E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 15 din 12 august 1997

privind stabilirea termenului de convocare a adunarii generale extraordinare a actionarilor la societatile comerciale pentru care Fondul Proprietatii de Stat a dispus dizolvarea

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 195 din 15 august 1997


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 1 lit. c) din Legea nr. 134/1997 pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Art. 1
    (1) In cazul societatilor comerciale cu datorii, pentru care Fondul Proprietatii de Stat a dispus dizolvarea si declansarea procedurii de lichidare in conformitate cu dispozitiile art. 25 alin. 2 lit. h) din Legea privatizarii societatilor comerciale nr. 58/1991, modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 15/1997, termenul de intrunire a adunarii generale extraordinare a actionarilor este de 2 zile de la convocare, prin derogare de la prevederile art. 77 alin. 2 din Legea nr. 31/1990.
    (2) Adunarea generala extraordinara a actionarilor, prevazuta la alin. (1), va fi legal constituita, daca actionarii detinatori ai unui numar de actiuni reprezentand cel putin 51% din capitalul social sunt prezenti sau reprezentati la prima convocare. In cazul in care acest cvorum nu este atins, adunarea generala extraordinara a actionarilor se va intruni dupa 24 de ore de la cea dintai convocare si va putea lua hotarari, oricare ar fi numarul actiunilor ai caror detinatori sunt prezenti sau reprezentati. In ambele situatii, pentru a fi valabile, hotararile trebuie luate cu jumatate plus unu din numarul voturilor exprimate.
    Art. 2
    Neindeplinirea, de catre managerul sau administratorul unei societati comerciale, a obligatiei de convocare a adunarii generale extraordinare a actionarilor in termen de 48 de ore de la data comunicarii de catre Fondul Proprietatii de Stat a dispozitiei de dizolvare si de declansare a procedurii de lichidare, prevazuta la art. 1 din prezenta ordonanta, constituie contraventie si se sanctioneaza in conformitate cu prevederile art. 9 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/1997, aprobata si modificata prin Legea nr. 87/1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 107 din 30 mai 1997.
    Art. 3
    Prevederile prezentei ordonante se aplica pana la data de 30 decembrie 1997.

               PRIM-MINISTRU
               VICTOR CIORBEA

                      Contrasemneaza:
                      Ministru de stat,
                      ministrul reformei,
                      Ulm Spineanu

                      Ministru de stat,
                      ministrul finantelor,
                      Mircea Ciumara

                      Ministru de stat,
                      ministrul industriei si comertului,
                      Calin Popescu-Tariceanu

                      Presedintele Consiliului de
                      administratie al Fondului
                      Proprietatii de Stat,
                      Sorin DimitriuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 15/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 15 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 15/1997
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu