E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 539 din  8 septembrie 1992

cu privire la organizarea controlului in domeniul asigurarilor sociale de stat si unele masuri pentru incasarea veniturilor bugetului asigurarilor sociale de stat

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 239 din 25 septembrie 1992


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    (1) Se constituie Corpul de control in domeniul asigurarilor sociale de stat, in vederea exercitarii controlului cu privire la modul in care persoanele juridice si persoanele fizice care folosesc personal salariat achita pentru acesta contributia de asigurari sociale, precum si modul in care incaseaza si platesc contributia pentru pensia suplimentara.
    (2) Societatile comerciale romane sau straine, cu sediul in Romania, cu capital integral sau partial privat, asociatiile familiale, reprezentantele in Romania ale societatilor comerciale din strainatate, precum si persoanele fizice care folosesc personal salariat au obligatia de a inregistra contractele individuale de munca ale salariatilor la camerele de munca din cadrul directiilor judetene de munca si protectie sociala, respectiv la camera de munca din cadrul Directiei generale de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti.
    Art. 2
    Corpul de control in domeniul asigurarilor sociale de stat va functiona potrivit regulamentului de organizare si functionare, care va fi emis si aprobat prin ordin al ministrului muncii si protectiei sociale in termen de 30 de zile de la publicarea prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 3
    (1) Pentru a asigura functionarea Corpului de control in domeniul asigurarilor sociale de stat, se suplimenteaza numarul maxim de posturi aprobat pentru Ministerul Muncii si Protectiei Sociale cu 160 posturi, din care 10 posturi pentru crearea Corpului de control in domeniul asigurarilor sociale de stat la nivelul ministerului si 150 posturi pentru crearea Corpului de control in domeniul asigurarilor sociale de stat la nivelul directiilor judetene de munca si protectie sociala, respectiv la nivelul Directiei generale de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti.
    (2) Repartizarea pe judete si municipiul Bucuresti a celor 150 posturi se face prin ordin al ministrului muncii si protectiei sociale.
    Art. 4
    Fondurile necesare pentru incadrarea personalului si desfasurarea activitatii de control se suporta din bugetul asigurarilor sociale de stat, in limitele aprobate prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
    Art. 5
    (1) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 la 10.000 lei:
    a) nerespectarea prevederilor art. 1 alin. 1, art. 3 alin. 1, 2, 3, 4 din Decretul nr. 389/1972, modificat prin Legea nr. 49/1992, precum si art. 64 alin. 2 din Legea nr. 3/1977, modificata prin Legea nr. 49/1992;
    b) neinregistrarea la camerele de munca din cadrul directiilor judetene de munca si protectie sociala, respectiv la camera de munca din cadrul Directiei generale de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti, in termen de 5 zile de la incheiere, a contractelor individuale de munca de catre persoanele juridice si fizice prevazute la art. 1 alin. (2).
    (2) Constatarea si sanctionarea contraventiilor prevazute la lit. a) se realizeaza de catre salariatii Corpului de control in domeniul asigurarilor sociale de stat, constituit potrivit prezentei hotarari, iar ale celor prevazute la lit. b), de catre salariatii camerelor de munca.
    (3) Prevederile prezentului articol se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor.
    Art. 6
    Prezenta hotarare intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei.


                    PRIM-MINISTRU
                   THEODOR STOLOJAN

                                Contrasemneaza:
                                Ministrul muncii si
                                protectiei sociale,
                                Dan Mircea Popescu

                                Ministrul bugetului, veniturilor
                                statului si controlului financiar,
                                Florian Bercea

                                Ministrul economiei si finantelor,
                                George Danielescu


                                         


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 539/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 539 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu