E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A fost modificat de:
Ordonanţa 90 2003 abrogat de articolul 2 din actul Legea 215 2004
Ordonanţa 90 2003 in legatura cu articolul 1 din actul Legea 215 2004
Ordonanţa 90 2003 in legatura cu Hotărârea 308 2004
Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 1 din actul Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 2 din actul Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 3 din actul Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 4 din actul Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 7 din actul Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 7 din actul Ordonanţa 90 2003 articole noi... articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 9 din actul Ordonanţa 90 2003 articole noi... articolul 53 din actul Ordonanţa 42 2004
Ordonanţa 90 2003 modificat de articolul 54 din actul Ordonanţa 42 2004
Ordonanţa 90 2003 aprobat de Legea 600 2003
Articolul 8 din actul Ordonanţa 90 2003 modificat de Legea 600 2003
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 90 din 28 august 2003

privind infiintarea Agentiei Romane pentru Siguranta Alimentelor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 624 din 31 august 2003


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutie si ale art. 1 pct. III.9 din Legea nr. 279/2003 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    (1) Se infiinteaza Agentia Romana pentru Siguranta Alimentelor - ARSA, denumita in continuare Agentia, ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului si in coordonarea directa a primului-ministru.
    (2) Finantarea Agentiei se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului.
    Art. 2
    Agentia are drept scop realizarea sigurantei alimentelor, de la producerea materiilor prime pana la distribuirea alimentelor catre consumator.
    Art. 3
    In vederea realizarii acestui scop, Agentia are urmatoarele atributii:
    a) furnizeaza avize stiintifice, precum si asistenta tehnica si stiintifica privind legislatia nationala si comunitara in domeniile care au o influenta directa sau indirecta asupra sigurantei alimentelor si a hranei pentru animale. Ea furnizeaza informatii independente referitoare la toate problemele din aceste domenii si comunica riscurile;
    b) contribuie la realizarea unui nivel ridicat de protectie a vietii si sanatatii umane, tinand seama de sanatatea si bunastarea animalelor, sanatatea plantelor si protectia mediului;
    c) colecteaza si analizeaza datele pentru a permite caracterizarea si monitorizarea riscurilor care au o influenta directa sau indirecta asupra sigurantei alimentelor si in domeniul hranei pentru animale;
    d) furnizeaza:
    1. consultanta stiintifica si asistenta tehnica si stiintifica privind nutritia umana, tinand seama de prevederile legislatiei nationale si comunitare;
    2. avize stiintifice cu privire la probleme legate de sanatatea si bunastarea animalelor si sanatatea plantelor;
    3. avize stiintifice privind produse, altele decat alimentele si hrana pentru animale, in legatura cu organismele modificate genetic, astfel cum sunt definite prin Ordonanta Guvernului nr. 49/2000 privind regimul de obtinere, testare, utilizare si comercializare a organismelor modificate genetic prin tehnicile biotehnologiei moderne, precum si a produselor rezultate din acestea, aprobata cu modificari prin Legea nr. 214/2002;
    e) furnizeaza avize stiintifice care servesc drept baza stiintifica pentru elaborarea si adoptarea de masuri in domeniile ce privesc obiectul sau de activitate;
    f) elaboreaza proiecte de acte normative in vederea indeplinirii atributiilor specifice.
    Art. 4
    (1) Organizarea si functionarea Agentiei se stabilesc prin hotarare a Guvernului, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante.
    (2) In anul 2003 Agentia va functiona cu un numar maxim de 28 de posturi, care se asigura prin redistribuire din numarul maxim de posturi finantate de la bugetul de stat, astfel:
    a) 14 posturi de la Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului;
    b) 14 posturi de la Ministerul Sanatatii.
    (3) Se autorizeaza Ministerul Finantelor Publice sa introduca modificarile in structura bugetului de stat pe anul 2003, pe baza protocoalelor de predare-primire, care vor cuprinde structura posturilor si prevederile bugetare aferente personalului preluat si functionarii corespunzatoare a Agentiei.
    Art. 5
    (1) Agentia functioneaza in cooperare cu Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, precum si celelalte autoritati nationale ce au competente executive in domeniul sigurantei alimentelor.
    (2) Agentia coopereaza cu Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, cu institutiile similare comunitare si din statele membre, precum si cu institutiile similare internationale.
    Art. 6
    In indeplinirea atributiilor sale Agentia constituie structura de contact cu Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara si actioneaza pe baza de autonomie functionala si decizionala conform angajamentelor asumate de Romania.
    Art. 7
    (1) Agentia este condusa de un presedinte, numit prin decizie a primului-ministru, a carui functie este de secretar de stat.
    (2) In exercitarea atributiilor care ii revin presedintele emite ordine si instructiuni, in conditiile legii.
    (3) Presedintele este sprijinit in activitatea sa de un consiliu stiintific si un consiliu consultativ, fara personalitate juridica.
    (4) Presedintele Agentiei este ordonator tertiar de credite.
    Art. 8
    (1) Consiliul stiintific este format din personalitati recunoscute in domeniile de competenta ale Agentiei.
    (2) Componenta si regulamentul de organizare si functionare ale Consiliului stiintific se aproba prin ordin al presedintelui, in termen de 15 zile de la numirea acestuia.
    Art. 9
    (1) Consiliul consultativ este format din reprezentanti ai ministerelor, ai altor autoritati ale administratiei publice competente in domeniul sigurantei alimentelor si reprezentanti ai societatii civile.
    (2) Consiliul consultativ este prezidat de presedintele Agentiei.
    (3) Componenta si regulamentul de organizare si functionare ale Consiliului consultativ se aproba prin ordin al presedintelui, in termen de 15 zile de la numirea acestuia.
    Art. 10
    (1) Agentia isi desfasoara activitatea conform principiilor independentei, transparentei, confidentialitatii, accesului la documente si informatii in conditiile legii.
    (2) Agentia prezinta anual Guvernului un raport privind activitatea desfasurata, care include bilantul rezultatelor in comparatie cu misiunile atribuite.
    Art. 11
    Alineatul (1) al articolului 2 si anexa la Hotararea Guvernului nr. 746/2003 privind organizarea si functionarea aparatului de lucru al Guvernului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 493 din 8 iulie 2003, se completeaza in mod corespunzator prevederilor prezentei ordonante.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul agriculturii,
                         padurilor, apelor si mediului,
                         Ilie Sarbu

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

                         Ministrul administratiei si internelor,
                         Ioan Rus

                         Ministrul muncii,
                         solidaritatii sociale si familiei,
                         Elena Dumitru

                         Ministrul sanatatii,
                         Mircea BeuranSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 90/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 90 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I Want To Testify About Dark Web Blank ATM Cards. What'sApp Contact : +393512615163 (The Official Automatic Teller Machine) They Sell Automatic Blank ATM Cards That You Can Use To Withdraw Money At Any ATM Machine Around The World Wide. Order Your Blank ATM Card Now With The Official Automatic Teller Machine. I Saw So Much Testimony On The Internet About How Dark Web Hackers Produce An Automatic Blank ATM Cards And Sell Them To Different People Around The WorldWide. Order Your Blank ATM Card Now. Email Address : carolblankatmcard@gmail.com Hangout Contact : carolblankatmcard@gmail.com What'sApp Contact : +393512615163 I Also Contacted The Dark Web Blank ATM Cards Company. (The Official Automatic Teller Machine) I Also Order An Automatic Blank ATM Card. They Ask For Payment And I Sent $2,800USD To The Dark Web Blank ATM Cards Company Through Bitcoin. They Also Sent Me The Automatic Blank ATM Card. I Have Used It To Get $90,000 USD. I Order The Blank ATM Card That Has The Limit Withdraw Of $20,000 Daily. The Dark Web Is Selling Out An Automatic Blank ATM Cards To Every Interested Buyers All Over The World Wide.
ANONIM a comentat Ordin 1323 2015
    Vreau și eu anexa 13
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hello Viewers, are you looking for a reliable spell caster to make you win your lottery games? then search no further, contact Dr Graceundo today and all your financial problems will be over, He prayed for me and gave me a game to play and now i am a millionaire. contact him today and change your financial status. You can contact him via his Email drgraceondu12 @ gmail.com or Call him on +17542773146
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
     My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com WhatsApp him on:+18048540813
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    O zi bună Dragi solicitanți de împrumut, aveți nevoie de un credit financiar urgent ***? * Transfer foarte rapid și direct în contul dvs. bancar * Rambursarea începe la opt luni după ce primiți banii în contul dvs. bancar * Rată scăzută a dobânzii de 1% * Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Înălțime * Flexibil *** apoi lunar plata *. Cât timp va fi finanțat? După depunerea cererii *** Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar în mai puțin de 24 de ore, finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie de la dvs. Dacă sunteți interesat, contactați-ne prin: unisoncreditunion344@gmail.com și completați formularul de cerere de împrumut de mai jos. Formular de cerere de împrumut: Nume complet:................... Țara:................... Stat:.............. Oraș:.............. Sex:................ ......... Număr de telefon:........... Suma împrumutului :........... Venituri lunare:.......... Ocupație:................... .... Perioada de împrumut:...................... . ................ Scopul împrumutului:................................. .... ....... Adresa de e-mail:...................... ................ Ați aplicat înainte?.................... Așteptăm ca formularul dumneavoastră de cerere urgent să fie completat ok. Trimite-ti-ne un e-mail: ( unisoncreditunion344@gmail.com ) Cu stima. Domnul UNISON Nume companie: UNISON CREDIT UNION Adresa de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    OFERTA URGENT DE CREDIT Creați-vă afacerea și averea dvs. cu noi Grant de împrumut de servicii variind de la 5.000 USD la 10.000.000.000 USD. Oferim acest credit pentru a permite tuturor celor care se află într-o situație financiară dificilă și celor care doresc să-și creeze propria afacere să aibă o viață fericită. Împrumuturile între persoane fizice există așa că nu vă pierdeți timpul. trimiteți-ne un e-mail prin: { unisoncreditunion344@gmail.com } pentru a începe
ANONIM a comentat Decretul 198 2021
    My husband was cheating on me and no longer committed to me and our kids, when i asked him what the problem was he told me he has fell out of love for me and wanted a divorce.i was so heart broken i cried all day and night but he left home, i was looking for something online when i saw an article how the great and powerful dr.ovie have helped so many people in similar situation like mine, his email address was written so i sent him an email telling him about my problem,he told me he shall return back to me within 24hrs, i did everything he asked me to do the next day to my greatest surprise, my husband came back home and was crying and begging for me to forgive and accept him back,now we are happy together if you need his help contact him email:droviespelltemple@gmail.com or whatsapp him via +2349056460552
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Buna ziua Investiția în criptomonede cu doamna Trish Dave mi-a schimbat viața Cuvintele nu pot descrie munca minunată pe care ați făcut-o în contul meu de tranzacționare, sunt încântat că am avut încredere în dvs. și v-am oferit șansa de a ajuta la creșterea mea de 500 USD în 5000 USD în doar o săptămână, doamnă. Trish Dave, familia mea și cu mine, vă suntem veșnic datori pentru stabilitatea financiară pe care ați adus-o acasă, sfătuiesc întregul public să investească cu Trish Dave, contactați prin: Email: trshdave@gmail.com WhatsApp: +79304082498 Web https://smartbitvest.com/
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Graceondu blessed my life, i used to work as a cleaner in supper market, i have been playing lottery game for long now and i don't usually win, i came across a testimony of someone testifying about how Dr Graceondu prayed for her and gave her a lottery game to play and she won big amount of money, so i also decided to try my luck, i contact him through his website and he assured me that he will help me, he told me it will take him two day to pray for me, so on the second day he gave me some lottery numbers to play and i went to play the game so on that faithful day i went to check the game to my greatest surprise i won a very big amount that changed my status, i quit as a cleaner in the supper market and i became a company owner. I want you out there to also contact him for your lucky game. You can reach him via his Email drgraceondu12@ gmail.com or WhatsApp him on +17542773146
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu