Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 124 din 11 aprilie 2003

pentru aderarea Romaniei la Conventia privind notificarea si comunicarea in strainatate a actelor judiciare si extrajudiciare in materie civila sau comerciala, adoptata la Haga la 15 noiembrie 1965

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 265 din 16 aprilie 2003


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Romania adera la Conventia privind notificarea si comunicarea in strainatate a actelor judiciare si extrajudiciare in materie civila sau comerciala, adoptata la Haga la 15 noiembrie 1965.
    Art. 2
    Cu ocazia depunerii instrumentului de aderare, Romania formuleaza urmatoarele declaratii:
    a) in baza art. 2 din conventie:
    Ministerul Justitiei este autoritatea centrala desemnata sa primeasca si sa transmita cererile de notificare sau de comunicare in strainatate a actelor judiciare ori extrajudiciare in materie civila sau comerciala;
    b) in baza art. 6 alin. 1 din conventie:
    Autoritatea competenta sa intocmeasca dovada potrivit formularului-model anexat la conventie este judecatoria;
    c) in baza art. 8 alin. 2 din conventie:
    Romania declara ca agentii diplomatici si functionarii consulari straini nu pot notifica sau comunica acte judiciare ori extrajudiciare pe teritoriul statului roman decat cetatenilor statului pe care il reprezinta;
    d) in baza art. 16 alin. 3 din conventie:
    Romania nu va accepta cererile prevazute la art. 16 alin. 2, daca sunt formulate dupa expirarea unui termen de un an de la data pronuntarii hotararii.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 24 februarie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                           PRESEDINTELE SENATUI
                              NICOLAE VACAROIU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 25 martie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                    PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANU

                               CONVENTIE
privind notificarea si comunicarea in strainatate a actelor judiciare si extrajudiciare in materie civila sau comerciala*)
                    (adoptata la 15 noiembrie 1965)

    *) Traducere.

    Statele semnatare ale prezentei conventii,
    dorind sa creeze mijloacele corespunzatoare pentru ca actele judiciare si extrajudiciare care trebuie notificate sau comunicate in strainatate sa fie cunoscute de destinatarii lor in timp util,
    preocupate sa imbunatateasca in acest scop asistenta judiciara reciproca prin simplificarea si accelerarea procedurii,
    au hotarat sa incheie o conventie in aceste scopuri si au convenit asupra urmatoarelor dispozitii:

    Art. 1
    Prezenta conventie se aplica, in materie civila sau comerciala, in toate cazurile in care un act judiciar ori extrajudiciar trebuie sa fie transmis in vederea notificarii sau comunicarii in strainatate.
    Conventia nu se aplica daca adresa destinatarului actului nu este cunoscuta.

    CAP. 1
    Acte judiciare

    Art. 2
    Fiecare stat contractant desemneaza o autoritate centrala care isi asuma sarcina de a primi cererile de notificare sau de comunicare provenind de la un alt stat contractant si de a le da curs in conformitate cu prevederile art. 3 - 6.
    Autoritatea centrala este organizata potrivit normelor prevazute de statul solicitat.
    Art. 3
    Autoritatea sau functionarul ministerial competent potrivit legilor statului de origine inainteaza autoritatii centrale a statului solicitat o cerere conforma cu formularul-model anexat la prezenta conventie, fara sa fie nevoie de supralegalizarea actelor si nici de o alta formalitate echivalenta.
    Cererea trebuie sa fie insotita de actul judiciar sau de copia sa, ambele in cate doua exemplare.
    Art. 4
    Daca autoritatea centrala apreciaza ca dispozitiile prezentei conventii nu au fost respectate, aceasta informeaza imediat solicitantul, precizand obiectiile pe care le are cu privire la cerere.
    Art. 5
    Autoritatea centrala a statului solicitat indeplineste sau transmite spre indeplinire actul de catre o institutie competenta:
    a) fie potrivit modalitatilor prevazute de legislatia statului solicitat pentru notificarea sau comunicarea actelor intocmite in aceasta tara si care sunt destinate persoanelor care se afla pe teritoriul sau;
    b) fie potrivit modalitatii speciale cerute de solicitant, cu conditia ca aceasta sa nu contravina legii statului solicitat.
    In afara cazului prevazut la alin. 1 lit. b), actul poate fi oricand inmanat destinatarului care il accepta de bunavoie.
    Daca actul trebuie sa fie notificat sau comunicat conform alin. 1, autoritatea centrala poate solicita ca actul sa fie redactat ori tradus in limba sau in una dintre limbile oficiale ale tarii sale.
    Partea cererii, conforma formularului-model anexat la prezenta conventie, care contine elementele esentiale ale actului este inmanata destinatarului.
    Art. 6
    Autoritatea centrala a statului solicitat sau oricare autoritate pe care o va desemna in acest scop intocmeste o dovada potrivit formularului-model anexat la prezenta conventie.
    Dovada mentioneaza indeplinirea cererii, indica forma, locul si data indeplinirii, precum si persoana careia i-a fost inmanat actul. Dupa caz, aceasta precizeaza imprejurarea care ar fi impiedicat executarea.
    Solicitantul poate cere ca dovada care nu este intocmita de catre autoritatea centrala sau de catre o autoritate judiciara sa fie avizata de catre una dintre aceste autoritati.
    Dovada este inaintata direct solicitantului.
    Art. 7
    Mentiunile din formularul-model anexat la prezenta conventie sunt redactate in mod obligatoriu fie in limba franceza, fie in limba engleza. Ele pot fi redactate, in plus, in limba sau in una dintre limbile oficiale ale statului de origine.
    Spatiile albe corespunzatoare acestor mentiuni sunt completate fie in limba statului solicitat, fie in limba franceza, fie in limba engleza.
    Art. 8
    Fiecare stat contractant are facultatea sa notifice sau sa comunice acte judiciare fara constrangere, prin grija agentilor sai diplomatici sau functionarilor sai consulari, persoanelor care se afla in strainatate.
    Orice stat poate declara ca se opune folosirii acestei facultati pe teritoriul sau, cu exceptia cazului in care actul trebuie sa fie notificat sau comunicat unui cetatean al statului de origine.
    Art. 9
    Fiecare stat contractant are in plus facultatea de a folosi calea consulara pentru transmiterea, in vederea notificarii sau comunicarii, a actelor judiciare autoritatilor unui alt stat contractant pe care acesta l-a desemnat.
    Daca circumstante exceptionale o cer, fiecare stat contractant are facultatea de a folosi in aceleasi scopuri calea diplomatica.
    Art. 10
    Prezenta conventie nu impiedica, cu conditia ca statul de destinatie sa nu declare ca se opune la aceasta:
    a) libertatea de a transmite actele judiciare direct, prin posta, persoanelor care se afla in strainatate;
    b) libertatea, pentru functionarii ministeriali, functionari sau alte persoane competente ale statului de origine, de a proceda la notificarea sau comunicarea actelor judiciare direct prin grija functionarilor ministeriali, functionarilor sau altor persoane competente ale statului de destinatie;
    c) libertatea, pentru orice persoana interesata intr-o actiune judiciara, de a indeplini notificarea sau comunicarea de acte judiciare prin grija functionarilor ministeriali, functionarilor sau altor persoane competente ale statului de destinatie.
    Art. 11
    Prezenta conventie nu impiedica statele contractante sa convina asupra acceptarii, in scopul notificarii sau comunicarii actelor judiciare, a unor cai de transmitere, altele decat cele prevazute de articolele precedente, si, in special, a comunicarii directe dintre autoritatile din statele respective.
    Art. 12
    Notificarile si comunicarile de acte judiciare care provin dintr-un stat contractant nu pot da loc la plati sau rambursari de taxe ori cheltuieli pentru serviciile statului solicitat.
    Solicitantul va plati sau va rambursa cheltuielile prevazute de:
    a) interventia unui functionar ministerial sau a unei persoane competente potrivit legii statului de destinatie;
    b) folosirea unei forme speciale.
    Art. 13
    Indeplinirea unei cereri de notificare sau de comunicare, conform dispozitiilor prezentei conventii, nu poate fi refuzata decat daca statul solicitat considera ca aceasta executare este de natura sa aduca atingere suveranitatii sau securitatii sale.
    Indeplinirea nu poate fi refuzata pentru singurul motiv ca legea statului solicitat impune competenta judiciara exclusiva in cauza in speta sau nu permite actiune in justitie pentru obiectul pe care se intemeiaza cererea.
    In caz de refuz, autoritatea centrala il informeaza imediat despre aceasta pe solicitant si indica motivele.
    Art. 14
    Dificultatile care apar cu ocazia transmiterii, in vederea notificarii sau comunicarii, de acte judiciare vor fi reglementate pe cale diplomatica.
    Art. 15
    Daca un act de chemare in judecata sau un act echivalent a trebuit sa fie transmis in strainatate in vederea notificarii ori comunicarii, potrivit dispozitiilor prezentei conventii, si cand paratul nu se prezinta, judecatorul nu se va pronunta pana cand nu se stabileste ca:
    a) actul a fost notificat sau comunicat potrivit formelor prevazute de legislatia statului solicitat pentru notificarea ori comunicarea de acte intocmite in aceasta tara si care sunt destinate persoanelor care se afla pe teritoriul sau; sau
    b) actul a fost inmanat efectiv paratului ori la locuinta acestuia, conform unei alte proceduri prevazute de prezenta conventie,
si ca, in fiecare dintre aceste cazuri, fie notificarea sau comunicarea, fie inmanarea a avut loc in timp util, pentru ca paratul sa se poata apara.
    Fiecare stat contractant are facultatea sa declare ca judecatorii sai, cu toate dispozitiile alin. 1, pot hotari, desi nu a fost primita nici o dovada care sa ateste fie notificarea, fie comunicarea, fie inmanarea, daca urmatoarele conditii sunt intrunite:
    a) actul a fost transmis potrivit uneia dintre modalitatile prevazute de prezenta conventie;
    b) un termen pe care judecatorul il va aprecia in fiecare caz si care va fi de cel putin 6 luni s-a scurs de la data transmiterii actului;
    c) desi s-au facut toate demersurile necesare pe langa autoritatile competente ale statului solicitat, nici o dovada nu a putut fi obtinuta.
    Prezentul articol nu se opune ca, in caz de urgenta, judecatorul sa dispuna orice masura provizorie sau de conservare.
    Art. 16
    Daca un act de chemare in judecata sau un act echivalent a trebuit sa fie transmis in strainatate in scopul notificarii ori comunicarii, potrivit dispozitiilor prezentei conventii, si o hotarare judecatoreasca a fost data impotriva unui parat care nu a fost prezent, judecatorul are facultatea de a pune in vedere paratului decaderea care rezulta din expirarea termenelor de exercitare a cailor de atac, daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
    a) paratul, fara sa aiba culpa, nu a luat cunostinta in timp util de actul respectiv pentru a se apara de hotarare prin exercitarea unei cai de atac;
    b) mijloacele de aparare ale paratului nu apar lipsite de orice temei.
    Cererea vizand inlaturarea decaderii din termen este inadmisibila daca nu a fost formulata intr-un termen rezonabil incepand din momentul in care paratul a avut cunostinta de hotarare.
    Fiecare stat contractant are facultatea sa declare ca aceasta cerere este inadmisibila daca este formulata dupa expirarea unui termen pe care acesta il va preciza in declaratia sa, cu conditia ca acest termen sa nu fie mai mic de un an calculat de la pronuntarea hotararii.
    Prezentul articol nu se aplica hotararilor privind statutul persoanelor.

    CAP. 2
    Acte extrajudiciare

    Art. 17
    Actele extrajudiciare emise de autoritatile si functionarii ministeriali ai unui stat contractant pot fi transmise in scopurile notificarii sau comunicarii intr-un alt stat contractant, potrivit modalitatilor si conditiilor prevazute de prezenta conventie.

    CAP. 3
    Dispozitii generale

    Art. 18
    Orice stat contractant poate desemna, in afara autoritatii centrale, alte autoritati, stabilind competentele acestora.
    Cu toate acestea, solicitantul are intotdeauna dreptul sa se adreseze direct autoritatii centrale.
    Statele federale au facultatea sa desemneze mai multe autoritati centrale.
    Art. 19
    Prezenta conventie nu se opune ca legea interna a unui stat contractant sa permita alte forme de transmitere care nu sunt prevazute in articolele precedente, in scopurile notificarii sau comunicarii pe teritoriul sau a actelor provenind din strainatate.
    Art. 20
    Prezenta conventie nu se opune ca statele contractante sa convina pentru a deroga de la prevederile:
    a) art. 3 alin. 2, in ceea ce priveste cerinta dublului exemplar al documentelor transmise;
    b) art. 5 alin. 3 si art. 7, in ceea ce priveste folosirea limbilor;
    c) art. 5 alin. 4;
    d) art. 12 alin. 2.
    Art. 21
    Fiecare stat contractant va notifica Ministerului Afacerilor Externe al Olandei fie in momentul depunerii instrumentului sau de ratificare sau de aderare, fie ulterior:
    a) desemnarea autoritatilor prevazute la art. 2 si 18;
    b) desemnarea autoritatii competente pentru stabilirea dovezii prevazute la art. 6;
    c) desemnarea autoritatii competente pentru primirea actelor transmise pe cale consulara, potrivit art. 9.
    Acesta va notifica, dupa caz, in aceleasi conditii:
    a) opunerea sa la folosirea cailor de transmitere prevazute la art. 8 si 10;
    b) declaratiile prevazute la art. 15 alin. 2 si la art. 16 alin. 3;
    c) orice modificare a desemnarilor, opunerilor si declaratiilor mentionate mai sus.
    Art. 22
    Prezenta conventie va inlocui in raporturile dintre statele care au ratificat-o art. 1 - 7 ale conventiilor privind procedura civila, semnate la Haga la 17 iunie 1905 si, respectiv, la 1 martie 1954, in masura in care statele mentionate sunt parti la una sau la cealalta dintre aceste conventii.
    Art. 23
    Prezenta conventie nu aduce atingere aplicarii art. 23 al Conventiei privind procedura civila, semnata la Haga la 17 iunie 1905, nici art. 24 al Conventiei privind procedura civila, semnata la Haga la 1 martie 1954.
    Aceste articole nu sunt totusi aplicabile decat daca se folosesc modalitati de comunicare identice celor prevazute de conventiile mentionate.
    Art. 24
    Acordurile aditionale la conventiile mentionate din 1905 si, respectiv, din 1954, incheiate de statele contractante, sunt considerate, de asemenea, aplicabile la prezenta conventie numai daca statele interesate nu convin altfel.
    Art. 25
    Fara a se aduce atingere aplicarii art. 22 si 24, prezenta conventie nu deroga de la conventiile la care statele contractante sunt sau vor fi parti si care contin dispozitii in materiile reglementate de prezenta conventie.
    Art. 26
    Prezenta conventie este deschisa spre semnare statelor reprezentate la a 10-a sesiune a Conferintei de la Haga de drept international privat.
    Aceasta va fi ratificata si instrumentele de ratificare vor fi depuse la Ministerul Afacerilor Externe al Olandei.
    Art. 27
    Prezenta conventie va intra in vigoare in a 60-a zi dupa depunerea celui de-al treilea instrument de ratificare prevazut la art. 26 alin. 2.
    Pentru fiecare stat semnatar care ratifica ulterior, prezenta conventie va intra in vigoare in a 60-a zi dupa depunerea instrumentului sau de ratificare.
    Art. 28
    Orice stat nereprezentat la cea de-a 10-a sesiune a Conferintei de la Haga de drept international privat va putea adera la prezenta conventie dupa intrarea sa in vigoare in baza art. 27 alin. 1. Instrumentul de aderare va fi depus la Ministerul Afacerilor Externe al Olandei.
    Prezenta conventie va intra in vigoare pentru acel stat cu conditia ca un stat care a ratificat conventia inaintea acestei depuneri sa nu se opuna in termen de 6 luni incepand de la data la care Ministerul Afacerilor Externe al Olandei ii va notifica aceasta aderare.
    In lipsa opunerii, prezenta conventie va intra in vigoare pentru statul care adera in prima zi din luna care urmeaza expirarii ultimului dintre termenele mentionate la alin. 2.
    Art. 29
    Orice stat, in momentul semnarii, ratificarii sau aderarii, va putea declara ca prezenta conventie se va extinde la ansamblul teritoriilor pe care le reprezinta pe plan international sau la unul ori mai multe dintre ele. Aceasta declaratie va avea efect din momentul intrarii in vigoare a conventiei pentru statul respectiv.
    Ca urmare, orice extindere de aceasta natura va fi notificata Ministerului Afacerilor Externe al Olandei.
    Prezenta conventie va intra in vigoare pentru teritoriile la care se refera extinderea in a 60-a zi dupa notificarea mentionata la alin. 2.
    Art. 30
    Prezenta conventie va avea o durata de 5 ani incepand de la data intrarii sale in vigoare conform art. 27 alin. 1, chiar pentru statele care o vor ratifica sau care vor adera ulterior la aceasta.
    Prezenta conventie va fi reinnoita in mod tacit din 5 in 5 ani, daca nu exista denuntare.
    Denuntarea va fi notificata Ministerului Afacerilor Externe al Olandei cu cel putin 6 luni inaintea expirarii termenului de 5 ani.
    Ea va putea sa se limiteze la unele dintre teritoriile la care se aplica prezenta conventie.
    Denuntarea nu va avea efect decat fata de statul care a notificat-o. Prezenta conventie va ramane in vigoare pentru celelalte state contractante.
    Art. 31
    Ministerul Afacerilor Externe al Olandei va notifica statelor la care se refera art. 26, precum si statelor care vor adera conform dispozitiilor art. 28:
    a) semnaturile si ratificarile prevazute la art. 26;
    b) data la care prezenta conventie va intra in vigoare conform dispozitiilor art. 27 alin. 1;
    c) aderarile vizate la art. 28 si data la care acestea vor avea efect;
    d) extinderile prevazute la art. 29 si data la care acestea vor avea efect;
    e) desemnarile, opunerile si declaratiile mentionate la art. 21;
    f) denuntarile vizate la art. 30 alin. 2.
    Drept care subsemnatii, legal imputerniciti, am semnat prezenta conventie.
    Adoptata la Haga la 15 noiembrie 1965, in limbile franceza si engleza, cele doua texte avand aceeasi valoare, intr-un singur exemplar care va fi depus in arhivele Guvernului Olandei si a carui copie certificata pentru conformitate va fi comunicata pe cale diplomatica fiecarui stat reprezentat la a 10-a sesiune a Conferintei de la Haga de drept international privat.

    ANEXA 1

        Formulare de cerere si de dovada, elementele esentiale ale actului
                  (prevazute la art. 3, 5, 6 si 7 din conventie)

                                 CERERE
in vederea notificarii si comunicarii in strainatate a unui act judiciar sau extrajudiciar

    Conventia privind notificarea si comunicarea in strainatate a actelor judiciare si extrajudiciare in materie civila sau comerciala, semnata la Haga la 15 noiembrie 1965

     __________________________________________________________________________
    | Identitatea si adresa solicitantului |  | Adresa autoritatii destinatare |
    |______________________________________|__|________________________________|

    Subsemnatul solicitant are onoarea de a transmite, in dublu exemplar, autoritatii destinatare documentele enumerate mai jos, cu rugamintea, in conformitate cu art. 5 din conventia sus-mentionata, de a transmite fara intarziere un exemplar destinatarului, si anume:
...............................................................................
                          (identitatea si adresa)
    a) potrivit formalitatilor legale [art. 5 alin. 1 lit. a)]*);
    b) potrivit formei speciale urmatoare [art. 5 alin. 1 lit. b)]*): .............................;
    c) dupa caz, prin inmanarea simpla [art. 5 alin. 2]*).
    Aceasta autoritate este rugata sa restituie sau sa ia masuri in vederea restituirii catre solicitant a unui exemplar al actului si al anexelor sale, cu dovada mentionata pe verso.
    Enumerarea pieselor .......................................................
    Facuta la ............................... in data de ......................
    Semnatura si/sau sigiliul
------------
    *) Radiati mentiunile inutile.

    ...........................................................................
    Versoul cererii

                                 DOVADA

    Subscrisa autoritate are onoarea sa ateste, in conformitate cu art. 6 din conventia sus-mentionata,
    1. ca cererea a fost executata*):
    - ........................................................................;
                                    (la data)
    - ........................................................................;
                           (in localitatea, str., nr.)
    - in una dintre modalitatile urmatoare prevazute la art. 5:
    a) conform modalitatilor legale [art. 5 alin. 1 lit. a)]*);
    b) potrivit formei speciale urmatoare*): .................................;
    c) prin inmanare simpla*).
    Documentele mentionate in cerere au fost inmanate lui:
    - ........................................................................;
                           (identitatea si calitatea persoanei)
    - legaturi de rudenie, de subordonare sau altele cu destinatarul actului:
..............................................................................;
    2. ca cererea nu a fost indeplinita, datorita urmatoarelor motive*):
...............................................................................
    In conformitate cu art. 12 alin. 2 din conventia sus-mentionata, solicitantul este rugat sa plateasca sau sa ramburseze cheltuielile a caror detaliere figureaza in memoriul anexat*).

    Anexe
    Acte restituite ...........................................................
    Dupa caz, documentele justificative ale indeplinirii ......................
    Facuta la ............................... in data de ......................
    Semnatura si/sau sigiliul
------------
    *) Radiati mentiunile inutile.

                     ELEMENTELE ESENTIALE ALE ACTULUI

    Conventia privind notificarea si comunicarea in strainatate a actelor judiciare si extrajudiciare in materie civila sau comerciala, semnata la Haga la 15 noiembrie 1965 (art. 5 alin. 4)
    Numele si adresa autoritatii solicitante ..................................
    Identitatea partilor*) ....................................................

                             Act judiciar*)

    Natura si obiectul actului ................................................
    Natura si obiectul actiunii, dupa caz, valoarea litigiului ................
    Data si locul infatisarii*) ..............................................
    Instanta care a pronuntat hotararea*) ....................................
    Data hotararii*) .........................................................
    Indicarea termenelor prevazute in act*) ..................................

                            Act extrajudiciar*)

    Natura si obiectul actului ................................................
    Indicarea termenelor prevazute in act*) ..................................
------------
    *) Daca este cazul, identitatea si adresa persoanei interesate in transmiterea actului.
    *) Radiati mentiunile inutile.



SmartCity5

COMENTARII la Legea 124/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 124 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu