E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 1076 din 28 octombrie 1997

pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent electric si marfuri transportate prin conducte

ACT EMIS DE: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 305 bis  din 10 noiembrie 1997


SmartCity3


    Secretar de stat, directorul general al Directiei Generale a Vamilor,
    avand in vedere prevederile art. 51 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 626 din 6 octombrie 1997, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 271 si nr. 271 bis din 9 octombrie 1997,
    emite urmatorul ordin:

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Normele tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent  electric si marfuri transportate prin conducte.

                 Directorul general al
                 Directiei Generale a Vamilor,
                 Nini Sapunaru,
                 secretar de stat


                        NORME TEHNICE
privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent electric si marfuri transportate prin conducte

    I. Norme privind curentul electric si marfurile transportate prin conducte

    1. Declararea la import, export si tranzit a curentului electric sau a marfurilor transportate prin conducte se efectueaza exclusiv la birourile vamale in a caror raza de competenta sunt instalate contoarele, care, prin citirea lor, permit tinerea evidentei intrarii si iesirii acestora.
    2. Citirea contoarelor se efectueaza in ultima zi lucratoare a fiecarei luni calendaristice, de catre un reprezentant al titularului de operatiune, in prezenta agentului vamal desemnat de seful biroului vamal.
    3. Datele rezultate cu ocazia citirii contoarelor sunt verificate din punct de vedere al concordantei cu graficele orare de livrari.
    Pe baza rezultatelor constatate cu ocazia citirii contoarelor se intocmeste un proces-verbal de inventariere; modelul acestuia este prezentat in anexa la prezentele norme tehnice.
    Procesul-verbal de inventariere se intocmeste in doua exemplare, vizate si stampilate de catre participantii la operatiunea de citire a contoarelor; un exemplar al procesului-verbal de inventariere ramane la titularul de operatiune, iar celalalt, la biroul vamal.
    4. In primele 5 zile lucratoare ale fiecarei luni calendaristice, importatorul sau exportatorul va depune la vama, o data cu declaratia vamala de export-import, cate o situatie centralizatoare privind cantitatile de marfuri care au facut obiectul schimburilor in cursul lunii precedente.
    Declaratia vamala va fi insotita de factura de vanzare-cumparare sau de o copie de pe aceasta, certificata de Regia Autonoma de Electricitate "Renel", si va cuprinde, in mod obligatoriu, urmatoarele elemente: vanzatorul, cumparatorul, cantitatea, perioada, pretul unitar, valoarea.
    In rubricile specifice din declaratiile vamale, referitoare la punctele de intrare in tara, respectiv de iesire din tara, se mentioneaza birourile vamale in a caror raza de competenta teritoriala se gasesc locurile prin care energia electrica a fost livrata la import sau la export.
    5. Datele inscrise in documentele centralizatoare sunt verificate de biroul vamal din punct de vedere al concordantei cu cele constatate cu ocazia citirii contoarelor, precum si cu datele inscrise in declaratia vamala, dupa cum urmeaza:
    - la intrarea in tara, suma cantitatilor inscrise in documentele centralizatoare privind importurile si tranzitul extern trebuie sa coincida cu suma cantitatilor citite la contor;
    - la iesirea din tara, suma cantitatilor inscrise in documentele centralizatoare privind exporturile si tranzitul extern trebuie sa coincida cu suma cantitatilor citite la contor.
    6. Diferentele dintre datele inscrise in documentele centralizatoare si datele rezultate din citirea contoarelor se regularizeaza conform prevederilor cuprinse in Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei.
    7. Marfurile care circula in tranzit pe teritoriul Romaniei, in vederea importului sau exportului, nu fac obiectul depunerii declaratiei vamale corespunzatoare regimului de tranzit vamal si nici al garantarii drepturilor vamale.

    II. Norme privind presa si tipariturile

    8. Importatorii sau exportatorii de presa destinata abonatilor din Romania si din strainatate pot depune declaratia vamala de import, direct sau prin intermediul unui comisionar in vama, cu plata drepturilor de import legale.
    9. Pentru cantitatile intrate sau iesite zilnic, importatorul, exportatorul sau comisionarul in vama depune la biroul vamal un borderou.
    10. Atat in cazul declararii in nume propriu, cat si al declararii prin intermediul comisionarului in vama, declaratia vamala se depune bilunar, la datele stabilite de comun acord cu biroul vamal prin care se efectueaza operatiunea.
    11. Cantitatile insumate din borderourile zilnice, depuse la biroul vamal pe perioada care face obiectul declararii, trebuie sa se regaseasca in declaratia vamala depusa pentru perioada respectiva.
    12. In cazurile in care declararea marfurilor se face in mod direct, de catre titularul de operatiune, iar efectuarea formalitatilor vamale pentru importurile si exporturile de presa si tiparituri are la baza procedura instituita prin prezentele norme tehnice, este obligatoriu ca acesta sa depuna la biroul vamal o garantie care sa acopere cuantumul drepturilor de import ce s-ar datora pentru perioada dintre doua declaratii vamale de import.

    ANEXA 1
    la normele tehnice

    ROMANIA
    DIRECTIA GENERALA A VAMILOR

    Directia regionala vamala                              Biroul vamal

                     PROCES-VERBAL DE INVENTARIERE

    Declarant/Reprezentant: ..............................................
    Sediul: ..............................................................
                 ...................... 19..... , ora ...................
    Subsemnatii(*1) .....................................................,
.........................................................................,
insarcinati de Dl(*2) ...................................................,
sa citim contorul amplasat la(*3) .......................................,
ne-am prezentat pentru citirea acestuia, i-am facut cunoscut Dlui ....... ................................................
motivul vizitei noastre si l-am invitat sa asiste la operatiune sau sa fie reprezentat, la care acesta(*4) in ziua convenita, la ora ......;
am constatat in prezenta si cu Dl. .................... cantitatile cuprinse
in anexele la prezentul proces-verbal de inventariere.
    Prezentul proces-verbal de inventariere a fost intocmit in dublu
exemplar si cuprinde(*5) ... file.
    L-am invitat pe Dl. ..................... sa semneze, impreuna cu noi,
ceea ce dansul a (*6) .................... si i-am remis un exemplar.
    Incheiat la ..............., ..................... 19...... .
                 (localitatea)         (data)

                             Semnatura,

---------------
    (*1) Numele, prenumele si calitatea agentilor vamali.
    (*2) Seful biroului vamal.
    (*3) Adresa completa.
    (*4) S-a prezentat sau nu s-a prezentat.
    (*5) Numarul de file, inclusiv anexele la procesul verbal de inventariere.
    (*6) Acceptat sau refuzat.SmartCity5

COMENTARII la Decizia 1076/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 1076 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 1076/1997
Decizia 178 2003
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, energie electrica si marfuri transportate prin conducte
Decizia 178 2003
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, energie electrica si marfuri transportate prin conducte
Decizia 178 2003
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, energie electrica si marfuri transportate prin conducte
Decizia 178 2003
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, energie electrica si marfuri transportate prin conducte
Decizia 1953 2001
privind mentinerea valabilitatii unor decizii emise de Directia Generala a Vamilor in baza Legii nr. 141/1997 privind Codul vamal al Romaniei, a Regulamentului de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 626/1997, si a Hotararii Guvernului nr. 91/2000
Decizia 1953 2001
privind mentinerea valabilitatii unor decizii emise de Directia Generala a Vamilor in baza Legii nr. 141/1997 privind Codul vamal al Romaniei, a Regulamentului de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 626/1997, si a Hotararii Guvernului nr. 91/2000
Decizia 869 2000
pentru modificarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent electric si marfuri transportate prin conducte
Decizia 869 2000
pentru modificarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent electric si marfuri transportate prin conducte
Decizia 1838 1999
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul, exportul si tranzitul de energie electrica
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu