Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 232/4034 din  2 martie 2004

privind modificarea si completarea Metodologiei pentru organizarea si certificarea instruirii profesionale a personalului privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena, aprobata prin Ordinul ministrului sanatatii si al ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 1.225/5.031/2003

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII - Nr. 232 din 2 martie 2004


SmartCity3

              MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII - Nr. 4.034 din 16 iunie 2004
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 606 din  6 iulie 2004

    Vazand Referatul de aprobare al Directiei generale sanatate publica si inspectia sanitara de stat nr. OB 2.225/2004,
    in baza dispozitiilor Legii nr. 98/1994 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 6 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, republicata, cu modificarile ulterioare, a prevederilor art. 5 alin. (3) lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, aprobata cu modificari prin Legea nr. 650/2002, si ale dispozitiilor art. 46 alin. (7) din Normele de igiena a produselor alimentare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.198/2002,
    in temeiul prevederilor Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Hotararii Guvernului nr. 410/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei si Cercetarii,

    ministrul sanatatii si ministrul educatiei si cercetarii emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Metodologia pentru organizarea si certificarea instruirii profesionale a personalului privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena, aprobata prin Ordinul ministrului sanatatii si al ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 1.225/5.031/2003, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 49 din 20 ianuarie 2004, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Litera f) a articolului 4 va avea urmatorul cuprins:
    "f) sa asigure programul de instruire cu formatori-medici cu specialitatea igiena, epidemiologie sau medicina de laborator - cu autorizatie de libera practica. Formatorii implicati in formarea cursantilor supusi examinarii nu vor face parte din comisia de examen."
    2. Literele b) si h) ale articolului 5 vor avea urmatorul cuprins:
    "b) documente, in copii legalizate, care dovedesc legalitatea organizarii si functionarii furnizorului de instruire;
    ...........................................................................
    h) chitanta de achitare, in contul institutului de sanatate publica evaluator, a sumei de 2.000.000 lei, suma aferenta serviciului prestat catre furnizorul de instruire pentru analiza documentatiei, elaborarea referatului tehnic de evaluare in vederea avizarii si transmiterea documentatiei la Ministerul Sanatatii - Directia generala sanatate publica si inspectia sanitara de stat."
    3. Alineatul (2) al articolului 7 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Comisiile de examen au urmatoarea componenta:
    a) Directorul executiv adjunct medicina preventiva al directiei de sanatate publica judetene/a municipiului Bucuresti - presedinte;
    b) un reprezentant desemnat de Ministerul Educatiei si Cercetarii din cadrul inspectoratului scolar judetean/al municipiului Bucuresti;
    c) un reprezentant al directiei de sanatate publica teritoriale;
    d) un secretar din cadrul directiilor de sanatate publica teritoriale."
    4. Articolul 8 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 8
    (1) Furnizorii de instruire asigura inscrierea la examen a participantilor la programul de instruire si achita suma aferenta serviciului prestat pentru organizarea examenului de absolvire la directiile de sanatate publica teritoriale care organizeaza examenul de absolvire.
    (2) Inscrierea candidatilor se face pe baza cataloagelor, in dublu exemplar, completate de furnizorii de instruire. Modelul catalogului este prezentat in anexa nr. 3.
    (3) Directiile de sanatate publica teritoriale au obligatia sa realizeze si sa gestioneze, prin Biroul pentru avize si autorizatii sanitare, baza de date a absolventilor programelor de instruire inscrisi la examenul de absolvire.
    (4) Suma aferenta prestatiei de organizare a examenului de absolvire a programelor de instruire privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena este in valoare de 200.000 lei pentru fiecare candidat si se achita la directiile de sanatate publica teritoriale de catre furnizorii de instruire."
    5. Articolul 10 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 10
    (1) Examenul de absolvire se organizeaza la sediul furnizorului sau alta locatie asigurata de acesta, care sa fie avizata sanitar pentru activitati de invatamant.
    (2) Cheltuielile legate de deplasarea comisiei de examen vor fi suportate de catre furnizorul de instruire."
    6. Articolul 21 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 21
    (1) Ministerul Sanatatii asigura, prin Institutul de Sanatate Publica Bucuresti, tiparirea si distribuirea, contra cost, a formularelor pentru certificatele de absolvire marcate cu elemente de securizare.
    (2) Sumele prevazute la art. 5 lit. h), precum si la art. 8 alin. (4) constituie venituri proprii ale institutiilor sanitare publice si se utilizeaza de acestea in conditiile legii."
    7. Articolul 22 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 22
    (1) Certificatele de absolvire eliberate de furnizorii de instruire avizati conform dispozitiilor prezentului ordin sunt valabile 3 ani de la data eliberarii.
    (2) Certificatele de absolvire eliberate de furnizorii de instruire avizati anterior emiterii prezentului ordin sunt valabile 3 ani de la data eliberarii."
    Art. 2
    Directia generala sanatate publica si inspectia sanitara de stat din cadrul Ministerului Sanatatii, institutele de sanatate publica, Directia generala pentru invatamant preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, precum si inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire dispozitiile prezentului ordin.
    Art. 3
    Prezentul ordin va intra in vigoare la 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                            Ministrul sanatatii,
                               Ovidiu Brinzan

                      Ministrul educatiei si cercetarii,
                             Alexandru AthanasiuSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 232/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 232 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu