E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 76 din 27 ianuarie 2005

privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 122 din  8 februarie 2005


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 11 lit. a) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Se aproba infiintarea Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, denumita in continuare Agentie, institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii, prin fuziunea Centrului National pentru Programul de Formare Profesionala "Leonardo da Vinci" cu Agentia Nationala "Socrates", care se desfiinteaza.
    (2) Agentia are sediul in cladirea Universitatii din Bucuresti, str. Schitu Magureanu nr. 1, sectorul 5, Bucuresti.
    (3) Organizarea, functionarea si atributiile Agentiei se stabilesc prin regulamentul de organizare si functionare, aprobat prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, in concordanta cu termenii si cu conditiile privind participarea Romaniei la faza a II-a a programelor comunitare "Socrates" si "Leonardo da Vinci", reglementate prin Decizia Consiliului de asociere dintre Romania si Comunitatile Europene nr. 3/2000, precum si prin alte documente ale Comisiei Europene referitoare la aceste programe.
    (4) Directorul si directorii adjuncti ai Agentiei se numesc, in conditiile legii, prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii.
    (5) Activitatea desfasurata de catre Agentie are la baza contractele aferente programelor "Socrates" si "Leonardo da Vinci", incheiate intre Comisia Europeana si Agentie, avand ca obiect implementarea programelor de lucru plurianuale, propuse de Agentie, avizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si aprobate de Comisia Europeana.
    Art. 2
    (1) Agentia utilizeaza un numar maxim de posturi stabilit in raport si de atributiile ce decurg din programele de lucru plurianuale, in limita numarului maxim de posturi aprobat Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru unitatile subordonate, finantate de la bugetul de stat.
    (2) Agentia preia posturile existente in cadrul celor doua institutii care fuzioneaza.
    (3) Personalul Agentiei are calitatea de personal incadrat cu contract individual de munca si se salarizeaza conform legii.
    (4) Agentia poate utiliza colaboratori externi, in conditiile legii.
    (5) Sumele reprezentand cota-parte din cheltuielile de intretinere si functionare ale Agentiei ce revin partii romane conform contractelor de functionare a Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, aferente programelor "Socrates" si "Leonardo da Vinci", se finanteaza integral din fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii.
    Art. 3
    Sistemul de monitorizare, de control financiar si de audit al managementului fondurilor comunitare alocate Agentiei se stabileste, prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, in concordanta cu reglementarile Comisiei Europene privitoare la responsabilitatile autoritatilor nationale din statele participante la programele "Socrates" si "Leonardo da Vinci" si cu specificul si practicile europene in domeniu.
    Art. 4
    (1) Ministerul Educatiei si Cercetarii finanteaza din fondurile de la bugetul de stat, aprobate prin legile bugetare anuale, contributia financiara anuala a Romaniei la programele "Socrates II" si "Leonardo da Vinci", reprezentand "tichetul de intrare".
    (2) Institutiile si unitatile de invatamant de stat si particulare acreditate, in calitate de contractori de proiecte, pot suporta din bugetele proprii cota-parte de participare la proiectele "Leonardo da Vinci" si "Socrates".
    Art. 5
    (1) Agentia preia, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari, pe baza de protocol de predare-preluare, cu titlu gratuit, baza materiala a celor doua institutii care fuzioneaza si se substituie in toate drepturile si obligatiile acestora.
    (2) Agentia preia si personalul existent in cadrul celor doua institutii care fuzioneaza.
    (3) Cu sumele rezultate sub forma de economii din fuziunea Centrului National pentru Programul de Formare Profesionala "Leonardo da Vinci" cu Agentia Nationala "Socrates" se majoreaza Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.
    Art. 6
    Punctul VI din anexa nr. 3 la Hotararea Guvernului nr. 410/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei si Cercetarii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 227 din 30 martie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "VI. Agentia Nationala pentru Programe
         Comunitare in Domeniul Educatiei si
         Formarii Profesionale                   Bugetul de stat".
    Art. 7
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga:
    a) art. 1 si 3 din Hotararea Guvernului nr. 191/1998 privind infiintarea Centrului National pentru Programul de Formare Profesionala "Leonardo da Vinci", publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 137 din 6 aprilie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare;
    b) art. 1 din Hotararea Guvernului nr. 538/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale Socrates, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 338 din 8 septembrie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare;
    c) Hotararea Guvernului nr. 1.307/2002 privind functionarea Centrului National pentru Programul de Formare Profesionala "Leonardo da Vinci" in faza a II-a a Programului comunitar "Leonardo da Vinci", publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 870 din 3 decembrie 2002, cu modificarile ulterioare;
    d) Hotararea Guvernului nr. 1.328/2002 privind functionarea Agentiei Nationale "Socrates" in faza a doua a programului comunitar "Socrates", publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 874 din 4 decembrie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare;
    e) pct. VII din anexa nr. 3 la Hotararea Guvernului nr. 410/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei si Cercetarii, cu modificarile si completarile ulterioare;
    f) orice alte dispozitii contrare prezentei hotarari.

                  PRIM-MINISTRU
             CALIN POPESCU-TARICEANU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul educatiei si cercetarii,
                       Mircea Miclea

                       Ministrul muncii,
                       solidaritatii sociale si familiei,
                       Gheorghe Barbu

                       Ministrul finantelor publice,
                       Ionel PopescuSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 76/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 76 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 76/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu