E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 747 din 18 noiembrie 1992

privind stabilirea preturilor cu amanuntul si a accizelor la carburanti

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 292 din 19 noiembrie 1992


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Preturile cu amanuntul ale carburantilor din productie interna ce se vand de societatile comerciale "PECO" cu capital integral de stat sau majoritar de stat se stabilesc la:
                                                                -lei/litru-
----------------------------------------------------------------------------
                                         In cadrul cotei, conform  In afara
                                         Hotararii Guvernului       cotei
                                         nr. 773/1991
----------------------------------------------------------------------------
   - benzina premium                                   100           160
   - benzina regular                                    95           145
   - benzina normala                                    90           135
   - motorina (combustibil pentru motoare Diesel)       90           110
------------------------------------------------------------------------------
    Preturile cu amanuntul stabilite conform alineatului precedent se inteleg in conditia de desfacere si cu adaosurile comerciale in vigoare la data prezentei hotarari.
    Motorina livrata agentilor economici, indiferent de forma de proprietate a capitalului acestora, se vinde la pretul cu amanuntul de 110 lei/litru.
    Art. 2
    Agentii economici, indiferent de forma de proprietate a capitalului acestora, care achizitioneaza carburanti din productie interna sau din import in vederea vanzarii catre populatie sau agenti economici, datoreaza bugetului de stat urmatoarele accize:
    - benzina premium                                  79.100 lei/t
    - benzina regular                                  72.123 lei/t
    - benzina normala                                  67.198 lei/t
    - motorina (combustibil pentru motoare Diesel)     31.897 lei/t.
    Art. 3
    Livrarea carburantilor de catre rafinarii sau alti producatori din tara catre alti agenti economici decat cei din sistemul PECO se face la preturile cu ridicata, formate pe baza preturilor de rafinarie si a accizelor prevazute la art. 2 din prezenta hotarare.
    Art. 4
    Agentii economici cu capital integral sau majoritar privat formeaza preturile cu amanuntul la carburantii din productie interna pe baza preturilor de aprovizionare de la rafinarii, a accizelor datorate bugetului de stat prevazute la art. 2 din prezenta hotarare si a adaosului comercial in limita celui declarat la organele teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor.
    Art. 5
    Agentii economici importatori, indiferent de forma de proprietate a capitalului, formeaza preturile cu amanuntul la carburanti pe baza pretului extern, transformat in lei la cursul de schimb al leului utilizat la calcularea taxei vamale, a taxelor vamale si a accizelor datorate bugetului de stat si a adaosului comercial in limita nivelului declarat la organele teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor, conform reglementarilor legale.
    Art. 6
    Societatile comerciale "PECO" cu capital de stat sau majoritar de stat, pe baza de documente justificative, vor compensa lunar din accizele datorate bugetului de stat bonificatia acordata pentru protectia populatiei, aferenta cantitatilor de benzina si motorina prevazute la art. 2 din Hotararea Guvernului nr. 773/1991, precum si cota de 5% din incasarile efective (in numerar) ce se vor varsa lunar in contul Ministerului Transporturilor pentru efectuarea lucrarilor de modernizare a drumurilor publice.
    Ministerul Economiei si Finantelor va emite precizari privind sistemul de compensare prevazut la alineatul precedent, precum si termenele de efectuare a varsamintelor.
    Art. 7
    Obligatia calcularii si varsarii la bugetul de stat a accizelor prevazute la art. 2 din prezenta hotarare revine agentilor economici revinzatori sau societatilor comerciale producatoare, dupa caz.
    Art. 8
    Prevederile de la art. 12 alin. 2 la art. 19 inclusiv, din Hotararea Guvernului nr. 779/1991, se aplica si agentilor economici prevazuti la art. 7 din prezenta hotarare.
    Art. 9
    Preturile cu amanuntul determinate conform prevederilor prezentei hotarari sunt valabile pana la 31 decembrie 1992.
    Pana la aceeasi data, Ministerul Economiei si Finantelor impreuna cu Ministerul Industriei vor prezenta Guvernului propuneri de preturi unice de desfacere cu amanuntul pentru carburanti.
    Tichetele neutilizate pana la data de 31.12.1992 vor fi onorate, pana la data de 15 ianuarie 1993, la preturile cu amanuntul din prezenta hotarare, dupa care isi inceteaza valabilitatea.
    Art. 10
    Persoanele fizice cu domiciliul in Romania, care calatoresc in afara granitelor, vor plati o taxa vamala de 200% la valoarea carburantului, calculata la capacitatea rezervorului autoturismului.
    Art. 11
    Prevederile prezentei hotarari intra in vigoare la data de 19 noiembrie 1992. La aceeasi data se abroga:
    - art. 1 si 2 din Hotararea Guvernului nr. 803/1991;
    - art. 1, 3-5 din Ordonanta Guvernului nr. 4/1992;
    - Hotararea Guvernului nr. 667/1992;
    - Hotararea Guvernului nr. 697/1992.
    Art. 12
    Ministerul Industriei, Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii si Alimentatiei vor asigura punerea in executare a prezentei hotarari.

                       p. PRIM-MINISTRU
                       DAN MIRCEA POPESCU

                                  Contrasemneaza:
                                  Ministrul industriei,
                                  Dan Constantinescu

                                  Ministrul economiei
                                  si finantelor,
                                  George Danielescu

                                  p. Ministrul agriculturii
                                  si alimentatiei,
                                  Ovidiu Netea,
                                  secretar de stat


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 747/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 747 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu