E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 205 din 15 noiembrie 2000

privind conversia in actiuni a creantelor cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale, bugetului fondurilor speciale si Fondului Proprietatii de Stat la unele societati comerciale

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 594 din 22 noiembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    (1) Creantele cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale, bugetului fondurilor speciale, administrate de Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Sanatatii, constand in impozite, taxe, contributii si alte sume, neachitate la scadenta pana la data prezentei ordonante de urgenta, conform dispozitiilor cuprinse in legi speciale privind plata obligatiilor, precum si creantele Fondului Proprietatii de Stat provenite din sumele care au fost acordate societatilor comerciale in conformitate cu prevederile art. 26 din Legea privatizarii societatilor comerciale nr. 58/1991 si ale hotararilor Guvernului nr. 301/1993, nr. 445/1994, nr. 212/1995 si nr. 315/1996, privind instituirea la unele societati comerciale a regimului special de supraveghere economico-financiara, ale Hotararii Guvernului nr. 397/1997, privind scoaterea de sub arest/retinere a unor nave apartinand flotei maritime comerciale, ale Hotararii Guvernului nr. 81/1997, privind scoaterea din rezervele materiale nationale a cantitatii de 100 mii tone grau pentru sectorul zootehnic, ale Hotararii Guvernului nr. 293/1997, coroborata cu Hotararea Guvernului nr. 685/1997, privind acordarea unor fonduri pentru reabilitarea patrimoniului genetic la porcine si pasari, din creditele fara dobanda nerecuperata pana la data prezentei ordonante de urgenta, acordate din Fondul de redresare financiara la dispozitia Guvernului conform Ordonantei Guvernului nr. 13/1995 privind unele masuri de accelerare a procesului de restructurare a regiilor autonome si a societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, de intarire a disciplinei financiare si de imbunatatire a decontarilor in economie, din dividende neachitate de societatile comerciale in decurs de un an de la data fixarii lor de catre adunarea generala a actionarilor, din sumele lasate cu titlu gratuit la dispozitia societatilor comerciale privatizate, conform art. 8 din Legea nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare, in situatia desfiintarii contractelor de vanzare-cumparare de actiuni sau a reducerii pachetului de actiuni cumparat de la Fondul Proprietatii de Stat sub limita de 20% din capitalul social existent la data vanzarii, se pot stinge prin conversia acestora in actiuni emise de societatile comerciale debitoare.
    (2) In termen de 30 de zile de la data publicarii prezentei ordonante de urgenta in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, ministerele si Fondul Proprietatii de Stat vor stabili datoriile restante ale societatilor comerciale, pe categorii de bugete si, in cadrul acestora, pe fiecare impozit, taxa, contributie si altele asemenea.
    (3) Conversia se face la valoarea nominala a actiunilor.
    (4) Administratorii societatilor comerciale debitoare vor convoca adunarea generala extraordinara a actionarilor pentru ca, in scopul conversiei in actiuni a creantelor restante fata de bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, bugetul fondurilor speciale si Fondul Proprietatii de Stat, sa decida cu privire la emisiunea de actiuni in conditiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata.
    Art. 2
    Pentru obligatiile restante ale societatilor comerciale fata de bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, bugetul fondurilor speciale si Fondul Proprietatii de Stat si care se convertesc in actiuni, se anuleaza dobanzile, penalitatile si/sau majorarile de intarziere, precum si daunele moratorii datorate de societatile comerciale la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, aferente tuturor obligatiilor reprezentand debite catre bugete si Fondul Proprietatii de Stat.
    Art. 3
    Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica societatilor comerciale care la data intrarii in vigoare a acesteia au obligatii restante fata de bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, bugetul fondurilor speciale si Fondul Proprietatii de Stat.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Presedintele Agentiei Nationale
                       pentru Dezvoltare Regionala,
                       Mihai David

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       p. Presedintele
                       Consiliului de administratie
                       al Fondului Proprietatii de Stat,
                       Victor Eros

                       Ministrul muncii
                       si protectiei sociale,
                       Liviu Lucian Albu

                       Ministru de stat,
                       ministrul sanatatii,
                       Hajdu GaborSmartCity5

COMENTARII la OUG 205/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 205 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 4945 2018
    Dragi solicitanți de împrumut. Sunteți în orice dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această societate de împrumut a fost înființată în întreaga lume cu scopul de a ajuta săracii și oamenii cu dificultăți financiare de viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos pe e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma imprumutata necesara: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Hotărârea 95 2019
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie. Serviciile noastre includ urmatoarele: - * Credite pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Al doilea ipotecar * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Nici o garanție socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut de dimensiuni mici, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME Emailul companiei midland.credit2@gmail.com Compania NMLS ID: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiții pentru generații.
ANONIM a comentat Ordin 111 2007
     Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 978 2002
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decretul 59 2019
    Aveți nevoie de un împrumut rapid pe termen lung sau scurt, cu o rată a dobânzii relativ scăzută de 3%? Oferim împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de acasă, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați în acordarea de servicii financiare clienților noștri numeroși din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi prelucrate și transferate către împrumutat în cel mai scurt timp posibil, contactați specialistul nostru pentru planificare de consultanță și finanțare. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: romerovinciloan.ltd@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 162 2012
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)
ANONIM a comentat Decretul 128 2019
    Aveți nevoie de un împrumut rapid pe termen lung sau scurt, cu o rată a dobânzii relativ scăzută de 3%? Oferim împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de acasă, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați în acordarea de servicii financiare clienților noștri numeroși din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi prelucrate și transferate către împrumutat în cel mai scurt timp, contactați specialistul nostru pentru planificare de consultanță și finanțare. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: romerovinciloan.ltd@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 50 2018
    Căutați un împrumut autentic? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Credit Land oferă toate tipurile de împrumuturi de orice valoare companiilor și persoanelor fizice la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 2%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Sunteți interesat să mă contactați prin e-mail acum la; (ivanapedro85@gmail.com)
ANONIM a comentat OUG 50 2018
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1374 2013
    Căutați un împrumut autentic? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Credit Land oferă toate tipurile de împrumuturi de orice valoare companiilor și persoanelor fizice la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 2%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Sunteți interesat să mă contactați prin e-mail acum la; (ivanapedro85@gmail.com)
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 205/2000
Hotărârea 685 1997
pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 293/1997 privind acordarea unor fonduri in vederea restructurarii si reabilitarii patrimoniului genetic la speciile porcine si pasari, in scopul pastrarii capacitatii de relansare a productiei nationale de carne de porc, de pasare si oua
Hotărârea 397 1997
privind aprobarea Programului special pentru scoaterea de sub arest/retinere a unor nave apartinand flotei maritime comerciale
Hotărârea 293 1997
privind acordarea unor fonduri in vederea restructurarii si reabilitarii patrimoniului genetic la speciile porcine si pasari, in scopul pastrarii capacitatii de relansare a productiei nationale de carne de porc, de pasare si oua
Hotărârea 81 1997
privind scoaterea din rezervele materiale nationale a cantitatii de 100 mii tone grau
Hotărârea 315 1996
privind instituirea regimului special de supraveghere economico-financiara la unele societati comerciale cu capital majoritar de stat
Legea 55 1995
pentru accelerarea procesului de privatizare
Hotărârea 212 1995
privind instituirea regimului special de supraveghere economico-financiara la unele regii autonome si societati comerciale cu capital majoritar de stat
Ordonanţa 13 1995
privind unele masuri de accelerare a procesului de restructurare a regiilor autonome si a societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, de intarire a disciplinei financiare si de imbunatatire a decontarilor in economie
Hotărârea 445 1994
privind actiunea de restructurare a unor societati comerciale cu capital majoritar de stat, de importanta deosebita pentru economia nationala
Hotărârea 301 1993
privind instituirea regimului special de supraveghere a unor societati comerciale cu capital de stat aflate in situatie financiara critica
Legea 58 1991
privind privatizarea societatilor comerciale
Legea 555 2004
privind unele masuri pentru privatizarea Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti
Legea 595 2001
privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 23/2001 pentru suspendarea aplicarii prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 205/2000 privind conversia in actiuni a creantelor cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale, bugetului fondurilor speciale si Fondului Proprietatii de Stat la unele societati comerciale
Legea 295 2001
pentru respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 205/2000 privind conversia in actiuni a creantelor cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale, bugetului fondurilor speciale si Fondului Proprietatii de Stat la unele societati comerciale
OUG 23 2001
pentru suspendarea aplicarii prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 205/2000 privind conversia in actiuni a creantelor cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale, bugetului fondurilor speciale si Fondului Proprietatii de Stat la unele societati comerciale
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu