E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A fost modificat de:
Ordonanţa 90 2003 abrogat de articolul 2 din actul Legea 215 2004
Ordonanţa 90 2003 in legatura cu articolul 1 din actul Legea 215 2004
Ordonanţa 90 2003 in legatura cu Hotărârea 308 2004
Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 1 din actul Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 2 din actul Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 3 din actul Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 4 din actul Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 7 din actul Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 7 din actul Ordonanţa 90 2003 articole noi... articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 9 din actul Ordonanţa 90 2003 articole noi... articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 54 din actul Ordonanţa 42 2004
Ordonanţa 90 2003 aprobat de Legea 600 2003
Articolul 8 din actul Ordonanţa 90 2003 modificat de Legea 600 2003
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 90 din 28 august 2003

privind infiintarea Agentiei Romane pentru Siguranta Alimentelor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 624 din 31 august 2003


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutie si ale art. 1 pct. III.9 din Legea nr. 279/2003 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    (1) Se infiinteaza Agentia Romana pentru Siguranta Alimentelor - ARSA, denumita in continuare Agentia, ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului si in coordonarea directa a primului-ministru.
    (2) Finantarea Agentiei se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului.
    Art. 2
    Agentia are drept scop realizarea sigurantei alimentelor, de la producerea materiilor prime pana la distribuirea alimentelor catre consumator.
    Art. 3
    In vederea realizarii acestui scop, Agentia are urmatoarele atributii:
    a) furnizeaza avize stiintifice, precum si asistenta tehnica si stiintifica privind legislatia nationala si comunitara in domeniile care au o influenta directa sau indirecta asupra sigurantei alimentelor si a hranei pentru animale. Ea furnizeaza informatii independente referitoare la toate problemele din aceste domenii si comunica riscurile;
    b) contribuie la realizarea unui nivel ridicat de protectie a vietii si sanatatii umane, tinand seama de sanatatea si bunastarea animalelor, sanatatea plantelor si protectia mediului;
    c) colecteaza si analizeaza datele pentru a permite caracterizarea si monitorizarea riscurilor care au o influenta directa sau indirecta asupra sigurantei alimentelor si in domeniul hranei pentru animale;
    d) furnizeaza:
    1. consultanta stiintifica si asistenta tehnica si stiintifica privind nutritia umana, tinand seama de prevederile legislatiei nationale si comunitare;
    2. avize stiintifice cu privire la probleme legate de sanatatea si bunastarea animalelor si sanatatea plantelor;
    3. avize stiintifice privind produse, altele decat alimentele si hrana pentru animale, in legatura cu organismele modificate genetic, astfel cum sunt definite prin Ordonanta Guvernului nr. 49/2000 privind regimul de obtinere, testare, utilizare si comercializare a organismelor modificate genetic prin tehnicile biotehnologiei moderne, precum si a produselor rezultate din acestea, aprobata cu modificari prin Legea nr. 214/2002;
    e) furnizeaza avize stiintifice care servesc drept baza stiintifica pentru elaborarea si adoptarea de masuri in domeniile ce privesc obiectul sau de activitate;
    f) elaboreaza proiecte de acte normative in vederea indeplinirii atributiilor specifice.
    Art. 4
    (1) Organizarea si functionarea Agentiei se stabilesc prin hotarare a Guvernului, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante.
    (2) In anul 2003 Agentia va functiona cu un numar maxim de 28 de posturi, care se asigura prin redistribuire din numarul maxim de posturi finantate de la bugetul de stat, astfel:
    a) 14 posturi de la Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului;
    b) 14 posturi de la Ministerul Sanatatii.
    (3) Se autorizeaza Ministerul Finantelor Publice sa introduca modificarile in structura bugetului de stat pe anul 2003, pe baza protocoalelor de predare-primire, care vor cuprinde structura posturilor si prevederile bugetare aferente personalului preluat si functionarii corespunzatoare a Agentiei.
    Art. 5
    (1) Agentia functioneaza in cooperare cu Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, precum si celelalte autoritati nationale ce au competente executive in domeniul sigurantei alimentelor.
    (2) Agentia coopereaza cu Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, cu institutiile similare comunitare si din statele membre, precum si cu institutiile similare internationale.
    Art. 6
    In indeplinirea atributiilor sale Agentia constituie structura de contact cu Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara si actioneaza pe baza de autonomie functionala si decizionala conform angajamentelor asumate de Romania.
    Art. 7
    (1) Agentia este condusa de un presedinte, numit prin decizie a primului-ministru, a carui functie este de secretar de stat.
    (2) In exercitarea atributiilor care ii revin presedintele emite ordine si instructiuni, in conditiile legii.
    (3) Presedintele este sprijinit in activitatea sa de un consiliu stiintific si un consiliu consultativ, fara personalitate juridica.
    (4) Presedintele Agentiei este ordonator tertiar de credite.
    Art. 8
    (1) Consiliul stiintific este format din personalitati recunoscute in domeniile de competenta ale Agentiei.
    (2) Componenta si regulamentul de organizare si functionare ale Consiliului stiintific se aproba prin ordin al presedintelui, in termen de 15 zile de la numirea acestuia.
    Art. 9
    (1) Consiliul consultativ este format din reprezentanti ai ministerelor, ai altor autoritati ale administratiei publice competente in domeniul sigurantei alimentelor si reprezentanti ai societatii civile.
    (2) Consiliul consultativ este prezidat de presedintele Agentiei.
    (3) Componenta si regulamentul de organizare si functionare ale Consiliului consultativ se aproba prin ordin al presedintelui, in termen de 15 zile de la numirea acestuia.
    Art. 10
    (1) Agentia isi desfasoara activitatea conform principiilor independentei, transparentei, confidentialitatii, accesului la documente si informatii in conditiile legii.
    (2) Agentia prezinta anual Guvernului un raport privind activitatea desfasurata, care include bilantul rezultatelor in comparatie cu misiunile atribuite.
    Art. 11
    Alineatul (1) al articolului 2 si anexa la Hotararea Guvernului nr. 746/2003 privind organizarea si functionarea aparatului de lucru al Guvernului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 493 din 8 iulie 2003, se completeaza in mod corespunzator prevederilor prezentei ordonante.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul agriculturii,
                         padurilor, apelor si mediului,
                         Ilie Sarbu

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

                         Ministrul administratiei si internelor,
                         Ioan Rus

                         Ministrul muncii,
                         solidaritatii sociale si familiei,
                         Elena Dumitru

                         Ministrul sanatatii,
                         Mircea BeuranSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 90/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 90 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu