Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 459 din  9 iulie 2002

privind Ordinul Virtutea Militara si Medalia Virtutea Militara

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 563 din 31 iulie 2002


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    (1) Ordinul Virtutea Militara si Medalia Virtutea Militara cu insemne de pace si de razboi, prevazute la art. 8 lit. A si B si la art. 9 lit. A pct. V si lit. B pct. I din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, fac parte din categoria decoratiilor pe domenii de activitate.
    (2) Ordinul Virtutea Militara cu insemne de pace si de razboi este asimilat in ierarhie, la grade egale, cu ordinele Virtutea Aeronautica si Virtutea Maritima.
    (3) Medalia Virtutea Militara cu insemn de pace este asimilata in ierarhie, la clase egale, cu medaliile cu insemne de pace Virtutea Aeronautica si Virtutea Maritima.
    (4) Medalia Virtutea Militara cu insemn de razboi este cea mai inalta decoratie de razboi care se poate acorda persoanelor prevazute la art. 6 alin. (2) din prezenta lege, fiind echivalenta ca importanta cu Ordinul Mihai Viteazul pentru ofiteri.
    Art. 2
    (1) Ordinul Virtutea Militara cu insemne de pace si de razboi se prezinta:
    a) pentru militari, sub trei forme cu valoare ierarhica egala: insemnul, bareta si rozeta;
    b) pentru personalul civil, sub doua forme cu valoare ierarhica egala: insemnul si rozeta.
    (2) Insemnul de pace al Ordinului Virtutea Militara este o cruce cu brate egale, emailata albastru, cu bordura alba, avand aplicata pe medalionul central, avers, o acvila tinand in cioc o cruce ortodoxa.
    (3) Insemnul de razboi al Ordinului Virtutea Militara se distinge de insemnul de pace al Ordinului Virtutea Militara prin aplicarea intre bratele crucii a doua spade incrucisate, cu varfurile in sus.
    (4) Bareta Ordinului Virtutea Militara cu insemn de razboi se distinge de bareta Ordinului Virtutea Militara cu insemn de pace prin aplicarea pe panglica specifica a doua spade incrucisate, cu varfurile in sus.
    Art. 3
    (1) Medalia Virtutea Militara cu insemn de pace se prezinta:
    a) pentru militari, sub doua forme cu valoare ierarhica egala insemnul si bareta;
    b) pentru civili, sub o singura forma: insemnul.
    (2) Medalia Virtutea Militara cu insemn de razboi se prezinta sub trei forme cu valoare ierarhica egala: insemnul, bareta pentru militari si rozeta pentru civili.
    Art. 4
    (1) Insemnul de pace al Medaliei Virtutea Militara este o piesa circulara care are pe avers redata in relief stema Romaniei.
    (2) Insemnul de razboi al Medaliei Virtutea Militara este o cruce cu brate egale, avand aplicata pe medalionul central, avers, stema Romaniei.
    (3) Bareta Medaliei Virtutea Militara cu insemn de razboi se distinge de bareta Medaliei Virtutea Militara cu insemn de pace prin aplicarea pe panglica specifica a doua spade incrucisate, cu varfurile in sus.
    Art. 5
    Descrierea formei, dimensiunile, modul de acordare si modelul desenat ale Ordinului Virtutea Militara si ale Medaliei Virtutea Militara, pentru fiecare grad sau clasa, sunt prevazute in anexele nr. 1 - 4 care fac parte integranta din prezenta lege.
    Art. 6
    (1) Ordinul Virtutea Militara cu insemne de pace si de razboi se poate acorda:
    a) ofiterilor in activitate, in rezerva sau in retragere si personalului civil cu pregatire superioara care lucreaza in ministere si in institutii centrale autonome cu responsabilitati in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale si apartin fortelor terestre, inclusiv apararii antiaeriene si radiolocatiei;
    b) unitatilor militare romanesti care apartin fortelor terestre, inclusiv apararii antiaeriene si radiolocatiei;
    c) unitatilor militare si ofiterilor sau personalului civil cu functii de raspundere, apartinand fortelor terestre ale statelor cu care Romania are relatii de colaborare in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.
    (2) Medalia Virtutea Militara cu insemn de pace se poate acorda:
    a) maistrilor militari si subofiterilor in activitate, in rezerva sau in retragere, militarilor in termen, militarilor angajati si personalului civil fara studii superioare care lucreaza in ministere si in institutii centrale autonome cu responsabilitati in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale si apartin fortelor terestre, inclusiv apararii antiaeriene si radiolocatiei;
    b) maistrilor militari, subofiterilor, militarilor si personalului civil, apartinand fortelor terestre ale statelor cu care Romania are relatii de colaborare in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.
    (3) Medalia Virtutea Militara cu insemn de razboi se poate acorda persoanelor prevazute la alin. (2), indiferent de categoria de forte armate sau de institutia de care apartin.
    Art. 7
    (1) Ordinul Virtutea Militara si Medalia Virtutea Militara se confera de Presedintele Romaniei prin decret, in baza propunerilor de decorare individuale facute, potrivit art. 4 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 29/2000, de ministrii si conducatorii institutiilor centrale autonome de resort pentru persoanele din domeniul lor de activitate.
    (2) Propunerile nominale pentru conferirea Ordinului Virtutea Militara si a Medaliei Virtutea Militara sunt avizate de Cancelaria Ordinelor, in conformitate cu art. 5 din Legea nr. 29/2000.
    (3) Presedintele Romaniei poate sa confere Ordinul Virtutea Militara si Medalia Virtutea Militara si din proprie initiativa, in proportie de 1% din numarul total stabilit prin lege pentru fiecare grad sau clasa a fiecarei decoratii, cu exceptia gradului de Mare Ofiter, in conformitate cu art. 4 alin. (3) din Legea nr. 29/2000.
    Art. 8
    (1) Repartitia pe ministere si institutii centrale autonome a numarului maxim de decoratii privind Ordinul Virtutea Militara si Medalia Virtutea Militara, care se acorda anual, se face de catre Cancelaria Ordinelor, in limitele locurilor vacante, in baza consultarii secretariatului Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, proportional cu efectivele fiecarei institutii si in functie de importanta domeniului in care activeaza personalul asimilat fortelor terestre.
    (2) Pentru primul an de la intrarea in vigoare a prezentei legi se poate conferi maximum 15% din numarul decoratiilor pentru fiecare grad si clasa.
    Art. 9
    (1) Ordinul Virtutea Militara cu insemn de pace este limitat la maximum 7.000 de membri, cu insemne diferite pentru militari si civili.
    (2) Ordinul Virtutea Militara cu insemn de pace, conferit cetatenilor straini, nu intra in numarul prevazut la alin. (1).
    (3) Ordinul Virtutea Militara cu insemn de razboi se poate conferi nelimitat.
    Art. 10
    Unitatile militare decorate cu Ordinul Virtutea Militara cu insemn de pace nu intra in numarul prevazut la art. 9 alin. (1).
    Art. 11
    Ordinul Virtutea Militara cu insemne de pace si de razboi cuprinde 4 grade. Acestea sunt in ordine crescatoare urmatoarele:
    a) Cavaler;
    b) Ofiter;
    c) Comandor;
    d) Mare Ofiter.
    Art. 12
    Medalia Virtutea Militara cu insemn de pace cuprinde 3 clase. Acestea sunt in ordine crescatoare urmatoarele:
    a) clasa a III-a;
    b) clasa a II-a;
    c) clasa I.
    Art. 13
    (1) Medalia Virtutea Militara cu insemn de pace se poate acorda nelimitat pentru clasele a III-a si a II-a si este limitata la 7.000 de membri pentru clasa I, avand insemne diferite pentru militari si civili.
    (2) Medalia Virtutea Militara cu insemn de pace clasa I, conferita cetatenilor straini, nu intra in numarul prevazut la alin. (1).
    Art. 14
    (1) Medalia Virtutea Militara cu insemn de razboi cuprinde doua clase. Acestea sunt, in ordine crescatoare, urmatoarele:
    a) clasa a II-a;
    b) clasa I.
    (2) Medalia Virtutea Militara cu insemn de razboi se poate conferi nelimitat.
    Art. 15
    (1) Atestarea Ordinului Virtutea Militara si a Medaliei Virtutea Militara se face printr-un brevet, in conformitate cu art. 24 din Legea nr. 29/2000.
    (2) Brevetele pentru Ordinul Virtutea Militara cu insemne de pace si de razboi sunt validate, pentru gradele de Cavaler si Ofiter, prin parafa Presedintelui Romaniei, iar pentru gradele de Comandor si Mare Ofiter, prin semnatura autografa a Presedintelui Romaniei. Brevetele pentru toate gradele sunt contrasemnate autograf de ministrii sau de conducatorii institutiilor centrale autonome de resort si de cancelarul ordinelor, in conformitate cu art. 26 lit. b) din Legea nr. 29/2000.
    (3) Brevetele pentru Medalia Virtutea Militara cu insemn de pace sunt validate, pentru clasele a III-a si a II-a, prin parafa ministrilor sau a conducatorilor institutiilor centrale autonome de resort si prin semnatura cancelarului ordinelor, iar pentru clasa I, prin semnatura ministrilor sau a conducatorilor institutiilor centrale autonome de resort si prin semnatura cancelarului ordinelor, in conformitate cu art. 28 din Legea nr. 29/2000.
    (4) Brevetele pentru Medalia Virtutea Militara cu insemn de razboi sunt validate prin semnatura autografa a Presedintelui Romaniei si prin contrasemnaturile ministrului apararii nationale si cancelarului ordinelor, in conformitate cu art. 27 din Legea nr. 29/2000.
    Art. 16
    Membrii Ordinului Virtutea Militara, indiferent de gradul pe care il au, sunt numiti "Cavaleri ai Ordinului Virtutea Militara".
    Art. 17
    (1) Ziua Ordinului Virtutea Militara se sarbatoreste la data de 23 aprilie, sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al fortelor terestre.
    (2) Cu prilejul Zilei Ordinului Virtutea Militara Cancelaria Ordinelor organizeaza, cu sprijinul Ministerului Apararii Nationale si al Ministerului de Interne, intrunirea Cavalerilor Ordinului Virtutea Militara.
    Art. 18
    In cazul in care decernarea ordinului nu a fost facuta direct de seful statului, persoanele decorate cu Ordinul Virtutea Militara in grad de Comandor si Mare Ofiter pot solicita, prin Cancelaria Ordinelor, dreptul de a fi primite in audienta la Presedintele Romaniei pentru a-i multumi personal. In functie de programul Presedintelui Romaniei Cancelaria Ordinelor va organiza audienta personala sau in grup a celor decorati.
    Art. 19
    In cazul decesului unui cavaler al Ordinului Virtutea Militara familia va instiinta Cancelaria Ordinelor, autoritatile locale si centrul militar teritorial, in vederea sprijinirii organizarii funeraliilor, in conformitate cu art. 51 din Legea nr. 29/2000.
    Art. 20
    (1) Calitatea de membru al Ordinului Virtutea Militara se poate pierde in conditiile prevazute la art. 52 din Legea nr. 29/2000.
    (2) Pentru judecarea faptelor dezonorante, care aduc prejudicii morale membrilor ordinului, altele decat cele ce au dus la condamnarea membrilor Ordinului Virtutea Militara la o pedeapsa privativa de libertate prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, se constituie un consiliu de onoare in conformitate cu art. 53 din Legea nr. 29/2000.
    Art. 21
    (1) Consiliul de onoare al Ordinului Virtutea Militara este compus din 5 membri, astfel: cate un membru din gradele de Cavaler, Ofiter si Comandor si cate 2 membri din gradul de Mare Ofiter. Presedinte al Consiliului de onoare va fi cel mai in varsta membru din gradul de Mare Ofiter. In mod obligatoriu cel putin un membru al Consiliului de onoare trebuie sa fie civil, in cazul in care din ordin fac parte si civili.
    (2) Consiliul de onoare se constituie sau se alege cu prilejul Zilei Ordinului Virtutea Militara, pe termen de 5 ani, de Cavalerii Ordinului Virtutea Militara.
    (3) Pot fi realesi pentru o noua perioada 3 dintre membrii Consiliului de onoare, dintre care cel putin unul din gradele inferioare.
    (4) Ministerul Apararii Nationale si Ministerul de Interne vor pune la dispozitie, prin rotatie la 5 ani, spatii adecvate desfasurarii activitatii Consiliului de onoare.
    Art. 22
    (1) Cavalerii Ordinului Virtutea Militara pot semnala Consiliului de onoare atitudini si fapte comise de alti membri ai ordinului, considerate ca aduc prejudicii morale acestora.
    (2) Ca urmare a sesizarii se convoaca Consiliul de onoare si persoana invinuita, in termen de maximum 30 de zile de la sesizare.
    (3) Cavalerii Ordinului Virtutea Militara pot semnala si direct Cancelariei Ordinelor atitudini si fapte comise de alti membri ai ordinului, considerate a aduce prejudicii morale acestora. Ca urmare a sesizarii Cancelaria Ordinelor convoaca Consiliul de onoare si persoana invinuita, in termen de maximum 45 de zile de la sesizare.
    (4) In cazul in care persoana invinuita nu se prezinta la termenul fixat, Consiliul de onoare o convoaca la alt termen, iar in cazul neprezentarii si a doua oara cazul va fi judecat in lipsa.
    (5) Consiliul de onoare delibereaza si decide dupa cercetarea cazului, dar nu mai tarziu de 60 de zile de la prima intrunire pentru cazul respectiv. Daca faptele aduse la cunostinta sunt intemeiate, Consiliul de onoare poate propune Cancelariei Ordinelor retragerea decoratiei.
    (6) Retragerea decoratiilor se face prin decret semnat de Presedintele Romaniei, la propunerea Cancelariei Ordinelor, in conformitate cu art. 59 din Legea nr. 29/2000.
    Art. 23
    Consiliul de onoare al Ordinului Virtutea Militara judeca si faptele socotite dezonorante ale persoanelor decorate cu Medalia Virtutea Militara. In acest caz in Consiliul de onoare sunt cooptati pentru cauza in speta si 2 titulari ai medaliei, care vor avea drept de vot deliberativ, in conformitate cu art. 55 din Legea nr. 29/2000.
    Art. 24
    Sumele necesare confectionarii Ordinului Virtutea Militara si a Medaliei Virtutea Militara, precum si a anexelor acestora, cuprinzand rozetele, baretele, brevetele si cutiile decoratiilor, vor fi asigurate din bugetul aprobat anual Administratiei Prezidentiale.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 28 mai 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                      PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 17 iunie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                        p. PRESEDINTELE SENATUI,
                            DORU IOAN TARACILA

    ANEXA 1

                                 REGULAMENT
    privind descrierea si acordarea Ordinului Virtutea Militara

    Art. 1
    Ordinul Virtutea Militara cu insemne de pace si de razboi se acorda pe viata.
    Art. 2
    (1) Ordinul Virtutea Militara cu insemn de pace este limitat la maximum 7.000 de membri, impartiti pe grade astfel:
    a) Cavaler - 4.600, din care: pentru militari - 4.000 si pentru civili - 600;
    b) Ofiter - 1.500, din care: pentru militari - 1.200 si pentru civili - 300;
    c) Comandor - 750, din care: pentru militari - 600 si pentru civili - 150;
    d) Mare Ofiter - 150, din care: pentru militari - 110 si pentru civili - 40.
    (2) Depasirea numarului membrilor fiecarui grad si fiecarei categorii constituie o incalcare a prezentului regulament. Decoratiile conferite peste numarul limita sunt nule de drept, iar insemnele vor fi restituite.
    Art. 3
    (1) Insemnul de pace al gradului de Cavaler al Ordinului Virtutea Militara este o cruce cu brate egale, confectionata din argint cu titlul de 800 la mie, emailata albastru, cu o bordura alba si cu diametrul de 42 mm; capetele bratelor au latimea de 18 mm si sunt usor convexe, laturile bratelor sunt usor concavizate si langa medalion sunt late de 8 mm. Bordura alba este lata de 1,8 mm.
    (2) Medalionul central, cu un diametru de 23 mm, este emailat albastru si are o bordura emailata alb, lata de 2,5 mm.
    (3) Pe aversul medalionului este aplicata o acvila, tinand in cioc o cruce ortodoxa, in gheara dreapta o sabie, iar in gheara stanga un buzdugan si avand pe piept armele Romaniei, confectionata din argint si inalta de 16 mm. Pe inel este scris cu litere albastre, inalte de 1,8 mm, "VIRTUTEA MILITARA", iar in partea inferioara sunt 3 stelute albastre.
    (4) Pe reversul medalionului este stantata silueta Sfantului Mare Mucenic Gheorghe calare, strapungand balaurul cu lancea, inalta de 16 mm. Pe inel sunt scrisi cu cifre albastre, inalte de 1,8 mm, si separati de cate o steluta albastra anii: "1864", "1872", 1940" si "2000", reprezentand date istorice privind Ordinul Virtutea Militara.
    (5) Insemnul este surmontat de o semicununa formata dintr-o ramura de stejar la stanga si una de laur la dreapta, legate in partea de jos cu o funda; latimea exterioara a semicununii este de 30 mm, iar inaltimea de 24 mm.
    (6) Insemnul pentru militari are intre bratele crucii o cununa circulara din frunze de stejar, lata de 5 mm, emailata verde deschis.
    (7) Insemnul pentru doamne, personal civil, are panglica pliata sub forma de funda, care are lungimea de 120 mm.
    (8) Panglica este din rips moarat rosu-visiniu, avand la 2 mm de margini cate o banda albastru deschis, lata de 4 mm, marginita spre interior de un fir argintiu de 1 mm; inaltimea aparenta a panglicii este de 50 mm, iar latimea este de 40 mm.
    (9) Bareta se prezinta sub forma unei panglici dreptunghiulare din rips, aplicata pe un suport metalic, lunga de 20 mm, lata de 10 mm si avand dimensiunile benzilor culorilor de baza ale panglicii reduse la 50% . Pe spate are un sistem de prindere.
    (10) Rozeta se prezinta sub forma unei panglici dreptunghiulare din rips, lunga de 16 mm, lata de 6 mm si avand dimensiunile benzilor culorilor de baza ale panglicii gradului reduse la 40% . Pe spate are un sistem de prindere.
    Art. 4
    Insemnul de razboi al gradului de Cavaler a Ordinului Virtutea Militara are caracteristicile generale ale insemnului de pace, cu urmatoarele particularitati:
    a) insemnul primeste intre bratele crucii doua spade incrucisate, cu varfurile in sus, lungi de 45 mm, din argint;
    b) panglica este marginita spre interior de un fir auriu de 1 mm;
    c) bareta primeste pe panglica specifica de razboi doua spade incrucisate, cu varfurile in sus, lungi de 16 mm, din argint;
    d) rozeta primeste panglica specifica de razboi.
    Art. 5
    Insemnul de pace al gradului de Ofiter al Ordinului Virtutea Militara are caracteristicile generale ale insemnului de pace al gradului de Cavaler, cu urmatoarele particularitati:
    a) insemnul este aurit;
    b) panglica primeste o rozeta cu diametrul de 20 mm;
    c) bareta este asemanatoare cu cea a gradului de Cavaler, pe care este prinsa o rozeta cu diametrul de 10 mm;
    d) rozeta este sub forma unui tambur din rips cu diametrul de 10 mm si inaltimea de 6 mm, avand dimensiunile benzilor culorilor de baza ale panglicii reduse la 40% . Pe revers are un sistem de prindere;
    e) pentru doamne, personal civil, rozeta se prinde pe centrul fundei.
    Art. 6
    Insemnul de razboi al gradului de Ofiter al Ordinului Virtutea Militara are caracteristicile generale ale insemnului de pace al gradului de Cavaler, cu urmatoarele particularitati:
    a) insemnul primeste intre bratele crucii doua spade incrucisate, cu varfurile in sus, lungi de 45 mm, din argint aurit;
    b) panglica este marginita spre interior de un fir auriu de 1 mm;
    c) bareta primeste pe panglica specifica de razboi, sub rozeta, doua spade incrucisate, cu varfurile in sus, lungi de 16 mm, din argint aurit;
    d) rozeta primeste panglica specifica de razboi.
    Art. 7
    (1) Insemnul de pace al gradului de Comandor al Ordinului Virtutea Militara are diametrul de 53 mm si este confectionat din argint aurit, cu titlul de 925 la mie; capetele bratelor au latimea de 18 mm, iar langa medalion acestea sunt late de 10 mm. Bordura alba este lata de 2,2 mm.
    (2) Medalionul central are diametrul de 27,5 mm, iar bordura sa este lata de 3 mm; acvila de pe avers si silueta ecvestra a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe de pe revers au inaltimile de 19,5 mm; literele si cifrele au inaltimea de 2,2 mm.
    (3) Pentru militari cununa din frunze de stejar emailata verde, dintre bratele crucii, este plasata la 3 mm de varful bratelor si are o latime de 5,5 mm.
    (4) Insemnul este surmontat de o cununa deschisa formata dintr-o ramura de stejar la stanga si o ramura de laur la dreapta, legate in partea de jos cu o funda; ea are latimea exterioara de 35 mm si inaltimea de 30 mm. Un inel plat, lat de 4 mm si inalt de 30 mm, este petrecut prin bara ce uneste capetele deschise ale cununii.
    (5) Panglica este lata de 45 mm si are lungimea reglabila, pentru a fi adaptata la circumferinta gatului; benzile albastru deschis au latimea de 4,5 mm si sunt plasate la 2,5 mm de margini, fiind marginite spre interior de un fir argintiu de 1 mm.
    (6) Bareta se prezinta sub forma unei panglici dreptunghiulare din rips, aplicata pe un suport metalic, lunga de 24 mm, lata de 10 mm si avand dimensiunile benzilor culorilor de baza ale panglicii reduse la 50% . Pe centrul baretei este prins un disc din argint cu diametrul de 5 mm. Pe spate are un sistem de prindere.
    (7) Rozeta gradului de Comandor este formata din suprapunerea rozetei gradului de Ofiter cu cea a gradului de Cavaler.
    (8) Gradul se poarta cu panglica prinsa sub cravata, insemnul fiind aparent in partea stanga a cravatei, la 50 mm sub nodul acesteia.
    (9) Pentru doamne, personal civil, panglica are aceleasi caracteristici cu cele prevazute la alin. (5).
    Art. 8
    Insemnul de razboi al gradului de Comandor al Ordinului Virtutea Militara are caracteristicile generale ale insemnului de pace, cu urmatoarele particularitati:
    a) insemnul primeste intre bratele crucii doua spade incrucisate, cu varfurile in sus, lungi de 56 mm, din argint aurit;
    b) panglica este marginita spre interior de un fir auriu de 1 mm;
    c) bareta primeste pe panglica specifica de razboi, sub disc, doua spade incrucisate, cu varfurile in sus, lungi de 18 mm, din argint aurit;
    d) rozeta primeste panglica specifica de razboi.
    Art. 9
    Insemnul gradului de Mare Ofiter al Ordinului Virtutea Militara este compus din insemnul propriu-zis si placa gradului.
    Art. 10
    (1) Insemnul propriu-zis si panglica de pace ale gradului de Mare Ofiter al Ordinului Virtutea Militara sunt identice cu insemnul si panglica de pace ale gradului de Comandor.
    (2) Bareta are dimensiunile celei a gradului de Comandor, pe ea fiind aplicat un romb in relief, din argint, avand diagonala mare de 7 mm si diagonala mica de 5 mm. Pe spate are un sistem de prindere.
    (3) Rozeta se prezinta sub forma unei panglici dreptunghiulare din rips argintiu, lunga de 16 mm si lata de 6 mm, peste care se aplica rozeta gradului de Ofiter. Pe spate are un sistem de prindere.
    Art. 11
    (1) Placa insemnului de pace a gradului de Mare Ofiter este o stea bombata cu 8 grupe de raze, confectionata din argint cu titlul de 925 la mie si avand un diametru de 75 mm; in centru este un medalion emailat alb, cu diametrul de 33 mm, pe care este aplicata o acvila din argint aurit, inalta de 30 mm, tinand in cioc o cruce ortodoxa, cu sabia si buzduganul in gheare si cu armele tarii pe piept. Pe spate are un sistem de prindere.
    (2) Medalionul este inconjurat de un inel emailat albastru, lat de 10 mm, pe care, in partea superioara, este scris cu litere albe, inalte de 5 mm, "VIRTUTEA MILITARA". Partea inferioara a inelului are urmatoarele caracteristici:
    a) pentru militari, este aplicata o semicununa din frunze de laur, emailata verde inchis, avand o latime de 5 mm;
    b) pentru civili, sunt aplicate 3 stelute.
    Art. 12
    Insemnul de razboi al gradului de Mare Ofiter al Ordinului Virtutea Militara are caracteristicile generale ale insemnului de pace, cu urmatoarele particularitati:
    a) insemnul propriu-zis si panglica gradului de Mare Ofiter cu insemn de razboi sunt identice cu cele ale insemnului propriu-zis si panglicii de razboi ale gradului de Comandor;
    b) bareta din panglica specifica de razboi primeste sub romb doua spade incrucisate, cu varfurile in sus, lungi de 18 mm, din argint aurit;
    c) rozeta primeste panglica specifica de razboi.
    Art. 13
    Placa insemnului de razboi al gradului de Mare Ofiter primeste sub medalionul central doua spade incrucisate, cu varfurile in sus, lungi de 82 mm, aurite.
    Art. 14
    Toate insemnele vor avea marca cu titlul metalului din care sunt confectionate si numarul de ordine pentru fiecare grad.
    Art. 15
    (1) Cutia care contine decoratia este imbracata in piele mata albastru inchis si in interior este captusita cu plus de aceeasi culoare.
    (2) Pe capacul cutiei sunt imprimate auriu stema Romaniei, titulatura si gradul ordinului.
    Art. 16
    (1) Bareta se poarta numai la uniforma militara, pe pieptul stang al vestonului.
    (2) La uniforma militara se poarta alaturat baretele tuturor gradelor, in ordinea descrescatoare a acestora, prima fiind cea a gradului cel mai inalt.
    (3) Militarii in tinuta civila pot purta numai rozeta gradului cel mai inalt.
    (4) Bareta insemnului de razboi are intaietate, chiar daca este a unui grad mai mic.
    (5) Personalul civil poate purta zilnic numai rozeta gradului cel mai inalt. Rozeta se poarta la butoniera de la reverul stang al hainei sau taiorului.
    Art. 17
    (1) Ordinul Virtutea Militara se poarta, de regula, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei si al celorlalte sarbatori nationale sau religioase, cu ocazia Zilei Ordinului si in alte situatii stabilite prin regulamente specifice.
    (2) Militarii poarta Ordinul Virtutea Militara in conformitate cu reglementarile din prezenta lege si cu regulamentele militare specifice.
    (3) Personalul civil poarta Ordinul Virtutea Militara in aceleasi conditii ca militarii.
    Art. 18
    (1) Unitatile si marile unitati militare pot fi decorate cu Ordinul Virtutea Militara in toate gradele. Insemnul decoratiei se ataseaza drapelului de lupta al unitatii astfel:
    a) la un capat al panglicii este atasat ordinul, iar la celalalt este un canaf argintiu; panglica este de latimea specifica gradului, lunga de 2.000 mm;
    b) panglica indoita la jumatate se prinde de hampa sub pajura;
    c) placa gradului de Mare Ofiter se prinde de panza, in coltul superior al benzii albastre, la 100 mm de hampa si de latura superioara a panzei.
    (2) Pentru ordinul conferit cu insemn de razboi canaful este auriu.
    Art. 19
    (1) Conferirea Ordinului Virtutea Militara cu insemn de pace se face obligatoriu incepand cu gradul de Cavaler.
    (2) Conferirea Ordinului Virtutea Militara cu insemn de pace se poate face numai dupa indeplinirea cu rezultate deosebite, timp de 5 ani, a unor functii militare sau civile in cadrul unitatilor sau institutiilor din cadrul sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala, apartinand fortelor terestre.
    Art. 20
    (1) Pentru a se conferi un grad superior aceleiasi persoane este necesara efectuarea unui stagiu in gradul imediat inferior, astfel:
    a) de la gradul de Cavaler la cel de Ofiter - 3 ani;
    b) de la gradul de Ofiter la cel de Comandor - 4 ani;
    c) de la gradul de Comandor la cel de Mare Ofiter - 5 ani.
    (2) In propunerile de conferire trebuie sa se tina seama de criteriile stabilite in prezentul regulament, inclusiv pentru prima promotie de decorare.
    (3) Conferirea directa a gradelor superioare la prima promotie se face ca urmare a unei insumari de merite deosebite, care a fi putut conduce la acordarea de grade succesive.
    Art. 21
    Pentru merite cu totul deosebite termenul de 5 ani, ca si vechimea minima in grad, prevazute la art. 19 alin. (2) si la art. 20 alin. (1), pot fi reduse cu maximum o treime.
    Art. 22
    Decoratiile cu insemn de razboi se confera fara a se tine seama de timpul servit in armata.
    Art. 23
    (1) Conferirea unui grad superior duce automat la radierea persoanei respective din evidenta gradului inferior, locul devenind vacant.
    (2) Insemnul gradului inferior ramane in posesia celui decorat.
    Art. 24
    (1) Ordinul Virtutea Militara cu insemn de pace recompenseaza serviciile deosebite aduse statului roman in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale care apartin fortelor terestre, inclusiv apararii antiaeriene si radiolocatiei, de unitatile militare, de ofiteri si de personalul civil cu studii superioare.
    (2) Prin servicii deosebite, in sensul prezentului regulament, se intelege:
    a) rezultate remarcabile in activitatea de conceptie, organizare si coordonare a apararii, ordinii publice si sigurantei nationale;
    b) contributii meritorii la dezvoltarea colaborarii dintre Romania si alte state sau organizatii internationale, pe domenii de activitate specifice ministerelor si institutiilor centrale autonome, cu atributii in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale;
    c) merite deosebite in activitatea de cercetare stiintifica in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale;
    d) fapte sau rezultate deosebite obtinute de unitatile militare propuse pentru decorare.
    (3) Ordinul Virtutea Militara cu insemn de razboi se acorda pentru fapte de arme deosebite si pentru acte de eroism in timp de razboi sau pentru actiuni de lupta de succes, desfasurate sub egida unor organisme internationale.
    Art. 25
    Ministerele si institutiile centrale autonome cu responsabilitati in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, care apartin fortelor terestre, inclusiv apararii antiaeriene si radiolocatiei, vor elabora, in baza art. 24, reglementari specifice domeniului lor de activitate, in care se vor detalia conditiile in care se confera Ordinul Virtutea Militara.

    ANEXA 2

                                  REGULAMENT
    privind descrierea si acordarea Medaliei Virtutea Militara

    Art. 1
    Medalia Virtutea Militara cu insemne de pace si de razboi se acorda pe viata.
    Art. 2
    (1) Medalia Virtutea Militara cu insemn de pace este nelimitata ca numar pentru clasele a III-a si a II-a si limitata la un numar de 7.000 de membri pentru clasa I, astfel: 5.000 pentru militari si 2.000 pentru civili.
    (2) Depasirea numarului pentru clasa I constituie o incalcare a prezentului regulament. Decoratiile conferite peste numarul limita sunt nule de drept, iar insemnele vor fi restituite.
    Art. 3
    (1) Insemnul de pace al Medaliei Virtutea Militara este circular, cu diametrul de 35 mm, si are bordura inaltata, fiind confectionat din tombac.
    (2) Pe avers este redata in relief stema Romaniei, inalta de 30 mm, inconjurata de un cerc perlat.
    (3) Pe revers, marginal, este stantata o cununa deschisa din frunze de laur si maslin. Central sunt scrise in relief, cu cifre si litere inalte de 3 mm, anii si denumirea "1872/VIRTUTEA/MILITARA/2000", reprezentand date istorice privind Medalia Virtutea Militara cu insemn de pace.
    (4) Pentru militari insemnul este surmontat de o semicununa formata dintr-o ramura de stejar la stanga si una de laur la dreapta, avand latimea de 28 mm si inaltimea de 20 mm.
    (5) Pentru civili insemnul este surmontat de un mic inel perpendicular pe medalie si unul prin care se prinde un inel cu diametrul de 20 mm.
    (6) Panglica, lata de 35 mm si cu inaltimea aparenta de 50 mm, este din rips moarat rosu-visiniu, avand la 1 mm de margine cate o banda albastru deschis, lata de 4 mm.
    (7) Bareta se prezinta sub forma unei panglici dreptunghiulare din rips, aplicata pe un suport metalic, lunga de 18 mm, lata de 10 mm si avand dimensiunile benzilor culorilor de baza ale panglicii reduse la 50% . Pe spate are un sistem de prindere.
    Art. 4
    Deosebirea dintre clase este urmatoarea:
    a) clasa a III-a este brunata;
    b) clasa a II-a este argintata;
    c) clasa I este placata cu aur.
    Art. 5
    Medalia Virtutea Militara cu insemn de razboi cuprinde doua clase. Acestea sunt, in ordine crescatoare, urmatoarele:
    a) clasa a II-a;
    b) clasa I.
    Art. 6
    (1) Insemnul de razboi al Medaliei Virtutea Militara este o cruce cu brate egale, confectionata din argint cu titlul de 625 la mie si avand diametrul de 35 mm; bratele, inalte de 9 mm, au laturile usor concavizate, iar capetele latite si convexe au latimea de 16 mm in varf si 7 mm langa medalion. Bratele au o bordura de 1,5 mm, adancita si lisa, mijlocul fiind granulat fin. In centrul piesei este un medalion circular cu diametrul de 7 mm, iar intre bratele crucii este o cununa din frunze de stejar, lata de 4 mm.
    (2) Pe avers medalionul are redata in relief stema Romaniei, inalta de 15 mm.
    (3) Pe revers medalionul are scrise in relief anii si denumirea "1880/VIRTUTEA/MILITARA/2000", reprezentand date istorice privind Medalia Virtutea Militara cu insemn de razboi, si are marcat titlul metalului din care este confectionat.
    (4) Insemnul este surmontat de o semicununa formata dintr-o ramura de stejar la stanga si o ramura de laur la dreapta, avand latimea de 28 mm si inaltimea de 20 mm.
    (5) Panglica, lata de 35 mm si cu inaltimea aparenta de 50 mm, este din rips moarat rosu-visiniu, avand la margini un fir aurit, lat de 1 mm, si o banda albastru deschis, lata de 4 mm.
    (6) Bareta se prezinta sub forma unei panglici dreptunghiulare din rips, aplicata pe un suport metalic, lunga de 20 mm, lata de 10 mm si avand dimensiunile benzilor culorilor de baza ale panglicii reduse la 50% . Peste panglica baretei sunt aplicate doua spade incrucisate, lungi de 15 mm, cu varfurile in sus, confectionate din materialul corespunzator clasei. Pe spate are un sistem de prindere.
    (7) Rozeta se prezinta sub forma unui triunghi echilateral din rips rosu-visiniu, aplicata pe un suport metalic, cu laturile de 14 mm, avand pe latura stanga un fir aurit, lat de 1 mm, si pe latura dreapta o bordura albastra, lata de 1 mm. Pe spate are un sistem de prindere.
    Art. 7
    Deosebirea dintre clase este:
    a) clasa a II-a are culoarea naturala a argintului;
    b) clasa I este placata cu aur.
    Art. 8
    (1) Cutia in care se pastreaza medalia este din carton imbracat in pergamoid albastru si este captusita cu matase de aceeasi culoare.
    (2) Pe capacul cutiei sunt imprimate argintiu denumirea si clasa medaliei.
    Art. 9
    (1) Bareta se poarta la uniforma militara, pe pieptul stang al vestonului.
    (2) La uniforma militara se poarta alaturat baretele tuturor claselor, in ordinea descrescatoare a acestora, prima fiind cea a clasei celei mai mari.
    (3) Militarii in tinuta civila decorati cu Medalia Virtutea Militara cu insemn de razboi pot purta numai rozeta clasei celei mai mari.
    (4) Bareta insemnului de razboi are intaietate, chiar daca este a unei clase mai mici.
    (5) Personalul civil decorat cu Medalia Virtutea Militara cu insemn de razboi poate purta zilnic numai rozeta clasei celei mai mari. Rozeta se poarta la butoniera de la reverul stang al hainei sau al taiorului.
    Art. 10
    (1) Medalia Virtutea Militara se poarta, de regula, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei si al celorlalte sarbatori nationale si religioase, precum si in situatiile stabilite prin regulamente specifice.
    (2) Militarii poarta Medalia Virtutea Militara in conformitate cu prevederile prezentei legi si cu regulamentele militare specifice.
    (3) Personalul civil poarta Medalia Virtutea Militara in aceleasi conditii ca militarii.
    Art. 11
    (1) Conferirea Medaliei Virtutea Militara cu insemn de pace se face obligatoriu incepand cu clasa a III-a.
    (2) Conferirea Medaliei Virtutea Militara se poate face numai dupa indeplinirea cu rezultate deosebite, timp de 4 ani, a unor functii militare sau civile in cadrul unitatilor sau al institutiilor din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
    Art. 12
    (1) Pentru a se conferi o clasa superioara aceleiasi persoane este necesara efectuarea unui stagiu in clasa imediat inferioara, astfel:
    a) de la clasa a III-a la clasa a II-a - 5 ani;
    b) de la clasa a II-a la clasa I - 6 ani.
    (2) Conferirea directa a claselor superioare la prima promotie se poate face ca urmare a unor insumari de merite deosebite, care ar fi putut conduce la acordarea de clase succesive.
    Art. 13
    Pentru merite cu totul deosebite termenul de 4 ani, ca si vechimea maxima in clasa, prevazute la art. 11 alin. (2) si la art. 12 alin. (1), pot fi reduse cu maximum o treime.
    Art. 14
    Militarilor in termen li se poate conferi Medalia Virtutea Militara pentru merite cu totul deosebite si fac exceptie de la termenele si conditiile prevazute la art. 11 si 12.
    Art. 15
    (1) Medalia Virtutea Militara cu insemn de pace recompenseaza rezultatele remarcabile obtinute, in exercitarea atributiilor si indeplinirea misiunilor incredintate, de catre maistri militari, subofiteri, militari in termen, militari angajati si personalul civil fara studii superioare din ministere si institutiile centrale autonome, in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale care apartin fortelor terestre, inclusiv apararii antiaeriene si radiolocatiei.
    (2) Medalia Virtutea Militara cu insemn de razboi se acorda maistrilor militari, subofiterilor, militarilor si personalului civil pentru fapte de arme deosebite si pentru acte de eroism savarsite in timp de razboi sau pentru actiuni de lupta de succes, desfasurate sub egida unor organisme internationale.
    Art. 16
    Ministerele si institutiile centrale autonome cu responsabilitati in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, care apartin fortelor terestre, inclusiv apararii antiaeriene si radiolocatiei, vor elabora, in baza art. 15, reglementari specifice domeniului lor de activitate, in care se vor detalia conditiile in care se confera Medalia Virtutea Militara.

    ANEXA 3*)

    *) Anexa nr. 3 este reprodusa in facsimil.

                Modelul desenat al Ordinului "Virtutea Militara"
                               Gradul de Cavaler

    Figura 1 - Civili - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 6.

    Figura 2 - Militari - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 6.

    Figura 3 - "de razboi" - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 6.

                          Ordinul "Virtutea Militara"
                               Gradul de Ofiter

    Figura 4 - Civili - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 7.

    Figura 5 - Militari - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 7.

    Figura 6 - "de razboi" - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 7.

                          Ordinul "Virtutea Militara"
                              Gradul de Comandor

    Figura 7 - Civili - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 8.

    Figura 8 - Militari - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 8.

    Figura 9 - "de razboi" - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 8.

                          Ordinul "Virtutea Militara"
                             Gradul de Mare Ofiter

    Figura 10 - Civili - cu insemne "de pace" - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 9.

    Figura 11 - Militari - cu insemne "de pace" - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 10.

    Figura 12 - cu insemne "de razboi" - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 11.

                          Ordinul "Virtutea Militara"
                          Modele de panglica si funda

    Figura 13 - Panglica Comandor de pace - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 12.

    Figura 14 - Panglica Comandor de razboi - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 12.

    Figura 15 - Funda (papion) doamne Cavaler - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 12.

    Figura 16 - Funda (papion) doamne Ofiter - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 12.

    ANEXA 4*)

    *) Anexa nr. 4 este reprodusa in facsimil.

                   Modelul desenat al Medaliei "Virtutea Militara"
                         Militari - cu insemne "de pace"

    Figura 17 - Clasa a III-a - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 13.

    Figura 18 - Clasa a II-a - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 13.

    Figura 19 - Clasa I - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 13.

                          Medalia "Virtutea Militara"
                         Civili - cu insemne "de pace"

    Figura 20 - Clasa a III-a - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 14.

    Figura 21 - Clasa a II-a - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 14.

    Figura 22 - Clasa I - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 14.

                          Medalia "Virtutea Militara"
                             cu insemne "de razboi"

    Figura 23 - Clasa a II-a - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 15.

    Figura 24   Clasa I   se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563 din 31 iulie 2002, la pagina 15.SmartCity5

COMENTARII la Legea 459/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 459 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Rectificare - 2010
    caroline18@champlin.com password : caroline7793h3 kgorczany@windler.info password : kgorczany7237 okuneva.daniela@vonrueden.com password : 27934madisyn gaylord.madisyn@dietrich.org password : lordsky2882 ldickens@hickle.biz password : chickenengland7263 grady.lura@schaefer.com password : gradymiura27 burnice.abernathy@hirthe.org password : burnicenikki11 marcia13@bartoletti.org password : marcianolucky67 dooley.benedict@sauer.com password : dooleychick6599 hpfannerstill@reichel.com password : playboyrich98 all paypal accounts are free with the money above all still active, if you can't log in, the password might have been changed by other visitors, to get the latest paypal hack updates please bookmark this website Tags leaked paypal, leaked paypal 2020, leaked paypal accounts Contact Kelvin Ericksson(blankatmmaster5555@gmail.com) WhatsApp +3197005033695
ANONIM a comentat Hotărârea 1 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Ordin 384 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Ordin 384 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Bună ziua tuturor, vă rog, numele meu este Victoria. doresc repede să folosesc acest mediu pentru a tăia o mărturie despre cum Dumnezeu m-a îndreptat către un împrumutat real care mi-a transformat viața din iarbă în grație, de la săracă la o femeie bogată care se poate lăuda acum cu o viață sănătoasă și bogată fără stres sau dificultăți financiare. După atâtea luni de încercări de a obține un împrumut pe internet, am fost înșelat cu suma de 2.700 de dolari. Am devenit atât de disperată în a obține un împrumut de la un împrumutător legitim, care nu va adăuga la durerile mele, apoi am decis să contactez un prieten a mea care a primit recent un împrumut online, am discutat despre această problemă și, până la concluzia noastră, mi-a spus despre un bărbat numit domnul Elijah, care este CEO al instituțiilor de credit de împrumut. împrumutul a fost aprobat cu ușurință fără stres și s-au făcut toate pregătirile referitoare la transferul împrumutului și în mai puțin de trei (3) zile împrumutul a fost depus în contul meu bancar, am crezut că este o glumă până când am primit un apel de la banca mea că Contul meu a fost creditat cu 70.000,00 dolari. Am devenit atât de fericit că, în cele din urmă, Dumnezeu mi-a răspuns rugăciunile îndreptându-mă către un împrumutător de împrumut adevărat, care a fost capabil să îmi satisfacă dorințele inimii. mulțumiri mari domnului Elijah pentru că mi-a făcut viața rezonabilă, așa că sfătuiesc pe toți cei interesați să primească un împrumut să-l contacteze cu amabilitate prin e-mail (loancreditinstitutions00@gmail.com) sau +393510483991 așa am reușit să-mi obțin împrumutul, așa că am putut să-mi achit facturile. Așadar, mulțumesc, pentru că ați petrecut timp pentru a citi despre povestea mea de succes și mă rog ca Dumnezeu să-și facă voia în viața voastră
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Decretul 118 1994
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor și a garanțiilor necorespunzătoare este întotdeauna o preocupare pentru clienți atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT COMPANY. El a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT COMPANY a fost acreditată de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la o rată a dobânzii de 3%. Am avut privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Emiterea creditului nu ar trebui să împiedice creditul necesar. Serviciile noastre includ: - * Împrumuturi pentru investitori * Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri * Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără verificare de securitate socială și credit, garanție 100%. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vă vom realiza visul. MIDLAND CREDIT COMPANY SPUNE DA când băncile sale spun NU. În cele din urmă, finanțăm companii de credit mici, intermediari, instituții financiare mici, deoarece avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii despre obținerea împrumutului: Vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME E-mail al companiei: midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei este midlandcreditonline.com Motto: Investiții de generații.
ANONIM a comentat Decizia 263 2020
    Sunt atât de încântat ... Am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am obținut un împrumut. Am încercat un alt serviciu, dar nu am putut obține niciodată un împrumut din acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente și la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după ce m-am întâlnit cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 de euro, acum afacerea mea merge bine și vreau să știți astăzi acest lucru cu toții, deoarece acestea sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi în toată lumea. Luați legătura cu ei și nu pierdeți timpul cu acei creditori contactați cu amabilitate acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1322 2020
    Sunt atât de încântat ... Am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am obținut un împrumut. Am încercat un alt serviciu, dar nu am putut obține niciodată un împrumut din acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente și la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după ce m-am întâlnit cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 de euro, acum afacerea mea merge bine și vreau să știți astăzi acest lucru cu toții, deoarece acestea sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi în toată lumea. Luați legătura cu ei și nu pierdeți timpul cu acei creditori contactați cu amabilitate acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 42 2005
    BINE AȚI VENIT: ÎMPRUMUTUL ÎNTRE PERSOANELE SERIOASE ȘI ONESTI ONLINE. Ofertă de împrumut între persoane fizice rapid Împrumut rapid pentru a vă pune capăt grijilor în mai puțin de 72 de ore Sunteți interzis de la banca dvs. și toate încercările dvs. în alte și alte instituții financiare nu au dat nimic până acum din cauza creditului dvs. nepotrivit sau a altora nu mă mai îngrijorează să mă contactați și în mai puțin de 72 de ore la o rată rezonabilă de 2% pe an și cu privire la timpul de rambursare care vă convine vă fac împrumutul care vă va salva viața. Vă rugăm să mă contactați prin e-mail: marialeydi06@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu