Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 2409/C din 25 august 2004

pentru aprobarea Instructiunilor privind utilizarea semnaturii electronice in vederea inregistrarii formularelor si cautarii datelor in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare

ACT EMIS DE:                MINISTERUL JUSTITIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 829 din  8 septembrie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 28^3 din Ordonanta Guvernului nr. 89/2000 privind unele masuri pentru autorizarea operatorilor si efectuarea inscrierilor in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, aprobata cu modificari prin Legea nr. 298/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,
    avand in vedere prevederile art. 30 alin. (2) si ale art. 47 alin. (5) din Regulamentul pentru organizarea si functionarea Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobiliare, adoptat prin Hotararea Guvernului nr. 802/1999, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in conformitate cu dispozitiile art. 6 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 736/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, cu modificarile si completarile ulterioare,

    ministrul justitiei emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Instructiunile privind utilizarea semnaturii electronice in vederea inregistrarii formularelor si cautarii datelor in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, cuprinse in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Directia publicitate mobiliara, imobiliara si notari publici va lua masurile necesare in vederea ducerii la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    Art. 3
    Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                          Ministrul justitiei,
                          Cristian Diaconescu

    ANEXA 1

                             INSTRUCTIUNI
privind utilizarea semnaturii electronice in vederea inregistrarii formularelor si cautarii datelor in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare

    Art. 1
    (1) Orice persoana fizica sau juridica va putea inainta, in calitate de solicitant, catre un operator/agent autorizat al Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobiliare, cereri de inscriere in arhiva a formularelor de avize de garantie ori de cautare a unor informatii inscrise in baza de date a arhivei, sub forma unor inscrisuri intocmite prin mijloace electronice carora li s-a incorporat, atasat sau asociat semnatura electronica extinsa a solicitantului, bazata pe un certificat calificat valabil, cu plata taxei stabilite de lege si a tarifului corespunzator stabilit de acel operator si cu conditia ca operatorul/agentul autorizat respectiv sa agreeze aceasta modalitate de remitere a solicitarilor.
    (2) Termenii urmatori vor avea sensurile de mai jos:
    a) TED inseamna transferul electronic de date al formularelor de avize de garantie, al solicitarilor de cautare a avizelor de garantie, precum si al rezultatelor cautarilor;
    b) document TED reprezinta un document in format electronic transmis intre solicitant si operator/agent autorizat, semnat cu semnatura electronica extinsa a solicitantului si a operatorului/agentului autorizat.
    Art. 2
    Transferul electronic al documentelor intre solicitanti si operatori/agenti autorizati se va putea realiza sub forma:
    a) fisierelor atasate unui e-mail, care au incorporata, atasata ori asociata o semnatura electronica extinsa, bazata pe un certificat valabil;
    b) mesajelor de e-mail care au incorporata, atasata sau asociata o semnatura electronica extinsa, bazata pe un certificat valabil. Mesajul de e-mail va include un singur formular de aviz de garantie ori o singura solicitare de cautare in arhiva;
    c) fisierelor transmise prin alte tehnici decat prin e-mail, care au incorporata, atasata ori asociata o semnatura electronica extinsa, bazata pe un certificat valabil.
    Art. 3
    (1) La receptionarea unui document TED, operatorii/agentii autorizati au obligatia de a transmite solicitantilor instiintari de acceptare sau de respingere pentru documentele TED, iar in cazul unei instiintari de respingere, in mod obligatoriu sub forma unui alt document TED, semnat cu semnatura electronica a operatorului/agentului.
    (2) Un document care poate fi citit de echipamentul arhivei, dar nu este semnat electronic sau nu este completat corespunzator prevederilor legale ori nu are formatul acceptat de arhiva va fi refuzat de operator. Operatorul va comunica solicitantului respectiv si explicatia refuzului atunci cand acest lucru este posibil.
    Art. 4
    (1) Documentele transmise electronic de catre solicitanti vor fi stocate de catre operatori/agenti autorizati, fara a le modifica, pe suport informatic, in conditii care sa asigure integritatea acestora; documentele receptionate vor fi copiate, fara a le modifica, si pe unul sau mai multe dispozitive suplimentare de stocare, in scopul prevenirii pierderii datelor.
    (2) In momentul acceptarii unui document TED operatorul/agentul autorizat va intocmi pe suport informatic, fie prin utilizarea aplicatiei software a arhivei, fie prin alte metode, o evidenta continand toate informatiile referitoare la respectivul document, care va fi stocata la operator/agent in conditiile prevazute la alin. (1).
    (3) Datele din formularele de avize de garantie vor fi transferate in sistemul de administrare a informatiei al arhivei de catre operatorii/agentii autorizati, fie prin introducerea directa a acestora, fie prin utilizarea unor tehnici de preluare automata.
    (4) Dupa efectuarea inscrierii in arhiva, o copie a formularului de aviz de garantie va fi transmisa solicitantului de catre operator/agent, in forma electronica, semnata cu semnatura electronica extinsa a operatorului sau agentului, cu mentionarea numarului si datei inregistrarii formularului, precum si a numarului de identificare a inregistrarii.
    (5) In cazul unei cereri de cautare in arhiva, inaintata sub forma unui document TED, operatorul/agentul autorizat va transmite solicitantului respectiv un inscris in forma electronica ce va cuprinde rezultatele cautarii, precum si criteriile si termenii propusi de solicitant si cei utilizati de operator din proprie initiativa, daca este cazul, in functie de care s-a realizat cautarea; ansamblul solicitare de cautare - comunicarea rezultatului cautarii, transmis sub forma unor inscrisuri in format electronic carora li s-a incorporat, atasat sau asociat o semnatura electronica extinsa, bazata pe un certificat calificat valabil, inlocuieste procesul-verbal de cautare.
    (6) Documentele TED transmise solicitantilor de catre operatori/agenti autorizati vor fi, de asemenea, incluse intr-o evidenta, conform celor prevazute la alin. (2).
    Art. 5
    Solicitarea de inregistrare in arhiva a unui formular de aviz de garantie, adresata pe seama unei persoane juridice de catre o persoana fizica, alta decat cea care, in calitate de organ de conducere, poate reprezenta entitatea in relatiile cu tertii, va fi in mod obligatoriu precedata de o notificare din partea reprezentantului legal al persoanei juridice catre operatorul/agentul care va efectua inscrierea, transmisa sub forma unui inscris semnat cu semnatura electronica proprie a acestuia; in cuprinsul notificarii reprezentantul legal al persoanei juridice va declara pe propria raspundere cu privire la existenta procurii autentice prin care persoana fizica respectiva a fost mandatata sa adreseze solicitari de inregistrare in arhiva pe seama persoanei juridice si va preciza limitele imputernicirii.
    Art. 6
    (1) In vederea utilizarii sistemului de transfer electronic de date Autoritatea de Supraveghere va publica pe site ul Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobiliare, la data intrarii in vigoare a prezentelor instructiuni, cu caracter obligatoriu pentru operatori/agenti autorizati si pentru solicitanti, o lista completa referitoare la tipurile documentelor TED utilizate, precum si alte conditii tehnice ce trebuie indeplinite in acest sens de catre solicitanti si utilizatorii autorizati.
    (2) Specificatiile tehnice publicate pe site ul Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobiliare vor putea fi completate si modificate de Autoritatea de Supraveghere, in functie de progresul tehnologic, cu instiintarea prealabila a utilizatorilor autorizati si a solicitantilor de inscrieri sau de cautari in arhiva.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 2409/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 2409 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu