E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 80 din 23 decembrie 1991

privind decontarea prin compensare a platilor restante din economie

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 263 din 23 decembrie 1991


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Guvernul Romaniei si Banca Nationala a Romaniei, impreuna cu bancile comerciale, vor organiza si realiza decontarea prin compensare, cu reflectarea in gestiunea si rezultatele anului 1991, a platilor restante privind livrarile de marfuri, executarile de lucrari, livrarile de masini, utilaje si instalatii pentru investitii si constructiile-montaj aferente acestora si prestarile de servicii, receptionate si acceptate de beneficiar, precum si datoriile catre bugetul public national ale agentilor economici.
    Operatiunile de decontare prin compensare a platilor restante se vor efectua prin unitatile bancilor comerciale si sub controlul nemijlocit al acestora.
    Guvernul Romaniei, Ministerul Economiei si Finantelor, impreuna cu Banca Nationala a Romaniei, vor prezenta Parlamentului, pina la 15 februarie 1992, un raport asupra rezultatelor actiunii de compensare si proiectul de lege privind masurile referitoare la: lichidarea creditelor rezultate din compensare; instaurarea ordinii in efectuarea platilor in economie; prevenirea blocajului financiar; regimul incapacitatii de plata si obligatiile ce revin consiliilor de administratie ale agentilor economici cu capital integral sau majoritar de stat aflati in aceasta situatie.
    Art. 2
    Creditele bancare rezultate in urma operatiunilor de decontare prin compensare a platilor restante, acordate de bancile comerciale, vor fi garantate de stat si cu bunurile mobile si imobile ale agentilor economici beneficiari de credite. Bunurile constituite garantii vor putea fi supuse urmaririi silite, in caz de nerespectare a termenelor de rambursare a creditelor.
    Agentii economici vor stabili cauzele care au determinat creditele de compensare, vor asigura garantiile si masurile necesare pentru lichidarea acestora, iar impreuna cu bancile comerciale vor stabili grafice de rambursare cu termene finale de maximum 6 luni, pe baza verificarii documentatiei prezentate.
    Ministerul Economiei si Finantelor va acoperi la timp subventiile si diferentele de pret prevazute in bugetul de stat aprobat, cuvenite agentilor economici, corespunzator reglementarilor in vigoare.
    Art. 3
    Prevederile art. 46 alin. 1 din Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
    "Sumele in valuta cumparate de la bancile autorizate, contra lei, la cursul de schimb al zilei, pentru plati externe se pastreaza in conturi speciale deschise pe numele agentilor economici la bancile comerciale."
    Art. 4
    Dispozitiile art. 45 din Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale si art. 215 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale sint si ramin abrogate de la data unificarii cursurilor de schimb si introducerea convertibilitatii interne a leului.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 19 decembrie 1991, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                         PRESEDINTELE SENATUI
                    academician ALEXANDRU BIRLADEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 19 decembrie 1991, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                    PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              MARTIAN DANSmartCity5

COMENTARII la Legea 80/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 80 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    DO YOU NEED A PERSONAL/BUSINESS/INVESTMENT LOAN? CONTACT US TODAY VIA WhatsApp +19292227023 Email drbenjaminfinance@gmail.com HELLO Loan Offer Alert For Everyone! Are you financially down and you need an urgent credit/financial assistance? Or are you in need of a loan to start-up/increase your business or buy your dream house. GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. WhatsApp:+19292227023 Email: drbenjaminfinance@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (bridgecoparate@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 2605 2019
    My name is Patricia Dooley, i am here to share testimony on how i benefited from wilson investment platform i never believed,i invested $850 worth of bitcoin with him i received my profit of $7,225.00 without stress and i am reinvesting with them, i had paid my necessary bills and i reinvested again thanks Mr Wilson for helping me .. if you need help earning contact Mr Wilson on whats-app: +27633586789 or email: wilsontradeszone@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1718 2004
    de mai mult de un an nu se mai respecta ordinul capitolul 3 articol 8 punctul 5 in sensul ca nu se mai acorda hrana in timpul dializei pe motiv de a nu se mai transmite virusul sars cov 2! se transmite virusul prin mincare? cum transmitem virusul daca nu il avem? anumiti medici pun stetoscopul de la un bonlav la altul fara niciun fel de dezinfectie, este corect? medicul sef se comporta precum dumnezeu pe pamint fara a tine cont de drepturile bonlavilor, tratindui ca pe o turma de sclavi. CINE VEDE?
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 80/1991
Hotărârea 441 1994
pentru aprobarea Normelor metodologice privind preluarea la datoria publica interna a cheltuielilor neregularizate, atestarea existentei si asigurarii integritatii bunurilor materiale si destinatia sumelor obtinute din valorificarea acestora, precum si din dobinzile restituite
Ordonanţa 1 1994
privind acoperirea financiara a unor cheltuieli ramase neregularizate prin preluarea lor la datoria publica interna
Legea 76 1992
privind masuri pentru rambursarea creditelor rezultate din actiunea de compensare, regimul platilor agentilor economici, prevenirea incapacitatii de plata si a blocajului financiar
Legea 76 1992
privind masuri pentru rambursarea creditelor rezultate din actiunea de compensare, regimul platilor agentilor economici, prevenirea incapacitatii de plata si a blocajului financiar
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu