accidente industriale sau nucleare, fenomene sociale sau economice, conjuncturi externe si in caz de razboi.
    Art. 2
    Administrarea rezervelor materiale nationale se asigura de catre Administratia Nationala a Rezervelor Materiale, ca organ de specialitate al administratiei publice centrale in subordinea Guvernului, avind personalitate juridica.
    Administratia Nationala a Rezervelor Materiale este condusa de un secretar de stat.
    Pastrarea pe timp indelungat a produselor se realizeaza in unitatile teritoriale subordonate, care au personalitate juridica, cit si in spatiile unor agenti economici, in functie de natura produselor.
    Art. 3
    Nomenclatorul produselor, nivelurile maxime si cele intangibile ale stocurilor, precum si termenele de pastrare indelungata a acestora se aproba de catre Guvern, la propunerea Administratiei Nationale a Rezervelor Materiale.
    Produsele la care se stabilesc stocuri intangibile, precum si nivelurile acestor stocuri se propun cu avizul ministrului apararii nationale.

    CAP. 2
    Acumularea si scoaterea produselor din rezervele materiale nationale

    Art. 4
    Acumularea produselor ca rezerve materiale nationale se realizeaza pe baza unui program anual aprobat de Guvern.
    Produsele ajunse la limita termenului de pastrare se improspateaza pe baza programului anual stabilit de Administratia Nationala a Rezervelor Materiale.
    Art. 5
    Produsele pot fi scoase din rezervele materiale nationale in urmatoarele situatii:
    a) in conditiile prevazute la art. 1, cu titlu de imprumut pe termen scurt sau cu caracter definitiv, cu aprobarea primului-ministru;
    b) din stocurile intangibile, cu avizul ministrului apararii nationale si cu aprobarea primului-ministru;
    c) in vederea improspatarii si pentru valorificarea celor devenite disponibile, cu aprobarea Administratiei Nationale a Rezervelor Materiale.
    Pentru produsele scoase cu titlu de imprumut, agentii economici beneficiari depun o garantie, in lei sau in valuta, al carei cuantum sa asigure reintregirea stocurilor.
    Depasirea termenului de restituire stabilit atrage dupa sine plata unor penalitati de 1% din valoarea produsului prevazuta in contractul de imprumut, pentru fiecare zi de intirziere, pentru primele 20 de zile, si de 1,5% pentru fiecare zi de depasire de la 21 pina la 30 de zile, dupa care se retine garantia produsului.
    Pentru produsele scoase din rezervele materiale nationale, Administratia Nationala a Rezervelor Materiale poate percepe o cota de adaos negociabila de pina la 8% din valoarea acestora, in scopul recuperarii cheltuielilor de administrare aferente.
    Art. 6
    Administratia Nationala a Rezervelor Materiale desfasoara activitati cu caracter comercial de vinzare-cumparare la intern si de import-export pentru acumularea si improspatarea stocurilor, precum si pentru valorificarea produselor care se scot din nomenclator sau depasesc nivelul maxim al stocurilor si a celor ce devin disponibile ca urmare a actualizarii periodice a structurii sortimentale, preturile fiind stabilite prin negociere sau licitatie.
    Cu aprobarea Guvernului, Administratia Nationala a Rezervelor Materiale poate acumula si unele stocuri de conjunctura din productia interna sau din import, in scopul valorificarii ulterioare, in conditii avantajoase, in tara sau la export.

    CAP. 3
    Finantarea rezervelor materiale nationale

    Art. 7
    Finantarea cheltuielilor necesare acumularii de produse in rezervele materiale nationale, administrarii acestora, precum si pentru dezvoltarea activitatii se asigura integral din bugetul de stat.
    Art. 8
    Sumele provenite din garantiile pentru imprumuturile nerestituite, din realizarea programului de improspatare si din activitati cu caracter comercial ramin la dispozitia Administratiei Nationale a Rezervelor Materiale, urmind a fi folosite pentru reintregirea stocurilor si pentru crearea unor stocuri de conjunctura.
    In situatiile cind scoaterea la improspatare a unor produse nu se poate realiza datorita conjuncturii de piata, pentru evitarea deprecierii, cu aprobarea primului-ministru, acestea pot fi valorificate la preturi reduse fata de cele practicate pe piata.
    Influentele valorice determinate de preturile produselor la iesire si intrare in cadrul programului de improspatare vor fi acoperite din sumele incasate conform art. 5 alin. 4 si art. 6, iar diferentele se regularizeaza anual, per sold, cu bugetul de stat.
    In situatiile prevazute la art. 1, cind datorita consecintelor asupra populatiei sinistrate apar nevoi sociale deosebite, Guvernul poate aproba scoaterea unor cantitati de produse, in mod gratuit, urmind ca fondurile necesare reintregirii stocurilor sa fie finantate de la bugetul de stat.

    CAP. 4
    Sanctiuni

    Art. 9
    Diminuarea, sub orice forma, fara aprobare legala, a cantitatilor de produse ale rezervelor materiale nationale incredintate spre pastrare unor agenti economici, daca fapta nu este comisa in astfel de conditii incit, potrivit legii penale, sa fie considerata infractiune, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50.000 la 200.000 lei.
    Sanctiunea poate fi aplicata si persoanelor juridice.
    Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii se fac de catre imputernicitii Administratiei Nationale a Rezervelor Materiale, precum si de alte organe de control financiar anume imputernicite in acest scop.
    Contraventiei prevazute la alin. 1 ii sint aplicabile dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu exceptia celor prevazute in art. 25 - 27 referitoare la plata a jumatate din minimul amenzii.
    Art. 10
    In cazurile prevazute la art. 9, agentii economici sint obligati sa reintregeasca, in termen de 30 de zile de la constatarea contraventiei, cantitatile de produse ale rezervelor materiale nationale.
    Neindeplinirea obligatiei prevazute in alineatul precedent constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.

    CAP. 5
    Dispozitii finale

    Art. 11
    Prevederile prezentei legi se aplica in mod corespunzator si produselor agricole vegetale constituite in rezerve materiale nationale, care se pastreaza in spatiile unitatilor apartinind Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, asupra carora Administratia Nationala a Rezervelor Materiale are drept de control.
    Art. 12
    Infiintarea de unitati teritoriale, precum si amplasarea acestora se aproba de catre Guvern, la propunerea Administratiei Nationale a Rezervelor Materiale, cu avizul Ministerului Apararii Nationale.
    Art. 13
    Litigiile patrimoniale in care figureaza ca parte Administratia Nationala a Rezervelor Materiale ori o unitate din subordinea acesteia se judeca in prima instanta de Tribunalul municipiului Bucuresti.
    Art. 14
    Organizarea, functionarea si administrarea rezervelor materiale nationale in conditiile prezentei legi se stabilesc prin hotariri cu caracter militar ale Guvernului.
    Art. 15
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Decretul nr. 357/1979 privind regimul rezervelor de stat de produse industriale si agricole vegetale, nepublicat, precum si orice alte dispozitii contrare.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 7 iulie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                  p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                               IONEL ROMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 7 iulie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                          PRESEDINTELE SENATUI
                     academician ALEXANDRU BIRLADEANUSmartCity5

COMENTARII la Legea 82/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 82 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 82/1992
Legea 96 2020
OUG 91 2020
Legea 153 2017
OUG 43 2015
OUG 71 2011
pentru modificarea unor acte normative în vederea eliminării prevederilor referitoare la acordarea de stimulente pentru personalul din sectorul bugetar
Legea 329 2009
privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International
OUG 48 2009
privind modificarea si completarea art. 5 din Legea nr. 82/1992 privind rezervele de stat
Legea 206 1997
privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1997 pentru modificarea si completarea Legii nr. 82/1992 privind rezervele materiale nationale
OUG 28 1997
pentru modificarea si completarea Legii nr. 82/1992 privind rezervele materiale nationale
Legea 82 1992
privind rezervele de stat
Decretul 164 1992
pentru promulgarea Legii privind rezervele materiale nationale
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu