E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A fost modificat de:
Decretul 328 1966 in legatura cu Ordin 365 2002
Decretul 328 1966 abrogat de OUG 195 2002
Decretul 328 1966 in legatura cu Hotărârea 1051 2001
Decretul 328 1966 modificat de articolul 26 din actul Ordonanţa 84 2001
Articolul 19 din actul Decretul 328 1966 modificat de articolul 3 din actul OUG 96 2000
Articolul 22 din actul Decretul 328 1966 modificat de articolul 3 din actul OUG 96 2000
Articolul 33 din actul Decretul 328 1966 modificat de articolul 3 din actul OUG 96 2000
Decretul 328 1966 in legatura cu articolul 4 din actul Ordin 215 1996
Decretul 328 1966 in legatura cu Ordin 15 1996
Decretul 328 1966 in legatura cu Hotărârea 1085 1995
Decretul 328 1966 in legatura cu Hotărârea 778 1995
Decretul 328 1966 in legatura cu Ordin 368 1995
Decretul 328 1966 in legatura cu Ordin 166 1995
Decretul 328 1966 in legatura cu Hotărârea 152 1995
Decretul 328 1966 in legatura cu Hotărârea 582 1994
Decretul 328 1966 in legatura cu Hotărârea 1028 1990
Decretul 328 1966 republicat de articolul 3 din actul Decretul 214 1984
Decretul 328 1966 in legatura cu Hotărârea 772 1966
Decretul 328 1966 in legatura cu Hotărârea 772 1966
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 328 din 29 aprilie 1966    * Republicat

privind circulatia pe drumurile publice

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 49 din 28 iunie 1984


SmartCity3


    *) Republicare in temeiul art. III din Decretul nr. 214 din 26 iunie 1984, dindu-se articolelor o noua numerotare.
    Decretul nr. 328/1966 a fost publicat in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 28 - 29 din 31 mai 1966 si a mai fost republicat in Buletinul Oficial nr. 46 - 47 din 15 mai 1970.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Circulatia pe drumurile publice de pe teritoriul Republicii Socialiste Romania este supusa normelor cuprinse in prezentul decret si in regulamentul de aplicare al acestuia.
    Art. 2
    Raspunderea pentru luarea masurilor de asigurare a securitatii circulatiei pe drumurile publice revine organelor militiei, care indruma, supravegheaza si controleaza circulatia.
    Toti ofiterii si subofiterii de militie sint obligati sa intervina si sa ia masurile legale in cazul cind constata incalcari ale normelor privind circulatia pe drumurile publice.
    Art. 3
    Circulatia pe drumurile publice din zona de frontiera si din alte zone pentru care, potrivit legii, s-au stabilit restrictii, se face cu respectarea indicatoarelor din acele zone.
    Art. 4
    Controlul circulatiei autovehiculelor apartinind Ministerului Apararii Nationale, precum si cercetarea accidentelor de circulatie in care au fost angajate asemenea autovehicule, se efectueaza de organele militiei potrivit normelor prevazute in instructiunile comune ale ministrului de interne si ministrului apararii nationale, care vor stabili si modul de participare la aceste activitati a organelor anume desemnate ale Ministerului Apararii Nationale.
    Art. 5
    Orice masura de restrictie a circulatiei pe drumurile publice se poate lua numai cu acordul organelor militiei.
    Art. 6
    In sensul prezentului decret:
    a) prin drum public se intelege orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, amenajata pentru circulatia vehiculelor si aflata in administrarea unui organ de stat, daca este deschisa circulatiei publice.
    Drumurile care nu sint deschise circulatiei publice vor fi marcate, la intrare, cu inscriptii vizibile din care sa rezulte ca este interzisa circulatia publica;
    b) prin parte carosabila se intelege partea drumului public folosita, in mod normal, pentru circulatia vehiculelor;
    c) prin banda de circulatie se intelege oricare din subdiviziunile longitudinale ale partii carosabile, materializata sau nu prin marcaje rutiere, daca are o latime corespunzatoare pentru trecerea cu usurinta a unui sir de vehicule;
    d) prin intersectie se intelege locul de intilnire sau de incrucisare a doua sau mai multe drumuri publice, oricare ar fi unghiul sau unghiurile axelor lor;
    e) prin autovehicul se intelege orice vehicul prevazut cu un dispozitiv mecanic de propulsie, care se deplaseaza prin mijloace proprii si care circula in mod obisnuit pe drumurile publice, servind la transportul de persoane sau bunuri ori la efectuarea unor lucrari; tramvaiul si troleibuzul sint considerate autovehicule.
    Vehiculul al carui motor are o capacitate cilindrica pina la 50 cm^3 inclusiv si care pastreaza caracteristicile generale ale bicicletei si poate fi pus in miscare cu ajutorul pedalelor nu este considerat autovehicul;
    f) prin conducator se intelege persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul, animale de tractiune, de povara, de calarie ori turme;
    g) prin circulatie internationala sau trafic international se intelege orice circulatie care implica trecerea cel putin a unei frontiere;
    h) prin agent de circulatie se intelege ofiterul sau subofiterul de militie insarcinat cu indrumarea, supravegherea si controlul circulatiei pe drumurile publice.

    CAP. 2
    Reguli de circulatie

    Art. 7
    Orice vehicul care circula pe drumul public trebuie sa aiba un conducator. Conducatorii de autovehicule trebuie sa aiba cel putin 18 ani impliniti, iar conducatorii celorlalte vehicule, cel putin 14 ani impliniti.
    Conducatorul de bicicleta sub virsta de 14 ani poate circula numai pe drumurile publice fara trafic intens.
    Animalele izolate sau in turma trebuie sa fie insotite pe drumurile publice de un numar corespunzator de conducatori.
    Art. 8
    Conducatorii de vehicule, de animale izolate sau in turma, pietonii, calatorii si orice alte persoane care folosesc drumurile publice trebuie sa se comporte in asa fel incit sa nu constituie un pericol sau o stinjenire pentru circulatie. Acestia trebuie sa evite producerea de pagube materiale.
    Art. 9
    Orice conducator de vehicul trebuie sa aiba cunostintele si indeminarea necesare conducerii si sa fie apt pentru aceasta din punct de vedere medical. Conducatorii de autovehicule trebuie sa posede si cunostintele necesare acordarii primului ajutor persoanelor ranite cu ocazia accidentelor de circulatie.
    Conducatorii de autovehicule vor fi verificati din punct de vedere medical, periodic sau ori de cite ori se constata ca prin modul de comportare ar periclita securitatea circulatiei.
    Verificarea se dispune de organele militiei sau de unitatile socialiste detinatoare de autovehicule si se face potrivit normelor stabilite, in acest scop, de Ministerul Sanatatii.
    Permisul de conducere al persoanei care, la aceste verificari, este gasita inapta pentru a conduce autovehicule, va fi retras de organul militiei in evidenta caruia se afla conducatorul si nu va putea fi redobindit decit dupa incetarea motivului pentru care a fost retras.
    Art. 10
    Mijloacele de semnalizare rutiera si semnalele folosite in circulatia pe drumurile publice sint:
    a) indicatoarele;
    b) marcajele;
    c) semnalele luminoase;
    d) semnalele agentului de circulatie;
    e) semnalele conducatorilor de vehicule.
    Mijloacele de semnalizare rutiera prevazute la alin. 1 lit. a) - c), precum si orice alte dispozitive sau lucrari care servesc la semnalizarea pe drumurile publice, se executa si se intretin de organele de stat care, potrivit legii, administreaza drumurile publice, instalindu-se si aplicindu-se cu acordul organelor de specialitate ale militiei.
    Indicatoarele de reglementare a prioritatii si semnalele cu lumini alternativ intermitente si avertizare sonora de la trecerile la nivel cu calea ferata se instaleaza de organele de stat care administreaza calea ferata, iar semafoarele pentru dirijarea circulatiei, de catre comitetele sau birourile executive ale consiliilor populare.
    Art. 11
    Persoanele care circula pe drumurile publice se vor conforma regulilor de circulatie, semnificatiei fiecarui mijloc de semnalizare rutiera, semnalelor agentului de circulatie si ale conducatorilor de vehicule. Semnalele sau indicatiile agentilor de circulatie vor fi respectate cu precadere, atit fata de semnificatia oricarui mijloc de semnalizare rutiera, cit si fata de regulile de circulatie.
    In cazul in care intr-o intersectie este instalat un semafor cu semnale luminoase si un indicator de reglementare a prioritatii, semnificatia indicatorului va fi respectata numai daca semnalele luminoase ale semaforului nu functioneaza.
    Art. 12
    La semnalul agentilor de circulatie care insotesc coloane oficiale de autovehicule, conducatorii de vehicule sint obligati sa opreasca vehiculele in afara partii carosabile sau cit mai aproape de bordura ori acostament, pina la trecerea coloanei.
    Art. 13
    Vehiculele circula pe partea dreapta a drumului public in directia de mers, iar pietonii, pe partea stinga.
    Pe drumurile publice care au trotuare sau poteci amenajate in afara partii carosabile, pietonii circula numai pe acestea.
    Circulatia vehiculelor pe benzi se face cu respectarea semnificatiei marcajelor rutiere si a regulilor speciale stabilite.
    Vehiculele cu tractiune animala, cele trase sau impinse cu mina, precum si animalele izolate sau in turma, vor fi conduse cit mai aproape de marginea din dreapta a drumului public.
    Vehiculele cu tractiune animala, cele trase sau impinse cu mina, precum si animalele izolate sau in turma, nu pot fi conduse pe drumurile nationale. Daca nu este posibila folosirea altor cai de acces, conducerea lor se va face potrivit alineatului precedent.
    Art. 14
    Schimbarea directiei de mers sau depasirea se executa numai dupa o prealabila semnalizare. Conducatorii vehiculelor care schimba directia de mers sau se angajeaza in depasire, precum si cei ce urmeaza a fi depasiti, vor lua toate masurile de precautie pentru a nu periclita circulatia celor care folosesc drumul public.
    Art. 15
    Orice conducator care se apropie de o intersectie a drumurilor publice ori de o trecere la nivel trebuie sa-si mareasca atentia pentru a evita orice accident.
    Prioritate de trecere la intersectie au vehiculele ce vin din dreapta conducatorului care se pregateste sa intre in intersectie, cu exceptia cazurilor cind semne rutiere ori reguli speciale indica altfel.
    Art. 16
    Conducatorii de autovehicule trebuie sa aiba in permanenta controlul asupra vitezei autovehiculelor si sa se conformeze restrictiilor de viteza.
    Art. 17
    Oprirea sau stationarea voluntara pe drumul public este permisa numai in conditii in care nu prezinta pericol sau stinjenire pentru circulatie.
    Art. 18
    Pentru conducatorii de autovehicule care au mai putin de 1 an practica de conducere se vor stabili reguli suplimentare de circulatie prin regulament aprobat de Consiliul de Ministri.
    Conducatorilor prevazuti la alineatul precedent, cetateni romani, li se interzice trecerea frontierei de stat spre a merge in strainatate, conducind un autovehicul.
    Autovehiculele, cu exceptia tramvaielor si troleibuzelor, conduse de persoane care au mai putin de 1 an practica de conducere, vor purta un semn distinctiv.

    CAP. 3
    Inmatricularea autovehiculelor si radierea acestora din evidenta circulatiei

    Art. 19
    Orice autovehicul care circula pe drumurile publice trebuie sa fie inmatriculat si sa poarte numar de inmatriculare.
    Autovehiculele se inmatriculeaza la organele militiei, cu exceptia celor ce apartin Ministerului Apararii Nationale, care se inmatriculeaza la acest minister, si a tramvaielor si troleibuzelor, care se inmatriculeaza la intreprinderile de transport care le detin.
    Pentru fiecare autovehicul inmatriculat se va elibera un certificat de inmatriculare in care este prevazut si numarul de inmatriculare atribuit.
    Art. 20
    Autovehiculele pot circula pina la inmatriculare pe baza unei autorizatii speciale eliberate de organul competent si cu numar de ordine provizoriu atribuit de acelasi organ.
    Art. 21
    Autovehiculele se radiaza din evidenta organelor la care sint inmatriculate, in conditiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentului decret.

    CAP. 4
    Permisul de conducere

    Art. 22
    Dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice il are numai persoana care poseda permis de conducere. Permisul confera titularului dreptul de a conduce pe drumurile publice autovehicule din categoria sau categoriile pentru care a fost eliberat.
    Permisul de conducere se obtine pe baza de examen si se elibereaza de organele militiei.
    Persoana care solicita organelor militiei sa fie examinata in vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa indeplineasca, potrivit legii, conditiile de virsta, de sanatate si de pregatire teoretica si practica pentru conducerea unui autovehicul.
    Nu poate fi admisa la examenul pentru obtinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnata definitiv pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, de omor, lovire sau vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, tilharie, ultraj cu violenta ori pentru o infractiune de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.
    De asemenea, nu poate fi admisa la examen persoana care, desi apta de munca, nu desfasoara, potrivit legii, o activitate utila societatii, ducind o viata parazitara.
    In cazuri intemeiate, cu recomandarea organului de conducere colectiva din unitatea in care isi desfasoara activitatea, organele militiei pot aproba prezentarea la examen, pentru obtinerea permisului de conducere, persoanei care a fost condamnata pentru vreuna dintre infractiunile prevazute in alin. 4, daca a trecut un an de la executarea pedepsei.
    Persoana prevazuta la alin. 5 se poate prezenta la examenul pentru obtinerea permisului de conducere, cu recomandarea organului de conducere colectiva din unitatea in care isi desfasoara activitatea, daca a trecut un an de la data incadrarii in munca.
    Art. 23
    Tractoristii rutieri se pregatesc in scoli sau cursuri de mecanizatori agricoli sau de tractoristi rutieri, organizate de organele centrale care au in subordine unitati detinatoare de tractoare rutiere.
    Conducatorii de tramvaie sau de troleibuze se pregatesc in scoli organizate de comitetele executive ale consiliilor populare.
    In programul de invatamint al scolilor sau cursurilor prevazute in prezentul articol se vor include materii si lectii care sa asigure cunoasterea normelor privind circulatia pe drumurile publice.
    Art. 24
    Organele militiei vor controla modul in care se face pregatirea conducatorilor de autovehicule in scolile si cursurile prevazute in art. 23, in ce priveste insusirea normelor de circulatie si starea tehnica a autovehiculelor folosite pentru practica de conducere.
    Art. 25
    Taxele de examen in vederea obtinerii permisului de conducere, categoriile de persoane obligate la plata acestor taxe, precum si cazurile in care se acorda scutiri de taxe, se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentului decret.

    CAP. 5
    Starea tehnica a vehiculelor si controlul acesteia

    Art. 26
    Orice vehicul care circula pe drumurile publice trebuie sa indeplineasca conditiile tehnice necesare asigurarii securitatii circulatiei. In acest scop, detinatorii de vehicule le vor intretine in stare buna de functionare.
    Art. 27
    Detinatorii de autovehicule sint obligati sa efectueze periodic, potrivit legii, verificarea tehnica a autovehiculelor care circula pe drumurile publice.
    Indeplinirea obligatiei prevazute in alin. 1 se dovedeste cu actul eliberat de unitatea socialista autorizata de organele militiei sa efectueze verificarea tehnica sau cu talonul de evidenta a reviziilor tehnice pentru autovehiculele detinute de unitatile socialiste.
    Art. 28
    Organele militiei vor controla starea tehnica a vehiculelor si nu vor permite circulatia acelora care au defectiuni tehnice de natura sa pericliteze securitatea circulatiei rutiere.
    Aceeasi obligatie revine si unitatilor socialiste pentru vehiculele pe care le detin.
    Certificatele de inmatriculare ale autovehiculelor gasite cu defectiuni tehnice vor fi retrase, pina cind detinatorii vor remedia deficientele constatate.
    Art. 29
    Organele militiei controleaza la autobaze, garaje, depouri de tramvaie si troleibuze modul in care sefii de transporturi, garaje sau depouri ori persoanele care ocupa alte asemenea functii isi indeplinesc obligatiile ce le revin cu privire la asigurarea conditiilor tehnice cerute pentru punerea in circulatie a autovehiculelor.

    CAP. 6
    Circulatia autovehiculelor in trafic international

    Art. 30
    Autovehiculele inmatriculate in Republica Socialista Romania vor putea trece frontiera de stat pe drumurile publice, daca indeplinesc conditiile cerute pentru a fi admise in circulatia internationala si daca conducatorii lor poseda permis de conducere, national sau international, conform modelului stabilit in Conventia internationala asupra circulatiei rutiere, la care Republica Socialista Romania este parte.
    Art. 31
    Circulatia pe drumurile publice a autovehiculelor inmatriculate in alte state este permisa daca indeplinesc conditiile cerute pentru a fi admise in circulatia internationala.
    Autovehiculele inmatriculate in alte state, al caror certificat de inmatriculare nu indeplineste conditiile prevazute de Conventia internationala asupra circulatiei rutiere, la care Republica Socialista Romania este parte, pot circula pe drumurile publice daca certificatul lor de inmatriculare este vizat de militia judeteana in raza careia se afla punctul de frontiera prin care au intrat in tara. In acest scop, autovehiculele pot circula de la punctul de frontiera pina la sediul militiei judetene, fara aceasta viza.
    Art. 32
    Persoanele care domiciliaza in alte state, venite temporar in Republica Socialista Romania, pot conduce autovehiculele pe drumurile publice daca poseda permis de conducere, national sau international, eliberat de autoritatea competenta din statul respectiv dupa modelul stabilit in Conventia internationala asupra circulatiei rutiere, la care Republica Socialista Romania este parte, de asociatii afiliate la Federatia Internationala a Automobilului ori la Alianta Internationala de Turism, sau care este recunoscut valabil pe baza de reciprocitate.
    Art. 33
    Persoanele care domiciliaza sau isi stabilesc domiciliul ori resedinta in Republica Socialista Romania si detin autovehicule inmatriculate in alte state sint obligate ca, in termen de 30 zile, sa-si inmatriculeze autovehiculele sau, dupa caz, sa-si preschimbe permisele de conducere. Permisul de conducere eliberat de alte state se preschimba de organele militiei.
    Termenul prevazut la alineatul precedent se socoteste:
    a) pentru persoanele care domiciliaza in Republica Socialista Romania, de la data intrarii autovehiculelor sau a acestor persoane in tara;
    b) pentru persoanele care isi stabilesc domiciliul ori resedinta in Republica Socialista Romania, de la data stabilirii domiciliului ori resedintei.
    Art. 34
    Permisele de conducere ale membrilor misiunilor diplomatice si oficiilor consulare straine, ale corespondentilor de presa straini, precum si ale reprezentantilor organizatiilor economice, culturale sau ai altor asemenea organizatii straine, cu statut diplomatic, eliberate de autoritati competente din alte state, vor fi recunoscute ca valabile in Republica Socialista Romania, pe baza de reciprocitate.

    CAP. 7
    Infractiuni si pedepse

    Art. 35
    Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
    Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 5 ani.
    Art. 36
    Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, fara permis de conducere sau cu permis necorespunzator categoriei din care face parte autovehiculul, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
    Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza persoana care conduce pe drumurile publice un autovehicul dupa ce permisul de conducere i-a fost retras, anulat sau retinut in vederea anularii, ori ca urmare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehiculele.
    Incredintarea unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care se afla intr-una dintre situatiile prevazute in alineatele precedente si care conduce autovehiculul pe drumurile publice se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda.
    Art. 37
    Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are in singe o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala sau care se afla in stare de ebrietate se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 5 ani.
    Daca persoana aflata in una dintre situatiile prevazute la alineatul precedent conduce un autovehicul care transporta persoane in comun ori transporta materii ce pot produce pericol public, pedeapsa este inchisoare de la 2 ani la 7 ani.
    Sustragerea de la recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 5 ani.
    Art. 38
    Parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor militiei de catre oricare dintre conducatorii vehiculelor angajati intr-un accident de circulatie de pe urma caruia a rezultat moartea, vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii vreunei persoane, sau daca accidentul constituie infractiune ori s-a produs ca urmare a unei infractiuni, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
    Pot parasi locul accidentului, fara incuviintarea prevazuta la alineatul precedent:
    a) conducatorii vehiculelor apartinind salvarii, pompierilor, organelor operative ale militiei sau securitatii, cind se afla in misiune in vederea unei interventii ce nu sufera aminare;
    b) conducatorii vehiculelor care, in lipsa altor mijloace de transport, ei insisi transporta persoanele ranite la cea mai apropiata unitate sanitara in masura a da asistenta medicala necesara, daca se inapoiaza imediat la locul accidentului.
    Art. 39
    Neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa, cu stiinta, a atributiilor de verificare tehnica a autovehiculelor, de catre cei care au asemenea indatoriri, in cazul in care s-a produs un accident de circulatie ca urmare a defectiunilor tehnice ale autovehiculului, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani.
    Savirsirea din culpa a faptelor prevazute la alin. 1 se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda.

    CAP. 8
    Masuri administrative

    Art. 40
    Exercitarea dreptului de a conduce autovehicule se suspenda pe timp de 1 - 3 luni, in cazul savirsirii uneia din urmatoarele contraventii:
    a) conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice;
    b) conducerea autovehiculului cu defectiuni tehnice la sistemul de frinare sau la mecanismul de directie;
    c) parcarea, in mod repetat, a autovehiculelor apartinind unitatilor socialiste in alte locuri decit cele stabilite;
    d) incalcarea normelor legale referitoare la prioritatea de trecere;
    e) incalcarea normelor legale referitoare la depasire;
    f) nerespectarea semnificatiei semnalului de culoare rosie a semaforului electric;
    g) incalcarea normelor legale privind trecerea la nivel cu calea ferata;
    h) incalcarea normelor referitoare la folosirea, pe timp de noapte, a luminilor de drum la intilnirea cu alt vehicul care circula din sens opus;
    i) neoprirea la semnalul regulamentar al ofiterilor sau subofiterilor de militie, in scopul sustragerii de la control.
    De asemenea, exercitarea dreptului de a conduce autovehicule se poate suspenda, pe timpul prevazut la alin. 1, in cazul depasirii, in mod repetat, cu mai mult de 20 km/h, a vitezei maxime legale.
    Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza din momentul retinerii permisului de conducere de catre ofiterul sau subofiterul de militie.
    Art. 41
    Organele militiei pot anula permisul de conducere daca titularul acestuia savirseste, in interval de 6 luni de la restituire, una din faptele prevazute la art. 40, care atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule.
    Art. 42
    Organele militiei anuleaza permisul de conducere in cazul cind titularul acestuia a fost condamnat printr-o hotarire judecatoreasca definitiva:
    a) pentru infractiunile de ucidere sau vatamare grava a integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau a mai multor persoane, sau pentru distrugerea unuia sau a mai multor autovehicule, savirsite din culpa, ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;
    b) pentru infractiunea de conducere a autovehiculului in stare de ebrietate ori cu o imbibatie alcoolica in singe ce depaseste limita legala, sau de sustragere de la recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei;
    c) la interzicerea de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule.
    Permisul de conducere se poate anula si in cazul cind titularul acestuia a fost condamnat printr-o hotarire judecatoreasca definitiva pentru vreuna din infractiunile prevazute in art. 22 alin. 4, cu exceptia celor de la art. 37, precum si pentru orice alta infractiune, daca la savirsirea ei faptuitorul s-a folosit de un autovehicul, in calitate de conducator.
    In cazurile prevazute in alin. 1 lit. a) si b), permisul de conducere va fi retinut, in vederea anularii, odata cu constatarea savirsirii infractiunii, iar in cazurile prevazute in alin. 1 lit. c) si alin. 2, dupa raminerea definitiva a hotaririi judecatoresti de condamnare.
    Art. 43
    Anularea permisului de conducere, in cazurile prevazute de prezentul decret, se hotaraste de seful militiei judetene sau al militiei municipiului Bucuresti ori de loctiitorul acestuia, in raza careia titularul permisului a savirsit fapta.
    Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si stabilirea duratei suspendarii se aproba de organele prevazute la alin. 1, la propunerea ofiterului sau subofiterului de militie care a constatat contraventia ce atrage, potrivit legii, masura suspendarii.
    Procedura retinerii si a restituirii permisului de conducere in caz de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice se stabileste prin regulament aprobat prin hotarire a Consiliului de Ministri.
    Art. 44
    Persoana al carei permis de conducere a fost anulat se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis, cu recomandarea organelor de conducere colectiva din unitatea in care isi desfasoara activitatea, daca indeplineste urmatoarele conditii:
    a) a trecut un an de la data anularii permisului de conducere, iar in cazul celor care au executat o pedeapsa privativa de libertate sau prin munca corectionala, daca au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei;
    b) paguba cauzata prin infractiune a fost reparata in intregime ori, in cazul cind acoperirea prejudiciului se face prin plati periodice, daca acestea sint efectuate la zi;
    c) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicul a expirat sau a fost revocata.
    Daca permisul de conducere a fost anulat ca urmare a comiterii uneia din infractiunile prevazute de art. 42 alin. 1 lit. a) si b) si alin. 2, prezentarea la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere se poate face, cu indeplinirea conditiilor de la alin. 1, numai cu aprobarea organelor militiei.

    CAP. 9
    Alte dispozitii pentru buna desfasurare a circulatiei

    Art. 45
    Ministerul de Interne si comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti vor lua masuri pentru popularizarea regulilor de circulatie in rindul tuturor persoanelor care folosesc drumurile publice si, in acest scop, vor prevedea in planurile anuale fondurile necesare.
    Presa, radioteleviziunea si cinematografia vor sprijini actiunile Ministerului de Interne si ale comitetelor executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti in legatura cu popularizarea regulilor de circulatie pe drumurile publice.
    Ministerul Educatiei si Invatamintului va lua masuri pentru predarea in scoli a unor lectii avind ca obiect cunoasterea si respectarea de catre elevi a regulilor de circulatie.
    Unitatile socialiste sint obligate sa ia masuri pentru ridicarea continua a calificarii conducatorilor de autovehicule pe care i-au incadrat, in vederea insusirii si respectarii de catre acestia a dispozitiilor legale ce reglementeaza circulatia pe drumurile publice.
    Art. 46
    Unitatile socialiste si persoanele fizice vor dota autovehiculele pe care detin cu truse medicale de prim-ajutor, conform modelului stabilit de Ministerul Sanatatii pentru fiecare categorie de autovehicule in parte.
    Art. 47
    Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor si Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare vor intocmi periodic buletine informative asupra starii vremii si a drumurilor publice, care vor fi difuzate prin grija Radioteleviziunii Romane in vederea prevenirii accidentelor de circulatie.
    Art. 48
    In indeplinirea sarcinii de supraveghere a circulatiei pe drumurile publice, organele militiei se pot sprijini pe concursul voluntar al unor conducatori de autovehicule.
    Art. 49
    Din totalul sumelor incasate drept taxe pentru examinarea conducatorilor de autovehicule si pentru eliberarea permiselor de conducere, precum si din amenzile pentru contraventii la regimul circulatiei pe drumurile publice, 50% se face venit la bugetul statului, iar 50% se varsa la bugetele consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti, pentru a fi folosite la executarea de amenajari pe drumurile publice si la lucrari de imbunatatire a mijloacelor de semnalizare rutiera.
    Art. 50
    Unitatile care intocmesc proiecte de sistematizare a localitatilor si de constructie a microraioanelor sau cartierelor vor tine seama la proiectare de normativul elaborat de Ministerul de Interne, impreuna cu Comitetul pentru Problemele Consiliilor Populare, in vederea asigurarii construirii si amenajarii de locuri de parcare si garare, corespunzatoare sporirii continue a parcului de autovehicule, precum si a asigurarii, in perspectiva, a tuturor conditiilor de buna desfasurare a circulatiei pe drumurile publice.
    Art. 51
    Semnele distinctive care se pot inscrie pe autovehicule se stabilesc de Ministerul de Interne.

    CAP. 10
    Dispozitii finale si tranzitorii

    Art. 52
    Imbibatia alcoolica in singe atrage raspunderea penala a conducatorilor de autovehicule cind este de cel putin 1 la mie.
    Art. 53
    Modelele indicatoarelor, marcajelor si semnalelor luminoase, precum si semnalele agentului de circulatie, sint prevazute in anexa, care face parte integranta din prezentul decret.
    Art. 54
    Carnetele de conducere, precum si permisele si autorizatiile de circulatie eliberate de organele competente, potrivit dispozitiilor Decretului nr. 832/1962, ramin valabile pina la inlocuirea lor cu permise de conducere si certificate de inmatriculare in termenele ce se vor stabili prin regulamentul prevazut la art. 57.
    Carnetele de conducere, precum si permisele si autorizatiile de circulatie, nu sint valabile in circulatia internationala, urmind ca, pina la inlocuirea lor, persoanele care vor sa circule pe teritoriul altor state sa obtina, in acest scop, permis de conducere international eliberat de Automobil Clubul Roman.
    Art. 55
    Dotarea cu truse medicale de prim-ajutor se va face in termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a prezentului decret, pentru autovehiculele de transport in comun, si in termen de 1 an de la aceeasi data, pentru celelalte autovehicule.
    Art. 56
    Procesele penale in curs de urmarire sau de judecata pentru fapte dezincriminate prin acest decret inceteaza, iar cei aflati in curs de executare a pedepsei vor fi eliberati de indata.
    Art. 57
    Modul de aplicare a prezentului decret se va stabili prin regulament aprobat de Consiliul de Ministri.
    Art. 58
    Prezentul decret intra in vigoare dupa 30 de zile de la publicare. Pe aceeasi data, Decretul nr. 832/1962 privind circulatia pe drumurile publice, cu modificarile ulterioare, precum si orice alte dispozitii contrare prevederilor prezentului decret, se abroga.

    ANEXA 1

    I. MIJLOACELE DE SEMNALIZARE RUTIERA

    A) Indicatoare

    a) INDICATOARE DE AVERTIZARE

    - Curba la stinga
    - Curba la dreapta
    - Curba dubla sau o succesiune de mai mult de doua curbe, prima la stinga
    - Curba dubla sau o succesiune de mai mult de doua curbe, prima la dreapta
    - Curba deosebit de periculoasa
    - Panouri succesive pentru curbe deosebit de periculoase
    - Drum cu denivelari
    - Coborire periculoasa
    - Urcare cu inclinare mare
    - Drum ingustat
    - Drum ingustat
    - Tunel
    - Pod mobil
    - Iesire spre un chei sau mal abrupt
    - Drum lunecos
    - Improscare cu pietris
    - Caderi de pietre
    - Presemnalizare trecere pietoni
    - Copii
    - Biciclisti
    - Animale
    - Animale
    - Lucrari
    - Semafoare
    - Aeroport
    - Vint lateral
    - Circulatie in ambele sensuri
    - Alte pericole
    - Intersectie de drumuri
    - Intersectie cu un drum fara prioritate
    - Presemnalizare intersectie cu sens giratoriu
    - Trecere la nivel cu linii de tramvai
    - Trecere la nivel cu o cale ferata fara bariere
    - Trecere la nivel cu o cale ferata cu bariere sau semibariere
    - Panouri suplimentare pentru trecerea la nivel cu calea ferata

    b) INDICATOARE DE REGLEMENTARE

      DE PRIORITATE
    - Oprire
    - Drum cu prioritate
    - Prioritate pentru circulatia din sens invers
    - Cedeaza trecerea
    - Sfirsit de prioritate
    - Prioritate fata de circulatia din sens invers
    - Trecere la nivel cu o cale ferata simpla, fara bariere
    - Trecere la nivel cu o cale ferata dubla, fara bariere

      DE INTERZICERE SAU RESTRICTIE
    - Accesul interzis
    - Circulatia interzisa in ambele sensuri
    - Accesul interzis autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas
    - Accesul interzis motocicletelor
    - Accesul interzis motoretelor si bicicletelor cu motor
    - Accesul interzis vehiculelor destinate transportului de marfuri
    - Accesul interzis vehiculelor sau ansamblurilor de vehicule avind o lungime mai mare de ... m
    - Accesul interzis autovehiculelor cu remorca, cu exceptia celor cu semiremorca sau cu remorca cu o osie
    - Accesul interzis autobuzelor
    - Accesul interzis tractoarelor si masinilor agricole
    - Accesul interzis autovehiculelor
    - Accesul interzis autovehiculelor si vehiculelor cu tractiune animala
    - Accesul interzis bicicletelor
    - Accesul interzis vehiculelor cu tractiune animala
    - Accesul interzis vehiculelor impinse sau trase cu bratele
    - Accesul interzis pietonilor
    - Interzis a vira la stinga
    - Interzis a vira la dreapta
    - Intoarcerea interzisa
    - Interzis autovehiculelor de a circula fara a mentine intre ele un interval de cel putin ... m
    - Limitare de viteza
    - Limitare de viteza diferentiata pe categorii de autovehicule
    - Depasirea autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas, interzisa
    - Depasirea interzisa autovehiculelor destinate transportului de marfuri
    - Accesul interzis vehiculelor avind o inaltime mai mare de  ... m
    - Accesul interzis vehiculelor avind o greutate mai mare de  ... t
    - Accesul interzis vehiculelor avind o latime mai mare de  ... m
    - Accesul interzis vehiculelor avind o greutate mai mare de  ... t pe osie
    - Accesul interzis vehiculelor care transporta substante explozive sau usor inflamabile
    - Vama
    - Claxonarea interzisa
    - Sfarsitul tuturor restrictiilor
    - Sfarsitul limitarii de viteza
    - Sfarsitul interzicerii de a depasi
    - Stationarea interzisa
    - Oprirea interzisa
    - Stationare alternanta
    - Stationare alternanta
    - Zona de stationare cu durata limitata
    - Sfarsitul zonei de stationare cu durata limitata

    DE OBLIGARE
    - Inainte
    - La dreapta
    - La dreapta
    - Inainte si la dreapta
    - Ocolire
    - Ocolire
    - Intersectie cu sens giratoriu
    - Pista pentru biciclete
    - Viteza minima obligatorie
    - Sfarsitul vitezei minime obligatorii
    - Drum pentru pietoni
    - Lanturi pentru zapada

    c) INDICATOARE DE ORIENTARE SI INFORMARE

    DE ORIENTARE
    - Presemnalizarea directiilor la o intersectie de drumuri din afara localitatilor
    - Presemnalizarea directiilor la o intersectie denivelata de drumuri
    - Presemnalizarea directiilor la o intersectie de strazi
    - Presemnalizarea traseului de evitare a localitatii
    - Presemnalizarea directiilor intr-o intersectie cu sens giratoriu
    - Presemnalizarea traseului de urmat in cazul unei restrictii de circulatie
    - Presemnalizarea traseului de urmat pentru anumite categorii de vehicule
    - Presemnalizarea traseului de urmat in vederea efectuarii virajului la stinga
    - Presemnalizarea unui loc periculos, o interzicere sau o restrictie de circulatie pe un drum lateral
    - Selectarea circulatiei pe directii de mers in apropierea intersectiei
    - Banda rezervata circulatiei mijloacelor de transport in comun
    - Banda destinata circulatiei vehiculelor lente
    - Drum fara iesire
    - Confirmarea directiei de mers spre localitati mai importante si distantele pina la acestea
    - Directiile spre localitatile indicate
    - Directia de urmat pentru autovehiculele destinate transportului de marfuri
    - Directia spre obiective locale
    - Directia spre aeroport
    - Directia de urmat in cazul devierii temporare a circulatiei
    - Confirmarea directiei de mers spre o localitate
    - Curs de apa, tunel sau viaduct
    - Limita de judet
    - Intrare in localitate
    - Denumirea strazii
    - Iesire din localitate
    - Drum deschis traficului international
    - Drum national
    - Drum judetean
    - Drum comunal

    DE INFORMARE
    - Trecere pentru pietoni
    - Sens unic
    - Sens unic
    - Parcare
    - Parcare
    - Militia
    - Spital
    - Statie de autobuz
    - Statie de tramvai
    - Statie de benzina
    - Post de depanare
    - Autostrada
    - Sfirsit de autostrada
    - Drum pentru autovehicule
    - Sfirsitul drumului pentru autovehicule
    - Post de prim-ajutor
    - Telefon
    - Restaurant
    - Bufet sau cofetarie
    - Hotel sau motel
    - Teren pentru camping (tabara turistica)
    - Teren pentru caravane (tabara turistica)
    - Teren pentru camping si caravane
    - Cabana pentru turisti
    - Punct de informare turistica
    - Trecere denivelata pentru pietoni

    d) SEMNE ADITIONALE

    - Distanta pina la locul la care se refera indicatorul
    - Distanta dintre indicator si inceputul locului periculos
    - Directia si distanta pina la locul la care se refera indicatorul
    - Lungimea sectorului periculos la care se refera indicatorul
    - Inceputul si lungimea zonei de actiune a indicatorului
    - Exceptarea unor categorii de vehicule de la semnificatia indicatorului
    - Categoriile de autovehicule care trebuie sa respecte semnificatia indicatorului
    - Intervalele de timp in care actioneaza indicatorul
    - Directia drumului cu prioritate (traseul drumului cu prioritate este figurat prin linia mai groasa)
    - Inceputul zonei de actiune a indicatorului
    - Confirmarea zonei de actiune a indicatorului
    - Sfirsitul zonei de actiune a indicatorului
    - Trecere la nivel cu cale ferata industriala completind semnificatia indicatorului "Alte pericole"
    - Categoria de autovehicule la care se refera indicatorul
    - Trecere la nivel cu calea ferata prevazuta cu instalatie de semnalizare luminoasa automata
    - Sensul sau sensurile de circulatie pentru care este valabila semnificatia semnalelor luminoase ale semaforului
    - Intervalele de timp cind este permisa stationarea vehiculelor ce efectueaza aprovizionarea
    - Viteza recomandata pe un sector de drum cu semafoare sincronizate

    B) Marcaje

    a) MARCAJE LONGITUDINALE

    DE SEPARARE A SENSURILOR DE CIRCULATIE
    - discontinuu
    - continuu
    - dublu
    - mixt

    DE DELIMITARE A BENZILOR
    - cu circulatie normala
    - cu circulatie reversibila
    - de accelerare
    - de decelerare
    - de stocare
    - suplimentare pentru vehicule lente
    - rezervate circulatiei mijloacelor de transport in comun

    DE DELIMITARE A PARTII CAROSABILE
    - discontinuu
    - continuu

    b) MARCAJE TRANSVERSALE

    - De oprire
    - De cedare a trecerii
    - De traversare pentru pietoni
    - De traversare pentru biciclisti

    c) ALTE MARCAJE

    DIVERSE
    - De ghidare
    - Pentru spatii inguste
    - Pentru spatii interzise
      - cu contur
      - fara contur
    - Pentru locurile de parcare
    - Pentru statii de autobuze, troleibuze, taximetre
    - Pentru interzicerea stationarii
    - Sageti
    - Inscriptii
    - Simbol de cedare a trecerii

    LATERALE
    - Pe lucrari de arta (poduri, pasaje denivelate, ziduri de sprijin)
    - Pe parapete
    - Pe stilpi si copaci aflati pe platforma drumului
    - Pe borduri

    C) Semnale luminoase

    a) SEMAFOARE PENTRU DIRIJAREA CIRCULATIEI

    - Pentru vehicule
    - Pentru pietoni
    - Pentru tramvaie

    b) SEMNAL CU LUMINA GALBENA INTERMITENTA

    c) SEMNALE CU LUMINI ALTERNATIV INTERMITENTE SI AVERTIZARE SONORA LA TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATA

    II SEMNALELE AGENTULUI DE CIRCULATIE

    - Atentie! Oprire
    - Oprire
    - Oprire
    - Oprire
    - Oprire pe timp de noapte
      Mariti viteza
      Reduceti viteza



SmartCity5

COMENTARII la Decretul 328/1966

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 328 din 1966
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 328/1966
Ordin 365 2002
pentru aprobarea Normelor metodologice privind autorizarea si conditiile de utilizare a dispozitivelor speciale cu lumini de culoare rosie sau albastra, montate pe autovehiculele apartinand unor institutii
OUG 195 2002
privind circulatia pe drumurile publice
Hotărârea 1051 2001
privind modificarea si completarea Regulamentului pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector
Ordonanţa 84 2001
privind infiintarea, organizarea si functionarea serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor
OUG 96 2000
pentru modificarea si completarea unor acte normative in vederea unificarii sistemului de evidenta informatizata a persoanei
Ordin 215 1996
privind aprobarea Instructiunilor de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 152/1995 pentru modificarea si completarea unor dispozitii din Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector, aprobat prin H.C.M. nr. 772/1966
Ordin 15 1996
privind modificarea Instructiunilor de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 152/1995 pentru modificarea si completarea unor dispozitii din Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector, aprobat prin H.C.M. nr. 772/1966
Hotărârea 1085 1995
pentru modificarea unor dispozitii din Regulamentul aprobat prin H.C.M. nr. 772/1966, modificat si completat prin Hotararea Guvernului nr. 152/1995
Hotărârea 778 1995
privind modificarea si completarea Regulamentului pentru aplicarea Decretelui nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector
Ordin 368 1995
privind modificarea si completarea Instructiunilor de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 152/1995 pentru modificarea si completarea unor dispozitii din Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector, aprobat prin H.C.M. nr. 772/1966, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 166/1995
Ordin 166 1995
privind aprobarea instructiunilor de aplicare a Hotaririi Guvernului nr. 152/1995 pentru modificarea si completarea unor dispozitii din Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector, aprobat prin H.C.M. nr. 772/1966
Hotărârea 152 1995
pentru modificarea si completarea unor dispozitii din Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector, aprobat prin H.C.M. nr. 772/1966
Hotărârea 582 1994
pentru modificarea unor dispozitii din Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector, aprobat prin H.C.M. nr. 772/1966
Hotărârea 1028 1990
pentru modificarea si completarea Regulamentului pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector
Decretul 214 1984
pentru modificarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice
Hotărârea 772 1966
privind aprobarea Regulamentului pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea contraventiilor
Hotărârea 772 1966
privind aprobarea Regulamentului pentru aplicarea Decretului nr. 328 din 29 aprilie 1966, privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu