E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 562 din  7 decembrie 2004

privind autorizarea institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala de a vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1169 din  9 decembrie 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Se autorizeaza institutiile publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala sa vanda unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
    Art. 2
    (1) Poate cumpara o singura locuinta de serviciu titularul contractului de inchiriere, daca o detine in baza unui contract valabil incheiat.
    (2) Se excepteaza de la prevederile alin. (1):
    a) persoanele a caror activitate in institutiile prevazute la art. 1 a incetat prin demisie sau din motive imputabile lor, in conditiile prevazute de lege;
    b) persoanele care au detinut ori detin in proprietate, ele sau sotul, sotia ori copiii aflati in intretinere, o locuinta proprietate personala care indeplineste conditiile minimale prevazute de Legea locuintei nr. 114/1996.
    (3) In situatia in care sotii, cadre militare sau personal civil, detin fiecare cate o locuinta de serviciu, de prevederile alin. (1) poate beneficia numai unul dintre acestia.
    Art. 3
    (1) Locuintele de serviciu pot fi vandute titularilor de contract de inchiriere cu plata integrala a valorii locuintei sau in rate. La incheierea contractelor de vanzare-cumparare cu plata in rate se va achita un avans minim de 20% din valoarea locuintei, stabilita la data vanzarii.
    (2) Ratele lunare pentru achitarea contravalorii locuintelor se vor esalona pe o perioada de maximum 20 de ani, cu o dobanda anuala de 8% .
    (3) Vanzarea locuintelor de serviciu se efectueaza prin structuri proprii, abilitate prin ordin al conducatorilor institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala.
    Art. 4
    (1) Procedura de evaluare a locuintelor de serviciu se realizeaza astfel:
    a) pentru locuintele date in folosinta inainte de anul 1990, in temeiul art. 6 alin. (1) din Decretul-lege nr. 61/1990 privind vanzarea de locuinte construite din fondurile statului catre populatie, cu modificarile si completarile ulterioare, si al Legii nr. 85/1992 privind vanzarea de locuinte si spatii cu alta destinatie construite din fondurile statului si din fondurile unitatilor economice sau bugetare de stat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
    b) pentru locuintele date in folosinta dupa anul 1990 sau achizitionate, indiferent de anul darii in folosinta, in temeiul art. 6 alin. (2) din Decretul-lege nr. 61/1990, cu modificarile si completarile ulterioare, al Legii nr. 85/1992, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, al Hotararii Guvernului nr. 608/1990, privind stabilirea preturilor de vanzare ale locuintelor construite din fondurile statului, receptionate dupa 1 ianuarie 1990, si, respectiv, a pretului de achizitie actualizat cu rata inflatiei.
    (2) La pretul de vanzare se va aplica taxa pe valoarea adaugata, potrivit dispozitiilor legale.
    Art. 5
    In situatia in care locuintele de serviciu nu sunt cumparate de chiriasi si au devenit disponibile din diferite motive, acestea pot fi transferate la autoritatile interesate, prin hotarare a Guvernului.
    Art. 6
    In situatia in care locuintele de serviciu sunt ocupate de pensionari sau de urmasi ai titularilor contractelor de inchiriere decedati, al caror venit nu le permite cumpararea locuintei in conditiile prevazute la art. 3, acestia isi pot pastra calitatea de chirias.
    Art. 7
    (1) Locuintele cumparate in rate in conditiile prezentei legi nu pot fi instrainate prin acte intre vii pana la data achitarii integrale a pretului.
    (2) Locuintele dobandite in conditiile prezentei legi nu pot fi restructurate si acestora nu li se poate schimba destinatia, pana la data prevazuta la alin. (1), fara autorizarea prealabila a institutiilor publice prevazute la art. 1.
    (3) Institutiile publice prevazute la art. 1 isi garanteaza incasarea pretului prin constituirea unei ipoteci asupra locuintei in favoarea lor. Aceasta operatiune este scutita de taxa de timbru.
    Art. 8
    (1) Sumele incasate din vanzarea locuintelor de serviciu se fac venit la bugetul de stat.
    (2) Din sumele prevazute la alin. (1) se vor deduce cheltuielile determinate de procesul de evaluare a locuintelor.
    Art. 9
    In termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi, Guvernul va emite norme metodologice de aplicare a prevederilor acesteia, pentru fiecare institutie publica din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala.
    Art. 10
    La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga art. 32 alin. (2) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, art. 22^2 din Legea nr. 191/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Protectie si Paza, precum si orice alte dispozitii contrare.

    Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANU

                          PRESEDINTELE SENATUI
                             NICOLAE VACAROIUSmartCity5

COMENTARII la Legea 562/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 562 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 562/2004
Legea 174 2009
pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 562/2004 privind autorizarea institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala de a vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au în administrare
Hotărârea 2424 2004
pentru trecerea din domeniul public al statului in domeniul privat al acestuia a locuintelor de serviciu aflate in administrarea Serviciului de Protectie si Paza si pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare de catre Serviciul de Protectie si Paza a prevederilor Legii nr. 562/2004 privind autorizarea institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala de a vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare
Hotărârea 2333 2004
pentru aplicarea de catre Ministerul Administratiei si Internelor a prevederilor Legii nr. 562/2004 privind autorizarea institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala de a vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare
Hotărârea 2334 2004
pentru aprobarea Normelor metodologice privind vanzarea de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale a unor locuinte de serviciu pe care acesta le are in administrare
Hotărârea 2335 2004
pentru aprobarea Normelor metodologice privind vanzarea de catre Serviciul de Informatii Externe a locuintelor de serviciu, proprietate privata a statului, pe care le are in administrare
Hotărârea 2336 2004
pentru aplicarea de catre Serviciul Roman de Informatii a prevederilor Legii nr. 562/2004 privind autorizarea institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala de a vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare
Decretul 1048 2004
pentru promulgarea Legii privind autorizarea institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala de a vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu