E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 13 din 23 ianuarie 1996

privind acordarea unor inlesniri referitoare la majorarile de intarziere

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 24 din 31 ianuarie 1996


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si ale art. 1 lit. b) din Legea nr. 130/1995 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Art. 1
    Majorarile de intarziere, inclusiv dobanzile datorate, conform legii, pana la data de 31 decembrie 1995, pentru neplata la termenele legale a sumelor datorate bugetului de stat, bugetului trezoreriei statului, bugetelor locale, bugetului asigurarilor sociale de stat si bugetelor fondurilor speciale si neplatite pana la intrarea in vigoare a prezentei ordonante, se amana la plata pana la data de 31 decembrie 1997.
    Prevederile alin. 1 se aplica debitorilor, persoane juridice, indiferent de modul de organizare si forma de proprietate, precum si debitorilor persoane fizice.
    Art. 2
    In categoria majorarilor de intarziere si a dobanzilor prevazute la art. 1 sunt cuprinse:
    - majorarile de intarziere si dobanzile datorate, conform legii, pentru neplata la termen a impozitelor, a taxelor, a contributiilor si a altor venituri bugetare, in sarcina persoanelor juridice si a persoanelor fizice, la 31 decembrie 1995, inclusiv majorarile de intarziere amanate la plata conform Ordonantei Guvernului nr. 28/1994, aprobata si modificata prin Legea nr. 132/1994, precum si cele calculate prin acte de control incheiate de organele competente ulterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante, datorate pentru diferente de impozite, taxe, contributii si alte venituri bugetare stabilite, pentru perioada de pana la 31 decembrie 1995;
    - majorarile de intarziere si dobanzile pentru care s-au acordat amanari sau esalonari la plata ori au fost cuprinse in acorduri scrise, incheiate in baza prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 70/1994, neplatite pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante;
    - majorarile de intarziere si dobanzile care au fost contestate, potrivit legii, si se afla in curs de solutionare de catre organele competente.
    Art. 3
    Majorarile de intarziere si dobanzile prevazute la art. 1, precum si cele calculate incepand cu data de 1 ianuarie 1996, pentru debitele restante la 31 decembrie 1995 si stabilite pana la data platii acestora, se vor reflecta in contabilitatea debitorilor, persoane juridice, intr-un cont de ordine si evidenta in afara bilantului.
    In cazul in care majorarile de intarziere prevazute la art. 1 nu sunt stabilite prin acte ale organelor de control abilitate de lege in acest sens, persoanele juridice vor calcula, pe propria raspundere, aceste majorari de intarziere.
    Majorarile de intarziere datorate de persoanele fizice se calculeaza si se comunica acestora, pana la 30 septembrie 1996, de catre organul fiscal competent.
    Art. 4
    Majorarile de intarziere prevazute la art. 3 alin. 1, precum si dobanzile datorate, potrivit legii, se scutesc integral de la plata, daca debitele restante la 31 decembrie 1995, care le-au generat, reprezentand impozite, taxe, contributii sau alte venituri bugetare, au fost achitate pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante sau se vor achita pana la 31 decembrie 1996.
    In cazul in care debitele reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri bugetare, restante la 31 decembrie 1995, vor fi achitate in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 1997, majorarile de intarziere prevazute la art. 3 alin. 1 si dobanzile calculate potrivit legii se reduc cu 50% .
    Art. 5
    Prevederile art. 1 se aplica si majorarilor de intarziere si dobanzilor, calculate conform legii, stabilite in sarcina persoanelor fizice si care sunt datorate unor persoane juridice pentru neplata la termenele legale a veniturilor cuvenite statului.
    In cazul in care veniturile statului reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri bugetare, care au generat majorarile de intarziere si dobanzile prevazute la alin. 1, au fost achitate sau se vor achita de catre persoana juridica in conditiile prezentei ordonante, prevederile art. 4 se aplica si persoanelor fizice in sarcina carora au fost stabilite obligatii de plata pentru majorari de intarziere si dobanzi.
    Art. 6
    Majorarile de intarziere datorate la 31 decembrie 1995 si neplatite pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de catre regiile autonome de interes national, care primesc subventii de la bugetul de stat pe produse si activitati, pentru neplata la termenele legale a impozitelor, a taxelor, a contributiilor si a altor venituri cuvenite bugetului de stat, bugetului trezoreriei statului, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale si bugetelor fondurilor speciale se scutesc la plata.
    In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, regiile autonome care beneficiaza de prevederile alin. 1 vor intocmi grafice de plata esalonata, pana la 31 decembrie 1996, a debitelor restante la 31 decembrie 1995, reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri bugetare. Graficele intocmite vor fi depuse in acelasi termen la organele teritoriale ale Ministerului Finantelor si ale Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, dupa caz.
    Prevederile art. 5 se aplica in mod corespunzator si persoanelor fizice, din cadrul regiilor autonome, in sarcina carora au fost stabilite majorari de intarziere si dobanzi, calculate conform legii.
    Art. 7
    Prevederile prezentei ordonante nu se aplica majorarilor de intarziere stabilite prin actele de control asupra carora instantele judecatoresti competente s-au pronuntat prin hotarari definitive si irevocabile pentru savarsirea unor infractiuni privind evaziunea fiscala.
    Art. 8
    Debitorii, persoane juridice, care beneficiaza de prevederile prezentei ordonante vor depune, in termen de 60 de zile de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial al Romaniei, la organele fiscale teritoriale, situatia majorarilor de intarziere calculate si neplatite pana la 31 decembrie 1995.
    Art. 9
    In termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante, Ministerul Finantelor va elabora norme metodologice de aplicare.

                  PRIM-MINISTRU
                 NICOLAE VACAROIU

                         Contrasemneaza:
                         Ministru de stat,
                         ministrul finantelor,
                         Florin Georgescu

                         Ministru de stat,
                         ministrul muncii si
                         protectiei sociale,
                         Dan Mircea Popescu
SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 13/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 13 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 13/1996
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu