E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1028 din 18 septembrie 1990

pentru modificarea si completarea Regulamentului pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 229 din 15 noiembrie 1991


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector, aprobat prin Hotararea Consiliului de Ministri nr. 772/1966, republicat in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 49 din 28 iunie 1984, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Capitolul V va avea urmatorul cuprins:
    "CAP. 5
    Inmatricularea autovehiculelor si remorcilor si radierea lor
    Sectiunea I
    Inmatricularea autovehiculelor si remorcilor
    Art. 94
    Autovehiculele si remorcile se inmatriculeaza la directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti in raza careia isi au domiciliul (sediul) detinatorii.
    Autovehiculele si remorcile apartinand Ministerului Apararii Nationale se inmatriculeaza la acest minister, iar tramvaiele si troleibuzele, la intreprinderile care le detin.
    Autovehiculele si remorcile se inmatriculeaza numai daca sunt conforme cu tipurile omologate prin Registrul auto roman.
    Art. 95
    Detinatorii de autovehicule si remorci sunt obligati ca, in termen de 15 zile de la data cand au intrat in proprietatea (administrarea) lor, sa le inmatriculeze sau, daca acestea nu indeplinesc conditiile tehnice pentru admiterea in circulatie, sa anunte, in acelasi termen, directia de politie care, potrivit art. 94 alin. 1, efectueaza inmatricularea.
    Obligatia prevazuta la alin. 1 revine detinatorilor si dupa ce au radiat autovehiculele sau remorcile ca urmare a schimbarii domiciliului (sediului) pe raza altei directii de politie decat aceea unde au fost inmatriculate.
    In primul trimestru al anului in care autovehiculele si remorcile implinesc vechimea de 30 de ani de la anul fabricatiei, detinatorii lor sunt obligati sa depuna, la directia de politie care a efectuat inmatricularea, placile si certificatul de inmatriculare, in vederea reactualizarii inmatricularii.
    Art. 96 Inmatricularea autovehiculelor si remorcilor se face pe baza urmatoarelor documente:
    - cererea (fisa) de inmatriculare;
    - actul de provenienta sau de proprietate;
    - dovada de plata a impozitelor si a taxei de inmatriculare;
    - chitanta sau declaratia vamala de import eliberata de organele vamale romane, in cazul autovehiculelor si remorcilor dobandite in alte state.
    In cazul autovehiculelor si remorcilor care au mai fost inmatriculate si sunt radiate conform art. 108 alin. 1 lit. a) si b), detinatorii sunt obligati sa depuna, cu ocazia reinmatricularii, placile si certificatul de inmatriculare.
    La inmatricularea autovehiculelor si remorcilor, cu exceptia celor noi, detinatorii lor vor prezenta si dovada ca acestea corespund din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice.
    Art. 97 Autovehiculele si remorcile apartinand misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si membrilor acestora, precum si altor organizatii si persoane straine cu statut diplomatic, care isi desfasoara activitatea in Romania, se inmatriculeaza la Directia de politie a municipiului Bucuresti, la cererea celor interesati si cu avizul Ministerului Afacerilor Externe, pe baza urmatoarelor documente:
    - cererea (fisa) de inmatriculare;
    - chitanta sau declaratia vamala de import, eliberata de organele vamale;
    - dovada de plata a taxei de inmatriculare, in afara de cazurile cand, pe baza de reciprocitate, se acorda scutire de plata acestei taxe pentru misiunile diplomatice, oficiile consulare si membrii acestora;
    - polita de asigurare.
    Art. 98
    Se inmatriculeaza temporar:
    a) autovehiculele si remorcile cumparate in Romania, in scopul scoaterii definitive din tara;
    b) autovehiculele si remorcile apartinand strainilor care isi stabilesc resedinta in Romania pentru o perioada mai mare de 120 de zile;
    c) autovehiculele si remorcile inmatriculate in Romania si radiate in scopul scoaterii definitive din tara.
    Inmatricularea temporara se efectueaza pentru o perioada ce nu poate depasi sfarsitul anului in curs, daca solicitarea a fost facuta in primele 9 luni ale anului respectiv, ori sfarsitul anului urmator, daca solicitarea a fost facuta in ultimele 3 luni ale anului in curs.
    Art. 99
    Directiile de politie elibereaza, pentru fiecare autovehicul sau remorca inmatriculata, un certificat de inmatriculare, ale carui forma si continut sunt stabilite de Departamentul politiei.
    Art. 100
    Titularul certificatului de inmatriculare este obligat sa declare directiei de politie emitente:
    a) schimbarea domiciliului (sediului) in raza aceleiasi directii de politie care a efectuat inmatricularea, in termen de 15 zile de la data la care a survenit aceasta modificare;
    b) modificarea sau inlocuirea unor elemente (motor, culoare, caroserie etc.) care atrag schimbarea caracteristicilor tehnice sau de identificare ale autovehiculului sau remorcii, inscrise in certificatul de inmatriculare, inainte de repunerea acestora in circulatie.
    Art. 101
    Directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti autoriza provizoriu circulatia pentru:
    a) autovehiculele si remorcile noi, in vederea deplasarii lor de la unitatea care le comercializeaza la detinator;
    b) autovehiculele si remorcile mai vechi de 2 ani si care nu au fost inmatriculate, precum si pentru cele radiate si neinmatriculate in decurs de 15 zile de la data radierii.
    Autorizatiile provizorii de circulatie se elibereaza pentru o perioada de cel mult 15 zile.
    Art. 102
    Directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti autoriza circulatia pentru probe a:
    a) autovehiculelor si remorcilor care efectueaza probe in vederea omologarii ori deplasari pentru reclama;
    b) autovehiculelor sau remorcilor reparate care efectueaza deplasari in vederea verificarii echipamentelor la care s-au facut interventii tehnice;
    c) autosasiurilor care efectueaza deplasari de la unitatile constructoare la cele care le caroseaza.
    Directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti elibereaza autorizatii de circulatie pentru probe, la solicitarea unitatilor care au ca obiect fabricarea, montarea, carosarea, repararea, incercarea sau comercializarea autovehiculelor si remorcilor.
    Autorizatiile de circulatie pentru probe sunt valabile cel mult pana la sfarsitul anului in curs.
    Art. 103
    Pierderea, furtul sau distrugerea certificatului de inmatriculare sau a autorizatiei provizorii de circulatie ori pentru probe trebuie declarata organului de politie cel mai apropiat, in termen de 48 de ore de la constatarea faptului.
    Pana la obtinerea duplicatului, autovehiculul sau remorca circula pe baza unei dovezi inlocuitoare a certificatului de inmatriculare.
    Duplicatul certificatului de inmatriculare sau autorizatiei provizorii de circulatie ori pentru probe se elibereaza de catre directia de politie care a emis originalul, in baza comunicarii primite de la organul de politie caruia i s-a declarat pierderea, furtul sau distrugerea, iar in cazul pierderii certificatului de inmatriculare, si dupa prezentarea chitantei de plata a publicarii pierderii in Monitorul Oficial.
    Sectiunea a II- a
    Numerele de inmatriculare, cele provizorii si de probe
    Art. 104
    La inmatriculare, directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti atribuie fiecarui autovehicul ori remorca un numar de inmatriculare, compus din indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti si numarul de ordine.
    Numarul de inmatriculare al autovehiculelor si remorcilor prevazute in art. 97 este compus din indicativul CD, CO sau TC, dupa caz, si numarul de ordine. In cazul numarului de inmatriculare temporara, la indicativul judetului si numarului de ordine, se adauga luna si anul in care expira valabilitatea inmatricularii.
    La autorizarea provizorie a circulatiei autovehiculului sau remorcii, se atribuie un numar provizoriu, compus din cifra zero, numarul de ordine si indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti.
    La autorizarea circulatiei pentru probe a autovehiculului sau remorcii se atribuie un numar de probe, compus din inscrisul "Probe", numarul de ordine si indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti.
    Art. 105
    Numarul de inmatriculare, cel provizoriu si de probe se aplica pe placi metalice care pot avea fondul reflectorizant, cu litere majuscule si cifre arabe, in relief.
    Placile trebuie sa poarte un ecuson aplicat de catre directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti care a efectuat inmatricularea.
    Placile se fixeaza la partea din fata si din spate a autovehiculului, iar la motocicleta, motoreta si remorca, numai la partea din spate, in locurile special destinate.
    Unitatile care confectioneaza placi trebuie sa fie autorizate de directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti.
    Art. 106
    Indicativele judetelor si ale municipiului Bucuresti, alcatuirea numerelor de ordine, formele, dimensiunile, culorile fondului placilor si ale inscrisurilor aplicate, precum si conditiile de calitate se stabilesc prin standard de stat.
    Art. 107
    Numerele de inmatriculare, forma si dimensiunile placilor cu numerele de inmatriculare pentru autovehiculele si remorcile apartinand Ministerului Apararii Nationale se stabilesc si se atribuie de acest minister.
    Sectiunea a III- a
    Radierea autovehiculelor si remorcilor
    Art. 108
    Detinatorii de autovehicule si remorci inmatriculate sunt obligati sa ceara radierea acestora din evidenta directiilor de politie in urmatoarele cazuri:
    a) la trecerea autovehiculului sau a remorcii in proprietatea sau administrarea altui detinator, pe baza documentului care atesta trecerea si a prezentarii certificatului de inmatriculare;
    b) la schimbarea domiciliului (sediului) detinatorului in raza altei directii de politie decat aceea la care se afla inmatriculat autovehiculul sau remorca, pe baza prezentarii certificatului de inmatriculare;
    c) la scoaterea definitiva din Romania, pe baza aprobarii de export date de catre organele vamale romane, a autovehiculelor si remorcilor care au fost inmatriculate potrivit art. 97 si depunerii placilor si certificatului de inmatriculare;
    d) in cazul cand autovehiculul sau remorca au devenit improprii din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice si au fost dezmembrate, pe baza dovezii care atesta dezmembrarea si a depunerii placilor si certificatului de inmatriculare.
    Cererea de radiere, impreuna cu documentele prevazute la alin. 1 lit. a)-d) se prezinta directiei de politie care a inmatriculat autovehiculul, in termen de 15 zile de la data la care a survenit una din situatiile prevazute la alin. 1.
    La efectuarea radierii, directia de politie elibereaza un certificat de radiere."
    2. Articolul 126 literele a), c) si d) se completeaza dupa cum urmeaza:
    a) lit. a) se completeaza cu art. 95 si 103 alin. 2;
    b) lit. c) se completeaza cu art. 108;
    c) lit. d) se completeaza cu art. 105.
    De asemenea, din articolul 126 se abroga:
    a) la lit. a), art. 96, 101 alin. 1 si art. 102 alin. 2 si 3;
    b) la lit. c), art. 107.
    Art. 2
    Capitolul IX, punctul 40 din Hotararea Consiliului de Ministri  nr. 911/1955 privind stabilirea listei actelor si faptelor supuse taxelor de timbru, precum si a tarifului taxelor de timbru cu modificarile ulterioare, astfel cum a fost republicata in C.H.D. nr. 47 bis din 30 octombrie 1958, se modifica si completeaza astfel:
   __________________________________________________________________________
    Pct.   Denumirea actelor si faptelor supuse taxelor         Tariful
                              de timbru                      --------------
                                                          in lei  in procente
   __________________________________________________________________________
    1                               2                          3         4
   __________________________________________________________________________
    40   a) Inmatricularea autovehiculelor si remorcilor si
          schimbarea caracteristicilor tehnice si de folosinta
          ale acestora:
           - motociclete si remorci cu masa totala maxima
          autorizata de pana la 750 kg inclusiv;              500
           - autovehicule, cu exceptia motocicletelor, cu
          masa totala maxima autorizata de pana la 3.500
          kg inclusiv si remorci cu masa totala maxima
          autorizata cuprinsa intre 750 kg si 3.500 kg
          inclusiv;                                          1.000
            - autovehicule si remorci cu masa totala maxima
          autorizata mai mare de 3.500 kg                    2.000
           b) Autorizarea provizorie de circulatie si
          autorizarea de circulatie pentru probe.              100
-----------------------------------------------------------------------------
--------------------------
    NOTA:
    Nu se percepe taxa prevazuta la lit. a) pentru inmatricularea efectuata ca urmare a schimbarii domiciliului (sediului) detinatorului si pentru autovehiculele apartinand persoanelor handicapate si adaptate infirmitatii lor.

    Art. 3
    Prevederile prezentei hotarari se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 1991.

                       PRIM-MINISTRU
                        PETRE ROMAN

                                       


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1028/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1028 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu