E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 1076 din 28 octombrie 1997

pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent electric si marfuri transportate prin conducte

ACT EMIS DE: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 305 bis  din 10 noiembrie 1997


SmartCity3


    Secretar de stat, directorul general al Directiei Generale a Vamilor,
    avand in vedere prevederile art. 51 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 626 din 6 octombrie 1997, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 271 si nr. 271 bis din 9 octombrie 1997,
    emite urmatorul ordin:

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Normele tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent  electric si marfuri transportate prin conducte.

                 Directorul general al
                 Directiei Generale a Vamilor,
                 Nini Sapunaru,
                 secretar de stat


                        NORME TEHNICE
privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent electric si marfuri transportate prin conducte

    I. Norme privind curentul electric si marfurile transportate prin conducte

    1. Declararea la import, export si tranzit a curentului electric sau a marfurilor transportate prin conducte se efectueaza exclusiv la birourile vamale in a caror raza de competenta sunt instalate contoarele, care, prin citirea lor, permit tinerea evidentei intrarii si iesirii acestora.
    2. Citirea contoarelor se efectueaza in ultima zi lucratoare a fiecarei luni calendaristice, de catre un reprezentant al titularului de operatiune, in prezenta agentului vamal desemnat de seful biroului vamal.
    3. Datele rezultate cu ocazia citirii contoarelor sunt verificate din punct de vedere al concordantei cu graficele orare de livrari.
    Pe baza rezultatelor constatate cu ocazia citirii contoarelor se intocmeste un proces-verbal de inventariere; modelul acestuia este prezentat in anexa la prezentele norme tehnice.
    Procesul-verbal de inventariere se intocmeste in doua exemplare, vizate si stampilate de catre participantii la operatiunea de citire a contoarelor; un exemplar al procesului-verbal de inventariere ramane la titularul de operatiune, iar celalalt, la biroul vamal.
    4. In primele 5 zile lucratoare ale fiecarei luni calendaristice, importatorul sau exportatorul va depune la vama, o data cu declaratia vamala de export-import, cate o situatie centralizatoare privind cantitatile de marfuri care au facut obiectul schimburilor in cursul lunii precedente.
    Declaratia vamala va fi insotita de factura de vanzare-cumparare sau de o copie de pe aceasta, certificata de Regia Autonoma de Electricitate "Renel", si va cuprinde, in mod obligatoriu, urmatoarele elemente: vanzatorul, cumparatorul, cantitatea, perioada, pretul unitar, valoarea.
    In rubricile specifice din declaratiile vamale, referitoare la punctele de intrare in tara, respectiv de iesire din tara, se mentioneaza birourile vamale in a caror raza de competenta teritoriala se gasesc locurile prin care energia electrica a fost livrata la import sau la export.
    5. Datele inscrise in documentele centralizatoare sunt verificate de biroul vamal din punct de vedere al concordantei cu cele constatate cu ocazia citirii contoarelor, precum si cu datele inscrise in declaratia vamala, dupa cum urmeaza:
    - la intrarea in tara, suma cantitatilor inscrise in documentele centralizatoare privind importurile si tranzitul extern trebuie sa coincida cu suma cantitatilor citite la contor;
    - la iesirea din tara, suma cantitatilor inscrise in documentele centralizatoare privind exporturile si tranzitul extern trebuie sa coincida cu suma cantitatilor citite la contor.
    6. Diferentele dintre datele inscrise in documentele centralizatoare si datele rezultate din citirea contoarelor se regularizeaza conform prevederilor cuprinse in Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei.
    7. Marfurile care circula in tranzit pe teritoriul Romaniei, in vederea importului sau exportului, nu fac obiectul depunerii declaratiei vamale corespunzatoare regimului de tranzit vamal si nici al garantarii drepturilor vamale.

    II. Norme privind presa si tipariturile

    8. Importatorii sau exportatorii de presa destinata abonatilor din Romania si din strainatate pot depune declaratia vamala de import, direct sau prin intermediul unui comisionar in vama, cu plata drepturilor de import legale.
    9. Pentru cantitatile intrate sau iesite zilnic, importatorul, exportatorul sau comisionarul in vama depune la biroul vamal un borderou.
    10. Atat in cazul declararii in nume propriu, cat si al declararii prin intermediul comisionarului in vama, declaratia vamala se depune bilunar, la datele stabilite de comun acord cu biroul vamal prin care se efectueaza operatiunea.
    11. Cantitatile insumate din borderourile zilnice, depuse la biroul vamal pe perioada care face obiectul declararii, trebuie sa se regaseasca in declaratia vamala depusa pentru perioada respectiva.
    12. In cazurile in care declararea marfurilor se face in mod direct, de catre titularul de operatiune, iar efectuarea formalitatilor vamale pentru importurile si exporturile de presa si tiparituri are la baza procedura instituita prin prezentele norme tehnice, este obligatoriu ca acesta sa depuna la biroul vamal o garantie care sa acopere cuantumul drepturilor de import ce s-ar datora pentru perioada dintre doua declaratii vamale de import.

    ANEXA 1
    la normele tehnice

    ROMANIA
    DIRECTIA GENERALA A VAMILOR

    Directia regionala vamala                              Biroul vamal

                     PROCES-VERBAL DE INVENTARIERE

    Declarant/Reprezentant: ..............................................
    Sediul: ..............................................................
                 ...................... 19..... , ora ...................
    Subsemnatii(*1) .....................................................,
.........................................................................,
insarcinati de Dl(*2) ...................................................,
sa citim contorul amplasat la(*3) .......................................,
ne-am prezentat pentru citirea acestuia, i-am facut cunoscut Dlui ....... ................................................
motivul vizitei noastre si l-am invitat sa asiste la operatiune sau sa fie reprezentat, la care acesta(*4) in ziua convenita, la ora ......;
am constatat in prezenta si cu Dl. .................... cantitatile cuprinse
in anexele la prezentul proces-verbal de inventariere.
    Prezentul proces-verbal de inventariere a fost intocmit in dublu
exemplar si cuprinde(*5) ... file.
    L-am invitat pe Dl. ..................... sa semneze, impreuna cu noi,
ceea ce dansul a (*6) .................... si i-am remis un exemplar.
    Incheiat la ..............., ..................... 19...... .
                 (localitatea)         (data)

                             Semnatura,

---------------
    (*1) Numele, prenumele si calitatea agentilor vamali.
    (*2) Seful biroului vamal.
    (*3) Adresa completa.
    (*4) S-a prezentat sau nu s-a prezentat.
    (*5) Numarul de file, inclusiv anexele la procesul verbal de inventariere.
    (*6) Acceptat sau refuzat.SmartCity5

COMENTARII la Decizia 1076/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 1076 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    I just want to say Thank You to everyone who supported me through the years. My name is Manuel Franco, New Berlin, Wisconsin. My story of how I won the Powerball lottery of $768.4M is a bit of a tale. I have been playing Powerball tickets for 6 years now since I turned 18. I bought my first ticket on my 18 birthday. I was feeling very lucky that day because I had contacted Dr. Odunga Michael to help me with the winning Powerball numbers. I really had that great great feeling that I looked at the camera wanting to wink at it. I only did a tiny part of it and trusted him. He gave me the numbers after I played a couple other tickets along with it for $10. I checked my ticket after the winnings came online and saw the numbers were correct including the Power play. I screamed for about 10 minutes because it felt like a dream. I had won $768.4M. You can check my winning testimony with the lottery officials just with my name search. Thank you Dr Odunga. Well, his email is odungaspelltemple@gmail.com and you can also call or Whats-app him at +2348167159012 so you guys can contact him
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     FIX THE FOLLOWING PROBLEMS TO ALL ACROSS THE GLOBE ON: Get your ex back spell Lottery Spell Love/Reunion Spell Pregnancy Spell Protection Spell Freedom From Prison Spell Marriage spell Killing/Revenge spell Healing/Cure spell Contact him for any of these today at: EMAIL: odungaspelltemple@gmail.com OR Call and WHATS-APP HIM +2348167159012
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    I have been suffering from Herpes for the past 1 years and 8 months, and ever since then I have been taking series of treatment but there was no improvement until I came across testimonies of Dr. Silver on how he has been curing different people from different diseases all over the world, then I contacted him as well. After our conversation he sent me the medicine which I took according .to his instructions. When I was done taking the herbal medicine I went for a medical checkup and to my greatest surprise I was cured from Herpes. My heart is so filled with joy. If you are suffering from Herpes or any other disease you can contact Dr. Silver today on this Email address: drsilverhealingtemple@gmail.com or Whatsapp +2348120513902
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2020
    Be careful about love spell comments here I got scammed by three of them,I lost over $1570 until a friend direct me to DR HUNTERS ALVIN who help me get back the father of my two kids after he left me for over 2 years.and now my ex is fully back and he love me and my kids like never before.if you need help with love spell then DR HUNTERS ALVIN is the solution to your problem he charge me only $390 and his love spell work like magic.He can be reach at:huntersalvinsolution@yahoo.com OR huntersalvinsolution@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS...YOU CAN ALSO ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2020
    Be careful about love spell comments here I got scammed by three of them,I lost over $1570 until a friend direct me to DR HUNTERS ALVIN who help me get back the father of my two kids after he left me for over 2 years.and now my ex is fully back and he love me and my kids like never before.if you need help with love spell then DR HUNTERS ALVIN is the solution to your problem he charge me only $390 and his love spell work like magic.He can be reach at:huntersalvinsolution@yahoo.com OR huntersalvinsolution@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS...YOU CAN ALSO ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Dobrý den, abychom vám pomohli překonat různé finanční starosti, nabízíme finanční pomoc všem, kteří mají dluhy nebo chtějí začít podnikat a mnoho dalších projektů, pro důchodce, podnikatele IT nabízí spolehlivé půjčky. Vaše potřeby, půjčka na účet za pár minut. Kontaktujte mě pro více informací na mém e-mailovém účtu: martinbures517@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Dobrý den, abychom vám pomohli překonat různé finanční starosti, nabízíme finanční pomoc všem, kteří mají dluhy nebo chtějí začít podnikat a mnoho dalších projektů, pro důchodce, podnikatele IT nabízí spolehlivé půjčky. Vaše potřeby, půjčka na účet za pár minut. Kontaktujte mě pro více informací na mém e-mailovém účtu: martinbures517@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Ai nevoie de un împrumut urgent? Oferim împrumuturi personale? Credite pentru afaceri? Imprumut pentru casa? Credite agricole? Credite pentru educație? Credite de consolidare de debit? Împrumuturi pentru camioane? Credite auto? împrumuturi hoteliere? Refinanțați împrumuturile? și mai multe împrumuturi școlare? Credite pentru startup? .Oferim la dobanda 2%! Contactați-ne prin: (richardcosmos5@gmail.com) oferta de imprumut
ANONIM a comentat Hotărârea 207 1991
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Vrei să iei un împrumut și nu știi de unde să obții un împrumut real? Vrei sa incepi o afacere dar nu ai capital? Trebuie să solicitați un împrumut din orice motiv? Ai nevoie de un împrumut de Crăciun? Speranța a sosit în sfârșit pentru că Elena Nino oferă împrumuturi rapide și de încredere, serviciul lor este 100% autentic și vă garantează că veți primi împrumutul atunci când aplicați. Vă rugăm să trimiteți un e-mail și să aprobați astăzi la elenanino0007@gmail.com Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Ingrid
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 1076/1997
Decizia 178 2003
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, energie electrica si marfuri transportate prin conducte
Decizia 178 2003
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, energie electrica si marfuri transportate prin conducte
Decizia 178 2003
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, energie electrica si marfuri transportate prin conducte
Decizia 178 2003
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, energie electrica si marfuri transportate prin conducte
Decizia 1953 2001
privind mentinerea valabilitatii unor decizii emise de Directia Generala a Vamilor in baza Legii nr. 141/1997 privind Codul vamal al Romaniei, a Regulamentului de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 626/1997, si a Hotararii Guvernului nr. 91/2000
Decizia 1953 2001
privind mentinerea valabilitatii unor decizii emise de Directia Generala a Vamilor in baza Legii nr. 141/1997 privind Codul vamal al Romaniei, a Regulamentului de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 626/1997, si a Hotararii Guvernului nr. 91/2000
Decizia 869 2000
pentru modificarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent electric si marfuri transportate prin conducte
Decizia 869 2000
pentru modificarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent electric si marfuri transportate prin conducte
Decizia 1838 1999
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul, exportul si tranzitul de energie electrica
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu