E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 18 din 24 septembrie 1998

cu privire la modificarea si completarea unor reglementari referitoare la accize si la taxa pe valoarea adaugata

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 370 din 30 septembrie 1998


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor taxe indirecte, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 380 din 29 decembrie 1997, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Alineatele 2 si 3 ale articolului 4 se abroga.
    2. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 6
    In cazul produselor prevazute la art. 3, provenite din import sau din tara, precum si din productia proprie a unitatilor care functioneaza in sistem integrat, utilizate ca materie prima pentru obtinerea altor produse supuse accizelor, agentii economici prelucratori vor deduce, pe baza de documente justificative, din accizele datorate pentru produsele finale facturate, accizele platite fie in vama, fie la achizitionarea de pe piata interna a materiei prime, fie la transferul alcoolului din sectia de productie in sectia de prelucrare.
    Deducerea se face pe raspunderea agentilor economici, in raport cu cantitatea de materie prima utilizata efectiv - in limita normelor de consum - pentru obtinerea produselor finite supuse accizelor, livrate in fiecare luna calendaristica.
    Exercitarea dreptului de deducere este conditionata de existenta documentelor justificative care atesta provenienta legala a cantitatilor de alcool utilizate ca materie prima."
    3. Alineatul 3 al articolului 9 va avea urmatorul cuprins:
    "Acciza totala datorata bugetului de stat pentru tigarete se reduce cu 35% in situatia in care agentii economici producatori utilizeaza in retetele de fabricatie cel putin 50% tutun din productia interna."
    4. Litera f) a articolului 21 se abroga.
    5. Capitolul III va avea urmatorul cuprins:

    "CAP. 3
    Taxa pentru jocurile de noroc si alte taxe speciale

    Art. 25
    Pentru jocurile de noroc organizate pe teritoriul Romaniei, cu exceptia cazinourilor, se datoreaza bugetului de stat o taxa de 30% .
    Taxa se aplica asupra veniturilor realizate din exploatarea jocurilor de noroc, calculate ca diferenta intre totalul rulajului incasarilor pentru fiecare tip de joc si totalul premiilor acordate jucatorilor, in limitele prevazute de lege.
    Pentru cazinouri, taxa este anuala si se stabileste in Ecu/masa de joc, astfel:
    - pentru ruleta - 60.000 Ecu/masa de joc;
    - pentru jocuri de carti, inclusiv zaruri - 40.000 Ecu/masa de joc.
    In situatia in care cazinourile functioneaza o perioada dintr-un an calendaristic, taxa se datoreaza proportional cu perioada de functionare.
    Platitori ai acestor taxe sunt societatile comerciale inregistrate potrivit legii in Romania si autorizate pe baza de licente sa organizeze si sa exploateze astfel de jocuri.
    Art. 25^1
    Se instituie o taxa de 10% asupra incasarilor totale obtinute de magazinele autorizate potrivit legii sa comercializeze marfuri in regim <<duty free>>."
    Prevederile cap. IV - Dispozitii comune si finale - se aplica si platitorilor prevazuti la alin. 1."
    6. Anexa nr. 1 se modifica dupa cum urmeaza:
    - La grupa A, nr. crt. 1 va avea urmatorul cuprins:
    "1. Alcool etilic alimentar;
    bauturi alcoolice si orice alte
    produse destinate industriei
    alimentare sau consumului,
    care contin alcool etilic
    alimentar cu o concentratie
    mai mare de 0,5% in volum; vinuri,
    produse pe baza de vin si produse
    pe baza de distilat din vin, cu o
    concentratie in alcool de peste
    22% in volum; coniac, armaniac
    si vinars
    1.1. Alcool etilic alimentar        200 ECU/hl alcool pur*)
    1.2. Bauturi alcoolice si orice
    alte produse destinate industriei
    alimentare sau consumului, care
    contin alcool etilic alimentar
    cu o concentratie mai mare de
    0,5% in volum; vinuri, produse
    pe baza de vin si produse pe
    baza de distilat din vin, cu o
    concentratie in alcool de peste
    22% in volum; coniac, armaniac
    si vinars"                          220 ECU/hl alcool pur*)
    - La grupa B, nr. crt. 5 va avea urmatorul cuprins:
    "5. Tigarete        1.000 tigarete          8 ECU + 20%*)"
    Art. 2
    Ordonanta Guvernului nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adaugata, aprobata si modificata prin Legea nr. 130/1992 si republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 288 din 12 decembrie 1995, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 6 litera A.k)5 va avea urmatorul cuprins:
    "k)5 editarea, tiparirea si vanzarea de manuale scolare si carti, exclusiv activitatea cu caracter de reclama si publicitate; realizarea si difuzarea programelor de radio si de televiziune, cu exceptia celor cu caracter de reclama si publicitate; productia de filme, cu exceptia celor cu caracter de reclama si publicitate;"
    2. Articolul 17 litera B se completeaza cu litera s) cu urmatorul cuprins:
    "s) editarea, tiparirea si vanzarea de ziare si reviste, cu exceptia activitatii cu caracter de reclama si publicitate."
    Art. 3
    Prevederile prezentei ordonante de urgenta vor intra in vigoare la data de 1 octombrie 1998.

                  PRIM-MINISTRU
                   RADU VASILE

                        Contrasemneaza:
                        p. Ministrul finantelor,
                        Dan Radu Rusanu,
                        secretar de statSmartCity5

COMENTARII la OUG 18/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 18 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Oferta noastră propusă pentru clienți în noul an este un angajament pozitiv și total, așa că colaborarea cu noi vă oferă maximă asigurare de a obține finanțare pentru că avem un rating A+ în finanțare. Frank Loan Services (FLS) de-a lungul anilor a fost apreciat ca una dintre cele mai bune companii online cu o rată a dobânzii mai ieftină. Dacă aveți nevoie de finanțare, nu ezitați să ne contactați prin telefon (713-389-6778) sau prin e-mail: k.frankloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1790 2005
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Decretul 388 2019
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu