E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 1 din 30 august 1993

privind unele masuri pentru aplicarea taxei pe valoarea adaugata

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 214 din 31 august 1993


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    ARTICOL UNIC
    Ordonanta Guvernului nr. 3/1992, aprobata prin Legea nr. 130/1992, se modifica astfel:
    1. Lista anexa se completeaza si va avea continutul prevazut in anexa la prezenta ordonanta de urgenta.
    2. Articolul 5 litera c) se completeaza cu urmatorul alineat:
    "Livrarile de utilaje si echipamente, precum si prestarile de servicii, legate nemijlocit de activitatile in domeniul explorarii si exploatarii zacamintelor de petrol si gaze realizate de investitori straini in baza Legii nr. 66/1992, se vor efectua cu scutire de taxa pe valoarea adaugata, iar furnizorii si prestatorii vor deduce taxa pe valoarea adaugata aferenta cumpararilor de bunuri si servicii destinate activitatilor de mai sus."
    3. Articolul 6 litera A. i) 5 se completeaza, avand urmatorul cuprins:
    "i) 5. operatiunile care intra in sfera de aplicare a impozitului pe spectacole, a impozitului pe vanzarea de active, asa cum acestea sunt definite prin lege, a impozitului pe veniturile din activitatea de taximetrie si a activitatii de avizare si desfasurare a jocurilor de noroc;"

                PRIM-MINISTRU
               NICOLAE VACAROIU

                        Contrasemneaza:
                        Ministru de stat,
                        ministrul finantelor,
                        Florin Georgescu


    ANEXA 1
                              LISTA
produselor si serviciilor scutite de plata taxei pe valoarea adaugata

    1. Carne de animale si pasari domestice, inclusiv organe si maruntaie, peste, exclusiv icre, vandute in stare proaspata sau care au fost supuse unor operatiuni prin care se urmareste exclusiv conservarea calitatii (refrigerare, congelare, sarare etc.) independent de forma de prezentare (in carcasa, preambalata, dezosata, tocata).
    Scutirea de taxa pe valoarea adaugata nu se aplica la vanzarile de animale si pasari vii.
    2. Lapte de consum si lapte praf.
    3. Paine. Scutirea se aplica la sortimentele stabilite prin hotarare a Guvernului.
    4. Ulei comestibil din floarea-soarelui si soia.
    5. Unt.
    6. Medicamente de uz uman si veterinar, inclusiv substante farmaceutice si plante medicinale.
    7. Proteze si produse ortopedice.
    8. Combustibil pentru consum casnic: lemne de foc, carbuni, combustibili tip M, tip P si lichid usor pentru calorifer, gaz petrolier lichefiat si gaze naturale.
    9. Energie electrica pentru consum casnic.
    10. Energie termica pentru consum casnic.
    11. Prestarile de servicii de salubritate, deratizare, dezinsectie, apa si canalizare.
    12. Transportul in comun urban de calatori, inclusiv cel care parcurge si o distanta in afara urbanului, daca se practica tarife stabilite in conditiile transportului urban de calatori, precum si transportul fluvial al localnicilor in Delta si pe relatiile Orsova - Moldova Noua, Braila - Harsova, Galati - Grindu.

    NOTA:
    Produsele prevazute la poz. 1 7 sunt scutite atat la producatori, importatori, oficii farmaceutice si unitati sanitare, cat si in reteaua de desfacere cu ridicata, mic gros si cu amanuntul, exclusiv vanzarile prin unitatile de alimentatie publica si cele care practica adaosul comercial de alimentatie publica.
    Produsele si serviciile prevazute la poz. 8 11 sunt scutite la agentii economici din reteaua de desfacere, de distribuire si de prestare catre populatie, iar acestia isi vor exercita, pentru aceste livrari si prestari, dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata aferenta cumpararilor de bunuri si servicii destinate operatiunilor mentionate mai sus, pe caile prevazute de art. 21 din Ordonanta Guvernului nr. 3/1992.SmartCity5

COMENTARII la OUG 1/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 1 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 1/1993
Hotărârea 973 1994
cu privire la aprobarea Normelor pentru aplicarea Ordonantei Guvernului nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adaugata
Decizia 4 1994
privind aprobarea solutiilor referitoare la aplicarea unitara a prevederilor unor articole din Ordonanta Guvernului nr. 3/1992, modificata si completata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/1993 si prin Ordonanta Guvernului nr. 6/1994
Hotărârea 94 1994
cu privire la modificarea si completarea Normelor, aprobate prin Hotarirea Guvernului nr. 233/1993, pentru aplicarea Ordonantei Guvernului nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adaugata, modificata si completata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/1993 si Ordonanta Guvernului nr. 6/1994
Legea 63 1993
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului Romaniei nr. 1/1993 privind unele masuri pentru aplicarea taxei pe valoarea adaugata
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu