E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 13 din 17 martie 1994

privind constituirea si utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 71 din 18 martie 1994


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    In completarea surselor de finantare a lucrarilor de dezvoltare si modernizare a drumurilor nationale si locale se constituie Fondul special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice.
    Art. 2
    Fondul special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice se formeaza, pe seama incasarilor realizate de producatori si importatori, din vanzarea carburantilor auto livrati la intern indiferent de forma de plata.
    Art. 3
    Veniturile Fondului special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice se calculeaza prin aplicarea cotei de 5% asupra:
    a) pretului cu ridicata negociat, exclusiv accizele, pentru cantitatile de carburanti auto livrati de producatorii din tara si destinati consumului intern;
    b) valorii in vama, stabilita, potrivit legii, pentru carburantii auto importati.
    Obligatia calcularii si varsarii acestei cote in contul Ministerului Transporturilor revine producatorilor, indiferent de forma de organizare si de titularul dreptului de proprietate, pentru produsele destinate consumului intern si importatorilor pentru produsele importate.
    Art. 4
    Din Fondul special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice 60% se va folosi pentru finantarea drumurilor nationale, iar 40% pentru finantarea drumurilor locale.
    Din Fondul special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice se vor putea efectua urmatoarele categorii de cheltuieli:
    a) lucrari de investitii reprezentand tronsoane noi de drumuri nationale sau locale ale judetelor si ale municipiului Bucuresti, precum si lucrari de reparatii si modernizari;
    b) studii si lucrari de proiectare privind extinderea si modernizarea retelei de drumuri.
    Art. 5
    Gestionarea Fondului special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice se efectueaza de catre Ministerul Transporturilor prin Administratia Nationala a Drumurilor din Romania, in conditiile Legii nr. 10/1991 privind finantele publice.
    Art. 6
    Ministerul Transporturilor, prin Administratia Nationala a Drumurilor din Romania, va stabili, de comun acord cu consiliile judetene, al municipiului Bucuresti sau consiliile locale, tronsoanele de drumuri locale, care se vor finanta pe seama cotei de 40% din veniturile fondului special.
    Lucrarile finantate din fondul special pot fi executate de unitatile de specialitate ale Administratiei Nationale a Drumurilor din Romania sau de cele din coordonarea consiliilor judetene, al municipiului Bucuresti si a consiliilor locale, dupa caz, precum si de agenti economici specializati, pe baza de contracte de prestari de servicii licitate in conditiile legii.
    Art. 7
    Bugetul Fondului special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice se aproba anual ca anexa la legea bugetului de stat.
    Art. 8
    Ministerul Transporturilor impreuna cu Ministerul Finantelor, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi, vor emite instructiuni cu privire la modul de incasare a veniturilor si de alocare a sumelor pentru finantarea cheltuielilor aprobate prin bugetul Fondului special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice, de evidentiere si de raportare a acestui fond.
    Art. 9
    Plata sumei datorate la Fondul special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice se face de catre agentii economici, lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare.
    Neplata la termenul stabilit atrage o majorare de 0,3% pentru fiecare zi de intarziere.
    Controlul asupra calculului sumei datorate se face de catre organele de specialitate ale Ministerului Finantelor.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 24 februarie 1994, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                p. PRESEDINTELE SENATUI
                    DORU IOAN TARACILA

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 28 februarie 1994, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

              PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                      ADRIAN NASTASESmartCity5

COMENTARII la Legea 13/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 13 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 13/1994
Legea 118 1996
privind constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice
Instrucţiuni 2056 1995
cu privire la modul de incasare a veniturilor si de alocare a sumelor pentru finantarea cheltuielilor aprobate prin bugetul Fondului special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice
Instrucţiuni 12242 1995
cu privire la modul de incasare a veniturilor si de alocare a sumelor pentru finantarea cheltuielilor aprobate prin bugetul Fondului special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice
Legea 22 1995
a bugetului de stat pe anul 1995
Instrucţiuni 4775 1994
cu privire la modul de incasare a veniturilor si de alocare a sumelor pentru finantarea cheltuielilor aprobate prin bugetul Fondului special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice, de evidentiere si de raportare a acestui fond
Instrucţiuni 1719 1994
cu privire la modul de incasare a veniturilor si de alocare a sumelor pentru finantarea cheltuielilor aprobate prin bugetul Fondului special pentru dezvoltarea si modernizarea drumurilor publice, de evidentiere si de raportare a acestui fond
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu