E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 197 din 30 aprilie 1993

privind stabilirea preturilor cu amanuntul la carburantii auto

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 83 din 30 aprilie 1993


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Preturile cu amanuntul ale carburantilor din productia interna care se vand prin societatile comerciale PECO cu capital integral sau majoritar de stat se stabilesc dupa cum urmeaza:

                                       - lei/l -
                                       -----------
     - benzina premium                     190
     - benzina regular                     180
     - benzina normala                     170
     - motorina (combustibil pentru
       motoare Diesel)                     150
     - benzina speciala fara plumb         220
    Preturile cu amanuntul stabilite conform alineatului precedent sunt valabile atat pentru populatie, cat si pentru agentii economici, in conditiile de desfacere in vigoare la data prezentei hotarari.
    Art. 2
    Pentru cantitatile de carburanti livrate de societatile comerciale PECO altor agenti economici cu activitate de desfacere en detail, preturile cu amanuntul nu vor depasi pe cele prevazute la art. 1. Acestia vor negocia cu societatile comerciale PECO cota de adaos comercial ce se va ceda in functie de conditiile concrete de aprovizionare ale fiecarui solicitant, in limita adaosului comercial PECO existent in preturile cu amanuntul de la art. 1.
    Art. 3
    Nivelul accizelor  datorate bugetului de stat de catre agentii economici, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate, care produc, achizitioneaza si desfac carburanti proveniti din productia interna sau din import, este:
                                                        - lei/t -
                                                       -----------
        - benzina premium                                 59.320
        - benzina regular                                 59.320
        - benzina normala                                 55.230
        - motorina auto                                   25.505
        - benzina speciala fara plumb                     69.270
    Art. 4
    Obligatia calcularii si varsarii la bugetul de stat a accizelor prevazute la art. 3 revine:
    - agentilor economici producatori sau importatori pentru cantitatile de carburanti livrate altor agenti economici decat societatile comerciale PECO;
    - societatile comerciale PECO, pentru cantitatile de carburanti achizitionate si livrate prin aceste societati.
    Prevederile de la art. 12 alin. 2 la art. 19 inclusiv din Hotararea Guvernului nr. 779/1991 se aplica tuturor agentilor economici platitori de accize.
    Art. 5
    Potrivit Bugetului de stat pe anul 1993, din pretul cu amanuntul al carburantilor livrati prin statii de distributie, agentii economici varsa o cota de 5% in contul Ministerului Transporturilor pentru lucrarile de intretinere si modernizare a drumurilor.
    Art. 6
    Ministerul Finantelor va emita precizari privind modul de constituire, varsare si utilizare a fondurilor rezultate din aplicarea art. 3 si 5 din prezenta hotarare.
    Art. 7
    Livrarea carburantilor de catre agentii economici producatori catre alti agenti economici decat societatile comerciale PECO se face la preturi formate pe baza preturilor producatorilor si a accizelor prevazute la art. 3 din prezenta hotarare.
    Art. 8
    Agentii economici cu capital integral sau majoritar privat, care se aprovizioneaza cu carburanti din productia interna direct de la producator, formeaza preturile cu amanuntul pe baza preturilor producatorului, a accizelor prevazute la art. 3, a cotei de 5% din pretul cu amanuntul ce se varsa de catre agentii economici cu activitate de desfacere in contul Ministerului Transporturilor si a adaosului comercial in limita celui declarat si inregistrat la organele teritoriale ale Ministerului Finantelor.
    Art. 9
    Agentii economici importatori, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate, stabilesc preturile cu amanuntul la carburanti pe baza pretului extern transformat in lei la cursul de schimb valutar in vigoare la data intocmirii declaratiei vamale, a taxelor vamale, a accizelor prevazute la art. 3, a cotei de 5% din pretul cu amanuntul care se varsa in contul Ministerului Transporturilor si a adaosului comercial in limita celui declarat si inregistrat la organele teritoriale ale Ministerului Finantelor.
    Art. 10
    Agentii economici cu activitate de aprovizionare si desfacere a carburantilor auto vor inventaria si reevalua stocurile produselor existente la data prezentei hotarari, pe baza preturilor ce se stabilesc in conditiile acestei hotarari.
    Sumele rezultate in urma reevaluarii stocurilor potrivit prevederilor alineatului precedent se vor inregistra in fondul de rezerva al agentului economic.
    Art. 11
    Preturile cu amanuntul reglementate potrivit prezentei hotarari se aplica incepand cu data de 1 mai 1993.
    La aceeasi data se abroga:
    - Hotararea Guvernului nr. 803/1991;
    - Hotararea Guvernului nr. 747/1992;
    - art. 1 si 2 din Hotararea Guvernului nr. 835/1992;
    - Hotararea Guvernului nr. 836/1992.
    Art. 12
    Ministerul Industriilor si Ministerul Finantelor vor aduce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.

                         PRIM-MINISTRU
                        NICOLAE VACAROIU

                                Contrasemneaza:
                                Ministrul industriilor,
                                Dumitru Popescu

                                Ministru de stat,
                                ministrul finantelor,
                                Florin Georgescu

                                        


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 197/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 197 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 410 2011
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decizia 91 2019
    Bună ziua, Ai nevoie de ajutor financiar urgent pentru nevoile tale personale sau de afaceri? Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă majoră pentru clienții care se confruntă cu probleme financiare și au nevoie urgentă de o soluție. Întrebarea despre credit și garanții este ceea ce clienții se preocupă întotdeauna atunci când caută un creditor credibil. Aveți grijă să nu pierdeți victima diferitelor fraude de împrumut online și să pierdeți în cele din urmă banii câștigați cu greu. Dacă aveți nevoie de un credit credibil și de încredere: Consolidarea datoriei, Împrumuturi de afaceri, Împrumuturi personale, Împrumuturi pentru construcții și împrumuturi auto pentru orice relație: info@loanlogics.online sau pastordonaldloanfirm@gmail.com nu există nicio garanție de securitate socială și credit, 100% garanție . Tot ce trebuie să faci este să știi exact ce vrei și să te asiguri că îți vei realiza visele EMAIL. pastordonaldloanfirm@gmail.com WhatsApp us +12899600524
ANONIM a comentat Legea 734 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 1164 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Cuantum - 2014
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Legea 40 1997
    Sunt creditor privat și investitor, aveți nevoie de o finanțare legitimă, onestă, de încredere și repede? Te pot ajuta cu un împrumut de garanție 100%, ofer afaceri, finanțări imobiliare și împrumuturi individuale, Mai mult, finanțez tot felul de proiecte. Aplicați astăzi prin e-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com pentru informații suplimentare.
ANONIM a comentat Legea 4 2015
     We are direct providers of Fresh Cut BG, SBLC and MTN which are specifically for lease, our bank instrument can be engage in PPP Trading, Discounting, signature project (s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges, Real Estate and all kind of projects. We do not have any broker chain in our offer or get involved in chauffer driven offers. We deliver with time and precision as sethforth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable, below is our instrument description. The procedure is very simple; the instrument will be reserved on euro clear to be verified by your bank, after verification an arrangement will be made for necessary bank documents and stock testing expenses, the cost of the Bank Guarantee will be paid after the delivery of the MT760, DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG/SBLC) (Appendix A) 2. Total Face Value: Eur 5M MIN and Eur 10B MAX (Ten Billion USD). 3. Issuing Bank: HSBC Bank London, Credit Suisse and Deutsche Bank Frankfurt. 4. Age: One Year, One Month 5. Leasing Price: 6% of Face Value plus 2% commission fees to brokers. 6. Delivery: Bank to Bank swift. 7. Payment: MT-103 or MT760 8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. We are ready to close leasing with any interested client in few banking days, if interested do not hesitate to contact me direct. wrightjames931@gmail.com Regards, Wright Skype; wrightjames931@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 49 1997
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Decizia 319 2017
    Bună ziua, sunt Ruth Hunt, creditor privat și creditor legal. Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi ipotecare, împrumuturi pentru autoturisme, împrumuturi pentru studenți, credite de consolidare fără garanții, garanții, capital de risc etc ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau o instituție financiară din unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu dobândă redusă și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și securizat. Pentru mai multe informații, trimiteți-ne un e-mail de astăzi Via: ruthhuntfinancialservice@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 197/1993
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu