Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 2336 din 14 decembrie 2004

pentru aplicarea de catre Serviciul Roman de Informatii a prevederilor Legii nr. 562/2004 privind autorizarea institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala de a vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 2 din  3 ianuarie 2005


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, al art. 9 din Legea nr. 562/2004 privind autorizarea institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala de a vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare si al art. 10 alin. (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Se aproba trecerea din domeniul public al statului in domeniul privat al acestuia a locuintelor de serviciu aflate in administrarea Serviciului Roman de Informatii, identificate potrivit anexei nr. 1*) care face parte integranta din prezenta hotarare.
    (2) In termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari, Serviciul Roman de Informatii va intreprinde masurile necesare pentru inscrierea, potrivit legii, a dreptului de proprietate privata a statului asupra locuintelor prevazute la alin. 1.
    (3) Cheltuielile pentru inscrierea dreptului prevazut la alin. (2) se suporta din sursele bugetare aprobate anual Serviciului Roman de Informatii.
-------------
    *) Anexa nr. 1 se comunica Serviciului Roman de Informatii.

    Art. 2
    Se aproba Normele metodologice privind vanzarea unor locuinte de serviciu aflate in administrarea Serviciului Roman de Informatii, prevazute in anexa nr. 2 care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 3
    Serviciul Roman de Informatii si Ministerul Finantelor Publice vor opera modificarile corespunzatoare in inventarul imobilelor din domeniul public al statului, potrivit legii.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Directorul Serviciului
                         Roman de Informatii,
                         Ion Popescu

                         p. Ministrul transporturilor,
                         constructiilor si turismului,
                         Traian Panait,
                         secretar de stat

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 2

                            NORME METODOLOGICE
privind vanzarea unor locuinte de serviciu aflate in administrarea Serviciului Roman de Informatii

    Art. 1
    Locuintele de serviciu aflate in administrarea Serviciului Roman de Informatii pot fi vandute, in conditiile legii, titularilor contractelor de inchiriere, valabil incheiate.
    Art. 2
    (1) In vederea cumpararii locuintei de serviciu, titularul contractului de inchiriere va adresa comandantului unitatii in care este incadrat cererea de cumparare, la care va anexa urmatoarele documente:
    a) copia contractului de inchiriere a locuintei de serviciu;
    b) declaratie data in nume propriu de catre fiecare dintre membrii familiei, majori, mentionati in contractul prevazut la lit. a), din care sa rezulte ca indeplineste conditiile prevazute de lege;
    c) copii ale actelor de identitate si ale actelor de stare civila ale tuturor membrilor familiei, mentionati in contractul de inchiriere.
    (2) Cadrele mutate in interesul serviciului in alta garnizoana, stabilite impreuna cu familia in localitatea de resedinta a noului loc de munca, unde au primit locuinte de serviciu, vor anexa la cererea de cumparare o dovada din care sa rezulte ca locuinta pe care au detinut-o in garnizoana din care au fost mutate nu a indeplinit conditiile minimale prevazute de Legea locuintei nr. 114/1996 sau ca a fost cedata, in conditiile legii si ale normelor interne de munca, institutiei publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala.
    Art. 3
    Comandantul dispune masuri de verificare a datelor inscrise de solicitant in formularul de cerere, iar rezultatul acestora se consemneaza intr-un raport care se prezinta in cadrul sedintei comisiei prevazute la art. 4.
    Art. 4
    (1) In vederea verificarii indeplinirii conditiilor prevazute de lege pentru vanzarea locuintei de serviciu si a oportunitatii vanzarii, in fiecare unitate se constituie o comisie formata din comandantul unitatii, seful compartimentului personal si consilierul juridic.
    (2) Concluziile favorabile vanzarii locuintei de serviciu se inscriu intr-un raport care se transmite unitatii abilitate pentru evaluarea pretului de vanzare, dupa caz, cu avizul unitatii ce detine locuinta in evidentele contabile si insotit de cererea de cumparare.
    (3) In cazul in care comisia constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru vanzarea locuintei de serviciu ori vanzarea nu este oportuna, concluzia va fi adusa la cunostinta persoanei solicitante; impotriva hotararii comisiei solicitantul poate formula contestatie la adjunctul directorului care coordoneaza activitatea logistica si financiara.
    Art. 5
    Unitatea abilitata pentru evaluarea pretului de vanzare a locuintelor de serviciu intocmeste situatii centralizate ale rapoartelor avizate si le supune spre analiza si aprobare conducerii Serviciului Roman de Informatii.
    Art. 6
    Evaluarea locuintelor de serviciu pentru care s-a aprobat vanzarea se efectueaza de unitatea abilitata, prin evaluatori proprii atestati.
    Art. 7
    (1) Pretul de vanzare se comunica unitatii in care este incadrat titularul contractului de inchiriere iar, dupa caz, si unitatii care detine locuinta in evidentele contabile.
    (2) Pretul de vanzare se comunica titularului contractului de inchiriere a locuintei de serviciu, care va transmite, in scris, in termen de 15 zile, unitatii care detine imobilul in evidentele contabile optiunea cu privire la cumparare, precizand si modalitatea de plata.
    Art. 8
    (1) Titularul contractului de inchiriere a locuintei de serviciu, care nu isi exprima optiunea pentru cumpararea locuintei pe care o ocupa, va utiliza in continuare, in conditiile legii, spatiul repartizat, pe baza de contract incheiat cu unitatea care detine imobilul in evidentele contabile.
    (2) Isi pot pastra calitatea de chirias si pensionarii sau urmasii titularilor contractelor de inchiriere, decedati, al caror venit nu le permite cumpararea locuintei.
    Art. 9
    (1) Unitatile care detin in evidentele contabile locuinte de serviciu pentru care s-a aprobat vanzarea, potrivit prezentelor norme metodologice, sunt abilitate sa le vanda in conditiile legii, pe baza de contract de vanzare-cumparare incheiat cu titularul contractului de inchiriere a locuintei de serviciu.
    (2) In obiectul contractului de vanzare-cumparare se va include si cota-parte indiviza din imobil, stabilita potrivit prevederilor legale.
    (3) Prin contractul de vanzare-cumparare se va prevedea dreptul cumparatorului de a achita ratele cu anticipatie.
    Art. 10
    Directorul Serviciului Roman de Informatii va aproba prin ordin instructiuni de aplicare a prezentelor norme metodologice.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 2336/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 2336 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu