Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

PRECIZARI Nr

PRECIZARI   Nr. 5 din 15 august 1996

pentru aplicarea normelor metodologice aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 92/1996

ACT EMIS DE: BANCA NATIONALA A ROMANIEI Nr. 5 din 15 august 1996


SmartCity3

              MINISTERUL COMERTULUI Nr. 1.451 din 16 august 1996
              MINISTERUL FINANTELOR Nr. 21.554 din 9 septembrie 1996
PUBLICATE IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 228 din 24 septembrie 1996

    1. Declaratia conform anexei nr. 2 la Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 92/1996, se intocmeste de agentul economic (societate comerciala sau regie autonoma), pentru trimestrul pentru care solicita bonificatie de dobanda. Acesta declara pe propria raspundere ca valuta aferenta exporturilor realizate anterior a fost incasata la termenele scadente stipulate in contractele externe, termene corelate cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 18/1994, conform art. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 15/1996. Declaratia se refera numai la incasarea DIV-urilor scadente in trimestrul pentru care se solicita bonificatii de dobanda.
    2. In cazul derularii exporturilor prin comisionari, agentii economici care au angajat credite bancare pentru productia de export, in cadrul documentatiei de fundamentare a solicitarii de bonificatii, "Declaratia", prevazuta in anexa nr. 2 la Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare, se va accepta fara confirmarea bancilor comerciale cu privire la incasarea exporturilor.
    3. Se considera ca incasare in totalitate a sumelor in valuta inscrise in DIV-uri si in situatia cand raman valori neincasate de 1-2%, daca acestea reprezinta in fapt comisioane si speze bancare retinute de bancile straine prin care se efectueaza platile exporturilor romanesti, potrivit declaratiei date de agentul economic pe propria raspundere.
    4. Se considera ca exporturile cu plata la vedere au fost incasate in termenul scadent atunci cand incasarea se realizeaza in 60 de zile, respectiv 90 de zile de la data trecerii frontierei de stat a Romaniei, conform Instructiunilor comune ale Bancii Nationale a Romaniei, Ministerului Comertului si Ministerului Finantelor nr. 1/15.086/20 octombrie 1995 de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 18/1994 privind masuri pentru intarirea disciplinei financiare a agentilor economici, aprobata prin Legea nr. 12/1995.
    5. Pentru exporturile cu plata la termen, termenul de incasare a valutei este de maximum 5 zile de la scadenta platii prevazute in contractele externe, conform Ordonantei Guvernului nr. 15/1996.

                        Guvernatorul
                 Bancii Nationale a Romaniei,
                        Mugur Isarescu

                        Ministrul comertului,
                        Ioan Dan Popescu

                        Ministru de stat,
                        ministrul finantelor,
                        Florin GeorgescuSmartCity5

COMENTARII la Precizari 5/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Precizari 5 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu