E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 539 din  8 septembrie 1992

cu privire la organizarea controlului in domeniul asigurarilor sociale de stat si unele masuri pentru incasarea veniturilor bugetului asigurarilor sociale de stat

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 239 din 25 septembrie 1992


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    (1) Se constituie Corpul de control in domeniul asigurarilor sociale de stat, in vederea exercitarii controlului cu privire la modul in care persoanele juridice si persoanele fizice care folosesc personal salariat achita pentru acesta contributia de asigurari sociale, precum si modul in care incaseaza si platesc contributia pentru pensia suplimentara.
    (2) Societatile comerciale romane sau straine, cu sediul in Romania, cu capital integral sau partial privat, asociatiile familiale, reprezentantele in Romania ale societatilor comerciale din strainatate, precum si persoanele fizice care folosesc personal salariat au obligatia de a inregistra contractele individuale de munca ale salariatilor la camerele de munca din cadrul directiilor judetene de munca si protectie sociala, respectiv la camera de munca din cadrul Directiei generale de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti.
    Art. 2
    Corpul de control in domeniul asigurarilor sociale de stat va functiona potrivit regulamentului de organizare si functionare, care va fi emis si aprobat prin ordin al ministrului muncii si protectiei sociale in termen de 30 de zile de la publicarea prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 3
    (1) Pentru a asigura functionarea Corpului de control in domeniul asigurarilor sociale de stat, se suplimenteaza numarul maxim de posturi aprobat pentru Ministerul Muncii si Protectiei Sociale cu 160 posturi, din care 10 posturi pentru crearea Corpului de control in domeniul asigurarilor sociale de stat la nivelul ministerului si 150 posturi pentru crearea Corpului de control in domeniul asigurarilor sociale de stat la nivelul directiilor judetene de munca si protectie sociala, respectiv la nivelul Directiei generale de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti.
    (2) Repartizarea pe judete si municipiul Bucuresti a celor 150 posturi se face prin ordin al ministrului muncii si protectiei sociale.
    Art. 4
    Fondurile necesare pentru incadrarea personalului si desfasurarea activitatii de control se suporta din bugetul asigurarilor sociale de stat, in limitele aprobate prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
    Art. 5
    (1) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 la 10.000 lei:
    a) nerespectarea prevederilor art. 1 alin. 1, art. 3 alin. 1, 2, 3, 4 din Decretul nr. 389/1972, modificat prin Legea nr. 49/1992, precum si art. 64 alin. 2 din Legea nr. 3/1977, modificata prin Legea nr. 49/1992;
    b) neinregistrarea la camerele de munca din cadrul directiilor judetene de munca si protectie sociala, respectiv la camera de munca din cadrul Directiei generale de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti, in termen de 5 zile de la incheiere, a contractelor individuale de munca de catre persoanele juridice si fizice prevazute la art. 1 alin. (2).
    (2) Constatarea si sanctionarea contraventiilor prevazute la lit. a) se realizeaza de catre salariatii Corpului de control in domeniul asigurarilor sociale de stat, constituit potrivit prezentei hotarari, iar ale celor prevazute la lit. b), de catre salariatii camerelor de munca.
    (3) Prevederile prezentului articol se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor.
    Art. 6
    Prezenta hotarare intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei.


                    PRIM-MINISTRU
                   THEODOR STOLOJAN

                                Contrasemneaza:
                                Ministrul muncii si
                                protectiei sociale,
                                Dan Mircea Popescu

                                Ministrul bugetului, veniturilor
                                statului si controlului financiar,
                                Florian Bercea

                                Ministrul economiei si finantelor,
                                George Danielescu


                                         


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 539/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 539 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu