E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 638 din 16 iunie 1999

pentru aprobarea Instructiunilor de lucru privind facilitatile acordate conform art. 6 - 8 din Ordonanta Guvernului nr. 116/1998 privind instituirea regimului special pentru activitatea de transport maritim international

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 306 din 30 iunie 1999


SmartCity3


    Ministrul finantelor,
    avand in vedere prevederile Hotararii Guvernului nr. 447/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor, cu modificarile ulterioare,
    in temeiul prevederilor art. 6 - 8 din Ordonanta Guvernului nr. 116/1998 privind instituirea regimului special pentru activitatea de transport maritim international,
    in temeiul prevederilor art. 50 din Regulamentul de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 116/1998 privind instituirea regimului special pentru activitatea de transport maritim international, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 302/1999,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Instructiunile de lucru privind facilitatile acordate conform art. 6 - 8 din Ordonanta Guvernului nr. 116/1998 privind instituirea regimului special pentru activitatea de transport maritim international, prevazute in anexa la prezentul ordin.
    Art. 2
    Prevederile prezentului ordin intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie 1999.
    Art. 3
    Directia generala legislatie impozite indirecte, Directia Generala a Vamilor si Directia generala a controlului vor lua masuri pentru aducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial Romaniei, Partea I.

                        Ministrul finantelor,
                        Decebal Traian Remes

                           INSTRUCTIUNI
de lucru privind facilitatile acordate conform art. 6 - 8 din Ordonanta Guvernului nr. 116/1998 privind instituirea regimului special pentru activitatea de transport maritim international

    I. Potrivit art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 116/1998 privind instituirea regimului special pentru activitatea de transport maritim international, denumita in continuare ordonanta, companiile de navigatie maritima care isi desfasoara activitatea in regimul special maritim sunt scutite de plata urmatoarelor impozite si taxe pe toata perioada inregistrarii in acest regim:
    a) impozitul pe profit;
    b) taxa pe valoarea adaugata si taxele vamale pentru bunurile importate utilizate pentru modernizarea, repararea si exploatarea navelor;
    c) taxa pe valoarea adaugata si taxele vamale pentru navele importate in intregul lor, pentru echipamentele, subansamblurile si materialele procurate din import pentru constructia de nave noi;
    d) accizele pentru produsele utilizate tehnic si consumate pentru exploatarea navelor;
    e) taxa asupra mijloacelor de transport, pentru navele care le apartin.
    1. Scutirea prevazuta la art. 6 lit. a) din ordonanta se aplica asupra impozitului pe profit determinat potrivit reglementarilor legale in vigoare.
    2. Scutirile de la plata taxelor vamale si de la plata taxei pe valoarea adaugata, prevazute la art. 6 lit. b) si c) din ordonanta, se vor acorda pe baza declaratiei pe proprie raspundere, semnata de persoanele ce angajeaza companiile de navigatie maritima care isi desfasoara activitatea in regimul special maritim, prin care se atesta ca bunurile prezentate la vamuire se importa pentru modernizarea, repararea si exploatarea navelor existente in dotare sau ca echipamentele, subansamblurile si materialele procurate din import sunt destinate pentru constructia de nave noi.
    Declaratia pe proprie raspundere, model prezentat in anexa A, se va depune si pentru importul de nave in intregul lor, specificandu-se ca importul respectiv este destinat pentru dotarea proprie, in vederea desfasurarii in mai bune conditii a activitatii de profil a companiei de navigatie maritima in cauza.
    Aceasta declaratie se va intocmi in trei exemplare originale, dintre care unul se depune la biroul vamal la care se face declaratia vamala de import, unul la administratia financiara in a carei raza teritoriala companiile de navigatie maritima isi desfasoara activitatea, iar al treilea exemplar se pastreaza la documentele financiar-contabile ale companiei.
    Companiile de navigatie maritima care beneficiaza de aceste facilitati isi asuma intreaga raspundere privind corecta declarare a scopului pentru care se realizeaza importurile.
    La schimbarea destinatiei bunurilor companiile de navigatie maritima sunt obligate sa indeplineasca formalitatile legale privind importul marfurilor si sa achite drepturile vamale de import. In acest caz, valoarea in vama se calculeaza la cursul valabil in ziua constatarii schimbarii destinatiei bunurilor in cauza.
    Companiile de navigatie maritima vor prezenta birourilor vamale unde se efectueaza formalitatile de import certificatul de functionare in regim maritim special, emis de Ministerul Transporturilor, in original si in copie, in vederea confruntarii celor doua inscrisuri de catre autoritatea vamala. Birourile vamale vor pastra, alaturi de declaratia vamala pe proprie raspundere si copia de pe certificatul de functionare in regim maritim special, vizata de vama pentru conformitate cu originalul. Aceste documente se vor pastra de catre biroul vamal pe o perioada de 5 ani.
    3. Pentru a beneficia de scutirea prevazuta la art. 6 lit. d) din ordonanta, companiile de navigatie maritima care isi desfasoara activitatea in regim special maritim vor tine o evidenta stricta a tuturor intrarilor de produse utilizate tehnic si consumate pentru exploatarea navelor, supuse impozitarii prin accize, cu specificarea urmatoarelor elemente: denumirea agentului economic furnizor, sediul si codul fiscal ale acestuia, numarul si data facturii, cantitatea aprovizionata.
    Produsele utilizate tehnic si consumate pentru exploatarea navelor intrate in regimul de scutire prevazut la art. 6 lit. d) din ordonanta, a caror destinatie nu a fost respectata, se supun regimului accizelor prevazut de actele normative in vigoare.
    4. Scutirea prevazuta la art. 6 lit. e) din ordonanta se acorda pentru taxa asupra mijloacelor de transport, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare.
    II. Conform art. 7 din ordonanta, livrarile de bunuri din tara destinate utilizarii sau incorporarii in navele aflate in proprietatea companiilor de navigatie sau operate de acestea, livrarile de nave, in intregul lor, acestor companii, precum si prestatiile de servicii efectuate acestor nave sunt supuse cotei zero de taxa pe valoarea adaugata.
    In ceea ce priveste aplicarea prevederilor art. 7 din ordonanta, justificarea cotei zero de taxa pe valoarea adaugata se va face prin prezentarea la organele teritoriale ale Ministerului Finantelor a urmatoarelor documente:
    a) cererea prin care se solicita acest regim, semnata de persoana care poate angaja compania de navigatie, in care se vor specifica denumirea si sediul, capitalul social, numarul de inmatriculare la Oficiul registrului comertului, codul fiscal, numele, adresa si cetatenia actionarilor principali, ale directorilor si administratorilor companiei de navigatie, bunurile sau/si prestarile de servicii ce vor face obiectul acestui regim fiscal;
    b) certificatul de functionare in regimul special maritim, eliberat de Ministerul Transporturilor (in copie);
    c) documentele care atesta ca bunurile sau/si prestarile de servicii sunt destinate navelor definite la art. 2 pct. 3 din Regulamentul de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 116/1998;
    d) documentele care atesta inscrierea in registrul matricol al navelor, tinut de capitania de port stabilita de Ministerul Transporturilor, a navelor aflate in proprietatea companiilor de navigatie;
    e) documentul care atesta acceptul Ministerului Transporturilor de inscriere a navei/navelor in proiectul programului pentru anul in care nava/navele urmeaza a fi livrata/livrate (pentru navele noi).
    III. In baza prevederilor art. 8 din ordonanta, actionarii si asociatii, persoane fizice sau juridice, carora li se cuvin dividende pentru capitalul pe care l-au atribuit spre valorificare companiilor de navigatie care functioneaza in regim special maritim, sunt exonerati de plata impozitului pe dividendele aferente profitului realizat din activitatea de transport maritim international, cu conditia ca, in anul respectiv, compania de navigatie sa realizeze cheltuieli de investitii sau rambursari de credite contractate in vederea achizitionarii de nave maritime de transport si/sau de echipamente/instalatii necesare dotarii/modernizarii acestora, cheltuieli care determina diminuarea profitului cu cel putin o treime.
    Scutirea prevazuta la art. 8 din ordonanta se aplica asupra dividendului determinat potrivit reglementarilor legale in vigoare.

    ANEXA A
    la instructiuni

                     DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE
privind aplicarea facilitatilor prevazute la art. 6 lit. b) si c) din Ordonanta Guvernului nr. 116/1998

    Prin prezenta declaram pe propria raspundere urmatoarele:
    1. Titularul importului ...................................................
    (compania de navigatie maritima autorizata sa isi desfasoare activitatea in regimul special maritim)
    Sediul ....................................................................
    Codul fiscal nr. ..........................................................
    Numarul de inmatriculare la oficiul registrului comertului ................
    2. Bunurile provenite din import, mentionate in facturile/contractele de mai jos, sunt destinate modernizarii, repararii si exploatarii navelor (se vor mentiona documentele - facturi/contracte -, cu precizarea numerelor si a datelor de intocmire ale acestora)
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    3. Bunurile provenite din import, mentionate in facturile/contractele de mai jos, sunt destinate pentru constructia de nave noi (se vor mentiona documentele - facturi/contracte -, cu precizarea numerelor si a datelor de intocmire ale acestora)
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    4. Numele si prenumele, precum si statutul persoanei care angajeaza compania de navigatie maritima autorizata sa isi desfasoare activitatea in regimul special maritim
    ...........................................................................
    ...........................................................................

    Semnatura         Data                   Datele de pe
                                       documentul de identitate
    ...........     .........          ..............................

    5. Biroul vamal ...........................................................SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 638/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 638 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu