E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 28 din 22 iulie 1994

privind plata majorarilor de intarziere si a unor sume restante datorate statului

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 205 din  9 august 1994


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si al art. 1 lit. e) din Legea nr. 72/1994 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite prezenta ordonanta.

    Art. 1
    Majorarile de intarziere prevazute de lege, datorate si neplatite de catre agentii economici, indiferent de forma de proprietate a acestora, pana la data de 31 iulie 1994, pentru neefectuarea la termenele legale a varsamintelor catre bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetele fondurilor speciale ca urmare a lipsei de disponibilitati banesti, cauzata de plati restante, se amana la plata pana la data de 30 iunie 1995.
    Art. 2
    Pentru a beneficia de amanarea la plata, agentii economici vor prezenta organelor fiscale teritoriale, in termen de 60 zile de la publicarea prezentei ordonante in Monitorul Oficial al Romaniei, situatia majorarilor de intarziere datorate si neplatite pana la 31 iulie 1994 inclusiv.
    In cazurile in care majorarile de intarziere datorate si neplatite nu sunt stabilite prin acte de control ale organelor Ministerului Finantelor sau ale Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, agentii economici vor calcula sau vor recalcula, dupa caz, pe propria raspundere, majorarile de intarziere datorate si neplatite la 31 iulie 1994 inclusiv, care vor fi prezentate in situatia ce se comunica potrivit alin. 1.
    Art. 3
    Se excepteaza de la prevederile art. 1 majorarile de intarziere datorate si neplatite dupa data de 31 iulie 1994, precum si majorarile de intarziere pentru care, anterior datei de intrare in vigoare a prezentei ordonante, s-au aprobat reduceri la plata.
    Art. 4
    Neprezentarea situatiei majorarilor de intarziere datorate si neplatite, la organul fiscal, in termenul prevazut la art. 2, atrage dupa sine pierderea avantajului amanarii la plata.
    Prezentarea eronata a cuantumului majorarilor de intarziere datorate si neplatite constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000.000 lei la 3.000.000 lei.
    Contraventia prevazuta la alin. 2 se constata si amenda se aplica de catre organele fiscale ale Ministerului Finantelor, cu ocazia controlului financiar ulterior.
    Dispozitiile alin. 2 si 3 se completeaza cu prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor.
    Art. 5
    Sumele platite in plus cu titlu de impozite si taxe de catre agentii economici sau cele de rambursat potrivit legii pot fi compensate in timpul anului, la cererea acestora, cu alte datorii fata de bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetele fondurilor speciale.
    Majorarile de intarziere prevazute de lege, in cazul stingerii obligatiilor potrivit alin. 1, se datoreaza de catre platitori din ziua imediat urmatoare termenului legal de plata si pana in ziua inregistrarii cererii de compensare inclusiv la organele competente.
    Art. 6
    In termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante, Ministerul Finantelor va elabora norme metodologice de aplicare.

                 PRIM-MINISTRU
                NICOLAE VACAROIU

                       Contrasemneaza:
                       Ministru de stat,
                       ministrul finantelor,
                       Florin GeorgescuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 28/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 28 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 28/1994
Norma 15901 1996
de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 13/1996 privind acordarea unor inlesniri referitoare la majorarile de intarziere
Ordonanţa 13 1996
privind acordarea unor inlesniri referitoare la majorarile de intarziere
Ordin 33 1996
pentru aprobarea Precizarilor privind masurile referitoare la incheierea exercitiului financiar pe anul 1995 la agentii economici
Hotărârea 172 1995
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 13/1995 privind unele masuri de accelerare a procesului de restructurare a regiilor autonome si a societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, de intarire a disciplinei financiare si de imbunatatire a decontarilor in economie
Ordin 14 1995
privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 28/1994, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finantelor, nr. 1093/1994
Legea 132 1994
pentru aprobarea unor ordonante ale Guvernului emise in baza Legii nr. 72/1994 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante
Ordin 1093 1994
privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 28/1994 privind plata majorarilor de intirziere si a unor sume restante datorate statului
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu