E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 187 din 20 decembrie 2001

privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2002 personalului din sectorul bugetar

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 848 din 29 decembrie 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    In anul 2002 se asigura o crestere salariala, corelata cu evolutia estimata a indicelui preturilor de consum, ce va fi acordata in doua etape, astfel:
    a) 8% incepand cu data de 1 ianuarie 2002;
    b) 12% incepand cu data de 1 octombrie 2002 fata de nivelul din luna septembrie.
    Art. 2
    (1) Salariile de baza prevazute in anexele la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar, aprobata prin Legea nr. 383/2001, astfel cum au fost majorate prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 42/2001, atat la limita minima, cat si la limita maxima, se majoreaza incepand cu data de 1 ianuarie 2002 cu 8% si incepand cu data de 1 octombrie 2002 cu 12% .
    (2) Prevederile alin. (1) se aplica si in cazul personalului la care in anexele la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 este prevazut un singur nivel de salarizare.
    (3) In mod corespunzator prevederilor alin. (1) si (2) se majoreaza salariile de baza ale personalului incadrat conform anexelor la Ordonanta Guvernului nr. 65/1998 privind salarizarea unor categorii de diplomati, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 81/2001, astfel cum a fost modificata si completata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 125/2000 si prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 42/2001.
    Art. 3
    (1) Valorile de referinta sectoriale in vigoare in luna decembrie 2001 se majoreaza cu 8% incepand cu data de 1 ianuarie 2002 si cu 12% incepand cu data de 1 octombrie 2002 fata de nivelul din luna septembrie.
    (2) Valorile coeficientilor de multiplicare (ierarhizare), 1,000, prevazute la art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2000, aprobata prin Legea nr. 662/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel cum au fost majorate prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 42/2001, se majoreaza cu 8% incepand cu data de 1 ianuarie 2002 si cu 12% incepand cu data de 1 octombrie 2002 fata de luna septembrie.
    Art. 4
    Pentru functiile la care dupa aplicarea diferentiata a cresterilor de salarii conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 42/2001 salariul de baza prevazut pentru limita minima a devansat salariul de baza prevazut la limita maxima, incepand cu data de 1 ianuarie 2002 se stabileste un nivel de salarizare unic, corespunzator salariului de baza cel mai mare din luna decembrie 2001, majorat cu 8%, respectiv cu 12%, in conditiile prevazute la art. 1.
    Art. 5
    Salariile de baza individuale, care se situeaza intre limitele prevazute in anexele la actele normative in vigoare, avute la data aplicarii prezentei ordonante de urgenta, vor fi majorate incepand cu data de 1 ianuarie 2002 cu 8% si incepand cu data de 1 octombrie 2002 cu 12% fata de nivelul din luna septembrie.
    Art. 6
    La institutiile si unitatile bugetare la care cheltuielile de personal se asigura si din venituri proprii, constituite potrivit legii, cresterile salariale stabilite in conditiile art. 1 se pot acorda in limita procentelor stabilite si la date ulterioare, corelat cu realizarea resurselor necesare pentru acoperirea cresterilor, cu avizul ordonatorului principal de credite bugetare.
    Art. 7
    Salariile de baza calculate potrivit prevederilor art. 1 - 5 vor fi rotunjite din 1.000 in 1.000 lei in favoarea salariatului.
    Art. 8
    (1) Persoanele care la data de 31 decembrie 2001 beneficiau de majorarea salariilor de baza conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 403/2001 beneficiaza in continuare de majorarea procentuala a salariilor de baza, acordata la data de 1 aprilie 2001, si in anul 2002, in cazul in care acestea vor fi promovate intr-o clasa, grad, treapta profesionala sau functie superioara.
    (2) Prevederile alin. (1) se aplica si in cazul persoanelor care in cursul anului 2002 vor trece sau vor fi trecute de la o unitate bugetara la alta unitate bugetara.
    Art. 9
    Promovarea personalului in anul 2002, in conditiile legii, se poate face numai pe un post vacant de natura celui pe care urmeaza sa fie promovata persoana si cu incadrarea in nivelul alocatiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile.
    Art. 10
    Absolventii invatamantului superior de lunga sau de scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite, la care se asigura o crestere de pana la 20% a salariului de baza avut.
    Art. 11
    Persoanele angajate in sectorul bugetar, aflate in concediu platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, potrivit legii, persoanele angajate care nu au prestat activitate in ultimele 12 luni, fiind in concediu medical sau in concediu fara plata, potrivit legii, precum si persoanele angajate in institutiile publice, ale caror contracte individuale de munca sunt suspendate, si persoanele care revin in functia publica din care au fost suspendate, in conditiile legii, pot fi evaluate in vederea stabilirii salariului de baza in termen de 15 zile de la reluarea activitatii, in cazul in care promoveaza examenul de testare a cunostintelor profesionale, organizat in acest scop de angajator, procedandu-se in acelasi mod ca si in cazul persoanelor angajate prin concurs.
    Art. 12
    In cadrul numarului maxim de posturi prevazut in anexa nr. 3 la Legea bugetului de stat pe anul 2002 nr. 743/2001 ordonatorii principali de credite pot aproba utilizarea unui numar mai mare de posturi de nivel inferior, prin reducerea in mod corespunzator a unui numar de posturi de nivel superior.
    Art. 13
    Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica in mod corespunzator si in cazul personalului regiilor autonome aeroportuare cu specific deosebit care isi desfasoara activitatea sub autoritatea consiliilor judetene, precum si personalului Regiei Autonome "Zirom" Giurgiu, cu specific deosebit.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul muncii si solidaritatii sociale,
                         Marian Sarbu

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la OUG 187/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 187 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 187/2001
Hotărârea 403 2001
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 183 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale
OUG 42 2001
privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2001 personalului din sectorul bugetar
OUG 24 2000
privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar
OUG 8 2000
pentru modificarea si completarea Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, referitor la stabilirea salariului de baza al personalului din invatamant, si pentru abrogarea unor dispozitii din Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica
Ordonanţa 65 1998
privind salarizarea diplomatilor
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu