E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA  Nr. 27 din  5 august 1996    * Republicata

privind acordarea de facilitati persoanelor care domiciliaza sau lucreaza


SmartCity3

in unele localitati din Muntii Apuseni si in Rezervatia "Delta Dunarii"
ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 194 din 13 august 1997

    *) Republicata in temeiul art. II din Legea nr. 96 din 10 iunie 1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 118 din 10 iunie 1997, dandu-se articolelor o noua numerotare.
    Ordonanta Guvernului nr. 27 din 5 august 1996 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 183 din 8 august 1996.

    Art. 1
    (1) Personalul institutiilor publice si al unitatilor de cult, incadrat pe functii care necesita studii superioare si medii de specialitate, cu locul de munca in localitatile rurale din Muntii Apuseni, prevazute in anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 323/1996, si care isi stabileste domiciliul in aceste localitati, are dreptul la material lemnos pe picior, pentru construirea unei locuinte, extinderea sau repararea locuintei existente si a anexelor gospodaresti, cu obligatia achitarii a 50% din contravaloarea materialului.
    (2) Persoanele indreptatite beneficiaza de acordarea materialului lemnos de constructie, in conditiile prezentei legi, astfel:
    a) pana la 30 mc/familie, pentru construirea unei locuinte, o singura data;
    b) pana la 20 mc/familie, pentru extinderea locuintei existente, o singura data;
    c) pana la 10 mc/familie, pentru repararea locuintei existente si a anexelor gospodaresti.
    (3) De prevederile alin. (1) beneficiaza persoanele care nu au in proprietate paduri din care se poate recolta material lemnos pentru constructie.
    Art. 2
    (1) Acordarea materialului lemnos mentionat la art. 1 se face la cerere, care se depune la primarul localitatii in a carei raza teritoriala domiciliaza solicitantul.
    (2) Cererile vor fi inaintate, de catre primarii localitatilor, directiilor silvice ale Regiei Nationale a Padurilor, care, prin ocoalele silvice din zona, au obligatia sa le onoreze.
    (3) Primarii vor urmari ca materialul lemnos astfel obtinut sa fie folosit exclusiv pentru destinatia acordata si numai pentru localitatile rurale in care persoanele isi stabilesc domiciliul.
    Art. 3
    Volumul de material lemnos, care se acorda in conditiile art. 1 si 2, se stabileste in cadrul volumului anual de masa lemnoasa aprobat potrivit reglementarilor legale pentru taieri anuale din padurile tarii.
    Art. 4
    Diferenta de pret fata de costul integral se va suporta din bugetul de stat si va fi varsata Regiei Nationale a Padurilor prin Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului.
    Art. 5
    (1) Personalul institutiilor publice si al unitatilor de cult, incadrat pe functii care necesita studii superioare si medii de specialitate, cu locul de munca in localitatile din Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii", prevazute in anexa la Hotararea Guvernului nr. 395/1996, precum si persoanele care ocupa functii eligibile beneficiaza de un spor de izolare de pana la 60% din salariul de baza.
    (2) Diferentierea sporului de izolare pe localitati se face de catre Consiliul Judetean Tulcea, cu avizul prefecturii.
    (3) Personalului prevazut la alin. (1) nu ii sunt aplicabile prevederile altor acte normative privind sporul de izolare.
    (4) Sporul de izolare pentru personalul incadrat in unitatile de cult, potrivit alin. (1), se calculeaza la salariul de baza minim brut pe tara si se suporta din bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte.
    Art. 6
    (1) La stabilirea domiciliului in localitatile in care isi are locul de munca, personalul prevazut la art. 5 beneficiaza de o indemnizatie de instalare echivalenta cu doua salarii de baza.
    (2) Persoanele care au beneficiat de indemnizatie de instalare si care ulterior au demisionat sau carora li s-a desfacut contractul individual de munca din motive imputabile lor, inainte de implinirea a 2 ani de la instalare, vor restitui, in conditiile legii, indemnizatia de instalare primita, calculata proportional cu perioada ramasa pana la expirarea termenului de 2 ani.
    (3) Personalului prevazut la alin. (1) nu ii sunt aplicabile prevederile altor acte normative privind indemnizatia de instalare.
    (4) Indemnizatia de instalare pentru personalul incadrat in unitatile de cult potrivit alin. (1) se stabileste in functie de salariul de baza minim brut pe tara si se suporta din bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte.
    Art. 7
    (1) Persoanele fizice care au domiciliul si care locuiesc efectiv in localitatile prevazute in Hotararea Guvernului nr. 323/1996 si in Hotararea Guvernului nr. 395/1996 beneficiaza de reducerea cu 50% a impozitelor si taxelor locale, stabilite potrivit Legii nr. 27/1994 privind impozitele si taxele locale.
    (2) Alte inlesniri prevazute de dispozitiile legale in legatura cu impozitele si taxele locale se aplica dupa operarea reducerilor prevazute la alin. (1).
    (3) Impozitele si taxele locale platite pentru anul 1996 se vor regulariza in conditiile prezentei ordonante, sumele calculate in plus urmand sa fie considerate in contul obligatiilor fiscale restante ori urmatoare sau sa fie restituite celor indreptatiti, conform reglementarilor legale in vigoare.
    Art. 8
    (1) Familiile cu domiciliul intr-una dintre localitatile situate pe teritoriul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", prevazute in Hotararea Guvernului nr. 395/1996, beneficiaza de tarife reduse cu 50% pentru energie electrica, gaze naturale, energie termica si apa potabila furnizata din reteaua publica, pentru consumurile casnice menajere, in limita unor consumuri normate pe familie, stabilite de catre consiliile locale.
    (2) Diferentele de tarif pentru serviciile privind livrarea energiei electrice si a gazelor naturale se suporta de la bugetul de stat, prin ministerul coordonator al agentilor economici furnizori de astfel de servicii, iar cele privind energia termica si apa potabila, de la bugetul propriu al Consiliului Judetean Tulcea.
    Art. 9
    Persoanele cu domiciliul in localitatile din Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii" au dreptul de a pescui cu scule proprii pentru consumul familial, fara plata produsului obtinut, cu respectarea reglementarilor privind conditiile de pescuit si perioadele admise in acest scop.
    Art. 10
    (1) Persoanele juridice care efectueaza investitii in zona beneficiaza de deducerea din profitul impozabil a cheltuielilor distinct evidentiate, facute cu investitia respectiva, pentru o perioada de 5 ani de la inceperea investitiei, iar in cazul celor din orasul Sulina, pentru o perioada de 10 ani.
    (2) Obiectivele de investitii pentru care se acorda deducere sunt cele cuprinse in programele speciale aprobate prin hotararile Guvernului nr. 323/1996 si nr. 395/1996, precum si orice alta investitie destinata dezvoltarii economice si crearii de noi locuri de munca. Realizarea obiectivelor de investitii va fi confirmata de catre consiliile locale sau consiliul judetean, dupa caz, din zonele respective.
    (3) Nu beneficiaza de facilitatile prevazute la alin. (1) persoanele juridice autorizate sa functioneze in baza Hotararii Guvernului nr. 486/1992 sau cu profil de activitate: baruri, restaurante si cluburi cu program de noapte, organizarea de spectacole sau alte activitati similare.
    Art. 11
    De prevederile art. 1, 7, 8, 9 si 10 nu beneficiaza persoanele fizice si, dupa caz, persoanele juridice vinovate de incalcarea prevederilor legale referitoare la:
    a) pescuitul, vanatul, gospodarirea si exploatarea fondului forestier si a vegetatiei forestiere din afara acestuia;
    b) desfasurarea activitatilor economice;
    c) atributiile de serviciu ale personalului din institutiile publice; in cazul acestor incalcari, sistarea drepturilor prevazute la articolele sus-mentionate opereaza pe perioada pentru care a fost aplicata sanctiunea.
    Art. 12
    Fondurile necesare aplicarii prezentei ordonante pentru acest an se vor asigura cu prilejul rectificarii bugetului de stat pe anul 1996, pe baza fundamentarilor transmise de Ministerul Industriei si Comertului, Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, Secretariatul de Stat pentru Culte si consiliile locale.
    Art. 13
    Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Finantelor si Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului vor aproba, in termen de 60 de zile, modificarile necesare la normele metodologice existente cu privire la acordarea, utilizarea si controlul cheltuielilor rezultate din aplicarea prevederilor prezentei ordonante, care vor fi elaborate impreuna cu ministerele si cu consiliile judetene interesate.SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 27/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 27 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 27/1996
OUG 127 2010
pentru adoptarea unor masuri destinate dezvoltarii economico-sociale a zonei „Delta Dunarii"
Ordin 1606 2004
pentru aprobarea Deciziei Comisiei fiscale centrale nr. 8 din 20 octombrie 2004 privind aplicarea unitara a unor prevederi referitoare la impozitul pe profit
Decizia 8 2004
privind aplicarea unitara a unor prevederi referitoare la impozitul pe profit
Legea 414 2002
privind impozitul pe profit
OUG 62 1998
pentru modificarea si completarea Legii nr. 27/1994 privind impozitele si taxele locale
Norma 1840 1997
privind acordarea, utilizarea si controlul cheltuielilor rezultate din aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 27 din 5 august 1996, republicata
Norma 23685 1997
privind acordarea, utilizarea si controlul cheltuielilor rezultate din aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 27 din 5 august 1996, republicata
Norma 6291 1997
privind acordarea, utilizarea si controlul cheltuielilor rezultate din aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 27 din 5 august 1996, republicata
Norma 4626 1997
privind acordarea, utilizarea si controlul cheltuielilor rezultate din aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 27 din 5 august 1996, republicata
Legea 96 1997
pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilitati persoanelor care domiciliaza sau lucreaza in unele localitati din Muntii Apuseni si in Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii"
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu