E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 197 din 30 aprilie 1993

privind stabilirea preturilor cu amanuntul la carburantii auto

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 83 din 30 aprilie 1993


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Preturile cu amanuntul ale carburantilor din productia interna care se vand prin societatile comerciale PECO cu capital integral sau majoritar de stat se stabilesc dupa cum urmeaza:

                                       - lei/l -
                                       -----------
     - benzina premium                     190
     - benzina regular                     180
     - benzina normala                     170
     - motorina (combustibil pentru
       motoare Diesel)                     150
     - benzina speciala fara plumb         220
    Preturile cu amanuntul stabilite conform alineatului precedent sunt valabile atat pentru populatie, cat si pentru agentii economici, in conditiile de desfacere in vigoare la data prezentei hotarari.
    Art. 2
    Pentru cantitatile de carburanti livrate de societatile comerciale PECO altor agenti economici cu activitate de desfacere en detail, preturile cu amanuntul nu vor depasi pe cele prevazute la art. 1. Acestia vor negocia cu societatile comerciale PECO cota de adaos comercial ce se va ceda in functie de conditiile concrete de aprovizionare ale fiecarui solicitant, in limita adaosului comercial PECO existent in preturile cu amanuntul de la art. 1.
    Art. 3
    Nivelul accizelor  datorate bugetului de stat de catre agentii economici, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate, care produc, achizitioneaza si desfac carburanti proveniti din productia interna sau din import, este:
                                                        - lei/t -
                                                       -----------
        - benzina premium                                 59.320
        - benzina regular                                 59.320
        - benzina normala                                 55.230
        - motorina auto                                   25.505
        - benzina speciala fara plumb                     69.270
    Art. 4
    Obligatia calcularii si varsarii la bugetul de stat a accizelor prevazute la art. 3 revine:
    - agentilor economici producatori sau importatori pentru cantitatile de carburanti livrate altor agenti economici decat societatile comerciale PECO;
    - societatile comerciale PECO, pentru cantitatile de carburanti achizitionate si livrate prin aceste societati.
    Prevederile de la art. 12 alin. 2 la art. 19 inclusiv din Hotararea Guvernului nr. 779/1991 se aplica tuturor agentilor economici platitori de accize.
    Art. 5
    Potrivit Bugetului de stat pe anul 1993, din pretul cu amanuntul al carburantilor livrati prin statii de distributie, agentii economici varsa o cota de 5% in contul Ministerului Transporturilor pentru lucrarile de intretinere si modernizare a drumurilor.
    Art. 6
    Ministerul Finantelor va emita precizari privind modul de constituire, varsare si utilizare a fondurilor rezultate din aplicarea art. 3 si 5 din prezenta hotarare.
    Art. 7
    Livrarea carburantilor de catre agentii economici producatori catre alti agenti economici decat societatile comerciale PECO se face la preturi formate pe baza preturilor producatorilor si a accizelor prevazute la art. 3 din prezenta hotarare.
    Art. 8
    Agentii economici cu capital integral sau majoritar privat, care se aprovizioneaza cu carburanti din productia interna direct de la producator, formeaza preturile cu amanuntul pe baza preturilor producatorului, a accizelor prevazute la art. 3, a cotei de 5% din pretul cu amanuntul ce se varsa de catre agentii economici cu activitate de desfacere in contul Ministerului Transporturilor si a adaosului comercial in limita celui declarat si inregistrat la organele teritoriale ale Ministerului Finantelor.
    Art. 9
    Agentii economici importatori, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate, stabilesc preturile cu amanuntul la carburanti pe baza pretului extern transformat in lei la cursul de schimb valutar in vigoare la data intocmirii declaratiei vamale, a taxelor vamale, a accizelor prevazute la art. 3, a cotei de 5% din pretul cu amanuntul care se varsa in contul Ministerului Transporturilor si a adaosului comercial in limita celui declarat si inregistrat la organele teritoriale ale Ministerului Finantelor.
    Art. 10
    Agentii economici cu activitate de aprovizionare si desfacere a carburantilor auto vor inventaria si reevalua stocurile produselor existente la data prezentei hotarari, pe baza preturilor ce se stabilesc in conditiile acestei hotarari.
    Sumele rezultate in urma reevaluarii stocurilor potrivit prevederilor alineatului precedent se vor inregistra in fondul de rezerva al agentului economic.
    Art. 11
    Preturile cu amanuntul reglementate potrivit prezentei hotarari se aplica incepand cu data de 1 mai 1993.
    La aceeasi data se abroga:
    - Hotararea Guvernului nr. 803/1991;
    - Hotararea Guvernului nr. 747/1992;
    - art. 1 si 2 din Hotararea Guvernului nr. 835/1992;
    - Hotararea Guvernului nr. 836/1992.
    Art. 12
    Ministerul Industriilor si Ministerul Finantelor vor aduce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.

                         PRIM-MINISTRU
                        NICOLAE VACAROIU

                                Contrasemneaza:
                                Ministrul industriilor,
                                Dumitru Popescu

                                Ministru de stat,
                                ministrul finantelor,
                                Florin Georgescu

                                        


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 197/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 197 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 197/1993
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu