E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 729 din 21 octombrie 1994

cu privire la negocierea preturilor cu amanuntul la unele produse de baza in consumul populatiei, din productia interna, si stabilirea de prime la carnea de porcine si de pasare

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 299 din 24 octombrie 1994


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Agentii economici cu capital majoritar de stat, producatori de ulei comestibil, zahar, carne de porc si de pasare, preparate din carne si oua, negociaza preturile cu amanuntul si rabaturile comerciale cu agentii economici care comercializeaza produsele respective.
    Preturile cu amanuntul negociate potrivit prevederilor alineatului precedent nu pot fi depasite nici in cazul in care marfa circula prin mai multe verigi de desfacere.
    Art. 2
    Agentii economici cu capital majoritar de stat, producatori, au obligatia de a marca, eticheta sau inscriptiona pe fiecare ambalaj al produsului preturile maxime cu amanuntul negociate potrivit prevederilor art. 1 din prezenta hotarare, precum si preturile maxime cu amanuntul la produsele prevazute in anexa la Hotararea Guvernului nr. 45/1994.
    Agentii economici comercianti, indiferent de forma de organizare si titularul dreptului de proprietate, au obligatia, conform prevederilor art. 5 din Hotararea Guvernului nr. 206/1993, modificata prin Hotararea Guvernului nr. 45/1994, sa aduca la cunostinta populatiei preturile cu amanuntul, adaosurile, respectiv rabaturile comerciale practicate.
    Art. 3
    Agentii economici, indiferent de forma de organizare si titularul dreptului de proprietate, vor inscrie in facturi sau alte documente ce se intocmesc la livrarea produselor prevazute la art. 1 si preturile cu amanuntul, precum si rabaturile comerciale, negociate.
    Art. 4
    Prevederile art. 16 alin. 2 din Hotararea Guvernului nr. 464/1991*), precum si ale art. 3 din Hotararea Guvernului nr. 179/1993 se aplica si in cazul produselor cu preturi cu amanuntul stabilite potrivit prezentei hotarari.
---------------------------
    *) Hotararea Guvernului nr. 464/1991 a fost modificata prin Hotararea Guvernului nr. 45/1994, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 49 din 25 februarie 1994.

    Art. 5
    Taxa pe valoarea adaugata datorata bugetului de stat de catre agentii economici producatori pentru produsele prevazute la art. 1 se calculeaza asupra preturilor cu ridicata rezultate din preturile cu amanuntul si rabatul comercial, negociate.
    Art. 6
    Hotararea Guvernului nr. 72/1994 privind declararea produselor agricole de importanta nationala se completeaza cu produsele: porcine si pasari vii destinate sacrificarii.
    Preturile minime, garantate, de achizitie la porci, pui de gaina si curca, gaini si cocosi, vii, precum si primele acordate producatorilor agricoli pentru aceste produse preluate de agentii economici achizitori, dupa data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, sunt cele prevazute in anexa, care completeaza corespunzator Hotararea Guvernului nr. 333/1994.
    Ministerul Finantelor si Ministerul Agriculturii si Alimentatiei vor adapta de urgenta normele referitoare la utilizarea si acordarea primelor in conformitate cu prevederile prezentei hotarari.
    Art. 7
    Abaterile de la normele prevazute in prezenta hotarare constituie contraventii, daca nu au fost comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni si se sanctioneaza, dupa caz, potrivit prevederilor Legii nr. 12/1990, astfel cum a fost modificata si completata, ale Legii nr. 11/1991, precum si ale Hotararii Guvernului nr. 555/1994.
    Art. 8
    Se recomanda agentilor economici producatori, altii decat cei cu capital majoritar de stat, sa negocieze preturile cu amanuntul si rabaturile comerciale potrivit prevederilor prezentei hotarari.
    Art. 9
    Prevederile referitoare la negocierea preturilor cu amanuntul si rabaturile comerciale se aplica temporar, respectiv pe o perioada de 180 de zile de la publicarea prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei.
    In perioada de 180 de zile prevazuta la alineatul precedent, majorarea preturilor si rabaturilor comerciale maxime la produsele prevazute la art. 1 se face cu respectarea prevederilor art. 10 alin. 2 din Hotararea Guvernului nr. 412/1992 si ale art. 3 din Hotararea Guvernului nr. 206/1993.
    Art. 10
    Ministerul Finantelor, Ministerul Comertului, Ministerul Agriculturii si Alimentatiei si autoritatile administratiei publice locale vor asigura punerea in aplicare a prezentei hotarari.

           p. PRIM-MINISTRU
         DAN MIRCEA POPESCU,
           ministru de stat,
    ministrul muncii si protectiei sociale

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministru de stat,
                       ministrul finantelor,
                       Dan Mogos,
                       secretar de stat

                       Ministru de stat, presedintele
                       Consiliului pentru Coordonare,
                       Strategie si Reforma Economica,
                       Mircea Cosea

                       Ministrul comertului,
                       Cristian Ionescu

                       Ministrul agriculturii
                       si alimentatiei,
                       Valeriu Tabara

    ANEXA 1

Preturile minime, garantate, de achizitie, precum si primele acordate de la bugetul de stat producatorilor agricoli pentru porci si pasari vii
-----------------------------------------------------------
                          Preturi minime,    din care:
                          garantate,         prima
                          de achizitie
                          (inclusiv prima)
                          - lei/kg viu -     - lei/kg viu -
-----------------------------------------------------------
1. Porci pentru taiere,
STAS 12512-87, in
greutate de:
 - 90-100 kg viu              2.100               650
 - 101-115 kg viu             2.200               650
 - peste 115 kg viu
(inclusiv scroafe
si vieri
reconditionati)               2.000               650
2. Pasari vii pentru
taiere, STAS 6997-74:
 - pui de gaina si
   curca                      2.100               700
 - gaini si cocosi            1.900               700
-----------------------------------------------------------
    NOTA:
    ------
    Primele prevazute in prezenta anexa se vor incadra in sumele alocate Ministerului Agriculturii si Alimentatiei prin bugetul de stat pe anul 1994. Prevederile Hotararii Guvernului nr. 139/1994, referitoare la subventionarea dobanzilor aferente creditelor bancare acordate producatorilor agricoli, nu se aplica in cazul cresterii si ingrasarii porcilor si puilor destinati taierii.

                                                  


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 729/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 729 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 729/1994
Hotărârea 460 1995
privind stabilirea preturilor minime, garantate, de achizitie si a primelor ce se acorda de la bugetul de stat la porcine si pasari vii livrate pentru industrializare
Hotărârea 245 1995
privind prelungirea valabilitatii Hotaririi Guvernului nr. 729/1994 cu privire la negocierea preturilor cu amanuntul la unele produse de baza in consumul populatiei, din productie interna, si stabilirea de prime la carnea de porcine si de pasare
Hotărârea 768 1994
pentru aprobarea Normelor privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii primelor de la bugetul de stat pentru porcine si pasari vii
Hotărârea 768 1994
pentru aprobarea Normelor privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii primelor de la bugetul de stat pentru porcine si pasari vii
Hotărârea 139 1994
cu privire la acordarea, utilizarea si controlul utilizarii subventiilor de la bugetul de stat destinate acoperirii partiale a dobanzii aferente creditelor bancare pe termen scurt acordate producatorilor agricoli pentru cresterea si ingrasarea porcilor si pentru cresterea pasarilor
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu