Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1418 din 11 octombrie 2010

privind aprobarea Procedurii de încadrare în grade de invaliditate în vederea înscrierii la pensia de invaliditate si a Procedurii de verificare a încadrarii în grad de invaliditate

ACT EMIS DE: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 696 din 19 octombrie 2010



Având în vedere:

- prevederile art. 6 din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor;

- Hotarârea Guvernului nr. 400/2001 pentru aprobarea criteriilor si normelor de diagnostic clinic, diagnostic funcţional si de evaluare a capacitaţii de munca pe baza carora se face încadrarea în gradele I, II si III de invaliditate;

- Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 12 din Hotarârea Guvernului nr. 11/2009 privind organizarea si funcţionarea Ministerului Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul muncii, familiei si protecţiei sociale emite urmatorul ordin:

Art. 1. - Se aproba Procedura de încadrare în grade de invaliditate în vederea înscrierii la pensia de invaliditate, prevazuta în anexa nr. 1.

Art. 2. - Se aproba Procedura de verificare a încadrarii în grad de invaliditate, prevazuta în anexa nr. 2.

Art. 3. - Directorul general al Institutului Naţional de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitaţii de Munca, precum si directorii executivi ai caselor teritoriale de pensii vor asigura ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Art. 4. -Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. 5. - Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul muncii, familiei si protecţiei sociale,

Ioan Nelu Botis

ANEXA Nr. 1

PROCEDURA

de încadrare în grade de invaliditate în vederea înscrierii la pensia de invaliditate

Art. 1. - Persoanele care si-au pierdut total sau cel puţin jumatate din capacitatea de munca au dreptul la pensie de invaliditate.

Art. 2. - Evaluarea capacitaţii de munca si încadrarea în gradul I, II sau III de invaliditate se fac pe baza normelor si criteriilor medicale de diagnostic clinic si diagnostic funcţional aprobate prin hotarâre a Guvernului.

Art. 3. - (1) Expertiza medicala a capacitaţii de munca în vederea pensionarii de invaliditate se face la cerere. Persoana care solicita evaluarea capacitaţii de munca în vederea încadrarii într-un grad de invaliditate va depune o cerere de expertizare a capacitaţii de munca la serviciul de expertiza medicala a capacitaţii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii, conform anexei nr. 1 la prezenta procedura. Cererea de expertizare a capacitaţii de munca în vederea încadrarii în grad de invaliditate va fi însoţita de documente medicale care atesta faptul ca persoana care solicita expertizarea prezinta afecţiuni cronice pentru care a urmat tratament recuperator.

(2) In situaţia persoanelor nedeplasabile, cererea de expertizare a capacitaţii de munca în vederea încadrarii în grad de invaliditate împreuna cu documentele medicale se depun de catre aparţinatorul solicitantului.

(3) Incadrarea într-un grad de invaliditate se face prin decizie medicala asupra capacitaţii de munca emisa de catre medicul specializat în expertiza medicala a capacitaţii de munca, denumit în continuare medic expert al asigurarilor sociale.

Art. 4. - (1) Avizarea încadrarii în grade de invaliditate se face de catre medicul sef al serviciului de expertiza medicala a capacitaţii de munca, denumit în continuare medic-sef, dupa analizarea documentaţiei medicale si examinarea clinica a bolnavului si numai daca se constata ca acesta are capacitatea de munca redusa cel puţin la jumatate.

(2) Pentru cazurile neconcludente, medicul-sef poate solicita completarea documentaţiei medicale cu investigaţii paraclinice, analize medicale suplimentare, examinari de specialitate sau internare la Institutul Naţional de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitaţii de Munca, denumit în continuare INEMRCM.

(3) Pentru bolnavii psihici sau pentru alte cazuri cu o problematica medicala deosebita, asistentul social din cadrul serviciului de expertiza medicala a capacitaţii de munca efectueaza anchete sociale (la domiciliu, la locul de munca, la unitatea sanitara), conform obiectivelor stabilite de medicii experţi ai asigurarilor sociale.

(4) In situaţia persoanelor nedeplasabile, cu afecţiuni grave, avizarea se face pe baza documentaţiei medicale prezentate, a examenului clinic si dupa completarea documentaţiei cu ancheta sociala, daca este cazul.

(5) Evaluarea capacitaţii de munca se face spre finalul expirarii duratei de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca, prevazuta de legislaţia în vigoare, si dupa efectuarea programelor de recuperare.

(6) Avizarea încadrarii în grade de invaliditate se poate face si înainte de expirarea duratei maxime de concediu medical, pentru cazurile grave, irecuperabile sau cu potenţial de recuperabilitate redus.

(7) Persoanele care solicita expertizarea capacitaţii de munca, dar nu sunt asigurate în sistemul public de pensii, trebuie sa faca dovada, cu documente medicale, ca au efectuat un program recuperator.

(8) Avizarea, favorabila sau nefavorabila, consta în completarea formularului prevazut în anexa nr. 2 la prezenta procedura, semnat si parafat de catre medicul-sef.

(9) Cererea, însoţita de documentele medicale si de avizul medicului-sef, se repartizeaza cabinetului teritorial de expertiza medicala si recuperare a capacitaţii de munca, în funcţie de domiciliul sau resedinţa persoanei expertizate.

Art. 5. - (1) In urma analizarii documentaţiei medicale, a avizului medicului-sef si a examinarii clinice, medicul expert al asigurarilor sociale din cadrul cabinetului teritorial de expertiza medicala a capacitaţii de munca întocmeste raportul de expertiza medicala a capacitaţii de munca, prevazut în anexa nr. 3 la prezenta procedura, si emite decizia medicala asupra capacitaţii de munca, prevazuta în anexa nr. 4 la prezenta procedura, pe care le semneaza si le parafeaza.

(2) Decizia medicala asupra capacitaţii de munca se emite în termen de 30 de zile de la data depunerii cererii de expertizare. Termenul se poate prelungi corespunzator daca se solicita completarea cu investigaţii paraclinice, analize medicale suplimentare, examinari de specialitate sau daca bolnavul este trimis la INEMRCM pentru investigaţii ori internare.

Art. 6. - La nivelul cabinetului teritorial de expertiza medicala a capacitaţii de munca se constituie dosarul medical al pensionarului de invaliditate, care va cuprinde:

a) cererea de expertizare în vederea încadrarii în grad de invaliditate;

b) documentele medicale care susţin diagnosticul clinic si diagnosticul funcţional (forma clinica si stadiul evolutiv al bolii);

c) avizul emis de medicul-sef;

d) documentele prevazute de lege pentru stabilirea cauzei invaliditaţii (boala profesionala, accident de munca, tuberculoza, neoplazii, SIDA);

e) documentul prin care se dovedeste data apariţiei invaliditaţii;

f) raportul de expertiza medicala a capacitaţii de munca;

g) decizia medicala asupra capacitaţii de munca.

Art. 7. - (1) Medicul expert al asigurarilor sociale de la cabinetul de expertiza medicala a capacitaţii de munca, dupa examinarea bolnavului si analizarea dosarului medical, redacteaza concluziile expertizei, pe care le înscrie în raportul de expertiza medicala.

(2) Dupa stabilirea concluziilor expertizei, medicul expert al asigurarilor sociale se pronunţa asupra invaliditaţii printr-o decizie medicala asupra capacitaţii de munca, care se întocmeste în 3 sau, dupa caz, 4 ori 5 exemplare.

(3) Un exemplar al deciziei medicale asupra capacitaţii de munca ramâne la dosarul medical, care se pastreaza în evidenţa cabinetului de expertiza medicala a capacitaţii de munca. Celelalte exemplare se înmâneaza persoanei expertizate, sub semnatura, cu obligaţia ca aceasta sa le depuna, dupa caz, la casa teritoriala de pensii, la angajator (daca este asigurat), la inspectoratul teritorial de munca (în cazul accidentului de munca) sau la direcţia de sanatate publica (în cazul bolii profesionale). Un exemplar ramâne în posesia persoanei expertizate.

(4) Impreuna cu decizia medicala asupra capacitaţii de munca persoanei expertizate i se înmâneaza si planul de recuperare.

(5) Planul de recuperare este obligatoriu pentru persoana în cauza si pentru persoanele competente sa îl aplice, iar bolnavul poate refuza aplicarea unor masuri recuperatorii numai daca acestea i-ar putea periclita viaţa, facându-se si dovada în acest sens.

(6) Medicul expert al asigurarilor sociale stabileste formele si condiţiile de munca indicate pentru cazurile respinse, precum si pentru pensionarii cu gradul III de invaliditate.

Art. 8. - (1) Deciziile medicale asupra capacitaţii de munca pot fi contestate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la cabinetul de expertiza medicala si recuperare a capacitaţii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii.

(2) Pot face obiectul contestaţiei, dupa caz: gradul de invaliditate acordat, cauza invaliditaţii, data apariţiei invaliditaţii sau termenul de revizuire, stabilite prin decizia medicala asupra capacitaţii de munca.

(3) Contestaţia, împreuna cu dosarul medical, se înainteaza, în termen de 10 zile, serviciului de expertiza medicala a capacitaţii de munca judeţean sau de sector al municipiului Bucuresti, dupa caz.

(4) Medicii-sefi de la serviciile de expertiza medicala a capacitaţii de munca judeţene/ale sectoarelor municipiului Bucuresti rezolva contestaţia în termen de 45 de zile de la data înregistrarii acesteia.

(5) Pentru soluţionarea contestaţiei poate fi consultat INEMRCM.

(6) In soluţionarea contestaţiei, dupa reexaminarea bolnavului si a documentaţiei din dosarul medical, medicul-sef emite o noua decizie medicala care înlocuieste decizia contestata.

Art. 9. - Casele teritoriale de pensii vor comunica, periodic, la Casa Naţionala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, denumita în continuare CNPAS, si la INEMRCM situaţia statistica a cazurilor nou-înscrise la pensie de invaliditate si a dosarelor medicale verificate. Modul de raportare se stabileste prin ordin al presedintelui CNPAS.

Art. 10. - INEMRCM coordoneaza si controleaza modul de realizare a activitaţii de încadrare în grade de invaliditate.

ANEXA Nr. 1

la procedura de încadrare

CASA TERITORIALA DE PENSII...................................

Serviciul de expertiza medicala a capacitaţii de munca

CERERE

de expertizare a capacitaţii de munca în vederea încadrarii în grad de invaliditate

Subsemnatul(a),................................................................................................................................, CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|,domiciliat(a) in localitatea............................................................, str.........................................................nr......, bl......, sc....., et....., ap....... Judeţul/sectorul ..........................................., CI seria |__|__|__| nr. |__|__|__|__|__|__|, eliberata de..............................la data de......................................., solicit încadrarea în grad de invaliditate, în vederea înscrierii la pensie de invaliditate, conform Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.

In acest scop se depun urmatoarele documente:

- Bilete de iesire din spital |_|

- Referat medical/Scrisoare medicala |_|

- Analize de laborator |_|

- Investigaţii imagistice |_|

- Explorari funcţionale |_|

- Copie xerox carnet de munca |_|

- Copie xerox carte de identitate |_|

Data...................

Semnatura

.....................................

ANEXA Nr. 2

la procedura de încadrare

CASA TERITORIALA DE PENSII...................................

Serviciul de expertiza medicala a capacitaţii de munca

AVIZ

de încadrare în grad de invaliditate

Nr..............din........................

Referitor la cererea pentru încadrarea în grad de invaliditate aparţinând dlui/dnei.................................................................., având CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|, domiciliat(a) în localitatea........................................, str......................................nr......., bl........., sc......., et......., ap.......Judeţul/sectorul.................., care a totalizat......zile de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca la data de.................

Se avizeaza: favorabil |_| nefavorabil |_| încadrarea în grad de invaliditate.

Va înaintam documentaţia medicala pentru expertiza medicala a capacitaţii de munca si încadrarea în grad de invaliditate.

Medic sef al serviciului de expertiza medicala a capacitaţii de munca,

………………………………………………………………………

ANEXA Nr. 3

la procedura de încadrare

CASA TERITORIALA DE PENSII.....................................

Serviciul de expertiza medicala a capacitaţii de munca

Cabinetul........................

RAPORT

de expertiza medicala a capacitaţii de munca

Nr.........../.....................

Intocmit de dr.........................

In urma examinarii dlui/dnei.............................................................................................................., CNP |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|. domiciliat(a) în localitatea............................................................, str.....................................nr......., bl........., ap.......Judeţul/sectorul........................, telefon..................

Statutul actual:

Asigurat |_|

Neasigurat |_|

Urmas |_|

Studii: fara |_| primare |_| gimnaziale |_| medii |_| superioare |_|

Profesia........................................................., ultimul loc de munca...........................................

Ocupaţia......................................................., noxe profesionale......................................................

Incapacitate temporara de munca în ultimele 12/24 luni...............zile de concediu medical la data de..........................

Avizul serviciului de expertiza medicala a capacitaţii de munca nr...................../.................

Documente medicale anexate:..............................................................................

............................................................................................................................

............................................................................................................................

.................................................................................................................................

Tratament recuperator urmat:...............................................................................

......................................................................................................................................................................

..................................................................................................

Anamneza:............................................................................................................

........................................................................................................................................................................ ...............................................................................................

Consumator alcool |_| tutun |_| medicamente |_| alte droguri |_|

Antecedente heredo-colaterale:.......................................................................

........................................................................................................................................................................ ...............................................................................................

Antecedente personale patologice:......................................................................

........................................................................................................................................................................ ...............................................................................................

Istoricul bolii invalidante:....................................................................................

........................................................................................................................................................................ ...............................................................................................

Simptome:........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ..............................................

Examen clinic:

T= G= IMC= TA = AV =

........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ .................................

Documente medicale ce susţin diagnosticul clinic si funcţional:

1. Examinari de specialitate:...............................................................................

........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ .................................

2. Explorari funcţionale:.......................................................................................

........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ .................................

3. Explorari imagistice:.......................................................................................

........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ .................................

Examene de laborator:..........................................................................................

........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ .................................

Concluziile expertizei medicale a capacitaţii de munca

Diagnostic clinic:................................................................................................. ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ .................................

Diagnostic funcţional:........................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ .................................

Incapacitate adaptativa: |_|_|_| %

Capacitate de munca: pastrata |_| pierduta jumatate |_| în totalitate |_|

Capacitate de autoservire: DA |_| NU |_|

Grad de invaliditate: I |_| II |_| III |_| Nu se încadreaza în grad de invaliditate |_|

Cauza invaliditaţii: BO |_| BP |_| AM |_| TBC |_| Neoplasm |_| SIDA |_|

Data apariţiei invaliditaţii: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Termen de revizuire: |_|_|_|_|_|_|_|_| Valabilitate: |_|_| luni

Nerevizuibil conform art. 62 alin. (7) lit. a) |_| b) |_| c) |_| din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare

Plan de recuperare:

Recomandari medicale:

- Acţiuni medicale |_|

- Acţiuni chirurgicale |_|

- Acţiuni ortopedice |_|

- Acţiuni balneofizioterapeutice |_|

- Protezare |_|

Recomandari socio-profesionale:

- Schimbarea locului de munca |_|

- Reorientare profesionala |_|

- Recalificare |_|

- Program redus |_|

Poate desfasura regulat urmatoarele tipuri de activitaţi: usoare |_| medii |_| dificile |_| nu |_|

Se contraindica activitatea profesionala în urmatoarele condiţii:

Umiditate: ridicata |_| caldura |_|

Temperaturi: ridicate |_| sau scazute |_|

Zgomot, fum |_| gaze, vapori |_| lucrul la înalţime |_| în apropierea surselor de apa |_|

în apropierea obiectelor taioase sau în miscare |_|

Munca de noapte |_|

Ridicarea, deplasarea de obiecte grele |_|

Ortostatismul: prelungit |_| posturile forţate |_|

Alte situaţii...............................................................................................................................

Activitatea este permisa:

- Cu program normal |_| redus |_|

- Poziţie asezat |_| spaţii acoperite |_|

- Fara presiunea timpului |_|

- Cu pauze suplimentare |_|

- Alternanţe ale deplasarilor cu interval de repaus |_|

- Nicio munca |_|

Observaţii:

Medic expert al asigurarilor sociale,

.....................................................................

ANEXA Nr. 4

la procedura de încadrare

CASA TERITORIALA DE PENSII.......................

Serviciul de expertiza medicala a capacitaţii de munca

Cabinetul............................

DECIZIE

medicala asupra capacitaţii de munca

Nr. |_|_|_|_|_|_|       Data |_|_|_|_|_|_|_|_|

Dl/Dna................................................................................., CNP |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|cu domiciliul în localitatea .........................................................., str.......................................................... nr........, bl.........., sc........, et........, ap.........., judeţul/sectorul ............................................................, angajat(a) la........................................., funcţia....................................., profesia.....................................

Neasigurat |_| Urmas |_|

In baza examenului clinic si a analizarii documentelor prezentate, se stabileste:

Diagnostic clinic: cod |_|_|_| |_|_|_| |_|_|_|

Diagnostic funcţional: deficienţa: fara |_| usoara |_| medie |_| accentuata |_| grava |_|

Capacitatea de munca: pastrata |_| pierduta jumatate |_| pierduta în totalitate |_|

Caz nou: gradul I |_| gradul II |_| gradul III |_| nu se încadreaza |_|

Caz vechi: se menţine gradul |_| trecerea din gradul |_| în gradul |_|

Capacitatea de autoservire: pastrata |_| pierduta |_|

Cauza invaliditaţii: BO |_| BP |_| AM |_| Legea nr. 11/2008 |_| TBC |_|

Document nr. |_|_|_|_|_|_|_|_| din data: |_|_|_|_|_|_|_|_|

Data apariţiei invaliditaţii: |_|_|_|_|_|_|_|_| Termen de revizuire: |_|_|_|_|_|_|_|_|

Valabilitate: 6 luni |_| 12 luni |_|

Nerevizuibil conform art. 62 alin. (7) lit. a) |_| b) |_| c) |_| din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare Plan de recuperare Recomandari medicale: Recomandari socio-profesionale:

Poate lucra: program normal |_| redus |_| nicio munca |_|

La revizuirea medicala va prezenta:..................................................................... ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ .................................

Medic expert al asigurarilor sociale,

.................................................................

• Decizia se poate contesta în termen de 30 de zile de la data comunicarii.

• Decizia necontestata în termen ramâne definitiva.

• Neprezentarea la revizuirea periodica duce la suspendarea plaţii pensiei.

ANEXA Nr. 2

PROCEDURA

de verificare a încadrarii în grad de invaliditate

Art. 1. - La nivelul serviciilor de expertiza medicala a capacitaţii de munca se înfiinţeaza comisii de verificare a pensionarilor de invaliditate, denumite în continuare comisii, constituite din medici experţi ai asigurarilor sociale din cadrul serviciului de expertiza medicala a capacitaţii de munca.

Art. 2. - (1) Comisia verifica corectitudinea încadrarii în grad de invaliditate a pensionarilor de invaliditate aflaţi în evidenţa caselor teritoriale de pensii.

(2) Din comisie nu poate face parte medicul expert care a efectuat ultima expertizare a pensionarului de invaliditate.

(3) In situaţia în care, în mod excepţional, nu se poate constitui o comisie, acţiunea de verificare se efectueaza de catre un alt medic expert al asigurarilor sociale decât cel care a efectuat ultima expertizare.

Art. 3. - (1) Acţiunea prevazuta la art. 2 consta în:

a) verificarea respectarii criteriilor medicale de diagnostic clinic, diagnostic funcţional si de evaluare a capacitaţii de munca pe baza carora se face încadrarea în gradele I, II si III de invaliditate, aprobate prin hotarâre a Guvernului;

b) verificarea corectitudinii încadrarii în gradul de invaliditate respectiv, pe baza documentelor medicale existente în dosarul medical al pensionarului;

c) reexpertizarea de catre comisie a cazurilor neconcludente, insuficient documentate.

(2) In situaţia în care comisia nu se poate pronunţa asupra cazului analizat, aceasta va trimite dosarul medical la Institutul Naţional de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitaţii de Munca, denumit în continuare INEMRCM, însoţit de referatul de prezentare, conform anexei la prezenta procedura.

(3) In situaţia prevazuta la alin. (2), dupa primirea dosarului medical, însoţit de concluziile INEMRCM, comisia va emite decizia medicala asupra capacitaţii de munca.

(4) Deciziile emise de comisie cu respectarea concluziilor INEMRCM ramân definitive.

(5) Neprezentarea pensionarului la INEMRCM pentru internare conduce la suspendarea plaţii pensiei de invaliditate.

(6) Lunar, pâna la data de 5, INEMRCM va comunica, în scris, caselor teritoriale de pensii lista pensionarilor convocaţi si neprezentaţi la internare în cursul lunii precedente.

Art. 4. -In situaţia în care se constata ca încadrarea în grad de invaliditate s-a efectuat cu respectarea criteriilor medicale de diagnostic clinic, diagnostic funcţional si de evaluare a capacitaţii de munca, pe ultima decizie medicala emisa comisia confirma acest fapt. Toţi membrii comisiei vor semna si vor parafa.

Art. 5. - (1) In vederea reexpertizarii, comisia va convoca, în scris, pensionarul de invaliditate, cu indicarea obligatorie a datei de prezentare.

(2) Neprezentarea pensionarului la reexpertizare conduce la suspendarea plaţii pensiei de invaliditate, conform reglementarilor în vigoare.

(3) Lunar, pâna la data de 5, comisia va comunica, în scris, casei teritoriale de pensii lista pensionarilor convocaţi si neprezentaţi la reexpertizare în cursul lunii precedente.

Art. 6. - (1) In urma reexpertizarii pensionarilor de invaliditate, comisia emite decizia asupra capacitaţii de munca, care va fi semnata si parafata de catre toţi membrii comisiei.

(2) Decizia emisa conform alin. (1) poate fi contestata, în termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia, la medicul sef al serviciului de expertiza medicala a capacitaţii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii, care va înainta dosarul medical la INEMRCM.

(3) Dupa primirea concluziilor INEMRCM, medicul sef al serviciului de expertiza medicala a capacitaţii de munca va emite o noua decizie, în conformitate cu acestea.

(4) Deciziile medicale necontestate în termen ramân definitive.

(5) In situaţia identificarii unor erori, sesizate de catre partea interesata, sau în urma acţiunilor de control ale INEMRCM, deciziile ramase definitive pot fi revizuite de catre emitent.

ANEXA

la procedura de verificare

CASA TERITORIALA DE PENSII.......................

Serviciul de expertiza medicala a capacitaţii de munca

Cabinetul............................

REFERAT DE PREZENTARE

Privind pe dl/dna........................................................................................, CNP |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, cu domiciliul în localitatea................................................, str.........................................nr......, bl......., sc......., et......., ap.......Judeţul/sectorul..............................., care:

|_| se afla în incapacitate temporara de munca de la data de......................................, a totalizat un nr. de.........zile de concediu medical în ultimele 12/24 luni

|_| nu desfasoara nicio activitate profesionala

|_| este pensionar de invaliditate gradul.........

Diagnosticul clinic................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ .................................

Motivul trimiterii

|_| Propun internare pentru evaluarea capacitaţii de munca, deoarece................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ............................................................................

|_| Solicit consultaţie metodologica referitor la ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ .................................

Medic expert al asigurarilor sociale,

...................................................................................


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1418/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1418 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 1418/2010
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu