Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 2032 din 16 noiembrie 2009

pentru aprobarea Procedurii privind modul de evidenta si raportare a datelor referitoare la baterii si acumulatori si la deseurile de baterii si acumulatori

ACT EMIS DE: MINISTERUL ECONOMIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 797 din 23 noiembrie 2009



Luând în considerare Referatul de aprobare nr. 76.518/TO din 20 octombrie 2009,

în baza art. 9 alin. (9) din Hotărârea Guvernului nr. 1.132/2008 privind regimul bateriilor şi acumulatorilor şi al deşeurilor de baterii şi acumulatori,

în temeiul art. 5 alin. (7) din Hotărârea Guvernului nr. 57/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi al art. 9 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1.720/2008 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul mediului, interimar, şi ministrul economiei emit următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Procedura privind modul de evidenţă şi raportare a datelor referitoare la baterii şi acumulatori şi la deseurile de baterii şi acumulatori, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. -Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 3. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. la baterii şi acumulatori pentru operatorii economici pentru care au preluat responsabilitatea, conform prevederilor art. 1.

p. Ministrul mediului, interimar,

Dan Cârlan,

secretar de stat

Ministrul economiei,

Adriean Videanu

ANEXĂ

PROCEDURA

privind modul de evidenţă şi raportare a datelor referitoare la baterii si acumulatori si la deseurile de baterii si acumulatori

Art. 1. - (1) Producătorii de baterii şi acumulatori sunt obligaţi să raporteze anual Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului date privind:

a) cantitatea şi tipurile de baterii şi acumulatori introduse pe piaţă, conform anexei nr. 1;

b)  cantitatea, numărul şi tipurile de deşeuri de baterii şi acumulatori colectate, tratate şi reciclate, conform anexei nr. 1, însoţite de acte doveditoare primite de la operatorii economici autorizaţi pentru colectare, tratare şi reciclare cu care au încheiat contracte;

c)  cantitatea, numărul şi categoriile de deşeuri de baterii şi acumulatori exportate, conform anexei nr. 1, însoţite de acte doveditoare primite de la operatorii economici cu care au încheiat contracte.

(2) Datele de raportare prevăzute la alin. (1) se transmit până la data de 28 februarie a anului următor celui în care a avut loc introducerea pe piaţă a bateriilor şi acumulatorilor, prin adresă oficială semnată şi ştampilată de persoana autorizată.

(3)  Prima raportare se va face în anul următor înregistrării, până la data de 28 februarie.

Art. 2. - Producătorii care deţin mai multe puncte de lucru vor raporta o singură dată situaţia centralizată, conform art. 1.

Art. 3. - (1) Organizaţiile colective autorizate transmit Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului datele referitoare

(2)  Raportarea prevăzută la alin. (1) este însoţită de lista producătorilor de baterii şi acumulatori pentru care organizaţia colectivă a preluat responsabilitatea pentru anul de referinţă.

(3)  Prima raportare se va face în anul următor autorizării, până la data de 28 februarie.

Art. 4. - (1) Producătorii care transferă unei organizaţii colective responsabilitatea privind realizarea obiectivelor anuale de colectare, valorificare şi reciclare a deşeurilor de baterii şi acumulatori, conform art. 7 alin. (7) lit. b) din Hotărârea Guvernului nr. 1.132/2008 privind regimul bateriilor şi acumulatorilor şi al deşeurilor de baterii, au obligaţia de a transmite Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului copia contractului/contractelor de transfer de responsabilitate, în termen de 10 zile de la semnarea contractului.

(2) Orice modificare survenită faţă de informaţiile transmise Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului conform alin. (1) va fi anunţată agenţiei în termen de 30 de zile de la apariţia acesteia.

Art. 5. - (1) Operatorii economici care colectează deşeuri de baterii şi acumulatori sunt obligaţi să raporteze autorităţii teritoriale pentru protecţia mediului din judeţul în a cărui rază teritorială funcţionează fiecare punct de lucru, până la data de 28 februarie a fiecărui an, informaţii conform anexei nr. 2.

(2)  Operatorii economici care tratează deşeuri de baterii şi acumulatori sunt obligaţi să raporteze autorităţii teritoriale pentru protecţia mediului din judeţul în a cărui rază teritorială funcţionează fiecare punct de lucru, până la data de 28 februarie a fiecărui an, informaţii conform anexei nr. 3.

(3)  Autorităţile teritoriale pentru protecţia mediului sunt obligate să transmită datele centralizate la nivel judeţean, conform anexelor nr. 2 şi 3, către agenţiile regionale pentru protecţia mediului, până la data de 15 martie a fiecărui an.

(4) Agenţiile regionale pentru protecţia mediului sunt obligate să transmită datele centralizate şi verificate la nivel regional către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, până cel târziu la data de 31 martie a fiecărui an.

Art. 6. - (1) Raportările prevăzute la art. 1 alin. (1) şi la art. 5 alin. (1) şi (2) se constituie într-o bază de date naţională, organizată la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

(2) Sinteza datelor privind bateriile şi acumulatorii puşi pe piaţă şi deşeurile de baterii şi acumulatori la nivel naţional se publică pe pagina de internet a autorităţii centrale pentru protecţia mediului, în vederea asigurării accesului publicului la aceste informaţii.

Art. 7. -Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta procedură.

Raportarea producătorilor

Denumirea societăţii:

Localitatea:

Adresa:

Tel./F ax/E-mail:

Cod CAEN pentru activitatea de bază:

C.U.I.:

Nr. de înregistrare emis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Mediului:

Persoana de contact:

1. Baterii şi acumulatori produse/importate în anul...........

ANEXA Nr. 1 la procedură

Tipul de baterii şi acumulatori *

Produse proprii

Produse importate

Cantitatea totală

Din care exportate

Tone

Număr

Tone

Număr

Tone

Număr

Total

* Se vor specifica separat tipurile şi cantităţile de baterii sau acumulatori, aşa cum sunt prevăzute în anexa nr. 2 la Procedura de înregistrare a producătorilor de baterii şi acumulatori, aprobată prin Ordinul ministrului mediului şi al ministrului economiei nr. 669/1.304/2009.

2. Deşeuri de baterii si acumulatori colectate în anul.

Tipul de deşeuri de baterii şi acumulatori *

Cantitatea colectată

Cantitatea tratată

Cantitatea reciclată

Cantitatea exportată

Tone

Număr

Tone

Număr

Tone

Număr

Tone

Număr

Total

* Se vor specifica separat tipurile şi cantităţile de baterii sau acumulatori, aşa cum sunt prevăzute în anexa nr. 2 la Procedura de înregistrare a producătorilor de baterii şi acumulatori, aprobată prin Ordinul ministrului mediului şi al ministrului economiei nr. 669/1.304/2009.

Data:

Numele şi prenumele:

Funcţia:

Semnătura şi ştampila

ANEXA Nr. 2 la procedură

Raportarea operatorilor economici colectori de deşeuri

Adresa:

Tel./Fax/E-mail:

Cod CAEN pentru activitatea de bază:

C.U.I.:

Autorizaţie de mediu:

Persoana de contact:

Tipul de deşeuri de baterii şi acumulatori *

Stoc la început de an

Cantitatea colectată

Cantitatea trimisă către alte puncte de colectare

Cantitatea trimisă către tratare

Cantitatea exportată

Stoc la sfârşit

de an

Tone

Tone

Tone

Destinatar**

Tone

Destinatar**

Tone

Destinatar ***

Tone

Total

* Se vor specifica separat tipurile şi cantităţile de baterii sau acumulatori, conform anexei nr. 1 la Procedura de înregistrare a producătorilor de baterii şi acumulatori, aprobată prin Ordinul ministrului mediului şi al ministrului economiei nr. 669/1.304/2009.

** Numele operatorului economic, CUI, CAEN, sediul social, adresa punctului de lucru către care se face trimiterea deşeurilor. *** Ţara de destinaţie, numele operatorului economic, datele de identificare.

Data:

Numele şi prenumele:

Funcţia:

Semnătura şi ştampila

ANEXA Nr. 3 la procedură

Raportarea operatorilor economici care tratează deşeuri

Denumirea societăţii:

Localitatea:

Adresa:

Tel./fax/E-mail:

Cod CAEN pentru activitatea de bază:

C.U.I.:

Autorizaţie de mediu:

Persoana de contact:

1. Cantităţi de deşeuri de baterii şi acumulatori preluate

Tipul de deşeuri de baterii şi acumulatori*

Stoc la început de an

Cantitatea preluată

Cantitatea exportată

Cantitatea tratată

Stoc la sfârşit de an

Tone

Tone

Tone

Destinatar**

Tone

Tone

Total

* Se vor specifica separat tipurile şi cantităţile de baterii sau acumulatori, conform anexa nr. 1 la Procedura de înregistrare a producătorilor de baterii şi acumulatori, aprobată prin Ordinul ministrului mediului şi al ministrului economiei nr. 669/1.304/2009. ** Ţara de destinaţie, numele operatorului economic, datele de identificare.

2. Cantităţi de deşeuri rezultate în urma tratării - se vor înscrie informaţiile corespunzătoare pentru fiecare tip de deşeuri de baterii si acumulatori din tabelul 1.

Tipul de deşeuri de baterii şi acumulatori tratat*

Tipul de deşeuri

provenite din tratare**

Stoc la început de an

(tone)

Cantitatea

generată

(tone)

Cantitatea valorificată/

eliminată

(tone)

Cod valorificare/

eliminare***

Destinatar ****

Stoc la sfârşit de an

(tone)

* Conform Ordinului ministrului mediului şi al ministrului economiei nr. 669/1.304/2009 privind aprobarea Procedurii de înregistrare a producătorilor de baterii şi acumulatori.

** Conform Hotărârii Guvernului nr. 856/2002 privind evidenţa gestiunii deşeurilor şi pentru aprobarea listei cuprinzând deşeurile, inclusiv deşeurile periculoase, cu modificările ulterioare.

*** Conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 78/2000 privind regimul deşeurilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 426/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

**** Numele operatorului economic, CUI, CAEN, sediul social, adresa punctului de lucru către care se face trimiterea deşeurilor; dacă destinatarul nu este din România, datele anterioare se vor completa şi cu numele ţării de destinaţie.

Data:

Numele şi prenumele:

Funcţia:

Semnătura şi ştampila


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 2032/2009

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 2032 din 2009
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 2032/2009
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu