E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 1 din 16 februarie 2004

privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Dezvoltare Rurala

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 162 din 25 februarie 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    (1) Se infiinteaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Dezvoltare Rurala, denumita in continuare Agentie, institutie publica in subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, cu personalitate juridica, finantata integral de la bugetul de stat.
    (2) Agentia are sediul in municipiul Bucuresti.
    (3) Structura organizatorica, statul de functii, regulamentul de organizare si functionare ale Agentiei se aproba prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului.
    Art. 2
    (1) In termen de 8 luni de la data intrarii in vigoare a regulamentului de organizare si functionare prevazut la art. 1 alin. (3), Agentia va gestiona fondurile alocate de la bugetul de stat reprezentand sprijin financiar destinat sustinerii agriculturii si va pregati structura institutionala pentru implementarea platilor directe si a sistemelor de interventie.
    (2) De la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, Agentia va raspunde de derularea si gestionarea fondurilor europene pentru agricultura - Fondul European de Orientare si Garantare a Agriculturii (FEOGA) si va asigura managementul financiar al FEOGA - Sectiunea garantare, precum si implementarea masurilor pentru FEOGA - Sectiunea orientare si pentru Instrumentul Financiar de Orientare pentru Pescuit (IFOP).
    (3) Pentru indeplinirea atributiilor prevazute la alin. (1) si (2), Agentia va demara activitatile necesare incepand cu anul 2004 si va fi in totalitate operationala in anul 2007.
    Art. 3
    Agentia are urmatoarele atributii principale:
    a) asigura derularea operatiunilor financiare legate de gestionarea fondurilor provenite de la bugetul de stat;
    b) asigura verificarea cererilor de plata primite de la beneficiari;
    c) autorizeaza plata catre beneficiari in urma verificarii cererilor de plata sau ii instiinteaza pe acestia cu privire la eventualele nereguli sesizate, in vederea solutionarii acestora;
    d) executa platile autorizate catre beneficiari;
    e) tine contabilitatea platilor efectuate;
    f) urmareste incadrarea in fondurile alocate pentru activitatile prevazute la art. 2;
    g) asigura indeplinirea cerintelor cu privire la informarea publica privind activitatile desfasurate;
    h) asigura desfasurarea in bune conditii a activitatilor economice, administrative, contabile, de personal si audit ale Agentiei;
    i) colaboreaza pentru indeplinirea atributiilor specifice cu organele administratiei publice centrale si locale;
    j) pregateste si implementeaza prevederile privind mecanismele comerciale;
    k) elibereaza licentele de export si import pentru produse agricole, incepand cu anul 2007;
    l) elaboreaza si implementeaza procedurile privind aplicarea sistemului de interventie pentru produsele agricole.
    Art. 4
    (1) Agentia este condusa de un director general numit, in conditiile legii, prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului.
    (2) Directorul general al Agentiei are calitatea de ordonator secundar de credite.
    (3) Directorul general conduce activitatea Agentiei si o reprezinta in raporturile cu celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, cu alte persoane juridice si fizice, precum si in justitie.
    (4) In exercitarea atributiilor sale, directorul general emite decizii.
    (5) Directorul general poate da imputernicire de reprezentare si altor persoane din cadrul Agentiei.
    Art. 5
    (1) Personalul Agentiei se asigura prin preluarea personalului cu responsabilitati in managementul sprijinului financiar de la bugetul de stat, existent in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului si in cadrul directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti.
    (2) Numarul de posturi al Agentiei, inclusiv din serviciile judetene ale acesteia, va fi de 260 in anul 2004, iar incepand cu anul 2005 numarul de posturi va fi suplimentat, avandu-se in vedere necesarul de activitati, pana la un numar maxim de 1.079 de posturi in anul 2007, cand institutia devine operationala in totalitate. Numarul maxim de posturi pentru anii 2005 si 2006 va fi stabilit prin hotarare a Guvernului.
    (3) Posturile necesare Agentiei se asigura cu incadrarea in numarul maxim de posturi aprobat Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, in conditiile legii.
    Art. 6
    Agentia va avea in structura 42 de servicii judetene pentru executarea functiilor tehnice.
    Art. 7
    Salarizarea functionarilor publici si a personalului angajat pe baza de contract din cadrul Agentiei si serviciilor judetene ale acesteia se face potrivit legii.
    Art. 8
    Fondurile necesare in vederea desfasurarii activitatii Agentiei se stabilesc anual prin legea bugetului de stat si se asigura din bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului.
    Art. 9
    (1) Pentru desfasurarea activitatilor specifice, Agentia utilizeaza doua autoturisme in parc comun.
    (2) Acoperirea necesarului de autoturisme se va face prin redistribuire in cadrul numarului maxim de autoturisme aprobat Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, in conditiile legii.
    Art. 10
    Capitolul I "Institutii publice finantate integral din bugetul de stat" din anexa nr. 4 la Hotararea Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 495 din 9 iulie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza cu un nou punct, punctul 10, "Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Dezvoltare Rurala."
    Art. 11
    Prezenta lege intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 4 decembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                         p. PRESEDINTELE SENATUI,
                             DORU IOAN TARACILA

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 3 februarie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                    p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
                              CONSTANTIN NITASmartCity5

COMENTARII la Legea 1/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 1 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 1/2004
Legea 188 2011
privind gestionarea taxelor colectate în cadrul aplicării politicii agricole comune şi care fac parte din sistemul de finanţare al fondurilor europene pentru agricultură, precum şi din sistemul resurselor proprii al Uniunii Europene
Ordonanţa 24 2010
privind controlul operatiunilor care fac parte din sistemul de finantare prin Fondul European de Garantare Agricola
OUG 70 2010
privind unele masuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si a unor structuri aflate în subordinea acestuia
OUG 35 2009
privind reglementarea unor masuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar
Legea 36 2009
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 76/2008 privind desemnarea autoritatilor nationale competente pentru coordonarea, monitorizarea, gestionarea si derularea fondurilor nerambursabile destinate finantarii programelor de informare si promovare a produselor agricole pe piata interna si in tari terte, precum si pentru completarea Legii nr. 1/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura
OUG 76 2008
privind desemnarea autoritatilor nationale competente pentru coordonarea, monitorizarea, gestionarea si derularea fondurilor nerambursabile destinate finantarii programelor de informare si promovare a produselor agricole pe piata interna si in tari terte, precum si pentru completarea Legii nr. 1/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura
Legea 93 2008
privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 89/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 1/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Dezvoltare Rurala, precum si pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 48/2005 privind organizarea pietei laptelui de vaca
Legea 507 2004
pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 94/2004 privind reglementarea unor masuri financiare
Ordonanţa 94 2004
privind reglementarea unor masuri financiare
Decretul 48 2004
pentru promulgarea Legii privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Dezvoltare Rurala
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu