E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 197 din 30 aprilie 1993

privind stabilirea preturilor cu amanuntul la carburantii auto

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 83 din 30 aprilie 1993


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Preturile cu amanuntul ale carburantilor din productia interna care se vand prin societatile comerciale PECO cu capital integral sau majoritar de stat se stabilesc dupa cum urmeaza:

                                       - lei/l -
                                       -----------
     - benzina premium                     190
     - benzina regular                     180
     - benzina normala                     170
     - motorina (combustibil pentru
       motoare Diesel)                     150
     - benzina speciala fara plumb         220
    Preturile cu amanuntul stabilite conform alineatului precedent sunt valabile atat pentru populatie, cat si pentru agentii economici, in conditiile de desfacere in vigoare la data prezentei hotarari.
    Art. 2
    Pentru cantitatile de carburanti livrate de societatile comerciale PECO altor agenti economici cu activitate de desfacere en detail, preturile cu amanuntul nu vor depasi pe cele prevazute la art. 1. Acestia vor negocia cu societatile comerciale PECO cota de adaos comercial ce se va ceda in functie de conditiile concrete de aprovizionare ale fiecarui solicitant, in limita adaosului comercial PECO existent in preturile cu amanuntul de la art. 1.
    Art. 3
    Nivelul accizelor  datorate bugetului de stat de catre agentii economici, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate, care produc, achizitioneaza si desfac carburanti proveniti din productia interna sau din import, este:
                                                        - lei/t -
                                                       -----------
        - benzina premium                                 59.320
        - benzina regular                                 59.320
        - benzina normala                                 55.230
        - motorina auto                                   25.505
        - benzina speciala fara plumb                     69.270
    Art. 4
    Obligatia calcularii si varsarii la bugetul de stat a accizelor prevazute la art. 3 revine:
    - agentilor economici producatori sau importatori pentru cantitatile de carburanti livrate altor agenti economici decat societatile comerciale PECO;
    - societatile comerciale PECO, pentru cantitatile de carburanti achizitionate si livrate prin aceste societati.
    Prevederile de la art. 12 alin. 2 la art. 19 inclusiv din Hotararea Guvernului nr. 779/1991 se aplica tuturor agentilor economici platitori de accize.
    Art. 5
    Potrivit Bugetului de stat pe anul 1993, din pretul cu amanuntul al carburantilor livrati prin statii de distributie, agentii economici varsa o cota de 5% in contul Ministerului Transporturilor pentru lucrarile de intretinere si modernizare a drumurilor.
    Art. 6
    Ministerul Finantelor va emita precizari privind modul de constituire, varsare si utilizare a fondurilor rezultate din aplicarea art. 3 si 5 din prezenta hotarare.
    Art. 7
    Livrarea carburantilor de catre agentii economici producatori catre alti agenti economici decat societatile comerciale PECO se face la preturi formate pe baza preturilor producatorilor si a accizelor prevazute la art. 3 din prezenta hotarare.
    Art. 8
    Agentii economici cu capital integral sau majoritar privat, care se aprovizioneaza cu carburanti din productia interna direct de la producator, formeaza preturile cu amanuntul pe baza preturilor producatorului, a accizelor prevazute la art. 3, a cotei de 5% din pretul cu amanuntul ce se varsa de catre agentii economici cu activitate de desfacere in contul Ministerului Transporturilor si a adaosului comercial in limita celui declarat si inregistrat la organele teritoriale ale Ministerului Finantelor.
    Art. 9
    Agentii economici importatori, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate, stabilesc preturile cu amanuntul la carburanti pe baza pretului extern transformat in lei la cursul de schimb valutar in vigoare la data intocmirii declaratiei vamale, a taxelor vamale, a accizelor prevazute la art. 3, a cotei de 5% din pretul cu amanuntul care se varsa in contul Ministerului Transporturilor si a adaosului comercial in limita celui declarat si inregistrat la organele teritoriale ale Ministerului Finantelor.
    Art. 10
    Agentii economici cu activitate de aprovizionare si desfacere a carburantilor auto vor inventaria si reevalua stocurile produselor existente la data prezentei hotarari, pe baza preturilor ce se stabilesc in conditiile acestei hotarari.
    Sumele rezultate in urma reevaluarii stocurilor potrivit prevederilor alineatului precedent se vor inregistra in fondul de rezerva al agentului economic.
    Art. 11
    Preturile cu amanuntul reglementate potrivit prezentei hotarari se aplica incepand cu data de 1 mai 1993.
    La aceeasi data se abroga:
    - Hotararea Guvernului nr. 803/1991;
    - Hotararea Guvernului nr. 747/1992;
    - art. 1 si 2 din Hotararea Guvernului nr. 835/1992;
    - Hotararea Guvernului nr. 836/1992.
    Art. 12
    Ministerul Industriilor si Ministerul Finantelor vor aduce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.

                         PRIM-MINISTRU
                        NICOLAE VACAROIU

                                Contrasemneaza:
                                Ministrul industriilor,
                                Dumitru Popescu

                                Ministru de stat,
                                ministrul finantelor,
                                Florin Georgescu

                                        


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 197/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 197 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 197/1993
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu