E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 69 din 26 martie 1993

pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea tarifelor pentru unitatile turistice de cazare

ACT EMIS DE: MINISTERUL TURISMULUI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 95 din 17 mai 1993


SmartCity3


    Ministrul turismului,
    in temeiul prevederilor Decretului nr. 223/1992 pentru numirea Guvernului Romaniei,
    in baza prevederilor Hotararii Guvernului nr. 796/1992 privind organizarea si functionarea Ministerului Turismului,
    vazand Normele metodologice privind stabilirea tarifelor pentru unitatile turistice de cazare elaborate de Ministerul Turismului, insusite de Federatia Nationala a Patronatului din Turism, Federatia Sindicatelor din Turism, Asociatia Hotelierilor din Romania, Asociatia Nationala a Agentilor de Turism si Asociatia Cabanierilor,
    avand in vedere precizarile Ministerului Finantelor nr. 310283/P.C./ 17.III.1993,

    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice privind stabilirea tarifelor pentru unitatile turistice de cazare.
    Art. 2
    Normele metodologice se aplica incepand cu data de 1 aprilie 1993; pe aceeasi data isi inceteaza aplicabilitatea orice dispozitii contrare.
    Art. 3
    Prin grija Ministerului Turismului si a organelor sale teritoriale, prezentele norme vor fi difuzate si aduse la cunostinta agentilor economici interesati.

                   Ministrul turismului
                    Dan Matei-Agathon

                         NORME METODOLOGICE
privind stabilirea tarifelor pentru unitatile turistice de cazare

    CAP. 1
    Reglementari generale

    1. Prin Hotararea Guvernului nr. 796 din 17.12.1992, Ministerul Turismului, in realizarea obiectivelor sale, initiaza si promoveaza norme si reglementari vizand activitatea de turism si protectia turistilor, controleaza si indruma practicarea preturilor si tarifelor pentru prestatii turistice.
    Prezentele norme au la baza prevederile Legii nr. 15/1990 si hotararile Guvernului nr. 776/1991 si nr. 412/1992, care reglementeaza regimul de stabilire si negociere a preturilor si tarifelor, cat si normele tehnice emise de Ministerul Economiei si Finantelor (Ordinul nr. 844/1992).
    2. La baza diferentierilor tarifare pe categorii de confort, din prezentele norme, au stat prevederile Hotararii Guvernului nr. 233/1992, precum si ale Ordinului ministrului comertului si turismului nr. 87/1992 pentru clasificarea pe stele a unitatilor de cazare, indiferent de forma de proprietate.
    3. Prin aplicarea prezentelor norme se urmareste fundamentarea tarifelor pe principii economice, coerenta acestora la nivel national, corelarea cu piata internationala, protectia consumatorului, realizarea protectiei sociale si asigurarea cadrului adecvat pentru o concurenta loiala.

    CAP. 2
    Criterii de stabilire a tarifelor

    1. Tarifele de cazare se stabilesc de catre agentii economici cu activitate de turism, cu incadrarea in limitele din prezentele norme.
    2. Tarifele din anexele nr. 1-3 precizeaza, pentru fiecare categorie de clasificare a unitatii, limitele minime si maxime intre care agentii economici vor stabili tarifele maximale, care se afiseaza la loc vizibil.
    Tariful maximal se aplica turistilor straini veniti pe cont propriu si constituie baza de calcul pentru celelalte tarife: pentru cetatenii romani pe cont propriu, tarife contractuale (turism organizat), tarife speciale pentru anumite categorii de cetateni.
    La stabilirea tarifelor maximale pentru fiecare unitate si categorie de confort in parte, agentii economici cu activitate de turism vor avea in vedere, pe langa analiza economica a costurilor, si particularitatile unitatii respective: dotarea, nivelul serviciilor oferite, ambianta, reputatia, atractia turistica a zonei, amplasarea in cadrul localitatii, amplasarea camerelor, evolutia cererii, nivelul de tarife practicat de unitati cu conditii similare. Rezulta, deci, ca incadrarea la o anumita categorie de confort nu presupune alinierea automata la limita maxima stabilita in anexele 1-3.
    3. Intrucat pe teritoriul Romaniei platile se fac numai in moneda nationala, tarifele de cazare vor fi stabilite si incasate in lei.
    Unitatile de cazare din zonele cu regim special vamal si de plati, precum si hotelurile autorizate in mod expres de Banca Nationala a Romaniei pot stabili si practica si tarife in dolari S.U.A. sau alte devize convertibile, atat pentru cazare, cat si pentru intreaga gama de servicii oferite.

    CAP. 3
    Tarife

    A. Turisti pe cont propriu
    1. Se intelege prin turist pe cont propriu, in sensul prezentelor norme, persoana care se adreseaza direct unitatii de cazare si care nu prezinta documente pentru servicii turistice in unitatea respectiva, eliberate de catre o agentie de voiaj, partener contractual al acesteia.
    2. Pentru turistii straini vor fi practicate tarifele maximale afisate (cap. 2 pct. 2).
    3. Pentru turistii cu domiciliul in Romania, tarifele nu vor depasi 20-25% din tarifele maximale afisate. Se recomanda aplicarea unui procent de pana la 20% pentru hotelurile de  1 si 2 stele si a unui procent de pana la 25% pentru hotelurile de 3 si 4 stele.
    4. Sunt asimilati, din punct de vedere tarifar, cetatenilor romani cu domiciliul in Romania, conform reglementarilor legale:
    - persoanele fizice straine care insotesc sau acorda ajutoare umanitare, medicale sau sociale din strainatate, cu conditia prezentarii prealabile la receptie a avizului Comisiei interdepartamentale pentru coordonarea si sprijinirea activitatilor umanitare, comisie din care face parte si un reprezentant al Ministerului Turismului (H.G. nr. 97/1991 si 121/1992);
    - invitatii Academiei Romane si ai unitatilor sale subordonate, pentru care cheltuielile sunt suportate de partea romana (H.G. nr. 778/1990);
    - cetatenii Republicii Moldova, indiferent de scopul calatoriei (H.G. nr. 257/1992). Alti turisti straini facand parte din grupurile de turisti din Republica Moldova nu vor beneficia de aceasta prevedere.
    B. Turisti sositi organizat pe baza de contracte
    1. Se intelege prin turist sosit organizat, in sensul prezentelor norme, turistul individual sau in grup care utilizeaza serviciile unei unitati de cazare in baza unor documente eliberate de o agentie de voiaj, partener contractual al unitatii de cazare respective.
    2. Tarifele contractuale la servicii de cazare pentru turism organizat vor fi stabilite la niveluri inferioare celor practicate pentru turismul pe cont propriu. Ele nu vor putea fi insa mai mici decat urmatoarele procente aplicate la tariful maximal:
    -  5% pentru turistii romani;
    - 30% pentru turistii straini.

    CAP. 4
    Tarife speciale

    1. Tarife speciale pentru unele categorii de turisti straini pe cont propriu Agentii economici cu activitate de turism pot practica tarife speciale pentru urmatoarele categorii de turisti straini, prin aplicarea de reduceri la tarifele maximale, dupa cum urmeaza:
    cu pana la 50% pentru:
    - membrii Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism si sotiile acestora, pe baza legitimatiilor eliberate de catre federatie;
    - invitatii Parlamentului, Presedintiei, Guvernului, ai organelor si institutiilor guvernamentale;
    - invitatii Ministerului Turismului;
    - invitatii societatilor comerciale detinatoare de baza materiala de cazare, atunci cand sunt cazati in unitatile proprii, cat si invitatii agentiilor de voiaj, daca in documente nu se specifica facilitati reciproce (gratuitati, compensari etc.);
    - personalul companiilor de aviatie;
    - elevii, studentii, doctoranzii, lectorii sau alti cetateni veniti la specializare in cadrul sistemului de invatamant organizat de Ministerul Invatamantului sau de alte ministere, numai in unitatile de cazare situate in localitatea in care se desfasoara activitatea instructiva sau practica;
    - cetatenii romani cu domiciliul in strainatate;
    - cetatenii straini rezidenti in Romania;
    - ziaristii straini acreditati in Romania.
    cu pana la 25 % pentru:
    - sejururi lungi, peste 21 de zile succesive in aceeasi unitate de cazare;
    - zile din saptamana cu o afluenta slaba a turistilor;
    - invitatii persoanelor juridice romane, cu suportarea cheltuielilor de catre acestea.
    Pentru toate categoriile de invitati de mai sus, cazarea se va face in baza comenzilor persoanelor juridice romane respective, numai dupa confirmarea prealabila a acestora de catre agentii economici prestatori.
    2. Tarife speciale pentru unele categorii de turisti romani
    Agentii economici cu activitate de turism pot practica tarife speciale pentru urmatoarele categorii de turisti romani, calculate ca reduceri de 95% din tarifele maximale afisate, in limita locurilor disponibile:
    - copiii pana la varsta de 7 ani, cazati in pat separat;
    - elevii si studentii numai in grupuri organizate;
    - persoanele handicapate;
    - pensionarii de toate categoriile (limita de varsta, asigurari  sociale, incapacitate temporara de munca, pensie de urmas);
    - veteranii, invalizii si vaduvele de razboi;
    - persoanele care poseda titlul de luptator pentru Revolutia din Decembrie 1989 (Legea nr. 42/1990);
    - ziaristii si reporterii radio-TV pe timpul delegatiei de serviciu;
    - salariatii unitatilor si institutiilor din turism si membrii lor de familie (sot, sotie, copii), in baza prevederilor contractului colectiv de munca la nivel de ramura in domeniul turismului.
    3. Reducerile din prezentele norme nu pot fi cumulate si se aplica in toate unitatile de cazare, indiferent de forma de proprietate.
    4. Tarifele speciale se acorda numai pe baza documentelor care atesta incadrarea intr-una din categoriile de mai sus si care vor fi prezentate de detinatori la sosirea in unitatea de cazare.
    Documentele respective vor fi mentionate in evidenta receptiilor si pe notele de plata eliberate (felul documentului, numarul si data eliberarii, emitentul etc.).

    CAP. 5
    Perioade de sezon

    1. Perioadele de sezon din prezentele norme sunt stabilite pentru principalele forme de turism practicate in tara noastra si sunt valabile pe intregul teritoriu national, indiferent de tipul de proprietate a unitatilor de cazare.
    Pentru contractarea la extern, perioadele de sezon pot fi adaptate in functie de practica pe pietele respective.
  Litoral:  extrasezon      1 - 31.05; 16- 30.09
             sezon
             intermediar     1 - 30.06; 1 - 15.09
             sezon           1.07 - 31.08
  Statiuni
  balneare: extrasezon      1.01 - 30.04; 1.11 - 31.12
             sezon
             intermediar     1 - 31.05; 1 - 31.10
             sezon           1.06 - 30.09
  Statiuni
  de munte: extrasezon      16.04 - 15.06; 1.11 - 20.12
             sezon
             intermediar     1.03 - 15.04; 15.09 - 31.10
             sezon           16.06 - 14.09; 21.12 - 28.02
    2. Tarifele maximale practicate de agentii economici cu activitate de turism din statiuni pot fi modificate in functie de sezon, in cadrul limitelor precizate pentru fiecare categorie de confort (anexele nr. 1-3). Pentru cazuri speciale si pe perioade limitate se poate cere aprobarea Ministerului Turismului pentru depasirea acestor limite (maxime sau minime), pe baza unei fundamentari corespunzatoare.

    CAP. 6
    Dispozitii si precizari finale

    1.Consiliile de administratie ale agentilor economici cu activitate de turism vor stabili tarifele maximale conform prezentelor norme, le vor comunica in scris receptiilor unitatilor de cazare si vor verifica afisarea si aplicarea acestora.
    2. Tarifele derivate din cele maximale, aplicabile categoriilor de turisti precizate in prezentele norme, se stabilesc de catre consiliile de administratie ale societatilor comerciale sau de administratorul unic si se transmit receptiei unitatii de cazare printr-o dispozitie scrisa. Acest document trebuie sa se afle permanent la salariatul care realizeaza serviciul de receptie si constituie singura baza legala de practicare a acestor tarife.
    3. Tarifele din anexele nr. 1-3 nu cuprind valoarea micului dejun. Pentru unitatile care, prin dotare, au posibilitatea acordarii acestui serviciu, tarifele maximale afisate pentru turismul pe cont propriu vor cuprinde si valoarea micului dejun, care va fi precizata expres in tarif.
    4. Tarifele de cazare in caminele studentesti, internatele scolare si in alte spatii similare, utilizate pe perioade limitate pentru cazare turistica, se stabilesc de catre detinatori, prin asimilare cu tarifele pentru unitati de cazare, subclasificate, conform anexei nr. 1 la prezentele norme.
    5. Tarifele pentru animalele de casa care insotesc turistii, in unitatile care accepta primirea acestora, vor fi calculate ca 20% din tariful pe loc de cazare platit de turist. Accesul animalelor domestice va fi permis numai in baza certificatului veterinar de sanatate, solicitat de receptia hotelului.
    6. Tarifele maximale stabilite conform cap. 2 pct. 2 pot fi modificate de unitati, in masura in care evolutia paritatii leu/$ S.U.A. modifica costurile de productie si numai in rate de + sau - 10%. La data elaborarii prezentelor norme, paritatea leu/$ S.U.A. era de 580 lei/1 $ S.U.A.
    7. Tarifele pentru inchirierea unor spatii din cadrul unitatilor de cazare ca birouri vor fi stabilite in baza unor criterii unitare care vor asigura incasarea unui nivel minim, dupa cum urmeaza:
    - persoane juridice straine: 50% din tariful maximal, indiferent de localitatea in care se afla unitatea de cazare;
    - persoane juridice romane, inclusiv societati comerciale cu capital mixt, 30% din tariful maximal.
    8. Spatiile inchiriate ca birouri nu vor putea depasi 15% din capacitatea unitatii de cazare.
    Pentru locatarii cu consumuri de apa, energie electrica etc. mai mari decat cele obisnuite in exploatarea spatiilor respective in scop turistic, diferentele de costuri pot fi urmarite si incasate separat.
    9. Pentru structuri de cazare si situatii care nu se incadreaza in prevederile concrete ale prezentelor norme, agentii economici cu activitate de turism vor stabili tarife prin asimilare.
    10. Agentii economici cu activitate de turism vor stabili din timp si vor comunica la Ministerul Turismului, tarifele la turismul pe cont propriu (maximale), dupa cum urmeaza:
    - pentru sezonul de vara: pana la data de 1.09 a anului precedent;
    - pentru sezonul de iarna: pana la data de 1.02 a anului curent.
    Conform acelorasi termene, se recomanda incheierea contractelor intre prestatori si agentiile de voiaj, mai ales pentru exportul turistic, asigurandu-se astfel o pregatire normala a contractarii externe.
    11. Nerespectarea prezentelor norme, in cazul in care nu constituie infractiune conform Codului penal, este considerata contraventie si se sanctioneaza conform legislatiei in vigoare.
    Contraventiile se constata si se sanctioneaza de organele Ministerului Turismului, ale Ministerului Finantelor, precum si de organele administratiei publice locale desemnate in acest scop.

    ANEXA 1

                          TARIFE LIMITA
                  pentru turisti pe cont propriu
                        - HOTELURI -
                                                           - lei/zi/camera
-------------------------------------------------------------------------------
                                       Categoria de clasificare a unitatii
                             --------------------------------------------------
  Structura spatiului        4 stele    3 stele   2 stele   1 stea
   de cazare                                                     subclasificate
                             --------------------------------------------------
                             max.  min.  max.  min.  max.  min. max.  min. max.
-------------------------------------------------------------------------------
  - Camera cu 1 pat          36.700    26.850    18.350    11.800    5.800
  - Camera cu 2 paturi       56.450    41.300    28.150    18.200    9.150
  - Garsoniera               70.100    51.400    34.300    21.850   10.900
  - Apartament               84.700    61.900    40.800    25.100   12.700
-------------------------------------------------------------------------------
    Tariful maxim al unei categorii este tariful minim pentru categoria imediat superioara.
    1. Tarifele pentru vilele subclasificate, pentru cele de 1 si 2 stele, cat si pentru moteluri vor reprezenta maximum 70% din tarifele hoteliere, la aceeasi categorie. Tarifele pentru vilele de 3 si 4 stele vor fi asimilate cu tarifele pentru hoteluri la aceeasi categorie.
    2. Unitatile hoteliere aflate in orase mari si in resedinta de judet pot stabili tarife maximale cu pana la 15% mai mari.
    3. Pentru congrese, targuri, expozitii etc. si grupuri speciale, solicitand servicii superioare care antreneaza un volum si o calitate mai mare a prestatiilor, pot fi practicate tarifele maxime ale categoriei respective.
    4. Pentru camerele cu doua paturi, garsoniere si apartamente, tarifele sunt stabilite pentru o ocupare de doua persoane. Pentru a treia persoana care ocupa un pat suplimentar, cu acordul turistilor cazati in aceeasi camera, tariful va reprezenta 50% din tariful pentru un loc. Pentru utilizarea exclusiva de catre o singura persoana, tariful pe camera (apartament) va fi redus cu 20% .
    Persoanele care accepta partajarea camerei vor plati doar un loc. Incasarea contravalorii micului dejun va fi corelata cu numarul de persoane care ocupa efectiv camera.
    5. La hotelurile de 5 stele, cat si pentru hotelurile-apartament, tarifele vor fi stabilite o data cu obtinerea certificatului de clasificare.
    6. Unitatile de cazare vor asigura ziua hoteliera de 24 de ore, incepand si terminind, de regula, cu ora 12,00.
    7. Tarifele pentru unitatile de cazare subclasificate se aplica unitatilor care nu au putut fi clasificate la o stea si functioneaza astfel pe perioada limitata.

    ANEXA 2

                       TARIFE LIMITA
                   pentru turisti pe cont propriu
          - BUNGALOURI, PENSIUNI, CASUTE DIN CAMPINGURI SI
            PENTRU INCHIRIEREA TERENULUI DE CAMPARE  -
                                        - lei/zi/camera -
------------------------------------------------------------
                               Categorie de incadrare
                            --------------------------------
 Structura spatiului        3 stele   2 stele      1 stea
 de cazare                 ---------------------------------
                            max.  min.  max.   min.   max.
------------------------------------------------------------
 - Camera cu 1 pat          4.950      4.100        3.500
 - Camera cu 2 paturi       7.750      6.350        5.400
 - Camera cu 3 paturi       9.700      7.900        6.750
-----------------------------------------------------------
    Tariful maxim al unei categorii este tariful minim pentru categoria imediat superioara.
    1. Pentru pensiunile care asigura accesul separat in spatiile inchiriate si la dependinte, cu folosinta exclusiva pentru turisti (baie pentru camere si bucatarie pentru garsoniere si apartamente), tarifele se pot stabili pana la nivelul celor pentru hoteluri, la aceeasi categorie de confort.
    2. Pentru casute, tarifele vor fi cu minimum 20% mai mici, la aceeasi categorie.
    3. Tarifele limita pentru incheierea terenului de campare in campinguri sunt:
    - 1 stea maximum 325 lei/mp;
    - 2 stele minimum 325 - maximum 400 lei/mp;
    - 3 stele minimum 400 - maximum 500 lei/mp;
    - 4 stele minimum 500 - maximum 650 lei/mp.
    Tarifele de mai sus includ accesul la toate dotarile prevazute ca minime in reglementarile Ministerului Turismului (O.M.T. nr. 87/1992) la categoria respectiva.

    ANEXA 3

                         TARIFE LIMITA
                   pentru turisti pe cont propriu
                       -  CABANE  -
                                      - lei/zi/camera -
-----------------------------------------------------------
                               Categoria de incadrare
                        -----------------------------------
Structura spatiilor           3 stele     2 stele   1 stea
  de cazare             -----------------------------------
                             max.  min.  max.  min.  max.
-----------------------------------------------------------
- Camera cu 1 pat, cu grup
  sanitar propriu            6.000       5.400       4.850
- Camera cu 1 pat, fara apa
  curenta                      -           -         3.900
- Camera cu 2 paturi, cu
  grup sanitar propriu       4.675       4.250       3.825
- Camera cu 2 paturi, fara
  apa curenta                  -           -         3.050
- Camera cu 3-4 paturi, cu
 grup sanitar propriu        4.050       3.650         -
- Camera cu 4-8 paturi       2.650       2.400         -
- Camera cu peste 8 paturi     -           -         2.200
- Pat comun (prici)            -           -         1.600
-----------------------------------------------------------
    Tariful maxim al unei categorii este tariful minim pentru categoria imediat superioara.

                                               


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 69/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 69 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1008 2019
    Căutați un împrumut autentic? sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă de 3% scăzută și accesibilă. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat contactează-mă prin e-mail acum la; (carmelapedro24@gmail.com) Număr WhatsApp: +1 585-326-2165 Număr Viber: +1 585-326-2165
ANONIM a comentat Ordin 1695 2019
    Căutați un împrumut autentic? sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă de 3% scăzută și accesibilă. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat contactează-mă prin e-mail acum la; (carmelapedro24@gmail.com) Număr WhatsApp: +1 585-326-2165 Număr Viber: +1 585-326-2165
ANONIM a comentat Ordin 411 1998
    Bună ziua tuturor!!! Numele meu este doamna Nedzla Kerso și vorbesc ca unul dintre cei mai fericiți oameni din lume și astăzi îmi spun că creditorul mi-a salvat familia din situația noastră rea, îi voi spune lumii numele și sunt foarte fericit să spun asta familia mea s-a întors pentru totdeauna pentru că aveam nevoie de un împrumut de 50.000 de euro pentru a-mi începe viața de când eram o singură mamă cu 5 copii, iar lumea părea să se bazeze pe mine când am încercat să obțin un împrumut de la bănci și băncile online mi-au refuzat împrumuturile a spus că venitul meu este scăzut și că nu am garanții pentru un împrumut, așa că merg online să caut un împrumut atunci când am întâlnit creditorii falsi care îmi cer toți banii cu cuvinte dulci. Până când am văzut o postare a mamei doamnei Maria de pe un blog și am pledat cu ea, mi-a oferit toți termenii și condițiile și am fost de acord și m-a surprins cu împrumutul care îmi schimbă viața și familia, iar la început m-am gândit acest lucru nu ar fi posibil din cauza experienței mele anterioare și a promisiunilor false, însă, spre surprinderea mea, am primit împrumutul meu de 50.000 de euro și aș sfătui oricui are nevoie de un împrumut să o contacteze pe doamna Maria Alexander, femeia cu cuvântul ei, prin e-mail: ( mariaalexander818@gmail.com) pentru că este cel mai înțelegător și amabil creditor. oricine dorește un împrumut sau cum poate obține un împrumut original, trebuie să o contacteze Via. e-mail: (mariaalexander818@gmail.com) whatsapp: (+1 651-243-8090) Viber; (+1 651-243-8090) Puteți să mă contactați pe doamna Nedzla Kerso pentru mai multe informații (nedzlakerso@gmail.com) Vă mulțumesc tuturor
ANONIM a comentat Decizia 313 2005
    Bună ziua, Caută un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (carmelapedro24@gmail.com) Număr WhatsApp: +1 585-326-2165 Număr Viber: +1 585-326-2165
ANONIM a comentat Hotărârea 67 2018
    Bună ziua, Caută un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (carmelapedro24@gmail.com) Număr WhatsApp: +1 585-326-2165 Număr Viber: +1 585-326-2165
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Salut, Ai nevoie de un împrumut confortabil pentru satisfacția ta? Oferim un împrumut accesibil la rata dobânzii de 3% pentru debitorii locali și internaționali. Suntem certificate, de încredere, de încredere, eficiente, rapide și dinamice și lucrăm împreună. acordăm un împrumut pe termen lung de la 2 la 50 de ani cel mult. Aveți nevoie de un împrumut direct, ușor și accesibil pentru a plăti datoriile, pentru a începe o afacere sau pentru un alt motiv? Dacă da, vă rugăm să ne contactați pentru a vă solicita împrumutul. Această ofertă este destinată persoanelor serioase. Vă rugăm să ne contactați: accessloanfirm2030@gmail.com WhatsApp: +79265038734 Suntem certificate, fiabil, fiabil, eficient, rapid și dinamic. Toate cele bune, Domn scott Trimiteți-ne un e-mail la: accessloanfirm2030@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    Atenţie! Sunt un creditor privat care acordă împrumuturi private și corporative persoane fizice. Ai fost refuzat de atâtea bănci? Aveți nevoie de finanțare pentru a vă stabili afacerea? Ai nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii tale? Sau aveți nevoie de un împrumut personal? Împrumutul meu variază de la împrumut personal la afaceri. Ofer împrumut cu 3% dobândă în termen de 1 an până la 30 de ani durata rambursării. Sunt foarte dispus să fac din toate problemele tale financiare un lucru din trecut. Satisfacția dvs. financiară este obiectivul meu, iar colaborarea cu mine va fi o experiență bună, vă rugăm să contactați astăzi pentru întrebări suplimentare dacă sunteți interesat să obțineți orice fel de împrumuturi: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune, Dna Cheryl Tinley (CEO / Președinte) E-mail: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 185 1999
    Atenţie! Sunt un creditor privat care acordă împrumuturi private și corporative persoane fizice. Ai fost refuzat de atâtea bănci? Aveți nevoie de finanțare pentru a vă stabili afacerea? Ai nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii tale? Sau aveți nevoie de un împrumut personal? Împrumutul meu variază de la împrumut personal la afaceri. Ofer împrumut cu 3% dobândă în termen de 1 an până la 30 de ani durata rambursării. Sunt foarte dispus să fac din toate problemele tale financiare un lucru din trecut. Satisfacția dvs. financiară este obiectivul meu, iar colaborarea cu mine va fi o experiență bună, vă rugăm să contactați astăzi pentru întrebări suplimentare dacă sunteți interesat să obțineți orice fel de împrumuturi: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune, Dna Cheryl Tinley (CEO / Președinte) E-mail: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    Bună ziua tuturor Aveți nevoie de un împrumut instantaneu? Aplicați cu compania mea prin (capitalfunding.usa.org@gmail.com) dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, pentru că oferim cel mai bun serviciu de împrumut din toată lumea. Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere nouă? Aveți la dispoziție un proiect neterminat din cauza finanțării proaste? Aveți nevoie de bani pentru a investi într-o anumită zonă de specializare care vă va aduce profit? și nu știi ce să faci. Redăm toate tipurile de servicii de împrumut, cum ar fi; Împrumuturi pentru afaceri (până la 20 de milioane) Împrumuturi personale (până la 5 milioane) Consolidarea datoriilor Împrumuturi internaționale Împrumut pentru familie și multe altele. Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au o problemă financiară și au nevoie de soluție pentru aceasta, o mulțime de oameni le este atât de dificil să obțină împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte institute financiare, datorită ratei dobânzii ridicate, insuficiente. garanția, raportul datoriei / veniturile, scorul creditului scăzut și multe alte motive Dacă v-a fost îngrijorat cu privire la obținerea unui împrumut, nu vă mai faceți griji, deoarece vă putem oferi împrumutul de care aveți nevoie. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut, vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: (capitalfunding.usa.org@gmail.com) Rețineți că împrumutul este acordat cu o dobândă de 3%, vă rugăm să ne reveniți acum, dacă sunteți interesat. Denumirea companiei: Elements Capital Funding Adresa de e-mail: capitalfunding.usa.org@gmail.com Număr de telefon (WhatsApp): +4915758108767
ANONIM a comentat Ordin 150 2019
    Bună ziua tuturor Aveți nevoie de un împrumut instantaneu? Aplicați cu compania mea prin (capitalfunding.usa.org@gmail.com) dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, pentru că oferim cel mai bun serviciu de împrumut din toată lumea. Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere nouă? Aveți la dispoziție un proiect neterminat din cauza finanțării proaste? Aveți nevoie de bani pentru a investi într-o anumită zonă de specializare care vă va aduce profit? și nu știi ce să faci. Redăm toate tipurile de servicii de împrumut, cum ar fi; Împrumuturi pentru afaceri (până la 20 de milioane) Împrumuturi personale (până la 5 milioane) Consolidarea datoriilor Împrumuturi internaționale Împrumut pentru familie și multe altele. Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au o problemă financiară și au nevoie de soluție pentru aceasta, o mulțime de oameni le este atât de dificil să obțină împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte institute financiare, datorită ratei dobânzii ridicate, insuficiente. garanția, raportul datoriei / veniturile, scorul creditului scăzut și multe alte motive Dacă v-a fost îngrijorat cu privire la obținerea unui împrumut, nu vă mai faceți griji, deoarece vă putem oferi împrumutul de care aveți nevoie. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut, vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: (capitalfunding.usa.org@gmail.com) Rețineți că împrumutul este acordat cu o dobândă de 3%, vă rugăm să ne reveniți acum, dacă sunteți interesat. Denumirea companiei: Elements Capital Funding Adresa de e-mail: capitalfunding.usa.org@gmail.com Număr de telefon (WhatsApp): +4915758108767
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu