Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 135 din 20 mai 1988

privind infiintarea si organizarea Ministerului Industriei Constructiilor de Masini

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 26 din 21 mai 1988


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania  decreteaza:

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Pe data prezentului decret se infiinteaza Ministerul Industriei Constructiilor de Masini, prin fuziunea Ministerului Industriei Constructiilor de Masini si Ministerului Industriei de Utilaj Greu, care isi inceteaza activitatea.
    Art. 2
    Ministerul Industriei  Constructiilor de Masini indeplineste functia de organ central coordonator pentru activitatile din domeniul sau fata de toate unitatile socialiste din subordinea organelor centrale sau locale de stat, precum si a organizatiilor cooperatiste si celorlalte organizatii obstesti.
    Ministerul Industriei Constructiilor de Masini conduce, indruma si controleaza activitatea centralelor industriale, a unitatilor asimilate acestora si a celorlalte unitati din subordinea sa si urmareste realizarea planului in domeniul sau de activitate.
    Art. 3
    Ministerul Industriei Constructiilor de Masini asigura in activitatea sa aplicarea legilor, decretelor, precum si a hotararilor Consiliului de Ministri.

    CAP. 2
    Organizare

    Art. 4
    Ministerul Industriei Constructiilor de Masini este condus de consiliul de conducere, care hotaraste in problemele generale privind activitatea ministerului; conducerea colectiva a activitatii operative a ministerului si asigurarea aducerii la indeplinire a hotararilor consiliului de conducere se realizeaza prin biroul executiv al acestuia.
    Consiliul de conducere al ministerului si biroul executiv al acestuia, organe cu caracter deliberativ, sunt organizate si functioneaza potrivit Decretului Consiliului de Stat nr. 76/1973 privind conducerea ministerelor si a celorlalte organe centrale ale administratiei de stat pe baza principiului conducerii colective.
    Art. 5
    Ministrul informeaza consiliul de conducere al ministerului asupra principalelor probleme rezolvate in perioada dintre sedinte.
    Art. 6
    Ministerul Industriei Constructiilor de Masini are in conducerea sa un ministru si cinci adjuncti ai ministrului.
    Adjunctii ministrului se numesc prin decret prezidential, iar atributiile acestora se stabilesc de consiliul de conducere al ministerului.
    Art. 7
    Ministrul reprezinta ministerul in raporturile cu celelalte organe si organizatii din tara, precum si in relatiile internationale.
    Art. 8
    In cadrul Ministerului Industriei Constructiilor de Masini se organizeaza si functioneaza, potrivit Decretului Consiliului de Stat nr. 78/1973, Consiliul tehnico-economic, organ de lucru pe langa organele de conducere colectiva ale ministerului.
    Art. 9
    Ministerul Industriei Constructiilor de Masini are urmatoarea structura organizatorica:
    a) Directia plan-productie, dezvoltare;
    b) Directia de montaj si reparatii capitale utilaj energetic si tehnologic;
    c) Directia tehnica;
    d) Directia de investitii, mecano-energetica si reparatii;
    e) Directia de comert exterior si cooperare economica internationala;
    f) Directia comerciala;
    g) Directia finante-preturi;
    h) Directia de organizare, control, personal-invatamint si retribuire;
    i) Serviciul special;
    j) Serviciul secretariat-administrativ si documente secrete.
    Structura organizatorica pe compartimente de munca si numarul maxim de personal in aparatul ministerului sunt cele prevazute in anexa nr. 1* si anexa nr. 2*.
    Atributiile si normele de functionare ale compartimentelor prevazute la alin. 1 se stabilesc de consiliul de consiliul de conducere al ministerului, potrivit normelor legale.
    Art. 10
    Ministerul Industriei Constructiilor de Masini are in subordinea sa centrale industriale si unitati asimilate acestora, intreprinderi, unitati de cercetare stiintifica, inginerie tehnologica si de proiectare, alte unitati, licee de specialitate si scoli profesionale pentru pregatirea cadrelor de specialitate.
    Art. 11
    Ministerul Industriei Constructiilor de Masini are in subordine directa unitatile prevazute in anexa nr. 3.

    CAP. 3
    Dispozitii finale

    Art. 12
    Personalul care trece la Ministerul Industriei Constructiilor de Masini, organizat potrivit prezentului decret, se considera transferat in interesul serviciului.
    Art. 13
    Personalul transferat in interesul serviciului sau trecut in aceeasi unitate, in functii cu niveluri de retribuire mai mici, precum si personalul devenit disponibil ca urmare a aplicarii prevederilor prezentului decret, beneficiaza de drepturile prevazute in art. 21 din Decretul Consiliului de Stat nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitatile economice.
    Art. 14
    Prevederile Decretului Consiliului de Stat nr. 367/1980 privind unele masuri pentru utilizarea rationala a personalului din unitatile socialiste, a caror aplicabilitate a fost prelungita prin Decretul Consiliului de Stat nr. 329/1987, nu se aplica, in anul 1988, posturilor din aparatul Ministerului Industriei Constructiilor de Masini si celor din unitatile la si de la care se transfera personalul ca urmare a prevederilor prezentului decret.
    Art. 15
    Ministerul Industriei Constructiilor de Masini se doteaza cu 6 autoturisme de transport persoane, pentru parcul comun propriu.
    Art. 16
    Comitetul de Stat al Planificarii si Ministerul Finantelor, pe baza propunerilor Ministerului Industriei Constructiilor de Masini si titularilor de plan din subordine, vor supune, spre aprobare, modificarile ce decurg din aplicarea prezentului decret, in planul national unic de dezvoltare economico-sociala, precum si in volumul si structura bugetului de stat, pe anul 1988.
    Art. 17
    Prevederile din legi, decrete si alte acte normative referitoare la cele doua ministere care fuzioneaza se aplica in mod corespunzator Ministerului Industriei Constructiilor de masini organizat conform prezentului decret.
    Art. 18
    Anexele nr. 1 - 3 fac parte integranta din prezentul decret.

    ANEXA 1

    Transmisa celor interesati

    ANEXA 2

    Transmisa celor interesati

    ANEXA 3

                             UNITATILE
         subordonate direct Ministerului Industriei Constructiilor
                               de Masini

                     I. Centrale Industriale
     1.  Centrala industriala de tractoare, autovehicule si masini agricole
         Brasov
     2.  Centrala industriala de autoturisme Pitesti-Colibasi
     3.  Centrala industriala navala Galati
     4.  Centrala industriala de rulmenti si organe de asamblare Brasov
     5.  Centrala industriala de utilaj energetic Bucuresti
     6.  Centrala industriala de vagoane si material rulant Bucuresti
     7.  Centrala industriala de utilaj metalurgic si prese Iasi
     8.  Centrala industriala de utilaj petrolier Ploiesti
     9.  Centrala industriala de utilaj minier si masini de ridicat Timisoara
    10.  Centrala industriala de utilaj chimic alimentar Bucuresti
    11.  Centrul national al industriei aeronautice romane Bucuresti

                    II. Alte unitati
     1.  Intreprinderea-antrepriza de constructii industriale si montaj Brasov
     2.  Intreprinderea-antrepriza de constructii speciale industriale si
         montaj Bucuresti
     3.  Directia de control industrial de asigurare a calitatii produselor
         aeronautice Bucuresti
     4.  Intreprinderea de exploatare portuara pentru produsele industriei
         constructiilor de masini Constanta
     5.  Unitati scolare.

                                                  


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 135/1988

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 135 din 1988
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 135/1988
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu