Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 59 din 27 martie 2006

privind stabilirea conditiilor de autorizare a operatorilor economici care au obligatia de a solicita inregistrarea in Registrul national al multiplicatorilor de discuri optice,casete audio si casete video

ACT EMIS DE: OFICIUL ROMAN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 377 din 3 mai 2006



In temeiul prevederilor art. 138 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare,

având în vedere dispoziţiile art. 31 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 25/2006 privind întărirea capacităţii administrative a Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,

în baza prevederilor art. 2 alin. (2) şi ale art. 6 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 758/2003 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor şi a corpului de arbitri şi a Deciziei primului-ministru nr. 31/2006 pentru numirea doamnei Rodica Pârvu în funcţia de director general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,

directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor emite următoarea decizie:

Scopul deciziei

Art. 1. - Prezenta decizie stabileşte normele metodologice privind condiţiile de autorizare şi înregistrare în Registrul naţional al multiplicatorilor de discuri optice, casete audio şi casete video, denumit în continuare Registrul naţional al multiplicatorilor, a operatorilor economici care desfăşoară pe teritoriul României activităţi de multiplicare a fonogramelor, videogramelor sau programelor pentru calculator pe discuri optice, casete audio sau casete video, după caz.

Domeniul de reglementare

Art. 2. - (1) Inregistrarea în Registrul naţional al multiplicatorilor este obligatorie pentru operatorii economici care:

a)   multiplică fonograme, videograme sau programe pentru calculator pe discuri optice, casete audio sau casete video, după caz, destinate distribuirii către public;

b)   intermediază servicii de multiplicare de fonograme, videograme sau programe pentru calculator pe discuri optice, casete audio sau casete video, după caz, destinate distribuirii către public;

c)   realizează servicii de multiplicare de fonograme, videograme sau programe pentru calculator exceptate potrivit art. 15 alin. (1).

(2)   Fonogramele, videogramele sau programele pentru calculator alăturate unor produse comerciale, inclusiv reviste, în cadrul activităţilor cu caracter promoţional intră sub incidenţa prevederilor prezentelor norme metodologice.

(3)  Registrul naţional al multiplicatorilor este organizat în formă electronică şi cuprinde următoarele secţiuni:

a)  secţiunea multiplicatori de discuri optice;

b)  secţiunea multiplicatori de casete audio;

c)  secţiunea multiplicatori de casete video;

d)   secţiunea intermediari ai serviciilor de multiplicare;

e)  secţiunea multiplicatori de produse exceptate.

Cerinţe şi criterii necesare autorizării

Art. 3. - (1) Operatorii economici prevăzuţi la art. 2 alin. (1) lit. a) pot obţine autorizaţia prevăzută la art. 30 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 25/2006 privind întărirea capacităţii administrative a Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

a)  deţin echipamente industriale pentru întreg fluxul de producţie, respectiv multiplicare, inscripţionare, ambalare şi control tehnic de calitate;

b)   echipamentele industriale de multiplicare au o capacitate minimă de producţie de peste 750 discuri optice/oră, 500 casete audio/oră şi, respectiv, 10 casete video de 60 minute/oră;

c)  pentru multiplicarea discurilor optice solicitanţii trebuie să facă dovada aplicării codului „SID" implementat de Federaţia Internaţională a Producătorilor de Fonograme (denumită în continuare IFPI) şi Philips.

(2) Caracterul industrial al echipamentelor trebuie dovedit de solicitant prin prezentarea specificaţiilor tehnice sau, în lipsa acestora, prin prezentarea unor expertize tehnice autorizate.

Eliberarea autorizaţiei

Art. 4. - (1) Autorizaţia se eliberează numai după verificarea de către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor a existenţei echipamentelor de multiplicare aflate la fiecare punct de lucru menţionat în cererea de înregistrare a operatorilor economici prevăzuţi la art. 2 alin. (1) lit. a).

(2)  După verificarea existenţei documentelor prevăzute la art. 34 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 25/2006, precum şi după verificarea la punctele de lucru a îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 3 alin. (1), Oficiul Român pentru Drepturile de Autor eliberează solicitanţilor, în termen de 5 zile lucrătoare pentru cererile transmise on-line şi în termen de 20 de zile lucrătoare pentru cererile depuse la sediul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, autorizaţia prevăzută la art. 30 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 25/2006.

(3)   Punctele de lucru, echipamentele de multiplicare şi spaţiile de depozitare vor fi menţionate în anexa autorizaţiei prevăzute la alin. (2).

(4)    In situaţia în care nu sunt depuse toate documentele, conform prezentelor norme metodologice, sau acestea sunt necorespunzătoare, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor va solicita în scris remedierea deficienţelor constatate, în caz contrar cererea urmând a fi respinsă.

(5)   Autorizaţia prevăzută la alin. (2) sau solicitarea prevăzută la alin. (4) va putea fi ridicată de la Registratura generală a Oficiului Român pentru Drepturile de Autor în termen de 15 zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (2), urmând ca, în cazul neridicării în interiorul acestui termen, să fie comunicate prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

(6)   Persoanele înregistrate în Registrul naţional al multiplicatorilor sunt obligate să comunice Oficiului Român pentru Drepturile de Autor documentele de modificare şi/sau completare a documentelor pe baza cărora s-a efectuat înregistrarea, în termen de 15 zile de la data la care s-a realizat modificarea şi/sau completarea lor.

Durata de valabilitate a autorizaţiei

Art. 5. - (1) Durata de valabilitate a autorizaţiei prevăzute la art. 4 alin. (2) este de un an de la data emiterii.

(2) Pentru emiterea unei noi autorizaţii în condiţiile prevăzute la art. 4 alin. (2), în situaţia modificării şi/sau completării documentelor pe baza cărora s-a efectuat înregistrarea, operatorii economici trebuie să depună următoarele:

a)  cererea-tip specifică, aprobată prin Decizia directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 30/2006 pentru stabilirea şi publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, în conformitate cu art. 47 din Ordonanţa Guvernului nr. 25/2006 privind întărirea capacităţii administrative a Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, a modelelor cererilor-tip privind înregistrarea în registrele naţionale administrate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, a modelului formularului special privind marcajele holografice deteriorate şi marcajele holografice aplicate pe fonogramele sau videogramele retrase din circuitul comercial, a modelului raportului de aplicare a marcajelor holografice pe fonograme sau videograme, a modelelor certificatelor de înregistrare în registrele naţionale administrate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, a modelelor adeverinţelor de înscriere în registrele naţionale administrate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor şi a modelului autorizaţiei de înregistrare în Registrul naţional al multiplicatorilor;

b)    copii ale documentelor de modificare şi/sau completare a documentelor pe baza cărora s-a efectuat înregistrarea.

Inregistrarea punctelor de lucru

Art. 6. - (1) Operatorii economici prevăzuţi la art. 2 alin. (1) pot desfăşura activitatea de multiplicare şi/sau depozitare a fonogramelor, videogramelor sau programelor pentru calculator numai la punctele de lucru sau spaţiile de depozitare declarate la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor.

(2) Pentru fiecare punct de lucru declarat la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, operatorii economici prevăzuţi la art. 2 alin. (1) lit. a) vor înregistra toate echipamentele de multiplicare ce funcţionează în acel loc, identificate prin marcă, serie şi capacitatea de multiplicare.

(3) Operatorii economici înregistraţi în Registrul naţional al multiplicatorilor administrat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor sunt obligaţi să deţină la fiecare punct de lucru autorizaţia prevăzută la art. 4 alin. (2), în original sau în copie.

Inregistrarea echipamentelor de multiplicare înstrăinate

Art. 7. - In situaţia înstrăinării echipamentelor de multiplicare, operatorii economici înregistraţi în Registrul naţional al multiplicatorilor vor comunica, în termen de 10 zile de la înstrăinare, datele de identificare a echipamentelor şi datele de identificare a operatorului economic care a achiziţionat respectivele echipamente, conform modelului prezentat în anexa nr. 1 la prezenta decizie.

Evidenţa contabilă a materiilor prime necesare multiplicării şi raportul stocurilor

Art. 8. - (1) Operatorii economici înregistraţi în Registrul naţional al multiplicatorilor au obligaţia să evidenţieze în gestiunea contabilă toate materiile prime folosite în procesul tehnologic.

(2) Operatorii economici prevăzuţi la alin. (1) au obligaţia să depună trimestrial la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, în primele 5 zile ale trimestrului următor, un raport privind cantitatea totală a materiilor prime achiziţionate, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 2.

Informaţiile obligatorii menţionate pe fonograme, videograme sau programe pentru calculator

Art. 9. - (1) Fonogramele şi videogramele fixate pe casete audio şi, respectiv, casete video trebuie să conţină pe suprafaţa acestora următoarele informaţii:

a)    denumirea, marca sau codul multiplicatorului înregistrat la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor;

b)  titlul fonogramei sau videogramei;

c)  simbolul © şi/sau ©, însoţit de numele/denumirea sau marca titularului de drepturi, anul şi ţara în care a fost adusă prima dată la cunoştinţă publică.

(2) Fonogramele, videogramele sau programele pentru calculator fixate pe discuri optice trebuie să conţină informaţii pe ambele feţe, atât pe cea imprimată grafic, cât şi pe banda circulară de identificare de pe faţa activă, după cum urmează:

A.  pe faţa printată:

a)  titlul fonogramei sau videogramei;

b)  simbolul © şi/sau ©, însoţit de numele/denumirea sau marca titularului de drepturi, anul şi ţara în care a fost adusă prima dată la cunoştinţă publică;

B.  pe banda circulară de identificare:

a)  titlul sau o parte identificabilă a acestuia;

b)    denumirea, marca sau codul multiplicatorului înregistrat la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor.

Codul de identificare a surselor

Art. 10. - Discurile optice trebuie să fie realizate prin injecţie şi să aibă inserate codul „SID" de identificare a sursei, potrivit specificaţiilor IFPI şi Philips. Codul „SID" este compus din două elemente de identificare corespunzătoare producătorului matriţei de injecţie şi, respectiv, multiplicatorului.

Comanda de multiplicare şi evidenţa contabilă analitică a multiplicărilor

Art. 11. - Operatorii economici înregistraţi în Registrul naţional al multiplicatorilor sunt obligaţi să multiplice fonograme, videograme sau programe pentru calculator numai în baza unei comenzi scrise potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 3 şi să ţină evidenţa contabilă analitică a multiplicărilor. Conturile analitice trebuie să conţină titlul, artistul şi numărul de catalog al produselor multiplicate.

Sancţiuni

Art. 12. - (1) Dacă operatorii economici înregistraţi în Registrul naţional al multiplicatorilor nu mai îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezentele norme metodologice, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor va suspenda sau va retrage autorizaţia de înregistrare a acestora, prin decizie a directorului general, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) In cazul în care raportul prevăzut la art. 8 alin. (2) nu este depus la două termene consecutive, autorizaţia prevăzută la art. 4 alin. (2) va fi suspendată de către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor până la depunerea rapoartelor şi verificarea concordanţei acestora.

Art. 13. - (1) Fonogramele, videogramele sau programele pentru calculator realizate cu încălcarea prevederilor prezentelor norme metodologice nu vor fi înscrise de către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor în registrele naţionale şi nici nu se vor elibera marcaje holografice pentru fonogramele şi videogramele în cauză.

(2) In situaţia în care fonogramele se depun ulterior înscrierii în Registrul naţional al fonogramelor şi se constată că au fost realizate cu încălcarea prevederilor prezentei decizii, înscrierea acestora va fi anulată.

Intermediarii serviciilor de multiplicare

Art. 14. - Operatorii economici prevăzuţi la art. 2 alin. (1) lit. b) au obligaţia să comunice Oficiului Român pentru Drepturile de Autor datele de identificare ale operatorilor economici care realizează multiplicarea, indiferent dacă aceştia din urmă funcţionează pe teritoriul României sau în străinătate.

Excepţii

Art. 15. - (1) Sunt exceptate de la prevederile prezentelor norme metodologice următoarele:

a)    fonogramele, videogramele şi programele pe calculator care conţin prezentarea unor organizaţii sau instituţii;

b)    fonogramele, videogramele şi programele de calculator destinate comunicării comerciale, care nu fac obiectul comercializării directe sau indirecte, precum: prezentări de operatori economici, de produse sau servicii;

c)    fonogramele, videogramele şi programele de calculator produse de către instituţiile de cult şi cele de învăţământ, comercializate prin mijloace proprii ale fiecărei instituţii sau cu prilejul unor manifestări cultural-artistice organizate de acestea ori la care acestea participă;

d)    fonogramele, videogramele şi programele de calculator realizate în scopul prezentării patrimoniului cultural deţinut de muzee, centre de cultură, teatre sau alte instituţii similare acestora ori cele cu caracter promoţional specifice activităţii instituţiilor culturale şi comercializate prin mijloace proprii ale fiecărei instituţii culturale sau cu prilejul unor manifestări cultural-artistice organizate de acestea ori la care acestea participă;

e)    fonogramele, videogramele şi programele de calculator oferite cu titlu gratuit vizitatorilor în cadrul târgurilor, saloanelor şi al altor manifestări expoziţionale, cu condiţia ca acestea să facă obiectul manifestărilor respective;

f)  fonogramele, videogramele şi programele de calculator conţinând instrucţiuni de utilizare, documentaţii, conferinţe, seminarii şi alte asemenea, cu condiţia ca acestea să nu facă obiectul comercializării prin magazine;

g)  programele pentru calculator destinate utilizării interne de către instituţii, organizaţii sau operatori economici şi actualizările acestor programe pentru calculator, cu condiţia de a nu fi distribuite prin magazine;

h) programele pentru calculator realizate la comandă care urmează a fi utilizate de beneficiarul comenzii;

i) programele pentru calculator destinate instalării sau funcţionării unor echipamente, precum şi documentaţiile aferente, care se comercializează împreună cu echipamentele respective;

j) copiile de lucru ale fonogramelor prevăzute de art. 16 din Ordonanţa Guvernului nr. 25/2006, precum şi copiile autorizate de titularii de drepturi în vederea radiodifuzării;

k) copiile videogramelor transmise de titularii de drepturi operatorilor economici care realizează activităţi de comunicare publică sau radiodifuzare.

(2)   Inscrierea în registrele naţionale administrate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor a fonogramelor, videogramelor sau programelor pentru calculator prevăzute la alin. (1) este facultativă.

(3)   Operatorii economici prevăzuţi la art. 2 alin. (1) lit. c) sunt exceptaţi de la respectarea prevederilor art. 3.

(4)   Operatorii economici care multiplică propriile fonograme, videograme şi programe pentru calculator, exceptate potrivit prevederilor alin. (1), nu au obligaţia să se înregistreze în Registrul naţional al multiplicatorilor.

Dispoziţii finale

Art. 16. - Prezenta decizie intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 17. - Operatorii economici prevăzuţi la art. 2 au obligaţia să solicite înregistrarea în Registrul naţional al multiplicatorilor, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei decizii.

Directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,

Rodica Pârvu

ANEXA Nr. 1*

Denumire firma____________________________________________________

Autorizaţie RNM seria _________________ nr. _____________ data __________________

Evidenţa ehipamentelor industriale de multiplicare înstrăinate

Demunirea echipamentului

Numărul de

inregistrare în

RNM

CUMPĂRĂTOR

Document de vânzare (seria şi numărul)

Denumire

Cod Unic de înregistrare

Nr. de ordine la Registrul

Comerţului

                                        

                                                 Cu sediul în:

Localitatea

Strada

Nr.

Bl.

Ap.

Jud/sector

                                                                                                                                                                                                                                          

             Semnătura

Ştampila

*) Anexele nr. 1-3 sunt reproduse în facsimil.

ANEXA Nr. 2.1

Denumire societate_____________________________________________________

Autorizaţie RNM seria                                 nr.                           data

RAPORT PRIVIND MATERIILE PRIME UTILIZATE PENTRU MULTIPLICAREA DE DISCURI OPTICE

Perioada_____________________________________

MATERIA PRIMA : POLICARBONAT

TOTAL DISCURI OPTICE REALIZATE:    __________________

DATA

STOC INIŢIAL

MATERII PRIME ACHIZIŢIONATE

CONSUM INTERN

STOC FINAL

CANTITATE

FURNIZOR

Cantitate

Estimare multiplicare / cantitate consumata

DENUMIRE

DOCUMENT DE ACHIZIŢIE (serie, nr.)

Semnătura

Ştampila

ANEXA Nr. 2.2

Denumire societate_________________________________________________

Autorizaţie RNM seria                               nr.                          data

RAPORT PRIVIND MATERIILE PRIME UTILIZATE PENTRU MULTIPLICAREA DE CASETE AUDIO

Perioada__________________________________

MATERIA PRIMA:                                       banda magnetica  __________                            casete cu banda    _____________

carcase                          __________                            casete fara banda _____________

TOTAL CASETE AUDIO REALIZATE:                        _______________

DATA

STOC INIŢIAL

MATERII PRIME ACHIZIŢIONATE

CONSUM INTERN

STOC FINAL

CANTITATE*

FURNIZOR

Cantitate

Estimare

multiplicare /

cantitate consumata

DENUMIRE

DOCUMENT DE ACHIZIŢIE (serie, nr.)

* in cazul bandei magnetice se va menţiona numărul de role şi lugimea benzii aflate pe o rolă

Semnătura

Ştampila

ANEXA Nr. 2.3

Denumire societate_____________________________________________________

Autorizaţie RNM seria _________________ nr. _________________ data_______________________

                                   RAPORT PRIVIND MATERIILE PRIME UTILIZATE PENTRU MULTIPLICAREA DE CASETE VIDEO

Perioada_____________________________________

MATERIA PRIMA:               banda magnetica                 _____________                       casete cu banda      _________________

carcase                               _____________                       casete fara banda   _________________

TOTAL CASETE VIDEO REALIZATE:       __________

DATA

STOC INIŢIAL

MATERII PRIME ACHIZIŢIONATE

CONSUM INTERN

STOC FINAL

CANTITATE*

FURNIZOR

Cantitate

Estimare multiplicare / cantitate consumata

DENUMIRE

DOCUMENT DE ACHIZIŢIE (serie, nr.)

* in cazul bandei magnetice se va menţiona numărul de role şi lugimea benzii aflate pe o rolă

Semnătura

Ştampila

ANEXA Nr. 2.4

Denumire societate___________________________________________________

Autorizaţie RNM seria_______________nr.____________data_____________

RAPORT PRIVIND MATERIILE PRIME VÂNDUTE

Perioada___________________________________

                                                                                                                                  MATERIE PRIMA VÂNDUTA

DATA

DENUMIRE

CANTITATE

                                                       CUMPĂRĂTOR

DENUMIRE FIRMA

Cod Unic de Inregistrare

Nr. de ordine la Registrul Comerţului

DOCUMENT DE ACHIZIŢIE (serie, nr.)

Semnătura

Ştampila

ANEXA Nr. 3

DENUMIRE MULTIPLICATOR_________________________________________________

COMANDA

de multiplicare a fonogramelor, videogramelor sau programelor pentru calculator

Nr.______din data ______________

In baza contractului nr.____________din data___________________________

SOLICITANT

DENUMIRE FIRMA

ADRESA

Cod Unic de înregistrare

Nr. de ordine la Registrul Comerţului

Nr. crt

TITLU/DENUMIRE PROGRAM

INTERPRET /AUTOR

Nr.inscriere în Registrele Naţionale

TIP SUPORT

CANTITATE

Forma de împachetare

Marcaje holografice

CAP SERIE

NUMĂR ÎNCEPUT

NUMĂR SFÂRŞIT

BENEFICIAR

Semnătura

Ştampila


SmartCity5

COMENTARII la Decizia 59/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 59 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 59/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu