ORDIN
Nr. 404 din 6 septembrie 2002
pentru aprobarea Normei sanitare veterinare cu privire la masurile de control
al pestei porcine clasice
ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 268 din 17 aprilie 2003
In temeiul prevederilor art. 31 alin. 1 din Legea sanitara veterinara nr.
60/1974, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
in baza prevederilor Hotararii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea
si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu
modificarile si completarile ulterioare, vazand Referatul de aprobare nr.
158.360 din 6 august 2002, intocmit de Agentia Nationala Sanitara Veterinara,
ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor emite urmatorul ordin:
Art. 1
Se aproba Norma sanitara veterinara cu privire la masurile de control al
pestei porcine clasice, prevazuta in anexa care face parte integranta din
prezentul ordin.
Art. 2
Directiile sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti vor
duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 3
Agentia Nationala Sanitara Veterinara va controla modul de ducere la
indeplinire a prezentului ordin.
Art. 4
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga prevederile
Ordinului ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 144/2001
pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind masurile de supraveghere,
profilaxie si combatere a pestei porcine clasice, publicat in Monitorul Oficial
al Romaniei, Partea I, nr. 459 din 13 august 2001.
Art. 5
Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
si va intra in vigoare in termen de 15 zile de la data publicarii.
Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
Ilie Sarbu
ANEXA 1
NORMA SANITARA VETERINARA
cu privire la masurile de control al pestei porcine clasice
Art. 1
Obiective
Prezenta norma sanitara veterinara prevede masurile minime pentru controlul
pestei porcine clasice.
Art. 2
Definitii
In sensul prezentei norme sanitare veterinare, prin urmatorii termeni se
intelege:
a) porc - orice animal din familia Suidae, inclusiv porcii salbatici;
b) porc salbatic - un porc care nu este tinut sau crescut intr-o
exploatatie;
c) exploatatie - orice incinta agricola sau de alta natura, localizata pe
teritoriul Romaniei, in care porcii sunt crescuti sau tinuti permanent sau
temporar. Nu sunt incluse abatoarele, mijloacele de transport si zonele
imprejmuite in care porcii salbatici sunt tinuti si pot fi vanati. Aceste zone
imprejmuite trebuie sa aiba o marime si o structura care fac inaplicabile
masurile stabilite la art. 5 alin. (1);
d) manual de diagnostic - manualul de diagnostic al pestei porcine clasice
la care face referire art. 17 alin. (3);
e) porc suspect de a fi infectat cu virusul pestei porcine clasice - orice
porc care manifesta simptome clinice sau orice carcasa de porc care prezinta
leziuni post-mortem ori reactii la testele de laborator efectuate conform
manualului de diagnostic si care indica prezenta posibila a pestei porcine
clasice;
f) caz de pesta porcina clasica sau porc infectat cu virusul pestei porcine
clasice - orice porc sau carcasa de porc:
(i) la care au fost confirmate oficial simptome clinice sau leziuni
post-mortem de pesta porcina clasica; si
(ii) la care prezenta bolii a fost confirmata oficial ca rezultat al unei
examinari de laborator efectuate conform manualului de diagnostic;
g) focar de pesta porcina clasica - exploatatia in care a fost detectat
unul sau mai multe cazuri de pesta porcina clasica;
h) focar primar - focarul in sensul Normei sanitare veterinare privind
anuntarea, declararea si notificarea unor boli transmisibile ale animalelor,
aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii si alimentatiei nr. 156/1999;
i) zona infectata - zona din teritoriul Romaniei in care, in urma
confirmarii unuia sau mai multor cazuri de pesta porcina clasica la porcii
salbatici, masurile de eradicare a bolii sunt puse in aplicare conform art. 15
sau 16;
j) caz primar de pesta porcina clasica la porcii salbatici - orice caz de
pesta porcina clasica, care este detectat la porcii salbatici intr-o zona in
care nu se aplica nici o masura conform art. 15 sau 16;
k) metapopulatie de porci salbatici - orice grup sau subpopulatie de porci
salbatici cu contacte limitate cu alte grupuri sau subpopulatii;
l) populatie de porci salbatici susceptibila - acea parte a unei populatii
de porci salbatici, care nu a dezvoltat imunitate fata de virusul pestei
porcine clasice;
m) detinator - orice persoana fizica sau juridica care detine porci sau
care este insarcinata cu ingrijirea animalelor mentionate, contra cost sau nu;
n) medic veterinar oficial - medicul veterinar desemnat de autoritatea
veterinara centrala a Romaniei;
o) prelucrare - unul dintre tratamentele pentru materiile cu risc crescut,
stabilite de Norma sanitara veterinara privind stabilirea conditiilor sanitare
veterinare pentru inlaturarea si prelucrarea deseurilor animale,
comercializarea lor si prevenirea agentilor patogeni din furajele care contin
produse de origine animala sau peste, aprobata prin Ordinul ministrului
agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 504/2001, aplicate astfel incat sa
se evite riscul de raspandire a virusului pestei porcine clasice;
p) deseuri menajere - orice deseuri provenite de la alimentele destinate
consumului uman din restaurante, unitati de aprovizionare cu alimente sau
bucatarii, inclusiv din bucatarii industriale si gospodarii ale fermierului sau
ale persoanelor care ingrijesc porcinele;
r) vaccin cu marker - vaccin care poate induce o imunitate de protectie ce
poate fi diferentiata, prin intermediul testelor de laborator efectuate conform
manualului de diagnostic, de raspunsul imun provocat de infectia naturala cu
tipul salbatic de virus;
s) ucidere - uciderea porcilor in sensul art. 2 lit. f) din Norma sanitara
veterinara privind protectia animalelor in timpul sacrificarii sau uciderii,
aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr.
425/2002;
t) taiere - sacrificarea porcilor in sensul art. 2 lit. g) din Norma
sanitara veterinara cu privire la protectia animalelor in timpul sacrificarii
sau uciderii;
u) zona cu o densitate mare de porci - orice zona geografica cu o raza de
10 km, in jurul unei exploatatii care contine porci suspecti sau cunoscuti ca
fiind infectati cu virusul pestei porcine clasice, care are o densitate a
porcilor mai mare de 800 de porci pe km^2. Exploatatia in cauza trebuie sa fie
localizata intr-o regiune, definita la art. 2 alin. (2) lit. p) din Norma
sanitara veterinara privind problemele de sanatate a animalelor, ce afecteaza
comertul Romaniei cu statele membre ale Uniunii Europene cu animale din
speciile bovine si porcine, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii,
alimentatiei si padurilor nr. 236/2002, unde exista o densitate a porcilor
crescuti in exploatatii, mai mare de 300 de porci pe km^2 sau la o distanta de
mai putin de 20 km de o astfel de regiune;
v) exploatatie de contact - o exploatatie posibil contaminata cu pesta
porcina clasica, ca urmare a localizarii, circulatiei persoanelor, porcilor ori
a vehiculelor sau in oricare alt mod.
Art. 3
Notificarea pestei porcine clasice
(1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei dispune ca prezenta pestei
porcine clasice si prezenta suspiciunii de pesta porcina clasica sa fie
notificate acesteia, obligatoriu si imediat.
(2) Fara a aduce atingere prevederilor nationale referitoare la notificarea
focarelor de boli ale animalelor, daca este confirmata pesta porcina clasica,
autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie:
a) sa notifice boala si sa furnizeze informatii Comisiei Europene, conform
anexei nr. 1, cu privire la:
(i) focarele de pesta porcina clasica care sunt confirmate in exploatatii;
(ii) cazurile de pesta porcina clasica care sunt confirmate intr-un abator
sau in mijloacele de transport;
(iii) cazurile primare de pesta porcina clasica, care sunt confirmate la
porcii salbatici;
(iv) rezultatele anchetei epizootologice efectuate conform art. 8;
b) sa furnizeze informatii Comisiei Europene cu privire la cazurile
ulterioare confirmate la porcii salbatici dintr-o zona infectata cu pesta
porcina clasica, conform art. 16 alin. 7 lit. a) si alin. (4).
(3) Prevederile anexei nr. 1 pot fi suplimentate sau amendate conform
procedurii nationale elaborate de autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
Art. 4
Masuri in cazul suspectarii prezentei pestei porcine clasice la porcii
dintr-o exploatatie
(1) Atunci cand o exploatatie contine unul sau mai multi porci suspecti de
a fi infectati cu virusul pestei porcine clasice, autoritatea veterinara
centrala a Romaniei trebuie sa dispuna punerea in aplicare imediat a
mijloacelor oficiale de investigare, pentru a confirma sau a infirma prezenta
bolii mentionate, conform procedurilor stabilite in manualul de diagnostic.
(2) Atunci cand exploatatia este inspectata de un medic veterinar oficial,
trebuie sa se controleze si registrul si marcile de identificare a porcilor.
(3) Atunci cand autoritatea veterinara locala considera ca prezenta
suspiciunii de pesta porcina clasica intr-o exploatatie nu poate fi exclusa,
trebuie sa puna exploatatia sub supraveghere veterinara oficiala si sa dispuna
urmatoarele:
a) toti porcii de diferite categorii din exploatatie sa fie numarati si sa
fie alcatuita o lista cu numarul porcilor deja bolnavi, morti sau susceptibili
de a fi infectati, din fiecare categorie; lista trebuie actualizata in functie
de fatarile si de moartea porcilor pe durata perioadei de suspiciune. Datele
din lista respectiva sunt prezentate la cerere si pot fi controlate la fiecare
inspectie a autoritatii veterinare centrale a Romaniei;
b) toti porcii din exploatatie sa fie mentinuti in adaposturile lor sau
tinuti inchisi in alt loc in care pot fi izolati;
c) nici un porc sa nu intre sau sa nu iasa din exploatatie. Autoritatea
veterinara locala poate extinde, daca este cazul, interdictia cu privire la
iesirea din exploatatie si la alte specii de animale si poate impune, de
asemenea, aplicarea de masuri corespunzatoare pentru distrugerea rozatoarelor
sau insectelor;
d) nici o carcasa de porc sa nu iasa din exploatatie fara o autorizatie
eliberata de autoritatea veterinara locala;
e) nici un sortiment de carne, produse provenite de la porcine, material
seminal, ovule si embrioni proveniti de la porci, furaje pentru animale,
ustensile, materii sau deseuri care pot transmite pesta porcina clasica sa nu
iasa din exploatatie fara o autorizatie eliberata de autoritatea veterinara
locala. Carnea, produsele provenite de la porcine, materialul seminal, ovulele
si embrionii nu vor fi livrati din exploatatie pentru a face obiectul
comertului cu statele membre ale Uniunii Europene;
f) deplasarea persoanelor spre sau din exploatatie sa fie supusa
autorizarii scrise de catre autoritatea veterinara locala;
g) deplasarea vehiculelor spre sau din exploatatie sa fie supusa
autorizarii scrise de catre autoritatea veterinara locala;
h) sa fie utilizate mijloace corespunzatoare de dezinfectie la intrarile si
iesirile din exploatatie, precum si din cladirile ce adapostesc porci. Orice
persoana care intra sau iese dintr-o exploatatie de porcine trebuie sa respecte
masurile de igiena corespunzatoare necesare pentru a reduce riscul de
raspandire a virusului pestei porcine clasice. Toate mijloacele de transport
trebuie sa fie dezinfectate minutios inainte de a iesi si de a intra in
exploatatie;
i) sa se efectueze o ancheta epizootologica conform art. 8.
(4) Cand este necesar, datorita situatiei epizootologice si daca
exploatatia care contine porci suspecti este localizata intr-o zona cu o
densitate mare de porci, autoritatea veterinara locala:
a) poate aplica masurile prevazute la art. 5 alin. (1) in exploatatia la
care se refera alin. (3) de mai sus. Autoritatea veterinara locala poate
limita, atunci cand considera ca este posibil, aplicarea acestor masuri doar la
porcii suspecti de a fi infectati sau contaminati cu virusul pestei porcine
clasice si la partea exploatatiei in care acestia au fost tinuti, cu conditia
ca acesti porci sa fi fost adapostiti, tinuti si furajati complet separat de
ceilalti porci din exploatatie. Trebuie prelevat un numar suficient de probe de
la porci atunci cand acestia sunt ucisi, pentru ca prezenta virusului pestei
porcine clasice sa poata fi confirmata sau infirmata, conform manualului de
diagnostic;
b) poate stabili o zona temporara de control in jurul exploatatiei la care
se refera alin. (3). Unele sau toate masurile la care se refera alin. (1) sau
(2) sunt aplicate in exploatatiile de porcine din cadrul acestei zone.
(5) Masurile prevazute la alin. (3) nu trebuie ridicate pana ce suspiciunea
de pesta porcina clasica nu a fost infirmata oficial.
Art. 5
Masuri in cazul confirmarii prezentei pestei porcine clasice la porcinele
dintr-o exploatatie
(1) Cand prezenta pestei porcine clasice este confirmata oficial intr-o
exploatatie, autoritatea veterinara locala trebuie ca, suplimentar masurilor la
care se refera art. 4 alin. (3), sa dispuna urmatoarele:
a) toti porcii din exploatatie sa fie ucisi fara intarziere, sub
supraveghere veterinara oficiala, astfel incat sa se evite riscul de raspandire
a virusului pestei porcine clasice in timpul uciderii sau transportului;
b) sa fie prelevat un numar suficient de probe de la porci, conform
manualului de diagnostic, atunci cand acestia sunt ucisi, pentru ca sa poata fi
stabilite modul de contaminare a exploatatiei cu virusul pestei porcine
clasice, precum si perioada dintre contaminare si notificarea bolii;
c) cadavrele provenite de la porcii care au murit sau care au fost ucisi sa
fie prelucrate sub supraveghere oficiala;
d) carnea provenita de la porcii taiati in perioada dintre contaminarea
probabila a exploatatiei cu pesta porcina clasica si aplicarea masurilor
oficiale sa fie identificata si prelucrata sub supraveghere veterinara
oficiala, ori de cate ori este posibil;
e) materialul seminal, ovulele si embrionii proveniti de la porci,
colectati din exploatatie in cursul perioadei dintre contaminarea probabila a
exploatatiei cu virusul pestei porcine si aplicarea masurilor oficiale, sa fie
identificati si distrusi sub supraveghere veterinara oficiala, astfel incat sa
se evite riscul de raspandire a virusului pestei porcine clasice;
f) toate substantele si deseurile suspecte de a fi contaminate, cum ar fi
furajele, sa fie supuse unui tratament care sa asigure distrugerea virusului
pestei porcine clasice. Toate materialele de unica folosinta care pot fi
contaminate, in special cele utilizate pentru operatiile de taiere, trebuie
distruse. Aceste reguli trebuie sa se aplice conform instructiunilor medicului
veterinar oficial;
g) dupa ce porcii au fost eliminati, cladirile in care au fost adapostiti,
vehiculele utilizate pentru transportul lor sau al cadavrelor lor, precum si
echipamentul, asternutul, gunoiul de grajd si purinul, care sunt suspecte de a
fi contaminate, sa fie curatate si dezinfectate sau tratate conform art. 12;
h) in cazul unui focar primar de boala, izolatul de virus al pestei porcine
clasice sa fie supus procedurii de laborator stabilite in manualul de
diagnostic, pentru a se identifica tipul genetic;
i) sa se efectueze o ancheta epizootologica, conform art. 8.
(2) Cand un focar a fost confirmat intr-un laborator, o gradina zoologica,
o rezervatie naturala sau o zona imprejmuita in care porcii sunt tinuti in
scopuri stiintifice sau in scopuri legate de conservarea speciei sau
conservarea raselor rare, autoritatea veterinara centrala a Romaniei poate
acorda derogari de la alin. (1) lit. a) si e), cu conditia ca interesele
nationale fundamentale sa nu fie periclitate. Aceste derogari trebuie
notificate imediat Comisiei Europene.
(3) In toate cazurile, Comisia Europeana revizuieste imediat situatia
impreuna cu autoritatea veterinara centrala a Romaniei. Daca este cazul, sunt
aplicate masuri de prevenire a raspandirii bolii, conform procedurii nationale
elaborate de autoritatea veterinara centrala a Romaniei, care pot include
vaccinarea de necesitate conform procedurii prevazute la art. 19.
Art. 6
Masuri in cazul confirmarii prezentei pestei porcine clasice in exploatatii
ce contin diferite unitati de productie
(1) Cand se confirma prezenta pestei porcine clasice in exploatatiile care
contin doua sau mai multe unitati de crestere a porcilor pentru productie
separate, pentru ca ingrasarea porcilor sa poata fi finalizata, autoritatea
veterinara centrala a Romaniei poate acorda derogari de la prevederile art. 5
alin. (1) lit. a) pentru unitatile cu animale sanatoase, chiar daca exploatatia
este infectata. Derogarile se acorda cu conditia ca medicul veterinar oficial
sa confirme ca structura, marimea si distanta dintre aceste unitati de
crestere, precum si operatiile efectuate sunt de asemenea natura incat sunt
asigurate incinte complet separate pentru adapostire, intretinere si furajare,
astfel incat virusul sa nu poata difuza dintr-o unitate de productie catre
alta.
(2) Daca se acorda derogarea prevazuta la alin. (1), autoritatea veterinara
centrala a Romaniei trebuie sa elaboreze reguli detaliate pentru a oferi
garantii de sanatate a animalelor.
(3) Daca autoritatea veterinara centrala a Romaniei acorda derogarea
prevazuta la alin. (1), trebuie sa notifice imediat aceasta Comisiei Europene.
Comisia Europeana revizuieste imediat situatia impreuna cu autoritatea
veterinara centrala a Romaniei. Daca este cazul, sunt aplicate masuri de
prevenire a raspandirii bolii, conform procedurii nationale stabilite de
autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
Art. 7
Masuri in exploatatiile de contact
(1) Exploatatiile la care se refera art. 4 sau 5 trebuie considerate
exploatatii de contact atunci cand medicul veterinar oficial constata, pe baza
anchetei epizootologice efectuate conform art. 8, ca exista posibilitatea de
contaminare cu pesta porcina clasica din alte exploatatii sau exploatatia la
care se refera art. 4 sau 5 este posibil sa fi contaminat alte exploatatii.
(2) Prevederile art. 4 trebuie sa se aplice exploatatiilor de contact pana
cand suspiciunea de pesta porcina clasica a fost infirmata oficial.
(3) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa aplice masurile
prevazute la art. 5 alin. (1) in exploatatiile de contact la care se refera
alin. (1) din prezentul articol, daca situatia epizootologica o impune.
(4) Trebuie sa se preleveze un numar suficient de probe de la porci,
conform manualului de diagnostic, atunci cand acestia sunt ucisi, pentru ca
prezenta virusului pestei porcine clasice in aceste exploatatii sa poata fi
confirmata sau infirmata.
(5) Principalele criterii si factori de risc ce trebuie luati in
considerare pentru aplicarea masurilor prevazute la art. 5 alin. (1) lit. a) in
exploatatiile de contact sunt stabilite in anexa nr. 5. Criteriile si factorii
de risc pot fi modificati sau suplimentati ulterior, pentru a se tine cont de
evolutiile si experientele stiintifice, conform procedurii nationale elaborate
de autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
Art. 8
Ancheta epizootologica
(1) Autoritatea veterinara locala trebuie sa efectueze ancheta
epizootologica privind cazurile suspecte sau focarele de pesta porcina clasica,
pe baza chestionarelor pregatite in cadrul planului de urgenta la care se
refera art. 22. O astfel de ancheta trebuie sa determine cel putin:
a) perioada de cand exploatatia a fost contaminata cu virusul pestei
porcine clasice, inainte ca boala sa fie notificata sau suspectata;
b) originea posibila a pestei porcine clasice din exploatatie si
identificarea altor exploatatii in care porcii s-ar fi putut infecta sau
contamina de la aceeasi sursa;
c) deplasarea persoanelor, vehiculelor, porcilor, carcaselor, materialului
seminal, carnii sau a oricarui material care ar fi putut transporta virusul
catre sau de la exploatatia in cauza.
(2) Daca rezultatul acestei anchete epizootologice indica faptul ca pesta
porcina clasica s-ar fi putut raspandi de la sau catre exploatatii localizate
in statele membre ale Uniunii Europene sau in Romania, Comisia Europeana si
statele membre ale Uniunii Europene in cauza trebuie informate imediat.
Art. 9
Stabilirea zonelor de protectie si de supraveghere
(1) Imediat dupa ce diagnosticul de pesta porcina clasica a fost confirmat
oficial la porcii dintr-o exploatatie, autoritatea veterinara locala trebuie sa
stabileasca o zona de protectie cu o raza de cel putin 3 km in jurul focarului,
care sa fie inclusa intr-o zona de supraveghere cu o raza de cel putin 10 km.
In aceste zone se vor aplica masurile prevazute la art. 10 si 11.
(2) Cand stabileste zonele de protectie si supraveghere, autoritatea
veterinara locala trebuie sa tina cont de:
a) rezultatele anchetei epizootologice efectuate conform art. 8;
b) situatia geografica, in special granitele naturale sau artificiale;
c) localizarea si proximitatea exploatatiilor;
d) modalitatile de deplasare si de comert cu porci, precum si
disponibilitatea abatoarelor;
e) instalatiile si personalul disponibil pentru a controla orice deplasare
a porcilor in cadrul zonelor de protectie si de supraveghere, in special daca
porcii ce urmeaza sa fie ucisi trebuie mutati din exploatatiile lor de origine.
(3) Daca o zona de protectie sau de supraveghere include parti din
teritoriul Romaniei si din teritoriul unuia sau mai multor state vecine,
autoritatile veterinare centrale ale statelor respective si a Romaniei
coopereaza pentru a stabili zona respectiva.
(4) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa ia toate masurile
necesare, inclusiv semnalizarea evidenta, avertizarea, precum si utilizarea
resurselor media, cum ar fi presa si televiziunea, pentru ca toate persoanele
din zonele de protectie si de supraveghere sa fie informate cu privire la
restrictiile in vigoare, conform art. 10 si 11.
Art. 10
Masuri in zona de protectie
(1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa dispuna aplicarea
urmatoarelor masuri in zona de protectie:
a) intocmirea cat de curand posibil a unei evidente a tuturor
exploatatiilor. Dupa stabilirea zonei de protectie, aceste exploatatii trebuie
inspectate de un medic veterinar oficial intr-o perioada maxima de 7 zile,
pentru efectuarea examinarii clinice a porcilor si pentru controlul registrului
si marcilor de identificare a porcilor;
b) deplasarea si transportul porcilor pe drumuri publice sau private,
excluzand, cand este cazul, drumurile de deservire a exploatatiei, sunt
interzise, cu exceptia cazului in care sunt avizate de autoritatea veterinara
locala, pentru a permite deplasarile la care se refera lit. f). Aceasta
interdictie nu trebuie aplicata tranzitului porcilor pe sosea sau pe calea
ferata daca tranzitul se face fara descarcare sau oprire. Autoritatea
veterinara centrala a Romaniei poate acorda o derogare pentru miscarea porcilor
destinati taierii imediate, care provin din exteriorul zonei de protectie,
conform procedurii nationale in vigoare, daca abatorul unde vor fi taiati este
situat in zona mentionata;
c) camioanele si alte vehicule si echipamente care sunt utilizate pentru a
transporta porci, alte animale vii sau materii ce pot fi contaminate (de
exemplu: carcase, furaje, gunoi de grajd, purin etc.) sunt curatate,
dezinfectate si tratate cat de curand posibil dupa contaminare, conform
procedurilor prevazute la art. 12. Nici un camion sau vehicul care a fost
utilizat pentru transportul porcilor nu poate iesi din zona de protectie fara a
fi curatat si dezinfectat, iar apoi verificat si autorizat de catre autoritatea
veterinara locala;
d) nici un alt animal domestic nu poate intra sau iesi dintr-o exploatatie
fara autorizarea autoritatii veterinare locale.
e) toti porcii morti sau bolnavi dintr-o exploatatie sunt notificati
imediat la autoritatea veterinara locala, care efectueaza investigatiile
necesare conform procedurilor stabilite in manualul de diagnostic;
f) porcii nu pot fi mutati din exploatatia in care acestia sunt tinuti, cel
putin 30 de zile dupa efectuarea curatarii si dezinfectiei preliminare a
exploatatiilor infectate. Dupa 30 de zile, daca sunt indeplinite conditiile
prevazute la alin. (3), autoritatea veterinara locala poate aviza iesirea
porcilor din exploatatia mentionata, pentru a fi transportati direct catre:
(i) un abator desemnat de catre autoritatea veterinara locala, preferabil
in cadrul zonei de protectie sau de supraveghere, pentru taiere imediata;
(ii) o intreprindere de prelucrare sau un loc corespunzator in care porcii
sunt ucisi imediat, iar cadavrele lor sunt prelucrate sub supraveghere
veterinara oficiala; sau
(iii) in cazuri exceptionale, catre alte incinte localizate in zona de
protectie. Daca autoritatea veterinara centrala a Romaniei aplica aceasta
prevedere, trebuie sa informeze imediat Comisia Europeana despre aceasta;
g) materialul seminal, ovulele si embrionii proveniti de la porci nu ies
din exploatatiile situate in zona de protectie;
h) orice persoana care intra sau iese din exploatatiile de porcine va
respecta masurile de igiena corespunzatoare necesare pentru a reduce riscul
raspandirii virusului pestei porcine clasice.
(2) Atunci cand interdictiile prevazute la alin. (1) sunt mentinute mai
mult de 30 de zile, datorita focarelor ulterioare de boala, iar, ca urmare, in
cresterea porcilor apar probleme de bunastare a animalelor sau de alta natura,
daca sunt indeplinite conditiile stabilite la alin. (3), autoritatea veterinara
centrala a Romaniei poate aviza, daca proprietarul adreseaza o cerere motivata,
iesirea porcilor dintr-o exploatatie din zona de protectie, pentru a fi
transportati direct catre:
a) un abator desemnat de catre autoritatea veterinara centrala a Romaniei,
preferabil in cadrul zonei de protectie sau de supraveghere, pentru taiere
imediata;
b) o intreprindere de prelucrare sau un loc corespunzator in care porcii
sunt ucisi imediat, iar cadavrele lor sunt prelucrate sub supraveghere
veterinara oficiala; sau
c) in cazuri exceptionale, catre alte incinte localizate in zona de
protectie. Daca autoritatea veterinara centrala a Romaniei aplica aceasta
prevedere, trebuie sa informeze imediat Comisia Europeana despre aceasta.
(3) Autoritatea veterinara locala poate aviza iesirea porcilor din
exploatatia in cauza, cu conditia ca:
a) un medic veterinar oficial sa fi efectuat o examinare clinica a porcilor
din exploatatie, in special a celor ce trebuie transportati, incluzand
inregistrarea temperaturii corporale la un numar dintre acestia, precum si un
control al registrului si al marcilor de identificare porcina;
b) controalele si examinarile de mai sus sa nu fi evidentiat nici un semn
de pesta porcina clasica;
c) porcii sa fie transportati in vehicule sigilate de catre autoritatea
veterinara locala;
d) vehiculele si echipamentele care au fost utilizate la transportul
porcilor sa fie curatate si dezinfectate imediat dupa transport, conform
prevederilor art. 12;
e) daca porcii trebuie taiati sau ucisi, sa se preleveze un numar suficient
de probe de la acestia, conform manualului de diagnostic, pentru ca prezenta
virusului pestei porcine clasice in aceste exploatatii sa poata fi confirmata
sau infirmata;
f) daca porcii trebuie transportati catre un abator:
(i) autoritatea veterinara locala responsabila de abator va fi informata cu
privire la intentia de a se trimite porci catre abatorul respectiv, iar la
sosirea lor notifica acest fapt autoritatii veterinare locale de la locul de
expediere;
(ii) la sosirea in abator acesti porci vor fi cazati si taiati separat de
alti porci;
(iii) in cursul inspectiei ante- si post-mortem efectuate la abatorul
desemnat, autoritatea veterinara locala va lua in considerare orice semne
corelate cu prezenta pestei porcine clasice;
(iv) carnea proaspata provenita de la acesti porci va fi prelucrata sau
marcata cu o stampila speciala conform legislatiei in vigoare si tratata
ulterior conform legislatiei in vigoare. Aceasta operatiune trebuie sa se
efectueze intr-o intreprindere desemnata de autoritatea veterinara locala.
Carnea va fi trimisa intreprinderii mentionate, cu conditia ca transportul sa
fie sigilat inainte de plecare si sa ramana sigilat pe tot parcursul
transportului.
(4) Masurile din zona de protectie continua sa se aplice pana cand:
a) au fost efectuate curatenia si dezinfectia in exploatatiile infectate;
b) porcii din toate exploatatiile au fost supusi examinarilor clinice si de
laborator efectuate conform manualului de diagnostic, pentru a se depista
posibila prezenta a virusului pestei porcine clasice. Aceste examinari nu
trebuie sa fie efectuate inainte de 30 de zile de la realizarea operatiilor
preliminare de curatenie si dezinfectie in exploatatiile infectate.
Art. 11
Masuri in zona de supraveghere
(1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa dispuna aplicarea
urmatoarelor masuri in zona de supraveghere:
a) se efectueaza o evidenta a tuturor exploatatiilor de porcine;
b) deplasarea si transportul porcilor pe drumuri publice sau private,
excluzand drumurile de deservire a exploatatiei, sunt interzise, cu exceptia
cazului in care sunt avizate de autoritatea veterinara locala. Aceasta
interdictie nu trebuie aplicata nici tranzitului porcilor pe sosea sau pe calea
ferata, daca tranzitul se face fara descarcare sau oprire, si nici porcilor
pentru taiere imediata care provin din exteriorul zonei de supraveghere, daca
abatorul unde sunt taiati se afla in zona mentionata;
c) camioanele si alte vehicule si echipamente care sunt utilizate pentru a
transporta porci, alte animale vii sau materii ce pot fi contaminate (de
exemplu: carcase, furaje, gunoi de grajd, purin etc.) sunt curatate,
dezinfectate si tratate cat mai urgent posibil dupa contaminare, conform
procedurilor prevazute la art. 12. Nici un camion sau vehicul care a fost
utilizat pentru transportul porcilor nu poate iesi din zona de supraveghere
fara sa fi fost curatat si dezinfectat;
d) nici un alt animal domestic nu poate intra sau iesi dintr-o exploatatie
in cursul primelor 7 zile de la stabilirea zonei de supraveghere, fara avizarea
autoritatii veterinare locale;
e) toti porcii morti sau bolnavi dintr-o exploatatie sunt notificati imediat
autoritatii veterinare locale, care efectueaza investigatiile necesare conform
procedurilor stabilite in manualul de diagnostic;
f) porcii nu pot fi mutati din exploatatia in care acestia sunt tinuti, cel
putin 21 de zile dupa efectuarea curatarii si dezinfectiei preliminare ale
exploatatiilor infectate. Dupa 21 de zile, cu respectarea conditiilor prevazute
la art. 10 alin. (3), autoritatea veterinara locala poate aviza iesirea
porcilor din exploatatia mentionata, pentru a fi transportati direct catre:
(i) un abator desemnat de catre autoritatea veterinara locala, preferabil
in cadrul zonei de protectie sau de supraveghere, in scopul taierii imediate;
(ii) o intreprindere de prelucrare sau un loc corespunzator in care porcii
trebuie ucisi imediat, iar cadavrele lor trebuie prelucrate sub supraveghere
veterinara oficiala;
(iii) in cazuri exceptionale, catre alte incinte localizate in cadrul zonei
de protectie sau de supraveghere. Daca autoritatea veterinara centrala a
Romaniei aplica aceasta prevedere, trebuie sa informeze imediat Comisia
Europeana despre aceasta. La solicitarea autoritatii veterinare centrale a
Romaniei, in conditiile in care exista o justificare corespunzatoare conform
procedurilor nationale in vigoare, daca porcii trebuie transportati la un
abator, pot fi acordate derogari de la prevederile art. 10 alin. (3) lit. e) si
f) (iv), dar cu respectarea masurilor cu privire la marcarea carnii provenite
de la acesti porci, la utilizarea sa ulterioara si la destinatia produselor tratate;
g) materialul seminal, ovulele si embrionii proveniti de la porci nu ies
din exploatatiile situate in cadrul zonei de supraveghere;
h) orice persoana care intra sau iese din exploatatiile de porcine respecta
masurile de igiena corespunzatoare necesare pentru a reduce riscul raspandirii
virusului pestei porcine clasice.
(2) Atunci cand interdictiile prevazute la alin. (1) sunt mentinute mai
mult de 30 de zile, datorita focarelor ulterioare de boala, iar, ca urmare, in
cresterea porcilor apar probleme de bunastare a animalelor sau de alta natura,
daca sunt indeplinite conditiile prevazute la art. 10 alin. (3), autoritatea
veterinara locala poate autoriza, daca proprietarul adreseaza o cerere
motivata, iesirea porcilor dintr-o exploatatie din zona de supraveghere, pentru
a fi transportati direct catre:
a) un abator desemnat de catre aceasta, preferabil in cadrul zonei de
protectie sau de supraveghere, in scopul taierii imediate;
b) o intreprindere de prelucrare sau un loc corespunzator in care porcii
trebuie ucisi imediat, iar cadavrele lor trebuie prelucrate sub supraveghere
veterinara oficiala;
c) in cazuri exceptionale, catre alte incinte localizate in zona de
protectie sau de supraveghere. Daca autoritatea veterinara centrala a Romaniei
aplica aceasta prevedere, trebuie sa informeze imediat Comisia Europeana despre
aceasta.
(3) Masurile din zona de supraveghere continua sa se aplice cel putin pana
cand:
a) au fost efectuate curatenia si dezinfectia in exploatatiile infectate;
b) porcii din toate exploatatiile au fost supusi examinarilor clinice si,
dupa caz, examinarilor de laborator conform manualului de diagnostic, pentru a
depista posibila prezenta a virusului pestei porcine clasice. Aceste examinari
nu se efectueaza inainte de 20 de zile de la realizarea operatiilor preliminare
de curatenie si dezinfectie in exploatatiile infectate.
Art. 12
Curatenia si dezinfectia
(1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa aiba certitudinea
ca:
a) dezinfectantele ce urmeaza sa fie utilizate si concentratiile lor sunt
aprobate oficial de catre aceasta;
b) operatiunile de curatenie si dezinfectie sunt efectuate sub supraveghere
veterinara oficiala conform cu:
(i) instructiunile date de medicul veterinar oficial; si
(ii) principiile si procedurile de curatenie, dezinfectie si tratament
prevazute in anexa nr. 2 la prezenta norma sanitara veterinara.
(2) Principiile si procedurile de curatenie si dezinfectie prevazute in
anexa nr. 2 la prezenta norma sanitara veterinara pot fi amendate sau
suplimentate ulterior, pentru a se tine cont de evolutiile stiintifice, conform
procedurii nationale in vigoare.
Art. 13
Repopularea exploatatiilor de porcine in urma focarelor de boala
(1) Reintroducerea porcilor in exploatatia la care se refera art. 5 nu
trebuie sa se realizeze mai devreme de 30 de zile de la efectuarea
operatiunilor de curatenie si dezinfectie, conform art. 12.
(2) La reintroducerea porcilor trebuie luat in considerare tipul de
crestere practicat in exploatatia respectiva si trebuie respectate urmatoarele
proceduri:
a) in exploatatiile de porcine in aer liber, reintroducerea porcilor
trebuie sa inceapa cu introducerea porcilor santinela care au fost controlati
si care au reactionat negativ la controlul prezentei anticorpilor contra
virusului pestei porcine clasice sau care provin din exploatatii ce nu fac
obiectul nici unei restrictii legate de pesta porcina clasica. Conform
solicitarilor autoritatii veterinare centrale a Romaniei, porcii santinela
trebuie plasati in intreaga exploatatie infectata, iar dupa 40 de zile de la
introducere, de la acestia trebuie sa se preleveze sange si organe in vederea
testarii pentru prezenta anticorpilor, conform manualului de diagnostic. Daca
nici unul dintre porci nu a dezvoltat anticorpi contra virusului pestei porcine
clasice, poate avea loc repopularea completa. Nici un porc nu poate iesi din
exploatatie inainte de a fi disponibile rezultatele negative ale examinarii
serologice;
b) in exploatatiile cu celelalte forme de crestere, reintroducerea porcilor
trebuie sa se realizeze conform masurilor prevazute la lit. a) sau sa se bazeze
pe repopularea totala, cu conditia ca:
(i) toti porcii sa fie introdusi pe o perioada de 20 de zile si sa provina
din exploatatii care nu fac obiectul nici unei restrictii legate de pesta
porcina clasica;
(ii) porcii din efectivul repopulat sa faca obiectul unei examinari
serologice, conform manualului de diagnostic. Prelevarea probelor pentru examinarile
serologice se efectueaza, cel mai devreme, dupa 40 de zile de la sosirea
ultimilor porci;
(iii) nici un porc nu poate iesi din exploatatie inainte de a fi
disponibile rezultatele negative ale examinarii serologice.
(3) Daca au trecut mai mult de 6 luni de la efectuarea operatiunilor de
curatenie si dezinfectie a exploatatiei, autoritatea veterinara centrala a
Romaniei poate acorda o derogare de la prevederile alin. (2), tinand cont de
situatia epizootologica.
Art. 14
Masuri aplicate in cazul suspiciunii si confirmarii prezentei pestei
porcine clasice la porcii dintr-un abator sau mijloc de transport
(1) Atunci cand exista o suspiciune a prezentei pestei porcine clasice
intr-un abator sau mijloc de transport, autoritatea veterinara centrala a
Romaniei dispune autoritatii veterinare locale punerea in aplicare imediat a
mijloacelor oficiale de investigare, pentru a confirma sau a infirma prezenta
bolii, conform procedurilor stabilite in manualul de diagnostic.
(2) Daca este depistat un caz de pesta porcina clasica intr-un abator sau
mijloc de transport, autoritatea veterinara locala va dispune urmatoarele:
a) toate animalele susceptibile din abator sau din mijlocul de transport sa
fie ucise fara intarziere;
b) carcasele, organele si deseurile animale provenite de la animalele
posibil infectate si contaminate sa fie prelucrate sub supraveghere veterinara
oficiala;
c) curatenia si dezinfectia cladirilor si echipamentelor, inclusiv a
vehiculelor, sa aiba loc sub supravegherea medicului veterinar oficial, conform
art. 12;
d) sa fie efectuata o ancheta epizootologica, mutatis mutandis, conform
art. 8;
e) izolatul de virus al pestei porcine clasice sa faca obiectul procedurii
de laborator conform manualului de diagnostic, pentru a se identifica tipul
genetic de virus;
f) sa se aplice masurile prevazute la art. 7 in exploatatia de unde provin
porcii sau carcasele infectate, precum si in celelalte exploatatii de contact.
Daca nu este indicat altfel de ancheta epizootologica, masurile prevazute la
art. 5 alin. (1) se vor aplica in exploatatia de origine a porcilor sau
carcaselor infectate;
g) nici un animal nu este reintrodus pentru taiere sau transport mai
devreme de 24 de ore dupa efectuarea operatiilor de curatenie si dezinfectie
realizate conform art. 12.
Art. 15
Masuri in cazul suspiciunii si confirmarii prezentei pestei porcine clasice
la porcii salbatici
(1) Imediat dupa ce autoritatea veterinara centrala a Romaniei are
informatii conform carora porcii salbatici sunt suspectati de a fi infectati cu
virusul pestei porcine clasice, dispune aplicarea tuturor masurilor
corespunzatoare pentru a confirma sau a infirma prezenta bolii, informarea
detinatorilor de porci si vanatorilor, precum si investigarea tuturor porcilor
salbatici impuscati sau gasiti morti, inclusiv prin teste de laborator.
(2) Daca s-a confirmat un caz primar de pesta porcina clasica la porcii
salbatici, pentru reducerea raspandirii bolii, autoritatea veterinara centrala
a Romaniei trebuie:
a) sa stabileasca imediat un grup de experti care include medici
veterinari, vanatori, biologi si epizootologi specialisti in fauna salbatica.
Grupul de experti acorda consultanta autoritatii veterinare locale pentru:
(i) studierea situatiei epizootologice si definirea zonei infectate,
conform prevederilor art. 16 alin. (7) lit. b);
(ii) stabilirea masurilor corespunzatoare ce trebuie aplicate in zona
infectata, suplimentar celor prevazute la lit. b) si c). Aceste masuri pot
include suspendarea vanatorii si interzicerea furajarii porcilor salbatici;
(iii) intocmirea planului de eradicare ce trebuie trimis Comisiei Europene
conform art. 16;
(iv) efectuarea controalelor in vederea verificarii eficientei masurilor
aplicate pentru eradicarea pestei porcine clasice din zona infectata;
b) sa puna imediat sub supraveghere veterinara oficiala exploatatiile de
porcine din zona infectata definita si sa dispuna:
(i) sa fie efectuat un recensamant oficial al tuturor categoriilor de porci
din toate exploatatiile. Recensamantul va fi tinut la zi de catre proprietar.
Informatiile din recensamant trebuie prezentate la cerere si pot fi verificate
la fiecare inspectie. Pentru exploatatiile de porcine in aer liber, primul
recensamant efectuat poate fi realizat pe baza unei estimari;
(ii) toti porcii din exploatatie sa fie tinuti in adaposturile lor sau in
alt loc in care acestia pot fi izolati de porcii salbatici. Porcii salbatici nu
trebuie sa aiba acces la nici un material care poate veni ulterior in contact
cu porcii din exploatatie;
(iii) nici un porc sa nu intre sau sa nu iasa din exploatatie, exceptand
cazul in care miscarea este avizata de autoritatea veterinara locala, tinand
cont de situatia epizootologica;
(iv) sa fie utilizate mijloace de dezinfectie corespunzatoare la intrarile
si iesirile exploatatiei si cladirilor ce adapostesc porci;
(v) sa fie respectate masurile de igiena corespunzatoare de catre toate
persoanele care vin in contact cu porcii salbatici, pentru a reduce riscul de
raspandire a virusului pestei porcine clasice; aceste masuri pot include
interdictia temporara de a intra intr-o exploatatie porcina a persoanelor care
au venit in contact cu porcii salbatici;
(vi) toti porcii morti sau bolnavi dintr-o exploatatie, cu simptome de
pesta porcina clasica, sa fie testati pentru detectarea prezentei pestei
porcine clasice;
(vii) sa nu fie introduse intr-o exploatatie porcina nici o parte a unui
porc salbatic, fie impuscat, fie gasit mort, si nici un material sau echipament
care poate fi contaminat de virusul pestei porcine clasice;
(viii) porcii, materialul seminal, embrionii sau ovulele provenite de la
acestia sa nu iasa din zona infectata, pentru comercializare intr-un stat
membru al Uniunii Europene;
c) sa dispuna imediat ca toti porcii salbatici impuscati sau gasiti morti
in zona infectata sa fie examinati de catre un medic veterinar oficial pentru
pesta porcina clasica, conform manualului de diagnostic. Carcasele tuturor
animalelor care au reactionat pozitiv trebuie sa fie prelucrate sub
supraveghere veterinara oficiala. Atunci cand rezultatul testarii este negativ
pentru pesta porcina clasica, autoritatea veterinara locala trebuie sa aplice
masuri conform legislatiei nationale in vigoare privind producerea si
comercializarea vanatului. Partile care nu sunt destinate consumului uman sunt
prelucrate sub supraveghere veterinara oficiala;
d) izolatul de virus al pestei porcine clasice sa fie analizat conform
procedurii de laborator mentionate in manualul de diagnostic, pentru a se
identifica tipul genetic de virus.
(3) Daca un caz de pesta porcina clasica a aparut la porcii salbatici
dintr-o zona a Romaniei din apropierea teritoriului unui stat vecin,
autoritatea veterinara centrala a Romaniei si a statului in cauza trebuie sa
coopereze pentru stabilirea masurilor de combatere a bolii.
Art. 16
Planuri de eradicare a pestei porcine clasice dintr-o populatie de porci
salbatici
(1) Fara a aduce atingere masurilor prevazute la art. 15 autoritatea
veterinara centrala a Romaniei trebuie sa trimita Comisiei Europene, in termen
de 90 de zile de la confirmarea cazului primar de pesta porcina clasica la
porcii salbatici, un plan scris al masurilor aplicate pentru a eradica boala in
zona infectata si al masurilor aplicate in exploatatiile din acea zona.
(2) Comisia Europeana examineaza planul pentru a stabili daca aplicarea
acestuia va avea ca rezultat eradicarea pestei porcine clasice. Planul,
impreuna cu amendamentele, dupa caz, va fi aprobat de catre Comisia Europeana.
(3) Planul poate fi amendat sau suplimentat ulterior, pentru a se tine cont
de evolutia situatiei.
(4) Daca aceste amendamente vizeaza redefinirea zonei infectate,
autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa informeze imediat statele
membre ale Uniunii Europene si Comisia Europeana cu privire la aceste
amendamente.
(5) Daca amendamentele au in vedere alte prevederi ale planului,
autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa trimita planul amendat
Comisiei Europene, in vederea examinarii si aprobarii.
(6) Dupa ce masurile prevazute in planul mentionat la alin. (1) au fost
aprobate, acestea trebuie sa inlocuiasca masurile aplicate initial, prevazute
la art. 15, la o data stabilita in momentul cand este obtinuta aprobarea.
(7) Planul mentionat la alin. (1) trebuie sa contina informatii cu privire
la:
a) rezultatele investigatiilor si controalelor epizootologice efectuate
conform art. 15, precum si distributia geografica a bolii;
b) zona infectata din teritoriul Romaniei. Atunci cand se defineste zona
infectata, autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa ia in
considerare urmatoarele:
(i) rezultatele investigatiilor epizootologice efectuate si distributia
geografica a bolii;
(ii) populatia de porci salbatici din zona;
(iii) existenta unor obstacole naturale sau artificiale majore in calea
miscarii porcilor salbatici;
c) organizarea unei cooperari stranse intre biologi, vanatori,
organizatiile de vanatoare, serviciile de protectie a faunei salbatice si
serviciile veterinare (sanatatea animalelor si sanatate publica);
d) campania informationala ce trebuie pusa in aplicare pentru a spori
cunostintele vanatorilor privind masurile pe care acestia trebuie sa le aplice
in cadrul planului de eradicare;
e) eforturile specifice realizate pentru a determina numarul si localizarea
metapopulatiilor de porci salbatici in interiorul si in jurul zonei infectate;
f) numarul aproximativ al metapopulatiilor de porci salbatici si marimea
lor din interiorul si din jurul zonei infectate;
g) eforturile specifice realizate pentru a determina extinderea infectiei
la populatia de porci salbatici, prin examinarea porcilor salbatici impuscati
de vanatori sau gasiti morti si prin testarea de laborator a probelor provenite
de la acestia, inclusiv investigatiile epizootologice pe categorii de varsta;
h) masurile care trebuie aplicate pentru a reduce raspandirea bolii
datorita miscarii porcilor salbatici si/sau contactului intre metapopulatiile
de porci salbatici. Aceste masuri pot include interzicerea vanatorii;
i) masurile care trebuie aplicate pentru a reduce populatia susceptibila de
porci salbatici si in special de purcei tineri;
j) conditiile care trebuie respectate de catre vanatori pentru a se evita
orice raspandire a bolii;
k) metoda de eliminare a porcilor salbatici gasiti morti sau impuscati,
care se bazeaza pe:
(i) prelucrarea sub supraveghere veterinara oficiala; sau
(ii) inspectia de catre un medic veterinar oficial si efectuarea testelor
de laborator prevazute in manualul de diagnostic. Carcasele tuturor animalelor
care prezinta reactii pozitive sunt prelucrate sub supraveghere veterinara
oficiala. Cand rezultatul testarii este negativ pentru pesta porcina clasica,
autoritatea veterinara locala trebuie sa aplice masuri conform prevederilor
legislative nationale privind producerea si comercializarea vanatului salbatic.
Partile care nu sunt destinate consumului uman sunt prelucrate sub supraveghere
veterinara oficiala;
l) ancheta epizootologica care este efectuata pentru fiecare porc salbatic,
fie impuscat, fie gasit mort. Aceasta ancheta trebuie sa includa completarea
unui chestionar care furnizeaza informatii despre:
(i) zona geografica in care animalul a fost gasit mort sau a fost impuscat;
(ii) data la care animalul a fost gasit mort sau a fost impuscat;
(iii) persoana care a gasit sau a impuscat animalul;
(iv) varsta si sexul porcului;
(v) daca a fost impuscat: simptomele inainte de impuscare;
(vi) daca a fost gasit mort: starea carcasei;
(vii) constatarile de laborator;
m) programele de supraveghere si masurile de prevenire aplicabile
exploatatiilor situate in zona infectata definita si, daca este cazul, in jurul
zonei, inclusiv transportul si miscarea animalelor in interiorul, de la si
catre zona. Aceste masuri trebuie sa includa interdictia miscarii porcilor, a
materialului seminal, a embrionilor si a ovulelor provenite de la acestia, din
zona infectata, destinate comercializarii intr-un stat membru al Uniunii
Europene;
n) alte criterii ce trebuie aplicate pentru ridicarea masurilor luate in
vederea eradicarii bolii in zona definita si masurile aplicate exploatatiilor
din zona;
o) autoritatea insarcinata cu supravegherea si coordonarea departamentelor
responsabile pentru implementarea planului;
p) sistemul stabilit pentru ca grupul de experti, desemnat conform art. 15
alin. (2) lit. a), sa poata revizui cu regularitate rezultatele planului de
eradicare;
q) masurile de monitorizare a bolii, care sunt puse in aplicare dupa ce a
trecut o perioada de cel putin 12 luni de la ultimul caz confirmat de pesta
porcina clasica la porcii salbatici din zona infectata. Aceste masuri de
monitorizare trebuie sa se aplice pentru minimum 12 luni si sa includa masurile
puse deja in aplicare conform lit. g), k) si l) de mai sus.
(8) Un raport cu privire la situatia epizootologica din zona infectata si
rezultatele planului de eradicare trebuie transmise Comisiei Europene la
fiecare 6 luni.
(9) Reguli detaliate referitoare la informatiile care trebuie furnizate de
autoritatea veterinara centrala a Romaniei cu privire la acest subiect pot fi
adoptate conform procedurii nationale.
Art. 17
Proceduri de diagnostic si cerinte de biosecuritate
(1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa dispuna ca:
a) procedurile de diagnostic, prelevarea probelor si testarea de laborator
pentru depistarea prezentei pestei porcine clasice sa fie efectuate conform
manualului de diagnostic;
b) un laborator national sa fie responsabil pentru coordonarea standardelor
si metodelor de diagnostic in Romania, conform prevederilor anexei nr. 3.
(2) Laboratorul national mentionat la alin. (1) lit. b) trebuie sa
coopereze cu laboratorul comunitar de referinta mentionat in anexa nr. 4 la
prezenta norma sanitara veterinara. Competentele si indatoririle laboratorului
sunt cele prevazute in anexa nr. 4 la prezenta norma sanitara veterinara.
(3) Pentru a se asigura proceduri uniforme in vederea diagnosticarii pestei
porcine clasice, intr-un interval de doua luni de la data la care intra in
vigoare prezenta norma sanitara veterinara autoritatea veterinara centrala a
Romaniei trebuie sa aprobe un manual de diagnostic pentru pesta porcina
clasica, conform procedurii nationale, stabilind:
a) cerintele minime de biosecuritate si standardele de calitate ce trebuie
respectate de laboratoarele de diagnostic al pestei porcine clasice si pentru
transportul probelor;
b) criteriile si procedurile ce trebuie urmate atunci cand sunt efectuate
examene clinice sau post-mortem pentru a se confirma sau a se infirma prezenta
pestei porcine clasice;
c) criteriile si procedurile ce trebuie urmate pentru colectarea probelor de
la porcii vii sau de la carcasele lor, pentru a confirma sau a infirma pesta
porcina clasica prin examene de laborator, incluzand metode de prelevare pentru
controalele serologice sau virusologice de depistare, efectuate in cadrul
aplicarii masurilor prevazute de prezenta norma sanitara veterinara;
d) testele de laborator ce trebuie utilizate pentru diagnosticul pestei
porcine clasice, incluzand:
(i) teste pentru diagnosticul diferential intre virusul pestei porcine
clasice si alte pestivirusuri;
(ii) daca sunt disponibile si corespunzatoare, teste pentru a distinge
modelul de anticorp produs de un vaccin marker de unul produs de tipul salbatic
de virus al pestei porcine clasice;
(iii) criterii de evaluare a rezultatelor testelor de laborator;
e) tehnicile de laborator pentru tipizarea genetica a izolatului de virus
al pestei porcine clasice.
(4) Pentru a fi garantate conditii de biosecuritate corespunzatoare, in
scopul de a proteja sanatatea animalelor, virusul pestei porcine clasice,
genomul sau, precum si antigenele si vaccinurile destinate cercetarii,
diagnosticului sau fabricarii de vaccinuri sau reactivi trebuie manipulate si
utilizate numai in locuri, intreprinderi sau laboratoare aprobate de
autoritatea veterinara centrala a Romaniei. Lista locurilor, intreprinderilor
sau laboratoarelor aprobate trebuie transmisa Comisiei Europene inainte de 1
ianuarie 2004 si tinuta la zi dupa acea data.
(5) Prevederile anexelor nr. 3 si 4 la prezenta norma sanitara veterinara
si ale manualului de diagnostic pot fi suplimentate sau amendate conform
procedurii nationale elaborate de autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
Art. 18
Utilizarea, fabricarea si vanzarea vaccinurilor pestei porcine clasice
(1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa dispuna ca:
a) utilizarea vaccinurilor vii contra pestei porcine clasice sa fie
interzisa;
b) manipularea, fabricarea, depozitarea, aprovizionarea, distributia si
vanzarea vaccinurilor pestei porcine clasice pe teritoriul Romaniei sa fie
efectuate sub supravegherea oficiala a autoritatii veterinare centrale a
Romaniei.
(2) Daca este cazul, pot fi adoptate reguli privind productia, ambalarea,
distributia si starea stocurilor de vaccinuri ale pestei porcine clasice in
tara noastra, conform procedurii nationale elaborate de autoritatea veterinara
centrala a Romaniei.
Art. 19
Vaccinarea de necesitate in exploatatiile de porcine
(1) Fara a aduce atingere prevederilor art. 18 alin. (1) lit. a), cand
pesta porcina clasica a fost confirmata in exploatatiile de porcine, iar datele
epizootologice disponibile indica faptul ca exista posibilitatea sa se
raspandeasca, vaccinarea de necesitate poate fi introdusa in exploatatiile de
porcine, conform procedurilor si prevederilor stabilite la alin. (2) - (9) ale
prezentului articol.
(2) Fara a aduce atingere prevederilor art. 5 alin. (2), principalele
criterii si factori de risc care trebuie luati in considerare pentru aplicarea
vaccinarii de necesitate sunt stabiliti in anexa nr. 6 la prezenta norma
sanitara veterinara. Aceste criterii si factori de risc pot fi amendati sau
suplimentati ulterior, pentru a se tine cont de evolutiile stiintifice, conform
procedurii nationale elaborate de autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
(3) Daca autoritatea veterinara centrala a Romaniei intentioneaza sa aplice
vaccinarea, trebuie sa trimita Comisiei Europene un plan al vaccinarii de
necesitate care sa includa informatii cu privire la:
a) situatia bolii care a condus la solicitarea vaccinarii de necesitate;
b) extinderea zonei geografice in care trebuie efectuata vaccinarea de
necesitate si numarul de exploatatii de porcine din aceasta zona;
c) categoriile de porci si numarul aproximativ de porci ce trebuie vaccinati;
d) vaccinul ce urmeaza sa fie utilizat;
e) durata campaniei de vaccinare;
f) identificarea si inregistrarea animalelor vaccinate;
g) masurile referitoare la miscarea porcilor si a produselor acestora;
h) criteriile ce vor fi luate in considerare pentru a decide daca
vaccinarea sau masurile la care se refera art. 7 alin. (2) se vor aplica in
exploatatiile de contact;
i) alte elemente corespunzatoare starii de necesitate, incluzand
examinarile clinice si de laborator ce trebuie efectuate pe probe prelevate in
exploatatiile in care animalele au fost vaccinate si in celelalte exploatatii
localizate in zona de vaccinare, in special daca urmeaza sa fie utilizat un
vaccin marker.
(4) Comisia Europeana examineaza planul in colaborare cu autoritatea
veterinara centrala a Romaniei. Planul vaccinarii de necesitate poate fi
aprobat sau pot fi solicitate amendamente si adaugari inainte de a fi aprobat.
(5) Conform procedurii nationale elaborate de autoritatea veterinara
centrala a Romaniei, planul de vaccinare de necesitate poate fi amendat sau
suplimentat ulterior, pentru a se tine cont de evolutiile situatiei.
(6) Fara a se aduce atingere art. 10 si 11 in cursul perioadei de vaccinare
de necesitate, autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa dispuna
ca:
a) nici un porc viu sa nu iasa din zona de vaccinare, exceptand cazul in
care urmeaza sa fie transportat, in vederea taierii imediate, la un abator
desemnat de autoritatea veterinara locala, situat in cadrul zonei de vaccinare
sau in apropierea acelei zone sau la o intreprindere de ecarisare ori la un loc
corespunzator unde porcii sunt ucisi imediat, iar cadavrele lor sunt prelucrate
sub supraveghere veterinara oficiala;
b) toata carnea de porc proaspata provenita de la porci vaccinati in cursul
vaccinarii de necesitate sa fie prelucrata sau marcata si tratata conform
prevederilor art. 10 alin. (3) lit. f) (iv);
c) materialul seminal, ovulele si embrionii colectati de la porci ce
urmeaza sa fie vaccinati de necesitate pe o perioada de 30 de zile inainte de
vaccinare sa fie identificati si distrusi sub supraveghere oficiala.
(7) Prevederile alin. (6) trebuie sa se aplice pentru o perioada minima de
6 luni consecutiva realizarii operatiilor de vaccinare in zona in cauza.
(8) Conform procedurii nationale elaborate de autoritatea veterinara
centrala a Romaniei, inainte de incheierea perioadei de 6 luni la care se
refera alin. (7), trebuie luate masuri pentru a se interzice:
a) iesirea porcilor serologic pozitivi din exploatatia in care acestia sunt
tinuti, cu exceptia cazului in care sunt destinati taierii imediate;
b) colectarea materialului seminal, a embrionilor sau a ovulelor provenite
de la porcii serologic pozitivi;
c) iesirea purceilor proveniti din scroafe serologic pozitive din
exploatatia de origine, exceptand cazul in care sunt transportati catre:
(i) un abator pentru taiere imediata;
(ii) o exploatatie desemnata de autoritatea veterinara centrala a Romaniei,
de unde acestia urmeaza sa fie trimisi direct la abator;
(iii) o exploatatie, dupa obtinerea unui rezultat negativ la testul
serologic pentru anticorpii contra virusului pestei porcine clasice.
(9) Prin derogare de la alin. (3), decizia de a aplica vaccinarea de necesitate
poate fi luata de autoritatea veterinara centrala a Romaniei, cu conditia sa nu
fie periclitate interesele Comunitatii Europene si sa fie indeplinite
urmatoarele conditii:
a) un proiect de plan de vaccinare de urgenta sa fie intocmit conform art.
22. Planul specific si decizia de a aplica vaccinarea de necesitate trebuie
notificate Comisiei Europene inainte de inceperea operatiilor de vaccinare;
b) pe langa informatiile la care se refera alin. (3), planul trebuie sa
stipuleze ca toti porcii din exploatatiile in care urmeaza sa fie utilizat
vaccinul trebuie taiati sau ucisi cat mai rapid posibil dupa realizarea
operatiilor de vaccinare, conform alin. (4), iar carnea proaspata provenita de
la acestia trebuie prelucrata sau marcata si tratata conform prevederilor art.
10 alin. (3) lit. f) (iv). Atunci cand este luata aceasta decizie, planul de
vaccinare este revizuit imediat.
(10) Fara a aduce atingere prevederilor stabilite la alin. (7) si (8),
masurile prevazute la alin. (6) pot fi ridicate dupa ce:
a) toti porcii din exploatatiile in care a fost utilizat vaccinul au fost
taiati sau ucisi conform alin. (6) lit. a) al prezentului articol, iar carnea
proaspata provenita de la acestia a fost prelucrata sau marcata si tratata
conform prevederilor art. 10 alin. (3) lit. f) (iv);
b) toate exploatatiile in care au fost tinuti porcii vaccinati au fost
curatate si dezinfectate conform art. 12. Cand masurile prevazute la alin. (6)
sunt ridicate, autoritatea veterinara locala trebuie sa aplice urmatoarele
masuri:
c) interzice reintroducerea porcilor in exploatatiile de mai sus pana ce nu
au trecut cel putin 10 zile de la realizarea operatiilor de curatenie si
dezinfectie si dupa ce toti porcii din exploatatiile in care vaccinul a fost
aplicat au fost taiati sau ucisi;
d) dupa reintroducere, porcii din toate exploatatiile din zona de vaccinare
sunt supusi examinarilor clinice si de laborator stabilite in manualul de
diagnostic, pentru a se depista posibila prezenta a virusului pestei porcine
clasice. In cazul porcilor reintrodusi in exploatatiile in care a fost aplicat
vaccinul, aceste examinari nu se efectueaza mai devreme de 40 de zile de la
reintroducere, perioada in care porcilor nu li se permite sa iasa din
exploatatie.
(11) In cazurile in care a fost utilizat un vaccin marker in cursul
campaniei de vaccinare, pot fi autorizate derogari de la prevederile la care se
refera alin. (6), (7) si (8), conform procedurii nationale elaborate de
autoritatea veterinara centrala a Romaniei, in special cu privire la marcarea
carnii provenite de la porcii vaccinati si utilizarea ei ulterioara, precum si
destinatia produselor tratate. O astfel de autorizare trebuie sa indeplineasca
urmatoarele conditii:
a) planul de vaccinare sa fi fost aprobat inainte de inceperea operatiilor
de vaccinare, conform alin. (4);
b) sa fi fost trimisa Comisiei Europene o solicitare specifica de catre
tara noastra, insotita de un raport cuprinzator cu privire la punerea in
aplicare a campaniei de vaccinare, rezultatele acesteia si situatia
epizootologica generala; si
c) efectuarea unui control la fata locului pentru a se evalua daca punerea
in aplicare a campaniei de vaccinare a fost efectuata conform procedurilor la
care se refera art. 21.
(12) La acordarea de derogari de la prevederile alin. (6), (7) si (8)
trebuie tinut cont de riscul raspandirii virusului pestei porcine clasice prin
miscarile sau comertul cu porci vaccinati, descendentii acestora sau produsele
lor.
Art. 20
Vaccinarea de necesitate a porcilor salbatici
(1) Fara a aduce atingere prevederilor art. 18 alin. (1) lit. a), cand
pesta porcina clasica a fost confirmata la porcii salbatici, iar datele
epizootologice disponibile indica faptul ca exista posibilitatea ca aceasta sa
se raspandeasca, poate fi introdusa vaccinarea de necesitate a porcilor
salbatici conform procedurilor si prevederilor stabilite la alin. (2) si (3).
(2) Daca Romania intentioneaza sa aplice vaccinarea de necesitate, trebuie
sa trimita Comisiei Europene un plan de vaccinare de necesitate, care sa
includa informatii cu privire la:
a) situatia bolii care a condus la solicitarea aplicarii vaccinarii de
necesitate;
b) extinderea zonei geografice in care trebuie efectuata vaccinarea de
necesitate. Aceasta zona reprezinta o parte a zonei infectate definite conform
art. 16 alin. (7) lit. b);
c) tipul de vaccin ce urmeaza sa fie utilizat si procedura de vaccinare;
d) eforturile speciale ce trebuie realizate pentru a vaccina tineretul
porcin;
e) durata prevazuta a campaniei de vaccinare;
f) numarul aproximativ de porci salbatici ce urmeaza sa fie vaccinati;
g) masurile adoptate pentru a se evita fluctuatia mare a populatiei de
porci salbatici;
h) masurile adoptate pentru a se evita orice raspandire a virusului
vaccinal la porcii tinuti in exploatatii, daca este cazul;
i) rezultatele anticipate ale campaniei de vaccinare si parametrii care se
vor lua in considerare pentru a verifica eficienta acesteia;
j) autoritatea insarcinata cu supravegherea si coordonarea departamentelor
responsabile cu punerea in aplicare a planului;
k) sistemul stabilit pentru ca grupul de experti desemnat conform art. 15
alin. (2) lit. a) sa poata revizui in mod regulat rezultatele campaniei de
vaccinare;
l) alte elemente corespunzatoare starii de necesitate.
(3) Comisia Europeana examineaza imediat planul, in colaborare cu Romania,
in special pentru a se asigura de conformitatea sa cu masurile aplicate conform
planului de eradicare prevazut la art. 16 alin. (1). Planul de vaccinare de
necesitate poate fi aprobat sau amendat si pot fi solicitate orice adaugari
inainte de a fi aprobat, de asemenea poate fi amendat sau suplimentat ulterior
pentru a se tine cont de evolutiile situatiei.
(4) Daca zona de vaccinare este apropiata de teritoriul unui stat vecin in
care, de asemenea, se aplica masuri pentru a eradica pesta porcina clasica la
porcii salbatici, trebuie realizata concordanta intre planul de vaccinare si
masurile aplicate in acest stat.
(5) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa transmita
Comisiei Europene, la fiecare 6 luni, un raport cu privire la rezultatele
campaniei de vaccinare, impreuna cu raportul la care se refera art. 16 alin.
(8).
Art. 21
Controale comunitare
Experti ai Comisiei Europene pot efectua controale in Romania la fata
locului, in cooperare cu experti ai autoritatii veterinare centrale a Romaniei,
in masura in care este necesar, pentru ca sa se asigure de aplicarea uniforma a
prezentei norme sanitare veterinare. In acest caz Romania trebuie sa furnizeze
expertilor comunitari tot sprijinul necesar pentru indeplinirea misiunii lor.
Comisia Europeana informeaza autoritatea veterinara centrala a Romaniei cu
privire la rezultatele controalelor efectuate. Regulile de aplicare a
prezentului articol si in special cele ce guverneaza procedura de cooperare cu
autoritatile nationale trebuie adoptate conform procedurii nationale elaborate
de autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
Art. 22
Planuri de urgenta
(1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa intocmeasca un
plan de urgenta, in care sa fie specificate masurile nationale ce trebuie
aplicate in cazul aparitiei unui focar de pesta porcina clasica. Acest plan
trebuie sa permita accesul la utilitati, echipamente, personal si la toate
celelalte materiale corespunzatoare necesare pentru eradicarea rapida si
eficienta a focarului. Acesta trebuie sa ofere detalii precise cu privire la:
a) necesarul de vaccin in eventualitatea aplicarii vaccinarii de urgenta;
b) regiunile din Romania unde pot fi identificate zone cu o densitate mare
de porci, pentru ca in aceste regiuni sa fie asigurat un nivel crescut de
vigilenta si pregatire.
(2) Criteriile si conditiile ce trebuie aplicate pentru intocmirea planului
de urgenta sunt cele prevazute in anexa nr. 7 la prezenta norma sanitara
veterinara. Conform procedurii nationale elaborate de autoritatea veterinara
centrala a Romaniei, criteriile si conditiile respective pot fi amendate sau
suplimentate, luandu-se in considerare natura specifica a pestei porcine
clasice si progresul facut in evolutia masurilor de control al bolii.
(3) Comisia Europeana examineaza planul de urgenta pentru a determina daca
aplicarea acestuia este in masura sa duca la eradicarea pestei porcine clasice
si propune autoritatii veterinare centrale a Romaniei amendamente, pentru a se
asigura compatibilitatea cu planurile de urgenta ale statelor membre ale
Uniunii Europene. Planurile de urgenta, amendate, dupa caz, sunt aprobate.
(4) Planurile pot fi amendate sau suplimentate ulterior pentru a se tine
cont de evolutia situatiei. La fiecare cinci ani autoritatea veterinara
centrala a Romaniei trebuie sa actualizeze planul si sa il trimita Comisiei
Europene pentru aprobare.
Art. 23
Centre de combatere a bolilor si grupuri de experti
(1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa ia masuri pentru
ca, in cazul aparitiei focarelor de pesta porcina clasica, sa fie stabilit
imediat un centru national de combatere a bolii pe deplin functional.
(2) Centrul national de combatere a bolii dirijeaza si monitorizeaza
operatiunile centrelor locale de combatere a bolii, prevazute la alin. (3), si
are urmatoarele atributii:
a) defineste masurile de combatere necesare;
b) asigura aplicarea prompta si eficienta a masurilor mentionate mai sus,
de catre centrele locale de combatere a bolii;
c) asigura personal si alte resurse centrelor locale de combatere a bolii;
d) furnizeaza informatii Comisiei Europene, statelor membre ale Uniunii
Europene, organizatiilor veterinare nationale, autoritatilor nationale si
organismelor agricole si comerciale;
e) organizeaza vaccinarile de necesitate, atunci cand este necesar, si
defineste zonele de vaccinare;
f) coopereaza cu laboratoarele de diagnostic;
g) coopereaza cu presa si cu alte mijloace de informare;
h) coopereaza cu fortele de politie pentru a asigura aplicarea masurilor
legale specifice.
(3) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa ia masuri pentru
ca, in cazul aparitiei focarelor de pesta porcina clasica, sa fie stabilite
imediat centre locale de combatere a bolii pe deplin functionale.
(4) Unele atributii ale centrului national de combatere a bolii pot fi delegate
centrelor locale de combatere a bolii, care intervin la nivelul administrativ
prevazut la art. 2 alin. (2) lit. p) din Norma sanitara veterinara privind
problemele de sanatate a animalelor, ce afecteaza comertul Romaniei cu statele
membre ale Uniunii Europene, cu animale din speciile bovine si porcine,
aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr.
236 din 5 iunie 2002, sau la un nivel superior, cu conditia ca acesta sa nu
compromita obiectivele centrului national de combatere a bolii.
(5) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa creeze un grup de
experti, operational permanent, pentru a realiza expertiza in vederea
sprijinirii autoritatii veterinare locale in vederea asigurarii pregatirii in
cazul aparitiei bolii. In cazul aparitiei unui focar grupul de experti trebuie
sa sprijine autoritatea veterinara locala pentru:
a) efectuarea anchetei epizootologice;
b) prelevarea probelor, efectuarea testelor si interpretarea rezultatelor
testelor de laborator;
c) stabilirea masurilor de combatere a bolii.
(6) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa ia masuri pentru
ca centrul national si centrele locale de combatere a bolii, precum si grupul
de experti sa beneficieze de personal, utilitati si echipament, inclusiv
sisteme de comunicatie, dupa caz, precum si un lant de comanda si management
clar si eficient pentru a se asigura aplicarea prompta a masurilor de combatere
a bolii, stabilite in prezenta norma sanitara veterinara. Detalii privind
personalul, instalatiile, echipamentul, lantul de comanda si managementul
centrului national si centrelor locale de combatere a bolii si ale grupului de
experti sunt stabilite de planul de urgenta la care se refera art. 22.
(7) Criterii si conditii ulterioare cu privire la competentele si
atributiile centrului national de combatere a bolii, ale centrelor locale de
combatere a bolii si ale grupurilor de experti pot fi stabilite de autoritatea
veterinara centrala a Romaniei, conform procedurii nationale elaborate de
aceasta.
Art. 24
Utilizarea deseurilor menajere
(1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei dispune:
a) interzicerea furajarii porcilor cu deseuri menajere;
b) colectarea si distrugerea deseurilor menajere rezultate din mijloacele
de transport internationale, cum ar fi: navele, vehiculele terestre si
avioanele, se vor face sub supraveghere veterinara oficiala.
(2) Informatiile cu privire la aplicarea prevederilor lit. a) si b) si
controalele relevante efectuate de autoritatea veterinara centrala a Romaniei
vor fi transmise Comisiei Europene incepand cu anul 2004, cel tarziu pana la
data de 31 octombrie a fiecarui an.
(3) Reguli detaliate pentru masurile de control care trebuie aplicate si
informatiile care trebuie furnizate de catre autoritatea veterinara centrala a
Romaniei, referitoare la prevederile alin. (2), pot fi adaptate procedurii
nationale elaborate de aceasta.
(4) Prevederile alin. (1) si (2) sunt in vigoare pana la data aplicarii
legislatiei comunitare cu privire la utilizarea deseurilor menajere pentru
furajarea porcilor, din cadrul regulilor referitoare la subprodusele animale
care nu sunt destinate consumului uman sau cu privire la nutritia animalelor.
Art. 25
Dispozitii tranzitorii
(1) Anexele nr. 2 si 5 la Norma sanitara veterinara privind masurile de
supraveghere, profilaxie si combatere a pestei porcine clasice, aprobata prin
Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 144/2001, vor
ramane in vigoare pentru scopurile prezentei norme sanitare veterinare pana la
intrarea in vigoare a deciziei de aprobare a manualului de diagnostic prevazut
la art. 17 alin. (3).
(2) Planul de urgenta pentru combaterea pestei porcine clasice, aprobat
conform art. 12 alin. 2 din Norma sanitara veterinara privind masurile de
supraveghere, profilaxie si combatere a pestei porcine clasice, se va aplica si
dupa data intrarii in vigoare a prezentei norme sanitare veterinare.
Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa trimita Comisiei
Europene, inainte de 1 octombrie 2003, amendamente la acest plan, tinand cont
de prevederile art. 16 alin. (3). Planul, amendat dupa caz, va fi supus
aprobarii Comisiei Europene.
(3) Planul de urgenta pentru combaterea pestei porcine clasice, aprobat
conform art. 12 alin. (2) din Norma sanitara veterinara privind masurile de
supraveghere, profilaxie si combatere a pestei porcine clasice, se va aplica si
dupa data intrarii in vigoare a prezentei norme sanitare veterinare.
Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa trimita Comisiei
Europene, inainte de 1 ianuarie 2004, amendamente la aceste planuri, luand in
considerare prevederile art. 22. Planul, amendat dupa caz, va fi supus
aprobarii Comisiei Europene.
(4) Pana la aplicarea prezentei norme sanitare veterinare pot fi adoptate
prevederi tranzitorii cu privire la controlul pestei porcine clasice, conform
procedurii nationale stabilite de autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
Art. 26
Aplicarea
(1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa puna in aplicare
prevederi administrative necesare pentru a se conforma prezentei norme sanitare
veterinare, pana cel tarziu la data de 31 octombrie 2003. Aceasta trebuie sa
informeze imediat Comisia Europeana despre acest aspect.
(2) Atunci cand autoritatea veterinara centrala a Romaniei adopta aceste
masuri, ele vor face referire la prezenta norma sanitara veterinara sau vor fi
insotite de o astfel de referire in momentul publicarii lor oficiale. Metodele
de realizare a unei astfel de referiri vor fi stabilite de catre autoritatea
veterinara centrala a Romaniei.
Art. 27
Anexele nr. 1 - 7 fac parte integranta din prezenta norma sanitara
veterinara.
ANEXA 1
la norma sanitara veterinara
NOTIFICAREA
bolii si informatii epizootologice ulterioare ce trebuie furnizate de catre
autoritatea veterinara centrala a Romaniei atunci cand pesta porcina clasica a
fost confirmata
1. In termen de 24 de ore de la confirmarea fiecarui focar primar, caz
primar la porcii salbatici sau caz intr-un abator sau mijloc de transport,
autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa notifice prin intermediul
Sistemului de notificare a bolilor la animale, stabilit conform Normei sanitare
veterinare privind anuntarea, declararea si notificarea unor boli transmisibile
ale animalelor, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii si alimentatiei
nr. 156/1999:
a) data expedierii;
b) ora expedierii;
c) numele tarii noastre;
d) numele bolii;
e) numarul de focare sau de cazuri;
f) data la care pesta porcina clasica a fost suspectata;
g) data confirmarii;
h) metodele utilizate pentru confirmare;
i) daca prezenta bolii a fost confirmata la porcii salbatici sau la porcii
dintr-o exploatatie, abator sau mijloc de transport;
j) localizarea geografica unde focarul sau cazul de pesta porcina clasica a
fost confirmat;
k) masurile de combatere a bolii, aplicate.
2. In cazul focarelor sau cazurilor primare in abatoare sau mijloace de
transport, pe langa datele la care se refera pct. 1 autoritatea veterinara
centrala a Romaniei trebuie sa trimita, de asemenea, urmatoarele informatii:
a) numarul de porci susceptibili din focar, abator sau mijloc de transport;
b) numarul de porci morti din fiecare categorie din exploatatie, abator sau
mijloc de transport;
c) pentru fiecare categorie, morbiditatea bolii si numarul de porci la care
pesta porcina clasica a fost confirmata;
d) numarul de porci ucisi in focar, abator sau mijloc de transport;
e) numarul de carcase prelucrate;
f) in cazul unui focar, distanta acestuia fata de cea mai apropiata
exploatatie porcina;
g) daca pesta porcina clasica a fost confirmata intr-un abator sau mijloc
de transport, localizarea exploatatiei sau exploatatiilor de origine a
porcinelor sau a carcaselor infectate.
3. In cazul focarelor secundare, informatiile prevazute la pct. 1 si 2
trebuie trimise in termenul limita stabilit de Norma sanitara veterinara privind
anuntarea, declararea si notificarea unor boli transmisibile ale animalelor.
4. Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa intocmeasca un
raport scris referitor la informatiile ce trebuie furnizate privind orice focar
sau caz de pesta porcina clasica dintr-o exploatatie, abator sau mijloc de
transport, conform pct. 1 - 3, care va fi trimis cat mai urgent Comisiei
Europene si care va cuprinde:
a) data la care porcii dintr-o exploatatie, abator sau mijloc de transport
au fost ucisi, iar carcasele acestora prelucrate;
b) rezultatele testelor efectuate pe probe prelevate in momentul uciderii
porcilor;
c) atunci cand a fost acordata derogarea prevazuta la art. 6 alin. (1) din
norma sanitara veterinara, numarul de porci ucisi si prelucrati, precum si
numarul de porci care urmeaza sa fie taiati la o data ulterioara si termenul
limita stabilit pentru taierea acestora;
d) orice informatie referitoare la posibila origine a bolii sau originea
bolii, daca aceasta a fost stabilita;
e) in cazul unui focar primar sau al unui caz de pesta porcina clasica
dintr-un abator sau mijloc de transport, tipul genetic al virusului responsabil
de focar sau de caz;
f) in cazurile in care porcii au fost ucisi in exploatatiile de contact sau
in exploatatiile ce contin porci suspectati de a fi infectati cu virusul pestei
porcine clasice, informatii cu privire la:
(i) data uciderii si numarul de porci din fiecare categorie, ucisi in
fiecare exploatatie;
(ii) legatura epizootologica dintre focarul sau cazul de pesta porcina
clasica si fiecare exploatatie de contact sau motivele care au condus la
suspiciunea de pesta porcina clasica din fiecare exploatatie suspectata;
(iii) rezultatele testelor de laborator efectuate pe probele prelevate de
la porcii din exploatatii in momentul uciderii acestora;
g) in cazurile in care porcii din exploatatiile de contact nu au fost
ucisi, informatii cu privire la motivele acestei decizii.
ANEXA 2
la norma sanitara veterinara
PRINCIPII SI PROCEDURI
pentru curatenie si dezinfectie
1. Principii si proceduri generale:
a) operatiunile de curatenie si dezinfectie si, cand este cazul, masurile
de distrugere a rozatoarelor si insectelor sunt efectuate sub supraveghere
veterinara oficiala si conform instructiunilor date de medicul veterinar
oficial;
b) substantele dezinfectante ce trebuie utilizate si concentratiile
acestora sunt aprobate oficial de catre autoritatea veterinara centrala a
Romaniei, pentru a se asigura distrugerea virusului pestei porcine clasice;
c) eficienta substantelor dezinfectante trebuie verificata inainte de
utilizare, deoarece eficienta anumitor substante dezinfectante este diminuata
de depozitarea prelungita;
d) alegerea substantelor dezinfectante si a procedurilor de dezinfectie
trebuie facuta luand in considerare natura incintelor, vehiculelor si
obiectelor care urmeaza sa fie tratate;
e) conditiile in care sunt utilizati agentii de degresare si substantele
dezinfectante trebuie sa fie astfel incat eficacitatea acestora sa nu fie
alterata. Trebuie respectati, in special, parametrii tehnici indicati de
producator, cum ar fi: presiunea, temperatura minima si timpul de contact
solicitat;
f) indiferent de dezinfectantul utilizat, trebuie sa se aplice urmatoarele
reguli generale:
(i) inmuierea minutioasa cu dezinfectant a asternutului si a materiilor
fecale;
(ii) spalarea si curatarea prin perierea si frecarea meticuloasa a solului,
podelelor, rampelor si peretilor, dupa evacuarea sau demontarea, daca este
posibil, a echipamentului sau a instalatiilor, astfel incat sa se evite
deteriorarea procedurilor de curatenie si dezinfectie;
(iii) aplicarea ulterioara a dezinfectantului pentru un timp minim de contact
stipulat in recomandarile producatorului;
(iv) apa utilizata pentru operatiunile de curatenie trebuie eliminata
astfel incat sa se evite orice risc de raspandire a virusului si conform
instructiunilor medicului veterinar oficial;
g) atunci cand spalarea este efectuata cu lichide aplicate sub presiune,
trebuie evitata recontaminarea partilor curatate anterior;
h) trebuie sa se efectueze spalarea, dezinfectia sau distrugerea
echipamentului, instalatiilor, articolelor sau a compartimentelor susceptibile
de a fi contaminate;
i) consecutiv procedurilor de dezinfectie, trebuie evitata recontaminarea;
j) curatenia si dezinfectia solicitate in cadrul normei sanitare veterinare
trebuie inscrise in registrul exploatatiei sau al vehiculului si trebuie
certificate de catre medicul veterinar oficial insarcinat cu supravegherea.
2. Prevederi speciale cu privire la curatenia si dezinfectia exploatatiilor
infectate:
a) curatenia si dezinfectia preliminare:
(i) in cursul uciderii animalelor trebuie luate toate masurile necesare
pentru a se evita sau minimaliza dispersarea virusului pestei porcine clasice.
Aceasta trebuie sa includa, printre altele, instalarea echipamentului temporar
de dezinfectie, furnizarea de imbracaminte protectoare, dusuri, decontaminarea
echipamentului utilizat, a instrumentelor si a aparaturii si intreruperea
sursei de energie a ventilatiei;
(ii) carcasele animalelor ucise trebuie pulverizate cu dezinfectant;
(iii) in cazul in care carcasele trebuie evacuate din exploatatie pentru
prelucrare, trebuie utilizate containere acoperite si etanse;
(iv) de indata ce carcasele porcilor au fost evacuate pentru prelucrare,
acele parti ale exploatatiei in care aceste animale au fost adapostite si orice
parti ale altor cladiri, curti etc. contaminate in cursul uciderii, taierii sau
examinarii post-mortem trebuie pulverizate cu substante dezinfectante, aprobate
pentru utilizare conform art. 12 din norma sanitara veterinara;
(v) orice tesut sau sange care ar fi putut fi raspandit in cursul taierii
sau post-mortem ori care a produs contaminarea globala a cladirilor, curtilor,
ustensilelor etc. trebuie colectat si prelucrat minutios impreuna cu carcasele;
(vi) dezinfectantul utilizat trebuie sa ramana pe suprafata tratata pentru
cel putin 24 de ore;
b) curatenia si dezinfectia finale:
(i) gunoiul de grajd si asternutul folosit trebuie indepartate si tratate
conform pct. 3 lit. a);
(ii) grasimea si murdaria trebuie indepartate de pe toate suprafetele prin
aplicarea unui agent de degresare si spalarea suprafetelor cu apa;
(iii) dupa spalare cu apa trebuie efectuata pulverizarea cu dezinfectant;
(iv) dupa sapte zile incintele trebuie tratate cu un agent de degresare,
clatite cu apa, pulverizate cu dezinfectant si clatite din nou cu apa.
3. Dezinfectia asternutului, gunoiului de grajd si a purinului contaminat:
a) gunoiul de grajd si asternutul folosit trebuie stivuite pentru a se
incalzi, aspersate cu dezinfectant si lasate pentru cel putin 42 de zile sau
distruse prin incinerare sau ingropare;
b) purinul trebuie depozitat pentru cel putin 42 de zile dupa ultima
adaugare de material infectant, in afara cazului in care autoritatile locale
autorizeaza o perioada redusa de depozitare pentru purinul care a fost tratat
efectiv, conform instructiunilor date de medicul veterinar oficial, astfel
incat sa se asigure distrugerea virusului.
4. Prin derogare de la pct. 1 si 2, in cazul exploatatiilor in aer liber,
autoritatea veterinara centrala a Romaniei poate stabili proceduri specifice de
curatenie si dezinfectie, luand in considerare tipul exploatatiei si conditiile
climatice.
ANEXA 3
la norma sanitara veterinara
A. Lista laboratoarelor comunitare pentru pesta porcina clasica
Laboratoarele nationale pentru pesta porcina clasica sunt urmatoarele:
Belgia
Centre d'etude et de recherche veterinaires et agrochimiques, 1180
Bruxelles
Danemarca
Statens Veterinere Institut for Virusforskning, Lindholm, 4771 Kalvehave
Germania
Bundesforschungsanstalt fur Viruskrankheiten der Tiere, 17498 Insel Riems
Grecia
Veterinary Institute of Infectious and Parasitic Diseases, 15310 Ag.
Paraskevi
Spania
Centro de Investigacion en Sanidad Animal, 28130 Valdeolmos (Madrid)
Franta
AFSSA-Ploufragan, Zoopole des Cotes d'Armor, 22440 Ploufragan
Irlanda
Veterinary Research Laboratory, Abbotstown, Castleknock, Dublin 15
Italia
Istituto Zooprofilattico Sperimentale dell'Umbria e delle Marche, 06100 Perugia
Luxemburg
Laboratoire de Medicine Veterinaire de l'Etat, 1020 Luxembourg
Olanda
Instituut voor Veehouderij en Diergezondheid (ID-Lelystad), 8200 AB
Lelystad
Austria
Bundesanstalt fur Veterinarmedizinische Untersuchungen in Modling,
Robert-Koch-Gasse 17,
2340 Modling
Portugalia
Laboratorio Nacional de Investigaca Veterinaria, 1500 Lisabona
Finlanda
Elainlaakinta- ja elintarviketutkimuslaitos, 00231
Helsinki/Anstalten for veterinarmedicin och livsmedel, 00231
Helsingfors
Suedia
Statens veterinarmedicinska anstalt, 751 89 Uppsala
Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord
Veterinary Laboratories Agency, New Haw, Weybridge, Surrey
KT 15 3NB
B. Atributiile laboratorului national pentru pesta porcina clasica
1. Laboratorul national pentru pesta porcina clasica din Romania este
Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, Bucuresti, str. Dr. N. Staicovici
nr. 63.
2. Laboratorul national pentru pesta porcina clasica din Romania este
responsabil pentru asigurarea ca in tara noastra testarea de laborator pentru a
detecta prezenta pestei porcine clasice si identificarea tipului genetic al
culturilor virale sunt efectuate conform manualului de diagnostic. In acest
scop laboratorul poate incheia acorduri speciale cu laboratorul de referinta
comunitar sau cu alte laboratoare nationale.
3. Laboratorul national pentru pesta porcina clasica din Romania este
responsabil de coordonarea standardelor si metodelor de diagnostic in fiecare
laborator de diagnostic pentru pesta porcina clasica din tara. In acest scop
acesta:
a) furnizeaza reactivi de diagnostic laboratoarelor din Romania;
b) trebuie sa controleze calitatea tuturor reactivilor de diagnostic
utilizati in Romania;
c) trebuie sa organizeze teste comparative interlaboratoare periodice;
d) trebuie sa pastreze izolate de virus al pestei porcine clasice de la
cazurile si focarele confirmate in Romania.
ANEXA 4
la norma sanitara veterinara
LABORATORUL
comunitar de referinta pentru pesta porcina clasica
1. Laboratorul comunitar de referinta pentru pesta porcina clasica este:
Institut fur Virologie, der Tierarztlichen Hochschule Hannover, Bunteweg 17,
D-30559 Hanovra, Germania.
2. Competentele si atributiile laboratorului comunitar de referinta pentru
pesta porcina clasica sunt:
a) sa coordoneze, in consultare cu Comisia Europeana, metodele utilizate in
Romania si statele membre ale Uniunii Europene pentru diagnosticul pestei
porcine clasice, in special prin:
(i) depozitarea si furnizarea de culturi celulare pentru utilizarea in
diagnostic;
(ii) tipizarea, depozitarea si furnizarea de tulpini de virus al pestei
porcine clasice pentru testele serologice si prepararea antiserurilor;
(iii) furnizarea de seruri standardizate, seruri conjugate si alti reactivi
de referinta laboratoarelor nationale, in scopul standardizarii testelor si
reactivilor utilizati in Romania si statele membre ale Uniunii Europene;
(iv) realizarea si pastrarea unei colectii de virusuri ale pestei porcine
clasice;
(v) organizarea de teste comparative periodice ale procedurilor de
diagnostic la nivel comunitar;
(vi) colectarea si compararea de date si informatii cu privire la metodele
de diagnostic utilizate si rezultatele testelor efectuate;
(vii) caracterizarea culturilor de virus prin cele mai actuale metode
disponibile pentru a permite o intelegere cat mai buna a epizootologiei pestei
porcine clasice;
(viii) urmarirea evolutiilor privind supravegherea, epizootologia si
prevenirea pestei porcine clasice in intreaga lume;
(ix) efectuarea expertizei cu privire la virusul ce determina pesta porcina
clasica si alte virusuri relevante pentru a permite un diagnostic diferential
rapid;
(x) dobandirea unor cunostinte aprofundate referitoare la prepararea si
utilizarea produselor de imunologie veterinara utilizate pentru a eradica si a
controla pesta porcina clasica;
b) sa efectueze toate pregatirile necesare pentru instruirea sau
reinstruirea expertilor in diagnosticul de laborator, in vederea armonizarii
tehnicilor de diagnostic;
c) sa dispuna de personal instruit disponibil pentru situatii de urgenta ce
apar in cadrul Comunitatii Europene;
d) sa efectueze activitati de cercetare si sa coordoneze, ori de cate ori
este posibil, activitati de cercetare dirijate catre un control imbunatatit al
pestei porcine clasice.
ANEXA 5
la norma sanitara veterinara
PRINCIPALELE CRITERII SI FACTORI DE RISC
ce trebuie luati in considerare in decizia de ucidere a porcilor din
exploatatiile de contact
______________________________________________________________________________
| Criterii | Decizia
|
|_____________________________________________________|________________________|
| | de ucidere | impotriva
|
| | | uciderii
|
|_____________________________________________________|____________|___________|
| Semne clinice ce sugereaza prezenta pestei porcine | |
|
| clasice in exploatatiile de contact | Da | Nu
|
|_____________________________________________________|____________|___________|
| Miscarile de porci din focar catre exploatatiile de | |
|
| contact dupa perioada probabila de introducere a | |
|
| virusului in exploatatia infectata | Da | Nu
|
|_____________________________________________________|____________|___________|
| Localizarea exploatatiilor de contact intr-o zona cu| |
|
| o densitate mare de porci | Da | Nu
|
|_____________________________________________________|____________|___________|
| Raspandirea probabila a virusului din focar inainte | Masiva/ | Limitata
|
| de aplicarea masurilor de eradicare | necunoscuta|
|
|_____________________________________________________|____________|___________|
| Localizarea exploatatiilor de contact pe o distanta | |
|
| de 500 de metri de la focar | Da | Nu
|
|_____________________________________________________|____________|___________|
| Proximitatea exploatatiilor de contact de mai mult | |
|
| de un focar | Da | Nu |
|_____________________________________________________|____________|___________|
| Numarul porcilor din focar si/sau din exploatatiile | |
|
| de contact | Crescut | Scazut
|
|_____________________________________________________|____________|___________|
ANEXA 6
la norma sanitara veterinara
PRINCIPALELE CRITERII SI FACTORI DE RISC
ce trebuie luati in considerare in decizia de a aplica vaccinarea de necesitate
in exploatatiile de porcine
______________________________________________________________________________
| Criterii | Decizia
|
|______________________________________________________|_______________________|
| | pentru | impotriva
|
| | vaccinare| vaccinarii
|
|______________________________________________________|__________|____________|
| Numarul/incidenta focarelor in ultimele 10 - 12 zile | Mare/ | Mica/
|
| | crestere | crestere
|
| | rapida | mica sau
|
| | | lenta
|
|______________________________________________________|__________|____________|
| Localizarea exploatatiilor in care vaccinarea ar | |
|
| putea fi aplicata intr-o zona cu o densitate mare de | |
|
| porci | Da | Nu
|
|______________________________________________________|__________|____________|
| Probabilitatea de focare ulterioare in zona in | Foarte |
Improbabila|
| urmatoarele doua luni sau mai mult | probabil |
|
|______________________________________________________|__________|____________|
| Lipsa capacitatii de prelucrare | Da | Nu
|
|______________________________________________________|__________|____________|
ANEXA 7
la norma sanitara veterinara
CRITERII SI CONDITII
referitoare la planul de urgenta
Planul de urgenta trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii si
conditii:
a) trebuie prevazute dispozitii pentru a se asigura faptul ca exista
competente juridice necesare pentru implementarea planului de urgenta, care fac
posibila efectuarea unei campanii de eradicare rapide si eficiente;
b) trebuie prevazute dispozitii pentru a se asigura accesul la fondurile de
urgenta, la mijloacele bugetare si resursele financiare, in scopul de a acoperi
toate cheltuielile induse de aspectele luptei impotriva unei epizootii de pesta
porcina clasica;
c) trebuie stabilit un lant de comanda pentru a se asigura ca procedura de
luare a deciziei este rapida si eficienta. Daca este cazul, lantul de comanda
trebuie plasat sub autoritatea unei unitati centrale de luare a deciziei,
responsabila de dirijarea tuturor strategiilor de lupta impotriva unei
epizootii. Directorul general al autoritatii veterinare centrale a Romaniei
trebuie sa fie membru al unitatii respective si sa realizeze legatura dintre
unitatea centrala de luare a deciziei si centrul national de combatere a bolii
prevazut la art. 23 din norma sanitara veterinara;
d) trebuie prevazute dispozitii pentru ca resursele corespunzatoare sa fie
disponibile, in scopul asigurarii unei campanii rapide si eficiente, inclusiv
personalul, echipamentul si infrastructura laboratorului;
e) trebuie furnizat un manual de instructiuni. Acesta trebuie sa ofere o
descriere completa, practica si in detaliu a tuturor procedurilor,
instructiunilor si masurilor ce trebuie utilizate in cazul unui focar de pesta
porcina clasica;
f) daca este cazul, trebuie furnizate planuri detaliate pentru vaccinarea
de necesitate;
g) personalul trebuie sa participe periodic la:
(i) instruirea cu privire la semnele clinice, anchetele epidemiologice si
combaterea pestei porcine clasice;
(ii) exercitii de alerta organizate cel putin de doua ori pe an;
(iii) instruirea cu privire la tehnicile de comunicatii, pentru a organiza
campanii de informare privind o epizootie in curs, destinata autoritatilor,
fermierilor si medicilor veterinari.