Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Ordinul Nr.2328 din 13.06.2018

privind standardele tehnice pentru elementul de securitate aplicat produselor din tutun
ACT EMIS DE: Ministerul Finantelor Publice
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 495 din 15 iunie 2018SmartCity1

Având în vedere prevederile art. 16 alin. (4) din Legea nr. 201/2016 privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun,în baza prevederilor Directivei 2014/40/UE a Parlamentului European şi a Consiliului privind apropierea actelor cu putere de lege şi a actelor administrative ale statelor membre în ceea ce priveşte fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun a produselor conexe şi de abrogare a Directivei 2001/37/CE, în special art. 16,ţinând cont de prevederile Deciziei de punere în aplicare (UE) 2018/576 a Comisiei din 15 decembrie 2017 privind standardele tehnice pentru elementele de securitate aplicate produselor din tutun,în temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul finanţelor publice emite următorul ordin: Articolul 1Obiect Prezentul ordin stabileşte standardele tehnice pentru elementul de securitate aplicat pachetelor unitare de produse din tutun introduse pe piaţă. Articolul 2Definiţii În sensul prezentului ordin se aplică următoarele definiţii: a)element de autentificare înseamnă o componentă a elementului de securitate; b)deschis înseamnă direct perceptibil prin unul sau mai multe simţuri umane, fără a recurge la dispozitive externe. Categoria soluţiilor de autentificare „deschise" menţionată în ISO 12931:2012 este considerată corespunzătoare acestei definiţii; c)semiînchis înseamnă care nu este direct perceptibil pentru simţurile umane, dar este detectabil de către aceste simţuri cu ajutorul unor dispozitive externe, precum o lampă cu raze UV sau un stilou ori marker special, fără a fi nevoie de cunoştinţe sau de formare de specialitate. Categoria soluţiilor de autentificare „închise" autentificate cu instrumente disponibile în comerţ menţionată în ISO 12931:2012 este considerată corespunzătoare acestei definiţii; d)închis înseamnă care nu este direct perceptibil pentru simţurile umane şi este detectabil doar prin utilizarea unor instrumente concepute special sau a unor echipamente profesionale de laborator. Categoriile de soluţii de autentificare „închise" care necesită instrumente concepute special şi analiză criminalistică menţionate în ISO 12931: 2012 sunt considerate corespunzătoare acestei definiţii. Articolul 3Elementul de securitate
(1) Elementul de securitate este conţinut de timbrul pentru marcarea produselor din tutun prelucrat prevăzut de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi este produs de Compania Naţională „Imprimeria Naţională" - S.A. Acesta se fixează astfel încât să nu poată fi îndepărtat, să nu poată fi şters şi să nu fie în niciun fel ascuns ori întrerupt, inclusiv prin intermediul marcajelor de preţ sau al altor elemente impuse prin legislaţie.
(2) Timbrele pentru marcarea produselor din tutun prelucrat prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi produse de Compania Naţională „Imprimeria Naţională" - S.A. vor îndeplini toate funcţiile şi standardele tehnice prevăzute pentru elementul de securitate în prezentul ordin.
(3) Tipurile de elemente de autentificare conţinute de timbrul pentru marcarea produselor din tutun prelucrat prevăzut de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi produse de Compania Naţională „Imprimeria Naţională" - S.A. se stabilesc de Compania Naţională „Imprimeria Naţională" - S.A. şi se comunică Direcţiei Generale a Vămilor.
(4) Elementul de securitate este format din cel puţin cinci elemente de autentificare, dintre care cel puţin:a)unul este deschis; b)unul este semiînchis; c)unul este închis.
Articolul 4Aplicarea elementului de securitate pe pachete unitare
(1) Aplicarea elementului de securitate pe pachetele unitare de produse din tutun se efectuează prin fixare.
(2) Elementul de securitate se aplică pe pachetele unitare de produse din tutun în aşa fel încât:a)să permită identificarea şi verificarea autenticităţii unui pachet unitar de produs din tutun pe întreaga perioadă în care produsul din tutun se află pe piaţă; şi b)să fie protejate împotriva înlocuirii, reutilizării sau modificării în orice mod.
Articolul 5Integritatea elementului de securitate
(1) Compania Naţională „Imprimeria Naţională" - S.A. poate decide, în orice moment, să pună în aplicare sau să retragă programe de rotaţie a elementelor de autentificare.
(2) În situaţia în care organele cu atribuţii de control au suspiciuni că integritatea oricărei componente a unui element de securitate utilizat în mod curent pe piaţa sa ar putea fi compromisă, acestea informează Compania Naţională „Imprimeria Naţională" - S.A.
(3) Compania Naţională „Imprimeria Naţională" - S.A., prin Laboratorul de expertiză şi cercetare aflat în subordinea sa, expertizează autenticitatea componentelor elementului de securitate şi decide, după caz, înlocuirea sau modificarea respectivei componente a elementului de securitate.
Articolul 6Verificarea autenticităţii produselor din tutun
(1) Compania Naţională „Imprimeria Naţională" - S.A., prin Laboratorul de expertiză şi cercetare aflat în subordinea sa, se asigură că dispune de mijloacele necesare pentru a analiza fiecare combinaţie de elemente de autentificare a căror utilizare o permit în dezvoltarea elementului de securitate, în conformitate cu art. 3 din prezentul ordin, pentru a putea stabili dacă elementul de securitate aplicat pe pachetul unitar de produs din tutun este sau nu autentic. Analiza trebuie să fie efectuată în conformitate cu criterii de performanţă şi o metodologie de evaluare recunoscute la nivel internaţional, precum cele stabilite în ISO/IEC 17025:2017.
(2) Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală a Vămilor, solicită producătorilor şi importatorilor de produse din tutun situaţi pe teritoriul lor să furnizeze, pe baza unei cereri scrise, eşantioane de produse din tutun aflate la momentul respectiv pe piaţă. Eşantioanele se furnizează în format de pachet unitar şi includ elementul de securitate aplicat. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală a Vămilor, la cerere, pune la dispoziţia Comisiei Europene eşantioanele de produse din tutun primite.
(3) România şi statele membre, la cerere, îşi acordă reciproc asistenţă în verificarea autenticităţii unui produs din tutun destinat pieţei naţionale a altui stat membru, inclusiv prin partajarea oricăror eşantioane obţinute în temeiul alin. (2).
Articolul 7Dispoziţii tranzitorii
(1) Ţigaretele şi tutunul de rulat care au fost produse în Uniune sau importate în Uniune înainte de 20 mai 2019 şi care nu poartă un element de securitate în conformitate cu prezentul ordin pot rămâne în liberă circulaţie până la 20 mai 2020.
(2) Produsele din tutun altele decât ţigaretele şi tutunul de rulat care au fost produse în Uniune sau importate în Uniune înainte de 20 mai 2024 şi care nu poartă un element de securitate în conformitate cu prezentul ordin pot rămâne în liberă circulaţie până la 20 mai 2026.
Articolul 8Prevederile prezentului ordin se aplică începând cu data de 20 mai 2019. Articolul 9 Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul finanţelor publice,Eugen Orlando TeodoroviciSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 2328/2018

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 2328 din 2018
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 289 2015
    Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { EllinasFinances@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 2%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: EllinasFinances@gmail.com Please Fill the Application Form Below: - Complete Name: - Loan Amount Needed: - Loan Duration: - Purpose Of Loan: - City / Country: - Telephone: - How Did You Hear About Us: If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via Email: EllinasFinances@gmail.com ,,,
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem potrivi orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Decretul 25 1949
    kota: Balikpapan pekerjaan.:::::bisnis WhatsApp. (* (*) *) * +447723553516 Daftar sekarang: (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com) Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh Halo semua, mohon saran Anda semua di sini untuk tidak mengajukan pinjaman di setiap perusahaan pinjaman di situs ini, semua orang di sini adalah palsu dan curang, bahkan beberapa kesaksian di sini semuanya palsu, mereka adalah orang yang sama yang melakukan semuanya,. jadi harap berhati-hati untuk tidak menjadi korban penipuan pinjaman, saya telah ditipu 6 kali dari Rp150 juta untuk semacam biaya transfer, asuransi dan biaya perpajakan, tetapi setelah pembayaran saya saya tidak mendapatkan pinjaman saya, sebaliknya mereka bertanya kepada saya membayar lebih dan lagi. Tetapi Tuhan sangat bersyukur bahwa saya kemudian mendapat pinjaman modal sebesar Rp4,4 miliar dari Perusahaan tempat teman saya bekerja, (AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM), mereka adalah perusahaan terkemuka sekarang di Asia, mereka di sini untuk membantu kita semua yang memiliki telah scammed, jadi jika Anda memerlukan pinjaman lebih baik pergi ke kantor perusahaan di UNITED KINGDOM, Mereka memberikan pinjaman besar pinjaman internasional kepada pemilik bisnis di Malaysia dan Indonesia dan di seluruh dunia, mereka sangat cepat dalam pengiriman yang sah, yang sangat sederhana untuk mendapatkan dan hanya 1% tanpa jaminan. saya telah membayar semua hutang pinjaman bank dan bisnis saya dengan baik sekarang. Anda dapat menghubungi mereka baik-baik saja dengan Aplikasi Anda dengan mereka. Anda akan mendapatkan pinjaman dalam 1 jam, saya melakukan semua ini untuk membantu negara saya dari penipuan, dan saya juga membuat beberapa trik cara mengetahui pemberi pinjaman palsu.                            BAGAIMANA MENGETAHUI PEMENANG PALSU  Peminjam palsu tidak perlu meminta jaminan dan tidak ada situs web, Peminjam tidak memiliki sertifikat bisnis, Peminjam palsu tidak peduli dengan gaji bulanan Anda yang membuat Anda memenuhi syarat untuk pinjaman, Peminjam palsu tidak menggunakan gmail, tidak ada dominasi,Peminjam palsu tidak memiliki alamat kantor fisik, peminjam palsu meminta biaya pendaftaran dan biaya pajak. Email; jurjanibude0811@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     HELLO IT XMAS AGAIN HAVE YOU BEEN LOOKING FOR A LOAN?? DO YOU NEED AN XMAS LOAN FOR YOU AND YOUR FAMILY FOR VACATION HARRYSTEVENLOANFIRM IS HERE TO HELP YOU FOR ANY AMOUNT OF LOAN CONTACT HIM ON harrystevenloanfirm@yahoo.com OR harrystevenloanfirm@gmail.com AS HE IS DYNAMIC,TRUSTWORTHY AND 100% RELIABLE......LOAN LENDER
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     Three weeks ago my boyfriend broke up with me. it all started when i Travel to UK to spend my holiday with my friend,i was trying to contact him but it was not going through. So when i came back from UK i saw him with a lady kissing, i was frustrated and it gives me sleepless night. I called my friend told her what happened and she introduce me to a spell cater who helped her long time ago. Which i contact him and i never believed that the spell will work so easily because i have contacted many spell casters to get him back all they do is to take my money with no result. I am happy to tell you all that my boyfriend is back and committed to me alone and he do whatever i ask him to do with love and care. All thanks to DR ODUCK AYAMUD the great magician who helped me to restore my boy friend to me: oduckayamud49@yahoo.com OR oduckayamud49@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS TO CONTACT HIM. Email this powerful and authentic spell caster via email now : oduckayamud49@yahoo.com OR oduckayamud49@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS TO CONTACT HIM..YOU CAN ALSO CALL / ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     Attention: We at Harry Steven Loan Finance we offers loans at 2% interest rates to all our clients around the whole world, we are 100% guaranteed loan company that can deliver what we promise to our clients. With the track record that we have we can ensure you get the best of our service, we are proud to say that we help hundreds of thousands of people out that can't get help anywhere in the country, we can proudly say that we extended our business and it is as follows: We do Business Finance (Business Loan) for up to $9,000,000.00 and Above We do Consolidation Loan up to 5,000,000.00 even if you are blacklisted or under debt review We do home loans even if you are blacklisted or under debt review We do personal loans for up to $87,000.00 even if you are blacklisted or under debt review We do Car finance even if you are blacklisted or under debt review We do 2nd Bonds, Home Improvement and consolidation loans We do Wedding Finance loan well as well. We offer the above kinds of loans all at 2% interest That’s why we are proud to say we are the best and the only company that can assist and will help you. I hope and believe that you will find us and our company and our work to your satisfaction. Have you being declined because of your credit history contact us today for your speedy loan Approval and transfer, You can Apply today irrespective of your location or race so far you meet our criteria, Contact us today via email: ( harrystevenloanfirm@yahoo.com OR harrystevenloanfirm@gmail.com )
ANONIM a comentat Decretul 717 2012
    Hello Everyone, Welcome to the future! Financing made easy with Dr. Everett Cooper. Have you been looking for financing options for your new business plans, Are you seeking for a loan to expand your existing business, Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and you don’t know which way to go or where to turn to? Have you been turned down by your banks? Dr. Everett Cooper. says YES when your banks say NO. Contact us as we offer financial services at a low and affordable interest rate of 2% for long and short term loans. Interested applicants should contact us for further loan acquisition procedures. Our services include the following: *Refinancing Loans * Car Loan *Truck Loans * Home Loan * Mortgage Loan * Debt Consolidation Loan * Business Loan [secure and unsecured] * Personal Loan [secure and unsecured] * Students Loan and so many others. For more info; Contact us via Email: (everettcooperloans@gmail.com) Phone +1(347)-937-7455
ANONIM a comentat OUG 49 2004
    Bună ziua domnule / doamnă, Fericirea zilei tuturor! Sunt creditor și investitor privat. Aveți nevoie de un împrumut legitim, onest, serios și rapid? Te pot ajuta cu împrumuturi de garanție 100%, ofer împrumuturi de afaceri și personale la 3%, finanțăm și tot felul de proiecte. Pentru mai multe informații, contactați-ne la adresa: mariereillyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune Marie Reilly
ANONIM a comentat Hotărârea 282 2008
    Hello Everyone, Welcome to the future! Financing made easy with Dr. Everett Cooper. Have you been looking for financing options for your new business plans, Are you seeking for a loan to expand your existing business, Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and you don’t know which way to go or where to turn to? Have you been turned down by your banks? Dr. Everett Cooper. says YES when your banks say NO. Contact us as we offer financial services at a low and affordable interest rate of 2% for long and short term loans. Interested applicants should contact us for further loan acquisition procedures. Our services include the following: *Refinancing Loans * Car Loan *Truck Loans * Home Loan * Mortgage Loan * Debt Consolidation Loan * Business Loan [secure and unsecured] * Personal Loan [secure and unsecured] * Students Loan and so many others. For more info; Contact us via Email: (everettcooperloans@gmail.com) Phone +1(347)-937-7455
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 2328/2018
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu