E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 493 din 10 decembrie 1954

pentru autorizarea comitetelor executive ale sfaturilor populare sa atribuie terenuri, proprietatea statului, unor categorii de cetateni ce voiesc a-si construi locuinte fara credite acordate de stat

ACT EMIS DE: MAREA ADUNARE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 46 din 10 decembrie 1954


SmartCity3


    Prezidiul Marii Adunari Nationale a Republicii Populare Romane, decreteaza:

    Art. 1
    Comitetele executive ale sfaturilor populare sint autorizate sa atribuie, gratuit, in folosinta vesnica, parcele de terenuri necesare construirii de locuinte pe baza cooperarii intre locatari, precum si pentru constructia de locuinte individuale, muncitorilor, tehnicienilor, inginerilor si functionarilor din orase si comune, membrilor gospodariilor agricole colective, invatatorilor, medicilor si personalului sanitar de la sate, daca toti acestia nu au asemenea terenuri si pot, prin mijloacele lor, sa-si construiasca locuinte proprii fara a avea nevoie de credite de stat si daca sint angajati in localitatea respectiva sau in apropierea ei.
    Art. 2
    Atribuirea terenurilor se va face la cererea institutiilor, intreprinderilor si organizatiilor economice de stat, cooperatiste si obstesti ai caror angajati sint solicitantii, in ordinea de preferinta stabilita in art. 3 din Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 4.015/1953*) si dupa ce au fost satisfacute cererile de atribuire de terenuri celor ce au primit in anul in curs credite de la stat pentru construire de locuinte.
    Alegerea parcelelor ce se atribuie potrivit prezentului Decret si construirea locuintelor pe aceste terenuri, se vor face in conditiile prevazute in Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 4.015/1953.
---------------
    *) Hotarirea nr. 4.015 din 9 decembrie 1953, modificata prin H.C.M. nr. 1.422 din 26 august 1954, reglementeaza constructia de locuinte pe baza cooperarii intre locatari si constructia de locuinte individuale prin credite acordate de stat.

    Art. 3
    Beneficiarii de terenuri atribuite potrivit prezentului Decret, vor semna un angajament autentificat la Notariatul de Stat, prin care se vor obliga sa construiasca in cel mult doi ani de la data atribuirii terenului si conform proiectelor avizate de comitetul executiv al sfatului popular.
    La cererea partii interesate, tribunalul locului va dispune transcrierea in registrul de mutatiuni imobiliare, respectiv intabularea in cartea funciara, a dreptului de folosinta vesnica asupra terenului atribuit, pe baza copiei certificate dupa decizia data de comitetul executiv al sfatului popular prin care se face aceasta atribuire, fara indeplinirea altor formalitati.
    Autentificarea angajamentului si transcrierea, respectiv intabularea, prevazuta in alineatele precedente, sint scutite de orice taxe de timbru.
    Art. 4
    Daca la expirarea termenului, in care beneficiarii de terenuri atribuite s-au angajat sa construiasca potrivit art. 3, alin. 1, se constata ca nu s-au executat constructiile, comitetele executive ale sfaturile populare vor anula atribuirile, terenurile reintrind de drept in folosinta sfaturilor populare respective, putind fi atribuite altor beneficiari.
    Cu aprobarea comitetului executiv al sfatului popular imediat superior, se va putea acorda o prelungire a termenului prevazut in art. 3, alin. 1, de cel mult un an, pentru terminarea constructiei, cind nerespectarea termenului de angajament este bine justificata.
    Constatarea executarii sau neexecutarii in termen a constructiilor se va face pe baza de proces-verbal incheiat de sectiunea gospodariei comunale, iar la comune de catre un membru al comitetului executiv al sfatului popular.
    Art. 5
    La cererea comitetului executiv al sfatului popular, in baza deciziei de anulare a atribuirii terenului, tribunalul va dispune radierea transcrierii, respectiv a intabularii facute potrivit art. 3, alin. 2.
    Art. 6
    In cazul cind beneficiarii terenurilor atribuite potrivit prezentului Decret nu au executat, in termenul prevazut in art. 3, alin. 1, nici o lucrare, ei vor putea fi obligati pe cale judecatoreasca sa plateasca despagubiri pentru folosinta acestor terenuri.
    Art. 7
    Terenurile atribuite potrivit prezentului Decret nu vor putea fi transmise sub nici o forma, inainte de terminarea constructiei. Numai odata cu transmiterea imobilului construit pe terenul atribuit, dreptul de folosinta a acestui teren trece asupra noului proprietar al imobilului.
    Art. 8
    Locuintele construite pe terenurile atribuite potrivit prezentului decret, sint scutite de impozit pe cladiri timp de 10 ani in mediul satesc si 15 ani in mediul orasenesc, de la data terminarii lor.
    De asemenea, aceste locuinte nu sint supuse dispozitiilor privitoare la normarea si repartizarea suprafetei locative, atit timp cit sint locuite personal de catre proprietari cu familiile lor.
    Art. 9
    In cazurile in care muncitorii, tehnicienii, inginerii si functionarii din orase si comune, membrii gospodariilor agricole colective, invatatorii, medicii si personalul sanitar de la sate au construit, pina la 25 iulie 1951, pe terenuri proprietatea statului, fara aprobarea legala, comitetele executive ale sfaturilor populare respective sint autorizate sa atribuie in folosinta vesnica acele terenuri, la cererea beneficiarilor.
    Atribuirea se va face cu avizul comitetului executiv al sfatului popular imediat superior si numai daca terenurile intrunesc conditiile prevazute in art. 9 din Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 4.015/1953, iar constructiile s au executat cu respectarea planului de sistematizare si in lipsa acestuia, cu a regulamentului de constructii.
SmartCity5

COMENTARII la Decretul 493/1954

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 493 din 1954
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 111 2020
    OBȚINEȚI CARDUL BLANC PENTRU AVANȚARE FINANCIARĂ (blankatmcard.online@yahoo.com) sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 CÂND AM OBȚINUT CARDUL MEU BLANC DE LA CJ BLANK CARD (BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM) TOTUL S-A SCHIMBAT PENTRU MINE !!! Bună ziua băieți, viața mea nu va rămâne niciodată la fel !!! Sunt atât de fericit că am primit-o pe a mea de la CJ CORPORATION. Cardul meu bancar gol poate retrage 3000 EUR săptămânal. Am primit-o de la ei săptămâna trecută și acum am până la 23.000 de euro din ultimele săptămâni. Cardul ATM retrage bani de la orice casier automatizat din întreaga lume. Nu există niciun nume, de asemenea, este de neratat. Am fost direct legat de această organizație pe web-ul întunecat și sunt foarte fericit că am avut norocul să-i cunosc pentru că sunt un sceptic 99,9% când vine vorba de lucruri de genul acesta, dar se dovedește că funcționează ca spălătorii subterane în curcan, în mare parte bancă ziraat și au o politică de 100% împotriva înșelătoriei. Cardul vă poate fi trimis prin DHL în două zile dacă le contactați devreme prin e-mail: BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 sau găsiți mai multe pe site-ul lor Obțineți-l acum. Adică acum, dacă știi că te lupți financiar și îmi mulțumești pentru eternitate. La revedere. Deocamdată. +1 (678) 753 2440
ANONIM a comentat Decretul 458 2020
     YOU WILLING TO HIRE THE REAL HACKERS TO GET ALL YOUR CYBER PROBLEMS FIXED WITH SWIFT RESPONSE? OR A VICTIM OF THE BINARY OPTION SCAM? OR NEEDS TO RECOVER YOUR LOST FUNDS? With pathfinderhacktech I'm giving you 100% guarantee that your jobs are safe with us and we're going to help you recover all your lost funds to scammers, Solving a problem which you know there’s an answer to is like climbing a mountain with a guide, along a trail someone else has laid. Here is a defined platform that maps a positive step closer to surviving heavy threat on the internet. You can put a stop to your anxiety and constant fear of you getting ripped off by Scammers  This post is actually for those who are willing to turn their lives around for the better, either financial-wise or relationship-wise or businesses. Our primary reason for this development is to ensure that those in need of help don’t get ripped off by scammers  This is a global idea that navigates a newbie to a prominent encounter ( Fully immersed to a degree that the subject in question Is a disorienting worthwhile experience on merits). the pathfinderhacktecks are a team of competence hackers with the mission and vision of making the internet a safer place for all,moreso we render efficient services to those having cyber problems. Pathfinderhacktech has grown and expanded since it formation over the years due to the experience and professionalism of our management and technical staff. Our strength is based on our ability to bring together active cyber security professionals who individually has acquired enormous exposure in the world of HACKING As part of our corporate goals, providing value added services to meet our client needs and requirements has been our sustaining impetus. Our offer of proactive technical and managerial advice has always given us edge over and above our competitors. The new development on the pathfinderhacktech platform is to assign to you the right HACKER to deal with your Particular kind of cyber issues depending on the kind of cyber problems you are willing to get fixed. Here, you would be refer to a legit professional hacker known for massive skills and security abilities. Skilled and trained on ▪Social media hacks ( facebook, twitter, Instagram, snapchat ) ▪Email hacks ▪phone hacks ▪bitcoin hacks. ▪verified PayPal account hacks ▪database hacks ▪credit card top up ▪university score upgrade ▪money transfer ▪binary option funds recovery. ( recovered $5,567,078 million) The binary option scam is another problem facing the internet today. How do you avoid binary option scam and what do you do if you are a victim of the scam.  Be wary of adverts on the internet and mostly on social media promising high returns from binary options trading. The binary option is one of the highly recorded scam on the internet. The Binary options are a form of fixed-odds betting. Particularly a trade involving if an event will occur or not and the result is either positive or negative. If the investor is right, then they stand a solid chance of winning and should see a return of the funds invested but if they are wrong, they lose thier full funds invested. The pathfinderhacktech are breeding effort to put an end to these unbearable swindle scheme taking over the internet and taking a solid step forward to render solution to those affected by the fleece… Here would be our cyber security techniques to retrieving back the victims stolen funds. For more update and inquiries Contact slakeleroy (at)gmail(.)com
ANONIM a comentat Decretul 458 2020
    Ai nevoie de un împrumut sau dorești să-ți perfecționezi casa, plătește facturile, extinde-ți afacerea cu o rată de interes de 2%? NU UITĂȚI NICIUN CONTACT PE: directcredit74@gmail.com sau numărul WhatsApp: +1(504)603-3666
ANONIM a comentat Circulara 18 2020
    Ai nevoie de un împrumut sau dorești să-ți perfecționezi casa, plătește facturile, extinde-ți afacerea cu o rată de interes de 2%? NU UITĂȚI NICIUN CONTACT PE: directcredit74@gmail.com sau numărul WhatsApp: +1(504)603-3666
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu