Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 64 din 16 martie 2001

pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federative a Braziliei privind cooperarea in combaterea producerii si traficului ilicit de stupefiante si substante psihotrope, a folosirii inadecvate si a farmacodependentei, semnat la Bucuresti la 22 octombrie 1999

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 140 din 21 martie 2001


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federative a Braziliei privind cooperarea in combaterea producerii si traficului ilicit de stupefiante si substante psihotrope, a folosirii inadecvate si a farmacodependentei, semnat la Bucuresti la 22 octombrie 1999.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 15 ianuarie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                            PRESEDINTELE SENATUI
                               NICOLAE VACAROIU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 20 februarie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                       PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                                VALER DORNEANU

                                    ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federative a Braziliei privind cooperarea in combaterea producerii si traficului ilicit de stupefiante si substante psihotrope, a folosirii inadecvate si a farmacodependentei

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federative a Braziliei, denumite in continuare parti contractante,
    in spiritul relatiilor de prietenie si cooperare existente intre cele doua tari,
    recunoscand importanta cooperarii internationale in prevenirea si combaterea efectiva a traficului ilicit de stupefiante si substante psihotrope,
    constiente de faptul ca folosirea inadecvata de stupefiante si substante psihotrope constituie o grava amenintare pentru sanatatea si bunastarea popoarelor respective si este o problema care preocupa structurile politice, economice, sociale si culturale ale tuturor tarilor,
    in conformitate cu prevederile Conventiei unice asupra substantelor stupefiante (New York, 30 martie 1961), astfel cum a fost modificata prin Protocolul din 1972 (Geneva, 25 martie), ale Conventiei asupra substantelor psihotrope (Viena, 21 februarie 1971), ale Conventiei impotriva traficului ilicit de stupefiante si substante psihotrope (Viena, 20 decembrie 1988), elaborate in cadrul Natiunilor Unite, precum si ale altor documente internationale in materie,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Partile contractante, respectand legislatiile respective si conventiile internationale la care sunt parti, vor mentine canale de cooperare in realizarea de programe comune pentru:
    a) combaterea producerii si traficului ilicit de stupefiante si substante psihotrope, cercetarea persoanelor si a organizatiilor implicate in aceste activitati;
    b) prevenirea folosirii inadecvate a stupefiantelor si substantelor psihotrope si reabilitarea persoanelor farmacodependente.
    Art. 2
    1. Pentru atingerea obiectivelor stabilite la art. 1 autoritatile competente, desemnate de partile contractante la art. 4, vor desfasura, cu respectarea legislatiilor lor nationale in vigoare, urmatoarele activitati:
    a) schimb de informatii asupra traficantilor de stupefiante si substante psihotrope;
    b) schimb de informatii asupra programelor de prevenire a folosirii inadecvate si tratamentului persoanelor farmacodependente, precum si asupra controlului precursorilor si al substantelor chimice folosite la fabricarea stupefiantelor si a substantelor psihotrope;
    c) schimb de legislatie, documentatie si publicatii privind cercetarile stiintifice in domeniile de interes comun;
    d) schimb de informatii in legatura cu registrul de cazier judiciar si sentintele de condamnare pronuntate impotriva traficantilor.
    2. Toate informatiile mentionate vor fi furnizate la solicitarea expresa adresata autoritatii competente. Informatiile furnizate vor avea caracter confidential, neputand nici sa fie transmise unei terte parti si nici sa fie facute publice.
    Art. 3
    In vederea aplicarii practice a obiectivelor prezentului acord reprezentantii autoritatilor desemnate de cele doua parti contractante se vor intalni:
    a) pentru a elabora si a propune partilor contractante programe comune asupra domeniilor tratate in acest acord;
    b) pentru a evalua stadiul de indeplinire a respectivelor programe comune de actiune.
    Art. 4
    Partile contractante desemneaza ca autoritati competente pentru coordonarea activitatilor prevazute in prezentul acord:
    Partea romana:
    a) pentru domeniul traficului ilicit de stupefiante si substante psihotrope si controlul precursorilor, Ministerul de Interne;
    b) pentru prevenirea folosirii inadecvate a stupefiantelor si substantelor psihotrope si reabilitarea persoanelor farmacodependente, Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.
    Partea braziliana:
    - Ministerul Relatiilor Externe si Secretariatul National Antidroguri.
    Art. 5
    1. Pentru asigurarea legaturii operative autoritatile competente vor desemna fiecare cate un ofiter de legatura, a carui numire va fi comunicata reciproc in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului acord.
    2. Pentru concretizarea cooperarii prevazute la art. 1 si 2 autoritatile competente convin sa evalueze, ori de cate ori este necesar, indeplinirea prezentului acord si vor realiza consultarile necesare pentru perfectionarea aplicarii sale.
    3. Orice controversa ce poate aparea in aplicarea prezentului acord va fi solutionata direct de partile contractante.
    Art. 6
    1. Oricare dintre partile contractante isi rezerva dreptul de a refuza indeplinirea unei cereri exprese de informatie, daca apreciaza ca o asemenea cerere ar putea prejudicia suveranitatea sau siguranta sa nationala ori ar incalca legislatia interna sau alte obligatii asumate prin acorduri internationale.
    2. In acest caz refuzul va fi notificat celeilalte parti contractante in cel mai scurt timp posibil.
    Art. 7
    Costurile ocazionate de indeplinirea prevederilor prezentului acord vor fi reglementate de comun acord intre partile contractante.
    Art. 8
    1. Prezentul acord va intra in vigoare la data primirii celei de-a doua comunicari pe cale diplomatica, prin care se notifica indeplinirea tuturor formalitatilor constitutionale si a legislatiei interne necesare pentru aplicarea sa.
    2. Acordul se incheie pe o durata de 4 (patru) ani si se proroga automat pe perioade egale de cate 4 (patru) ani.
    3. Prezentul acord va putea fi modificat prin vointa comuna a partilor contractante, modificarile urmand sa intre in vigoare in conditiile prevazute la paragraful 1.
    4. Prezentul acord va putea fi denuntat de oricare dintre partile contractante printr-o notificare in scris catre cealalta parte contractanta. Denuntarea produce efecte dupa 6 (sase) luni de la data notificarii, fara a prejudicia programele in curs de aplicare, ce vor continua sa fie derulate pana la data expirarii lor.
    Semnat la Bucuresti la 22 octombrie 1999, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana, portugheza si franceza, toate textele fiind egal autentice. In cazul unui eventual diferend de interpretare prevaleaza textul in limba franceza.

                         Pentru Guvernul Romaniei,
                             Mircea Muresan,
                 secretar de stat in Ministerul de Interne

            Pentru Guvernul Republicii Federative a Braziliei,
                     Walter Fanganielo Maierovitch,
             secretar national pentru problematica drogurilorSmartCity5

COMENTARII la Legea 64/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 64 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem potrivi orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Decretul 25 1949
    kota: Balikpapan pekerjaan.:::::bisnis WhatsApp. (* (*) *) * +447723553516 Daftar sekarang: (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com) Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh Halo semua, mohon saran Anda semua di sini untuk tidak mengajukan pinjaman di setiap perusahaan pinjaman di situs ini, semua orang di sini adalah palsu dan curang, bahkan beberapa kesaksian di sini semuanya palsu, mereka adalah orang yang sama yang melakukan semuanya,. jadi harap berhati-hati untuk tidak menjadi korban penipuan pinjaman, saya telah ditipu 6 kali dari Rp150 juta untuk semacam biaya transfer, asuransi dan biaya perpajakan, tetapi setelah pembayaran saya saya tidak mendapatkan pinjaman saya, sebaliknya mereka bertanya kepada saya membayar lebih dan lagi. Tetapi Tuhan sangat bersyukur bahwa saya kemudian mendapat pinjaman modal sebesar Rp4,4 miliar dari Perusahaan tempat teman saya bekerja, (AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM), mereka adalah perusahaan terkemuka sekarang di Asia, mereka di sini untuk membantu kita semua yang memiliki telah scammed, jadi jika Anda memerlukan pinjaman lebih baik pergi ke kantor perusahaan di UNITED KINGDOM, Mereka memberikan pinjaman besar pinjaman internasional kepada pemilik bisnis di Malaysia dan Indonesia dan di seluruh dunia, mereka sangat cepat dalam pengiriman yang sah, yang sangat sederhana untuk mendapatkan dan hanya 1% tanpa jaminan. saya telah membayar semua hutang pinjaman bank dan bisnis saya dengan baik sekarang. Anda dapat menghubungi mereka baik-baik saja dengan Aplikasi Anda dengan mereka. Anda akan mendapatkan pinjaman dalam 1 jam, saya melakukan semua ini untuk membantu negara saya dari penipuan, dan saya juga membuat beberapa trik cara mengetahui pemberi pinjaman palsu.                            BAGAIMANA MENGETAHUI PEMENANG PALSU  Peminjam palsu tidak perlu meminta jaminan dan tidak ada situs web, Peminjam tidak memiliki sertifikat bisnis, Peminjam palsu tidak peduli dengan gaji bulanan Anda yang membuat Anda memenuhi syarat untuk pinjaman, Peminjam palsu tidak menggunakan gmail, tidak ada dominasi,Peminjam palsu tidak memiliki alamat kantor fisik, peminjam palsu meminta biaya pendaftaran dan biaya pajak. Email; jurjanibude0811@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     HELLO IT XMAS AGAIN HAVE YOU BEEN LOOKING FOR A LOAN?? DO YOU NEED AN XMAS LOAN FOR YOU AND YOUR FAMILY FOR VACATION HARRYSTEVENLOANFIRM IS HERE TO HELP YOU FOR ANY AMOUNT OF LOAN CONTACT HIM ON harrystevenloanfirm@yahoo.com OR harrystevenloanfirm@gmail.com AS HE IS DYNAMIC,TRUSTWORTHY AND 100% RELIABLE......LOAN LENDER
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     Three weeks ago my boyfriend broke up with me. it all started when i Travel to UK to spend my holiday with my friend,i was trying to contact him but it was not going through. So when i came back from UK i saw him with a lady kissing, i was frustrated and it gives me sleepless night. I called my friend told her what happened and she introduce me to a spell cater who helped her long time ago. Which i contact him and i never believed that the spell will work so easily because i have contacted many spell casters to get him back all they do is to take my money with no result. I am happy to tell you all that my boyfriend is back and committed to me alone and he do whatever i ask him to do with love and care. All thanks to DR ODUCK AYAMUD the great magician who helped me to restore my boy friend to me: oduckayamud49@yahoo.com OR oduckayamud49@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS TO CONTACT HIM. Email this powerful and authentic spell caster via email now : oduckayamud49@yahoo.com OR oduckayamud49@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS TO CONTACT HIM..YOU CAN ALSO CALL / ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     Attention: We at Harry Steven Loan Finance we offers loans at 2% interest rates to all our clients around the whole world, we are 100% guaranteed loan company that can deliver what we promise to our clients. With the track record that we have we can ensure you get the best of our service, we are proud to say that we help hundreds of thousands of people out that can't get help anywhere in the country, we can proudly say that we extended our business and it is as follows: We do Business Finance (Business Loan) for up to $9,000,000.00 and Above We do Consolidation Loan up to 5,000,000.00 even if you are blacklisted or under debt review We do home loans even if you are blacklisted or under debt review We do personal loans for up to $87,000.00 even if you are blacklisted or under debt review We do Car finance even if you are blacklisted or under debt review We do 2nd Bonds, Home Improvement and consolidation loans We do Wedding Finance loan well as well. We offer the above kinds of loans all at 2% interest That’s why we are proud to say we are the best and the only company that can assist and will help you. I hope and believe that you will find us and our company and our work to your satisfaction. Have you being declined because of your credit history contact us today for your speedy loan Approval and transfer, You can Apply today irrespective of your location or race so far you meet our criteria, Contact us today via email: ( harrystevenloanfirm@yahoo.com OR harrystevenloanfirm@gmail.com )
ANONIM a comentat Decretul 717 2012
    Hello Everyone, Welcome to the future! Financing made easy with Dr. Everett Cooper. Have you been looking for financing options for your new business plans, Are you seeking for a loan to expand your existing business, Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and you don’t know which way to go or where to turn to? Have you been turned down by your banks? Dr. Everett Cooper. says YES when your banks say NO. Contact us as we offer financial services at a low and affordable interest rate of 2% for long and short term loans. Interested applicants should contact us for further loan acquisition procedures. Our services include the following: *Refinancing Loans * Car Loan *Truck Loans * Home Loan * Mortgage Loan * Debt Consolidation Loan * Business Loan [secure and unsecured] * Personal Loan [secure and unsecured] * Students Loan and so many others. For more info; Contact us via Email: (everettcooperloans@gmail.com) Phone +1(347)-937-7455
ANONIM a comentat OUG 49 2004
    Bună ziua domnule / doamnă, Fericirea zilei tuturor! Sunt creditor și investitor privat. Aveți nevoie de un împrumut legitim, onest, serios și rapid? Te pot ajuta cu împrumuturi de garanție 100%, ofer împrumuturi de afaceri și personale la 3%, finanțăm și tot felul de proiecte. Pentru mai multe informații, contactați-ne la adresa: mariereillyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune Marie Reilly
ANONIM a comentat Hotărârea 282 2008
    Hello Everyone, Welcome to the future! Financing made easy with Dr. Everett Cooper. Have you been looking for financing options for your new business plans, Are you seeking for a loan to expand your existing business, Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and you don’t know which way to go or where to turn to? Have you been turned down by your banks? Dr. Everett Cooper. says YES when your banks say NO. Contact us as we offer financial services at a low and affordable interest rate of 2% for long and short term loans. Interested applicants should contact us for further loan acquisition procedures. Our services include the following: *Refinancing Loans * Car Loan *Truck Loans * Home Loan * Mortgage Loan * Debt Consolidation Loan * Business Loan [secure and unsecured] * Personal Loan [secure and unsecured] * Students Loan and so many others. For more info; Contact us via Email: (everettcooperloans@gmail.com) Phone +1(347)-937-7455
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Decizia 1701 2009
    Hello Everyone, Welcome to the future! Financing made easy with Dr. Everett Cooper. Have you been looking for financing options for your new business plans, Are you seeking for a loan to expand your existing business, Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and you don’t know which way to go or where to turn to? Have you been turned down by your banks? Dr. Everett Cooper. says YES when your banks say NO. Contact us as we offer financial services at a low and affordable interest rate of 2% for long and short term loans. Interested applicants should contact us for further loan acquisition procedures. Our services include the following: *Refinancing Loans * Car Loan *Truck Loans * Home Loan * Mortgage Loan * Debt Consolidation Loan * Business Loan [secure and unsecured] * Personal Loan [secure and unsecured] * Students Loan and so many others. For more info; Contact us via Email: (everettcooperloans@gmail.com) Phone +1(347)-937-7455
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu