E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 69 din 26 martie 1993

pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea tarifelor pentru unitatile turistice de cazare

ACT EMIS DE: MINISTERUL TURISMULUI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 95 din 17 mai 1993


SmartCity3


    Ministrul turismului,
    in temeiul prevederilor Decretului nr. 223/1992 pentru numirea Guvernului Romaniei,
    in baza prevederilor Hotararii Guvernului nr. 796/1992 privind organizarea si functionarea Ministerului Turismului,
    vazand Normele metodologice privind stabilirea tarifelor pentru unitatile turistice de cazare elaborate de Ministerul Turismului, insusite de Federatia Nationala a Patronatului din Turism, Federatia Sindicatelor din Turism, Asociatia Hotelierilor din Romania, Asociatia Nationala a Agentilor de Turism si Asociatia Cabanierilor,
    avand in vedere precizarile Ministerului Finantelor nr. 310283/P.C./ 17.III.1993,

    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice privind stabilirea tarifelor pentru unitatile turistice de cazare.
    Art. 2
    Normele metodologice se aplica incepand cu data de 1 aprilie 1993; pe aceeasi data isi inceteaza aplicabilitatea orice dispozitii contrare.
    Art. 3
    Prin grija Ministerului Turismului si a organelor sale teritoriale, prezentele norme vor fi difuzate si aduse la cunostinta agentilor economici interesati.

                   Ministrul turismului
                    Dan Matei-Agathon

                         NORME METODOLOGICE
privind stabilirea tarifelor pentru unitatile turistice de cazare

    CAP. 1
    Reglementari generale

    1. Prin Hotararea Guvernului nr. 796 din 17.12.1992, Ministerul Turismului, in realizarea obiectivelor sale, initiaza si promoveaza norme si reglementari vizand activitatea de turism si protectia turistilor, controleaza si indruma practicarea preturilor si tarifelor pentru prestatii turistice.
    Prezentele norme au la baza prevederile Legii nr. 15/1990 si hotararile Guvernului nr. 776/1991 si nr. 412/1992, care reglementeaza regimul de stabilire si negociere a preturilor si tarifelor, cat si normele tehnice emise de Ministerul Economiei si Finantelor (Ordinul nr. 844/1992).
    2. La baza diferentierilor tarifare pe categorii de confort, din prezentele norme, au stat prevederile Hotararii Guvernului nr. 233/1992, precum si ale Ordinului ministrului comertului si turismului nr. 87/1992 pentru clasificarea pe stele a unitatilor de cazare, indiferent de forma de proprietate.
    3. Prin aplicarea prezentelor norme se urmareste fundamentarea tarifelor pe principii economice, coerenta acestora la nivel national, corelarea cu piata internationala, protectia consumatorului, realizarea protectiei sociale si asigurarea cadrului adecvat pentru o concurenta loiala.

    CAP. 2
    Criterii de stabilire a tarifelor

    1. Tarifele de cazare se stabilesc de catre agentii economici cu activitate de turism, cu incadrarea in limitele din prezentele norme.
    2. Tarifele din anexele nr. 1-3 precizeaza, pentru fiecare categorie de clasificare a unitatii, limitele minime si maxime intre care agentii economici vor stabili tarifele maximale, care se afiseaza la loc vizibil.
    Tariful maximal se aplica turistilor straini veniti pe cont propriu si constituie baza de calcul pentru celelalte tarife: pentru cetatenii romani pe cont propriu, tarife contractuale (turism organizat), tarife speciale pentru anumite categorii de cetateni.
    La stabilirea tarifelor maximale pentru fiecare unitate si categorie de confort in parte, agentii economici cu activitate de turism vor avea in vedere, pe langa analiza economica a costurilor, si particularitatile unitatii respective: dotarea, nivelul serviciilor oferite, ambianta, reputatia, atractia turistica a zonei, amplasarea in cadrul localitatii, amplasarea camerelor, evolutia cererii, nivelul de tarife practicat de unitati cu conditii similare. Rezulta, deci, ca incadrarea la o anumita categorie de confort nu presupune alinierea automata la limita maxima stabilita in anexele 1-3.
    3. Intrucat pe teritoriul Romaniei platile se fac numai in moneda nationala, tarifele de cazare vor fi stabilite si incasate in lei.
    Unitatile de cazare din zonele cu regim special vamal si de plati, precum si hotelurile autorizate in mod expres de Banca Nationala a Romaniei pot stabili si practica si tarife in dolari S.U.A. sau alte devize convertibile, atat pentru cazare, cat si pentru intreaga gama de servicii oferite.

    CAP. 3
    Tarife

    A. Turisti pe cont propriu
    1. Se intelege prin turist pe cont propriu, in sensul prezentelor norme, persoana care se adreseaza direct unitatii de cazare si care nu prezinta documente pentru servicii turistice in unitatea respectiva, eliberate de catre o agentie de voiaj, partener contractual al acesteia.
    2. Pentru turistii straini vor fi practicate tarifele maximale afisate (cap. 2 pct. 2).
    3. Pentru turistii cu domiciliul in Romania, tarifele nu vor depasi 20-25% din tarifele maximale afisate. Se recomanda aplicarea unui procent de pana la 20% pentru hotelurile de  1 si 2 stele si a unui procent de pana la 25% pentru hotelurile de 3 si 4 stele.
    4. Sunt asimilati, din punct de vedere tarifar, cetatenilor romani cu domiciliul in Romania, conform reglementarilor legale:
    - persoanele fizice straine care insotesc sau acorda ajutoare umanitare, medicale sau sociale din strainatate, cu conditia prezentarii prealabile la receptie a avizului Comisiei interdepartamentale pentru coordonarea si sprijinirea activitatilor umanitare, comisie din care face parte si un reprezentant al Ministerului Turismului (H.G. nr. 97/1991 si 121/1992);
    - invitatii Academiei Romane si ai unitatilor sale subordonate, pentru care cheltuielile sunt suportate de partea romana (H.G. nr. 778/1990);
    - cetatenii Republicii Moldova, indiferent de scopul calatoriei (H.G. nr. 257/1992). Alti turisti straini facand parte din grupurile de turisti din Republica Moldova nu vor beneficia de aceasta prevedere.
    B. Turisti sositi organizat pe baza de contracte
    1. Se intelege prin turist sosit organizat, in sensul prezentelor norme, turistul individual sau in grup care utilizeaza serviciile unei unitati de cazare in baza unor documente eliberate de o agentie de voiaj, partener contractual al unitatii de cazare respective.
    2. Tarifele contractuale la servicii de cazare pentru turism organizat vor fi stabilite la niveluri inferioare celor practicate pentru turismul pe cont propriu. Ele nu vor putea fi insa mai mici decat urmatoarele procente aplicate la tariful maximal:
    -  5% pentru turistii romani;
    - 30% pentru turistii straini.

    CAP. 4
    Tarife speciale

    1. Tarife speciale pentru unele categorii de turisti straini pe cont propriu Agentii economici cu activitate de turism pot practica tarife speciale pentru urmatoarele categorii de turisti straini, prin aplicarea de reduceri la tarifele maximale, dupa cum urmeaza:
    cu pana la 50% pentru:
    - membrii Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism si sotiile acestora, pe baza legitimatiilor eliberate de catre federatie;
    - invitatii Parlamentului, Presedintiei, Guvernului, ai organelor si institutiilor guvernamentale;
    - invitatii Ministerului Turismului;
    - invitatii societatilor comerciale detinatoare de baza materiala de cazare, atunci cand sunt cazati in unitatile proprii, cat si invitatii agentiilor de voiaj, daca in documente nu se specifica facilitati reciproce (gratuitati, compensari etc.);
    - personalul companiilor de aviatie;
    - elevii, studentii, doctoranzii, lectorii sau alti cetateni veniti la specializare in cadrul sistemului de invatamant organizat de Ministerul Invatamantului sau de alte ministere, numai in unitatile de cazare situate in localitatea in care se desfasoara activitatea instructiva sau practica;
    - cetatenii romani cu domiciliul in strainatate;
    - cetatenii straini rezidenti in Romania;
    - ziaristii straini acreditati in Romania.
    cu pana la 25 % pentru:
    - sejururi lungi, peste 21 de zile succesive in aceeasi unitate de cazare;
    - zile din saptamana cu o afluenta slaba a turistilor;
    - invitatii persoanelor juridice romane, cu suportarea cheltuielilor de catre acestea.
    Pentru toate categoriile de invitati de mai sus, cazarea se va face in baza comenzilor persoanelor juridice romane respective, numai dupa confirmarea prealabila a acestora de catre agentii economici prestatori.
    2. Tarife speciale pentru unele categorii de turisti romani
    Agentii economici cu activitate de turism pot practica tarife speciale pentru urmatoarele categorii de turisti romani, calculate ca reduceri de 95% din tarifele maximale afisate, in limita locurilor disponibile:
    - copiii pana la varsta de 7 ani, cazati in pat separat;
    - elevii si studentii numai in grupuri organizate;
    - persoanele handicapate;
    - pensionarii de toate categoriile (limita de varsta, asigurari  sociale, incapacitate temporara de munca, pensie de urmas);
    - veteranii, invalizii si vaduvele de razboi;
    - persoanele care poseda titlul de luptator pentru Revolutia din Decembrie 1989 (Legea nr. 42/1990);
    - ziaristii si reporterii radio-TV pe timpul delegatiei de serviciu;
    - salariatii unitatilor si institutiilor din turism si membrii lor de familie (sot, sotie, copii), in baza prevederilor contractului colectiv de munca la nivel de ramura in domeniul turismului.
    3. Reducerile din prezentele norme nu pot fi cumulate si se aplica in toate unitatile de cazare, indiferent de forma de proprietate.
    4. Tarifele speciale se acorda numai pe baza documentelor care atesta incadrarea intr-una din categoriile de mai sus si care vor fi prezentate de detinatori la sosirea in unitatea de cazare.
    Documentele respective vor fi mentionate in evidenta receptiilor si pe notele de plata eliberate (felul documentului, numarul si data eliberarii, emitentul etc.).

    CAP. 5
    Perioade de sezon

    1. Perioadele de sezon din prezentele norme sunt stabilite pentru principalele forme de turism practicate in tara noastra si sunt valabile pe intregul teritoriu national, indiferent de tipul de proprietate a unitatilor de cazare.
    Pentru contractarea la extern, perioadele de sezon pot fi adaptate in functie de practica pe pietele respective.
  Litoral:  extrasezon      1 - 31.05; 16- 30.09
             sezon
             intermediar     1 - 30.06; 1 - 15.09
             sezon           1.07 - 31.08
  Statiuni
  balneare: extrasezon      1.01 - 30.04; 1.11 - 31.12
             sezon
             intermediar     1 - 31.05; 1 - 31.10
             sezon           1.06 - 30.09
  Statiuni
  de munte: extrasezon      16.04 - 15.06; 1.11 - 20.12
             sezon
             intermediar     1.03 - 15.04; 15.09 - 31.10
             sezon           16.06 - 14.09; 21.12 - 28.02
    2. Tarifele maximale practicate de agentii economici cu activitate de turism din statiuni pot fi modificate in functie de sezon, in cadrul limitelor precizate pentru fiecare categorie de confort (anexele nr. 1-3). Pentru cazuri speciale si pe perioade limitate se poate cere aprobarea Ministerului Turismului pentru depasirea acestor limite (maxime sau minime), pe baza unei fundamentari corespunzatoare.

    CAP. 6
    Dispozitii si precizari finale

    1.Consiliile de administratie ale agentilor economici cu activitate de turism vor stabili tarifele maximale conform prezentelor norme, le vor comunica in scris receptiilor unitatilor de cazare si vor verifica afisarea si aplicarea acestora.
    2. Tarifele derivate din cele maximale, aplicabile categoriilor de turisti precizate in prezentele norme, se stabilesc de catre consiliile de administratie ale societatilor comerciale sau de administratorul unic si se transmit receptiei unitatii de cazare printr-o dispozitie scrisa. Acest document trebuie sa se afle permanent la salariatul care realizeaza serviciul de receptie si constituie singura baza legala de practicare a acestor tarife.
    3. Tarifele din anexele nr. 1-3 nu cuprind valoarea micului dejun. Pentru unitatile care, prin dotare, au posibilitatea acordarii acestui serviciu, tarifele maximale afisate pentru turismul pe cont propriu vor cuprinde si valoarea micului dejun, care va fi precizata expres in tarif.
    4. Tarifele de cazare in caminele studentesti, internatele scolare si in alte spatii similare, utilizate pe perioade limitate pentru cazare turistica, se stabilesc de catre detinatori, prin asimilare cu tarifele pentru unitati de cazare, subclasificate, conform anexei nr. 1 la prezentele norme.
    5. Tarifele pentru animalele de casa care insotesc turistii, in unitatile care accepta primirea acestora, vor fi calculate ca 20% din tariful pe loc de cazare platit de turist. Accesul animalelor domestice va fi permis numai in baza certificatului veterinar de sanatate, solicitat de receptia hotelului.
    6. Tarifele maximale stabilite conform cap. 2 pct. 2 pot fi modificate de unitati, in masura in care evolutia paritatii leu/$ S.U.A. modifica costurile de productie si numai in rate de + sau - 10%. La data elaborarii prezentelor norme, paritatea leu/$ S.U.A. era de 580 lei/1 $ S.U.A.
    7. Tarifele pentru inchirierea unor spatii din cadrul unitatilor de cazare ca birouri vor fi stabilite in baza unor criterii unitare care vor asigura incasarea unui nivel minim, dupa cum urmeaza:
    - persoane juridice straine: 50% din tariful maximal, indiferent de localitatea in care se afla unitatea de cazare;
    - persoane juridice romane, inclusiv societati comerciale cu capital mixt, 30% din tariful maximal.
    8. Spatiile inchiriate ca birouri nu vor putea depasi 15% din capacitatea unitatii de cazare.
    Pentru locatarii cu consumuri de apa, energie electrica etc. mai mari decat cele obisnuite in exploatarea spatiilor respective in scop turistic, diferentele de costuri pot fi urmarite si incasate separat.
    9. Pentru structuri de cazare si situatii care nu se incadreaza in prevederile concrete ale prezentelor norme, agentii economici cu activitate de turism vor stabili tarife prin asimilare.
    10. Agentii economici cu activitate de turism vor stabili din timp si vor comunica la Ministerul Turismului, tarifele la turismul pe cont propriu (maximale), dupa cum urmeaza:
    - pentru sezonul de vara: pana la data de 1.09 a anului precedent;
    - pentru sezonul de iarna: pana la data de 1.02 a anului curent.
    Conform acelorasi termene, se recomanda incheierea contractelor intre prestatori si agentiile de voiaj, mai ales pentru exportul turistic, asigurandu-se astfel o pregatire normala a contractarii externe.
    11. Nerespectarea prezentelor norme, in cazul in care nu constituie infractiune conform Codului penal, este considerata contraventie si se sanctioneaza conform legislatiei in vigoare.
    Contraventiile se constata si se sanctioneaza de organele Ministerului Turismului, ale Ministerului Finantelor, precum si de organele administratiei publice locale desemnate in acest scop.

    ANEXA 1

                          TARIFE LIMITA
                  pentru turisti pe cont propriu
                        - HOTELURI -
                                                           - lei/zi/camera
-------------------------------------------------------------------------------
                                       Categoria de clasificare a unitatii
                             --------------------------------------------------
  Structura spatiului        4 stele    3 stele   2 stele   1 stea
   de cazare                                                     subclasificate
                             --------------------------------------------------
                             max.  min.  max.  min.  max.  min. max.  min. max.
-------------------------------------------------------------------------------
  - Camera cu 1 pat          36.700    26.850    18.350    11.800    5.800
  - Camera cu 2 paturi       56.450    41.300    28.150    18.200    9.150
  - Garsoniera               70.100    51.400    34.300    21.850   10.900
  - Apartament               84.700    61.900    40.800    25.100   12.700
-------------------------------------------------------------------------------
    Tariful maxim al unei categorii este tariful minim pentru categoria imediat superioara.
    1. Tarifele pentru vilele subclasificate, pentru cele de 1 si 2 stele, cat si pentru moteluri vor reprezenta maximum 70% din tarifele hoteliere, la aceeasi categorie. Tarifele pentru vilele de 3 si 4 stele vor fi asimilate cu tarifele pentru hoteluri la aceeasi categorie.
    2. Unitatile hoteliere aflate in orase mari si in resedinta de judet pot stabili tarife maximale cu pana la 15% mai mari.
    3. Pentru congrese, targuri, expozitii etc. si grupuri speciale, solicitand servicii superioare care antreneaza un volum si o calitate mai mare a prestatiilor, pot fi practicate tarifele maxime ale categoriei respective.
    4. Pentru camerele cu doua paturi, garsoniere si apartamente, tarifele sunt stabilite pentru o ocupare de doua persoane. Pentru a treia persoana care ocupa un pat suplimentar, cu acordul turistilor cazati in aceeasi camera, tariful va reprezenta 50% din tariful pentru un loc. Pentru utilizarea exclusiva de catre o singura persoana, tariful pe camera (apartament) va fi redus cu 20% .
    Persoanele care accepta partajarea camerei vor plati doar un loc. Incasarea contravalorii micului dejun va fi corelata cu numarul de persoane care ocupa efectiv camera.
    5. La hotelurile de 5 stele, cat si pentru hotelurile-apartament, tarifele vor fi stabilite o data cu obtinerea certificatului de clasificare.
    6. Unitatile de cazare vor asigura ziua hoteliera de 24 de ore, incepand si terminind, de regula, cu ora 12,00.
    7. Tarifele pentru unitatile de cazare subclasificate se aplica unitatilor care nu au putut fi clasificate la o stea si functioneaza astfel pe perioada limitata.

    ANEXA 2

                       TARIFE LIMITA
                   pentru turisti pe cont propriu
          - BUNGALOURI, PENSIUNI, CASUTE DIN CAMPINGURI SI
            PENTRU INCHIRIEREA TERENULUI DE CAMPARE  -
                                        - lei/zi/camera -
------------------------------------------------------------
                               Categorie de incadrare
                            --------------------------------
 Structura spatiului        3 stele   2 stele      1 stea
 de cazare                 ---------------------------------
                            max.  min.  max.   min.   max.
------------------------------------------------------------
 - Camera cu 1 pat          4.950      4.100        3.500
 - Camera cu 2 paturi       7.750      6.350        5.400
 - Camera cu 3 paturi       9.700      7.900        6.750
-----------------------------------------------------------
    Tariful maxim al unei categorii este tariful minim pentru categoria imediat superioara.
    1. Pentru pensiunile care asigura accesul separat in spatiile inchiriate si la dependinte, cu folosinta exclusiva pentru turisti (baie pentru camere si bucatarie pentru garsoniere si apartamente), tarifele se pot stabili pana la nivelul celor pentru hoteluri, la aceeasi categorie de confort.
    2. Pentru casute, tarifele vor fi cu minimum 20% mai mici, la aceeasi categorie.
    3. Tarifele limita pentru incheierea terenului de campare in campinguri sunt:
    - 1 stea maximum 325 lei/mp;
    - 2 stele minimum 325 - maximum 400 lei/mp;
    - 3 stele minimum 400 - maximum 500 lei/mp;
    - 4 stele minimum 500 - maximum 650 lei/mp.
    Tarifele de mai sus includ accesul la toate dotarile prevazute ca minime in reglementarile Ministerului Turismului (O.M.T. nr. 87/1992) la categoria respectiva.

    ANEXA 3

                         TARIFE LIMITA
                   pentru turisti pe cont propriu
                       -  CABANE  -
                                      - lei/zi/camera -
-----------------------------------------------------------
                               Categoria de incadrare
                        -----------------------------------
Structura spatiilor           3 stele     2 stele   1 stea
  de cazare             -----------------------------------
                             max.  min.  max.  min.  max.
-----------------------------------------------------------
- Camera cu 1 pat, cu grup
  sanitar propriu            6.000       5.400       4.850
- Camera cu 1 pat, fara apa
  curenta                      -           -         3.900
- Camera cu 2 paturi, cu
  grup sanitar propriu       4.675       4.250       3.825
- Camera cu 2 paturi, fara
  apa curenta                  -           -         3.050
- Camera cu 3-4 paturi, cu
 grup sanitar propriu        4.050       3.650         -
- Camera cu 4-8 paturi       2.650       2.400         -
- Camera cu peste 8 paturi     -           -         2.200
- Pat comun (prici)            -           -         1.600
-----------------------------------------------------------
    Tariful maxim al unei categorii este tariful minim pentru categoria imediat superioara.

                                               


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 69/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 69 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 3418 2013
    We are project funder as well as financial lender. We have BG/SBLC specifically for BUY/LEASE at a leasing price of 4%+2% of face value Issuance by HSBC London and many other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding. Also We are into the provision of short term and long term business/personal loans for both small and large scale business funds. * FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% * FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Kindly contact us for our procedures and be sure that we shall respond within 48hrs maximum. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. Contact Name : Blaine Lorcan Contact Email: blainelorcan@gmail.com Skype:blainelorcan@gmail.com WhatsApp:+1(408)290-8281
ANONIM a comentat OUG 52 2004
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat OUG 123 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    Bună ziua, Aveți nevoie de un împrumut rapid? Sunt Susan Benson Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Având în vedere stagnarea economică, lumea trece prin rezultatul bolii Corona-virus emergente (COVID-19), mulți oameni se confruntă cu provocări financiare premature. Și cu prezența excedentului de numerar în instituția noastră, ne propunem să accelerăm circulația banilor finanțând clienții din Europa și din afara acesteia cu un împrumut. Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere, cumpărați o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut din alte motive personale? Vreau să contactați firma mea. Furnizăm tot felul de servicii de împrumut, atât împrumuturi garantate, cât și garantate. Dacă citiți acest lucru și știți că aveți nevoie de asistență financiară, ne puteți scrie doar prin e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com sau trimiteți-mi direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns instantaneu. Suntem o companie globală de servicii financiare și ne-am angajat să vă ajutăm să vă îmbunătățiți obiectivele financiare pe termen lung și pe termen scurt, deoarece stabilitatea dvs. financiară este obiectivul nostru final. Caracteristici și beneficii; * Convenabilitate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde. * Suma flexibilă - Decideți cât de mult doriți să împrumutați. * Finanțare rapidă rapidă - primiți împrumutul dvs. în termen de 24 de ore de la aprobare. * Rata dobânzii flexibile de 3,0%. * Rata de aprobare ridicată * Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 ani. * Aplicație online simplă. * Ghid personalizat și expertiză. * Fără taxe ascunse Mulți oameni găsesc atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile locale sau de la alte institute financiare din anumite motive. Dacă aveți nevoie într-adevăr de soluție pentru provocările dvs. financiare, scrieți-ne firmei mele, vă vom ajuta cu un împrumut. Am ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. financiare, prioritatea noastră maximă este stabilitatea dvs. financiară și veți fi îngrijit pe parcursul întregului proces. Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, trimiteți-ne cererea dvs. de împrumut prin: E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com SAU; WhatsApp: +447903159998
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 984 1990
    FOR QUICK, AFFORDABLE AND RELIABLE BUSINESS/HOME/REAL ESTATES/COMPANY/PROJECT/PERSONAL LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com We are authorized financial consultants providing reliable loans to individuals and funding for business, home, personal and projects start up. Are you tired of seeking loans or are you in any financial mess. Do you have a low credit score, and you will find it difficult to get loans from banks and other financial institutions? then worry no more for we are the solution to your financial misfortune. we offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $533,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 35 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. Contact us on the following Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE aims is to provide excellent professional financial services which include the followings *1* Personal loan *2* Business loan *3* Home loan *4* Farm Loan *5* Education loan *6* Debt consolidation loan *7* Truck Loan *8* Car Loan *9* Eviction Loan *10* Equipment Loan *11* Hotels Loan *12* Refinancing Loan and many more NOTE: GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. drbenjaminfinance@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 441 1997
    O zi buna   Ai nevoie de împrumut pentru afaceri? Împrumut contractual? Împrumut de student? Împrumut pentru sănătate, Împrumut pentru a investi sau împrumut de proiect? Contactați împrumutul rapid Unicredit atât pentru împrumut, cât și pentru împrumut pe termen scurt, pentru o tranzacție rapidă, sigură și ușoară.    Informatii de contact E-mail: unicreditfastloan@gmail.com Facebook: împrumutul rapid Unicredit Instagram: Împrumut rapid Unicredit Twitter: @FastUnicredit LinkedIn: împrumutul rapid Unicredit Contactați-ne pentru serviciul dvs. de împrumut rapid.
ANONIM a comentat Ordin 2591 2018
    O zi buna, Căutați împrumut pentru afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la midland.credit2@gmail.com pentru mai multe informații. Toate cele bune, Midland Credit Home Mgt
ANONIM a comentat Ordin 3418 2013
    GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY/LEASE AT THE BEST RATES AVAILABLE We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly. RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days Name : Scott james Email : Inquiry.securedfunding@gmail.com Skype: Inquiry.securedfunding@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu