E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 366 din 10 iulie 2001

pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 118/1999 privind infiintarea si utilizarea Fondului national de solidaritate

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 385 din 13 iulie 2001


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 118 din 30 iunie 1999 privind infiintarea si utilizarea Fondului national de solidaritate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 312 din 30 iunie 1999, cu urmatoarele modificari si completari:
    1. La articolul 1, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Scopul Fondului national de solidaritate este acela de a contribui, pe baza principiului solidaritatii nationale, la reducerea saraciei in familiile aflate in situatii de extrema dificultate, la cofinantarea unor programe de servicii sociomedicale, la acordarea de ajutoare materiale persoanelor cu afectiuni de sanatate deosebit de grave pentru tratament medical si interventii chirurgicale in strainatate, la intretinerea, constructia, reparatia, amenajarea si modernizarea unor institutii de asistenta sociala si la alte actiuni similare."
    2. La articolul 1, dupa alineatul (2) se introduce alineatul (3) cu urmatorul cuprins:
    "(3) Ordonatorul principal de credite pentru Fondul national de solidaritate este ministrul muncii si solidaritatii sociale, iar ordonatori secundari sunt directorii directiilor judetene de munca si solidaritate sociala, precum si directorul general al Directiei generale de munca si solidaritate sociala a municipiului Bucuresti."
    3. La articolul 2, litera d) a alineatului (1) va avea urmatorul cuprins:
    "d) venituri financiare provenite din dobanzi la conturi curente si de depozit ale fondului, la titluri de stat, bonuri de tezaur si hartii de valoare asimilabile, precum si venituri provenite din operatiuni financiar-bancare."
    4. La articolul 2, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Disponibilitatile Fondului national de solidaritate se pastreaza in conturi deschise la unitatile trezoreriei statului si la banci comerciale, fiind purtatoare de dobanzi. Regimul disponibilitatilor se reglementeaza prin conventii incheiate de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale cu banci comerciale, respectiv cu Ministerul Finantelor Publice."
    5. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3
    Pentru constituirea Fondului national de solidaritate se instituie taxa de timbru social, dupa cum urmeaza:
    a) timbrul social asupra jocurilor de noroc, definite si reglementate de legislatia in vigoare, aplicat asupra participarilor de orice fel la astfel de activitati ale persoanelor fizice. Timbrul social este in valoare de 10% din pretul fiecarei participari si se adauga acestui pret;
    b) timbrul social de 1% asupra valorii autovehiculelor noi din import cu o capacitate cilindrica de minimum 2.000 cm^3, achizitionate de persoane fizice si juridice.
    Regia Autonoma "Registrul Auto Roman" va conditiona eliberarea documentelor in vederea inmatricularii de prezentarea dovezii de plata, din care sa rezulte achitarea taxei de timbru social in contul indicat de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, fara ca regia autonoma sa aiba obligatia de a constitui si de a colecta sumele;
    c) la toate jocurile de noroc organizate de Compania Nationala "Loteria Romana" - S.A. taxa de timbru social se include in suma achitata de participanti, fara a afecta veniturile si cheltuielile Companiei Nationale "Loteria Romana" - S.A.;
    d) la toate jocurile de noroc tip cazinou taxa fixa lunara pe masa de joc este echivalentul in lei al sumei de 1.000 dolari S.U.A., la cursul oficial pentru ziua precedenta celei in care se face plata."
    6. La articolul 4 se introduce alineatul (3) cu urmatorul cuprins:
    "(3) Refuzul de colectare, constituire si virare a taxei de timbru social conduce la retinerea taxei de timbru social din veniturile persoanelor fizice si juridice prevazute la alin. (1)."
    7. Articolul 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 5
    (1) Sumele atrase la Fondul national de solidaritate vor fi utilizate pentru:
    a) completarea fondurilor destinate platii alocatiilor acordate beneficiarilor Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, ai Legii nr. 67/1995 privind ajutorul social, ai Legii nr. 119/1997 privind alocatia suplimentara pentru familiile cu copii;
    b) alocatii de solidaritate;
    c) microcredite pentru persoanele fizice care desfasoara activitati pe cont propriu, aducatoare de venituri, in vederea intretinerii materiale;
    d) cheltuieli cu intretinerea, constructia, reparatia, amenajarea si modernizarea institutiilor de asistenta sociala;
    e) ajutoare financiare pentru persoane si familii aflate in extrema dificultate datorita starii de sanatate sau altor cauze justificate;
    f) cheltuieli de administrare a Fondului national de solidaritate, inclusiv cheltuieli de capital;
    g) cofinantarea unor programe de servicii sociomedicale;
    h) acordarea de ajutor persoanelor cu afectiuni de sanatate deosebit de grave pentru tratament medical si interventii chirurgicale in strainatate;
    i) finantarea unor masuri active materializate in programe pentru crearea de locuri de munca, inclusiv programe privind lucrari de interes public.
    (2) Sumele acordate pentru destinatiile prevazute la alin. (1) se stabilesc prin hotarare a Guvernului, cu exceptia celor prevazute la lit. b) si c).
    (3) Sumele necesare aprobate de la bugetul de stat, destinate platii prestatiilor prevazute la alin. (1) lit. a) nu vor fi diminuate cu valoarea veniturilor realizate din Fondul national de solidaritate.
    (4) Microcreditele se aproba de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, iar procedurile de acordare si cuantumul acestora se stabilesc pe baza Normelor metodologice aprobate prin hotarare a Guvernului."
    8. Articolul 8 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 8
    (1) Cuantumul alocatiilor de solidaritate se stabileste si se plateste de catre directiile de munca si solidaritate sociala judetene si, respectiv, de Directia generala de munca si solidaritate sociala a municipiului Bucuresti, pe baza cererii solicitantului si a anchetei sociale.
    (2) Cuantumul alocatiilor de solidaritate acordate pe familie nu poate depasi nivelul de 1 milion lei, nivel care se poate indexa prin hotarare a Guvernului."
    9. In tot cuprinsul ordonantei de urgenta sintagmele Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, directiile generale de munca si protectie sociala teritoriale si directorul general al directiei generale de munca si protectie sociala teritoriala se inlocuiesc cu sintagmele Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, directiile judetene de munca si solidaritate sociala si directorul general al directiei judetene de munca si solidaritate sociala.
    Art. 2
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 5/2000 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 118/1999 privind infiintarea si utilizarea Fondului national de solidaritate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 74 din 21 februarie 2000, precum si prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 16/2000 pentru completarea art. 5 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 118/1999 privind infiintarea si utilizarea Fondului national de solidaritate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 111 din 14 martie 2000.
    Art. 3
    Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 118/1999, cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 4 iunie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                       p. PRESEDINTELE SENATUI,
                            DORU IOAN TARACILA

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 12 iunie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANUSmartCity5

COMENTARII la Legea 366/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 366 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu