Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 2217 din 21 decembrie 2005

pentru aprobarea Normei metodologice de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apa a satelor, republicata, astfel cum a fost modificata si completata prin Hotararea Guvernului nr. 1.256/2005

ACT EMIS DE:        MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI

ACT PUBLICAT IN:    MONITORUL OFICIAL  NR. 128 din 10 februarie 2006



 

     In temeiul art. II din Hotararea Guvernului nr. 1.256/2005 privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 577/1997 pentru aprobarea Programului privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apa a satelor, conectarea satelor la reteaua de electrificare si la retelele telefonice si al art. 5 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 412/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, cu modificarile si completarile ulterioare,

     ministrul transporturilor, constructiilor si turismului emite urmatorul ordin:

     Art. 1. - Se aproba Norma metodologica de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apa a satelor, republicata, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
     Art. 2. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
     Art. 3. - La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Normele metodologice ale ministrului lucrarilor publice si amenajarii teritoriului nr. 1.270/1999 de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 577/1997 pentru aprobarea Programului privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apa a satelor, conectarea la reteaua de electrificare si la retelele telefonice, astfel cum a fost modificata prin Hotararea Guvernului nr. 211/1999, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 290 din 23 iunie 1999.
     Art. 4. - Directia generala achizitii in lucrari publice si infrastructura rurala va duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

     Ministrul transporturilor,
     constructiilor si turismului,
     Gheorghe Dobre

     ANEXA 1

     NORMA METODOLOGICA
de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apa a satelor, republicata, astfel cum a fost modificata si completata prin Hotararea Guvernului nr. 1.256/2005

     CAPITOLUL  1
     Dispozitii generale

     Art. 1. - (1) Programul privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apa a satelor, denumit in continuare Program, reprezinta sprijinul acordat de statul roman pentru echiparea comunelor si satelor din componenta acestora cu lucrari de infrastructura rutiera si edilitara, prin continuarea si extinderea Programului, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 577/1997, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 294 din 24 iunie 1999, astfel cum a fost modificata si completata prin Hotararea Guvernului nr. 1.256/2005.
     (2) Programul este compus din:
     a) subprogramul privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate, prevazut in anexa nr. 1;
     b) subprogramul privind alimentarea cu apa a satelor, prevazut in anexa nr. 2.
     Art. 2. - (1) Fondurile alocate de la bugetul de stat pentru finantarea Programului se cuprind si se deruleaza prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
     (2) In completarea fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru realizarea lucrarilor prevazute in cadrul Programului vor fi utilizate si solutii alternative de finantare, cum ar fi: alocatii de la bugetul local, alte surse atrase (contributia populatiei, sponsorizari etc.), precum si, dupa caz, credite interne, credite externe rambursabile sau nerambursabile.
     (3) Contributia populatiei la realizarea obiectivelor prevazute in Program este benevola, sub forma de participare in munca sau in bani, si este stabilita de consiliile locale, prin consultarea colectivitatilor locale.
     Art. 3. - (1) Consiliile locale au obligatia de a aduce la cunostinta locuitorilor comunei/satului prevederile Programului, proiectele inscrise in acesta, etapele de realizare, costurile estimative si sa solicite sprijinul acestora pentru indeplinirea lui.
     (2) Selectia proiectelor care fac obiectul finantarii Programului se va face de catre consiliile judetene si consiliile locale, in baza unor criterii stabilite de aceste autoritati, avand in vedere, in principal, zonele cu disfunctionalitati mari in alimentarea cu apa potabila, comunele cu potential economico-turistic, precum si asigurarea conditiilor minimale de infrastructura rurala in comunitatile sarace.
     (3) Promovarea de noi proiecte va urmari posibilitatea asigurarii surselor de finantare, avandu-se in vedere cu prioritate finalizarea celor incepute, alinierea solutiilor tehnice la standardele europene implementate in Romania, cu prevederea solutiilor economice in proiectare, executie si intretinere.
     (4) Programele anuale vor viza corelarea cu termenele de punere in functiune a obiectivelor promovate prin procedurile de achizitie publica si a cuantumului posibil de asigurat in finantarea executiei acestora.
     (5) Consiliile locale, ca autoritati deliberative, si primarii, ca autoritati executive, raspund de realizarea prevederilor Programului in interesul colectivitatii locale respective.
     (6) Consiliile judetene, in baza atributiilor lor, sprijina si coordoneaza activitatea consiliilor locale in fundamentarea proiectelor, asigura asistenta juridica si tehnica de specialitate necesara si monitorizeaza executarea lucrarilor in calitatea lor de ordonator de credite, in conformitate cu Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
     (7) Consiliile locale sunt titulari de contracte pentru obiectivele din administrarea acestora.
     Art. 4. - Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului coordoneaza realizarea Programului, fundamenteaza, impreuna cu consiliile judetene, necesarul anual de fonduri de la bugetul de stat si urmareste, prin organele sale, realizarea Programului, in conformitate cu Legea nr. 500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

     CAPITOLUL  2
     Subprogramul privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate

     Art. 5. - (1) Prin drumuri de interes local, in contextul finantarii subprogramului privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate, sunt avute in vedere drumurile comunale si drumurile de interes judetean. Fac obiectul Programului drumurile judetene care asigura legatura dintre comune, sectoarele de drumuri judetene situate in intravilanul localitatilor rurale, intre resedintele de comuna cu orase, municipii, dupa caz, obiective economico-turistice.
     (2) Subprogramul are in vedere si strazile principale din interiorul comunelor, in functie de importanta lor.
     Art. 6. - (1) Categoriile de lucrari care pot fi finantate in cadrul subprogramului prevazut in anexa nr. 1 sunt:
     a) pietruiri de drumuri de interes local de pamant;
     b) imbracaminti bituminoase pe drumurile de interes local de pamant sau pietruite;
     c) refacerea imbracamintei drumurilor de interes local pietruite, asfaltate sau cu imbracaminti bituminoase, degradate.
     (2) De asemenea, pot fi finantate urmatoarele lucrari:
     a) corectia elementelor geometrice - profiluri transversale si longitudinale, curbe, suprainaltari etc.;
     b) amenajarea acostamentelor;
     c) amenajarea intersectiilor cu alte drumuri, inclusiv cu cele de exploatare sau vicinale, prin imbracaminte din macadam sau balast pe o lungime de 50 m;
     d) executia de santuri de colectare si dirijare a apelor pluviale;
     e) constructia de podete si poduri, ziduri de sprijin si consolidari de taluzuri, acolo unde situatia o impune.
     Art. 7. - (1) Pentru a se evita scoaterea terenurilor din circuitul agricol sau silvic se vor respecta, pe cat posibil, traseul actual, latimea carosabilului si ampriza existenta.
     (2) Lucrarile noi sau de reabilitare se vor realiza pe baza de proiect tehnic, iar incredintarea atat a elaborarii documentatiei tehnico-economice, cat si a contractelor de executie a lucrarilor se va face prin contract de achizitie publica, atribuit in conformitate cu prevederile legale in vigoare privind achizitiile publice.
     (3) Proiectele tehnice, indiferent de administratorul drumului, se aproba de ordonatorul de credite, conform competentelor stabilite prin Legea nr. 500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
     (4) Se vor urmari implementarea si extinderea aplicarii, in cadrul unor programe-pilot de proiectare, executie si urmarire a comportarii in exploatare, a unor solutii constructive, materiale si/sau tehnologii noi, prin realizarea de prototipuri si experimentari in situ.
     Art. 8. - In intravilan, accesul din drumul comunal sau judetean catre gospodariile riveranilor se va realiza prin grija si pe cheltuiala fiecarui proprietar. Pentru o rezolvare unitara, primariile, sub coordonarea directiei de specialitate din cadrul consiliului judetean, vor elabora detalii-tip de amenajare a accesului, obligatorii pentru fiecare locuitor riveran drumului.
     Art. 9. - In situatia in care un drum comunal este administrat pe tronsoane de catre mai multe consilii locale, iar Programul prevede pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea integrala a acestuia, atributiile fiecarei primarii se vor stabili pe baza de protocol, cu avizul consiliului judetean. In protocol va fi desemnat consiliul local care raspunde de realizarea unitara a proiectului. Proiectul tehnic va fi aprobat prin ordin comun al consiliilor locale care administreaza tronsoanele de drum si va fi avizat conform legii.
     Art. 10. - Podurile noi de pe tronsoanele de drumuri comunale si judetene care urmeaza a fi pietruite, reabilitate si/sau asfaltate sunt investitii publice si se realizeaza in conformitate cu reglementarile in domeniu. Consiliile judetene si locale vor urmari ca podurile noi sa se realizeze corelat cu lucrarile de baza. In mod similar se va proceda si cu reparatiile podurilor existente.
     Art. 11. - Autoritatile locale vor avea in vedere asigurarea unor proiecte economice in conformitate cu normativele si standardele de proiectare in vigoare. Temele de proiectare vor face precizari cu privire la respectarea parametrilor tehnici impusi de aceste normative.
     Art. 12. - (1) Autoritatile locale vor asigura realizarea activitatilor de intretinere a drumurilor de interes local (judetene, comunale, vicinale, strazi) pietruite, reabilitate si/sau asfaltate, care constau, in principal, din:
     a) intretinerea platformei drumului: nivelarea, astuparea gropilor, refacerea stratului de balast sau de macadam etc.;
     b) asigurarea scurgerii apelor din zona drumului;
     c) intretinerea si curatarea santurilor, rigolelor si drenurilor;
     d) intretinerea zidurilor de sprijin;
     e) intretinerea semnalizarii verticale;
     f) repararea prin plombare a degradarilor, fisurilor;
     g) tratamente de suprafata.
     (2) Lucrarile de intretinere se vor efectua in conformitate cu normativele privind intretinerea si repararea drumurilor publice in vigoare.

     CAPITOLUL  3
     Subprogramul privind alimentarea cu apa a satelor

     Art. 13. - (1) Subprogramul privind alimentarea cu apa a satelor asigura introducerea sistemelor centralizate de alimentare cu apa si are in vedere asigurarea alimentarii cu apa in circa 30% din localitatile care nu dispun de sisteme centralizate de alimentare cu apa, prin:
     a) finalizarea obiectivelor de investitii aflate in prezent in executie (inclusiv a celor puse in functiune partial);
     b) inceperea de noi obiective, pe baza de studii de fezabilitate aprobate, in curs de aprobare sau in elaborare la data aprobarii Programului.
     (2) Alimentarile cu apa sunt obiective de investitii publice, iar inceperea de noi obiective se va face esalonat, in functie de prioritati.
     Art. 14. - (1) Elaborarea documentatiilor tehnico-economice, respectiv studiile de fezabilitate si proiectele tehnice de executie, si incredintarea executiei lucrarilor se vor face cu respectarea prevederilor legale in vigoare privind achizitiile publice.
     (2) Aprobarea documentatiilor tehnico-economice se va face cu respectarea Legii nr. 500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, in contextul avizarii studiilor de fezabilitate conform reglementarilor in vigoare.
     (3) Studiile de fezabilitate aferente obiectivelor noi de alimentare cu apa vor adopta solutii compatibile cu reglementarile de mediu din Romania, adaptate si/sau armonizate cu cele ale Uniunii Europene in domeniu, avandu-se in vedere, in perspectiva, si realizarea investitiilor care vor fi demarate in cadrul Programului national de constructie a retelei de canalizare si de realizare a statiilor de epurare in localitatile rurale.
     Art. 15. - Stabilirea prioritatilor pentru obiectivele de investitii noi va avea in vedere rezolvarea zonelor cu disfunctionalitati mari in asigurarea cu apa potabila, localitatile cu potential economic existent sau de perspectiva si comunitatile sarace, in acord cu prevederile Planului de amenajare a teritoriului national aprobat, sectiunea a II-a "Apa": zone cuprinzand localitati rurale, cu resurse limitate de apa, care reclama realizarea unor lucrari prioritare de alimentare cu apa in sistem centralizat.
     Art. 16. - (1) In cadrul procesului de analiza, adoptare a deciziilor si stabilire a solutiilor, factorii implicati in procesul de implementare a investitiilor de alimentare cu apa potabila in mediul rural trebuie sa aiba in vedere promovarea unor variante cat mai simple si economice, determinate si de tipul surselor de apa - de adancime sau de suprafata.
     (2) La realizarea lucrarilor va fi prevazuta utilizarea exclusiva a materialelor agrementate, conform reglementarilor nationale si pe baza standardelor nationale armonizate cu legislatia si exigentele Uniunii Europene in domeniu.
     (3) Nu se vor realiza sisteme centralizate de alimentare cu apa in situatiile in care sunt posibile adancirea, amenajarea, curatarea si dezinfectarea fantanilor existente, daca panza de apa freatica este situata la mica adancime, iar parametrii de calitate ai apei se incadreaza in limitele admise.
     (4) Dupa caz, poate fi avuta in vedere si construirea de puturi forate de mica adancime dotate cu pompe submersibile, conducta de refulare, statie de clorinare, rezervor si retea de distributie locala sau ramificata.
     (5) Autoritatile locale vor initia si vor efectua o campanie de educare a populatiei pentru a gospodari rational resursele de apa existente, de constientizare a populatiei in ceea ce priveste importanta lucrarilor avand ca obiect apa si mobilizarea cetatenilor in lupta impotriva poluarii resurselor de apa, in conformitate cu legislatia europeana.
     (6) Autoritatile locale vor elabora o metodologie simplificata privind posibilitatile locuitorilor de bransare la reteaua de distributie a apei potabile, cu costuri minime privind autorizatia de construire si a lucrarilor de executie.

     CAPITOLUL  4
     Atributii si responsabilitati in coordonarea Programului

     Art. 17. - Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, prin directia de specialitate, coordoneaza realizarea Programului, scop in care:
     a) fundamenteaza, impreuna cu consiliile judetene, necesarul anual de fonduri din sume de la bugetul de stat catre bugetele locale, in conformitate cu prioritatile comunitatilor locale, distinct pe obiective si/sau localitati, pe subprograme si pe surse de finantare, in conditiile legii;
     b) prezinta si sustine la Ministerul Finantelor Publice necesarul anual de fonduri din sume de la bugetul de stat, in limita valorica posibil de mobilizat cu aceasta destinatie, ca anexa la proiectul legii anuale de aprobare a bugetului de stat;
     c) sprijina, printr-o indrumare metodologica unitara si coerenta, elaborarea de catre consiliile judetene si consiliile locale a programelor proprii, asigura controlul respectarii prevederilor programului aprobat si a prioritatilor prevazute;
     d) participa, prin reprezentanti specialisti, in comisiile de evaluare a ofertelor in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de proiectare si/sau executie pentru obiectivele din Program;
     e) urmareste aplicarea Programului prin organizarea periodica de analize asupra modului de derulare a acestuia si initiaza, impreuna cu consiliile judetene implicate, masuri pentru eliminarea disfunctionalitatilor aparute;
     f) participa, prin reprezentanti specialisti, la activitatile comisiilor de receptie la terminarea lucrarilor si finala, pentru obiectivele din Program.
     Art. 18. - (1) Fundamentarea necesarului anual de fonduri se stabileste pe subprograme si obiective de catre consiliile judetene, impreuna cu consiliile locale, pe baza listelor cuprinzand propunerile de obiective, pentru a fi prevazute in programul anual, si a prioritatilor justificate de catre autoritatile locale, si se prezinta Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
     (2) Necesarul de fonduri va fi fundamentat astfel:
     a) pentru lucrarile in continuare, in functie de realizarile valorice la zi, restul de executat actualizat pe baza indicilor de inflatie prognozati la data de 1 ianuarie a anului pentru care se stabileste necesarul, stadiul fizic al executiei si termenul de punere in functiune contractat;
     b) pentru obiectivele noi, in functie de stadiul pregatirii si aprobarii documentatiei de executie si de posibilitatile de asigurare cu fonduri, avandu-se in vedere necesitatea ca in primul an de executie sa fie asigurate fonduri, pentru minimum 40% din valoarea lucrarii.
     (3) Necesarul va fi stabilit la termenele prevazute pentru elaborarea bugetului de stat prin Legea nr. 500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si va fi defalcat pe surse de finantare, si anume:
     a) sume de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului;
     b) credite interne;
     c) credite externe, rambursabile sau nerambursabile;
     d) alocatii din bugetul local si din alte surse atrase, cum ar fi contributia populatiei, sponsorizari etc.
     (4) Fiecare consiliu local are obligatia de a identifica si de a propune si alte surse de finantare, altele decat cele exemplificate la alineatul precedent, sau altele care sa sprijine bugetul de stat si care sa contribuie la urgentarea realizarii lucrarilor.
     Art. 19. - Finantarea Programului:
     (1) Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului analizeaza si verifica propunerile prezentate de consiliile judetene si incadrarea acestora in Program si stabileste distinct creditele bugetare ce urmeaza sa fie cuprinse in proiectul bugetului propriu.
     (2) Dupa intrarea in vigoare a legii anuale a bugetului de stat, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului repartizeaza pe consilii judetene, in functie de stadiul lucrarilor si de prioritatile locale, suma anuala aprobata pentru derularea Programului, pe care o comunica acestora, defalcata pe subprograme.
     (3) Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului analizeaza si avizeaza listele cu propunerile de finantare primite de la consiliile judetene si elaborate in conformitate cu modelul prevazut in anexa nr. 3, dupa care intocmeste si transmite acestora, pe subprograme, listele anuale de finantare, aprobate de conducerea ministerului dupa acelasi model prevazut in anexa nr. 3.
     (4) Consiliile judetene incheie conventii cu consiliile locale pentru alocarea catre acestea a sumelor de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, pentru finantarea proiectarii si executiei lucrarilor inscrise in Program.
     Art. 20. - (1) Lunar, consiliile judetene vor transmite directiei coordonatoare a Programului din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, pana la data de 5 a lunii urmatoare celei expirate, situatia privind derularea Programului pe anul in curs, in conformitate cu modelul prevazut in anexa nr. 4, precum si extrasul de cont la zi.
     (2) Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului verifica solicitarile de finantare inscrise de catre consiliile judetene, potrivit modelului cuprins in anexa nr. 4, dupa care intocmeste si transmite acestora, pe subprograme, listele lunare de finantare, aprobate de conducerea ministerului dupa acelasi model prevazut in anexa nr. 4, si le vireaza acestora, lunar, sumele solicitate, cu ordin de plata tip trezorerie, in conturile consiliilor judetene, deschise la unitatile Trezoreriei Statului, in limita plafoanelor anuale aprobate. Pentru o derulare mai eficienta a Programului consiliile judetene vor deschide conturi separate pentru finantarea subprogramului privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si a subprogramului privind alimentarea cu apa a satelor.
     (3) Situatiile de lucrari lunare, intocmite de catre executanti in vederea decontarii, vor fi verificate si insusite de inspectori de specialitate autorizati, primari, reprezentanti autorizati ai consiliilor judetene, si vor fi vizate, din punctul de vedere al calitatii lucrarilor executate, de catre reprezentantii inspectoratului de stat in constructii teritorial.
     (4) Consiliile judetene, pe baza conventiilor incheiate cu consiliile locale si in urma verificarii situatiilor de lucrari, vireaza lunar, din contul mentionat mai sus, sumele respective in conturile deschise, pe subprograme, la trezorerie de catre consiliile locale beneficiare de lucrari.
     (5) In conturile deschise de catre consiliile judetene la unitatile Trezoreriei Statului pentru finantarea Programului se vor retine numai sumele repartizate pentru obiectivele nominalizate sa fie finantate de catre acestea.
     Art. 21. - (1) Aceste venituri se vor evidentia in bugetele locale si se vor utiliza pentru realizarea unor cheltuieli curente si de capital din competenta de finantare a autoritatilor administratiei publice locale pentru finantarea Programului.
     (2) Consiliile judetene si consiliile locale raspund, in conditiile legii, de utilizarea sumelor primite pentru realizarea obiectivelor cuprinse in listele aprobate in acest scop.
     (3) Consiliile judetene asigura evidenta primirii si utilizarii fondurilor in conturile deschise pe seama acestora la unitatile Trezoreriei Statului.
     (4) La finele anului de plan, consiliile judetene vor justifica Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului sumele primite, potrivit modelului de decont prevazut in anexa nr. 5, care se va transmite pana la data de 20 ianuarie a anului urmator celui expirat.
     (5) In scopul imbunatatirii monitorizarii derularii Programului si a rezultatelor acesteia, trimestrial, pana la data de 15 a lunii urmatoare trimestrului expirat, consiliile judetene vor transmite la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului o informare care va cuprinde datele mentionate in anexa nr. 6.
     Art. 22. - (1) La terminarea lucrarilor, consiliile judetene vor transmite Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului copii de pe procesele-verbale de receptie la terminarea lucrarilor, iar dupa expirarea duratei garantiei de buna executie, si procesele-verbale de receptie finala.
     (2) Inainte de desfasurarea activitatilor de receptie a lucrarilor, consiliile judetene vor adresa, in scris, Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului invitatii pentru participarea unui reprezentant al acestuia.
     (3) Consiliile judetene si consiliile locale au obligatia de a inregistra in contabilitatea proprie operatiunile legate de primirea si utilizarea fondurilor alocate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
     (4) Primirea si utilizarea fondurilor se reflecta in executia bugetara a consiliului judetean sau local, dupa caz, iar sumele neutilizate la sfarsitul anului se restituie in contul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, pana la data de 20 ianuarie a anului urmator celui expirat.
     Art. 23. - Anexele nr. 1 - 6*) fac parte integranta din prezenta norma metodologica.
------------
     *) Anexele nr. 1 - 6 sunt reproduse in facsimil.

     ANEXA 1
     la norma metodologica

     PROGRAMUL
privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apa a satelor

     Subprogramul privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate

 ______________________________________________________________________________
|Nr. | Consiliul       | Lungime     | Valoare     | Lungime     | Valoare     |
|crt.| Judetean        | drumuri     | estimata    | drumuri     | estimata    |
|    |                 | comunale    | subprogram  | judetene    | subprogram  |
|    |                 | clasate     | drumuri     | clasate     | drumuri     |
|    |                 | conf. H.G.  | comunale    | conf. H.G.  | judetene    |
|    |                 | nr. 540/2000|             | nr. 540/2000|             |
|    |                 |     km      |   mii RON   |     km      |   mii RON   |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
|  1 |        2        |      3      |      4      |      5      |      6      |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
|  1 | ALBA            |    1.135,29 |  136.435,00 |    1.044,61 |   16.509,80 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
|  2 | ARAD            |      759,07 |  175.508,50 |    1.078,33 |   50.443,47 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
|  3 | ARGES           |    1.230,95 |  127.116,00 |    1.195,75 |   10.120,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
|  4 | BACAU           |    1.022,80 |  131.850,00 |    1.000,45 |   26.495,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
|  5 | BIHOR           |    1.421,25 |  168.575,00 |      806,59 |   63.069,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
|  6 | BISTRITA-NASAUD |      433,93 |  154.413,00 |      760,73 |  105.360,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
|  7 | BOTOSANI        |    1.022,15 |  171.968,00 |      667,84 |    3.992,11 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
|  8 | BRASOV          |      322,65 |   58.842,55 |      772,19 |   15.180,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
|  9 | BRAILA          |      352,75 |   59.545,00 |      631,36 |    9.210,60 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 10 | BUZAU           |    1.393,37 |  379.446,00 |      930,78 |    8.710,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 11 | CARAS-SEVERIN   |      501,30 |   60.680,00 |      882,50 |   50.226,50 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 12 | CALARASI        |      145,23 |   27.506,00 |      650,35 |   27.143,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 13 | CLUJ            |      912,68 |  121.665,00 |    1.383,02 |   43.854,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 14 | CONSTANTA       |      995,10 |   99.770,00 |      847,33 |   44.550,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 15 | COVASNA         |      284,39 |   70.692,00 |      368,24 |   18.578,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 16 | DAMBOVITA       |      604,26 |   69.017,50 |      809,14 |   12.400,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 17 | DOLJ            |      790,85 |  184.136,00 |      975,58 |   70.896,87 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 18 | GALATI          |      378,05 |   64.012,00 |      863,49 |   21.917,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 19 | GIURGIU         |      249,98 |   95.978,40 |      560,72 |   18.136,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 20 | GORJ            |      692,72 |   40.005,00 |      864,04 |   24.485,15 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 21 | HARGHITA        |      352,89 |   47.252,00 |      878,20 |   57.683,38 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 22 | HUNEDOARA       |    1.401,11 |  131.860,00 |    1.321,69 |   66.053,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 23 | IALOMITA        |      315,75 |   64.340,00 |    1.064,31 |   30.328,20 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 24 | IASI            |      960,92 |  108.818,00 |      487,31 |   25.104,50 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 25 | ILFOV           |      185,26 |   39.687,50 |      448,88 |   47.578,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 26 | MARAMURES       |      370,42 |  119.900,00 |      895,82 |  205.958,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 27 | MEHEDINTI       |      711,07 |   80.405,00 |      772,42 |   28.735,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 28 | MURES           |      829,09 |  245.912,00 |      823,28 |    6.629,50 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 29 | NEAMT           |      644,42 |   69.380,00 |      758,58 |   65.992,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 30 | OLT             |      633,91 |  191.960,00 |    1.101,87 |   12.000,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 31 | PRAHOVA         |      740,79 |   91.050,00 |    1.186,33 |   10.180,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 32 | SATU MARE       |      497,04 |   43.543,75 |      627,97 |   78.127,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 33 | SALAJ           |      675,85 |   78.018,00 |      840,81 |   52.248,81 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 34 | SIBIU           |      412,12 |   50.041,00 |      943,70 |  229.581,84 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 35 | SUCEAVA         |      696,54 |   75.724,00 |    1.136,45 |   30.288,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 36 | TELEORMAN       |      313,37 |  134.280,00 |      853,54 |  166.090,40 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 37 | TIMIS           |    1.221,90 |  187.044,00 |    1.144,80 |   21.070,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 38 | TULCEA          |      355,18 |  212.196,00 |      657,76 |   75.521,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 39 | VASLUI          |      826,75 |  247.808,00 |    1.006,52 |   97.007,80 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 40 | VALCEA          |      671,55 |   66.960,00 |      935,57 |  103.174,33 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
| 41 | VRANCEA         |      549,75 |   69.011,00 |    1.030,93 |   88.618,00 |
|____|_________________|_____________|_____________|_____________|_____________|
|      TOTAL           |   28.014,42 |4.752.351,20 |   36.009,75 |2.139.245,26 |
|______________________|_____________|_____________|_____________|_____________|

     NOTA:
     Valorile estimate ale lucrarilor incluse in subprogramele de drumuri comunale si judetene sunt aferente tronsoanelor de drumuri propuse de consiliile judetene, la solicitarea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in vederea fundamentarii Programului.
     Listele cu portofoliul lucrarilor se constituie anual si se completeaza si/sau modifica, dupa caz, prin nominalizari ale consiliilor judetene.

     ANEXA 2
     la norma metodologica

     PROGRAMUL
privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apa a satelor

     Subprogramul privind alimentarea cu apa a satelor

 _____________________________________________________
|Nr. |     Judetul       | Nr. sate    | Valoare      |
|crt.|                   | fara        | estimata     |
|    |                   | alimentare  | subprogram   |
|    |                   | cu apa      | alim. cu apa |
|    |                   |             | mii RON      |
|____|___________________|_____________|______________|
|  0 |        1          |     2       |       3      |
|____|___________________|_____________|______________|
|  1 | ALBA              |       180   |    110.817   |
|____|___________________|_____________|______________|
|  2 | ARAD              |       226   |     49.193   |
|____|___________________|_____________|______________|
|  3 | ARGES             |       150   |     25.896   |
|____|___________________|_____________|______________|
|  4 | BACAU             |       465   |     80.101   |
|____|___________________|_____________|______________|
|  5 | BIHOR             |       343   |    390.789   |
|____|___________________|_____________|______________|
|  6 | BISTRITA-NASAUD   |       218   |     38.536   |
|____|___________________|_____________|______________|
|  7 | BOTOSANI          |       108   |    523.222   |
|____|___________________|_____________|______________|
|  8 | BRASOV            |        79   |     64.973   |
|____|___________________|_____________|______________|
|  9 | BRAILA            |        93   |     26.550   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 10 | BUZAU             |       326   |     33.188   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 11 | CARAS-SEVERIN     |        79   |     86.824   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 12 | CALARASI          |       111   |     13.806   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 13 | CLUJ              |       242   |     78.324   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 14 | CONSTANTA         |       130   |      9.837   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 15 | COVASNA           |       108   |     34.960   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 16 | DAMBOVITA         |       279   |     49.000   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 17 | DOLJ              |       347   |     15.799   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 18 | GALATI            |       138   |      2.151   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 19 | GIURGIU           |       160   |    114.463   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 20 | GORJ              |       107   |     94.770   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 21 | HARGHITA          |       156   |     31.465   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 22 | HUNEDOARA         |       360   |     14.343   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 23 | IALOMITA          |       101   |     19.164   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 24 | IASI              |       400   |     82.470   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 25 | ILFOV             |        69   |     88.383   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 26 | MARAMURES         |       221   |     13.674   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 27 | MEHEDINTI         |       245   |    103.400   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 28 | MURES             |       371   |     65.232   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 29 | NEAMT             |       240   |     21.812   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 30 | OLT               |       328   |      6.781   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 31 | PRAHOVA           |       244   |     22.110   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 32 | SATU-MARE         |       160   |     10.069   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 33 | SALAJ             |       143   |     55.023   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 34 | SIBIU             |       151   |    254.573   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 35 | SUCEAVA           |       366   |     40.133   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 36 | TELEORMAN         |       230   |    225.251   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 37 | TIMIS             |       271   |     22.361   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 38 | TULCEA            |        85   |     15.605   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 39 | VASLUI            |       371   |    217.178   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 40 | VALCEA            |       402   |    113.437   |
|____|___________________|_____________|______________|
| 41 | VRANCEA           |       210   |      9.300   |
|____|___________________|_____________|______________|
|      TOTAL JUDETE      |     9.013   |  3.274.963   |
|________________________|_____________|______________|

     NOTA:
     Numarul de sate si valorile estimate aferente sistemelor centralizate de alimentare cu apa reprezinta actualizarea de catre consiliile judetene a anexei initiale la Hotararea Guvernului nr. 577/1997, cu modificarile si completarile ulterioare.
     Listele cu portofoliul lucrarilor se constituie anual si se completeaza si/sau modifica, dupa caz, prin nominalizari ale consiliilor judetene.

     ANEXA 3
     la norma metodologica

     CONSILIUL JUDETEAN ........................

     PROPUNERI DE ALOCATII BUGETARE PE ANUL 20...
pentru finantarea Programului privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apa a satelor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 577/1997, republicata, astfel cum a fost modificata si completata prin Hotararea Guvernului nr. 1.256/2005

     Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
     N - Nr., data/executant
     T - Termen PIF contr.

     RON
 ______________________________________________________________________________
|Nr. |Denumirea   | CONTRACT, ACT |Rest de    | Program 20...   | Realizari| T |
|crt.|obiectivului| ADITIONAL     |executat   |                 | fizice   |   |
|    |*)          |_______________|la         |_________________| de la    |   |
|    |            | N |  Valoare  |01.01.20.. |TOTAL| din care: | inceputul|   |
|    |            |   |___________|           |     |___________| executiei|   |
|    |            |   |mii  | RON |___________|     |Surse|Alte | *)      |   |
|    |            |   |EURO |     |mii  | RON |     |MTCT |surse|   km     |   |
|    |            |   |     |     |EURO |     |     |     |     |          |   |
|____|____________|___|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|__________|___|
|  0 |      1     | 2 |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |    10    |11 |
|____|____________|___|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|__________|___|
|     JUDETUL ....     TOTAL TOTAL TOTAL TOTAL TOTAL TOTAL TOTAL TOTAL         |
|______________________________________________________________________________|
|     Lucrari in                                                               |
|     continuare                                                               |
|______________________________________________________________________________|
|  1 |            |   |     |     |     |     |     |     |     |          |   |
|____|____________|___|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|__________|___|
|  2 |            |   |     |     |     |     |     |     |     |          |   |
|____|____________|___|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|__________|___|
|     Lucrari noi                                                              |
|______________________________________________________________________________|
|  3 |            |   |     |     |     |     |     |     |     |          |   |
|____|____________|___|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|__________|___|
|  4 |            |   |     |     |     |     |     |     |     |          |   |
|____|____________|___|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|__________|___|

     Presedinte,
     ...............

     Director economic,                              Director tehnic,
     ..................                              ................

------------
     *) La subprogramul privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local se vor preciza indicativul drumului, precum si pozitiile kilometrice pe care se realizeaza aceste lucrari. La subprogramul de alimentare cu apa a satelor se vor preciza atat comuna, cat si satele.
     *) La subprogramul privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local se vor trece kilometrii finalizati si numarul podetelor. La subprogramul privind alimentarea cu apa a satelor se vor trece stadiul fizic global al lucrarilor (procentual) pe principalele categorii de lucrari (foraj-captare, aductiune gospodarie apa, distributie etc.), precum si punerile in functiune partiale.

     ANEXA 4
     la norma metodologica

     CONSILIUL JUDETEAN ........................

     LISTA
lucrarilor de pietruire, reabilitare si/sau asfaltare a drumurilor comunale clasate si alimentarea cu apa a satelor, finantate in luna ........... 20..., conform Hotararii Guvernului nr. 577/1997, republicata, astfel cum a fost modificata si completata prin Hotararea Guvernului nr. 1.256/2005

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |Denumirea     |          Contract          | Rest de   | Program   |Total|
|crt.|obiectivului*)|____________________________| executat  | anul .... |anul |
|    |              | nr. ...../     |  Valoare  | actualizat|___________|.... |
|    |              | data ......./  |           |           |Surse|Alte |     |
|    |              | executant      |           |           |MTCT |Surse|     |
|    |              |                |___________|___________|_____|_____|_____|
|    |              |                |mii  | mii |mii  | mii | mii | mii | mii |
|    |              |                |EURO | RON |EURO | RON | RON | RON | RON |
|____|______________|________________|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
|  0 |      1       |       2        |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |
|____|______________|________________|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
|     JUDETUL ......                  TOTAL TOTAL TOTAL TOTAL TOTAL TOTAL TOTAL|
|______________________________________________________________________________|
|    |Lucrari in    |                |     |     |     |     |     |     |     |
|    |continuare    |                |     |     |     |     |     |     |     |
|____|______________|________________|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
|  1 |              |                |     |     |     |     |     |     |     |
|____|______________|________________|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
|  2 |              |                |     |     |     |     |     |     |     |
|____|______________|________________|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
|    |Lucrari noi   |                |     |     |     |     |     |     |     |
|____|______________|________________|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
|  1 |              |                |     |     |     |     |     |     |     |
|____|______________|________________|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
|  2 |              |                |     |     |     |     |     |     |     |
|____|______________|________________|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
|    |              |                |     |     |     |     |     |     |     |
|____|______________|________________|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|

     - continuare -
 ______________________________________________________________________________
|Nr. |Denumirea     | Realizat      | TOTAL  |Productie   |Realizari |Termen de|
|crt.|obiectivului*)| cumulat de la |REALIZAT|realizata si|fizice    |punere in|
|    |              | inceputul     |        |nedecontata |cumulate  |functiune|
|    |              | anului        |        |cumulat     |de la     |         |
|    |              |_______________|        |            |inceputul |         |
|    |              | Surse | Alte  |        |            |anului*) |         |
|    |              | MTCT  | surse |        |            |          |         |
|    |              |_______|_______|________|____________|          |         |
|    |              |  mii  |  mii  |  mii   |    mii     |          |         |
|    |              |  RON  |  RON  |  RON   |    RON     |          |         |
|____|______________|_______|_______|________|____________|__________|_________|
|  0 |      1       |   10  |   11  |   12   |     13     |    14    |   15    |
|____|______________|_______|_______|________|____________|__________|_________|
|     JUDETUL ...... TOTAL   TOTAL   TOTAL    TOTAL                            |
|______________________________________________________________________________|
|    |Lucrari in    |       |       |        |            |          |         |
|    |continuare    |       |       |        |            |          |         |
|____|______________|_______|_______|________|____________|__________|_________|
|  1 |              |       |       |        |            |          |         |
|____|______________|_______|_______|________|____________|__________|_________|
|  2 |              |       |       |        |            |          |         |
|____|______________|_______|_______|________|____________|__________|_________|
|    |Lucrari noi   |       |       |        |            |          |         |
|____|______________|_______|_______|________|____________|__________|_________|
|  1 |              |       |       |        |            |          |         |
|____|______________|_______|_______|________|____________|__________|_________|
|  2 |              |       |       |        |            |          |         |
|____|______________|_______|_______|________|____________|__________|_________|
|    |              |       |       |        |            |          |         |
|____|______________|_______|_______|________|____________|__________|_________|

     Presedinte,
     ...............

     Director economic,                              Director tehnic,
     ..................                              ................

------------
     *) La subprogramul privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local se vor preciza indicativul drumului, precum si pozitiile kilometrice pe care se realizeaza aceste lucrari. La subprogramul de alimentare cu apa a satelor se vor preciza atat comuna, cat si satele.
     *) La subprogramul privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local se vor trece kilometrii finalizati si numarul podetelor. La subprogramul privind alimentarea cu apa a satelor se vor trece stadiul fizic global al lucrarilor (procentual) pe principalele categorii de lucrari (foraj-captare, aductiune gospodarie apa, distributie etc.), precum si punerile in functiune partiale.

     ANEXA 5
     la norma metodologica

     CONSILIUL JUDETEAN ........................

     DECONT
privind utilizarea sumelor primite de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului pentru finantarea Programului privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apa a satelor in anul .....

     mii RON
 ______________________________________________________________________________
|Nr. | Denumirea    | Programul | Valoarea    | Sumele primite   | Sumele      |
|crt.| obiectivelor | aprobat   | lucrarilor  | drept finantare  | neutilizate |
|    | cuprinse in  |           | executate,  | de la Ministerul | la finele   |
|    | lista de     |           | receptionate| Transporturilor, | anului      |
|    | finantare    |           | si platite  | Constructiilor   |             |
|    | pentru anul  |           |             | si Turismului    |             |
|    | in curs      |           |             |                  |             |
|____|______________|___________|_____________|__________________|_____________|
| 0  |      1       |     2     |     3       |        4         |  5 = 4 - 3  |
|____|______________|___________|_____________|__________________|_____________|
|____|______________|___________|_____________|__________________|_____________|
|____|______________|___________|_____________|__________________|_____________|
|____|______________|___________|_____________|__________________|_____________|
|____|______________|___________|_____________|__________________|_____________|

     Presedinte,                          Director economic,
     .............                        ....................

     ANEXA 6
     la norma metodologica

     CONSILIUL JUDETEAN ........................

     INFORMARE
asupra modului de derulare a Programului privind pietruirea, reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apa a satelor in trim. ..... 20...

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |Denumire  |Caracteristici: |Principalele probleme|Cazuri de    |Orice    |
|crt.|obiectiv  |- drumuri:      |inregistrate si modul|abandonare   |alte     |
|    |- drumuri:|lungime totala, |de solutionare       |nejustificata|aspecte  |
|    |indicativ,|tronson finantat|- desfasurarea       |a executiei  |pentru a |
|    |traseu    |in anul curent  |procedurilor de      |si masurile  |caror    |
|    |- apa:    |pozitii         |achizitie;           |intreprinse  |rezolvare|
|    |comuna,   |kilometrice,    |- incheierea         |             |se       |
|    |sat       |lungime         |contractelor de      |             |solicita |
|    |          |- apa: tip      |proiectare si        |             |sprijinul|
|    |          |sursa,          |executie;            |             |MTCT     |
|    |          |capacitate      |- respectarea        |             |         |
|    |          |rezervor,       |prevederilor         |             |         |
|    |          |lungime retea   |proiectului tehnic;  |             |         |
|    |          |distributie     |- calitatea          |             |         |
|    |          |populatie       |lucrarilor           |             |         |
|    |          |deservita (nr.  |executate etc.       |             |         |
|    |          |locuitori)      |                     |             |         |
|____|__________|________________|_____________________|_____________|_________|
|  0 |     1    |       2        |          3          |       4     |     5   |
|____|__________|________________|_____________________|_____________|_________|
|____|__________|________________|_____________________|_____________|_________|
|____|__________|________________|_____________________|_____________|_________|
|____|__________|________________|_____________________|_____________|_________|
|____|__________|________________|_____________________|_____________|_________|

     Presedinte,
     ...............

     Director economic,                              Director tehnic,
     ..................                              ................

     NOTA:
     La capitolul "drumuri" se vor inscrie separat obiectivele pe categorii si tip de imbracaminte (comunale   pietruiri, comunale   asfaltari, comunale   reabilitari; judetene   idem; strazi principale in comune   idem.

    


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 2217/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 2217 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 2217/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu