E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 1076 din 28 octombrie 1997

pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent electric si marfuri transportate prin conducte

ACT EMIS DE: DIRECTIA GENERALA A VAMILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 305 bis  din 10 noiembrie 1997


SmartCity3


    Secretar de stat, directorul general al Directiei Generale a Vamilor,
    avand in vedere prevederile art. 51 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 626 din 6 octombrie 1997, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 271 si nr. 271 bis din 9 octombrie 1997,
    emite urmatorul ordin:

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Normele tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent  electric si marfuri transportate prin conducte.

                 Directorul general al
                 Directiei Generale a Vamilor,
                 Nini Sapunaru,
                 secretar de stat


                        NORME TEHNICE
privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent electric si marfuri transportate prin conducte

    I. Norme privind curentul electric si marfurile transportate prin conducte

    1. Declararea la import, export si tranzit a curentului electric sau a marfurilor transportate prin conducte se efectueaza exclusiv la birourile vamale in a caror raza de competenta sunt instalate contoarele, care, prin citirea lor, permit tinerea evidentei intrarii si iesirii acestora.
    2. Citirea contoarelor se efectueaza in ultima zi lucratoare a fiecarei luni calendaristice, de catre un reprezentant al titularului de operatiune, in prezenta agentului vamal desemnat de seful biroului vamal.
    3. Datele rezultate cu ocazia citirii contoarelor sunt verificate din punct de vedere al concordantei cu graficele orare de livrari.
    Pe baza rezultatelor constatate cu ocazia citirii contoarelor se intocmeste un proces-verbal de inventariere; modelul acestuia este prezentat in anexa la prezentele norme tehnice.
    Procesul-verbal de inventariere se intocmeste in doua exemplare, vizate si stampilate de catre participantii la operatiunea de citire a contoarelor; un exemplar al procesului-verbal de inventariere ramane la titularul de operatiune, iar celalalt, la biroul vamal.
    4. In primele 5 zile lucratoare ale fiecarei luni calendaristice, importatorul sau exportatorul va depune la vama, o data cu declaratia vamala de export-import, cate o situatie centralizatoare privind cantitatile de marfuri care au facut obiectul schimburilor in cursul lunii precedente.
    Declaratia vamala va fi insotita de factura de vanzare-cumparare sau de o copie de pe aceasta, certificata de Regia Autonoma de Electricitate "Renel", si va cuprinde, in mod obligatoriu, urmatoarele elemente: vanzatorul, cumparatorul, cantitatea, perioada, pretul unitar, valoarea.
    In rubricile specifice din declaratiile vamale, referitoare la punctele de intrare in tara, respectiv de iesire din tara, se mentioneaza birourile vamale in a caror raza de competenta teritoriala se gasesc locurile prin care energia electrica a fost livrata la import sau la export.
    5. Datele inscrise in documentele centralizatoare sunt verificate de biroul vamal din punct de vedere al concordantei cu cele constatate cu ocazia citirii contoarelor, precum si cu datele inscrise in declaratia vamala, dupa cum urmeaza:
    - la intrarea in tara, suma cantitatilor inscrise in documentele centralizatoare privind importurile si tranzitul extern trebuie sa coincida cu suma cantitatilor citite la contor;
    - la iesirea din tara, suma cantitatilor inscrise in documentele centralizatoare privind exporturile si tranzitul extern trebuie sa coincida cu suma cantitatilor citite la contor.
    6. Diferentele dintre datele inscrise in documentele centralizatoare si datele rezultate din citirea contoarelor se regularizeaza conform prevederilor cuprinse in Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei.
    7. Marfurile care circula in tranzit pe teritoriul Romaniei, in vederea importului sau exportului, nu fac obiectul depunerii declaratiei vamale corespunzatoare regimului de tranzit vamal si nici al garantarii drepturilor vamale.

    II. Norme privind presa si tipariturile

    8. Importatorii sau exportatorii de presa destinata abonatilor din Romania si din strainatate pot depune declaratia vamala de import, direct sau prin intermediul unui comisionar in vama, cu plata drepturilor de import legale.
    9. Pentru cantitatile intrate sau iesite zilnic, importatorul, exportatorul sau comisionarul in vama depune la biroul vamal un borderou.
    10. Atat in cazul declararii in nume propriu, cat si al declararii prin intermediul comisionarului in vama, declaratia vamala se depune bilunar, la datele stabilite de comun acord cu biroul vamal prin care se efectueaza operatiunea.
    11. Cantitatile insumate din borderourile zilnice, depuse la biroul vamal pe perioada care face obiectul declararii, trebuie sa se regaseasca in declaratia vamala depusa pentru perioada respectiva.
    12. In cazurile in care declararea marfurilor se face in mod direct, de catre titularul de operatiune, iar efectuarea formalitatilor vamale pentru importurile si exporturile de presa si tiparituri are la baza procedura instituita prin prezentele norme tehnice, este obligatoriu ca acesta sa depuna la biroul vamal o garantie care sa acopere cuantumul drepturilor de import ce s-ar datora pentru perioada dintre doua declaratii vamale de import.

    ANEXA 1
    la normele tehnice

    ROMANIA
    DIRECTIA GENERALA A VAMILOR

    Directia regionala vamala                              Biroul vamal

                     PROCES-VERBAL DE INVENTARIERE

    Declarant/Reprezentant: ..............................................
    Sediul: ..............................................................
                 ...................... 19..... , ora ...................
    Subsemnatii(*1) .....................................................,
.........................................................................,
insarcinati de Dl(*2) ...................................................,
sa citim contorul amplasat la(*3) .......................................,
ne-am prezentat pentru citirea acestuia, i-am facut cunoscut Dlui ....... ................................................
motivul vizitei noastre si l-am invitat sa asiste la operatiune sau sa fie reprezentat, la care acesta(*4) in ziua convenita, la ora ......;
am constatat in prezenta si cu Dl. .................... cantitatile cuprinse
in anexele la prezentul proces-verbal de inventariere.
    Prezentul proces-verbal de inventariere a fost intocmit in dublu
exemplar si cuprinde(*5) ... file.
    L-am invitat pe Dl. ..................... sa semneze, impreuna cu noi,
ceea ce dansul a (*6) .................... si i-am remis un exemplar.
    Incheiat la ..............., ..................... 19...... .
                 (localitatea)         (data)

                             Semnatura,

---------------
    (*1) Numele, prenumele si calitatea agentilor vamali.
    (*2) Seful biroului vamal.
    (*3) Adresa completa.
    (*4) S-a prezentat sau nu s-a prezentat.
    (*5) Numarul de file, inclusiv anexele la procesul verbal de inventariere.
    (*6) Acceptat sau refuzat.SmartCity5

COMENTARII la Decizia 1076/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 1076 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I Want To Testify About Dark Web Blank ATM Cards. What'sApp Contact : +393512615163 (The Official Automatic Teller Machine) They Sell Automatic Blank ATM Cards That You Can Use To Withdraw Money At Any ATM Machine Around The World Wide. Order Your Blank ATM Card Now With The Official Automatic Teller Machine. I Saw So Much Testimony On The Internet About How Dark Web Hackers Produce An Automatic Blank ATM Cards And Sell Them To Different People Around The WorldWide. Order Your Blank ATM Card Now. Email Address : carolblankatmcard@gmail.com Hangout Contact : carolblankatmcard@gmail.com What'sApp Contact : +393512615163 I Also Contacted The Dark Web Blank ATM Cards Company. (The Official Automatic Teller Machine) I Also Order An Automatic Blank ATM Card. They Ask For Payment And I Sent $2,800USD To The Dark Web Blank ATM Cards Company Through Bitcoin. They Also Sent Me The Automatic Blank ATM Card. I Have Used It To Get $90,000 USD. I Order The Blank ATM Card That Has The Limit Withdraw Of $20,000 Daily. The Dark Web Is Selling Out An Automatic Blank ATM Cards To Every Interested Buyers All Over The World Wide.
ANONIM a comentat Ordin 1323 2015
    Vreau și eu anexa 13
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hello Viewers, are you looking for a reliable spell caster to make you win your lottery games? then search no further, contact Dr Graceundo today and all your financial problems will be over, He prayed for me and gave me a game to play and now i am a millionaire. contact him today and change your financial status. You can contact him via his Email drgraceondu12 @ gmail.com or Call him on +17542773146
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
     My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com WhatsApp him on:+18048540813
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    O zi bună Dragi solicitanți de împrumut, aveți nevoie de un credit financiar urgent ***? * Transfer foarte rapid și direct în contul dvs. bancar * Rambursarea începe la opt luni după ce primiți banii în contul dvs. bancar * Rată scăzută a dobânzii de 1% * Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Înălțime * Flexibil *** apoi lunar plata *. Cât timp va fi finanțat? După depunerea cererii *** Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar în mai puțin de 24 de ore, finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie de la dvs. Dacă sunteți interesat, contactați-ne prin: unisoncreditunion344@gmail.com și completați formularul de cerere de împrumut de mai jos. Formular de cerere de împrumut: Nume complet:................... Țara:................... Stat:.............. Oraș:.............. Sex:................ ......... Număr de telefon:........... Suma împrumutului :........... Venituri lunare:.......... Ocupație:................... .... Perioada de împrumut:...................... . ................ Scopul împrumutului:................................. .... ....... Adresa de e-mail:...................... ................ Ați aplicat înainte?.................... Așteptăm ca formularul dumneavoastră de cerere urgent să fie completat ok. Trimite-ti-ne un e-mail: ( unisoncreditunion344@gmail.com ) Cu stima. Domnul UNISON Nume companie: UNISON CREDIT UNION Adresa de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    OFERTA URGENT DE CREDIT Creați-vă afacerea și averea dvs. cu noi Grant de împrumut de servicii variind de la 5.000 USD la 10.000.000.000 USD. Oferim acest credit pentru a permite tuturor celor care se află într-o situație financiară dificilă și celor care doresc să-și creeze propria afacere să aibă o viață fericită. Împrumuturile între persoane fizice există așa că nu vă pierdeți timpul. trimiteți-ne un e-mail prin: { unisoncreditunion344@gmail.com } pentru a începe
ANONIM a comentat Decretul 198 2021
    My husband was cheating on me and no longer committed to me and our kids, when i asked him what the problem was he told me he has fell out of love for me and wanted a divorce.i was so heart broken i cried all day and night but he left home, i was looking for something online when i saw an article how the great and powerful dr.ovie have helped so many people in similar situation like mine, his email address was written so i sent him an email telling him about my problem,he told me he shall return back to me within 24hrs, i did everything he asked me to do the next day to my greatest surprise, my husband came back home and was crying and begging for me to forgive and accept him back,now we are happy together if you need his help contact him email:droviespelltemple@gmail.com or whatsapp him via +2349056460552
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Buna ziua Investiția în criptomonede cu doamna Trish Dave mi-a schimbat viața Cuvintele nu pot descrie munca minunată pe care ați făcut-o în contul meu de tranzacționare, sunt încântat că am avut încredere în dvs. și v-am oferit șansa de a ajuta la creșterea mea de 500 USD în 5000 USD în doar o săptămână, doamnă. Trish Dave, familia mea și cu mine, vă suntem veșnic datori pentru stabilitatea financiară pe care ați adus-o acasă, sfătuiesc întregul public să investească cu Trish Dave, contactați prin: Email: trshdave@gmail.com WhatsApp: +79304082498 Web https://smartbitvest.com/
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Graceondu blessed my life, i used to work as a cleaner in supper market, i have been playing lottery game for long now and i don't usually win, i came across a testimony of someone testifying about how Dr Graceondu prayed for her and gave her a lottery game to play and she won big amount of money, so i also decided to try my luck, i contact him through his website and he assured me that he will help me, he told me it will take him two day to pray for me, so on the second day he gave me some lottery numbers to play and i went to play the game so on that faithful day i went to check the game to my greatest surprise i won a very big amount that changed my status, i quit as a cleaner in the supper market and i became a company owner. I want you out there to also contact him for your lucky game. You can reach him via his Email drgraceondu12@ gmail.com or WhatsApp him on +17542773146
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 1076/1997
Decizia 178 2003
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, energie electrica si marfuri transportate prin conducte
Decizia 178 2003
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, energie electrica si marfuri transportate prin conducte
Decizia 178 2003
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, energie electrica si marfuri transportate prin conducte
Decizia 178 2003
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, energie electrica si marfuri transportate prin conducte
Decizia 1953 2001
privind mentinerea valabilitatii unor decizii emise de Directia Generala a Vamilor in baza Legii nr. 141/1997 privind Codul vamal al Romaniei, a Regulamentului de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 626/1997, si a Hotararii Guvernului nr. 91/2000
Decizia 1953 2001
privind mentinerea valabilitatii unor decizii emise de Directia Generala a Vamilor in baza Legii nr. 141/1997 privind Codul vamal al Romaniei, a Regulamentului de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 626/1997, si a Hotararii Guvernului nr. 91/2000
Decizia 869 2000
pentru modificarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent electric si marfuri transportate prin conducte
Decizia 869 2000
pentru modificarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul si exportul de presa, tiparituri, curent electric si marfuri transportate prin conducte
Decizia 1838 1999
pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura simplificata de efectuare a formalitatilor vamale pentru importul, exportul si tranzitul de energie electrica
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu