E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 625 din  2 august 1999

privind reorganizarea si functionarea Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex"

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 396 din 19 august 1999


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 115 alin. (2) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex" este institutie publica cu personalitate juridica, finantata integral din venituri extrabugetare, si functioneaza in subordinea Oficiului pentru Protectia Consumatorilor.
    Art. 2
    Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex", in calitate de organism neutru de incercare si certificare, desfasoara urmatoarele activitati:
    a) executa incercari si expertize asupra produselor prelevate de inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor;
    b) efectueaza incercari asupra produselor fabricate in tara sau importate, confirmand prin documentele emise parametrii calitativi reali, in conditiile stabilite de SR E.N. 45001 "Criterii generale pentru functionarea laboratoarelor de incercari;
    c) executa expertize in vederea rezolvarii problemelor de incadrare vamala, a stabilirii parametrilor calitativi si de securitate pentru produsele ce urmeaza a fi valorificate prin directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat, a caracterizarii produselor ce constituie obiectul unor anchete ale Garzii Financiare sau Politiei;
    d) efectueaza, in conditiile legii, certificari ale produselor fabricate in tara sau importate, la solicitarea agentilor economici;
    e) executa incercari necesare obtinerii licentelor de fabricatie pentru produsele alimentare;
    f) efectueaza studii si incercari privind materialele de ambalat si ambalarea produselor in vederea asigurarii conservarii calitatii acestora;
    g) elaboreaza metode si proceduri privind incercarea produselor;
    h) organizeaza cursuri pentru perfectionarea profesionala a personalului propriu sau a personalului altor laboratoare de incercari si analize fizico-chimice.
    Art. 3
    Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex", in calitatea sa de institutie publica si organism neutru de incercare si certificare, va executa expertizele in cazurile de litigiu privind parametrii produselor.
    Art. 4
    Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex", utilizand baza de date privind produsele ce pot afecta viata, sanatatea consumatorilor sau mediul inconjurator, propune spre reglementare limitele valorilor admisibile ale parametrilor acestor produse.
    Art. 5
    Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex" acorda, in baza unui regulament aprobat de directorul general al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, marca de testare "Larex", care poate fi aplicata pe produsele pe care le-a testat si le-a evaluat.
    Art. 6
    Oficiul pentru Protectia Consumatorilor va urmari ca, prin politica sa in domeniul calitatii, Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex" sa realizeze atat acreditarea laboratoarelor de incercari, cat si acreditarea organismului de certificare produse.
    Art. 7
    La propunerea Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex", prin ordin al directorului general al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, se va intocmi un program anual care va cuprinde incercarile ce trebuie acreditate pe parcursul anului respectiv.
    Art. 8
    Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex" are in administrare:
    a) sediul din Bucuresti, sectorul 4, sos. Vitan Barzesti nr. 11 si terenul aferent;
    b) sediul din Bucuresti, sectorul 1, str. General Berthelot nr. 24 si terenul aferent;
    c) sediul din Arad, str. Maresal Antonescu nr. 1 si terenul aferent.
    Art. 9
    Spatiile detinute de Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex", in calitate de chirias, in sediile oficiilor judetene pentru protectia consumatorilor vor trece in administrarea Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex" pe baza de protocol incheiat cu Oficiul pentru Protectia Consumatorilor in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    Art. 10
    Salarizarea personalului Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex" se face prin negociere individuala intre conducere si salariati, cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare.
    Art. 11
    Conducerea Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex" este asigurata de un director general, numit prin ordin al directorului general al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor.
    Pe langa directorul general functioneaza un colegiu al Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex", stabilit prin decizie a directorului general, cu avizul directorului general al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor.
    Art. 12
    Organigrama si statul de functii ale Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex" se aproba prin ordin al directorului general al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor.
    Art. 13
    Infiintarea si organizarea de laboratoare teritoriale fara personalitate juridica ale Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex" se fac cu aprobarea directorului general al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor.
    Art. 14
    Lucrarile si serviciile comandate de persoanele juridice sau fizice, precum si de institutiile publice si de organismele neguvernamentale, se executa de Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex", contra cost, pe baza de tarife sau devize, stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare.
    Art. 15
    Bugetul de venituri si cheltuieli al Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex" se elaboreaza anual de catre aceasta institutie si se aproba de catre directorul general al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, in conditiile dispozitiilor legale in vigoare.
    Art. 16
    Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex" poate avea in dotare un numar de 5 autoturisme pentru sediul central din Bucuresti si cate un autoturism pentru fiecare filiala, cu un consum mediu lunar de carburant de 400 litri.
    Art. 17
    La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 1.144/1990 privind infiintarea, organizarea si functionarea Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex", publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 119 din 2 noiembrie 1990, si alin. 3 al art. 6 din Hotararea Guvernului nr. 223/1995 privind organizarea si functionarea Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 71 din 19 aprilie 1995.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Directorul general al Oficiului
                       pentru Protectia Consumatorilor,
                       Eliade Mihailescu

                       p. Ministrul industriei
                       si comertului,
                       Nicolae Staiculescu,
                       secretar de stat

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Ministrul muncii si
                       protectiei sociale,
                       Alexandru AthanasiuSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 625/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 625 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu