Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1144 din 26 octombrie 1990

privind infiintarea, organizarea si functionarea Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea produselor - LAREX

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 119 din  2 noiembrie 1990


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Pe data prezentei hotarari se infiinteaza Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor - LAREX, cu sediul in municipiul Bucuresti, unitate cu personalitate juridica, in subordinea Comisiei Nationale pentru Standarde, Metrologie si Calitate, prin comasarea actualului Laborator central pentru incercari si expertize fizico-chimice LAREX din subordinea comisiei, cu Sectia de studii si cercetari pentru ambalare si manipulare care functioneaza in subordinea Ministerului Resurselor si Industriei.
    Art. 2
    Obiectul de activitate al Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor - LAREX il reprezinta:
    a) executarea, in calitate de organ neutru, de incercari, expertize si analize fizico-chimice in vederea omologarii si certificarii produselor fabricate in tara sau importate, precum si in cazul reclamatiilor privind nerespectarea conditiilor de calitate prevazute in contracte, confirmind, prin certificate sau buletine de analiza, parametrii calitativi reali;
    b) verificarea, la cererea producatorilor ori a beneficiarilor interni sau externi, a calitatii produselor ce urmeaza sa fie livrate sau aprovizionate;
    c) efectuarea de studii si cercetari privind ambalarea si manipularea, elaborand prescriptii care sa asigure conservarea calitatii produselor; proiectarea de sisteme, tehnologii si mijloace de ambalare, manipulare, transport si depozitare a produselor, precum si de dispozitive, standuri si aparate pentru incercarea produselor;
    d) efectuarea de cercetari privind metode de incercare si verificare a calitatii; acordarea de asistenta tehnica unitatilor producatoare pentru organizarea laboratoarelor proprii de incercari si de analize fizico-chimice, precum si pentru implementarea metodelor moderne de conducere a controlului calitatii produselor; elaborarea de standarde, proceduri si metode de incercare a produselor;
    e) efectuarea, din imputernicirea Comisiei Nationale pentru Standarde, Metrologie si Calitate, a autorizarii sau acreditarii laboratoarelor de incercari si analize fizico-chimice din unitatile producatoare sau prestatoare de servicii, precum si a certificarii de conformitate;
    f) organizarea de cursuri pentru formarea si perfectionarea profesionala a personalului din laboratoarele de incercari si analize fizico-chimice apartinand unitatilor producatoare sau prestatoare de servicii.
    Art. 3
    Activul si pasivul Laboratorului central pentru incercari si expertize fizico-chimice si ale Sectiei de studii si cercetari pentru ambalare si manipulare trec la Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor pe baza de protocol incheiat in termen de 30 de zile de la data prezentei hotarari.
    Art. 4
    Personalul care trece de la Laboratorul central pentru incercari si expertize fizico-chimice si de la Sectia de studii si cercetari pentru ambalare si manipulare la Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor se considera transferat in interesul serviciului.
    Art. 5
    Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor - LAREX se incadreaza in grupa a III-a de ramuri, gradul special de organizare.
    Sefii de laboratoare se asimileaza cu functiile de sef serviciu sau sef birou, in functie de numarul de personal din care este constituit laboratorul.
    Structura organizatorica a Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor - LAREX se aproba de Comisia Nationala pentru Standarde, Metrologie si Calitate, cu respectarea prevederilor legale.
    Art. 6
    Numarul de personal al Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor este de 170 persoane.
    Art. 7
    Comisia Nationala pentru Standarde, Metrologie si Calitate este imputernicita sa aprobe infiintarea si organizarea de laboratoare teritoriale ale Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor - LAREX.
    Art. 8
    Lucrarile si serviciile comandate de unitatile de stat, mixte, cooperatiste sau particulare se executa de Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor - LAREX, contra cost, pe baza de tarife sau devize. Tarifele pentru lucrarile si serviciile executate de Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor - LAREX se aproba de presedintele Comisiei Nationale pentru Standarde, Metrologie si Calitate cu acordul Departamentului pentru prognoza, urmarirea si liberalizarea preturilor din cadrul Ministerului Finantelor.
    Art. 9
    Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor - LAREX este autorizat sa incheie contracte si cu firme din alte tari pentru executarea de lucrari si prestarea de servicii din profilul sau de activitate si sa dispuna de o parte din valuta incasata, potrivit legii. Sumele in valuta ramase la dispozitie se pastreaza intr-un cont special deschis la Banca Nationala de Comert Exterior.
    Art. 10
    Producatorii ale caror produse sunt verificate de Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor - LAREX si pentru care primesc certificate de conformitate de la acesta au dreptul sa inscrie pe ambalajul sau eticheta marfii respective sigla "LAREX".
    Art. 11
    Comisia Nationala pentru Standarde, Metrologie si Calitate poate autoriza Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor - LAREX sa incheie acorduri de recunoastere reciproca a incercarilor si expertizelor cu laboratoarele de profil din alte tari.
    Art. 12
    Activitatea Centrului National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor - LAREX se organizeaza pe principiul autofinantarii, urmand ca cheltuielile ce depasesc veniturile proprii sa se suporte din bugetul Comisiei Nationale pentru Standarde, Metrologie si Calitate, fara a depasi data de 31 decembrie 1990.
    Art. 13
    Ministerul Finantelor va introduce modificarile corespunzatoare in indicatorii financiari pe anul 1990 ce decurg din aplicarea prevederilor prezentei hotarari.

                               PRIM MINISTRU
                                PETRE ROMAN
                                                


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1144/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1144 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu