Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 274 din 26 septembrie 2005

pentru aprobarea Normelor privind controlul si supravegherea expedierilor internationale de deseuri radioactive implicand teritoriul Romaniei

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI


SmartCity3

              COMISIA NATIONALA PENTRU CONTROLUL ACTIVITATILOR NUCLEARE
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 967 din  1 noiembrie 2005

    In conformitate cu prevederile Legii nr. 111/1996 privind desfasurarea in siguranta a activitatilor nucleare, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Hotararii Guvernului nr. 1.627/2003 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare, cu modificarile ulterioare,

    presedintele Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Incepand cu data prezentului ordin se aproba Normele privind controlul si supravegherea expedierilor internationale de deseuri radioactive implicand teritoriul Romaniei, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Normele prevazute la art. 1 intra in vigoare la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
    Art. 3
    (1) Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) va comunica Comisiei Europene, la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, adresa sa si toate celelalte informatii necesare in vederea comunicarii rapide cu autoritatile competente din tarile membre ale Uniunii Europene, neacceptarea procedurii de aprobare automata a expedierii internationale de deseuri radioactive, precum si cerintele suplimentare fata de prevederile Directivei 92/3/Euratom transpuse in normele prevazute la art. 1.
    (2) Totodata CNCAN va solicita Comisiei Europene transmiterea adreselor autoritatilor competente din tarile membre ale Uniunii Europene si a tuturor informatiilor necesare in vederea comunicarii rapide cu aceste autoritati.
    (3) Pana la aceeasi data CNCAN va solicita Comisiei Europene sprijin pentru obtinerea acelorasi date si pentru alte tari din afara Uniunii Europene, dar care au transmis datele respective Comisiei Europene.
    Art. 4
    La data intrarii in vigoare a prezentelor norme se abroga Ordinul presedintelui CNCAN nr. 183/2002 pentru aprobarea Normelor pentru expedieri internationale de deseuri radioactive implicand teritoriul Romaniei, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 913 din 14 decembrie 2002.
    Art. 5
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 6
    Directia radioprotectie si deseuri radioactive si Directia relatii internationale vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                     Presedintele Comisiei Nationale pentru
                       Controlul Activitatilor Nucleare,
                               Vilmos Zsombori

    ANEXA 1

                                    NORME
privind controlul si supravegherea expedierilor internationale de deseuri radioactive implicand teritoriul Romaniei

    CAP. 1
    Scopul si domeniul de aplicare

    Art. 1
    (1) Prezentele norme sunt emise in temeiul art. 5 din Legea nr. 111/1996 privind desfasurarea in siguranta a activitatilor nucleare, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare ca autoritate competenta in domeniul nuclear, denumita in continuare CNCAN.
    (2) CNCAN va actiona ca autoritate competenta a tarii de origine, de destinatie sau de tranzit, dupa cum Romania este tara de origine, tara de destinatie sau tara de tranzit.
    (3) Prezentele norme se aplica la expedierile internationale de deseuri radioactive a caror desfasurare implica teritoriul Romaniei, in cazul in care nu sunt indeplinite cerintele de exceptare prevazute in anexa nr. 2 la Normele fundamentale de securitate radiologica, aprobate prin Ordinul presedintelui CNCAN nr. 14/2000 si publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 404 si nr. 404 bis din 29 august 2000.
    (4) Prevederile specifice privind reexpedierea deseurilor radioactive sunt stabilite in cap. IV.
    (5) Prezentele norme reprezinta transpunerea Directivei 92/3/Euratom privind controlul si supravegherea expeditiilor internationale de deseuri radioactive implicand teritoriul Romaniei.
    Art. 2
    In cuprinsul prezentelor norme se definesc urmatorii termeni:
    a) deseu radioactiv - orice material care contine sau este contaminat cu radionuclizi si pentru care nu este prevazuta nici o utilizare;
    b) expediere - operatiile de transport de la locul de origine la locul de destinatie al deseurilor radioactive, inclusiv incarcarea si descarcarea acestora;
    c) detinator de deseuri radioactive - orice persoana fizica sau juridica care, inainte de desfasurarea expedierii, are raspunderea legala pentru asemenea materiale si intentioneaza sa desfasoare o expediere catre un destinatar;
    d) destinatar de deseuri radioactive - orice persoana fizica sau juridica catre care sunt expediate asemenea materiale;
    e) loc de origine si loc de destinatie - locuri situate in doua tari diferite, atat in tarile membre ale Comunitatii Europene, cat si in tari terte, numite tara de origine, respectiv tara de destinatie;
    f) autoritati competente - orice autoritate care, potrivit legii sau reglementarilor tarii de origine, de tranzit ori de destinatie, este imputernicita sa implementeze sistemul de supraveghere si control definit la cap. I - IV; aceste autoritati competente vor fi desemnate in conformitate cu art. 17;
    g) sursa inchisa - o sursa radioactiva a carei structura este astfel incat sa previna, in conditii normale de utilizare, orice dispersie a substantelor radioactive in mediu.
    Art. 3
    Operatiile de transport necesare pentru orice expediere internationala de deseuri radioactive a caror desfasurare implica teritoriul Romaniei trebuie sa respecte integral prevederile legislatiei romane, ale reglementarilor emise de CNCAN si ale conventiilor si acordurilor internationale privind transportul materialelor radioactive la care Romania este parte.

    CAP. 2
    Expedieri internationale de deseuri radioactive intre tarile membre

    Art. 4
    (1) Un detinator de deseuri radioactive care intentioneaza sa realizeze o expediere de astfel de deseuri sau sa faca aranjamentele pentru o astfel de expediere trebuie sa trimita o cerere de autorizare la autoritatile competente din tara de origine.
    (2) Autoritatile competente din tara de origine trebuie sa trimita cereri pentru aprobare la autoritatile competente din tara de destinatie si din tara sau tarile de tranzit, daca aceasta/acestea exista.
    (3) Pentru cererile mentionate la alin. (1) si (2) trebuie utilizat documentul standard mentionat la art. 20.
    (4) Transmiterea cererii mentionate la alin. (1) si (2) trebuie sa nu afecteze deciziile ulterioare mentionate la art. 7.
    Art. 5
    (1) O cerere poate acoperi in principiu mai mult de o singura expediere, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
    a) deseurile radioactive mentionate in cerere au, in esenta, pentru fiecare expediere, aceleasi caracteristici fizice, chimice si radioactive;
    b) expedierile au loc de la acelasi detinator catre acelasi destinatar si implica aceleasi autoritati competente;
    c) in cazul in care expedierile implica tari terte, tranzitul are loc prin aceleasi puncte de frontiera de intrare si/sau de iesire din Comunitatea Europeana si prin aceleasi puncte de frontiera ale tarii terte sau ale tarilor implicate, cu exceptia cazului in care exista alte aranjamente intre autoritatile competente.
    (2) Autorizatia de expediere de deseuri radioactive poate fi acordata pentru o perioada nu mai mare de 3 ani.
    Art. 6
    (1) Nu mai tarziu de doua luni de la primirea cererii completate in mod corespunzator, autoritatea competenta din tara de destinatie si din orice tara de tranzit trebuie sa notifice autoritatea competenta din tara de origine asupra acceptarii sau asupra conditiilor pe care le considera necesare ori asupra refuzului de acordare a aprobarii. Pentru acest scop trebuie utilizat documentul standard mentionat la art. 20.
    (2) Orice conditie ceruta de autoritatile competente din statele membre, daca acestea sunt tari de tranzit sau tari de destinatie, nu trebuie sa fie mai severa decat conditiile pentru expedieri similare pe teritoriul acelor state si trebuie sa fie in conformitate cu acordurile internationale existente. Pentru orice refuz de acordare a aprobarii sau pentru conditiile mentionate in aprobare trebuie precizate motivele, in conformitate cu art. 3.
    (3) Autoritatea competenta din tara de destinatie sau din orice tara de tranzit poate solicita in plus o perioada nu mai mare de o luna fata de perioada mentionata la alin. (1) pentru a-si face cunoscuta pozitia.
    (4) Daca pana la expirarea perioadei mentionate la alin. (1) si (3), dupa caz, nu s-a primit nici un raspuns de la autoritatile competente ale tarii de destinatie si/sau ale tarilor de tranzit, atunci tarile solicitante considera acordul dat la solicitarea de expediere numai daca aceste tari au informat Comisia Europeana, in conformitate cu art. 17, ca nu accepta procedura de acceptare tacita.
    Art. 7
    (1) Daca toate aprobarile necesare pentru expediere au fost acordate, autoritatile competente din tara de origine trebuie sa autorizeze detinatorul de deseuri radioactive sa expedieze si trebuie sa informeze despre aceasta autoritatile competente din tara de destinatie si din tarile de tranzit, daca acestea exista.
    (2) In acest scop trebuie utilizat documentul standard mentionat la art. 20. Orice cerinta suplimentara pentru astfel de expedieri trebuie atasata la acest document.
    (3) Aceasta autorizatie trebuie sa nu afecteze in nici un fel responsabilitatile detinatorului, transportatorului, proprietarului, destinatarului sau ale oricarei persoane fizice ori juridice implicate in expediere.
    Art. 8
    (1) Documentele mentionate la art. 4 si 6 trebuie sa insoteasca fiecare expediere de deseuri radioactive, inclusiv in cazul aprobarii mai multor expedieri, prevazute la art. 5.
    (2) Documentele prevazute la alin. (1) nu exclud ca orice alt document cerut de reglementarile in vigoare sa insoteasca expedierea.
    (3) Cand expedierea are loc pe calea ferata, documentele prevazute la alin. (1) trebuie sa fie disponibile la toate autoritatile competente din domeniul feroviar al tarilor implicate in expediere.
    Art. 9
    (1) In termen de 15 zile de la primire, destinatarul deseurilor radioactive trebuie sa trimita autoritatilor competente din propria tara o instiintare de primire, utilizand documentul standard mentionat la art. 20.
    (2) Autoritatea competenta din tara de destinatie trebuie sa trimita copii ale instiintarii de primire la celelalte tari implicate in expediere. Autoritatea competenta a tarii de origine trebuie sa trimita instiintarea de primire la detinatorul original.

    CAP. 3
    Importul si exportul in/din Comunitatea Europeana

    Art. 10
    (1) In cazul in care deseurile radioactive intra in Comunitatea Europeana dintr-o tara terta si tara de destinatie este tara membra a Comunitatii Europene, destinatarul trebuie sa trimita o cerere de autorizare la autoritatea competenta din acea tara membra, utilizand documentul standard prevazut la art. 20. Destinatarul trebuie sa actioneze ca detinator si autoritatea competenta a tarii de destinatie trebuie sa actioneze ca si cum ar fi autoritatea competenta a tarii de origine, asa cum aceasta este prevazuta la cap. II, in relatie cu tara sau cu tarile de tranzit.
    (2) In cazul in care deseurile intra in Comunitate dintr-o tara terta si tara de destinatie nu este tara membra a Comunitatii Europene, atunci tara membra al carei teritoriu este primul la intrarea deseurilor in Comunitatea Europeana va fi considerata tara de origine pentru scopul expedierii.
    (3) Pentru expedierile prevazute la alin. (1) destinatarul expedierii din Comunitatea Europeana trebuie sa informeze autoritatea competenta din tara sa in scopul initierii procedurilor corespunzatoare.
    (4) Pentru expedierile prevazute la alin. (2) persoana care are responsabilitatea expedierii din tara membra pe al carei teritoriu deseurile intra prima data in Comunitatea Europeana trebuie sa informeze autoritatea competenta din tara sa in scopul initierii procedurilor corespunzatoare.
    (5) Importul de deseuri radioactive in Romania este interzis, cu exceptia cazului prevazut la art. 7 din Legea nr. 111/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 11
    CNCAN nu va autoriza expedieri de deseuri radioactive:
    a) spre o destinatie situata la sud de paralela de 60 grade latitudine sudica;
    b) spre un stat parte al celei de-a patra Conventii ACP - CEE, care nu este membru al Uniunii Europene, tinand seama totusi de prevederile art. 14;
    c) spre o tara terta care, in opinia autoritatii competente din tara de origine, nu are resurse tehnice, legislative sau administrative pentru a gospodari in siguranta deseurile radioactive.
    Art. 12
    (1) In cazul in care deseurile sunt exportate din Comunitatea Europeana intr-o tara terta, autoritatile competente din tara membra de origine trebuie sa contacteze autoritatile din tara de destinatie cu privire la aceste expedieri.
    (2) Daca toate conditiile pentru expediere sunt indeplinite, autoritatile competente ale tarii membre de origine trebuie sa autorizeze detinatorul deseurilor radioactive sa efectueze expedierea si sa informeze autoritatile din tara de destinatie despre aceasta expediere.
    (3) Aceasta autorizatie trebuie sa nu afecteze in nici un fel responsabilitatile detinatorului, transportatorului, proprietarului, destinatarului sau ale oricarei persoane fizice ori juridice implicate in expediere.
    (4) Pentru expedierile prevazute la alin. (1) trebuie utilizat documentul standard prevazut la art. 20.
    (5) Detinatorul de deseuri radioactive trebuie sa notifice autoritatilor competente din tara de origine ca deseurile au ajuns la destinatia lor in tara terta, in termen de doua saptamani de la data sosirii si trebuie sa precizeze ultimul punct de frontiera din Comunitatea Europeana prin care a trecut.
    (6) Aceasta notificare trebuie sa fie justificata printr-o declaratie sau certificare a destinatarului de deseuri radioactive ca deseurile au ajuns la destinatia corespunzatoare, indicand si punctul de frontiera la intrarea in tara terta.

    CAP. 4
    Operatii de reexpediere

    Art. 13
    (1) Prezentele norme nu se aplica la returnarea surselor inchise de catre utilizator la furnizorul surselor din alta tara.
    (2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), prezentele norme se aplica la reexpedierile de surse inchise cu continut de materiale fisile.
    Art. 14
    (1) Prezentele norme nu afecteaza dreptul unei tari membre sau al unei institutii dintr-o tara membra, unde urmeaza sa fie exportate deseuri in scopul reprocesarii lor, de a returna deseurile in tara de origine dupa tratarea acestora.
    (2) Prezentele norme nu afecteaza dreptul unei tari membre sau al unei institutii dintr-o tara membra, unde urmeaza sa fie exportat combustibil nuclear ars in scopul reprocesarii lui, de a returna in tara de origine deseurile si/sau alte produse rezultate din operatia de reprocesare.
    Art. 15
    (1) In cazul in care o expediere de deseuri radioactive nu poate avea loc sau conditiile pentru efectuarea expedierii nu sunt in conformitate cu prevederile cap. II, autoritatile competente din tara membra de expediere trebuie sa se asigure ca deseurile radioactive in cauza sunt luate inapoi de catre detinatorul deseurilor.
    (2) In cazul expedierilor de deseuri radioactive dintr-o tara terta la o destinatie din Comunitatea Europeana, autoritatile competente din tara membra de destinatie trebuie sa se asigure ca destinatarul acelor deseuri negociaza o clauza cu detinatorul de deseuri, prin care se stabileste ca tara terta se obliga ca detinatorul sa ia inapoi deseurile in cazul in care expedierea nu a avut loc.
    Art. 16
    Tarile membre sau tarile care aproba un tranzit pentru expedierea initiala nu pot refuza aprobarea reexpedierii in urmatoarele cazuri:
    - cele mentionate la art. 14, daca reexpedierea priveste aceleasi materiale dupa tratare sau reprocesare si daca toata legislatia relevanta este respectata;
    - cele mentionate la art. 15, daca reexpedierea este realizata in aceleasi conditii si cu aceleasi specificatii.

    CAP. 5
    Prevederi procedurale

    Art. 17
    (1) CNCAN va transmite Comisiei Europene adresa sa si adresa celorlalte autoritati competente, toate informatiile necesare pentru comunicarea rapida, precum si informatiile privind neacceptarea posibila a procedurii de aprobare automata mentionata la art. 6 alin. (4).
    (2) CNCAN trebuie sa transmita in mod regulat orice informatie privind modificarea acestor date.
    Art. 18
    La fiecare 2 ani CNCAN va transmite Comisiei Europene rapoarte despre expedierile efectuate pe teritoriul Romaniei.
    Art. 19
    CNCAN poate solicita Comisiei europene sprijin in implementarea directivei ori de cate ori este necesar.
    Art. 20
    (1) Documentul standard folosit la expedierile internationale de deseuri radioactive este prezentat in anexa.
    (2) Documentul standard trebuie completat in limba engleza si in conformitate cu notele continute in diversele sale sectiuni.
    (3) Documentul standard trebuie sa fie tiparit cu cerneala neagra pe hartie alba, cantarind cel putin 40 g/mp, iar rezistenta hartiei trebuie sa fie suficienta pentru ca la folosire normala aceasta sa nu se rupa sau sa nu se sifoneze.
    (4) Documentul standard va avea dimensiunile de 210 x 297 mm (A4), cu o toleranta maxima a fiecarei dimensiuni de -5 si +8 mm.

    CAP. 6
    Prevederi finale

    Art. 21
    Anexa face parte integranta din prezentele norme.
    Art. 22
    Prezentele norme intra in vigoare la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
    Art. 23
    La data intrarii in vigoare a prezentelor norme se abroga Ordinul presedintelui CNCAN nr. 183/2002 pentru aprobarea Normelor pentru expedieri internationale de deseuri radioactive implicand teritoriul Romaniei, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 913 din 14 decembrie 2002.

    ANEXA 1*)
    la norme

    *) Anexa este reprodusa in facsimil.

    SECTIUNEA 1

                        Numar de inregistrare: .............................
                          (se va completa de catre autoritatile responsabile
                          pentru emiterea autorizatiei de expediere)

    DOCUMENT STANDARD PENTRU MONITORAREA EXPEDIERILOR DE DESEURI RADIOACTIVE
                           (DIRECTIVA 92/3/EURATOM)

                       CERERE DE AUTORIZARE A EXPEDIERII

    NOTA:
    Solicitantul de autorizatie trebuie sa completeze casutele de la 1 la 16 si trebuie sa transmita intregul document standard (sectiunile 1 - 5) la autoritatea competenta din tara lui care este responsabila pentru emiterea autorizatiei de expediere a deseurilor radioactive.
    In functie de tipul expedierii solicitantul este incadrat in una din categoriile (vezi casuta 1):
    Tip A - Expediere intre         - detinatorul deseurilor radioactive
            Statele Membre
    Tip B - Import in Comunitate    - destinatarul deseurilor radioactive
    Tip C - Export din Comunitate   - detinatorul deseurilor radioactive
    Tip D - Tranzit prin Comunitate - persoana responsabila pentru expediere
                                      din Statul Membru pe al carui teritoriu
                                      intra deseurile in Comunitate

 ______________________________________________________________________________
|  1 | Tipul expedierii (marcati casuta corespunzatoare)                       |
|    |                                           _                             |
|    | Tip A: Expediere intre Statele Membre    |_|                            |
|    |                                           _                             |
|    | Tip B: Import in Comunitate              |_|                            |
|    |                                           _                             |
|    | Tip C: Export din Comunitate             |_|                            |
|    |                                           _                             |
|    | Tip D: Tranzit prin Comunitate           |_|                            |
|____|_________________________________________________________________________|
|  2 | Cerere de autorizare pentru (marcati casuta corespunzatoare):           |
|    |                        _                                                |
|    | O singura expediere   |_|                                               |
|    |                        _                                                |
|    | Mai multe expedieri   |_|    Numarul expedierilor planificate ......... |
|    |                                                                         |
|    | Perioada planificata de efectuare: .................................... |
|____|_________________________________________________________________________|
|  3 | (Casuta trebuie completata pentru expedierile intre Statele Membre, prin|
|    | una sau mai multe tari terte)                                           |
|    |                                                                         |
|    | Punctul de frontiera la iesire din Comunitate: ........................ |
|    | Punctul de frontiera la intrare intr-o tara terta (prima tara           |
|    | traversata): .......................................................... |
|    | Punctul de frontiera la iesire dintr-o tara terta (ultima tara          |
|    | traversata): .......................................................... |
|    | Punctul de frontiera la revenire in Comunitate: ....................... |
|    |                                                                         |
|    | (Aceste puncte de frontiera trebuie sa fie identice pentru toate        |
|    | expedierile acoperite prin prezenta cerere, cu exceptia cazurilor in    |
|    | care este convenit altfel de autoritatile competente)                   |
|____|_________________________________________________________________________|
|  4 | Detinator (numele comercial al companiei)                               |
|    | Persoana de contact: D-l/D-na ......................................... |
|    | Adresa: ............................................................... |
|    | Cod postal: ......... Localitate: ................. Tara: ............. |
|    | Telefon: ................ Fax: ................ Telex: ................ |
|____|_________________________________________________________________________|
|  5 | (Casuta trebuie completata daca informatiile difera de cele de la       |
|    | pct. 4)                                                                 |
|    |                                                                         |
|    | Locul unde sunt detinute deseurile: ................................... |
|    | Persoana de contact: D-l/D-na ......................................... |
|    | Adresa: ............................................................... |
|    | Cod postal: ......... Localitate: ................. Tara: ............. |
|    | Telefon: ................ Fax: ................ Telex: ................ |
|____|_________________________________________________________________________|
|  6 | Natura deseului: ...................................................... |
|    | Caracteristici fizico-chimice: ........................................ |
|    | Radionuclizi principali: .............................................. |
|    | Activitate maxima alfa/colet (GBq): ................................... |
|    | Activitate maxima beta/gama/colet (GBq): .............................. |
|____|_________________________________________________________________________|
|  7 | Activitate alfa totala (GBq): ......................................... |
|    | Activitate totala beta/gama (GBq): .................................... |
|    | Numar total de colete: ................................................ |
|    |           Masa totala neta (kg): ...................................... |
|    |           Masa totala bruta (kg): ..................................... |
|    |           Volum total (optional): ..................................... |
|    | (In cazul in care aceasta cerere se refera la mai multe expedieri aceste|
|    | valori sunt estimative)                                                 |
|    |                                                                         |
|    | Modelul de colet cu deseuri radioactive (ex. pungi de plastic, butoaie  |
|    | metalice de 200 l, containere de transport conform ISO etc.)            |
|    | ....................................................................... |
|    | ....................................................................... |
|    |                                                                         |
|    | Mijloace de identificare a coletelor (daca este folosita etichetarea se |
|    | anexeaza modelul)                                                       |
|    | ....................................................................... |
|____|_________________________________________________________________________|
|  8 | Alte categorii de risc: (marcati casuta/casutele corespunzatoare)       |
|    |                                                                   _     |
|    | Categoria 1          Substante explozive                         |_|    |
|    |                                                                         |
|    | Categoria 2          Gaze sub presiune: comprimate, lichefiate    _     |
|    |                      sau dizolvate                               |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    | Categoria 3          Lichide inflamabile                         |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    | Categoria 4      4.1 Solide inflamabile                          |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    |                  4.2 Substante piroforice                        |_|    |
|    |                                                                         |
|    |                  4.3 Substante care in contact cu apa genereaza   _     |
|    |                      gaze inflamabile                            |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    | Categoria 5      5.1 Substante peroxidice                        |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    |                  5.2 Peroxizi organici                           |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    | Categoria 6      6.1 Substante toxice                            |_|    |
|    |                                                                         |
|    |                  6.2 Substante capabile sa produca infectii sau   _     |
|    |                      imbolnaviri                                 |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    | Categoria 8          Substante corozive                          |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    | Categoria 9          Diverse substante periculoase               |_|    |
|____|_________________________________________________________________________|
|  9 | Tipurile de activitati din care provin deseurile (ex. medicina,         |
|    | cercetare, industria nucleara etc.)                                     |
|    | ....................................................................... |
|    | ....................................................................... |
|____|_________________________________________________________________________|
| 10 | Scopul expedierii (marcati casuta corespunzatoare)                      |
|    |                                                                         |
|    | Returnarea deseurilor rezultate din reprocesarea                  _     |
|    | combustibilului ars                                              |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    | Tratarea si/sau ambalarea deseurilor                             |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    | Returnarea deseurilor dupa tratare si/sau ambalare               |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    | Stocare intermediara                                             |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    | Returnarea dupa stocare intermediara                             |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    | Depozitare finala                                                |_|    |
|    |                                                                   _     |
|    | Alte scopuri (se vor specifica)                                  |_|    |
|    | ....................................................................... |
|    | ....................................................................... |
|____|_________________________________________________________________________|
| 11 | Modul de transport| Punctul de plecare| Punctul de sosire| Transportator|
|    | (drumuri publice, |                   |                  |              |
|    | cale ferata, mare,|                   |                  |              |
|    | aer, fluviu)      |                   |                  |              |
|    | 1. .............. | ................. | ................ | ............ |
|    | 2. .............. | ................. | ................ | ............ |
|    | 3. .............. | ................. | ................ | ............ |
|    | 4. .............. | ................. | ................ | ............ |
|    | 5. .............. | ................. | ................ | ............ |
|____|___________________|___________________|__________________|______________|
| 12 | Lista tarilor in ordinea in care sunt implicate in expediere            |
|    | (prima tara este tara care detine deseurile si ultima tara este tara de |
|    | destinatie)                                                             |
|    |_________________________________________________________________________|
|    | 1. .............. | 1. .............. | 1. ............. | 1. ......... |
|    | 2. .............. | 2. .............. | 2. ............. | 2. ......... |
|____|___________________|___________________|__________________|______________|
| 13 | Destinatar (nume comercial): .......................................... |
|    | Persoana de contact D-l/D-na: ......................................... |
|    | Adresa: ............................................................... |
|    | Cod postal: ......... Localitate: ................. Tara: ............. |
|    | Tel.: ................... Fax: ................ Telex: ................ |
|____|_________________________________________________________________________|
| 14 | (Casuta trebuie completata daca informatiile difera de cele de la       |
|    | pct. 13)                                                                |
|    | Locul de destinatie al deseurilor: .................................... |
|    | Persoana de contact D-l/D-na: ......................................... |
|    | Adresa: ............................................................... |
|    | Cod postal: ......... Localitate: ................. Tara: ............. |
|    | Tel.: ................... Fax: ................ Telex: ................ |
|____|_________________________________________________________________________|
| 15 | Solicitant (nume comercial): .......................................... |
|    | Persoana responsabila D-l/D-na: ....................................... |
|    | Adresa: ............................................................... |
|    | Cod postal: ......... Localitate: ................. Tara: ............. |
|    | Tel.: ................... Fax: ................ Telex: ................ |
|____|_________________________________________________________________________|
| 16 | In concordanta cu prevederile Directivei 92/3/Euratom,                  |
|    | i)  solicit autorizatie de expediere a deseurilor radioactive asa cum   |
|    |     sunt descrise mai sus;                                              |
|    | ii) certific ca toate informatiile furnizate in prezenta sunt corecte si|
|    |     ca expedierile se vor realiza conform tuturor prevederilor legale   |
|    |     aplicabile                                                          |
|    | (daca expedierile sunt de tip A sau C)                                  |
|    | - preiau inapoi deseurile daca expedierile nu pot avea loc sau          |
|    |   conditiile de expediere nu sunt indeplinite in totalitate (*)         |
|    | (daca expeditiile sunt de tip B sau D)                                  |
|    | - atasez o declaratie prin care detinatorul de deseuri radioactive      |
|    |   stabilit intr-o tara terta se angajeaza sa preia deseurile radioactive|
|    |   daca expedierile nu pot avea loc sau conditiile de expediere nu sunt  |
|    |   indeplinite in totalitate (*).                                        |
|    |                               ____                                      |
|    |   .....................      /    \    .............................    |
|    |      (Data si locul)         \____/             (Semnatura)             |
|    |                            (Stampila)                                   |
|    |                                                                         |
|    | ------------                                                            |
|    | (*) Numai o declaratie cu asterix poate fi solicitata. Se va sterge cea |
|    | care nu se aplica.                                                      |
|____|_________________________________________________________________________|

    SECTIUNEA 2

                        Numar de inregistrare: .............................
                          (se va completa de catre autoritatile responsabile
                          pentru emiterea autorizatiei de expediere)

    DOCUMENT STANDARD PENTRU MONITORAREA EXPEDIERII DE DESEURI RADIOACTIVE
                           (DIRECTIVA 92/3/EURATOM)

             APROBARE EMISA DE AUTORITATILE COMPETENTE CONSULTATE

    NOTA:
    1. Autoritatile competente responsabile pentru emiterea autorizatiei de expediere a deseurilor radioactive trebuie sa completeze casutele 17 si 18 imediat ce au primit cererea si sa aplice numar de inregistrare din coltul dreapta sus al fiecarei sectiuni a documentului standard. Acestea trebuie apoi sa faca suficiente copii din sectiunea 2 pentru a trimite cate un exemplar la toate autoritatile competente a caror aprobare este ceruta pentru expedierea/expedierile ce urmeaza a fi autorizata/autorizate. Pentru fiecare autoritate competenta care este consultata se completeze casuta 19 pe o copie a sectiunii 2; aceasta copie insotita de o copie a sectiunii 1 este transmisa autoritatii competente respective.
    2. Autoritatile competente consultate trebuie sa faca toate notarile suplimentare in casuta 19 si sa acorde cererii consideratia necesara. In maxim doua luni de la data primirii, autoritatea competenta consultata trebuie sa completeze casuta 20 si sa returneze copia originala a sectiunii 2 la autoritatea competenta responsabila pentru emiterea autorizatiei. Necompletarea sau netransmiterea formularului in timp util este considerata ca o aprobare a cererii de expediere, cu exceptia cazului prezentat in art. 6 (4) al Directivei 92/3/Euratom.

 ______________________________________________________________________________
| 17 | Autoritati competente responsabile pentru emiterea autorizatiei de      |
|    | expediere                                                               |
|    | In functie de tipul de expediere, aceste autoritati competente sunt:    |
|    | Tip A - autoritatile din tara de origine                                |
|    | Tip B - autoritatile din tara de destinatie                             |
|    | Tip C - autoritatile din tara de origine                                |
|    | Tip D - autoritatile din Statul Membru pe al carui teritoriu deseurile  |
|    |         intra in Comunitate                                             |
|    |                                                                         |
|    | Numele autoritatii competente: ........................................ |
|    | Persoana de contact D-na/D-l: ......................................... |
|    | Adresa: ............................................................... |
|    | Cod postal: ......... Localitate: ................. Tara: ............. |
|    | Telefon: ................ Fax: ................ Telex: ................ |
|____|_________________________________________________________________________|
| 18 | Data inregistrarii cererii: ........................................... |
|    |     ____                                                                |
|    |    /    \                         .............................         |
|    |    \____/                                 (Semnatura)                   |
|    |  (Stampila)                                                             |
|____|_________________________________________________________________________|
| 19 | Autoritati competente din tarile consultate                             |
|    |                                                                         |
|    | Tara: ................................................................. |
|    |                       _                  _                      _       |
|    | Tara de origine      |_| de tranzit     |_| de destinatie      |_|      |
|    |                                                                         |
|    | Numele autoritatilor competente: ...................................... |
|    | Persoana de contact D-na/D-l: ......................................... |
|    | Adresa: ............................................................... |
|    | Cod postal: ......... Localitate: ................. Tara: ............. |
|    | Telefon: ................ Fax: ................ Telex: ................ |
|____|_________________________________________________________________________|
| 20 | Aprobarea cererii de expediere de catre autoritatile din tarile         |
|    | consultate                                                              |
|    |     _                                                                   |
|    | Da |_|   (eventuale conditii)                                           |
|    |     _                                                                   |
|    | Nu |_|   (motivul refuzului)                                            |
|____|_________________________________________________________________________|
|    |                     _         |                    _                    |
|    | Eventuale conditii |_|        | Motivul refuzului |_|                   |
|    |                               |                                         |
|    | ............................. | ....................................... |
|    | ............................. | ....................................... |
|    | ............................. | ....................................... |
|    | ............................. | ....................................... |
|    | ............................. | ....................................... |
|    | ............................. | ....................................... |
|    | ............................. | ....................................... |
|    | ............................. | ....................................... |
|____|_______________________________|_________________________________________|
|    |                               ____                                      |
|    |   .....................      /    \    .............................    |
|    |      (data si locul)         \____/             (semnatura)             |
|    |                            (Stampila)                                   |
|____|_________________________________________________________________________|

    SECTIUNEA 3

                        Numar de inregistrare: .............................
                          (se va completa de catre autoritatile responsabile
                          pentru emiterea autorizatiei de expediere)

    DOCUMENT STANDARD PENTRU MONITORAREA EXPEDIERII DE DESEURI RADIOACTIVE
                         (DIRECTIVA 92/3/EURATOM)

                          AUTORIZATIA DE EXPEDIERE

    NOTA:
    Autoritatile competente responsabile pentru emiterea autorizatiei pentru expediere:
    1. Completeaza aceasta sectiune, la completarea casutei 22 vor tine seama de faptul ca perioada maxima de valabilitate a autorizatiei este de 3 ani.
    2. Transmit aceasta sectiune la solicitant impreuna cu celelalte sectiuni necesare (care sunt 1, 2, 4 si 5).
    3. Transmit copii ale acestei sectiuni la celelalte autoritati competente consultate.

 ______________________________________________________________________________
| 21 | Autoritati competente responsabile pentru emiterea autorizatiei de      |
|    | expediere                                                               |
|    | In functie de tipul de expediere, aceste autoritati competente sunt:    |
|    | Tip A - autoritatile din tara de origine                                |
|    | Tip B - autoritatile din tara de destinatie                             |
|    | Tip C - autoritatile din tara de origine                                |
|    | Tip D - autoritatile din Statul Membru pe al carui teritoriu deseurile  |
|    |         intra in Comunitate                                             |
|    |                                                                         |
|    | Numele autoritatii competente: ........................................ |
|    | Persoana de contact D-na/D-l: ......................................... |
|    | Adresa: ............................................................... |
|    | Cod postal: ......... Localitate: ................. Tara: ............. |
|    | Telefon: ................ Fax: ................ Telex: ................ |
|____|_________________________________________________________________________|
| 22 | Autorizatie                                                             |
|    |      _                                                           _      |
|    | Da  |_|      Valabila pentru o singura expediere                |_|     |
|    |      _                                                           _      |
|    | Nu  |_|      Valabila pentru mai multe expedieri                |_|     |
|    |                                                                         |
|    | Data expirarii autorizatiei: .........................................  |
|____|_________________________________________________________________________|
| 23 | Lista tarilor implicate in expediere                                    |
|    | (prima tara este cea in care sunt detinute deseurile si ultima tara este|
|    | tara de destinatie)                                                     |
|    |_________________________________________________________________________|
|    |         Tara        |   Conditii   |         Tara        |   Conditii   |
|    |                     |______________|                     |______________|
|    |                     |  Da   |  Nu  |                     |  Da   |  Nu  |
|____|_____________________|_______|______|_____________________|_______|______|
|    |                     |   _   |   _  |                     |   _   |   _  |
|    | 1. ................ |  |_|  |  |_| | 5. ................ |  |_|  |  |_| |
|    |                     |   _   |   _  |                     |   _   |   _  |
|    | 2. ................ |  |_|  |  |_| | 6. ................ |  |_|  |  |_| |
|    |                     |   _   |   _  |                     |   _   |   _  |
|    | 3. ................ |  |_|  |  |_| | 7. ................ |  |_|  |  |_| |
|    |                     |   _   |   _  |                     |   _   |   _  |
|    | 4. ................ |  |_|  |  |_| | 8. ................ |  |_|  |  |_| |
|____|_____________________|_______|______|_____________________|_______|______|
| 24 | Lista conditiilor:                 |           Motivul refuzului        |
|    | (cu indicarea tarii care impune    |                                    |
|    | conditiile si orice referinta la   |                                    |
|    | documente atasate)                 |                                    |
|    |____________________________________|____________________________________|
|    | .................................. | .................................. |
|    | .................................. | .................................. |
|    | .................................. | .................................. |
|    | .................................. | .................................. |
|____|____________________________________|____________________________________|
| 25 | Decizia adoptata si inregistrata in aceasta sectiune este in concordanta|
|    | cu prevederile Directivei 92/3/Euratom.                                 |
|    |                                                                         |
|    | Autoritatile competente consultate sunt informate ca autorizatia pentru |
|    | expedierea deseurilor radioactive a fost aprobata sau refuzata          |
|    |                               ____                                      |
|    |                              /    \                                     |
|    |                              \____/                                     |
|    |                             Stampila                                    |
|    |   .....................              .................................. |
|    |      (data si locul)                 (semnatura persoanei responsabile) |
|____|_________________________________________________________________________|
| N.B.:                                                                        |
| 1. Prin aceasta autorizatie nu se diminueaza in nici un fel                  |
|    responsabilitatile detinatorului, carausului, proprietarului,             |
|    expeditorului sau oricarei alte persoane fizice sau juridice implicate in |
|    transport;                                                                |
| 2. Expedierea deseurilor trebuie sa fie insotita de sectiunile 1, 3 si 4     |
|    completate corespunzator.                                                 |
|______________________________________________________________________________|

    SECTIUNEA 4

                        Numar de inregistrare: .............................
                          (se va completa de catre autoritatile responsabile
                          pentru emiterea autorizatiei de expediere)

    DOCUMENT STANDARD PENTRU MONITORAREA EXPEDIERII DE DESEURI RADIOACTIVE
                          (DIRECTIVA 92/3/EURATOM)

                               LISTA COLETELOR

    NOTA:
    Aceasta lista trebuie sa fie completata de detinatorul de deseuri radioactive inaintea fiecarei expedieri (chiar daca autorizatia se refera la mai multe expedieri). Ca si sectiunile 1 si 3 ale documentului standard, aceasta sectiune insoteste expedierea de deseuri radioactive si este atasata ulterior la instiintarea de receptie.

 ______________________________________________________________________________
| 26 | Detinator (nume comercial): ........................................... |
|    |                                                                         |
|    | Persoana de contact D-na/D-l: ......................................... |
|    | Adresa: ............................................................... |
|    | Cod postal: ......... Localitate: ................. Tara: ............. |
|    | Telefon: ................ Fax: ................ Telex: ................ |
|____|_________________________________________________________________________|
| 27 | Autorizatia acopera                                                     |
|    |                       _                                                 |
|    | o singura expediere  |_|                                                |
|    |                       _                                                 |
|    | mai multe expedieri  |_|   Numarul de serie al expedierii ............. |
|____|_________________________________________________________________________|
| 28 | Natura deseului: ...................................................... |
|    | Caracteristici fizico-chimice: ........................................ |
|    | Radionuclizi principali: .............................................. |
|    | Activitate maxima alfa/colet (GBq): ................................... |
|    | Activitate beta/gama/colet (GBq): ..................................... |
|    | Modelul de colet cu continut de deseuri radioactive (ex. pungi de       |
|    | plastic, butoaie metalice de 200 l, containere de transport ISO etc.):  |
|    | ....................................................................... |
|____|_________________________________________________________________________|
| 29 | Activitate totala alfa (GBq): ......................................... |
|    | Activitate totala beta/gama (GBq): .................................... |
|    | Numar total de colete: ................................................ |
|    | Masa neta totala a deseurilor (kg): ................................... |
|    | Masa totala bruta a deseurilor (kg): .................................. |
|    | Volumul total (optional): ............................................. |
|____|_________________________________________________________________________|
| 30 | Identificarea coletelor cu deseuri radioactive                          |
|    | (numar de identificare al fiecarui colet, masa totala (kg)/colet, masa  |
|    | neta (kg)/colet, activitate (GBq/colet)                                 |
|    | ....................................................................... |
|    |                                                                         |
|    | Vezi lista atasata (daca spatiul de deasupra nu este suficient) sau (la |
|    | alegere) documentul anexat continand datele mentionate mai sus.         |
|____|_________________________________________________________________________|
| 31 | Data expedierii: ...................................................... |
|    |                                                                         |
|    | Certific ca informatiile prezentate in aceasta sectiune si in lista     |
|    | anexata sunt corecte dupa cunostintele mele.                            |
|    |                               ________                                  |
|    |                              /        \                                 |
|    |                             /          \                                |
|    |                            |  Stampila  |                               |
|    |                             \          /                                |
|    |                              \________/                                 |
|    |                                                                         |
|    |   .....................                .............................    |
|    |      (Data si locul)                      (Semnatura detinatorului)     |
|____|_________________________________________________________________________|

    SECTIUNEA 5

                        Numar de inregistrare: .............................
                          (se va completa de catre autoritatile responsabile
                          pentru emiterea autorizatiei de expediere)

    DOCUMENT STANDARD PENTRU MONITORAREA EXPEDIERII DE DESEURI RADIOACTIVE
                          (DIRECTIVA 92/3/EURATOM)

              INSTIINTARE DE PRIMIRE sau (RECEPTIE) A DESEURILOR

    NOTA:
    Aceasta sectiune trebuie completata de destinatar, orice data suplimentara necesara fiind transmisa de solicitant. Totusi, un destinatar situat in exteriorul Comunitatii Europene poate face instiintarea printr-o declaratie separata de documentul standard de primirea (receptiei) deseurilor radioactive.

    In functie de tipul autorizatiei, daca este pentru una sau mai multe expeditii procedura este urmatoarea:

    Autorizatie pentru o singura expediere

    1. Expediere tip A sau B
    In 15 zile de la primirea deseurilor, destinatarul trebuie sa completeze casutele 32, 33 si 35 si sa transmita spre aprobare sectiunile 4 si 5 la autoritatile competente din Statul Membru (Tara Membra) de destinatie.
    Autoritatile competente din Statul Membru (Tara Membra) de destinatie transmit mai departe copii ale sectiunilor 4 si 5 celorlalte autoritati competente consultate (si dupa caz, originalul acestor 2 sectiuni la autoritatile competente care au emis autorizatia).
    Pentru expedierile intre State Membre (Tarile Membre), autoritatile competente din Tara Membra de origine trebuie sa transmita o copie de instiintare de primire (receptie) la detinatorul de deseuri.

    2. Expediere tip C si D
    Solicitantul trebuie sa se asigure ca destinatarul din afara Comunitatii Europene ii transmite sectiunile 4 si 5 cu casutele de la 32 la 35 completate imediat ce a primit deseurile. Sectiunea 5 poate fi inlocuita cu o declaratie din partea destinatarului care sa cuprinda cel putin informatiile continute in casutele 34 si 35.
    In 15 zile de la primirea deseurilor, solicitantul trebuie sa retransmita sectiunea 4 si sectiunea 5 (daca destinatarul nu utilizeaza sectiunea 5, solicitantul trebuie sa-l completeze cu exceptia casutei 34) si, dupa caz declaratia destinatarului, la autoritatile competente care au emis autorizatia.
    Aceste autoritati trebuie apoi sa trimita copii ale sectiunilor 4 si 5, si dupa caz, declaratia destinatarului la celelalte autoritati competente consultate.

    Autorizarea mai multor expedieri

    1. Expedieri tip A si B
    Destinatarul completeaza casutele 32, 33 si 35 ale sectiunii 5 dupa fiecare expediere in acest scop avand facute mai multe necompletate ale sectiunii 5 si transmite aceasta sectiune direct la autoritatile competente care au emis autorizatia. Destinatarul ataseaza la aceasta sectiune sectiunea 4 corespunzatoare aceleiasi expedieri.

    2. Expedieri tip C si D
    Solicitantul trebuie sa se asigure ca dupa fiecare expediere destinatarul din afara Comunitatii Europene completeaza casutele de la 32 la 35 pe o copie in alb a sectiunii 5 si i-o returneaza impreuna cu sectiunea 4 corespunzatoare.
    Solicitantul trebuie sa completeze casuta 36 a sectiunii 5 si sa transmita sectiunile 4 si 5 autoritatilor care au emis autorizatia.

    3. Toate tipurile de expedieri
    Cand toate expedierile acoperite de o autorizatie sunt efectuate, instiintarea finala de primire (receptie) este completata si transmisa ca si cum autorizatia ar fi valabila pentru o singura expediere cu urmatoarele exceptii:
    - este declarat in casuta 33 a sectiunii 5 ca expedierea in cauza este ultima acoperita de autorizatie;
    - orice declaratie facuta de destinatarul situat in afara Comunitatii Europene trebuie sa confirme ca toate deseurile acoperite de autorizatia de expediere au fost cu adevarat receptionate;
    - cu titlul recapitulativ sectiunea 4 pentru fiecare expediere acoperita de autorizatie trebuie sa fie anexata la instiintarea finala de primire (receptie).

 ______________________________________________________________________________
| 32 | Destinatar (nume comercial): .......................................... |
|    |                                                                         |
|    | Persoana de contact D-na/D-l: ......................................... |
|    | Adresa: ............................................................... |
|    | Cod postal: ......... Localitate: ................. Tara: ............. |
|    | Telefon: ................ Fax: ................ Telex: ................ |
|____|_________________________________________________________________________|
|    | Locul unde deseurile sunt detinute: ................................... |
|    | Persoana de contact D-na/D-l: ......................................... |
|    | Adresa: ............................................................... |
|    | Cod postal: ......... Localitate: ................. Tara: ............. |
|    | Telefon: ................ Fax: ................ Telex: ................ |
|____|_________________________________________________________________________|
| 33 | Autorizatia este acordata pentru                                        |
|    |                       _                                                 |
|    | O singura expediere  |_|                                                |
|    |                       _                                                 |
|    | Mai multe expedieri  |_|     Numarul expedierii ....................... |
|    |                                                       _         _       |
|    | Ultima expediere este acoperita de autorizatie   Da  |_|   Nu  |_|      |
|____|_________________________________________________________________________|
| 34 | Trebuie completata numai pentru expedieri de tip C si D                 |
|    | (aceasta casuta poate fi inlocuita cu o declaratie separata)            |
|    |                                                                         |
|    | Punctul de frontiera la intrare intr-o tara terta de destinatie:        |
|    |                                                                         |
|    | Tara: ................................................                  |
|    | Punctul de frontiera: ................................                  |
|____|_________________________________________________________________________|
| 35 | Data primirii deseurilor: ............................................. |
|    | Data transmiterii instiintarii de primire (receptie) impreuna cu        |
|    | sectiunea 4: .......................................................... |
|    |                                                                         |
|    | In functie de tipul expedierii, instiintarea de primire (receptie)      |
|    | trebuie sa fie transmisa:                                               |
|    | - expediere tip A sau B: la autoritatile competente din Statul Membru de|
|    |   destinatie.                                                           |
|    | - expedieri tip C si D: la solicitant (tip C: la detinator; tip D: la   |
|    |   persoana responsabila pentru expediere din tarile membre pe al carui  |
|    |   teritoriu intra deseurile in Comunitate.                              |
|____|_________________________________________________________________________|
|    | Certific prin prezenta ca aceste informatii de mai sus sunt exacte      |
|    | atat cat imi este posibil sa stiu.                                      |
|    |      ____                                                               |
|    |     /    \                                                              |
|    |     \____/      .............................                           |
|    |   (Stampila)     (semnatura destinatarului)                             |
|____|_________________________________________________________________________|
| 36 | Numai pentru expedieri tip C si D:                                      |
|    | Transmiterea de catre solicitant a instiintarii de primire (receptie) si|
|    | dupa caz a declaratiei destinatarului (vezi nota de mai jos) la         |
|    | autoritatile care au emis autorizatia:                                  |
|    |                                                                         |
|    | Data transmiterii instiintarii de primire (receptie) (impreuna cu       |
|    | sectiunea 4): ....................                                      |
|    | Punctul de frontiera la iesire din Comunitate:                          |
|    |                                                                         |
|    | Tara: ...................................................               |
|    | Punctul de frontiera: ...................................               |
|    |_________________________________________________________________________|
|    |      ____                                                               |
|    |     /    \                                                              |
|    |     \____/      .............................                           |
|    |   (Stampila)      (semnatura solicitantului)                            |
|____|_________________________________________________________________________|
| N.B.:                                                                        |
| 1. Un destinatar situat in afara Comunitatii Europene poate instiinta        |
| primirea (receptia) deseurilor printr-o declaratie sau certificat furnizand  |
| cel putin informatiile continute in casutele de la 32 pana la 35.            |
| 2. Autoritatile competente care primesc originalul instiintarii de primire   |
| (receptie) trebuie sa trimita copii ale acestuia celorlalte autoritati       |
| competente.                                                                  |
| 3. Formularele originale ale sectiunilor 4 si 5 trebuie sa fie trimise in    |
| final autoritatii competente care a emis autorizatia.                        |
| 4. Pentru expedierile intre Statele Membre, autoritatile competente din tara |
| de origine trebuie sa trimita o copie a instiintarii de primire (receptie) la|
| detinator.                                                                   |
|______________________________________________________________________________|

                                             


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 274/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 274 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu