E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1 din  3 ianuarie 1994

ACT EMIS DE: MINISTERUL TURISMULUI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 42 din 16 februarie 1994


SmartCity3


    Ministrul turismului,
    in temeiul prevederilor Decretului nr. 223/1992 pentru numirea Guvernului Romaniei,
    in baza prevederilor Hotararii Guvernului nr. 796/1992 privind organizarea si functionarea Ministerului Turismului,
    in baza prevederilor Hotararii Guvernului nr. 233/1992 privind clasificarea pe categorii de incadrare a unitatilor de cazare si de alimentatie publica,
    ca urmare a masurilor pentru continuarea liberalizarii preturilor si tarifelor prevazute de Hotararea Guvernului nr. 206/1993,
    vazand conventiile dintre reprezentantii societatilor comerciale cu activitate de turism, detinatoare de structuri de primire din statiunile montane, de pe Litoral, balneare, din orase si din alte localitati, privind tarifele pentru servicii turistice, precum si pentru transportul turistic pe cablu si pentru tratamente balneare, in anul 1994,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Ministerul Turismului, luand act de continutul conventiilor negociate in scopul stabilirii limitelor tarifare si a modalitatilor de calculare a tarifelor pentru prestatii turistice, in concordanta cu imperativele dezvoltarii industriei turistice si asigurarii unei protectii sociale in perioada de tranzitie spre economia de piata, aproba sistemele tarifare care vor fi practicate in anul 1994, conform anexelor nr. 1-4.
    Art. 2
    Consiliile de administratie ale societatilor comerciale detinatoare de structuri de primire pentru turism vor stabili tarife:
    a) maximale, care se vor incadra intre limitele prevazute in anexe, pentru fiecare categorie de confort in parte, in concordanta cu nivelul dotarilor si serviciilor asigurate;
    b) contractuale, care vor urmari cresterea ponderii turismului organizat ca forma care favorizeaza dezvoltarea circulatiei turistice si utilizarea eficienta a structurilor de primire pentru turism;
    c) speciale, prin care se va avea in vedere:
    - asigurarea accesului la turism al populatiei tarii noastre si al cetatenilor Republicii Moldova conform Hotararii Guvernului nr. 257/1992, inclusiv prin turismul necontractual, prin reduceri de pana la 70% din tariful maximal la hotelurile de 3 stele si 75% la hotelurile de 1 si 2 stele;
    - acordarea de reduceri de pana la 80% din tariful maximal la hotelurile de 1 si 2 stele pentru reprezentantii mijloacelor de informare in masa, in delegatie de serviciu, care realizeaza reportaje despre turism;
    - acordarea unor facilitati pentru unele categorii sociale defavorizate sau cu venituri modeste ca: elevi, studenti, pensionari, persoane handicapate, veterani, invalizi si vaduve de razboi, membrii asociatiei fostilor detinuti politici, prin reduceri de 90% din tariful maximal, in structurile de primire de 1 si 2 stele;
    - categoriile prevazute de urmatoarele acte normative: hotararile Guvernului nr. 97/1991 si nr. 121/1992 - persoane care insotesc sau acorda ajutoare umanitare, medicale sau sociale din strainatate, Hotararea Guvernului nr. 778/1990 - invitatii Academiei Romane si ai unitatilor acesteia, Legea nr. 42/1990 - luptatori, raniti si urmasii martirilor din Revolutia din decembrie 1989, prin tarife la nivelul limitelor minime stabilite la art. 3;
    - asigurarea unor facilitati pentru invitatii Guvernului, Parlamentului, ministerelor si altor organizatii guvernamentale, prin reduceri de pana la 50% din tariful maximal afisat;
    - acordarea de facilitati tarifare conform contractului colectiv de munca la nivel de ramura pentru salariatii din unitatile de turism si din Ministerul Turismului, cat si pentru membrii familiilor acestora, pe timpul concediului legal de odihna;
    - alinierea la practicile internationale privind reprezentantii mediilor de informare in masa sositi in interesul promovarii turistice, membrii FIJET, personalul companiilor aeriene, prin reduceri de pana la 50% din tariful maximal.
    Art. 3
    Tarifele contractuale si cele speciale nu pot fi mai mici decat urmatoarele procente din tariful maximal stabilit de fiecare societate:
    - 10% pentru structurile de primire de 1 si 2 stele;
    - 20% pentru structurile de primire de 3 stele;
    - 30% pentru structurile de primire de 4 stele.
    Art. 4
    Consiliul de administratie poate stabili in mod exceptional, pe durate limitate, tarife sub limitele prevazute de prezentul ordin, cu conditia acoperirii costurilor atunci cand coeficientul de utilizare a capacitatii este sub 30% .
    Art. 5
    Tarifele maximale stabilite vor fi afisate la receptii in locuri vizibile pentru clienti si, optional, in fiecare camera. Ele vor fi comunicate la Ministerul Turismului in termen de o luna de la publicarea lor in Monitorul Oficial al Romaniei si declarate organelor teritoriale ale Ministerului Finantelor.
    Art. 6
    Tarifele maximale stabilite si afisate de unitati pot fi recalculate corespunzator ratei inflatiei pe economie, comunicata de Comisia Nationala pentru Statistica, cel mult o data pe luna. Tarifele vor fi recalculate luand ca baza luna octombrie 1993, luna in care au fost negociate limitele tarifare.
    Art. 7
    Toate categoriile tarifare stabilite de consiliul de administratie se transmit receptiilor numai sub forma scrisa.
    Art. 8
    In cazul existentei unui grad de ocupare a spatiilor hoteliere mai mare de 85%, tarifele maximale pot fi majorate cu pana la 20% prin decizia consiliului de administratie.
    Art. 9
    Perioadele de sezon pentru principalele forme de turism practicate in Romania, cu exceptia oraselor, sunt:
    Litoral
    - extrasezon             16.09 - 31.05
    - sezon intermediar          1 - 30.06 si       1 - 15.09
    - sezon                   1.07 - 31.08

    Statiuni balneare
    - extrasezon              1.01 - 30.04 si    1.11 - 31.12
    - sezon intermediar          1 - 31.05 si       1 - 31.10
    - sezon                   1.06 - 30.09

    Statiuni de munte
    - extrasezon             16.04 - 15.06 si    1.11 - 20.12
    - sezon intermediar       1.03 - 15.04 si   15.09 - 31.10
    - sezon                  16.06 - 14.09 si   21.12 - 28.02
    Hotelurile cu activitate permanenta de pe litoral:
    - cele cu baza de tratament integrata vor avea aceleasi perioade de sezon ca hotelurile din statiunile balneare;
    - cele fara baza de tratament vor fi asimilate din punct de vedere al perioadelor de sezon cu hotelurile din orase.
    Perioadele de sezon pentru hotelurile din orase se stabilesc de consiliile de administratie ale agentilor economici care administreaza aceste unitati, in functie de variatia cererii si practica generala a celorlalti prestatori.
    Pentru contractarea la extern, perioadele de mai sus pot fi adaptate in functie de practica pe pietele turistice respective.
    Art. 10
    Tarifele pentru animalele de casa care insotesc turistii, in unitatile care accepta primirea acestora, vor reprezenta 20% din tariful pe loc platit de turist. Accesul animalelor domestice va fi permis numai in baza certificatului veterinar de sanatate prezentat la receptia hotelului.
    Art. 11
    Tarifele pentru inchirierea unor spatii din unitatile de primire ca birouri sau sedii de firme vor fi stabilite de consiliile de administratie pe baza unor criterii comerciale unitare.
    Spatiile inchiriate cu alta destinatie de catre societatile comerciale cu activitate de turism avand capital integral sau majoritar de stat nu vor putea depasi 15% din capacitatea de primire.
    In perioada 1.06 - 15.09 pentru Litoral, se interzice ocuparea sau inchirierea pentru alte destinatii a spatiilor hoteliere, respectiv scoaterea lor din circuitul turistic, cu exceptia acelora care asigura serviciile hoteliere complementare.
    Art. 12
    Contractele pentru turism organizat incheiate pana la publicarea prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei cu respectarea Ordinului ministrului turismului nr. 69/1993 raman valabile.
    Art. 13
    Tarifele pentru camera cu doua paturi utilizabila de o singura persoana, pat suplimentar in camera cu doua paturi, camera cu trei paturi, precum si pentru alte situatii asemanatoare, nementionate in prezentul ordin, vor fi stabilite de consiliile de administratie, prin asimilare.
    Art. 14
    Prezentul ordin intra in vigoare la data publicarii lui in Monitorul Oficial al Romaniei, data la care isi inceteaza aplicabilitatea prevederile tarifare ale Ordinului ministrului turismului nr. 69/1993.
    Art. 15
    Nerespectarea prevederilor prezentului ordin constituie contraventie si se sanctioneaza conform legislatiei in vigoare.
    Art. 16
    Directia de control si protectie a consumatorului, inclusiv prin centrale teritoriale de promovare a turismului, va urmari respectarea de catre toti prestatorii din turism a prevederilor prezentului ordin.

                 Ministrul turismului,
                 Dan Matei Agathon

    ANEXA 1

                              ORASE
                            - 1994 -
     I. Hoteluri
  Tarife maxime (lei/zi/camera), fara micul dejun:
-------------------------------------------------------------------------------
                                       4 stele    3 stele   2 stele    1 stea
-------------------------------------------------------------------------------
 Camera cu un pat                      74.000    48.000     31.000     19.500
 Camera cu 2 paturi                   113.000    73.000     49.000     30.000
 Garsoniera                           141.000    91.000     60.000     38.000
 Apartament                           171.000   110.000     73.000     47.000
-------------------------------------------------------------------------------
    Limitele pentru moteluri vor reprezenta 60% din limitele de mai sus la aceeasi categorie.

  II. Bungalouri
  Tarife maxime (lei/zi/camera), fara micul dejun:
-------------------------------------------------------------------------------
                                  3 stele        2 stele        1 stea
-------------------------------------------------------------------------------
 Camera cu un pat                 8.000           6.000          5.000
 Camera cu 2 paturi              12.000          10.000          8.000
 Camera cu 3 paturi              16.000          13.000         11.000
-------------------------------------------------------------------------------

    III. Casute
    Tarifele maxime pe categorii de confort vor reprezenta maximum 80% din tarifele pentru bungalouri la aceeasi categorie.

    IV. Campinguri
    Tarife maxime (lei/zi/metru patrat):
-------------------------------------------------------------------------------
 Categoria                         4 stele     3 stele     2 stele     1 stea
-------------------------------------------------------------------------------
 tariful (lei/zi/mp)                1.000       800         660         540
-------------------------------------------------------------------------------

    V. Pensiuni
    Limitele maxime si minime de tarife pentru pensiuni, pe categorii de clasificare, vor reprezenta maximum 60% din limitele stabilite pentru hoteluri, la aceeasi categorie si in functie de zona turistica.
    VI. Cabane
    Tarife maxime (lei/zi/persoana):
-------------------------------------------------------------------------------
                                        3 stele        2 stele       1 stea
-------------------------------------------------------------------------------
 Camera cu 1 pat, cu grup sanitar        12.000         10.800         -
 Camera cu 2 paturi, cu grup sanitar      9.300          8.400         -
 Camera cu 3-4 paturi, cu grup sanitar    8.000          7.200         -
 Camera cu 4-8 paturi                     6.200          4.700         -
 Camera cu peste 8 paturi                   -             -           4.300
 Prici                                      -             -           3.200
-------------------------------------------------------------------------------
    Pentru municipiul Bucuresti, limitele tarifare maxime de mai sus pot fi majorate cu pana la 60% pentru fiecare categorie, iar pentru municipiile Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara, cu pana la 30%, numai in situatii care justifica o comercializare a serviciilor de cazare la nivel superior.
    Unitatile care functioneaza temporar ca unitati neclasificate vor practica tarife maximale reprezentand cel mult 50% din tarifele maximale de la categoria de clasificare 1 stea.
    Tarifele mentionate ca maxime in dreptul unei categorii reprezinta si limita minima pentru categoria imediat superioara.

    ANEXA 2

                STATIUNI MONTANE
                    - 1994 -
  I. Hoteluri
  Tarife maxime (lei/zi/camera), fara micul dejun:
-------------------------------------------------------------------------------
                                   4 stele     3 stele      2 stele     1 stea
-------------------------------------------------------------------------------
 Camera cu un pat                  70.000      46.500        31.500     21.000
 Camera cu 2 paturi               107.000      72.000        48.000     32.000
 Garsoniera                       134.000      89.000        60.000     40.000
 Apartament                       165.000     107.000        74.000     50.000
-------------------------------------------------------------------------------
    II. Vile
    Tarifele maxime pentru vile vor fi calculate dupa cum urmeaza:
    - vile de 1 si 2 stele si neclasificate: maximum 70% din tarifele pentru hoteluri, la aceeasi categorie;
    - vile de 3 si 4 stele: prin asimilare cu tarifele pentru hoteluri.
    III. Moteluri
    Tarifele maxime pentru moteluri vor reprezenta 60% din tarifele pentru hoteluri, la aceeasi categorie.
    IV. Pensiuni
    Tarifele maxime pentru pensiuni vor reprezenta maximum 60% din tarifele pentru hoteluri, la aceeasi categorie.
    V. Bungalouri
    Tarife maxime (lei/zi/camera), fara micul dejun:
-------------------------------------------------------------------------------
                                   3 stele        2 stele       1 stea
-------------------------------------------------------------------------------
 Camera cu un pat                   9.000          7.000         6.000
 Camera cu 2 paturi                13.500         11.000        10.000
 Camera cu 3 paturi                17.000         14.000        12.000
-------------------------------------------------------------------------------

    VI. Casute
    Tarifele maxime pentru cazarea in casute vor reprezenta maximum 80% din tarifele pentru bungalouri, la aceeasi categorie.
    VII. Campinguri
    Tarife maxime pentru inchirierea terenurilor de campare:
-------------------------------------------------------------------------------
 Categoria                         3 stele        2 stele        1 stea
-------------------------------------------------------------------------------
 Tariful                            900             700            550
-------------------------------------------------------------------------------

    VIII. Cabane
    Tarife maxime - conform anexei nr. 1
    Unitatile care functioneaza temporar ca unitati neclasificate vor practica tarife maximale reprezentand cel mult 50% din tarifele maximale de la categoria de clasificare 1 stea.
    Tarifele mentionate ca maxime in dreptul unei categorii reprezinta si limita minima pentru categoria imediat superioara.

    ANEXA 3

                STATIUNI DE PE LITORAL
                      - 1994 -
  I. Hoteluri
  Tarife maxime (lei/zi/camera), fara micul dejun :
-------------------------------------------------------------------------------
                                   4 stele     3 stele     2 stele     1 stea
-------------------------------------------------------------------------------
 Camera cu un pat                  66.000      46.000      30.000      20.000
 Camera cu 2 paturi               102.000      71.000      48.000      30.000
 Garsoniera                       127.000      89.000      59.000      40.000
 Apartament                       154.000     107.000      70.000      50.000
-------------------------------------------------------------------------------

    II. Moteluri
    Tarifele maxime pentru moteluri vor reprezenta 60% din tarifele pentru hoteluri, la aceeasi categorie.
    III. Vile
    Tarifele maxime pentru vile vor fi calculate dupa cum urmeaza:
    - vile de 1 si 2 stele si neclasificate: maximum 70% din tarifele pentru hoteluri, la aceeasi categorie;
    - vile de 3 si 4 stele: prin asimilare cu tarifele pentru hoteluri, la aceeasi categorie.
    IV. Bungalouri
    Tarife maxime (lei/zi/camera), fara micul dejun:
-------------------------------------------------------------------------------
                                   3 stele          2 stele          1 stea
-------------------------------------------------------------------------------
 Camera cu un pat                   9.000            7.000            6.000
 Camera cu 2 paturi                13.500           11.000           10.100
 Camera cu 3 paturi                17.000           14.000           12.000
-------------------------------------------------------------------------------

    V. Pensiuni
    Tarifele maxime pentru pensiuni vor reprezenta maximum 60% din tarifele pentru hoteluri, la aceeasi categorie.
    VI. Casute
    Tarifele maxime pentru cazarea in casute vor reprezenta maximum 80% din tarifele pentru bungalouri, la aceeasi categorie.
    VII. Campinguri
    Tarife maxime pentru inchirierea terenurilor de campare:
-------------------------------------------------------------------------------
 Categoria                         3 stele        2 stele          1 stea
-------------------------------------------------------------------------------
 Tariful (lei/zi/mp)                900             700             550
-------------------------------------------------------------------------------
    Unitatile care functioneaza temporar ca unitati neclasificate vor practica tarife maximale reprezentand cel mult 50% din tarifele maximale de la categoria de clasificare 1 stea.
    Tarifele mentionate ca maxime in dreptul unei categorii reprezinta si limita minima pentru categoria imediat superioara.

    ANEXA 4

                STATIUNI BALNEARE
                   - 1994 -
  I. Hoteluri
  Tarife maxime (lei/zi/camera), fara micul dejun:
-------------------------------------------------------------------------------
                                   4 stele     3 stele      2 stele     1 stea
-------------------------------------------------------------------------------
 Camera cu un pat                   65.000      45.000       27.500     18.000
 Camera cu 2 paturi                100.000      69.000       42.000     28.000
 Garsoniera                        125.000      86.000       52.500     34.000
 Apartament                        150.000     105.000       63.000     40.000
-------------------------------------------------------------------------------

    II. Vile
    Tarife maxime (lei/zi/camera), fara micul dejun:
-------------------------------------------------------------------------------
                                   4 stele      3 stele     2 stele     1 stea
-------------------------------------------------------------------------------
 Camera cu un pat                   65.000      45.000      19.000      13.000
 Camera cu 2 paturi                100.000      69.000      29.000      19.000
 Garsoniera                        125.000      86.000      36.500      24.000
 Apartament                        150.000     105.000      45.000      28.000
-------------------------------------------------------------------------------

    III. Barem masa pentru pensiune completa
    3.500 lei/zi/persoana minimum.
    IV.  Limite minime pentru tratament
-------------------------------------------------------------------------------
     Profilul tratamentului         Lei/zi/persoana    Nr. proceduri/tarif
-------------------------------------------------------------------------------
 Reumatologie/ginecologie                  1.000                  3
 Cardiovascular                            1.300                  3
 Cura interna                                900                  3
                                                                               
    Unitatile care functioneaza temporar ca unitati neclasificate vor practica tarife maximale reprezentand cel mult 50% din tarifele maximale de la categoria de clasificare 1 stea.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 111 2020
    OBȚINEȚI CARDUL BLANC PENTRU AVANȚARE FINANCIARĂ (blankatmcard.online@yahoo.com) sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 CÂND AM OBȚINUT CARDUL MEU BLANC DE LA CJ BLANK CARD (BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM) TOTUL S-A SCHIMBAT PENTRU MINE !!! Bună ziua băieți, viața mea nu va rămâne niciodată la fel !!! Sunt atât de fericit că am primit-o pe a mea de la CJ CORPORATION. Cardul meu bancar gol poate retrage 3000 EUR săptămânal. Am primit-o de la ei săptămâna trecută și acum am până la 23.000 de euro din ultimele săptămâni. Cardul ATM retrage bani de la orice casier automatizat din întreaga lume. Nu există niciun nume, de asemenea, este de neratat. Am fost direct legat de această organizație pe web-ul întunecat și sunt foarte fericit că am avut norocul să-i cunosc pentru că sunt un sceptic 99,9% când vine vorba de lucruri de genul acesta, dar se dovedește că funcționează ca spălătorii subterane în curcan, în mare parte bancă ziraat și au o politică de 100% împotriva înșelătoriei. Cardul vă poate fi trimis prin DHL în două zile dacă le contactați devreme prin e-mail: BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 sau găsiți mai multe pe site-ul lor Obțineți-l acum. Adică acum, dacă știi că te lupți financiar și îmi mulțumești pentru eternitate. La revedere. Deocamdată. +1 (678) 753 2440
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu