Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1443 din 23 decembrie 2005

al ministrului sanatatii privind desemnarea unui coordonator pentru blocul operator

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 12 din 6 ianuarie 2006


SmartCity3

 
   
    Având în vedere Referatul de aprobare al Directiei generale asistenta medicala, structuri sanitare si salarizare nr. E.N. 4.448 din 25 noiembrie 2005, în temeiul Hotarârii Guvernului nr.168/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,
    ministrul sanatatii emite urmatorul ordin:
    Art. 1. - Blocul operator reprezinta o structura de sine statatoare care este nominalizata în structura organizatorica a unitatii sanitare cu paturi, cu personalitate juridica.
    Art. 2. - (1) Blocul operator grupeaza toate salile de operatii necesare diverselor specialitati chirurgicale.
    (2) În functie de numarul de paturi chirurgicale pentru unele sectii (compartimente) se pot prevedea sali de operatii proprii în afara blocului operator centralizat.
    (3) În functie de marimea si structura medicala a spitalului, blocul operator centralizat poate grupa 2-10 sali de operatie.
    (4) În spitalele mari si în spitalele multiprofilate se pot organiza mai multe blocuri operatorii distincte si specializate, amplasate mai aproape de sectiile chirurgicale.
    Art. 3. - (1) Blocul operator va fi coordonat de un medic în specialitati chirurgicale, desemnat de directorul general.
    (2) Medicul coordonator asigura utilizarea salilor de operatii care compun blocul operator în program continuu, 24 de ore din 24.
    (3) Medicul coordonator raspunde de accesul personalului, care trebuie sa poarte un echipament adecvat fiecarei zone definite pentru blocul operator, respectiv zona neutra, zona curata si zona aseptica.
    Art. 4. - Medicul coordonator presteaza aceasta activitate în cadrul programului de la norma de baza si nu este salarizat suplimentar.
    Art. 5. - Directiile de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii, directiile de sanatate publica si unitatile sanitare cu paturi, cu personalitate juridica, vor duce la îndeplinire dispozitiile prezentului ordin.
    Art. 6. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    Ministrul sanatatii,
    Gheorghe Eugen Nicolaescu
   
   


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1443/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1443 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 1443/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu