LEGE
Nr. 458 din 8 iulie 2002
privind calitatea apei potabile
ACT EMIS DE: PARLAMENT
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 552 din 29 iulie 2002
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
CAP. 1
Dispozitii generale
Art. 1
Prezenta lege reglementeaza calitatea apei potabile, avand ca obiectiv
protectia sanatatii oamenilor impotriva efectelor oricarui tip de contaminare a
apei potabile prin asigurarea calitatii ei de apa curata si sanogena.
Art. 2
In sensul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc astfel:
1. Prin apa potabila se intelege apa destinata consumului uman, dupa cum
urmeaza:
a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru
baut, la prepararea hranei ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de
originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din
rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru
fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori
substantelor destinate consumului uman, cu exceptia cazului in care Ministerul
Sanatatii si Familiei si Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor aproba
folosirea apei si este demonstrat ca apa utilizata nu afecteaza calitatea si
salubritatea produsului alimentar in forma lui finita.
2. Prin sistem de distributie sau instalatie interioara se intelege
totalitatea conductelor, garniturilor si dispozitivelor instalate intre
robinete de apa utilizata in mod normal pentru consumul uman si reteaua de
distributie exterioara, dar numai atunci cand acestea nu intra in
responsabilitatea furnizorului de apa, in calitatea sa de producator si/sau
distribuitor de apa, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Art. 3
(1) Dispozitiile prezentei legi nu se aplica urmatoarelor tipuri de ape:
a) apelor naturale minerale, recunoscute ca atare de catre autoritatile
competente, in conformitate cu legislatia in vigoare;
b) apelor care au proprietati terapeutice, in sensul prevederilor stabilite
prin lege, reglementari sau procedee administrative referitoare la produsele
farmaceutice.
(2) Se excepteaza de la prevederile prezentei legi:
a) apa destinata exclusiv utilizarilor in conditii speciale, pentru care
Ministerul Sanatatii si Familiei se declara satisfacut de calitatea acesteia,
si care nu influenteaza, direct sau indirect, sanatatea consumatorilor carora
le este destinata;
b) apa potabila provenind de la producator de apa individual, care
furnizeaza mai putin de 10 mc in medie/zi sau care deserveste mai putin de 50
de persoane, cu exceptia cazului in care apa este produsa ca parte a unei
activitati comerciale sau publice.
(3) Pentru cazurile prevazute la alin. (2) lit. b) autoritatea de sanatate
publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, va informa populatia in
cauza asupra acestor exceptari si asupra oricarei masuri ce poate fi luata in
vederea protejarii sanatatii de efectele adverse rezultate din orice fel de
contaminare a apei potabile. In situatia in care se evidentiaza ca prin
calitatea ei o astfel de apa ar putea constitui un potential pericol pentru
sanatate, populatiei afectate i se vor face de indata recomandarile de rigoare,
conform Normelor de supraveghere, inspectie sanitara si monitorizare a
calitatii apei potabile.
CAP. 2
Conditii de calitate
Art. 4
(1) Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele
conditii:
a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin
numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea
umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in tabelele 1A, 1B si 2 din
anexa nr. 1;
c) sa respecte prevederile art. 5 - 8 si 10.
(2) Masurile de aplicare a prezentei legi nu trebuie sa conduca, direct sau
indirect, la deteriorarea calitatii reale a apei potabile, care sa afecteze
sanatatea umana, ori la cresterea gradului de poluare a apelor utilizate pentru
obtinerea apei potabile.
Art. 5
(1) Calitatea apei potabile destinate consumului uman trebuie sa corespunda
valorilor stabilite pentru parametrii prevazuti in anexa nr. 1. In privinta
parametrilor prevazuti in tabelul 3 din anexa nr. 1, valorile lor sunt
stabilite in scopul evaluarii calitatii apei potabile in programele de
monitorizare si in vederea indeplinirii obligatiilor prevazute la art. 8.
(2) Ministerul Sanatatii si Familiei aproba valori pentru parametrii
suplimentari, care nu sunt inclusi in anexa nr. 1, la propunerea autoritatii de
sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, acolo unde
masurile de protectie a sanatatii publice pe teritoriul unui judet sau al
municipiului Bucuresti ori pe o parte din teritoriul acestora o impun. Valorile
stabilite trebuie sa respecte conditiile prevazute la art. 4 alin. (1) lit. a).
Art. 6
(1) Calitatea apei potabile este corespunzatoare cand valorile stabilite
pentru parametri sunt in conformitate cu anexa nr. 1, in urmatoarele puncte de
prelevare a probelor:
a) la robinetul consumatorului si la punctul de intrare in cladire, in
cazul apei potabile furnizate prin reteaua de distributie;
b) la punctul de curgere a apei din cisterna, in cazul apei potabile
furnizate in acest mod;
c) in punctul in care apa se pune in sticle sau in alte recipiente, in
cazul apei potabile imbuteliate;
d) in punctul din care apa este preluata in procesul de productie, in cazul
apei utilizate in industria alimentara.
(2) Daca in situatia prevazuta la alin. (1) lit. a) se constata ca valorile
parametrilor nu se incadreaza in valorile stabilite pentru parametri, in
conformitate cu anexa nr. 1, din cauza sistemului de distributie interioara sau
a modului de intretinere a acestuia se considera ca au fost indeplinite
obligatiile ce revin producatorului, respectiv distribuitorului, cu exceptia
situatiei in care apa este furnizata direct publicului, precum: unitati de
invatamant, unitati de asistenta medicala, institutii socioculturale si
cantine.
(3) In cazul constatarii situatiei prevazute la alin. (2) autoritatea de
sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, producatorii,
distribuitorii si consumatorii, dupa caz, se informeaza prin notificare scrisa
sa ia masurile corespunzatoare de remediere si intretinere a retelei de
distributie, respectiv a sistemului de distributie interioara, si care sunt
masurile suplimentare necesare pentru prevenirea imbolnavirii.
CAP. 3
Monitorizare
Art. 7
(1) Monitorizarea calitatii apei potabile se asigura de catre producator,
distribuitor si de autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a
municipiului Bucuresti.
(2) Ministerul Sanatatii si Familiei va elabora, in termen de 90 de zile de
la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
Normele de supraveghere, inspectie sanitara si monitorizare a calitatii apei
potabile, conform cerintelor minime din anexa nr. 2.
(3) Producatorii, distribuitorii sau utilizatorii de apa potabila, prin
sistem public colectiv ori individual, prin imbuteliere in sticle sau alte
recipiente, pentru industria alimentara, vor asigura monitorizarea curenta, de
control al apei potabile, conform unui program care trebuie sa cuprinda cel
putin controlul eficientei tehnologiei de tratare, indeosebi a dezinfectiei, si
al calitatii apei potabile produse, distribuite si utilizate.
(4) Procedurile pentru monitorizarea prevazuta la alin. (3) vor fi
stabilite in conformitate cu Normele de supraveghere, inspectie sanitara si
monitorizare a calitatii apei potabile, iar programul de monitorizare trebuie
sa fie avizat de catre autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a
municipiului Bucuresti.
(5) Laboratoarele care efectueaza monitorizarea apei potabile vor respecta
specificatiile prevazute in anexa nr. 3, referitoare la modul de analiza a
parametrilor stabiliti.
(6) Se pot utiliza si alte metode de analiza in afara celor prevazute in
anexa nr. 1, daca se probeaza ca rezultatele obtinute sunt comparabile.
Laboratoarele care au recurs la metode alternative vor prezenta toate
informatiile de validare a acestora, conform anexei nr. 3. Pentru parametrii
prevazuti la pct. 2 si 3 din anexa nr. 3 se poate utiliza orice alta metoda de
analiza, daca aceasta intruneste cerintele stabilite.
(7) Autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului
Bucuresti, poate decide efectuarea unei monitorizari suplimentare daca exista
dovezi care atesta prezenta in apa a unor substante sau microorganisme, care nu
au fost stabilite ca parametri in conformitate cu anexa nr. 1 si care pot
constitui un pericol potential pentru sanatatea umana. Monitorizarea
suplimentara se realizeaza individualizat pentru fiecare substanta sau
microorganism in cauza.
CAP. 4
Masuri de remediere si restrictii in utilizare
Art. 8
(1) Neincadrarea in valorile stabilite pentru parametrii prevazuti in anexa
nr. 1 este analizata imediat de catre autoritatea de sanatate publica care
efectueaza inspectia si controlul calitatii apei potabile, precum si de catre
producatorii, distribuitorii si utilizatorii implicati, in scopul identificarii
cauzei.
(2) Daca prin toate masurile luate pentru indeplinirea conditiilor
prevazute la art. 4 alin. (1) apa potabila nu intruneste valorile stabilite
pentru parametri in conformitate cu anexa nr. 1, se aplica prevederile art. 6
alin. (2), iar autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a
municipiului Bucuresti, dispune luarea de urgenta a masurilor de remediere necesare
restabilirii calitatii apei. Se acorda prioritate actiunilor corective pentru
parametrii a caror depasire reprezinta un pericol pentru sanatatea umana.
(3) Autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului
Bucuresti, dispune interzicerea sau restrictionarea utilizarii apei potabile,
fie ca s-au inregistrat sau nu neconformitati fata de valorile parametrilor,
daca apa potabila constituie un pericol pentru sanatatea umana si verifica daca
au fost luate toate masurile necesare pentru protejarea sanatatii umane. In
astfel de cazuri consumatorii trebuie sa fie informati de indata si primesc
toate recomandarile ce se impun.
(4) Autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului
Bucuresti, impreuna cu alte institutii si servicii publice competente vor
decide ce tip de masura dintre cele prevazute la alin. (3) se aplica, tinand
seama de riscurile pentru sanatatea populatiei generate de intreruperea
aprovizionarii cu apa potabila sau de restrictii in utilizarea acesteia.
(5) Ministerul Sanatatii si Familiei, Ministerul Apelor si Protectiei
Mediului si Ministerul Administratiei Publice stabilesc normele metodologice
pentru acordarea asistentei de specialitate, in vederea aplicarii prevederilor
alin. (3) si (4), in termen de 180 de zile de la data publicarii prezentei legi
in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(6) In cazul neconformitatii cu valorile parametrilor sau cu specificatiile
prevazute in tabelul 3 din anexa nr. 1, autoritatea de sanatate publica judeteana,
respectiv a municipiului Bucuresti, analizeaza daca aceasta neconformitate
reprezinta un risc pentru sanatatea populatiei si va dispune masurile de
remediere necesare pentru restabilirea calitatii apei in scopul protejarii
sanatatii.
(7) In orice situatie in care sunt luate masuri de remediere autoritatea de
sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, dispune
informarea consumatorilor, cu exceptia cazurilor in care nerespectarea
valorilor parametrilor nu are insemnatate pentru sanatatea acestora.
CAP. 5
Derogari
Art. 9
(1) Ministerul Sanatatii si Familiei poate aproba, la solicitarea
autoritatii de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti,
derogari pe o perioada determinata de la valorile parametrilor stabiliti in
conformitate cu prevederile art. 5 alin. (2) sau cu tabelul nr. 2 din anexa nr.
1 pana la o valoare ce va fi stabilita si aprobata de catre Ministerul
Sanatatii si Familiei, luandu-se in considerare riscul pentru sanatate si alternativele
de aprovizionare cu apa potabila a populatiei din zona respectiva. Derogarile
vor fi limitate la o perioada cat mai scurta si nu vor depasi o durata de 3
ani. In situatia in care autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a
municipiului Bucuresti, solicita prelungirea derogarii, se va inainta
Ministerului Sanatatii si Familiei analiza situatiei si motivarea solicitarii
de obtinere a celei de-a doua derogari. Pentru o a doua derogare nu se va
depasi termenul de 3 ani.
(2) In cazuri exceptionale Ministerul Sanatatii si Familiei poate aproba o
a treia derogare pentru o perioada care, de asemenea, nu va depasi 3 ani.
Decizia pentru o astfel de cerere va fi luata de catre Ministerul Sanatatii si
Familiei, in termen de 3 luni de la depunerea solicitarii.
(3) Pentru orice derogare acordata in conformitate cu alin. (1) si (2)
trebuie specificate urmatoarele:
a) motivele derogarii;
b) parametrul in cauza, rezultatele relevante ale monitorizarii anterioare
si valoarea maxima permisa prin derogare;
c) zona geografica, cantitatea de apa furnizata zilnic, marimea populatiei
afectate si eventualele consecinte asupra intreprinderilor producatoare de
alimente;
d) schema de monitorizare adecvata;
e) un rezumat al planului masurilor de remediere necesare, ce va include un
calendar al activitatilor si o estimare a costului de evaluare a situatiei;
f) durata derogarii.
(4) Prevederile alin. (3) nu se aplica daca autoritatea de sanatate publica
judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, considera ca nerespectarea
valorii parametrilor nu prezinta risc pentru sanatate si daca masurile luate in
conformitate cu art. 8 alin. (2) sunt suficiente pentru remedierea deficientei
in termen de 30 de zile. In aceasta situatie Ministerul Sanatatii si Familiei
stabileste, impreuna cu alte autoritati implicate, numai o valoare maxim admisa
a parametrilor in cauza si durata necesara pentru remedierea deficientei.
(5) Prevederile alin. (4) nu se mai aplica daca intr-un sistem de aprovizionare
cu apa potabila se constata pentru un parametru o valoare necorespunzatoare
valorii stabilite pentru acel parametru o perioada mai mare de 30 de zile
consecutive in ultimele 12 luni.
(6) Autoritatile de sanatate publica si autoritatile administratiei publice
locale din teritoriul pentru care s-a recurs la derogarile prevazute in acest
articol vor informa populatia afectata despre aceste derogari si despre
conditiile de gestionare a acestora, in termen de 48 de ore de la confirmare.
Autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti,
impreuna cu autoritatile administratiei publice locale vor asigura acordarea de
asistenta grupurilor de populatie vulnerabile, pentru care derogarea implica un
risc special. Aceste obligatii nu se vor aplica in cazurile prevazute la alin.
(4), cu exceptia situatiilor in care autoritatile implicate decid contrariul.
(7) Autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului
Bucuresti, cu exceptia derogarilor prevazute la alin. (4), va informa
Ministerul Sanatatii si Familiei, in termen de 60 de zile, asupra oricarei
derogari referitoare la un sistem individual de aprovizionare cu apa potabila
care furnizeaza mai mult de 1.000 mc in medie/zi sau aprovizioneaza mai mult de
5.000 de persoane, inclusiv cu privire la specificatiile prevazute la alin.
(3).
(8) Prevederile alin. (1) - (7) nu se aplica apei potabile imbuteliate in
sticle sau in alte recipiente.
CAP. 6
Asigurarea calitatii tehnologiilor de tratare, echipamentelor, substantelor
si materialelor care vin in contact cu apa potabila
Art. 10
(1) Nici o substanta sau material utilizat in instalatiile de producere,
distributie, imbuteliere, transport sau stocare a apei potabile nu trebuie sa
se regaseasca in concentratii mai mari decat este necesar scopului pentru care
a fost utilizat si nu trebuie sa lase in apa potabila, direct sau indirect,
compusi ori impuritati care sa diminueze protectia sanatatii.
(2) Ministerul Sanatatii si Familiei si Ministerul Industriei si Resurselor
vor elabora, in termen de 180 de zile de la data publicarii prezentei legi in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, norme privind testarea materialelor si
substantelor care vin in contact cu apa potabila.
(3) Ministerul Sanatatii si Familiei va elabora in termen de 90 de zile de
la publicarea prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
procedura de autorizare sanitara a instalatiilor de imbuteliere a apei potabile
in sticle sau alte recipiente.
(4) Punerea in consum a apei potabile imbuteliate in sticle sau in alte
recipiente se face cu respectarea prevederilor legale privind ambalarea si
etichetarea produselor alimentare.
CAP. 7
Informarea si raportarea
Art. 11
(1) Autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului
Bucuresti, trebuie sa asigure disponibilitatea informatiei in ceea ce priveste
calitatea apei potabile, avizarea consumatorilor despre posibilele efecte
asupra sanatatii si despre masurile de remediere luate sau care se impun a fi
luate de catre autoritatile competente ori de catre consumatorii in cauza.
Informatia trebuie sa fie corecta, clara, furnizata la timp si actualizata.
(2) In scopul informarii consumatorilor Ministerul Sanatatii si Familiei,
prin Institutul de Sanatate Publica Bucuresti, intocmeste si publica, o data la
3 ani, Raportul national asupra calitatii apei potabile, care va cuprinde cel
putin:
a) sistemele de aprovizionare cu apa potabila, colective sau individuale,
care furnizeaza in medie o cantitate de apa mai mare de 1.000 mc/zi sau care
deservesc mai mult de 5.000 de persoane;
b) situatia pe o perioada de 3 ani consecutivi, publicarea efectuandu-se la
sfarsitul celui de-al treilea an;
c) informatiile minime cuprinse in raport trebuie sa includa cel putin
aspectele la care se refera art. 3 alin. (2), art. 5 alin. (2), art. 8 si art.
9 alin. (6) si (7).
(3) Informatiile necesare pentru intocmirea Raportului national asupra
calitatii apei potabile vor fi raportate Institutului de Sanatate Publica
Bucuresti, conform Normelor de supraveghere, inspectie sanitara si monitorizare
a calitatii apei potabile.
(4) Producatorii si utilizatorii de apa potabila vor furniza autoritatii de
sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, informatiile
necesare intocmirii Raportului national asupra calitatii apei potabile.
(5) Producatorii si utilizatorii de apa potabila vor inregistra si vor
pastra datele privind calitatea apei potabile care este produsa, distribuita si
utilizata conform prevederilor Normelor de supraveghere, inspectie sanitara si
monitorizare a calitatii apei potabile.
(6) Producatorii de apa potabila distribuita prin sistem public trebuie sa
asigure accesul populatiei la datele privind calitatea apei potabile produse,
sa permita inspectia de catre reprezentantii populatiei la orice ora
acceptabila, la cel putin un birou de relatii cu publicul, sa afiseze programul
si numarul de telefon la care se pot obtine date despre calitatea apei potabile
produse si distribuite.
(7) Datele privind calitatea apei potabile sunt disponibile fara plata
pentru populatia deservita de producator, respectiv de distribuitor. Pentru
persoanele fizice sau juridice, altele decat cele din zona de aprovizionare a
producatorului, respectiv a distribuitorului, se pot percepe taxe pentru
obtinerea informatiilor privind calitatea apei potabile.
(8) Autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului
Bucuresti, impreuna cu producatorii, respectiv distribuitorii de apa potabila,
intocmesc si publica anual, Raportul judetean, respectiv al municipiului
Bucuresti, privind calitatea apei potabile, care va cuprinde:
a) sistemele publice de aprovizionare cu apa potabila, colective sau
individuale, inclusiv cele care furnizeaza in medie o cantitate de apa mai mica
de 10 mc/zi sau care deservesc mai putin de 50 de persoane;
b) informatiile minime cuprinse in raport trebuie sa includa cel putin
aspectele la care se refera art. 3 alin. (2), art. 5 alin. (2), art. 8 si art.
9 alin. (6) si (7);
c) situatia pe o perioada de un an, publicarea efectuandu-se la sfarsitul
anului respectiv.
CAP. 8
Contraventii si sanctiuni
Art. 12
(1) Incalcarea prevederilor prezentei legi atrage raspunderea materiala, civila,
disciplinara, contraventionala sau penala, dupa caz.
(2) In perioada de implementare a prevederilor prezentei legi neconformarea
la unii dintre parametrii de calitate a apei potabile de catre un producator,
respectiv distribuitor de apa potabila prin sistem public, nu se sanctioneaza
conform Legii nr. 98/1994 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la
normele legale de igiena si sanatate publica, cu modificarile si completarile
ulterioare, decat in situatia in care nu au fost respectate planul si
calendarul activitatilor de conformare a respectivului producator ori
distribuitor. Neconformarea la parametrii respectivi nu trebuie sa puna in
pericol starea de sanatate a consumatorilor.
CAP. 9
Dispozitii finale
Art. 13
(1) Ministerul Administratiei Publice va lua toate masurile necesare pentru
a asigura respectarea parametrilor de calitate a apei potabile produse si
distribuite prin sisteme publice, respectiv colective, pana in anul 2020.
Ministerul Administratiei Publice va intocmi si va centraliza planul,
calendarul si costul activitatilor de conformare, in termen de un an de la data
publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(2) Ministerul Sanatatii si Familiei va lua toate masurile necesare pentru
a asigura monitorizarea de audit al calitatii apei potabile, conform cerintelor
prezentei legi, in termen de 3 ani de la data publicarii acesteia in Monitorul
Oficial al Romaniei, Partea I.
(3) Ministerul Sanatatii si Familiei va intocmi planul, calendarul si
costurile activitatilor de monitorizare de audit al calitatii apei potabile in
termen de 180 de zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial
al Romaniei, Partea I.
(4) Producatorii, respectiv utilizatorii de apa in sistem individual, vor
lua masurile necesare pentru asigurarea parametrilor de calitate prevazuti in
prezenta lege, in termen de 10 ani de la data publicarii acesteia in Monitorul
Oficial al Romaniei, Partea I.
(5) Producatorii de apa imbuteliata vor lua masurile necesare pentru
asigurarea parametrilor de calitate prevazuti de lege, in termen de un an de la
data publicarii acesteia in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(6) Producatorii, respectiv utilizatorii de apa din industria alimentara,
care au surse proprii, vor lua masurile necesare pentru asigurarea parametrilor
de calitate prevazuti in prezenta lege, in termen de 2 ani de la data
publicarii acesteia in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(7) Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor va intocmi si va
centraliza planul si calendarul activitatilor de conformare la prevederile
prezentei legi a producatorilor, respectiv utilizatorilor de apa din industria
alimentara, in termen de 180 de zile de la data publicarii prezentei legi in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Art. 14
(1) In situatiile exceptionale si pentru zonele geografice bine definite se
va inainta Comisiei de igiena a Ministerului Sanatatii si Familiei o cerere
speciala pentru prelungirea perioadei de conformare. Perioada de prelungire nu
trebuie sa depaseasca 3 ani. La sfarsitul perioadei de prelungire se va efectua
evaluarea situatiei, care va fi inaintata Comisiei de igiena a Ministerului
Sanatatii si Familiei, care poate decide, pe baza acestei evaluari, o alta
perioada de prelungire, de maximum 3 ani.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica apei potabile imbuteliate in sticle
sau in alte recipiente.
Art. 15
Anexele nr. 1 si 3 se actualizeaza periodic prin hotarare a Guvernului.
Art. 16
Anexele nr. 1 - 3 fac parte integranta din prezenta lege.
Art. 17
(1) Prezenta lege intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(2) Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga orice alte
dispozitii contrare.
Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 24 iunie 2002, cu
respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.
p. PRESEDINTELE SENATUI,
DORU IOAN TARACILA
Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 24 iunie
2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.
PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
VALER DORNEANU
ANEXA 1
PARAMETRI DE CALITATE
ai apei potabile
1. Parametri de calitate
Parametrii de calitate sunt microbiologici, chimici si indicatori.
2. Valorile concentratiilor maxime admise pentru parametrii de calitate ai
apei potabile sunt cele prevazute in tabelele 1A, 1B, 2 si 3.
Tabel 1A*)
Parametri microbiologici
*) Tabelul 1A este reprodus in facsimil.
______________________________________________________________________________
| Parametrul/Unitatea de masura | Valoarea | Metoda de analiza
|
| | admisa |
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Escherichia coli (E. coli)/100 ml | 0 | ISO 9308-1
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Enterococi (Streptococi fecali)/100 ml | 0 | STAS 3001/1991
|
| | | ISO 7899-2
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
*) Tabelul 1A, 1B si 2 sunt reproduse in facsimil.
Tabel 1B*)
Parametri microbiologici pentru apa imbuteliata in sticle sau alte recipiente
*) Tabelul 1B este reprodus in facsimil.
______________________________________________________________________________
| Parametrul/Unitatea de masura | Valoarea | Metoda de analiza
|
| | admisa |
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Escherichia coli (E. coli)/250 ml | 0 | ISO 9308-1
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Enterococi (Streptococi fecali)/250 ml | 0 | STAS 3001/1991
|
| | | ISO 7899-2
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Pseudomonas aeruginosa/250 ml | 0 | STAS 3001/1991
|
| | | pr EN ISO 12780
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Numar de colonii la 22 grade C/ml | 100 | STAS 3001/91
|
| | | pr EN ISO 6222
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Numar de colonii la 37 grade C/ml | 20 | STAS 3001/91
|
| | | pr EN ISO 6222
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
Tabel 2*)
Parametri chimici
*) Tabelul 2 este reprodus in facsimil.
______________________________________________________________________________
| Parametrul/Unitatea de masura | Valoarea | Metoda de analiza
|
| | CMA |
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Acrilamida*1) (micro g/l) | 0,10 | _*)
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Arsen (micro g/l) | 10 | STAS 7885/67
|
| | | ISO 6595/97
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Benzen (micro g/l) | 1,0 | SR ISO 11423/1,2-000
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Benz(a)piren (micro g/l) | 0,01 | _*)
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Bor (mg/l) | 1,0 | SR ISO 9390/01
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Bromati*2) (micro g/l) | 10 | SR ISO 9562/89 |
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Cadmiu (micro g/l) | 5,0 | STAS 11184/78
|
| | | SR ISO 5961/93
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Clorura de vinil*1) (micro g/l) | 0,50 | _*)
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Crom (total) (micro g/l) | 50 | STAS 7884/67
|
| | | SR ISO 9174/98
|
| | | SR ISO 11083/98
|
| | | (Cr VI)
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Cupru*3) (mg/l) | 0,1 | STAS 3224/69
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Cianuri (totale) (micro g/l) | 50 | STAS 10847/77
|
| | | SR ISO 6703/1-98
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Cianuri (libere) (micro g/l) | 10 | STAS 10847/77
|
| | | SR ISO 6703/1-98
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Dicloretan (micro g/l) | 3,0 | _*)
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Epiclorhidrina*1) (micro g/l) | 0,10 | _*)
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Fluor (mg/l) | 1,2 | STAS 6673/62
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Hidrocarburi policiclice aromatice*4) | |
|
| (micro g/l) | 0,10 | _*)
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Mercur (micro g/l) | 1,0 | STAS 10267/89
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Nichel*3), *5) (micro g/l) | 20 | _*)
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Nitrati*6) (mg/l) | 50 | STAS 3048/1-77
|
| | | SR ISO 7890/1-98
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Nitriti*6) (mg/l) | 0,50 | STAS 3048/2-96
|
| | | SR ISO 6777/96
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Pesticide*7), *8) (micro g/l)/clasa | 0,10 | STAS 12650/88
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Pesticide*7), *9) (micro g/l)/Total | 0,50 | STAS 12998/91
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Plumb*3), *10) (micro g/l) | 10 | STAS 6362/85
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Seleniu (micro g/l) | 10 | STAS 12663/88
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Stibiu (micro g/l) | 5,0 | _*)
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Tetracloretan si Tricloretena | |
|
| (micro g/l) (suma concentratiilor | |
|
| compusilor specificati) | 10 | _*)
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
| Trihalometani*11) (micro g/l)/Total | |
|
| (suma concentratiilor compusilor | | |
| specificati) | 100 | STAS 12997/91
|
|________________________________________|_____________|_______________________|
*) Metode de analiza care nu sunt acoperite de standarde romanesti (STAS)
sau ISO ori care nu sunt preluate ca standarde romanesti (SR ISO) si care
urmeaza sa fie stabilite ulterior.
NOTA:
*1) Valoarea se refera la concentratia in apa a monomerului rezidual,
calculata conform specificatiilor privind concentratia maxima eliberata de
catre polimer in contact cu apa. Statiile de tratare vor notifica autoritatii
de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, utilizarea
compusului in procesul de tratare a apei pentru potabilizare.
*2) Unde este posibil, valoarea concentratiei trebuie sa fie cat mai joasa,
fara a compromite eficienta dezinfectiei. Pentru apa la care se refera art. 6
alin. (1) lit. a), b) si d) respectarea in practica a valorii se va realiza in
maximum 10 ani de la intrarea in vigoare a prezentei legi, in primii 5 ani
acceptandu-se o valoare de 25 micro g/l.
*3) Valoarea se aplica la o proba de apa prelevata de la robinetul
consumatorului printr-o metoda de prelevare adecvata, astfel incat sa fie
reprezentativa pentru cantitatea medie saptamanala ingerata de catre
consumator. Metoda de monitorizare trebuie sa tina seama si de frecventa
concentratiilor maxime care pot cauza efecte asupra sanatatii.
*4) Pentru cupru se accepta valoarea 2,0 mg/l, daca reteaua de distributie
are componente din cupru, cu respectarea celor mentionate la pct. 3.
*5) Compusii specificati sunt: benzo(b)fluorantren, benzo(k)fluorantren,
bezo(ghi)perilen, indeno(1,2,3-cd)piren.
*6) Se va aplica urmatoarea formula:
[nitrat] [nitrit]
-------- + -------- </= 1,
50 3
in care concentratiile de nitrati si nitriti sunt exprimate in mg/l.
*7) Prin pesticide se intelege: insecticide, erbicide, fungicide,
nematocide, acaricide, algicide, rodendicide, slimicide organice, compusi
inruditi (ca de exemplu: regulatori de crestere) si metabolitii relevanti,
produsii de degradare si de reactie. Se vor monitoriza numai pesticidele
presupuse prezente in sursa de apa.
*8) Concentratia se refera la fiecare compus individual. Pentru aldrin,
dieldrin, heptaclor si heptaclor epoxid, concentratia maxima este 0,030 micro
g/l.
*9) Prin Pesticide - Total se intelege suma tuturor compusilor individuali,
detectati si cuantificati in urma procedurii de monitorizare.
*10) Pentru apa la care se refera art. 6 alin. (1) lit. a), b) si d)
respectarea in practica a valorii se va realiza in maximum 15 ani de la
intrarea in vigoare a prezentei legi, in primii 5 ani acceptandu-se o valoare
de 25 micro g/l.
*11) Concentratia totala a THM trebuie sa fie cat mai mica, fara a
compromite dezinfectia.
Compusii individuali specificati sunt: cloroform, bromoform,
dibromoclormetan, bromdiclormetan.
Pentru apa la care se refera art. 6 alin. (1) lit. a), b) si d) respectarea
in practica a valorii se va realiza in maximum 10 ani de la intrarea in vigoare
a prezentei legi, in primii 5 ani acceptandu-se o valoare de 150 micro g/l
pentru concentratia totala a THM.
Tabel 3*)
Parametri indicatori
*) Tabelul 3 este reprodus in facsimil.
______________________________________________________________________________
| Parametrul/Unitatea de masura | Valoarea | Metoda de analiza
|
| | CMA |
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Aluminiu (micro g/l) | 200 | STAS 6326/90
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Amoniu (mg/l) | 0,50 | STAS 6328/85
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Bacterii coliforme*1) (numar/100 ml) | 0 | STAS 3001/91
|
| | | ISO 9308-1
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Carbon organic total (COT)*2) | Nici o | SR ISO 8245/95
|
| | modificare |
|
| | anormala |
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Cloruri*3) (mg/l) | 250 | STAS 3049/88
|
| | | SR ISO 9297/98
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Clostridium perfringens*4) | | STAS 3001/91
|
| (numar/100 ml) | 0 | SR ISO 6461-1;2/98
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Clor rezidual liber (mg/l): | |
|
| - la intrarea in retea | 0,50 | STAS 6364/78
|
| - la capat de retea | 0,25 |
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Conductivitate*3) | 2500 | STAS 7722/84
|
| (micro S cm^-1 la 20 grade C) | | SR EN 27888/97
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Culoare | Acceptabila |
|
| | consumatorilor |
|
| | si nici o | SR ISO 7887/97
|
| | modificare |
|
| | anormala |
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Duritate totala (grade germane), minim | 5 | STAS 3326/76
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Fier (micro g/l) | 200 | STAS 3086/68
|
| | | SR 13315/96
|
| | | SR ISO 6332/96
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Gust | Acceptabila | STAS 6324/61
|
| | consumatorilor | SR EN 1622/97
|
| | si nici o |
|
| | modificare |
|
| | anormala |
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Mangan (micro g/l) | 50 | STAS 3264/81
|
| | | SR 8662-1;2/96
|
| | | SR ISO 6333/96
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Miros | Acceptabila | STAS 6324/61
|
| | consumatorilor | SR EN 1622/97
|
| | si nici o |
|
| | modificare |
|
| | anormala |
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Numar de colonii la 22 grade C/ml | Nedetectabili | STAS 3001/91
|
| | la 100 de ml | EN ISO 6222
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Oxidabilitate*5) (mg O2/l) | 5,0 | STAS 3002/85
|
| | | SR ISO 6060/96
|
|________________________________________|________________|____________________|
| pH*3), *6) (unitati de pH) |>/= 6,5; </= 9,5| STAS
6325/75 |
| | | SR ISO 10523/97
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Sodiu (mg/l) | 200 | _*)
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Substante tensioactive - | | STAS 7576/66
|
| Total (micro g/l) | 200 | SR ISO 7875-1;2/96
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Sulfat*3) (mg/l) | 250 | STAS 3069/87
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Sulfuri si hidrogen sulfurat | 100 | SR 7510/97
|
| (micro g/l) | | SR ISO 10530/97
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Turbiditate*7) (UNT) | </= 5 | STAS
6323/88 |
|________________________________________|________________|____________________|
| Zinc (micro g/l) | 5000 | STAS 6327/81
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Tritiu (Bq/l)*8) | 100 | SR ISO 9698/1996
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Doza efectiva totala de | |
|
| referinta*8), *9), *10) (mSv/an) | 0,10 | _*)
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Activitatea alfa globala (Bq/l)*11) | 0,1 | SR ISO 9696/1996
|
|________________________________________|________________|____________________|
| Activitatea beta globala (Bq/l)*11) | 1 | SR ISO 9697/1996
|
|________________________________________|________________|____________________|
*) Metode de analiza care nu sunt acoperite de standarde romanesti (STAS)
sau preluate ca standarde romanesti (SR ISO) si urmeaza a fi stabilite
ulterior.
NOTA:
*1) Pentru apa imbuteliata unitatea de masura este numar/250 ml.
*2) Acest parametru va fi masurat numai pentru sistemele de aprovizionare
care furnizeaza mai mult de 10.000 mc pe zi.
*3) Apa nu trebuie sa fie agresiva.
*4) Acest parametru trebuie monitorizat atunci cand sursa de apa este de
suprafata sau mixta, iar in situatia in care este decelat trebuie investigata
si prezenta altor microorganisme patogene, ca de exemplu: criptosporidium.
*5) Acest parametru se va analiza cand nu se poate sau nu este prevazuta
determinarea COT.
*6) Pentru apa plata imbuteliata valoarea minima poate fi redusa pana la
4,5 unitati de pH. Pentru apa imbuteliata care contine in mod natural sau este
imbogatita cu bioxid de carbon, valoarea pH poate fi mai mica.
*7) Pentru apa rezultata din tratarea unei surse de suprafata nu se va
depasi 1,0 UNT (unitati nefelometrice de turbiditate) inainte de dezinfectie.
*8) Frecventa, metodele si localizarile pentru monitorizare vor fi
stabilite conform anexei nr. 2 pct. 1.3.
*9) Doza efectiva totala de referinta acceptata pentru un adult corespunde
unui consum zilnic de 2 litri apa potabila pe o durata de un an. Monitorizarea
tritiului si a radioactivitatii in apa potabila se face in cazul in care nu
exista datele necesare pentru calcularea dozei efective totale. In situatia in
care este demonstrat pe baza unor monitorizari efectuate anterior ca nivelurile
de tritiu la doza efectiva totala de referinta sunt cu mult inferioare valorii
parametrice, se poate renunta la monitorizarea tritiului.
*10) Exclusiv tritiu, potasiu-40, radon si descendentii radonului.
Frecventa, metodele si localizarile pentru monitorizare vor fi stabilite
conform anexei nr. 2 pct. 1.3.
*11) Caracterizarea calitatii apei din punct de vedere al continutului
radioactiv se face prin masurarea activitatii alfa si beta globala. In cazul in
care valoarea de referinta este depasita, este necesara determinarea
activitatii specifice a radionuclizilor, conform Normelor de supraveghere,
inspectie sanitara si monitorizare a calitatii apei potabile.
ANEXA 2
MONITORIZAREA DE CONTROL SI DE AUDIT
1. Monitorizarea de control
1.1. Scopul acestei monitorizari este de a produce periodic informatii
despre calitatea organoleptica si microbiologica a apei potabile, produsa si
distribuita, despre eficienta tehnologiilor de tratare, cu accent pe tehnologia
de dezinfectie, in scopul determinarii daca apa potabila este corespunzatoare
sau nu din punct de vedere al valorilor parametrilor relevanti stabiliti prin
prezenta lege.
1.2. Pentru monitorizarea de control sunt obligatorii urmatorii parametri:
Aluminiu*1)
Amoniu
Bacterii coliforme
Culoare
Concentratia ionilor de hidrogen (pH)
Conductivitate
Clorul rezidual liber*2)
Clostridium perfringens*3)
Escherichia coli
Fier*1), *4)
Gust
Miros
Nitriti*5)
Oxidabilitate*6)
Pseudomonas aeruginosa*7)
Sulfuri si hidrogen sulfurat*8)
Turbiditate
Numar de colonii dezvoltate*7) (22 grade C si 37 grade C)
NOTA:
*1) Numai acolo unde este folosit cu rol de coagulant.
*2) Clorul rezidual liber trebuie sa reprezinte minimum 80% din clorul
rezidual total.
*3) Acest parametru trebuie monitorizat atunci cand sursa de apa este de
suprafata sau mixta, iar in situatia in care este decelat trebuie investigata
si prezenta altor microorganisme patogene, ca de exemplu criptosporidium.
*4) Se vor determina ferobacteriile la statiile de tratare unde se practica
deferizarea apei.
*5) Se va determina numai acolo unde este utilizat clorul sau substantele
clorigene pentru dezinfectie.
*6) Se va determina in situatia in care dotarea tehnica nu permite
determinarea COT.
*7) Se va determina numai pentru apa imbuteliata.
*8) Se va determina numai in situatia in care se practica desulfurizarea
apei.
1.3. Ministerul Sanatatii si Familiei si Ministerul Apelor si Protectiei
Mediului vor decide in termen de 180 de zile de la publicarea prezentei legi in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, frecventa, metodele si localizarile cele
mai relevante pentru punctele de monitorizare din anexa nr. 2, luand in
considerare prevederile importante existente in legislatia din acest domeniu
sau rezultatele obtinute din programele corespunzatoare de monitorizare.
1.4. Autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului
Bucuresti, poate completa lista de la pct. 1.2 cu alti parametri relevanti
pentru conditiile locale si/sau pentru tehnologiile de tratare.
2. Monitorizarea de audit
2.1. Scopul monitorizarii de audit este de a oferi informatia necesara
pentru a se determina daca pentru toti parametrii stabiliti prin prezenta lege
valorile sunt sau nu conforme.
2.2. Pentru monitorizarea de audit este obligatoriu sa fie monitorizati
toti parametrii prevazuti la art. 5, in care autoritatea de sanatate publica
judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, a stabilit ca, pentru o perioada
determinata de catre ea, un anumit parametru dintr-un anumit sistem de
aprovizionare cu apa potabila nu ar putea fi prezent in asemenea concentratii
incat sa conduca la modificarea valorii lui stabilite.
2.3. Monitorizarea de audit se va efectua de catre autoritatea de sanatate
publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, conform Normelor de
supraveghere, inspectie sanitara si monitorizare a calitatii apei potabile.
3. Frecventa minima de prelevare si analiza a apei potabile, distribuita
prin sistem public, rezervor mobil sau folosita ca sursa in industria
alimentara se face conform tabelului 1A.
3.1. Probele trebuie prelevate din punctele de conformare definite la art.
6 alin. (1) pentru a se asigura ca apa potabila indeplineste cerintele
prezentei legi. Prelevarea probelor din reteaua de distributie dintr-o zona de
aprovizionare sau de la statia de tratare, pentru determinarea unui anumit
parametru, se face numai daca se poate demonstra ca prin prelevare nu are loc
nici o modificare adversa a valorii masurate pentru parametrul in cauza.
Tabel 1A*)
*) Tabelul 1A este reprodus in facsimil.
______________________________________________________________________________
|Volumul de apa distribuit sau| Monitorizarea de | Monitorizarea de audit
|
| produs zilnic intr-o zona | control | numarul de
|
| de aprovizionare*1), *2) | numarul de | probe/an*3), *5)
|
| mc |probe/an*3), *4), *5)|
|
|_____________________________|_____________________|__________________________|
| </= 100 | *6) |
*6) |
|_____________________________|_____________________|__________________________|
| > 100 </= 1.000 | 4 |
1 |
|_____________________________|_____________________|__________________________|
| > 1.000 </= 10.000 | 4 | 1 + 1 pentru
fiecare |
| | | 3.300 mc/zi, ca parte
|
| | | din volumul total
|
|_____________________________|
|__________________________|
| > 10.000 </= 100.000 | + 3 pentru fiecare | 3 + 1 pentru
fiecare |
| |1.000 mc/zi, ca parte| 10.000 mc/zi, ca parte
|
| |din volumul total | din volumul total
|
|_____________________________|
|__________________________|
| > 100.000 | | 10 + 1 pentru
fiecare |
| | | 25.000 mc/zi, ca parte
|
| | | din volumul total
|
|_____________________________|_____________________|__________________________|
NOTA:
*1) Prin zona de aprovizionare se intelege o suprafata geografic delimitata
in care apa potabila provine din una sau mai multe surse si in care calitatea
apei poate fi considerata ca fiind aproximativ uniforma.
*2) Volumele de apa sunt calculate ca medii pe perioada unui an. Pentru
determinarea numarului minim de probe de apa ce trebuie prelevate dintr-o zona
de distributie poate fi utilizat numarul locuitorilor in locul volumului de apa
produs sau distribuit, luandu-se in considerare un consum de 200 l/cap de locuitor/zi.
*3) In situatii de distributie intermitenta de scurta durata si in cazul
apei distribuite din cisterne numarul de probe va fi stabilit de catre
autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti.
*4) Numarul de probe si parametrii stabiliti in anexa nr. 1 pot fi redusi
de catre autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului
Bucuresti, daca:
a) rezultatele analizelor efectuate pe probele prelevate pe o perioada de
cel putin 2 ani succesivi sunt constante si semnificativ mai bune decat cele
prevazute in anexa nr. 1;
b) nu a intervenit nici un factor suplimentar cu potential de a afecta
calitatea apei.
Frecventa de prelevare si analiza nu poate fi redusa atat cat sa conduca la
prelevarea a mai putin de 50% din numarul total de probe prevazute in tabel, cu
exceptia situatiei de la pct. 6.
*5) Punctele si frecventa de prelevare, atat cat este posibil, vor fi alese
si distribuite uniform in timp si spatiu.
*6) Frecventa de prelevare si numarul de probe vor fi decise de catre
autoritatea de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti.
4. Frecventa minima de prelevare si analiza pentru apa potabila imbuteliata
se face conform tabelului 1B.
Tabel 1B*)
*) Tabelul 1B este reprodus in facsimil.
______________________________________________________________________________
| Volumul de apa imbuteliat | Monitorizarea de | Monitorizarea de audit
|
| zilnic (volum exprimat ca | control | numarul de probe de
|
| medie anuala) | numarul de probe de | prelevat pe an
|
| mc | prelevat pe an |
|
|_____________________________|_____________________|__________________________|
| < 10 | 1 |
1 |
|_____________________________|_____________________|__________________________|
| > 10 </= 60 | 12 |
1 |
|_____________________________|_____________________|__________________________|
| > 60 | 1 pentru fiecare | 1 pentru fiecare 100
mc, |
| | 5 mc, ca parte din | ca parte din volumul
|
| | volumul total | total
|
|_____________________________|_____________________|__________________________|
ANEXA 3
SPECIFICATII
pentru analiza parametrilor
Laboratoarele in care se efectueaza analiza probelor de apa pentru
monitorizare trebuie sa aiba asigurat controlul calitatii analitice si sa fie
supuse periodic unui control efectuat de un laborator aprobat de Ministerul
Sanatatii si Familiei pentru acest domeniu.
1. Parametrii pentru care metodele de analiza sunt specificate:
Bacterii coliforme si [Escherichia coli (E. coli)]
Enterococi (Streptococi fecali)
Pseudomonas aeruginosa
Numarul de colonii la 22 grade C
Numarul de colonii la 37 grade C
Clostridium perfringens.
Filtrarea prin membrana, urmata de incubarea anaeroba a membranei pe agar
m-PC (Nota 1) la 44 grade C +/- 1 grad C pentru 21 +/- 3 ore. Se numara
coloniile de culoare galbena opac care vireaza in roz sau rosu dupa expunerea
la vapori de hidroxid de amoniu timp de 20 - 30 de secunde.
NOTA: Compozitia mediului de agar m-PC este:
Mediu de baza
Triptoza 30 g
Extract de drojdie 20 g
Sucroza 5 g
Hidroclorit de L-cisteina 1 g
MgSO4 . 7H2O 0,1 g
Rosu de bromcresol 40 mg
Agar 15 g
Apa 1.000 ml.
Se dizolva ingredientele mediului bazal, se corecteaza pH la 7,6 si se
autoclaveaza la 121 grade C timp de 15 minute. Se raceste si se adauga:
D-cicloserina 400 mg
Polimixina-B sulfat 25 mg
Indosil-beta-D-glucozid 60 mg
0,5% solutie sterilizata si filtrata 20 ml
de difosfat de fenoftaleina
4,5% FeCl3 . 6H2O filtrata si sterilizata 2 ml.
2. Parametrii pentru care sunt specificate caracteristicile de performanta
2.1. Metoda de analiza folosita trebuie sa fie capabila sa masoare cel
putin o concentratie egala cu valoarea parametrului (CMA). Pentru urmatorii
parametri caracteristicile de performanta specificate sunt: acuratetea,
precizia si limita de detectie:
____________________________________________________________________
Acuratetea Precizia Limita de detectie
Parametrul % % %
din CMA*1) din CMA*2) din CMA*3)
____________________________________________________________________
Acrilamida*a)
Aluminiu 10 10 10
Amoniu 10 10 10
Arsen 10 10 10
Benzen 25 25 25
Benz(a)piren 25 25 25
Bor 10 10 10
Bromati 10 10 10
Cadmiu 10 10 10
Cloruri 10 10 10
Clorura de vinil*a)
Conductivitate 10 10 10
Crom 10 10 10
Cupru 10 10 10
Cianuri (totale)*4) 10 10 10
Cianuri (libere) 10 10 10
1,2-dicloretan 25 25 10
Epiclorhidrina*a)
Fluor 10 10 10
Hidrocarburi
policiclice aromatice*5) 25 25 25
Mangan 10 10 10
Mercur 10 10 10
Nichel 10 10 10
Nitrati 10 10 10
Nitriti 10 10 10
Oxidabilitate*6) 25 25 25
Pesticide*7) 25 25 25
Plumb 10 10 10
Seleniu 10 10 10
Sodiu 10 10 10
Stibiu 25 25 25
Sulfat 10 10 10
Tetracloretan*8) 25 25 10
Tricloretena*8) 25 25 10
Trihalometani*5) - 25 25 10
TOTAL:
____________________________________________________________________
*a) Conditii: controlul concentratiei conform specificatiei de productie.
NOTA:
*1) Acuratetea este eroarea sistematica si este exprimata ca diferenta
dintre valoarea medie a unui numar mare de determinari repetate si valoarea
adevarata (definitie ISO 5725).
*2) Precizia este eroarea aleatoare si este exprimata ca deviatia standard
a dispersiei rezultatelor fata de o valoare medie (definitie ISO 5725).
*3) Limita de detectie este considerata a fi:
a) o valoare de 3 ori mai mare decat deviatia standard asociata unui numar
de determinari, pentru o proba simpla de apa continand o concentratie mica a
parametrului; sau
b) o valoare de 5 ori mai mare decat deviatia standard a unei probe martor
pentru fiecare serie de probe.
*4) Metoda va determina cianurile totale sub toate formele.
*5) Caracteristicile de performanta se aplica individual pentru substantele
specificate, la 25% din valoarea parametrilor din anexa nr. 1.
*6) Oxidarea va fi efectuata timp de 10 minute la 100 grade C in mediu
acid, folosind permanganat de potasiu.
*7) Caracteristicile de performanta se aplica individual pentru fiecare
pesticid si depind de pesticidul respectiv. In prezent aceasta limita de
detectie nu este realizabila pentru toate pesticidele, dar trebuie sa
constituie un obiectiv de realizat.
*8) Caracteristicile de performanta se aplica individual pentru substantele
specificate, la 50% din valoarea parametrilor din anexa nr. 1.
2.2. Pentru concentratia ionilor de hidrogen metoda de analiza trebuie sa
poata masura o concentratie egala cu CMA, cu o acuratete si o precizie de 0,2
unitati de pH.
3. Parametrii pentru care nu sunt specificate performantele metodelor de
analiza:
- Carbon organic total
- Culoare
- Gust
- Miros
- Turbiditate*)
*) Pentru monitorizarea turbiditatii in apa de suprafata tratata metoda de
analiza trebuie sa masoare cel putin concentratii egale cu valoarea
parametrilor (CMA), cu o acuratete si o precizie de 25% .