E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 768 din  4 noiembrie 1994    * Republicata

pentru aprobarea Normelor privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii primelor de la bugetul de stat pentru porcine si pasari vii

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 240 din 20 octombrie 1995


SmartCity3


    *) Republicata in temeiul art. IX din Hotararea Guvernului nr. 528 din 14 iulie 1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 161 din 26 iulie 1995.
    Hotararea Guvernului nr. 768 din 4 noiembrie 1994 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 320 din 17 noiembrie 1994, si a mai fost modificata prin Hotararea Guvernului nr. 460 din 27 iunie 1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 132 din 30 iunie 1995.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Normele privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii primelor de la bugetul de stat pentru porcinele si pasarile vii, stabilite in anexa la Hotararea Guvernului nr. 729/1994*).
    Normele sunt prevazute in anexa la prezenta hotarare.
    *) Anexa la Hotararea Guvernului nr. 729/1994 a fost abrogata prin Hotararea Guvernului nr. 460 din 27 iunie 1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 132 din 30 iunie 1995.

    ANEXA 1
                  NORME
privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii primelor de la bugetul de stat pentru porcinele si pasarile vii stabilite in anexa la Hotararea Guvernului nr. 729/1994
    Pentru acordarea primelor cuvenite producatorilor agricoli pentru porcine si pasari vii, livrate la fondul de consum la preturile minime, garantate, de achizitie, se emit urmatoarele norme:
    1. (1) Primele de la bugetul de stat pentru porcine si pasari vii, preluate in vederea taierii si industrializarii, se acorda producatorilor agricoli, indiferent de forma de organizare si de titularul dreptului de proprietate.
    (2) Agentii economici, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate, care achizitioneaza porcine si pasari vii pentru industrializare si livrare la fondul de consum, vor plati producatorilor agricoli, la preluarea acestora, preturile minime, garantate, de achizitie la nivelul stabilit in anexa la Hotararea Guvernului nr. 729/1994, care includ si primele de la bugetul de stat.
    2. (1) Prin industrializarea si livrarea carnii in vederea acordarii primelor de la bugetul de stat se intelege sacrificarea animalelor si a pasarilor - din achizitii sau din productie proprie, precum si pe baza de prestari de servicii - in abatoare autorizate de organele sanitar-veterinare, transarea si prelucrarea carnii, precum si valorificarea acesteia ca atare sau sub forma de produse din carne.
    (2) Primele de la bugetul de stat se acorda producatorilor agricoli numai pentru animalele preluate in viu sau sacrificate din productia proprie, care se incadreaza in prevederile STAS 12512-87 pentru porcine si STAS 6997-74 pentru pasari vii, pe baza certificatelor de sanatate eliberate de organele sanitar - veterinare.
    3. (1) Primele de la bugetul de stat se acorda cu conditia respectarii de catre agentii economici achizitori a preturilor minime, garantate, de achizitie la nivelul stabilit in anexa la Hotararea Guvernului nr. 729/1994, precum si a preturilor maxime cu amanuntul la carnea de porcine si de pasare, in carcasa si transata pe calitati, si la preparatele din carne negociate de producatori cu agentii economici care comercializeaza aceste produse potrivit prevederilor art. 1 al aceleiasi hotarari.
    (2) Potrivit prevederilor art. 4 din Hotararea Guvernului nr. 729/1994, reglementarile stabilite in art. 16 alin. 2 din Hotararea Guvernului nr. 464/1991, precum si in art. 3 din Hotararea Guvernului nr. 179/1993 se aplica si in cazul preturilor cu amanuntul la carnea de porc si de pasare.
    4. (1) In vederea incasarii de la bugetul de stat a primelor platite producatorilor agricoli, agentii economici care achizitioneaza porcine si pasari vii pentru taiere sau care sacrifica porcine si pasari vii din productia proprie vor intocmi chenzinal deconturile justificative, potrivit modelului anexat, pe care le depun la directiile generale pentru agricultura si alimentatie judetene si a municipiului Bucuresti, pentru a fi verificate si avizate sub aspectul realitatii si legalitatii lor.
    (2) Obligatiile agentilor economici si ale Ministerului Agriculturii si Alimentatiei privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii primelor pentru porcine si pasari vii sunt cele stabilite la art. 2 alin. (5) si (10) din normele prevazute in anexa nr. II la Hotararea Guvernului nr. 72/1994, republicata.
    5. Incasarea primelor de la bugetul de stat in mod necuvenit, prin inscrierea, in documentele de acordare, de date sau situatii nereale, atrage obligatia beneficiarului la restituirea primelor, precum si aplicarea sanctiunilor legale.
    6. Prevederile prezentelor norme intra in vigoare incepand cu data publicarii Hotararii Guvernului nr. 729/1994*) in Monitorul Oficial al Romaniei si se aplica pe o perioada de 180 de zile.

    ANEXA *)
    la norme

Agentul economic ............     DIRECTIA GENERALA PENTRU AGRICULTURA
Nr ...... data ..............     SI ALIMENTATIE A JUDETULUI ................

                               Verificat si avizat pentru suma de ........lei.
                                                           (cifre si litere)
                                                  Director,
                                              (data avizarii)

                      DECONT JUSTIFICATIV
privind incasarea de la bugetul de stat a primelor pentru porcine si pasari vii,
conform Hotararii Guvernului nr. 729/1994, pe luna ....................
                                                                 - lei/kg viu -
-------------------------------------------------------------------------------
                        Cantitatea      Pretul   din care:   Valoarea   Suma de
                        totala          minim,  Prima de la   totala   incasat
                        preluata,      garantat, bugetul de  a primei   de la
Nr.  Produsul   U.M.  industrializata     de      stat      (col.3x5)   bugetul
crt.                    si livrata     achizitie            - mii lei-  de stat
                        la fondul de  - lei/U.M.                      -mii lei-
                         consum       (inclusiv
                        - U.M. -        prima)
-------------------------------------------------------------------------------
 0     1         2         3              4        5           6          7
-------------------------------------------------------------------------------
1.Porci pentru
  taiere,
 STAS 12512-87
 in greutate de:
 - 90-100 kg viu  kg viu                3.000    1.150
 - 101-115 kg viu kg viu                3.100    1.150
-peste 115 kg viu
(inclusiv scroafe
si vieri
reconditionati)   kg viu                2.900    1.150
2. Pasari vii
pentru taiere,
STAS 6997-74:
- pui de gaina si
de curca          kg viu                2.600      950
-gaini-cocosi si
 curci-curcani    kg viu                2.500      950
-------------------------------------------------------------------------------

            Director,                           Contabil sef,

-----------------------
    *) Hotararea Guvernului nr. 729/1994 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 299 din 24 octombrie 1994.
    *) Anexa este reprodusa astfel cum a fost modificata prin Hotararea Guvernului nr. 460 din 27 iunie 1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 132 din 30 iunie 1995.

                                            SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 768/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 768 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 768/1994
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu