E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 28 din  9 iunie 1997

pentru modificarea si completarea Legii nr. 82/1992 privind rezervele materiale nationale

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 118 din 10 iunie 1997


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    Legea nr. 82/1992 privind rezervele materiale nationale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 182 din 30 iulie 1992, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Alineatul 1 al articolului 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Rezervele materiale nationale se constituie ca rezerve de stat si se administreaza de catre Administratia Nationala a Rezervelor Materiale ca organ de specialitate al administratiei publice centrale in subordinea Guvernului, avand personalitate juridica."
    2. Alineatul 3 al articolului 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Pastrarea pe timp indelungat a produselor se realizeaza atat in unitatile teritoriale subordonate, care au personalitate juridica, cat si la agentii economici care se obliga ca, in cadrul activitatii lor, sa asigure improspatarea si integritatea stocurilor, contra cost, sau prin crearea unor facilitati specifice, stabilite in conditiile legii."
    3. Alineatul 1 al articolului 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Acumularea produselor pentru constituirea si reintregirea stocurilor rezerve de stat se realizeaza pe baza unui program anual, elaborat pe surse de finantare de catre Administratia Nationala a Rezervelor Materiale si aprobat de Guvern."
    4. Alineatul 2 al articolului 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Produsele ajunse la limita termenului de pastrare sau care prezinta pericol de depreciere calitativa se improspateaza pe baza programului anual, stabilit de Administratia Nationala a Rezervelor Materiale."
    5. Alineatul 4 al articolului 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Pentru produsele scoase din rezervele materiale nationale, Administratia Nationala a Rezervelor Materiale poate percepe o cota de adaos de pana la 8% din valoarea acestora, in scopul recuperarii cheltuielilor materiale de administrare aferente si stimularii personalului. Din sumele incasate se constituie, in limita a 25%, un fond pentru stimularea personalului in activitatea de improspatare si de valorificare a stocurilor devenite disponibile. Nivelul de constituire si conditiile de utilizare a fondului se stabilesc prin norme aprobate de Guvern."
    6. Articolul 7 se completeaza cu un nou alineat, care va avea urmatorul cuprins:
    "Cu aprobarea Guvernului, finantarea acumularii unor stocuri de urgenta se poate face si din credite externe angajate de Guvern."
    7. La articolul 8, dupa alineatul 1 se introduce un nou alineat, care va avea urmatorul cuprins:
    "Disponibilitatile realizate in conditiile alineatului precedent, pastrate in contul general al trezoreriei statului, sunt purtatoare de dobanzi negociate cu Ministerul Finantelor prin conventie bilaterala, potrivit actelor normative in vigoare."
    8. Alineatul 3 al articolului 8 va avea urmatorul cuprins:
    "Influentele valorice determinate de preturile produselor la iesire si la intrare, in cadrul programului de improspatare, vor fi acoperite din sumele incasate conform prevederilor art. 5 alin. 4 si ale art. 6, iar diferentele neacoperite se vor asigura, prin bugetul de stat, in anul urmator."
    9. Alineatul 4 al articolului 8 va avea urmatorul cuprins:
    "In situatiile prevazute la art. 1, cand datorita consecintelor asupra populatiei sinistrate apar nevoi sociale deosebite, sau pentru acordarea de ajutoare umanitare externe, Guvernul poate aproba scoaterea din rezervele materiale nationale a unor cantitati de produse, in mod gratuit, urmand ca fondurile necesare reintregirii stocurilor sa fie finantate de la bugetul de stat, daca in actul normativ de aprobare a ajutoarelor nu este prevazut altfel."
    10. Articolul 8 se completeaza cu un nou alineat, care va avea urmatorul cuprins:
    "Pentru situatiile de maxima urgenta, cu consecinte imprevizibile, primul-ministru poate dispune acordarea imediata a unor ajutoare umanitare populatiei sinistrate, urmand ca acestea sa fie aprobate in prima sedinta a Guvernului."
    11. Alineatul 1 al articolului 9 va avea urmatorul cuprins:
    "Diminuarea, sub orice forma, fara aprobare legala, a cantitatilor de produse ale rezervelor materiale nationale, incredintate spre pastrare unor agenti economici, daca fapta nu este comisa in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerata infractiune, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 250.000 lei la 10.000.000 lei."
    12. Articolul 11 se abroga.
    Art. 2
    Legea nr. 82/1992 privind rezervele materiale nationale, cu modificarile si completarile aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, dandu-se articolelor o noua numerotare.

                  PRIM-MINISTRU
                  VICTOR CIORBEA

                         Contrasemneaza:
                         Administratia Nationala a
                         Rezervelor Materiale,
                         Constantin Dinca,
                         secretar de stat

                         Ministru de stat,
                         ministrul finantelor,
                         Mircea CiumaraSmartCity5

COMENTARII la OUG 28/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 28 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 22 2019
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut primi un împrumut de la alt serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu