Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 2570 din 3 noiembrie 2010

pentru aprobarea Regulamentului privind definitivarea în functie si promovarea în grade profesionale a personalului de probatiune

ACT EMIS DE: MINISTERUL JUSTITIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 746 din 9 noiembrie 2010



Având în vedere dispozitiile art. 25 si ale art. 33 alin. (1) din Legea nr. 123/2006 privind statutul personalului de probatiune, cu modificarile si completarile ulterioare,

în temeiul art. 13 din Hotarârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul justitiei emite urmatorul ordin:

Art. 1. - Se aproba Regulamentul privind definitivarea în functie si promovarea în grade profesionale a personalului de probatiune, prevazut în anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2. - Prezentul ordin intra în vigoare la data publicarii în Monitorul Oficial al României, Partea I, data la care se abroga Ordinul ministrului justitiei nr. 1.871/C/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind definitivarea în functie si promovarea în grade profesionale a personalului din serviciile de probatiune, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 558 din 9 august 2010.

Art. 3. - Directia de probatiune, Directia resurse umane, Directia financiar-contabila, curtile de apel, tribunalele si serviciile de probatiune vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

p. Ministrul justitiei,

Lidia Barac,

secretar de stat

ANEXA

REGULAMENT

privind definitivarea în functie si promovarea în grade profesionale a personalului de probatiune

CAPITOLUL I

Definitivarea în functie a personalului din serviciile de probatiune

Art. 1. - Definitivarea în functie a consilierilor de probatiune debutanti se face pe baza de examen, în raport cu vechimea în probatiune, precum si cu rezultatele obtinute în urma sustinerii examenului de definitivare.

Art. 2. - Se pot înscrie la examenul de definitivare în functie consilierii de probatiune debutanti care împlinesc stagiul efectiv pâna în ziua de sustinere a examenului de definitivare, inclusiv.

Art. 3. - Data, locul, precum si tematica examenului de definitivare în functie, actele necesare înscrierii si termenul de depunere a acestora se publica pe pagina electronica a Ministerului Justitiei si se afiseaza la sediul serviciilor de probatiune cu cel putin 60 de zile înainte de data organizarii acestuia.

Art. 4. - (1) Examenul de definitivare în functie a consilierilor de probatiune debutanti consta, în mod obligatoriu, într-o proba scrisa cu caracter teoretic si o proba scrisa cu caracter practic.

(2) Proba teoretica are ca obiect testarea cunostintelor privind: metodologia activitatii de protectie a victimelor, institutii de drept penal si procedura penala, criminologie, dezvoltare institutionala si cooperare institutionala, informatica sociala, sanatate mentala si infractiune, problema dependentei, sociologie aplicata si psihologia dezvoltarii.

(3) Proba practica consta în întocmirea unei lucrari scrise cu caracter aplicativ.

(4) Proba scrisa cu caracter teoretic si proba scrisa cu caracter practic se sustin în cadrul aceleiasi lucrari.

Art. 5. - (1) Pentru examenul de definitivare în functie, ministrul justitiei numeste prin ordin:

a) comisia de organizare a examenului;

b) comisia de verificare a cunostintelor;

c) comisia de solutionare a contestatiilor.

(2) Fiecare comisie are în componenta sa un presedinte, membri si un secretar.

(3) Din comisia prevazuta la alin. (1) lit. a) fac parte reprezentanti ai Directiei de probatiune si ai Directiei resurse umane din Ministerul Justitiei.

(4) Din comisiile prevazute la alin. (1) lit. b) si c) fac parte reprezentanti ai Directiei de probatiune.

(5) Nu pot face parte din comisiile prevazute la alin. (1) persoanele care sunt soti, rude sau afini pâna la gradul al IV-lea inclusiv cu oricare dintre candidatii înscrisi la examenul de definitivare în functie.

(6) Fiecare membru al comisiilor prevazute la alin. (1) semneaza o declaratie pe propria raspundere, în care precizeaza ca:

a) nu se afla în vreuna dintre situatiile de incompatibilitate prevazute la alin. (5);

b) va respecta secretul si confidentialitatea lucrarilor comisiei si a variantelor de subiecte ce vor fi elaborate.

Art. 6. - (1) Comisia de organizare a examenului are urmatoarele atributii:

a) centralizeaza cererile de înscriere la examen, întocmeste listele de înscriere, verifica îndeplinirea de catre candidati a conditiilor legale de participare la examen, întocmeste si afiseaza lista candidatilor care îndeplinesc conditiile legale de participare la examen si afiseaza lista finala a candidatilor;

b) asigura afisarea rezultatelor probelor de examen si a rezultatelor finale ale examenului;

c) asigura transmiterea rezultatelor examenului catre Directia de probatiune;

d) îndeplineste orice sarcini necesare pentru buna desfasurare a examenului.

(2) Comisia de verificare a cunostintelor are urmatoarele atributii:

a) stabileste tematica si elaboreaza subiectele pentru examenul de definitivare;

b) stabileste baremul de notare a probelor scrise cu caracter teoretic si practic;

c) noteaza lucrarile scrise ale candidatilor si stabileste media notelor acordate lucrarilor de catre fiecare membru al comisiei;

d) recorecteaza si stabileste nota finala acordata lucrarii, daca exista o diferenta în notare mai mare de doua puncte între corectori;

e) comunica în scris rezultatele probei catre comisia de organizare, în vederea afisarii acestora.

(3) Comisia de solutionare a contestatiilor are urmatoarele atributii:

a) solutioneaza contestatiile depuse de candidati cu privire la notarea lucrarilor scrise;

b) recorecteaza si stabileste nota finala acordata lucrarii, daca exista o diferenta în notare mai mare de doua puncte între corectori;

c) comunica în scris comisiei de organizare rezultatele solutionarii contestatiilor, în vederea afisarii acestora.

Art. 7. - (1) Candidatii care îndeplinesc conditiile legale de participare la examenul de definitivare în functie se prezinta la sustinerea probelor prevazute la art. 4 alin. (1).

(2) Intrarea candidatilor în salile în care se desfasoara examenul de definitivare în functie se face pe baza listelor întocmite pentru fiecare sala si a actului de identitate, cu cel putin jumatate de ora înainte de începerea probelor scrise. Dupa verificarea identitatii, fiecare candidat pastreaza pe banca actul de identitate, pâna la predarea lucrarii scrise. Pe lista se mentioneaza prezenta fiecarui candidat.

(3) Candidatii care nu se afla în sala în momentul deschiderii plicului cu subiectele pierd dreptul de a mai sustine examenul. Este interzisa intrarea în sala a candidatilor cu mijloace de comunicare la distanta, computere personale ori alte mijloace de stocare a informatiei.

(4) In vederea elaborarii lucrarii scrise, candidatii primesc coli de hârtie având stampila Directiei de probatiune. Se foloseste numai cerneala sau pix cu pasta de culoare albastra. La cerere, se pot pune la dispozitie, în mod suplimentar, coli de hârtie, iar daca este necesar, cerneala sau pixuri.

(5) Inainte de dictarea subiectelor, candidatii înscriu numele si prenumele pe coltul foii ce urmeaza sa fie lipit, pe care se aplica stampila Ministerului Justitiei - Directia de probatiune si semnatura unuia dintre membrii comisiei de verificare a cunostintelor.

(6) Pe toata durata desfasurarii probelor scrise, în salile în care se desfasoara examenul de definitivare au acces numai membrii comisiei de verificare a cunostintelor si persoanele care supravegheaza desfasurarea probelor.

(7) Timpul destinat pentru elaborarea lucrarii este cel stabilit de comisia de verificare a cunostintelor; dupa expirarea timpului stabilit pentru probele scrise, persoanele care asigura supravegherea strâng toate lucrarile predate de catre candidati si le predau comisiei de verificare a cunostintelor, care le înscrie într-un borderou.

(8) Daca examinarea se face în mai multe sali, se întocmeste câte un borderou pentru lucrarile din fiecare sala.

(9) Lucrarea se considera predata de catre candidat dupa verificarea starii acesteia de catre persoanele care supravegheaza desfasurarea probelor si dupa semnarea de catre candidat în borderoul de predare-primire a lucrarilor.

(10) Pe toata durata desfasurarii probelor scrise este interzisa parasirea salii de examen de catre candidati. In cazuri exceptionale, parasirea temporara a salii de examen se face numai cu însotitor.

(11) Pentru asigurarea ordinii în timpul examenului, membrii comisiei de verificare a cunostintelor sau persoanele care supravegheaza desfasurarea probelor pot redistribui candidatii în sala.

(12) Orice frauda sau încercare de frauda dovedita se sanctioneaza prin eliminarea din examen; în aceste cazuri, persoanele care asigura supravegherea îl sesizeaza de îndata pe presedintele comisiei de verificare a cunostintelor, care întocmeste un proces-verbal despre constatarile facute si masurile luate, iar lucrarea se anuleaza cu mentiunea „frauda".

(13) La finalizarea probelor scrise, baremul de corectare se afiseaza pe usa salii/salilor în care se desfasoara examenul de definitivare si pe pagina electronica a Ministerului Justitiei.

Art. 8. - (1) Fiecare lucrare este notata de la 0 la 10. Nu se acorda puncte din oficiu.

(2) Media finala a examenului de definitivare în functie se calculeaza ca medie aritmetica între notele obtinute la cele doua probe scrise.

(3) Sunt declarati admisi în urma examenului de definitivare în functie consilierii de probatiune debutanti care au obtinut media finala de minimum 7, dar nu mai putin de nota 5 la fiecare dintre cele doua probe scrise.

Art. 9. - Rezultatele examenului de definitivare în functie se publica pe pagina electronica a Ministerului Justitiei si se afiseaza la sediul serviciului în care îsi desfasoara activitatea candidatul, întocmindu-se un proces-verbal privind data si ora afisarii acestora.

Art. 10. - (1) Candidatii nemultumiti de rezultatele examenului de definitivare în functie pot formula contestatie la Directia de probatiune din cadrul Ministerului Justitiei, în termen de 48 de ore de la afisarea rezultatelor pe pagina electronica a acestuia.

(2) Contestatiile se solutioneaza de catre comisia de solutionare a contestatiilor în termen de 10 zile lucratoare de la primirea acestora.

(3) Rezultatele obtinute de candidati în urma solutionarii contestatiilor, precum si rezultatele finale ale examenului de definitivare în functie se publica pe pagina electronica a Ministerului Justitiei si se afiseaza la sediul serviciului de probatiune în care îsi desfasoara activitatea candidatul.

CAPITOLUL II

Promovarea în grade profesionale a personalului de probatiune

Art. 11. - Promovarea în gradele I si II a consilierilor de probatiune, precum si promovarea în gradul I a inspectorilor de probatiune se fac pe baza de examen, în raport cu vechimea în probatiune, competenta profesionala si cu rezultatele obtinute în activitate, dovedite pe baza evaluarii anuale a performantelor profesionale.

Art. 12. - (1) Vechimea în probatiune necesara pentru prezentarea la examenul de promovare în grade profesionale este cea prevazuta la art. 8 si 17 din Legea nr. 123/2006 privind statutul personalului de probatiune, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Nu se pot înscrie la examenul de promovare în grade profesionale consilierii de probatiune sau inspectorii de probatiune care au obtinut calificativul „foarte slab" sau „slab" la ultima evaluare a performantelor profesionale.

(3) Se pot înscrie la examenul de promovare consilierii de probatiune a caror vechime se împlineste pâna la data-limita de depunere a lucrarilor de disertatie, inclusiv.

Art. 13. - Data si locul sustinerii examenului de promovare în grade profesionale, precum si tematica, actele necesare înscrierii, termenul de depunere a acestora si a lucrarilor de disertatie se publica pe pagina electronica a Ministerului Justitiei si se afiseaza la sediul serviciilor de probatiune cu cel putin 60 de zile înainte de data organizarii acestuia.

Art. 14. - Examenul de promovare în gradele I si II a consilierilor de probatiune, precum si cel de promovare în gradul I a inspectorilor de probatiune constau în întocmirea unei lucrari de disertatie pe o tema aleasa din domeniul probatiunii sau care este în strânsa legatura cu domeniul probatiunii precum: teme specifice privind activitatile principale ale serviciilor de probatiune, drept penal si procedura penala, criminologie, dezvoltare si cooperare institutionala, problema dependentei, sanatate mentala, metode si instrumente de lucru, management si supervizare în probatiune.

Art. 15. - (1) Pentru examenul de promovare în grade profesionale se constituie urmatoarele comisii:

a) comisia de organizare a examenului;

b) comisia de verificare a cunostintelor;

c) comisia de solutionare a contestatiilor.

(2) Prevederile art. 5 alin. (2)-(6) si ale art. 6 alin. (1) se aplica în mod corespunzator.

(3) Comisia de verificare a cunostintelor are urmatoarele atributii:

a) stabileste tematica pentru examenul de promovare în grade profesionale a personalului de probatiune;

b) stabileste baremele de notare pentru întocmirea lucrarilor de disertatie, respectiv pentru sustinerea acestora;

c) acorda note pentru modalitatea de întocmire a lucrarilor de disertatie;

d) acorda note pentru modalitatea de prezentare a lucrarilor de disertatie;

e) stabileste nota finala a lucrarii de disertatie, ca medie aritmetica a notelor acordate conform lit. c) si d);

f) recorecteaza si stabileste nota finala acordata fiecarei lucrari de dizertatie, daca exista o diferenta în notare mai mare de doua puncte între corectori;

g) comunica rezultatele, în scris, comisiei de organizare, în vederea afisarii acestora.

(4) Comisia de solutionare a contestatiilor are urmatoarele atributii:

a) solutioneaza contestatiile depuse de candidati cu privire la notele acordate de comisia de verificare a cunostintelor conform alin. (3) lit. c), d) sau e);

b) recorecteaza si stabileste nota finala acordata fiecarei lucrari, daca exista o diferenta în notare mai mare de doua puncte între corectori;

c) comunica în scris comisiei de organizare rezultatele solutionarii contestatiilor, în vederea afisarii acestora.

(5) In cazul în care examenul de definitivare în functie se organizeaza concomitent cu examenul de promovare în grade profesionale, prin ordin al ministrului justitiei se pot numi comisii comune de examen.

Art. 16. - (1) Lucrarea de disertatie se prezinta în fata comisiei de verificare a cunostintelor.

(2) Intocmirea si prezentarea lucrarii de disertatie trebuie sa respecte urmatoarele criterii:

a) întinderea maxima de 30 de pagini, tehnoredactate în format A4, font Times New Roman 12, la 11/2 rând;

b) încadrarea în tematica examenului de promovare;

c) originalitate în abordarea si prezentarea temei;

d) folosirea acurata a metodelor si tehnicilor în raport cu abordarea temei;

e) aplicabilitatea si utilitatea temei pentru domeniul probatiunii;

f) încadrarea în timpul stabilit pentru prezentarea lucrarii;

g) coerenta prezentarii si a expunerii;

h) sintetizarea informatiilor în cuprinsul prezentarii.

(3) Prezentarea lucrarii de disertatie se înregistreaza audio, cu acordul prealabil al candidatului, iar înregistrarile sunt utilizate exclusiv în cadrul examenului.

Art. 17. - (1) Fiecare membru al comisiei de verificare a cunostintelor acorda o nota pentru întocmirea lucrarii si o nota pentru prezentarea lucrarii de disertatie, în conformitate cu criteriile prevazute la art. 16 alin. (2), precum si în conformitate cu baremele stabilite conform art. 15 alin. (3) lit. b).

(2) Prevederile art. 8 alin. (1) se aplica în mod corespunzator.

(3) Notele obtinute de candidat pentru întocmirea lucrarii, respectiv pentru prezentarea acesteia se calculeaza ca medie aritmetica între notele acordate de catre fiecare membru al comisiei de verificare a cunostintelor.

(4) Nota finala a lucrarii de disertatie se calculeaza ca medie aritmetica între notele acordate de membrii comisiei pentru întocmirea lucrarii, respectiv pentru sustinerea acesteia de catre fiecare candidat.

(5) Sunt declarati admisi la examenul de promovare în grade profesionale consilierii de probatiune si inspectorii de probatiune care au obtinut nota finala de minimum 8 la lucrarea de disertatie.

Art. 18. - (1) Rezultatele examenului de promovare în grade profesionale se publica pe pagina electronica a Ministerului Justitiei si se afiseaza la sediul serviciului în care îsi desfasoara activitatea candidatul, întocmindu-se un proces-verbal privind data si ora afisarii acestora.

(2) Candidatii nemultumiti de rezultatele examenului de promovare pot formula contestatie la Directia de probatiune din Ministerul Justitiei, în termen de 48 de ore de la afisarea rezultatelor pe pagina electronica a acestuia.

(3) Nu este admisibila contestatia împotriva notei acordate pentru prezentarea lucrarii de disertatie, atunci când candidatul nu si-a dat acordul pentru înregistrarea audio a probei.

(4) Contestatiile se solutioneaza de catre comisia de solutionare a contestatiilor în termen de ce mult 15 zile lucratoare de la expirarea termenului de 48 de ore de la afisarea rezultatelor pe pagina electronica a Ministerului Justitiei.

(5) Rezultatele obtinute de candidati în urma solutionarii contestatiilor, precum si rezultatele finale ale examenului de promovare în grade profesionale se publica pe pagina electronica a Ministerului Justitiei si se afiseaza la sediul serviciului de probatiune în care îsi desfasoara activitatea candidatul.

CAPITOLUL III

Dispozitii finale

Art. 19. - (1) Consilierii de probatiune debutanti declarati admisi la examenul de definitivare în functie sunt numiti pe posturi de consilier de probatiune gradul III de la data afisarii rezultatelor finale ale examenului pe pagina electronica a Ministerului Justitiei si sunt salarizati corespunzator acestui grad.

(2) Neprezentarea nejustificata a consilierilor de probatiune debutanti la examenul de definitivare în functie sau respingerea acestora la doua sesiuni atrage eliberarea din functie.

Art. 20. - (1) Ministerul Justitiei îndeplineste formalitatile legate de definitivarea în functie a consilierilor de probatiune debutanti care au fost declarati admisi la examenul de definitivare în functie, în termen de maximum 30 de zile de la data afisarii rezultatelor finale ale examenului pe pagina electronica a Ministerului Justitiei.

(2) Dispozitiile alin. (1) se aplica în mod corespunzator si în cazul eliberarii din functie a consilierilor de probatiune debutanti aflati în una dintre situatiile prevazute la art. 19 alin. (2).

Art. 21. - (1) Promovarea consilierilor de probatiune si a inspectorilor de probatiune declarati admisi la examenul de promovare în grade profesionale se face de la data afisarii rezultatelor finale ale examenului pe pagina electronica a Ministerului Justitiei.

(2) Promovarea consilierilor de probatiune se face numai în gradul imediat superior.

Art. 22. - Ministerul Justitiei îndeplineste formalitatile legate de promovarea si salarizarea corespunzatoare a consilierilor de probatiune si a inspectorilor de probatiune declarati admisi la examenul de promovare în grade profesionale, în termen de maximum 30 de zile de la data afisarii rezultatelor finale pe pagina electronica a Ministerului Justitiei.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 2570/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 2570 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu