ORDIN
Nr. 144 din 27 aprilie 2001
pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind masurile de supraveghere,
profilaxie si combatere a pestei porcine clasice
ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 459 din 13 august 2001
Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
in temeiul art. 31 alin. 1 din Legea sanitara veterinara nr. 60/1974,
republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
in baza Hotararii Guvernului nr. 614/1995 pentru aprobarea Programului de
supraveghere, prevenire, combatere si asanare a bolilor la animale si a celor
transmisibile de la animale la om, precum si de refacere a septelului, cu
modificarile si completarile ulterioare, precum si a Directivei C.E.E. nr.
80/217,
in baza prevederilor art. 8 alin. (10) din Hotararea Guvernului nr. 12/2001
privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si
Padurilor,
vazand Referatul de aprobare nr. 140.253 din 18 aprilie 2001, intocmit de
Agentia Nationala Sanitara Veterinara,
emite urmatorul ordin:
Art. 1
Se aproba Norma sanitara veterinara privind masurile de supraveghere,
profilaxie si combatere a pestei porcine clasice, prevazuta in anexa care face
parte integranta din prezentul ordin.
Art. 2
Se imputerniceste Agentia Nationala Sanitara Veterinara sa emita decizii cu
privire la aplicarea prevederilor prezentului ordin.
Art. 3
Prezentul ordin va intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2002. La
data intrarii sale in vigoare se abroga prevederile referitoare la pesta
porcina clasica, cuprinse in Ordinul nr. 114/1975, partea a III-a "Masuri
speciale pentru prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase si
parazitare", cap. II "Boli specifice porcinelor", pag. 296.
Art. 4
Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
Ilie Sarbu
ANEXA 1
NORMA SANITARA VETERINARA
privind masurile de supraveghere, profilaxie si combatere a pestei porcine
clasice
CAP. 1
Generalitati
Art. 1
Prezenta norma sanitara veterinara stabileste masurile de combatere a
pestei porcine clasice.
Art. 2
Strategia sanitara veterinara a serviciilor veterinare din Romania consta
in stoparea vaccinarii antipestoase pe intregul teritoriu al tarii. In functie
de rezultatul analizei de risc Agentia Nationala Sanitara Veterinara poate
decide mentinerea vaccinarilor in zonele de risc, cu indicarea tipului de
vaccin.
CAP. 2
Definitii
Art. 3
In sensul prezentei norme sanitare veterinare se intelege prin:
a) porc - orice animal din familia Suidae;
b) porc de crescatorie - porcul destinat reproductiei sau utilizat in
vederea perpetuarii speciei;
c) porc de ingrasatorie - porcul pus la ingrasat si destinat abatorizarii
pentru productia de carne;
d) porc mistret - salbatic - porcul care nu este tinut sau crescut intr-o
exploatatie;
e) animal - orice animal domestic dintr-o specie care ar putea fi direct
afectata de boala in cauza sau orice animal vertebrat salbatic, susceptibil sa
participe la epidemiologia bolii, avand rol de vector sau rezervor de infectie;
f) exploatatie - orice unitate situata pe teritoriul Romaniei, in care
animalele sunt crescute sau sunt tinute permanent ori temporar;
g) proprietar sau detinator - orice persoana fizica sau juridica care
detine in proprietate animale ori care este insarcinata cu posibilitatea
intretinerii acestor animale;
h) medic veterinar oficial - medicul veterinar imputernicit de Ministrul
Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor prin Agentia Nationala Sanitara
Veterinara, in conditiile legii, sa indeplineasca unele atributii publice
conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 90/2000;
i) medic veterinar epidemiolog - medicul veterinar incadrat la biroul
antiepizootic din cadrul directiei sanitare veterinare judetene, respectiv a
municipiului Bucuresti;
j) ancheta epidemiologica - complex de investigatii pe care le efectueaza
medicul veterinar oficial, desemnat conform reglementarilor in vigoare;
k) vector - orice animal, vertebrat sau nevertebrat, care, potrivit unei
modalitati mecanice ori biologice, poate transmite si propaga agentul bolii;
l) perioada de incubatie - perioada care se poate scurge intre expunerea
agentului si aparitia simptomelor clinice. Durata acestei perioade este
specifica fiecarei boli;
m) confirmarea infectiei - declararea de catre autoritatea competenta a
prezentei unei boli, bazata pe rezultatele de laborator; in caz de epidemie
autoritatea competenta poate sa confirme prezenta unei boli pe baza
rezultatelor clinice si/sau epidemiologice;
n) Catalogul national al metodelor de diagnostic paraclinic veterinar -
manualul de diagnostic in care sunt inscrise metodele si tehnicile oficiale de
diagnostic utilizate de laboratoarele autorizate sanitar veterinar din Romania,
in conformitate cu reglementarile in vigoare;
o) porc suspect de pesta porcina clasica - orice porc care prezinta
simptome clinice, leziuni post-mortem sau reactii ca urmare a testelor de
laborator efectuate, indicand posibila prezenta a pestei porcine clasice;
p) porc bolnav de pesta - orice porc:
- la care s-au constatat in mod oficial simptome clinice ori leziuni
post-mortem de pesta porcina clasica; sau
- la care a fost constatata in mod oficial prezenta bolii, in urma unui
examen de laborator efectuat conform metodelor inscrise in Catalogul national
al metodelor de diagnostic paraclinic veterinar;
r) focar de boala - exploatatia in care a fost detectat unul sau mai multe
cazuri de pesta porcina clasica;
s) focar primar - orice focar nelegat din punct de vedere epizootologic de
un focar anterior constatat in aceeasi regiune, exploatatie sau de prima
aparitie intr-o regiune diferita;
s) ecarisaj - distrugerea prin ingropare sau incinerare a materiilor cu
risc inalt de contaminare, astfel incat sa se evite riscul de propagare a bolii
- Directiva C.E.E. nr. 90/667;
t) ape grase (laturi) - deseurile de la bucatarii, restaurante, hoteluri,
menajul crescatorului sau de la industria utilizatoare de carne;
t) zona-regiune - parte a teritoriului Romaniei, a carei delimitare trebuie
sa tina seama de factorii de ordin geografic, administrativ, ecologic si
epizootologic, legati de boala si de structurile de control;
u) exploatatie contact - o exploatatie in care pesta porcina clasica este
posibil sa fi fost introdusa din cauza amplasarii sale, ca urmare a circulatiei
persoanelor, a porcilor, a vehiculelor sau a oricarui alt contact
epidemiologic;
v) program de supraveghere - Programul de supraveghere, profilaxie si
combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de boli de la
animale la om si de protectie a mediului, elaborat de Agentia Nationala
Sanitara Veterinara potrivit reglementarilor in vigoare;
w) purcel-santinela - purcelul care provine dintr-un efectiv indemn de
pesta porcina clasica, obligatoriu din afara zonei epizootice, si care nu a
fost vaccinat impotriva acestei boli;
x) punctul de comanda central - Comandamentul Antiepizootic Central, care
este un serviciu interministerial de aparare si de protectie civila localizat
in cladirea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor;
y) punct de comanda judetean - serviciu interinstitutional de aparare si de
protectie civila la nivel judetean, aflat in subordinea tehnica a
Comandamentului Antiepizootic Central, situat in cladirea prefecturii judetene;
z) punct de comanda operational - serviciu local antiepizootic plasat in
zona de supraveghere sau in apropiere, dar in afara zonei de protectie, de
preferinta in localul primariei sau in localul scolii, intr-o sala de clasa.
CAP. 3
Actiuni de supraveghere
Art. 4
(1) Elaborarea strategiei, instruirea, controlul si monitorizarea
supravegherii porcinelor pentru pesta porcina clasica revin Agentiei Nationale
Sanitare Veterinare din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si
Padurilor.
(2) Supravegherea clinica si anatomopatologica a porcinelor pentru pesta
porcina clasica, precum si controlul circulatiei acestora se efectueaza de
medicii veterinari oficiali.
(3) Cadrul general al actiunilor tehnice de supraveghere a teritoriului
pentru pesta porcina clasica este prevazut in programul de supraveghere. In caz
de necesitate Agentia Nationala Sanitara Veterinara poate emite note de
serviciu privind supravegherea unui anumit teritoriu si aplicarea actiunilor
tehnice de combatere pentru pesta porcina clasica, in conditiile prezentei
norme sanitare veterinare.
(4) Diagnosticul pestei porcine clasice la nivel teritorial este efectuat
de laboratoarele agreate de directorul general al Agentiei Nationale Sanitare
Veterinare, la propunerea directorului general al Institutului de Diagnostic si
Sanatate Animala, cu respectarea criteriilor minime prevazute in anexa nr. I la
prezenta norma sanitara veterinara.
(5) Realizarea supravegherii porcinelor pentru pesta porcina clasica la
nivel teritorial reprezinta responsabilitatea directiei sanitare veterinare
judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
CAP. 4
Diagnosticul
Art. 5
(1) In caz de suspiciune, pentru stabilirea diagnosticului medicul
veterinar care stabileste un diagnostic prezumtiv pe baza anamnezei,
simptomelor si leziunilor, anunta directia sanitara veterinara judeteana,
respectiv a municipiului Bucuresti, preleveaza probele necesare in conditii de
maxima securitate si le expediaza la cel mai apropiat laborator agreat.
(2) Probele care se preleveaza pentru investigatii de laborator in vederea
confirmarii/infirmarii diagnosticului de pesta porcina clasica sunt prevazute
in anexa nr. II la prezenta norma sanitara veterinara.
(3) Diagnosticul de laborator in pesta porcina clasica consta in
evidentierea antigenului viral. Testele serologice pentru evidentierea
anticorpilor pot fi folosite ca un criteriu secundar de diagnostic al cazurilor
suspecte de pesta porcina clasica. Metodele si tehnicile oficiale de diagnostic
sunt cele inscrise in Catalogul national al metodelor de diagnostic paraclinic
veterinar.
(4) Laboratorul national de referinta pentru pesta porcina clasica este
cuprins in structura Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala.
Competentele si sarcinile Laboratorului national de referinta pentru pesta
porcina clasica sunt precizate in anexa nr. III la prezenta norma sanitara
veterinara.
CAP. 5
Masuri de profilaxie
A. Masuri administrative privind importul sau tranzitul de animale
Art. 6
Pentru prevenirea introducerii pestei porcine clasice pe teritoriul
Romaniei conditiile impuse la importul de porcine, precum si in cazul
tranzitului acestora catre tari terte sunt:
1. Interdictie de introducere
Este interzisa introducerea animalelor pe teritoriul Romaniei atunci cand
controalele veterinare releva ca animalele:
a) nu satisfac conditiile de import;
b) sunt suspecte de a fi contaminate de o boala contagioasa ori care
prezinta un risc pentru sanatatea umana sau animala ori pentru orice alt motiv
prevazut de reglementarile in vigoare;
c) nu sunt apte sa continue calatoria.
2. Tranzit
Transporturile animalelor care tranziteaza teritoriul Romaniei sunt
autorizate de catre directorul general al Agentiei Nationale Sanitare
Veterinare, sub rezerva ca:
a) acest transport sa fi fost autorizat de autoritatea competenta a
statului de destinatie;
b) persoana interesata sa furnizeze dovada ca prima tara terta catre care
animalele sunt transportate, dupa un tranzit, se angajeaza sa nu refuze sau sa
nu reexpedieze in nici un caz animalele al caror import sau tranzit il
autorizeaza si sa respecte exigentele reglementarilor internationale privind
protectia animalelor pe timpul transportului;
c) acest transport sa fie efectuat in conformitate cu reglementarile in
vigoare privind regimul vamal, singurele manipulari autorizate in timpul
transportului fiind cele efectuate atat la punctele de intrare si de iesire din
tara, cat si la punctele de oprire stabilite pe traseu, iar operatiunile
efectuate sunt destinate sa asigure bunastarea animalelor.
3. Controale defavorabile
Atunci cand controalele demonstreaza ca animalele nu corespund conditiilor
de import sau ca a fost comisa o neregula, medicul veterinar oficial hotaraste,
dupa consultarea proprietarului animalelor sau a reprezentantului sau:
a) daca este nevoie, punerea in carantina sau izolarea lotului;
b) expedierea lotului de animale, intr-un interval fixat de directorul
general al Agentiei Nationale Sanitare Veterinare, in afara teritoriului tarii,
catre tara de origine, atunci cand conditiile sanitare veterinare sau de
bunastare animala nu se opun acestei masuri.
In acest caz medicul veterinar oficial de la inspectoratul de politie
sanitara veterinara de frontiera trebuie:
a) sa informeze Agentia Nationala Sanitara Veterinara despre motivele
respingerii lotului si despre masurile adoptate;
b) sa anuleze documentele veterinare care insotesc lotul respins.
Daca expedierea catre tara de origine este imposibila, mai ales din motive
legate de bunastarea animalelor, medicul veterinar oficial:
- poate, dupa acordul prealabil al directorului general al Agentiei
Nationale Sanitare Veterinare si dupa inspectia ante-mortem, sa autorizeze
sacrificarea animalelor in scopul consumului uman sau sa ordone distrugerea
carcaselor ori a cadavrelor in conditiile prevazute de legislatia veterinara.
B. Masuri sanitare veterinare dupa import
Art. 7
(1) Animalele importate sunt cazate in ferme de carantina autorizate in
conditiile legii si sunt supuse examenelor de supraveghere conform programului
de supraveghere.
(2) Daca in perioada de carantina dupa import se confirma aparitia pestei
porcine clasice, directia sanitara veterinara judeteana, respectiv a
municipiului Bucuresti, va notifica acest fapt Agentiei Nationale Sanitare
Veterinare. Agentia Nationala Sanitara Veterinara dispune, dupa informarea
administratiei veterinare centrale a tarii de origine a animalelor si a
Oficiului International de Epizootii, sacrificarea intregului lot, cu
respectarea legislatiei in vigoare.
(3) Proprietarii exploatatiilor de porcine si persoanele angajate in
transportul acestora sunt obligate sa puna la dispozitie autoritatii veterinare
locale, la cererea acesteia, toate informatiile referitoare la miscarea
porcinelor si sa furnizeze detalii corelate cu acestea.
C. Masuri generale de profilaxie
Art. 8
(1) Este interzisa utilizarea in alimentatia porcinelor a resturilor
lichide grase si a deseurilor de la bucatarii, restaurante, hoteluri, menajul
crescatorului sau de la industria utilizatoare de carne. Directorul directiei
sanitare veterinare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, trebuie sa ia
toate masurile necesare pentru a avertiza populatia asupra pericolului de
transmitere a bolii prin utilizarea acestor ape grase in alimentatia porcilor.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1) directorul directiei sanitare
veterinare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, poate aviza ca numai
porcinele din ingrasatoriile care detin instalatii speciale de tratare termica
a acestor ape grase sa fie hraniti cu acestea. Colectarea resturilor lichide
grase, transportarea si prelucrarea lor in scopul hranirii porcilor trebuie
supuse unei autorizatii:
a) transportarea resturilor lichide grase trebuie sa fie efectuata cu
vehicule sau containere astfel amenajate incat continutul sa nu poata curge sau
sa cada din vehicul in timpul transportului;
b) dupa fiecare utilizare vehiculele si containerele care au servit la
transportarea resturilor lichide grase se supun spalarii si dezinfectarii in
conformitate cu instructiunile emise de directorul directiei sanitare
veterinare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti;
c) prelucrarea resturilor lichide grase presupune existenta urmatoarelor
conditii:
- unitatea trebuie sa aiba amenajarile necesare care sa asigure separarea
completa intre, pe de o parte, resturile lichide grase netratate si, pe de alta
parte, resturile lichide grase tratate;
- unitatea trebuie sa aiba spatii de depozitare a resturilor lichide grase
netratate, precum si spatii de depozitare a resturilor lichide grase dupa
tratare termica;
- spatiile de depozitare si instalatiile de tratare ale unitatii sa poata
fi spalate usor si dezinfectate.
CAP. 6
Masuri in caz de suspiciune
A. Anuntarea suspiciunii
Art. 9
(1) Anuntarea suspiciunii privind aparitia pestei porcine clasice intr-o
exploatatie este o obligatie legala pentru toti detinatorii persoane fizice sau
juridice.
(2) Directia sanitara veterinara judeteana, respectiv a municipiului
Bucuresti, care a fost instiintata are obligatia sa anunte imediat Agentia
Nationala Sanitara Veterinara, Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala si
circumscriptiile sanitare veterinare invecinate sa urmareasca testarea probelor
de catre laboratorul agreat la care acestea au fost trimise, iar pentru
confirmare sa dirijeze probele catre Laboratorul national de referinta pentru
pesta porcina clasica.
B. Masuri pana la confirmarea diagnosticului
Art. 10
(1) Directorul directiei sanitare veterinare judetene, respectiv a
municipiului Bucuresti, va dispune deplasarea in teritoriu a medicului
veterinar epidemiolog impreuna cu medicul veterinar inspector zonal, pentru
efectuarea anchetei epidemiologice, a examenului clinic si, daca mai este
cazul, a prelevarii de probe suplimentare pentru investigatii de laborator.
(2) Dupa notificarea suspiciunii de boala directorul directiei sanitare
veterinare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, va dispune plasarea
exploatatiei sub supraveghere oficiala si va institui urmatoarele masuri:
a) realizarea recensamantului tuturor categoriilor de porci, cu precizarea
numarului de porci morti si suspecti de boala din fiecare categorie;
b) interzicerea circulatiei porcilor - iesire/intrare in/din exploatatie;
c) limitarea numarului de intrari si iesiri din exploatatie;
d) posibilitatea extinderii interdictiei de scoatere din exploatatie si a
animalelor din alte specii;
e) interzicerea scoaterii din exploatatie a furajelor pentru animale sau a
oricaror alte obiecte;
f) autorizarea sacrificarii animalelor sub supraveghere oficiala in partida
separata, in cazul in care boala nu a fost confirmata in interval de 15 zile si
cu conditia neadmiterii in consum a carnii nesupuse tratamentului termic;
g) scoaterea din unitate a cadavrelor, a carnurilor de porc, a furajelor, a
ustensilelor, a obiectelor si a altor deseuri suspecte de a fi contaminate se
face numai pe baza unei autorizatii eliberate de directorul directiei sanitare
veterinare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti;
h) circulatia persoanelor si a mijloacelor de transport se restrictioneaza
si se efectueaza numai pe baza autorizatiei eliberate de directia sanitara
veterinara judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti;
i) intensificarea actiunilor de dezinfectie la intrarea in exploatatia de
animale si in adaposturi;
j) efectuarea anchetei epidemiologice.
(3) Pana la confirmarea sau infirmarea diagnosticului de pesta porcina
clasica se instituie masurile sanitare veterinare conform legislatiei
veterinare in vigoare.
CAP. 7
Confirmarea, declararea si notificarea bolii
Art. 11
(1) Confirmarea evolutiei bolii intr-o exploatatie de animale se face de
catre directorul directiei sanitare veterinare judetene, respectiv a
municipiului Bucuresti, pe baza anchetei epidemiologice, semnelor clinice,
leziunilor anatomopatologice si a diagnosticului stabilit de laboratorul agreat
la care s-au trimis probele, inscris in buletinul de analiza.
(2) Pesta porcina clasica este o boala supusa declararii oficiale si
carantinei.
(3) Declararea, anuntarea si notificarea bolii se fac conform Normei
sanitare veterinare privind anuntarea, declararea si notificarea unor boli
transmisibile ale animalelor, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii si
alimentatiei nr. 156/1999, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
nr. 123 din 23 martie 2000.
CAP. 8
Masuri de combatere
Art. 12
(1) La aparitia unui focar de pesta porcina clasica, in scopul asigurarii
unei coordonari depline si al responsabilizarii tuturor factorilor implicati in
luarea masurilor necesare eradicarii se activeaza Comandamentul Antiepizootic
Central si punctele de comanda judetene si operationale.
(2) Agentia Nationala Sanitara Veterinara stabileste planul de urgenta
impotriva pestei porcine clasice la nivel national, iar directia sanitara
veterinara judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, stabileste planul de
urgenta impotriva pestei porcine clasice la nivel local. Aceste planuri vor
trebui sa permita accesul la instalatii, echipamente si la orice alte materiale
corespunzatoare, necesare pentru o eradicare rapida si eficace a focarului.
(3) Asigurarea si repartizarea de fonduri bugetare pentru combaterea
epizootiilor se efectueaza in conformitate cu prevederile Legii sanitare
veterinare nr. 60/1974, republicata, ale Hotararii Guvernului nr. 614/1995,
republicata, si cu prevederile legale in vigoare, inclusiv in cazul aplicarii
masurii de ucidere a animalelor din focarul de boala.
Art. 13
Programul de combatere a pestei porcine clasice si masurile de asanare
urgenta a focarelor de boala vizeaza:
1. Delimitarea in jurul focarului (exploatatia infectata) a unei zone de
protectie cu o raza de 3 km, inscrisa la randul ei intr-o zona de supraveghere
cu o raza de minimum 10 km. Delimitarea zonelor trebuie sa tina seama de
factorii de ordin geografic, administrativ, ecologic si epizootologic legati de
boala si de structurile de control.
a) In cazul in care zonele se situeaza pe teritoriul mai multor judete
Agentia Nationala Sanitara Veterinara coordoneaza actiunile si dispune
directiilor sanitare veterinare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti,
delimitarea zonelor in conformitate cu prevederile pct. 1.
b) Agentia Nationala Sanitara Veterinara poate dispune, daca este necesar,
modificarea delimitarii zonei de protectie si a zonei de supraveghere in sensul
reducerii sau cresterii acestora in functie de caz, precum si a duratei
masurilor restrictive.
2. Masuri aplicate in focarul de boala:
a) Lichidarea imediata prin ucidere a tuturor porcilor din focarul de
boala. Animalele moarte sau ucise sunt fie arse si ingropate la putul sec, fie
distruse prin ecarisaj. Aceste operatiuni trebuie sa fie efectuate astfel incat
sa se reduca la minimum riscul diseminarii virusului.
b) Carcasele si carnurile provenite de la porcii sacrificati in perioada
cuprinsa intre introducerea probabila a bolii in exploatatie si aplicarea
masurilor oficiale sunt, pe cat posibil, identificate si distruse sau supuse
unui tratament termic care sa permita evitarea oricarui risc de dispersare a
virusului.
c) Distrugerea sau tratamentul adecvat al tuturor materiilor sau al tuturor
deseurilor, cum ar fi: furajele, asternutul, gunoiul de grajd, susceptibile sa
fie contaminate. Acest tratament trebuie sa asigure distrugerea oricarui agent
sau vector al agentului etiologic si se efectueaza in conformitate cu
prevederile legislatiei veterinare, actiune ce este verificata de medicului
veterinar oficial.
d) Efectuarea operatiunilor de spalare si dezinfectie a cladirilor
utilizate pentru gazduirea animalelor si a imprejurimilor lor, a vehiculelor de
transport si a oricarui material susceptibil sa fie contaminat, potrivit
metodelor prevazute in anexa nr. IV la prezenta norma sanitara veterinara.
e) Efectuarea anchetei epidemiologice.
3. Masuri aplicate in zona de protectie:
a) Recensamantul tuturor exploatatiilor de animale, care vor fi vizitate
periodic de medicii veterinari oficiali, in functie de evolutia bolii.
b) Se interzic functionarea targului si a bazei de achizitii, precum si
vanzarile sau instrainarile sub orice forma ale porcinelor.
c) Transportul de porci va fi interzis, cu exceptia tranzitului de porci pe
sosea sau cu trenul, care se efectueaza fara opriri. Directia sanitara
veterinara judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, poate face derogare
in ceea ce priveste porcinele destinate sacrificarii in abatoare situate in
zona de protectie, acestia putand fi sacrificati in zona de supraveghere.
d) Camioanele, precum si alte vehicule utilizate pentru transportul
porcinelor si al altor animale sau materii suspecte sa fie contaminate, care
provin din interiorul zonei de protectie, nu pot parasi zona fara sa fie
spalate si dezinfectate.
e) Directorul directiei sanitare veterinare judetene, respectiv a
municipiului Bucuresti, dispune ca pentru o perioada de cel putin 21 de zile
nici un animal, indiferent de specie, sa nu poata patrunde sau sa paraseasca
zona de protectie fara autorizatie sanitara veterinara.
f) Porcinele moarte sau bolnave vor fi declarate la directia sanitara
veterinara judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, care va dirija
investigatiile pentru stabilirea diagnosticului.
g) Controlul serologic al porcilor in zona epizootica se efectueaza conform
instructiunilor prevazute in anexa nr. V la prezenta norma sanitara veterinara.
h) Directorul directiei sanitare veterinare judetene, respectiv a
municipiului Bucuresti, poate acorda autorizatie pentru transportul porcilor
din zona direct spre abatoarele agreate, de preferinta situate in interiorul
zonei de protectie, cu conditia ca toate porcinele destinate transportului sa
fie examinate clinic si partial prin termometrie si sa fie individualizate
printr-o marca auriculara, conform metodei prevazute in anexa nr. VI la
prezenta norma sanitara veterinara.
i) Conducerea abatorului si formatiunile veterinare abilitate din cadrul
acestuia vor fi informate din timp si vor organiza sacrificarea porcinelor in
partida separata, spalarea si dezinfectia mijloacelor de transport inainte de
parasirea incintei abatorului, cu certificarea acestor operatiuni.
j) Carnea rezultata de la porcii sacrificati, precum si cea provenita din
taieri de necesitate ulterioare, pana la ridicarea masurilor sanitare veterinare,
vor fi marcate si vor fi dirijate pentru prelucrare termica sau vor fi
sterilizate pe loc, sub supraveghere sanitara veterinara.
k) Deseurile si subprodusele de abator se valorifica prin prelucrare
termica in instalatiile abatorului sau ale unei unitati agreate de producere a
fainurilor proteice furajere. Cand nu exista aceste posibilitati deseurile si
subprodusele sunt distruse prin ardere si ingropare.
l) Efectuarea operatiunilor de spalare si dezinfectie periodica a
cladirilor utilizate pentru gazduirea animalelor si a imprejurimilor lor, a
vehiculelor de transport si a oricarui material susceptibil sa fie contaminat.
Dezinfectiile se efectueaza numai cu folosirea substantelor dezinfectante
aprobate de Agentia Nationala Sanitara Veterinara.
4. Masuri aplicate in zona de supraveghere:
a) Recensamantul tuturor exploatatiilor de crestere a porcilor.
b) Se interzic functionarea targului si a bazei de achizitii, precum si
vanzarile sau instrainarile sub orice forma a porcilor.
c) Transportul de porci va fi interzis, cu exceptia tranzitului de porci pe
sosea sau cu trenul, care se efectueaza fara opriri.
d) Camioanele, precum si alte vehicule utilizate pentru transportul
porcilor si al altor animale sau materii suspecte sa fie contaminate, care
provin din interiorul zonei de supraveghere, nu pot parasi zona fara sa fie
spalate si dezinfectate.
e) Directorul directiei sanitare veterinare judetene, respectiv a
municipiului Bucuresti, dispune ca pentru o perioada de cel putin 7 zile nici
un animal, indiferent de specie, sa nu poata patrunde sau sa paraseasca zona de
supraveghere fara autorizatie sanitara veterinara.
f) Porcinele moarte sau bolnave vor fi declarate la directia sanitara
veterinara judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, care va dirija
investigatiile pentru stabilirea diagnosticului.
g) Controlul serologic al porcinelor se va efectua conform instructiunilor
prevazute in anexa nr. V la prezenta norma sanitara veterinara.
h) Directorul directiei sanitare veterinare judetene, respectiv a
municipiului Bucuresti, poate acorda autorizatie pentru transportul porcilor
din zona direct spre abatoarele agreate, situate in interiorul zonei de
supraveghere, cu conditia ca toate porcinele destinate transportului sa fie
examinate clinic si partial prin termometrie si sa fie individualizate printr-o
marca auriculara, conform metodei prevazute in anexa nr. VI la prezenta norma
sanitara veterinara.
i) Carnea rezultata de la porcinele sacrificate, precum si cea provenita
din taieri de necesitate ulterioare, pana la ridicarea masurilor sanitare
veterinare, vor fi marcate special si vor fi dirijate pentru prelucrare termica
sau vor fi sterilizate pe loc, sub supraveghere sanitara veterinara.
j) Efectuarea operatiunilor de spalare si dezinfectie periodica a
cladirilor utilizate pentru gazduirea animalelor si a imprejurimilor lor, a
vehiculelor de transport si a oricarui material susceptibil sa fie contaminat.
Dezinfectiile se efectueaza numai cu folosirea substantelor dezinfectante
aprobate de Agentia Nationala Sanitara Veterinara.
5. Cadavrele porcinelor moarte si ale celor ucise sunt prelucrate de
unitatile de ecarisaj, care vor efectua transportul de la exploatatie la
distructor cu camioane special amenajate si sigilate pentru scopul propus, sau
se distrug prin ingropare la putul sec.
6. Personalul de ingrijire din exploatatii va fi dotat cu doua randuri de
echipament de protectie care va fi dezinfectat zilnic, in mod alternativ.
Art. 14
Planul cu privire la masurile luate pentru eradicarea bolii dintr-o zona
declarata ca fiind infectata, precum si masurile aplicabile in unitatile
situate in zona respectiva pot fi modificate ulterior sau pot fi completate in
conformitate cu evolutia situatiei.
Vaccinarea
Art. 15
(1) In cazul in care se apreciaza ca exista pericolul extinderii pestei
porcine clasice in zona de protectie sau chiar in cea de supraveghere,
directorul directiei sanitare veterinare judetene, respectiv a municipiului
Bucuresti, anunta Agentia Nationala Sanitara Veterinara despre situatia creata
si propune un plan de vaccinare*) de urgenta, pe baza unui plan care va
cuprinde:
- motivarea vaccinarii de urgenta;
- teritoriul in care trebuie practicata vaccinarea;
- categoriile de porcine si numarul (aproximativ) acestora;
- durata campaniei de vaccinare;
- modalitatea de identificare si inregistrare a animalelor vaccinate;
- masuri legate de circulatia porcinelor si a produselor provenite de la
acestea;
- alte elemente legate de situatia de urgenta.
------------
*) Tipul de vaccin folosit va fi precizat prin nota de serviciu de catre
Agentia Nationala Sanitara Veterinara.
(2) In cazul in care se practica vaccinarea de urgenta directorul directiei
sanitare veterinare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, care
gestioneaza situatia de criza, trebuie sa se asigure ca:
a) nici un porc viu nu paraseste exploatatia din zona de vaccinare,
exceptand cazul in care este sacrificat intr-un abator abilitat si este situat
in interiorul sau in proximitatea zonei respective;
b) carnurile proaspete rezultate in urma sacrificarilor porcilor vaccinati
de urgenta sunt marcate si ulterior valorificate conform prevederilor
legislatiei in vigoare;
c) masurile se aplica timp de 6 luni dupa oprirea vaccinarii.
(3) In urma examenelor serologice efectuate conform instructiunilor
prevazute in anexele nr. II si V la prezenta norma sanitara veterinara:
a) porcii serologic pozitivi se vor abatoriza imediat;
b) purceii care provin din scroafe serologic pozitive se vor mentine in
exploatatia de origine pana la atingerea greutatii minime de abatorizare.
Directorul directiei sanitare veterinare judetene, respectiv a municipiului
Bucuresti, poate acorda autorizatie sanitara veterinara pentru transportul si
abatorizarea purceilor la unul dintre abatoarele abilitate.
Ancheta epidemiologica
Art. 16
In cazul in care in urma anchetei epidemiologice medicul veterinar oficial
constata ca pesta porcina ar fi putut fi introdusa din sau si in alte
exploatatii de porcine, ca urmare a circulatiei persoanelor, porcinelor,
vehiculelor sau prin orice alte cai, aceste exploatatii se plaseaza sub
supraveghere sanitara veterinara oficiala. Aceasta supraveghere nu poate fi
ridicata pana cand suspiciunea de prezenta a bolii in unitate este oficial
infirmata.
Masuri de combatere in cazul confirmarii pestei porcine clasice intr-un
abator
Art. 17
(1) Toti porcii prezenti in abator vor fi sacrificati imediat.
(2) Se va efectua ancheta epidemiologica.
(3) Carcasele si subprodusele de abator provenite de la porcii bolnavi vor
fi distruse, sub control sanitar veterinar oficial, astfel incat sa se evite
riscul propagarii virusului pestei porcine clasice.
(4) Spalarea si dezinfectia cladirilor si a echipamentelor, inclusiv a
vehiculelor, se efectueaza sub controlul medicului veterinar oficial desemnat,
conform instructiunilor directorului directiei sanitare veterinare judetene,
respectiv a municipiului Bucuresti.
(5) Reluarea activitatii normale a abatorului, prin introducerea de porci
in scopul sacrificarii, se va putea face dupa 24 de ore de la incheierea
operatiunilor de dezinfectie si spalare.
Masuri de combatere in cazul confirmarii pestei porcine clasice in targuri
si in timpul transportului
Art. 18
Se vor aplica urmatoarele masuri:
1. In targuri
a) Se va inchide targul pana la ridicarea masurilor de carantina.
b) Porcii din targ vor fi trimisi la abator pentru taiere imediata in
partida separata.
c) Se va face curatenie mecanica cu distrugerea prin ardere a balegarului
si se va efectua dezinfectia targului, a abatorului si a mijloacelor de
transport care s-au folosit la evacuarea porcilor.
d) In localitatea de targ si in localitatea de origine a porcilor bolnavi
se pun in aplicare masurile de combatere prevazute la art. 13, 14 si 15.
2. In timpul transportului
a) Loturile la care apar suspiciuni de pesta porcina clasica vor fi
dirijate intr-un loc izolat si puse sub masuri de carantina pana la precizarea
diagnosticului. In functie de rezultatul examenelor de laborator directorul
directiei sanitare veterinare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, va
hotari asupra destinatiei.
b) In localitatea de origine a porcilor bolnavi se pun in aplicare masurile
de combatere prevazute la art. 13, 14 si 15.
Masuri in caz de suspiciune a pestei porcine clasice la porcii mistreti
Art. 19
In cazul in care directia sanitara veterinara judeteana, respectiv a
municipiului Bucuresti, este informata ca porcii mistreti sunt suspectati de a
fi infectati cu virusul pestei porcine clasice, directorul acesteia dispune
anuntarea tuturor proprietarilor de exploatatii si efectuarea anchetei
epidemiologice si ia orice masura corespunzatoare situatiei, in vederea
confirmarii sau infirmarii prin examene de laborator.
Masuri de combatere in cazul confirmarii pestei porcine clasice la porcii
mistreti
Art. 20
(1) Dupa confirmarea bolii la porcii mistreti directorul directiei sanitare
veterinare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, plaseaza zona sub
restrictii sanitare veterinare si initiaza programul de eradicare a bolii, care
contine informatii minime despre:
a) distribuirea geografica a bolii;
b) recensamantul populatiei de porci mistreti din zona infectata;
c) existenta unor obstacole in fata circulatiei porcilor mistreti;
d) directia de deplasare a porcilor mistreti;
e) rezultatele examenului virusologic pentru pesta porcina clasica la toti
porcii mistreti gasiti morti sau vanati;
f) reducerea populatiei de porci mistreti prin actiuni de vanatoare;
g) metodele de distrugere a cadavrelor si a carcaselor de porci mistreti
vanati, gasite pozitive la examenul de laborator pentru pesta porcina clasica.
Pentru carcasele porcilor mistreti la care examenele de laborator au fost
negative autoritatea sanitara veterinara va aplica masurile prevazute in
legislatia referitoare la conditiile introducerii in consum a acestora;
h) ancheta epidemiologica efectuata pentru fiecare porc mistret gasit mort
sau vanat in afara perioadei de vanatoare;
i) realizarea unor grupuri de lucru comune cu specialisti din cadrul
Agentiei Nationale Sanitare Veterinare si al Agentiei Generale a Vanatorilor si
Pescarilor;
j) masurile de prevenire aplicabile exploatatiilor situate in zonele
infectate si in cele invecinate, incluzand transportul si circulatia animalelor
in interiorul sau spre exteriorul acestor zone.
(2) Exploatatiile de porci, indiferent de proprietate, din zonele limitrofe
unde s-a confirmat prezenta infectiei la porcii salbatici sunt puse sub
supraveghere oficiala sanitara veterinara si se instituie masuri cu privire la:
a) efectuarea de recensaminte oficiale ale tuturor categoriilor de porci
care se gasesc in zona respectiva;
b) ancheta epidemiologica;
c) mentinerea spatiilor de crestere a porcilor in conditii de izolare fata
de contactul cu porcii salbatici;
d) intrarea si iesirea porcilor din aceste zone se face numai cu aprobarea
directorului directiei sanitare veterinare judetene, respectiv a municipiului
Bucuresti;
e) efectuarea de examene de laborator pentru depistarea bolii la toti
porcii morti sau bolnavi din aceasta zona;
f) este interzisa introducerea in exploatatii, indiferent de specie, a
mistretilor sau a unor parti din acestia, impuscati sau gasiti morti;
g) intensificarea activitatilor de dezinfectie la intrarea in incinta
exploatatiilor de animale.
(3) Directia sanitara veterinara judeteana, respectiv a municipiului
Bucuresti, prin medicii veterinari oficiali special desemnati, supravegheaza
permanent din punct de vedere sanitar veterinar aplicarea intocmai a
programelor si respectarea masurilor de combatere a bolii.
CAP. 9
Stingerea bolii si ridicarea masurilor de carantina
Art. 21
Boala se considera stinsa si masurile sanitare veterinare se ridica:
a) dupa lichidarea focarului si efectuarea dezinfectiei finale;
b) daca in perioada de 60 de zile de la introducerea purceilor-santinela nu
s-a produs imbolnavirea si nici nu s-au decelat anticorpi contra virusului
pestei porcine clasice la testarile efectuate in a 21-a si in a 42-a zi de la
plasarea in exploatatie;
c) daca nu exista animale bolnave sau suspecte de boala atat in zona de
protectie, cat si in cea de supraveghere;
d) daca rezultatele examenelor de laborator efectuate pe probe recoltate
atat din zona de protectie, cat si din cea de supraveghere sunt negative;
e) dupa ce s-au realizat integral masurile de profilaxie si de combatere
conform prezentei norme sanitare veterinare.
CAP. 10
Dispozitii finale
Art. 22
Hotararea de dobandire sau de redobandire a statutului de regiune (zona)
oficial libera de pesta porcina clasica este luata de Agentia Nationala
Sanitara Veterinara, la solicitarea directiei sanitare veterinare judetene,
respectiv a municipiului Bucuresti, pe baza raportului intocmit de
Comandamentul Antiepizootic Central.
Art. 23
Anexele nr. I - VI fac parte integranta din prezenta norma sanitara
veterinara.
ANEXA 1
la norma sanitara veterinara
CRITERII MINIME
de agreare a laboratoarelor pentru diagnosticul pestei porcine clasice
Actiunile inscrise in programul tehnic de supraveghere a teritoriului
pentru pesta porcina clasica sunt executate de laboratoarele teritoriale
agreate de directorul general al Agentiei Nationale Sanitare Veterinare, la
propunerea Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala.
Acestea trebuie:
- sa dispuna de autorizatia de functionare si de acreditare;
- sa respecte normele GLP;
- sa dispuna de instalatiile si aparatura necesare;
- sa dispuna de reactivii si conjugatele necesare;
- sa formeze si sa instruiasca periodic specialistii in diagnosticul de
laborator, cu atestare periodica obtinuta de la Laboratorul national de
referinta pentru pesta porcina clasica;
- sa participe la programele de testare interlaboratoare (teste calibrate),
cu obtinerea de rezultate corespunzatoare.
ANEXA 2
la norma sanitara veterinara
PROBELE
necesare in vederea confirmarii/infirmarii diagnosticului de pesta porcina
clasica
1. Pentru izolarea virusului si detectarea antigenelor probele*) considerate
obligatorii sunt:
a) de la animale moarte sau sacrificate:
- probe de stern care sa contina in mod obligatoriu primele doua sternebre;
- probe de tesut limfatic - splina si tonsile, alaturi de ileon sau
rinichi.
Este de dorit sa se recolteze inca cel putin alte doua tesuturi limfatice,
cum ar fi: limfonoduli retrofaringieni, paratiroidieni, mandibulari sau
mezenterici;
b) de la animale in viata:
- probe de sange pentru izolarea virusului din leucocite - se recolteaza de
la porcii cu febra sau care prezinta alte semne de boala. Ca anticoagulant se
va folosi EDTA sau heparina.
------------
*) Fiecare proba va fi pusa intr-o punga de plastic separata, sigilata si
etichetata. Probele se transporta in containere etanse si tinute la temperatura
de refrigerare fara a fi congelate. Prelevarea probelor si identificarea lor
vor fi efectuate de catre medicul veterinar oficial desemnat, special instruit.
Nota de insotire a probelor si tabelul de probe vor cuprinde in mod obligatoriu
urmatoarele date:
- numarul individual de identificare a animalului si numarul de ordine
corespondent al prelevarii;
- numarul exploatatiei de origine sau numele crescatorului si adresa
acestuia;
- data si ora la care s-a efectuat recoltarea;
- numele celui care a efectuat recoltarea probelor;
- conditiile de transport;
- laboratorul agreat la care sunt trimise si testate probele.
2. Pentru detectarea anticorpilor:
a) pentru supravegherea efectivelor se recolteaza:
- probe de sange de la 25% din numarul animalelor din fiecare exploatatie;
b) in caz de suspiciune se recolteaza:
- 20 de probe de sange de la animale care s-au insanatosit dupa ce au
trecut prin infectii suspecte; sau
- 20 de probe de sange de la porci cunoscuti ca au avut contact cu animale
infectate sau suspecte.
ANEXA 3
la norma sanitara veterinara
COMPETENTELE SI SARCINILE
Laboratorului national de referinta pentru pesta porcina clasica
1. Coordonarea metodelor de diagnostic al pestei porcine clasice, in
special prin:
- detinerea si livrarea culturilor celulare in scop de diagnostic;
- tipizarea, detinerea si livrarea tulpinilor de virus al pestei porcine
clasice in scopul efectuarii testelor serologice si al prepararii antiserului;
- livrarea de seruri de referinta, de seruri conjugate si de alti reactivi
de referinta laboratoarelor de diagnostic, in scopul standardizarii testelor si
a reactivilor utilizati;
- stabilirea si conservarea unei colectii de virusuri ale pestei porcine
clasice;
- organizarea periodica a testelor comparative de diagnostic;
- colectarea datelor si a informatiilor cu privire la metodele de
diagnostic utilizate si la rezultatele testelor utilizate;
- caracterizarea tulpinilor de virus prin metodele cele mai avansate in
scopul de a permite o mai buna intelegere a epidemiologiei pestei porcine
clasice;
- urmarirea evolutiei situatiei in ceea ce priveste supravegherea,
epidemiologia si preventia pestei porcine clasice;
- mentinerea unei colectii de pestivirusuri utile pentru efectuarea unui
diagnostic diferential rapid.
2. Formarea si instruirea periodica a expertilor in diagnosticul de
laborator si armonizarea periodica a tehnicilor de diagnostic.
3. Documentarea stiintifica si efectuarea de lucrari de cercetare in
domeniul diagnosticului pestei porcine clasice.
ANEXA 4
la norma sanitara veterinara
METODE DE SPALARE SI DEZINFECTIE
I. Spalarea preliminara si dezinfectia
a) Imediat dupa depopularea adaposturilor si ridicarea cadavrelor in
vederea distrugerii se efectueaza aspersarea cu substante dezinfectante.
Substantele dezinfectante folosite trebuie sa fie autorizate de Agentia
Nationala Sanitara Veterinara.
b) Cadavrele, sangele, tesuturile, organele, precum si alte subproduse
rezultate in urma uciderii si examinarii post-mortem se strang si se distrug cu
mare atentie pentru a se impiedica raspandirea virusului.
c) Dezinfectantii utilizati trebuie sa ramana pe suprafata tratata cel
putin 24 de ore.
II. Spalarea finala si dezinfectia
a) Dupa cele 24 de ore de contact cu dezinfectantul se efectueaza curatenia
mecanica, iar gunoiul de grajd si asternuturile sunt duse pe platforma de
biosterilizare si lasate 42 de zile in repaus, incepand de la data aspersarii
materialului pentru biosterilizare.
b) Grasimea si petele de murdarie trebuie indepartate de pe toate
suprafetele prin aplicarea unei substante degresante, urmata de spalarea cu apa
rece.
c) Se asperseaza un nou strat de dezinfectant.
d) Dupa alte 7 zile spatiile trebuie sa fie tratate din nou cu o substanta
degresanta, operatiune urmata de clatirea cu apa rece, aspersarea cu
dezinfectant si clatirea din nou cu apa rece.
ANEXA 5
la norma sanitara veterinara
CONTROLUL SEROLOGIC
al porcilor din zonele de protectie si de supraveghere pentru depistarea
anticorpilor virusului pestei porcine clasice
Programul pentru controlul serologic trebuie sa tina seama de tipul si de
marimea exploatatiei de porci, de eventualele vaccinari efectuate si de modul
de transmitere a bolii.
1. Controlul serologic al porcilor crescuti in grup, care presupune
existenta a 2 sau a mai multor porci tinuti in contact direct.
_______________________________________________________________________________
Numar/Grup de animale Procedura de recoltare a probelor
_______________________________________________________________________________
- o scroafa cu purcei - numai de la scroafa
- 2 porci - de la toti porcii
- 20 sau mai putini porci - de la toti porcii
- mai mult de 20 de porci - de la 20 de porci + 5% din numarul celor ramasi
_______________________________________________________________________________
Se vor recolta probe de la toate grupele de porci.
2. Controlul serologic al porcilor crescuti individual, tinuti in imediata
vecinatate unul fata de altul, dar care nu vin in contact direct unul cu
celalalt.
_______________________________________________________________________________
Numarul de animale Procedura de recoltare a probelor
_______________________________________________________________________________
- mai putin de 20 de porci - de la toti porcii
- 20 - 100 de porci - de la 20 de porci + 20% din numarul celor ramasi
- mai mult de 100 de porci - de la 20 de porci + 10% din numarul celor ramasi
(de la minimum 36 de porci)
_______________________________________________________________________________
ANEXA 6
la norma sanitara veterinara
METODA DE INDIVIDUALIZARE IN CAZ DE NECESITATE
MARCA AURICULARA
Porcii aflati in zonele de supraveghere si de protectie sunt
individualizati in mod obligatoriu printr-o marca auriculara, in scopul de a se
putea supraveghea eficient circulatia animalelor din cele doua zone supuse
restrictiilor.
Pentru a nu se confunda marca auriculara care se acorda fiecarui animal in
cadrul programului de identificare cu marca acordata in caz de necesitate,
Agentia Nationala Sanitara Veterinara dispune ca marcajul porcilor sa se
efectueze prin atasarea unei marci de plastic cu urmatoarele caracteristici:
a) pentru animalele din zona de protectie aceasta va fi de culoare rosie;
b) pentru animalele din zona de supraveghere aceasta va fi de culoare
galbena.
Marca va contine in mod obligatoriu:
c) litera "P" pentru zona de protectie;
d) litera "S" pentru zona de supraveghere;
e) denumirea si initiala judetului;
f) numarul de ordine al animalului.
Directia sanitara veterinara judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti,
va avea un registru in care vor fi inregistrate toate marcile acordate animalelor,
cu numele proprietarului, adresa si data la care s-au aplicat, precum si data
la care s-au ridicat masurile sanitare veterinare.
In momentul ridicarii masurilor restrictive sanitare veterinare aceste
marci vor fi recuperate.
Marca se va aplica pe partea exterioara a pavilionului auricular al
animalului pentru a putea fi observata cu usurinta.
Exemplu:
Figura 1 Marca auriculara se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei,
Partea I, nr. 459 din 13 august 2001, la pagina 15.